عکس پروفایل دیده‌بان دولتد

دیده‌بان دولت

۸۷عضو
عکس پروفایل دیده‌بان دولتد
۸۷ عضو

دیده‌بان دولت

دیده‌بان دولت
حق نظارت مستمر مردم بر مسئولان
ارتباط با ما:@didebandolat_admin
دیده‌بان دولت را در اینستاگرام و تلگرام با شناسه @didebandolat دنبال کنید

۳۱ مرداد

thumnail
اعتماد کامل مجلس به کابینه‌ی دولت چهاردهم
undefinedبعد از پایان جلسات بررسی برنامه‌های پیشنهادی وزرای دولت در صحن علنی، نمایندگان مجلس به همه‌ی وزرای پیشنهادی رأی اعتماد دادند.
undefinedنمایندگان به وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بیشترین و به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کمترین رأی را دادند.
@didebandolat

۱۳:۱۳

۶ شهریور

thumnail
موفقیت بزرگ
undefined رهبرانقلاب در اولین دیدار خود با اعضای کابینه دولت چهاردهم با تشکر از رئیس‌جمهور بخاطر تلاش ایشان در انتخاب کابینه دولت، رای اعتماد مجلس به تمام وزرای دولت جدید را موفقیت بزرگ آقای پزشکیان دانستند. ایشان تاکید کردند که رئیس‌جمهور تلاش زیادی در انتخاب وزیران داشته‌اند.
undefined پیش از این رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد به وزرا در مجلس اشاراتی به مشورت با رهبری و نظر ایشان نسبت به چند تن از وزرا داشت. صحبت‌های پزشکیان در مجلس باعث ایجاد برخی حواشی و واکنش‌ها شد. رهبرانقلاب در واکنش به این حواشی در جلسه امروز صبح با اشاره به مشورت رئیس‌جمهور در خصوص کابینه تصریح کردند که برخی از وزرا را به شخصه تایید و برخی را مورد تاکید قرار داده‌اند. هرچند ایشان در مورد اکثر وزرا به جهت عدم شناخت کافی اعلام نظری نکرده بودند.
@didebandolat

۱۳:۱۵

۷ شهریور

thumnail
توزیع کارکنان نظام اداری کشور به تفکیک استان
undefinedبراساس اطلاعات ارائه شده در سالنامه آماری نظام اداری کشور سال ۱۴۰۱، آمار کارکنان نظام اداری کشور در پایان سال ۱۴۰۰، ۲ میلیون و ۲۱۶ هزار و ۹۱۳ نفر می باشد که توزیع آنها در استان‌های کشور را در این نمودار می‌بینید.
undefinedآمار و اطلاعات ارائه شده بر مبنای اطلاعات ثبتی مربوط به احکام و قراردادهای سال ۱۴۰۰ در پایگاه اطلاعاتی کارکنان نظام اداری (پاکنا) جمع آوری شده است.
undefinedآمار ارائه شده نیروهای نظامی، انتظامی و کارکنان وزارتخانه‌های اطلاعات، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکت‌های وابسته را در بر نمی‌گیرد.
undefinedآمار کارکنان نظام اداری کشور مربوط به دستگاه‌های اجرایی ذیل قوه مجریه (سازمان‌های زیرنظر رئیس جمهور و ۱۷ وزارتخانه)، قوه قضائیه، نهادهای عمومی غیردولتی و سایر موسسات ارائه شده است.
@didebandolat

