عکس پروفایل پیشرفت ایران | دانیال داودیپ

پیشرفت ایران | دانیال داودی

۱۷۳عضو
بازارسال شده از خط حزب الله
thumnail

۸:۳۱

بازارسال شده از خط حزب الله
thumnail

۸:۳۱

thumnail
«دغدغه‌ی اول، معیشت مردم و اقتصاد قوی»
خط حزب‌الله در این یادداشت، با استناد به آمارهای اقتصادی به سه پرسش مهم، پاسخ داده است:
چرا اولویّت زمانی با مسائل اقتصادی است؟ چرا باید اقدامات دولت سیزدهم ادامه پیدا کند؟کدام «کارهای دیگر» هستند که با شهادت رئیس‌جمهور فقید و پایان زودهنگام دولت سیزدهم، امکان اجرای آن‌ها فراهم نشد و حالا «باید اضافه بشود»؟
لینک یادداشت:https://khl.ink/f/57260
undefined @danialdavoudi

۸:۳۷

thumnail
undefined* #یادداشت_هفته | اولویّت‌های اقتصادی دولت چهاردهم*undefinedبازخوانی توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای بهبود وضع معیشت مردم و اقتصاد کشور همزمان‌ با معرفی کابینه پیشنهادی دولت به مجلس
undefinedیکشنبه، بیست‌ویکم مردادماه، وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس معرّفی شدند و کمیسیون‌ها یک هفته فرصت دارند که برنامه‌های وزرای پیشنهادی را بررسی کنند. با توجّه به اولویّت زمانی مسائل اقتصادی ــ که در بیانات رهبر معظّم انقلاب در مراسم تنفیذ حکم چهاردهمین دوره‌ی ریاست جمهوری اسلامی ایران‌ بر آن تأکید شد ــ بررسی برنامه‌ی وزرای اقتصادی اهمّیّتی ویژه دارد. فردای رأی اعتماد، مسائلی روی میز وزرای اقتصادی است و اگر از قبل، برنامه‌ی منسجم مبتنی بر سیاست‌های کلّی نظام تدوین نشده باشد، کشتی وزارتخانه گرفتار امواج روزمرّه خواهد شد. در میان انبوه مسائل اقتصادی، کدام یک باید در اولویّت دولت چهاردهم باشد؟
undefinedظرفیّت بخش خصوصیundefinedاوّلین و مهم‌ترین پرسش که وزرای اقتصادی دولت چهاردهم باید برای آن پاسخ داشته باشند، این است که چگونه می‌توان از ظرفیّت بخش خصوصی برای حلّ مسائل اقتصاد ایران استفاده کرد. رهبر معظّم انقلاب معتقدند: «در شرایط کنونی کشور، بخش خصوصی ما قادر است کشور را به آن چیزی که مطلوب برنامه‌ی پنج‌ساله‌ی هفتم است، یعنی رشد [اقتصادی] هشت درصد برساند.» ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ ایشان زمینه‌ی مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد را «خیلی وسیع» می‌دانند: «از صنایع بزرگی مثل نفت، مثل گاز، مثل فولاد بگیرید، تا مثلاً صنایع دستی؛ در همه‌ی این زمینه‌ی گسترده‌ی وسیع، امکان مشارکت مردم وجود دارد.» ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ با ابلاغ سیاست‌های کلّی اصل ۴۴ قانون اساسی که مصداق «جابه‌جا کردن خطوط هندسی نظام» ۱۳۹۰/۷/۲۴ است، زمینه برای حضور گسترده‌ی بخش خصوصی در اقتصاد فراهم شد.
undefinedادامه را بخوانید:khl.ink/f/57364

۱۶:۲۵

thumnail
#معرفی_کتاب
استادم خانم دکتر زهرا کریمی موغاری به همراه دوست خوبم دکتر سیدمقداد ضیاءتبار کتاب دورمانده از توسعه؛ خودی‌ها و غیرخودی‌ها در جهان عرب -به قلم استفن هرتوگ- را به فارسی ترجمه کردند. اقتصاددان برجسته -دکتر جواد صالحی اصفهانی- هم مقدمه‌ای خواندنی بر این کتاب نوشته است.انتشارات «کتاب شرق» کتاب را منتشر کرد و دوشنبه (29 مرداد) نشست رونمایی‌اش برگزار شد. آخر هفته می‌خوانمش. در موردش نکاتی به ذهنم می‌رسد که خدا بخواهد، پس از مطالعه با شما به اشتراک می‌گذارم.نسخه‌ی الکترونیکش را هم می‌شود از طاقچه تهیه کرد.

