عکس پروفایل دیجی حقوق 1 بهترین مرجع حقوقید

دیجی حقوق 1 بهترین مرجع حقوقی

۳۲۸عضو
undefinedundefinedبعثت رحمه للعالمینundefinedundefinedundefinedحضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌و‌آلهundefinedundefinedundefinedبر پیروان راستین حقیقتشundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedتبریک و تهنیت بادundefinedundefinedundefined

undefinedچرا رسول الله مبعوث شدندundefined
undefinedحضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمودند:«به راستى كه من براى به كمال رساندن مكارم و فضائل اخلاقی مبعوث شده‌ام.»
از ایشان پرسیدند:«مکارم اخلاقی یعنی چه؟»
رسول الله پاسخ دادند:«مکارم اخلاقی یعنی:گذشت کردن از کسی که به تو ظلم کرده.ایجاد رابطه باکسی که باتو قطع رابطه کرده.بخشیدن به کسی که تو را محروم کردهو گفتن حرف حق، حتی اگر بر ضد خودت باشد.»
undefinedبحارالانوار ، جلد ۶۸ ، صفحه ۳۸۲undefinedالسنن الکبری ، جلد ۱۰ ، صفحه ۳۲۳undefinedمنهاج البرائه(خوئی)جلد۶،صفحه ۲۱۸
@digihoghogh

۶:۲۸

undefinedشرايط حضانت اطفال چيست؟
undefinedدر صورت فوت پدر، حضانت طفل با مادر زندہ است هر چند این طفل جد پدری یا قیم داشته باشد مگر در صورت عدم #صلاحیت مادر.
undefinedفرزند دختر تا 9 سال قمری و فرزند پسرتا 15 سال قمری تحت #حضانت والدین خود هستند.
undefinedفرزند دختر پس از اتمام سن 9 سالگی و فرزند پسر پس از اتمام سن 15 سالگی در تعیین محل زندگی خود ( نزد پدر یا مادر) مختار می‌‌باشند.
undefinedپدر یا مادری که #حضانت طفل به آنها دادہ شدہ حق ندارند طفل را به محلی غیر از محل #اقامت طرفین یا خارج از کشور ببرد یا بفرستد مگر با کسب اجازہ از دادگاہ.
undefinedاگر در صورت انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل در حضانت اوست سلامت روانی و جسمی طفل دستخوش خطر قرار گیرد این دادگاہ است که برای #حضانت طفل تصمیم لازم را خواهد گرفت.@digihoghogh

۶:۲۸

undefinedشرایط فسخ
undefined1) قصد؛ #فسخ کننده باید انحلال #قرارداد را اراده کند.
undefined2) رضا؛ فسخ کننده باید راضی به فسخ #معامله باشد، و اگر با اکراه چنین کرد، این فسخ اثر حقوقی ندارد.
undefined3) اهلیت؛ کسی که می‌خواهد عملی حقوقی را فسخ کند، باید #اهلیت این کار را داشته باشد و از نظر عقل و سن مشکلی نداشته باشد.
آثار فسخ
اثر فسخ نسبت به آینده است و فسخ موجب می‌شود که عقد از زمان انشای #فسخ منحل گردیده و آثار آن قطع شود و اثری نسبت به گذشته ندارد. بنابراین #منافعی که مورد معامله داشته، اصولاً تا زمان فسخ، باید مال کسی باشد که به واسطه عقد مالک شده ولی چون نمائات و منافع متصله‌ را نمی‌توان از مورد معامله جدا کرد، می‌گوئیم که #منافع #منفصله آن تا زمان فسخ مال کسی است که به واسطه عقد مالک شده و پس از #فسخ، مورد معامله و منافع آن مال کسی است که به واسطه فسخ مالک شده است.
فسخ، جزء #حقوق آورده شده و حکم نیست، پس طرفین می‌توانند آن را اسقاط کنند.
@digihoghogh