۱۶:۱۲

۱۰ شهریور

معاونین جورواجور رئیس جمهور
undefinedمعاون توسعه روستایی و مناطق محروم منصوب شد. تا قبل از این انتصاب توسط مسعود پزشکیان روسای جمهور در ایران هیچگاه چنین معاونی نداشتند. یکی از مناصب خاص و البته حاشیه‌ساز در ساختار قوه مجریه، جایگاه معاونت رئیس جمهور است. براساس اصل ۱۲۴ قانون اساسی رئيس‏‌جمهور می‌تواند برای انجام‏ وظايف‏ قانونيی خود معاونانی داشته‏ باشد.
undefinedتعداد این معاونین و وظایفی که برعهده آنها گذاشته می‌شود را رئیس جمهور تعیین می‌کند. روسای جمهور هم در دوره های مختلف براساس تشخیص خود معاونانی را منصوب کردند و بعد از پایان دوره ریاست جمهوری، جایگاه معاون معرفی شده به تاریخ پیوست.
undefinedبا بررسی الگوی معرفی معاون توسط روسای جمهور در ایران، معاونین رئیس جمهور را می‌توان در سه دسته‌ی کلی قرار داد.
undefinedدسته اول معاونینی هستند که به آنها در قانون اساسی اشاره شده است و وظایف آنها در قوانین مشخص شده است. مثل معاون اول رئیس جمهور، معاونین رئیس جمهور در امور برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی که ریاست سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی را برعهده دارند
undefinedدسته دوم معاونینی هستند که ریاست سازمان مشخصی را برعهده دارند و حدود اختیارات آنها براساس اساسنامه‌ی سازمان تحت امرشان مشخص است. مثل بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان انرژی اتمی که اساسنامه‌ی قانونی دارند.
undefinedدسته سوم معاونینی هستند که هیچ سند قانونی غیر از احکام انتصاب دولت برای آنها وجود ندارند. مثل معاونین حقوقی، اجرایی، اقتصادی، علمی و فناوری، امور زنان و خانواده و امور مجلس و اسامی دیگری که در دوره‌های مختلف به این لیست کم و زیاد می‌شود.
undefinedعدم وجود سند قانونی برای دسته سوم هم می‌تواند فرصت باشد و هم تهدید. با این اختیار قانونی رئیس‌جمهور می‌تواند براساس دیدگاه خود دست به انتصاب افراد با مسئولیت سطح بالا در کشور بزند.
undefinedشورای نگهبان به فرصت‌های مدل فعلی نظر دارد. بررسی نظرات شورای نگهبان نشان می‌دهد که این شورا معتقد است که جایگاه معاونین رئیس جمهور نباید با قانون‌نویسی نمایندگان ایجاد و دائمی شود.
undefinedاما این آزادی عمل می‌تواند تبدیل به تهدید هم بشود. تهدیدی از جنس تداخل صلاحیت قانونی معاونین جدید با وزرای دولت. نمونه‌ی گل درشت این موضوع در سال پایانی دولت دوم احمدی‌نژاد اتفاق افتاد. رئیس جمهور با انتصاب معاون رئیس جمهور در امور بین‌الملل عملا وظایف وزیر امور خارجه را محدود کرد.
undefinedمسعود پزشکیان با انتصاب معاون راهبردی و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نشان داد که نیم نگاهی به استفاده از این ظرفیت قانونی دارد. ظرفیتی که برای پیشبرد وظایف رئیس جمهور براساس قانون اساسی طراحی شده اما در دولت‌های مختلف امکانی سیاسی برای اضافه کردن افراد به ترکیب دولت مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
@didebandolat

۱۷:۴۲

۱۷ شهریور

از کجا آورده‌ای؟
undefinedآنهایی که سن و سالش قد می‌دهد احتمالا کش مکش بین مجلس، قوه‌قضائیه و مجمع تشخیص بر سر تصویب قانون «رسیدگی به دارایی‌ مسئولین» را به یاد می‌آورند. همان قانون از کجا آورده‌ای که بعد از بیش از ۱۰ سال آئین‌نامه‌اش سال ۱۳۹۸ توسط شهید رئیسی ابلاغ شد و عملا در دستور کار قرار گرفت. قانونی که قرار بود دغدغه های مردم نسبت به سواستفاده از امتیازات و امکانات دولت را رفع کند اما...
undefinedچند روز پیش بود که یک نامه از معاون سازمان بازرسی کل کشور خطاب به وزیر امور اقتصادی و دارایی منتشر شد. براساس این نامه، رئیس سازمان بورس در دوره زمانی تغییر دولت از شورای عالی بورس درخواست ۱۰ میلیارد تسهیلات برای اعضای هیئت مدیره بورس کرده بود و نام خودش یعنی مجید عشقی در صدر تسهیلات گیرندگان قرار داشت. ۲.۷ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصد با بازپرداخت ۱۰ ساله.
undefinedحالا وقت پرسیدن این سوال است که قانون رسیدگی به اموال مسئولین به کجا رسید و آیا اجرایی می‌شود؟ تقریبا می توان گفت «هیچ» خبری از اجرای این قانون وجود ندارد. براساس این قانون رئیس سازمان بورس یکی از مسئولانی است که باید اموالش در ابتدای شروع مسئولیت ثبت شود و پس از پایان مسئولیت مورد رسیدگی قرار گیرد.
undefinedبراساس ماده ۲ آئین‌نامه‌ی این قانون، «اداره کل ثبت دارایی مقامات مشمول» مسئول انجام این کار است. جالب اینجاست که براساس ماده ۱۶ این قانون چنانچه مراجع قضایی از جمله سازمان بازرسی کل کشور در حین بازرسی مواردی را مشاهده کنند که حاکی از افزایش بر خلاف حق دارایی مشمولان باشد، مکلفند ضمن انجام وظایف قانونی، مراتب را به صورت مستقیم و «محرمانه» به اداره کل اعلام نمایند.
undefinedاگر همزمان با مکاتبه‌ی سازمان بازرسی با رئیس جدید شورای عالی بورس، مکاتبه‌ای با اداره کل ثبت دارایی مقامات مشمول انجام شده باشد محرمانه است و در دسترس نیست. 
undefinedمرکز پژوهش های مجلس در گزارش اخیر خود با اشاره به ضعف ضمانت اجرای این قانون پیشنهاد کرد که از ظرفیت فشار افکار عمومی برای تقویت ضمانت اجرای این قانون استفاده کند و با شفافیت مردم را در جریان اجرای این قانون قرار بدهد.
undefinedاگر این قانون به درستی اجرا می‌شد، رئیس «اداره کل ثبت دارایی مقامات مشمول» با حضور در رسانه‌ها ضمن ارائه گزارش از فرآیند ایجاد پرونده برای مسئولان جدید و رسیدگی به پرونده‌ی مسئولان دولت سابق از جمله رئیس سازمان بورس خیال مردم را از اجرای قانون در این کشور و صیانت از اموال و دارایی آنها راحت می‌کرد.
undefinedشاید بتوان محرمانه بودن جزئیات اموال مسئولین را توجیه کرد اما ای کاش گزارش اجرای این قانون به صورت مستمر به مردم داده می‌شد.
@didebandolat