۹:۱۲

پیشرفت ایران | دانیال داودی
undefined #معرفی_کتاب استادم خانم دکتر زهرا کریمی موغاری به همراه دوست خوبم دکتر سیدمقداد ضیاءتبار کتاب دورمانده از توسعه؛ خودی‌ها و غیرخودی‌ها در جهان عرب -به قلم استفن هرتوگ- را به فارسی ترجمه کردند. اقتصاددان برجسته -دکتر جواد صالحی اصفهانی- هم مقدمه‌ای خواندنی بر این کتاب نوشته است. انتشارات «کتاب شرق» کتاب را منتشر کرد و دوشنبه (29 مرداد) نشست رونمایی‌اش برگزار شد. آخر هفته می‌خوانمش. در موردش نکاتی به ذهنم می‌رسد که خدا بخواهد، پس از مطالعه با شما به اشتراک می‌گذارم. نسخه‌ی الکترونیکش را هم می‌شود از طاقچه تهیه کرد.
خودی‌ها و غیرخودی‌ها در اقتصاد ایران / بخش یک(نگاهی به کتاب «دورمانده از توسعه»؛ نوشته‌ی استفن هرتوگ)

«دورمانده از توسعه» کتاب خوبی است؛ پیش‌فرض اصلی‌اش این است که عدالت -به معنای برابری فرصت- نقش کلیدی در توسعه دارد و کشورهای عربی مورد مطالعه، چون با عدالت (به معنای برابری فرصت‌ها) فاصله دارند از توسعه دورمانده‌اند. در این کشورها، دولت مداخلات اشتباه قابل توجهی را در اقتصاد رقم می‌زند (مثلاً در اعطای یارانه‌ها، تثبیت قیمت‌ها و ...). پارتی‌بازی در کسب مشاغل دولتی بازار کار را به «خودی-غیرخودی» تقسیم کرده است. بنگاه بخش خصوصی اگر با نخبگان سیاسی حاکم رابطه‌ داشته باشد، می‌تواند رشد کند و بزرگ شود. مجموعه‌ی این شرایط، به ارتقای سطح مهارت توسط فعالان اقتصادی، سیگنال مثبت نمی‌دهد. هرتوگ این مجموعه را ویژگی‌های اصلی سرمایه‌داری‌های عرب می‌داند. چیزی که اسمش را «اقتصاد بازاری تحت نفوذ دولت» گذاشته.
خودی و غیر خودیِ خوبپیش از مطالعه‌ی کتاب، وقتی چکیده‌ی کتاب و پیشگفتار استاد دکتر صالحی اصفهانی را خواندم با خودم گفتم کار هرتوگ کتابی با موضوع «خودی‌ها و غیرخودی‌ها» در کشورهای توسعه‌یافته‌ی شرق آسیا هم می‌نوشت. اصلاً مگر می‌شود کشور در حال توسعه، بدون توزیع رانت مولد به توسعه برسد!؟ بعلاوه، مگر می‌شود رانت را از اقتصاد حذف کرد!؟ مثلاً کدام اقتصاددان الان پیشنهاد می‌کند که نرخ بهره اسمی به نرخ تورم برسد و نرخ بهره واقعی صفر شود!؟ بنابراین برای هر کشور در حال توسعه‌ای، سطحی از وضعیت «خودی-غیرخودی» ضروری است. در مورد رانت خوب و رانت بد ادبیات خوبی در توسعه اقتصادی تولید شده است. نمونه‌اش کتاب خوب «رانت‌ها، رانت‌جویی و توسعه اقتصادی» نوشته‌ی دکتر مشتاق حسین خان که به فارسی هم ترجمه شده است. پس از مطالعه‌ی کتاب دیدم هرتوگ در فصل 5 کتاب «دورمانده از توسعه» به این موضوع پرداخته و توضیح می‌دهد که چرا از نظر او توزیع رانت در کشورهای عربی مشابه توزیع رانت در کره جنوبی دهه‌های 1960 و 1970 عمل نمی‌کند. به عقیده‌ی او اگر سایر اجزا سر جای خود بودند (دولت قوی با مداخله صحیح، نیروی کار دولتی جذب‌شده بر اساس شایسته‌سالاری، مهارت بالا)، روند توزیع رانت مولد به بخش خصوصی شایسته هم به خوبی طی می‌شد. نتیجه آنکه هر رانتی بد نیست. کشورهای در حال توسعه ناچارند سطحی از «خودی-غیرخودی» را تحمل کنند. مهم این است که فرایند انتخاب درست باشد.
پرهیز از تعمیم شتاب‌زدهنتایج پژوهشی که برای جغرافیای دیگری نوشته شده را باید با دقت و وسواس به اقتصاد ایران تعمیم داد. هرتوگ در فصل 6 کتاب، خودش تاکید می‌کند که «کشورهای اصلی عرب، از نظر پویایی پایین و شکاف عمیق میان خودی‌ها و غیرخودی‌ها، کاملاً با دیگر کشورها متفاوتند.» همچنین دکتر جواد صالحی اصفهانی نیز در پیشگفتار کتاب، تاکید می‌کند که «بازار کار ایران از انعطاف‌ناپذیری مفروض در الگوی هرتوگ دور شده و بسیار انعطاف‌پذیر کشته است.» اگر چه شکی نیست که اقتصاد کشورهای عرب شباهت‌های زیادی به اقتصاد ایران دارد و می‌تواند درس‌هایی نیز برای ما داشته باشد، با این حال بی‌توجهی به تفاوت‌ها ممکن است راه حل‌های کاملاً غلطی را پیش پای خواننده‌ی ایرانی بگذارد. بنابراین همان‌قدر که تامل روی شباهت‌ها مهم است، تفاوت‌ها نیز مهم هستند. مثلاً در سال‌های اخیر فرایند استخدام بلندمدت دولتی در ایران از طریق آزمون‌های رسمی استخدامی انجام می‌شود که می‌تواند تا حد خوبی، شایسته‌گزینی را تضمین کند. همچنین وجود دو جریان سیاسی اصول‌گرا و اصلاح‌طلب نیز تا حدی دایره‌ی خودی‌های شاغل در بخش‌های دولتی را گسترده کرده است.
undefined @danialdavoudi

۹:۲۹

خودی‌ها و غیرخودی‌ها در اقتصاد ایران / بخش دو(نگاهی به کتاب «دورمانده از توسعه»؛ نوشته‌ی استفن هرتوگ)