۶:۲۸

undefinedجهات قانونی شروع به تعقیب:undefinedقانونگذار در ماده ۶۴ قانون آیین دادرسی کیفری #جهات قانونی شروع به #تعقیب را این گونه ذکر کرده است:الف - شکایت شاکی یا مدعی خصوصیب - اعلام و اخبار ضابطان دادگستری، مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئنپ - وقوع جرم مشهود، در برابر دادستان یا بازپرست - اظهار و اقرار متهمث - اطلاع دادستان از وقوع جرم به طرق قانونی دیگر.پس از آن #دادسرا میبایست در راستای انجام وظیفه اصلی خود تعقیب کیفری را به جریان انداخته و با جمع آوری دلایل و آثار جرم و جلوگیری از فرار متهم، اگر اصل تحقق جرم به متهم محرز باشد، پس از صدور #کیفرخواست خواستار محاکمه وی از دادگاه شود.
undefinedundefined @digihoghogh undefined

۶:۲۸

undefinedراه سند دار کردن اموال بدون سند چیست؟
قانون ثبت در سال 1310 به تصویب رسید.در بخشی از این قانون مقرر شده بود که تمام املاک در کشور باید ثبت شده و برای تمامی اموال غیرمنقول سند رسمی صادر شود.همچنین همه اداره‌های دولتی و محاکم فقط دارندگان سند رسمی را به عنوان مالک خواهند شناخت. در صورتی که این آرزوی هشتاد ساله به حقیقت بپیوندد، از بسیاری از اختلاف‌ها، کلاهبرداری‌ها و سوءاستفاده‌ها جلوگیری خواهد شد. حتما شما هم تا به حال درباره زمین‌هایی که به چند نفر فروخته شده‌اند مطالبی را در نشریات خوانده‌اید. این زمین‌ها معمولا آنهایی هستند که سند ندارند و مشکلاتی را برای مردم و البته قوه قضاییه ایجاد می‌کنند.  پس تا سند ملکی را که می‌خواهید خریداری کنید، ندیده‌اید، پولی پرداخت نکنید.سابقه تلاش‌های قانونی در سال 1365 و 1370 برای ساماندهی و تعیین تکلیف ساختمان‌ها، اراضی کشاورزی و باغ‌هایی که سند رسمی نداشتند یا صدور سند برای آن از طریق قوانین جاری ممکن نبود، مواد 147 و 148 قانون ثبت اسناد و املاک اصلاح شد. مهلت اجرای این مواد با وجود انتقاداتی که به آن وارد بود، چندبار تمدید شد و در آذرماه سال 1383 پایان یافت. قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی در جهت اصلاح، تکمیل و رفع موانع دو ماده یاد شده تصویب شده است. مهلت اجرای مواد 147 و 148 قانون ثبت اسناد و املاک در آذرماه 1383، پایان یافت اما مشکل همچنان باقی بود هنوز املاک زیادی با مشکل سند روبه‌رو بودند.علاوه بر آن مشکلات، نحوه اصلاح مواد یاد شده خود مشکلاتی را ایجاد کرده و زمینه سوءاستفاده‌هایی را فراهم کرده بود.پس از چند سال، لایحه «تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی» برای اصلاح مواد 147 و تا حدودی 148 قانون ثبت ارایه شد تا هم مشکلات قانون قبلی را حل و فکری برای مشکل املاک بدون سند کند.
@digihoghogh

۶:۲۸

undefinedموارد سوء پیشینه:
undefined۱) محكوميت به حَد (مانند زنا و شُرب خَمر)
undefined۲) محكوميت به قطع_نقص_عضو

undefined۳) محكوميت لازم الاجرا به مجازات حبس از يك_سال به بالا در جرايمِ عمدي
undefined۴) محكوميت قطعي به جزاي نقدي به مبلغ بيست_ميليون_ريال يا بالاتر در جرايمِ عمدي

undefined ۵) سابقه يِ محكوميت لازم الاجرا دو_بار يا بيشتر به علت جرم هاي عمدي مشابه با هر ميزان مجازات

undefined۶) جرم هاي سرقت، كلاهبرداري، اختلاس، ارتشا و خيانت_در_امانت جزو جرم هاي مشابه محسوب مي شوند.
undefinedجرايم، اثري در پيشينه يِ فرد نداشته و به عنوان سوء سابقه محسوب نمی شود.
@digihoghoghپیامرسان 'بله'ble.im/join/YzE0MDliMj