۱۴:۴۰

۲۰ شهریور

فانتزیِ انتخاب مدیر با فراخوان
undefinedقرار گرفتن فراخوان انتخاب مدیر بهزیستی روی سایت وزارتخانه‌‌ی تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه بسیاری را به خود جلب کرد. این وزارتخانه با انتشار فراخوانی از افراد دارای صلاحیت درخواست کرده بود تا رزومه و برنامه‌ی خود برای تصدی این مسئولیت را ارسال کنند.
undefinedسوالی که با دیدن این فراخوان در ذهن ایجاد می‌شود این است که آیا این یک فراخوان واقعی و نشانه‌ای از تغییر رویکرد در انتصابات است یا صرفا یک نمایش است؟
undefinedنیم‌نگاهی به ساختار این وزارتخانه نشان خواهد داد که ما با ابرپروژه‌ی انتصابات در این وزارتخانه طرفیم. شستا (شرکت سرمایه ‌گذاری تأمین اجتماعی) که مدیریت بنگاه‌های اقتصادی تامین اجتماعی را برعهده دارد ذیل این وزارتخانه قرار دارد. تعداد زیاد صندلی‌های مدیریتی شرکت‌های ذیل شستا عملا این سازمان را تبدیل به حیاط خلوت بسیاری از دولت‌ها کرده است.
undefinedتیرماه ۱۴۰۰ شستا گزارشی با عنوان سامانه یکپارچه اعضای هیات مدیره منتشر کرد. سامانه‌ای که از سال ۱۳۹۷ راه‌اندازی شد و بنا بر ادعای تنظیم کنندگان این گزارش تحول شگرفی در انتصابات این سازمان ایجاد کرد. راه‌اندازی سامانه برای پیشبرد انتصابات در شستا نشان می‌دهد که پروژه‌ی انتصابات در این وزارتخانه بسیار بزرگ و پیچیده‌ است.
undefinedجالب اینجاست که در دورانی که نویسندگان این گزارش مدعی ایجاد تحول در انتصابات هستند، گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس قرائت می‌شود و تلویحا انتصاب فعالین ستاد انتخابات حسن روحانی در شرکت‌های زیرمجموعه شستا را تایید می‌کند. این حواشی به صورت جسته و گریخته در دولت شهید رئیسی هم ادامه داشت. زمانی که کمیته‌ای برای انتصابات تشکیل شده بود و با کمترین شفافیت در مورد صندلی‌های مدیریتی تصمیم‌گیری می‌کرد.
undefinedدر واقع وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با وجود این تغییر و تحولات گسترده در دولت‌های مختلف و به واسطه‌ی گستردگی و تنوع فعالیت اقتصادی بنگاه‌های ذیل شستا با یک چالش مزمن مدیریتی طرف است. آیا می‌توان با انتشار فراخوان عمومی تکلیف چند صد صندلی مدیریتی را روشن کرد؟
undefinedعلاوه بر این ایراداتی هم به مدل ارسال رزومه برای مدیر شدن در دولت وارد است. به قول مسعود پزشکیان در نشست اخیر در این وزارتخانه، نباید انتظار داشته باشیم که نخبگان خودشان را به ما عرضه کنند، بلکه باید به دنبال شناسایی و جذب آنها باشیم.
undefinedهرچند ایده‌ی فراخوان برای مناصب سیاسی و اقتصادی شیک و جذاب است اما راهگشای چالش انتصابات در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نخواهد بود و بیشتر شبیه فانتزی تیم مدیریتی جدید وزارتخانه است.
@didebandolat