فاصله تا مطلوباز دیگر تفاوت‌های ایران و کشورهای عربی مورد مطالعه‌ی هرتوگ این است که در ایران «تعادل نه‌چندان خوب فعلی» از سوی حاکمیت پذیرفته شده نیست. آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار دانشجویان (https://khl.ink/f/56000) عدالت را «نفی فاصله‌ی طبقاتی در استفاده از فرصت‌های عمومی» تعریف کردند. در دیدار مردم آذربایجان شرقی (https://khl.ink/f/38975) تصریح کردند که «درمورد عدالت ما عقب‌مانده هستیم؛ در این تردیدی نیست؛ خودمان اعتراف میکنیم، اقرار میکنیم.» احصای مصادیق نابرابری در فرصت‌های اقتصادی در بیانات ایشان نیز خود فهرست قابل توجهی است. به عنوان یک نمونه، ایشان در مورد ضرورت رعایت عدالت در توزیع منابع بانکی در دیدار با فعالان اقتصادی (https://khl.ink/f/55070) به بانک مرکزی این‌طور تذکر دادند: «این‌جور نباشد که حالا همین سهم محدود منابعی را که بنا است بانک‌ها بدهند، شرکتهای دولتی بیایند بردارند ببرند یا شرکتهای خاص ــ شرکتهایی که افرادش زرنگ‌ترند، دست‌وپادارترند، ارتباطات بیشتری دارند ــ بردارند ببرند.»
راه پیش رونتیجه آنکه عدالت (به معنای برابری فرصت) پیش‌نیاز توسعه است. برای یک کشور در حال توسعه، «خودی-غیرخودی» به معنای گزینش و انتخاب در توزیع رانت غیر قابل اجتناب است اما مهم آن است که گزینش خودی‌ها (افرادی که از انوع رانت بهره می‌برند) مبتنی بر شایسته‌سالاری و در چارچوب یک استراتژی توسعه صنعتی مشخص باشد. اگر چه اقتصاد ایران با کشورهای عربی مورد مطالعه در کتاب تفاوت‌هایی دارد و پس از مطالعه‌ی کتاب باید از تعمیم‌های شتاب‌زده پرهیز کرد، اما کتاب حتماً درس‌هایی برای اقتصاد ایران نیز دارد. ما با وضع مطلوب در برابری فرصت‌ها فاصله داریم. کتاب در مورد راه‌حل‌ها ساکت است. ما اما در مورد راه‌های رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب در اقتصاد ایران نمی‌توانیم ساکت باشیم. باید در این مورد بیشتر اندیشید و به گفت‌و‌گو نشست.
undefined @danialdavoudi

۹:۲۹

بازارسال شده از سازمان برنامه و بودجه کشور
thumnail
undefined بر اساس ماده ۵ برنامه هفتم دستگاههای اجرایی موظف اند تا پایان سال دوم برنامه سهام شرکت‌های خود را واگذار کنند این دستگاه‌ها در صورت واگذار نکردن سهام شرکت‌هایشان جریمه خواهند شدundefinedواقعی بودن یا نبودن بخش خصوصی مسئله‌ای که از ابتدای واگذاری ها مطرح بوده استundefinedاین روند طی شده بیش از دو دهه‌ای تجربه شد تا قانونگذار تغییر و اصلاح مسیر گذشته را در دستور قرار دهد undefinedماده ۵ قانون برنامه هفتم: دستگاه‌های اجرایی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی موظفند تمامی شرکت‌های متعلق به خود را اعم از شرکت‌های تولیدی خدماتی و بازرگانی به صورت تدریجی واگذار نمایندundefinedاین بخش از قانون برنامه هفتم می‌گوید دستگاه اجرای باید تمام سهام خود در شرکت‌هایشان را تا پایان سال دوم واگذار کنند undefinedحالا بعد از قانون گذاری توپ خصوصی سازی در زمین دولت است و تیم اقتصادی دولت هم قول همراهی با این تغییر ریل را داده استundefinedخوشبختانه نمایندگان مجلس در برنامه هفتم توسعه در ماده پنج گفتند فقط این وزارتخانه دو سال فرصت دارد که سهام مدیریتی این بنگاه‌ها را واگذار بکنه در بند پنجم برنامه هفتم آمده متخلفان از اجرای قانون جریمه مالیاتی می‌شوند جریمه‌ای که هر سال از آن بگذرد مالیاتش ۵ درصد افزایش می‌یابد.
mporg.ir

۲۰:۵۸

thumnail
وضعیت تصدی‌گری در بازار دارو

بر اساس محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس، 53 درصد مدیریت و کنترل صنعت داروی انسانی کشور در اختیار بخش خصوصی است. از 47 درصد باقی‌مانده هم سازمان تامین اجتماعی (با 17 درصد) بزرگ‌ترین بازیگر است.
اگر چه باید سهم بخش خصوصی روز به روز بیشتر شود، اما این نمودار نشان می‌دهد دست‌کم در صنعت دارویی، این ادعا که بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی، بنیادها و نهادهای نظامی و آستان‌ها فعال مایشاء هستند، صحیح نیست.
undefined @danialdavoudi