۶:۲۸

#اصطلاحات_حقوقی
undefinedخواهان : مدعی ، شخصی که دادخواست را مطرح کرده است .
undefinedخوانده : شخصی که دادخواست و دعوا علیه او مطرح شده است .
undefinedخواسته : آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد .
undefinedدادخواست : برگه های چاپی مخصوص و به زبان فارسی که جهت مطرح نمودن خواسته و دعوی مدنی (حقوقی) مورد استفاده قرار می گیرد .
undefinedتأمین خواسته : درخواست توقیف اموال خوانده اعم از منقول و یا غیر منقول و صورت برداری و ارزیابی و حفظ اموال توقیف شده و توقیف حقوق استخدامی خوانده و اموال منقول وی که نزد شخص ثالث موجود است .
undefined تأمین دلیل : درخواست از دادگاه (شورای حل اختلاف) برای ملاحظه و صورت برداری از دلایل و مدارک از قبیل تحقیق محلی ، نظر کارشناس ، دفاتر تجاری یا استفاده از قرائن و امارات موجود در محل و یا دلایلی که نزد طرف دعوی یا دیگری است که در آینده متعذر و یا متعسر خواهد شد .
undefinedدستور موقت : رأی دادگاه که به صورت قرار است دایر بر توقیف مال یا انجام عملی و یا منع از امری که تعیین تکلیف آن فوریت دارد .
undefinedواخواهی : اعتراض محکوم علیه غایب به حکم غیابی را واخواهی گویند .
undefinedحکم : رأی قاضی و دادگاه که راجع به ماهیت دعوی و قاطع آن باشد .
undefinedحکم غیابی : چنانچه خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی او در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده و به طور کتبی نیز دفاع ننموده باشد و یا اخطاریه ابلاغ واقعی به خوانده نشده باشد ، در این صورت حکم دادگاه غیابی است .
undefinedحکم حضوری : حکمی که غیابی نباشد ، حضوری است .
undefinedمحکوم : شخصی است که حکم دادگاه علیه اوست .
undefinedمحکوم به : آن چیزی که دادگاه به آن رأی داده و مورد حکم دادگاه است و خوانده را به آن محکوم نموده است .
undefinedمحکوم له : شخصی که حکم دادگاه به نفع اوست .
undefinedمحکوم علیه : شخصی است که حکم دادگاه به ضرر و بر علیه اوست .
undefinedاجرائیه : برگ اجرائیه ، برگه ای که حاوی دستور اجرای حکم دادگاه یا اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجراء است .
undefinedخیار : توانایی بر هم زدن عقد را گویند .
undefinedحَکَم : به معنی داور می باشد .
undefinedاخطاریه : اخطار نامه ، برگه اخطار به خواهان یا خوانده جهت حضور در دادگاه برای جلسه رسیدگی یا  انجام امری مانند پرداخت هزینه کارشناس و غیره .
undefinedاحضاریه : احضار نامه ، برگه احضار فرد به حضور در دادسرا یا مرجع انتظامی برای پاسخ و یا انجام امری .
undefinedشاکی : شخصی است که شکایت مطرح کرده است .
undefinedمتشاکی : شخصی است که شکایت بر علیه او مطرح شده است ، مشتکی عنه .
undefinedمتهم : شخصی که از او شکایت شده و به او تفهیم اتهام شده است .
undefinedمجنی علیه : شخصی است که جرم و یا جنایت بر او و یا به ضرر او واقع شده است .
undefinedجانی : کسی که مرتکب جرم و جنایت شده است .
undefinedدیه : دیه مقدر ، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جایت غیر عمدی بر نفس ، عضو یا منفعت ، یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد ، تعیین می شود .
undefinedاَرش : دیه غیر مقدر را ارش گویند که میزان آن با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس (پزشکی قانونی) تعیین می شود .
دیجی حقوق در پیامرسان تلگرام@digihoghoghدیجی حقوق در پیامرسان بله@digihoghogh