۱۶:۰۴

۲۴ شهریور

پای ذی‌نفعان در کفش دولت
undefinedچند روز بعد از انتشار فراخوان عمومی برای ارسال رزومه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبری دیگر حاشیه‌ساز شد. دعوت و حمایت ۱۴۲ فعال مدنی و سازمان مردم‌نهاد از فردی برای تصدی سازمان بهزیستی کشور. درخصوص این نامه به چند نکته باید توجه کرد.
undefined اول. سازمان بهزیستی از جمله نهادهای تخصصی فعال در کشور است. پست ریاست این سازمان هم بیش از اینکه یک مسئولیت سیاسی باشد، یک منصب کارشناسی است. انتخاب مدیران سیاسی بزرگترین خیانت به این جایگاه و این صندلی است.
undefined دوم. یکی از مسیرهای مشارکت مردم در امورات کشور، مسیر ذی‌نفعان است. اما سهم و نقش ذی‌نفعان در تصمیمات باید مشخص باشد. دخالت بیش از اندازه‌ی ذی‌نفعان در تصمیمات و دادن حق و سهم به آنها در انتصاب مدیران دولتی به لوث شدن صندلی‌های مسئولیت می‌انجامد.
undefined سوم. آزادی عملی که در انتصاب افراد برای سمت‌های ذیل مدیریت سیاسی وجود دارد در سمت‌های کارشناسی وجود ندارد. برای مناصب سیاسی می‌توان مدیر از بیرون سازمان و ساختار منصوب کرد اما انتصاب فردی که سابقه‌ی موثری در سازمان تخصصی ندارد اشتباه است. هر کدام از تصمیمات فرد ناآشنا با ساختار سازمان تخصصی می‌تواند سازمان را از مسیر اصلی خود خارج کند.
undefinedاین نامه مصداقی از دخالت ذی‌نفعان از مسیری اشتباه در تصمیمات دولت است. دخالتی که با یک کمپین سیاسی و رسانه‌ای پشتیبانی می‌شود و به دنبال تحمیل گزینه‌ای بدون داشتن سابقه‌ی موثر در بهزیستی به این سازمان تخصصی است.
@didebandolat

۱۳:۰۱

۴ مهر

مجلس اجازه نداد
undefinedنمایندگان با استعفای عبدالکریم حسین‌زاده نماینده نقده و اشنویه به منظور حضور در معاونت ریاست‌جمهوری در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور مخالفت کردند.
@didebandolat

۱۲:۱۶

۵ مهر

ارائه‌ی بودجه‌ی دوسالانه به مجلس
undefinedرئيس سازمان برنامه و بودجه كشور اعلام کرد که در صورت توافق با مجلس و رسيدن به جمع‌بندی مشترك، لايحه بودجه سال آينده به صورت دوسالانه ارائه می‌شود. بر این اساس بودجه سال نخست برای تصويب و بودجه سال دوم برای اطلاع ارائه خواهد شد.
@Nasimonline

۱۰:۱۶

۸ مهر

ابلاغ مصوبۀ شورا
undefinedمطابق با مصوبۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم موظف است حداکثر ظرف ۳ ماه تمامی سهمیه‌های سنجش و پذیرش دانشجو را بازنگری کند.
undefinedبرخی از رسانه‌ها این خبر را با عنوان ضرب‌الاجل مسعود پزشکیان برای بازنگری و ساماندهی سهمیه‌های کنکور نشر دادند. درحالی که ایشان به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفاً مصوبه‌ی شورا را ابلاغ کرده‌اند.
@didebandolat

۱۲:۴۴

۱۱ مهر

thumnail
ایران در برابر هر تهدیدی قاطعانه می‌ایستد
undefinedرئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی پس از پاسخ موشکی به ترور شهید هنیه در صفحه شخصی خود نوشت: نتانیاهو بداند، ایران جنگ‌طلب نیست اما در برابر هر تهدیدی قاطعانه می‌ایستد. این تنها گوشه‌ای از توان ماست. با ایران وارد درگیری نشوید.
@didebandolat