۱۶:۱۱

thumnail
undefined تصاویری از آیت‌الله حسن‌زاده آملی در کنار رهبر انقلاب
undefinedسالروز درگذشت آیت‌الله حسن‌زاده آملی
undefined Farsi.Khamenei.ir

۱۳:۲۰

thumnail

۱۳:۲۰

thumnail

۱۳:۲۰

thumnail

۱۳:۲۰

thumnail
undefined نماهنگ | علامه ذوفنون
undefined️بخشهایی از دیدار رهبر انقلاب و آیت‌الله حسن‌زاده آملی در شهر آمل. ۱۳۷۷/۳/۲۱
undefinedسالروز درگذشت آیت‌الله حسن‌زاده آملی
undefined[کیفیت اصلی](https://t.me/downloadhdmedia/451) | سایت | آپارات
undefined Farsi.Khamenei.ir

۱۳:۲۰

بازارسال شده از اطلاع رسانی
thumnail
یازدهمین مرحله نذر قربانی ویژه همکاران
جهت تعجیل در ظهور حضرت حجت و سلامتی و طول عمر رهبر معظم انقلاب
۶۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
از ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال
۶۰%
تامین شده
مهلت تمام شد
جزئیات

۹:۰۰

thumnail

۱۷:۲۵

thumnail
undefined*کمک به فلسطین؛ یک حکم قطعی شرعی*
undefinedرهبر انقلاب: حکم قطعی شرعی این است که بر همه واجب است تلاش کنند، کمک کنند و فلسطین را به مسلمانها، به صاحبان اصلی‌اش برگردانند... و کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب آنان را یاری کنند. ۱۴۰۳/۰۷/۰۴ و ۱۴۰۳/۰۷/۰۷
undefinedنحوه مشارکت در چهارمین مرحله پویش «ایران همدل» برای کمک به مردم فلسطین و لبنان
undefinedهم‌وطنان عزیز می توانند با شماره‌گیری #۱۴* و یا با واریز مبلغ کمک خود به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۸۲۰۰۰۰۰۰۰۷و شماره شبایIR۳۲۰۲۱۰۰۰۰۰۰۱۰۰۰۱۶۰۰۰۰۵۲۶ در این پویش ملّی، مشارکت کنند.
undefined @irane_hamdel_ir

۱۱:۰۳

کلیپ صوتی | امنیت، زیربنای پیشرفت - Khamenei.ir.mp3

۰۲:۰۸-۵.۰۴ مگابایت
undefined#کلیپ_صوتی | امنیت، زیربنای پیشرفت
undefinedبیانات روز گذشته رهبر انقلاب درباره اهمیت امنیت و تجلیل از تلاش حافظان امنیت
undefinedاز طریق یکی از سکوهای زیر بشنوید:castbox | shenoto

۱۵:۳۴

thumnail
رشد هزینه سرانه واقعی

محاسبات دکتر جواد صالحی اصفهانی بر اساس داده‌های هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران نشان می‌دهد به‌طور میانگین استانداردهای زندگی از 2020 به این‌سو (در دولت شهید رئیسی) افزایش پیدا کرده است.
چند نکته از نمودار:1. بهبود وضعیت در تهران شتابان‌تر است. البته طبیعی است. معمولاً رشد وابسته به نفت، ابتدا بهره‌اش به پایتخت می‌رسد.2. تحریم‌ها تقریباً دستاورد رشد 1990 تا تا 2010 را از بین بردند. البته از 2020 به این سو، عملاً دیگر تحریم مانع رشد نبود. اگر چه اگر تحریم نبود، رشد شتاب بیشتری می‌گرفت.3. صالحی اصفهانی دو نگرانی در مورد تداوم رشد ذکر می‌کند: یکی اینکه دولت ترامپ ممکن است بتواند از طریق فشار به چین، جلوی صادرات نفت ما را بگیرد. دوم اینکه با وجود سطح تشکیل سرمایه‌ی پایین، روند رشد پایدار نخواهد ماند.