۶:۲۸

undefined انواع وڪالت در دادگاه :
undefined وڪالت اتفاقیundefined وڪالت معاضدتیundefined وڪالت تسخیری

undefined وڪالت اتفاقیاشخاصی ڪه اطلاعات حقوقے دارند مے توانند با اجازه ڪانون وڪلا براے بستگان خود انجام دهندundefinedبر اساس ماده 2 "قانون وڪالت مصوب سال"1315" اشخاصے ڪه معلومات کافے برای وڪالت دارند ولے پروانہ وڪالت ندارند مے توانند در سال ((سه مرتبہ)) با گرفتن جواز "وڪالت اتفاقے" از ڪانون براے خویشاوندان نسبے و سببے خود تا درجہ دوم از طبقہ سوم وڪالت ڪنند.
undefined وڪالت معاضدتیدر صورتے ڪه فرد تمڪن مالے نداشتہ باشد مے تواند از ڪانون وڪلا درخواست وڪیل معاضدتے ڪند. ڪانون نیز پس از بررسے ، شرایط متقاضے، وڪیل معاضدتے به وے معرفے می‌ڪند. این نوع وڪیل، مخصوص ڪسانی است ڪه بضاعت و توان مالے ڪافی، براے گرفتن وڪیل ندارند؛ چرا ڪه وڪیل معاضدتے حق دریافت هیچ وجهے تحت عناوین حق‌المشاوره، حق‌الوڪاله و غیره را به استثناے هزینہ تمبر‌دادرسے از موڪل خویش ندارد. 

undefined وڪالت تسخیریدر جرائمے ڪه مجازات آن به حسب قانون، قصاص نفس، اعدام، رجم و حبس ابد است، چنانچہ متهم شخصاً وڪیل معرفے ننماید تعیین وڪیل تسخیرے براے او الزامے است مگر در خصوص جرایم منافے عفت ڪه متهم از حضور یا معرفے وڪیل امتناع ورزد.تبصره اخیرالذڪر مبین الزام دادگاه در تعیین وڪیل تسخیرے در مواردے است ڪه متهم، شخصاً وڪیل معرفے نڪرده باشد و آن در مورد جرائمے است ڪه طبق قانون مجازات آن قصاص نفس، اعدام، رجم و حبس ابد باشد.دیجی حقوق در پیامرسان تلگرام@digihoghoghدیجی حقوق در پیامرسان بله@digihoghogh

۷:۰۸

undefined اعاده حیثیت (ادعای شرف)
undefinedمطابق ماده 697 قانون مجازات 75 به طور کلی اگر شخصی به شخص دیگر با سوء نیت و با علم به عدم ارتکاب جرمی رو نسبت بدهدو نتواند این نسبت را اثبات کند شخصی که جرم بهش نسبت داده شده میتواندشکایت افترا نمایدکه این نوع افترا ، افترای قولی است و میتواند به صورت تعزیری یا حدی باشد.بخش حدی به حد قذف یعنی نسبت زنا یا لواط دادن به دیگری مربوط می شود که مجازاتش 80 ضربه شلاق هست و در موارد تعزیری یعنی نسبت دادن سایر جرایم به یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شدundefinedطبق تبصره ماده فوق الذکر در مواردی که نشر جرم اشاعه فحشا محسوب گردد هر چند بتواند صحت آن را ثابت نماید مرتکب به مجازات مذکور محکوم خواهد شداین همان اعاده حیثیتی هست که بین عوام رایج شده است.#اعاده_حیثیت(ادعای شرف)
دیجی حقوق در پیامرسان تلگرام@digihoghoghدیجی حقوق در پیامرسان بله@digihoghogh