۴:۵۵

۱۲ مهر

thumnail
حمایت از مقاومت تا آزادی قدس
undefinedرئیس جمهور در اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا با تاکید بر اینکه مقاومت درخت تنومندی است که ریشه در گفتمان عدالت‌خواهی دارد گفت: ما حمایت از گروه‌های مقاومت را تا زمان رهایی فلسطین عزیز وظیفه انسانی خود می‌دانیم و برای حمایت از آرمان قدس شریف با تمام قوا ایستاده‌ایم.
@didebandolat

۱۱:۴۸

۱۶ مهر

thumnail
‌بررسی استاندار کردستان
undefined۲۸ شهریور ۱۴۰۳ آرش زره تن لهونی با تصویب هیئت وزیران دولت چهاردهم به عنوان استاندار کردستان معرفی شد. او یکی از اولین استاندارانی بود که توسط هیئت وزیران دولت مسعود پزشکیان انتخاب شد.
undefined دیده‌بان دولت قصد دارد در کنار بررسی استانداران به عنوان نمايندگان عالی دولت در هر استان، نیم نگاهی به استانداران قبلی هر استان و وضعیت اقتصادی استان داشته باشد.
undefinedگزارش اول در مورد استاندار جدید، استانداری و وضعیت اقتصادی استان کردستان است.
@didebandolat

۱۴:۳۴

thumnail

۱۴:۳۴

thumnail

۱۴:۳۴

۱۷ مهر

وفاق از مسیر بهبود معیشت مردم
undefinedمرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری مشغول برگزاری سلسله نشست‌های «برای ایران» است. جلسه‌ی اول نشست‌های «برای ایران» با موضوع محیط زیست و تحت عنوان «چرا رئیس‌جمهور باید در کاپ ۲۰۲۴ شرکت کند» برگزار شد.
undefinedاین مرکز همچنین در نظر دارد همایشی تحت عنوان «بایسته‌ها و ابعاد مفهومی وفاق ملی» برگزار کند و در اطلاعیه‌ای از همه‌ی محققان و اندیشمندان دعوت کرده است تا چکیده‌ی مقاله و یا طرح سیاستی خود در این موضوع را ارائه کنند.
undefinedاین در حالی است که عموم مردم و کارشناسان اقتصادی اذعان دارند که وضعیت اقتصادی مساعدی پیش روی دولت نیست و دولت نباید در ارائه‌ی برنامه‌ی اقتصادی خود برای حل بحران‌هایی مانند تورم، ناترازی انرژی، نظام تعیین دستمزد و موضوعاتی از این قبیل تعلل کند.
undefinedبا وجود اینکه چندین ماه از آغاز به کار دولت گذشته است و رئیس‌جمهور نیز بر حل مشکلاتی مانند ناترازی انرژی تأکید کرده است اما همچنان برنامه‌ی مشخصی در این حوزه ارائه نشده و همچنان سیاست‌ها و روندهای قبلی ادامه دارد.
undefinedبه نظر می‌رسد مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری به عنوان عقل منفصل رئیس‌جمهور بهتر است به ارائه‌ی برنامه‌های اقتصادی دولت کمک کند نه اینکه اقدام به برگزاری همایش با موضوع وفاق ملی کند. چنانکه هیچ چیز به مانند بهبود اوضاع اقتصادی و اصلاح روندهای سیاست‌گذاری در این حوزه نمی‌تواند به وفاق ملی کمک کند.
@didebandolat

۱۲:۴۵

چوب شورا لای چرخ آموزش
undefinedرئیس‌جمهور در در دیدار با اعضای کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه موازی‌کاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مختلف در امر آموزش به جای کمک به حل مشکلات بر چالش‌ها و مسائل این بخش افزوده است گفت: ما در تلاشیم ضمن اصلاح این روندها، ساختار جدید نظام آموزشی را بر پایه عدالت‌محوری طراحی کنیم.
@didebandolat

۱۵:۱۴

۱۸ مهر

thumnail
‌بررسی استاندار کهگیلویه و بویراحمد
undefinedآخرین روزهای شهریور ۱۴۰۳ یدالله رحمانی با تصویب هیئت وزیران دولت چهاردهم به عنوان استاندار کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد. او یکی از اولین استاندارانی بود که توسط هیئت وزیران دولت مسعود پزشکیان انتخاب شد.
undefined دیده‌بان دولت قصد دارد در کنار بررسی استانداران به عنوان نمايندگان عالی دولت در هر استان، نیم نگاهی به استانداران قبلی هر استان و وضعیت اقتصادی استان داشته باشد.
undefinedگزارش دوم در مورد استاندار جدید، استانداری و وضعیت اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد است.
@didebandolat

۱۳:۰۵

thumnail

۱۳:۰۵

thumnail

۱۳:۰۵