۱۲:۳۰

یادداشت دکتر علی سرزعیم -اقتصاددان- در مورد سقوط بشار اسد

undefinedکسی در نظرات پرسش کرده از نظر سابقت پشیمان نیستی؟ پاسخ من منفی است. من هنوز معتقدم که حضور ایران در سوریه در گذشته درست بود و در انتخاب بین بد و بدتر ایران به درستی بد را انتخاب کرد. ایران مدافع دیکتاتوری اسد و خاندان اسد نبود اما اسد به مراتب از مخالفان بربرش که داعش، تحریر الشام و ارتش آزاد بودند قابل دفاع تر بود. منفعت ملی، دفاع از راهبرد منطقه ای و همچنین دفاع از مقدسات مذهبی در حضور در سوریه همسو بودند.undefinedتصور من این است که سقوط بشار اسد بیشتر مرهون تضعیف شدید اقتصادی پس از اشغال چاه های نفت توسط آمریکا و چپاول آنها به مدت بیش از ده سال، غارت کارخانجات صنعتی سوریه در شمال در هنگام حضور نیروهای وابسته به ترکیه، تحریم های طولانی مدت آمریکا بود. من نمی دانم سهم نارضایتی سیاسی چقدر بوده است ولی ظاهرا در زمان بشار اسد نسبت به دوران پدرش فضای سیاسی به مراتب بازتر شده بود. توطئه تشکیلات جاسوسی کشورهای منطقه و در راس آنها ترکیه و اسرائیل برای تطمیع و خرید فرماندهان نظامی سوریه نیز عامل دومی است که کارگر افتاد.undefinedکماکان بر این عقیده ام که برای غرب دیکتاتوری یا دمکراسی حاکمان این منطقه اهمیت ندارد. گناه بزرگ سوریه این بود که پل حمایتی ایران از حزب الله را تامین می کرد و حاضر به معامله بزرگ با اسرائیل نشد. در عمل هم دیدیم که حاکمان مزوّر و خائن ترکیه در زمانی که ملت فلسطین تحت بدترین فشارها و جنایتها بودند نه تنها تجارت خود را متوقف نکردند بلکه در حال توطئه علیه محور مقاومت و محور حمایت از مظلومان منطقه بودند. اردوغان اگر عابد زمانه نیز شود نوکری و خوش خدمتی اش به اسرائیل از جبینش پاک نخواهد شد و به فضل خدا روزی در همین دنیا پیامد اقداماتش را تجربه خواهد داد.undefinedادعا می شود این تحریر الشام با آن تحریرالشامی که در بربریت با داعش مسابقه داشت تفاوت کرده است. امیدوارم چنین باشد و آنها نیز مثل طالبان پس از روی کار آمدن، دست به خونریزی گسترده نزنند. اگرچه بسیار ناامید و بدبینم اما امیدوام مردم سوریه دوران بهتری را در پیش رو داشته باشند.undefinedنسبت به آینده منطقه بیمناکم. ترکیه که سرمست از موفقیت در توطئه چینی است به احتمال زیاد گام بعدی یعنی حمله مجدد به ارمنستان و قطع ارتباط ایران با آسیای میانه را انجام خواهد داد. به نظرم بدخواهان ایران انرژی جدیدی پیدا کردند تا منتظر فرصتی شوند تا از شرق از سوی طالبان و از سوی غرب توسط تکفیریها و از شمال از سوی ایادی ترکیه و از جنوب از سوی عربستان و از آسمان از سوی اسرائیل و آمریکا ایران را مورد هجمه قرار دهند. زمانه زمانه خطیری است که هر اشتباه راهبردی پیامدهای وخیمی خواهد داشت. خدا به حاکمان ما عقل و درایت عنایت کند تا از این مهلکه ها به سلامت گذر کنیم.https://telegram.me/ali_sarzaeem

۸:۱۶