۸:۲۹

undefined ویژگی عفو خصوصی
undefined1- عفو خصوصی به پیشنهاد رییس قوه قضاییه و توسط مقام رهبری اعطا می شود
undefined 2-عفو خصوصی فقط شامل حال محکومان می شود و نه متهمان- بنابراین در خصوص آنها قرار موقوفی اجرای مجازات صادر می شود
undefined3- عفو خصوصی فقط نسبت به شخصی که مورد عفو قرار گرفته اعمال می شود بنابراین شامل حال شریک یا معاون جرم نمی شود مگر آنکه آنها نیز مورد عفو قرار بگیرد(عفو عمومی شامل حال جرم می شود پس همه را نجات می دهد
undefined4-عفو خصوصی در مورد مجازات تکمیلی قابل اعمال نیست مگر آنکه در فرمان عفو تصریح شده باشد
undefined5-عفو خصوصی مجازات تبعی را زایل نمی کند
undefined6- عفو خصوصی هیچ اثری در پرداخت دیه و جبران خسارت ندارد ( اما در جزای نقدی تاثیر دارد زیرا جزای نقدی مجازات است )
undefined 7- عفو خصوصی از موارد موقوفی اجرای مجازات است -حدود نیز می توانند تحت شرایطی مشمول عفو خصوصی قرار گیرند ( تبصره 2 ماده ی 278)زیرا توبه از جهات عفو خصوصی است.
دیجی حقوق در پیامرسان تلگرام@digihoghoghدیجی حقوق در پیامرسان بله@digihoghogh

۸:۳۰

#اخباراعلام نتایج اولیه دکتری ۹۸ در هفته آیندهundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined
مشاور عالی سازمان سنجش گفت: کارنامه حاوی نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال ۹۸ هفته آینده منتشر می‌شود.
دیجی حقوق در پیامرسان تلگرام@digihoghoghدیجی حقوق در پیامرسان بله@digihoghogh

۸:۳۰

undefined معاملات وکالتی، ایجاد مالکیت نمی کند!
undefinedتعداد زیادی از افراد جامعه تصورمیکنند با وکالت نامه مالکیت به آنها منتقل میشود اما اینگونه نیست و وکالت در واقع نیابت و نمایندگی از طرف موکل است برای انجام کارهایی که وکیل اجازه دارد آن امور را انجام دهد که از آن جمله تشریفات قانونی مربوط به درخواست وتنظیم سند رسمی مالکیت می باشد.
undefined خرید و فروش وکالتی برای خریدار مالکیت ایجاد نمیکند. این قرارداد، جزو قراردادهای جایز است و هر یك از موكل و وكیل هر زمان كه بخواهد می تواند آن را بر هم زند.
undefinedهم موکل می تواند می تواند از اذن خود رجوع نماید و هم وكیل حق استعفا دارد و این عقد مانند سایر قراردادهای جایز با فوت و جنون و سفه؛ منفسخ می شود.
undefined هرگاه متعلق وكالت از بین برود یا موكل عملی را كه مورد وكالت است؛ خود انجام دهد یا بطور كلی عملی كه منافی با وكالت وكیل باشد بجا آورد، مثل اینكه مالی را كه برای فروش آن وكالت داده بود، خودش بفروشد، وكالت منفسخ می شود.
undefinedبا انجام شدن مورد وكالت و همچنین با انقضای مدت در مواردی كه برای آن مدت تعیین می شود وكالت نیز منقضی می گردد.
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۷:۲۳

undefined جعل اسناد
undefinedاحکام جعل هم در مقررات آیین دادرسی و هم در مقررات کتاب پنجم از قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مورخ 2/3/1375 آمده است. مواد 219 الی 222 قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص جعل حقوقی می باشد.
undefinedهر یک از طرفین که سند رسمی یا عادی، علیه او ابراز شده (خواه سند منتسب به او یا دیگری باشد) و بخواهد نسبت به اصالت آن تعرض نماید، می تواند این امر را در قالب ادعای جعل نیز مطرح کند.
undefinedزیرا ادعای جعل هم نسبت به اسناد رسمی و هم نسبت به اسناد عادی شنیده می شود.
undefined مفهوم جعل و شیوه طرح ادعا:
جعل کردن در لغت از جمله به معنای دگرگون کردن، منقلب نمودن، گردانیدن، قرار دادن و ایجاد کردن آمده است. این اصطلاح در قانون آیین دادرسی مدنی تعریف نشده اما در حقوق کیفری به جعل مادی و مفادی (معنوی) تقسیم می شود.
undefined بنابراین طرفی که سند علیه او ابراز گردیده، ادعا می نماید که یکی از اعمالی که طبق قانون جعل (مادی و مفادی) شمرده می شود، در سند صورت گرفته است. البته تعرض به اصالت سند در قالب ادعای جعل باید با به کارگیری همین اصطلاح «جعل» مطرح شود تا قابل رسیدگی باشد و واژه هایی از قبیل سند ساختگی است و یا امضا نقاشی شده است، به تنهایی کافی نیست.
undefinedاز سوی دیگر هرگاه مدعی جعل تنها بخشی از سند را مجعول بداند، باید آن را مشخص نماید.
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۱۴:۳۱

undefined منظور از «جنبه عمومی جرم» چیست؟
undefinedدر جرایم قابل گذشت، تمامی جرایم به دو دسته کلی جرایم قابل گذشت و جرایم غیر قابل گذشت تقسیم می‌شوند.

در جرایم قابل گذشت، برای آنکه مقامات قضایی شروع به رسیدگی کنند، نیاز به شکایت شاکی یا مدعی خصوصی است یعنی تا زمانی که کسی شکایتی مطرح نکند، قاضی وارد رسیدگی نمی‌شود مانند فحاشی، توهین، ضرب و جرح و تخریب.
همچنین بعد از شکایت شاکی و شروع به رسیدگی، هرگاه شاکی رضایت و گذشت خودش را کتبا اعلام کند، قاضی، دیگر به موضوع رسیدگی نکرده و پرونده را مختومه می‌کند.
در #جرایم غیر قابل گذشت، ممکن است قاضی با شکایت شاکی شروع به رسیدگی کند، اما رضایت و گذشت شاکی موجب نمی‌شود که رسیدگی را متوقف کند مانند سرقت، کلاهبرداری و ... (البته گذشت شاکی در این موارد موجب تخفیف در #مجازات می‌شود).
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۷:۱۹

نتایج اولیه آزمون دکتری امروز اعلام می‌شود
undefined مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام اسامی بیش از ۱۵۰ هزار داوطلب آزمون دکتری سال ۹۸ در مرحله اولیه پذیرش این آزمون خبر داد.
undefined نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۹۸ کلیه داوطلبان کشور امروز منتشر می‌شود.
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۷:۲۰

undefined مجازات برای منتشر کردن عکس های دیگران بدون اجازه
undefinedاز آنجایی كه عمل مزبور احتمالا با سوء نيت صورت گرفته يعنی فردی كه اين عكس ها را در فضای مجازی نشر داده است احتمالا دارای سوء نيت بوده و عمل وی از مصاديق ماده 745 قانون مجازات اسلامی مبحث تعزيرات است.
undefined ماده مزبر تصريح دارد: “هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 5 میلیون  ریال تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.”
undefinedطبیعی است در اين رابطه بايد اشاره كرد كه در جهت اثبات اتهام، قطعا سوء نيت فرد مرتكب بايد احراز شود؛ ضمن آن كه هتک حيثيت طرف مقابل نيز بايد ثابت شود.
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۵:۵۶

undefined نیم عشر دولتی چیست؟
undefined عنوانی است که دولت در ازای اجرای حکم از شما دریافت می کند. نیم عشر دولتی یعنی یک بیستم کل مبلغ مهریه.
undefinedپرداخت نیم عشر دولتی معمولا برای خانم ها سخت یا غیر ممکن است. چرا که مبلغ ریالی مهریه غالبا عددی نجومی و سنگین است. متذکر می شویم که نیم عشر دولتی با هزینه دادرسی که در اول طرح دعوا از شما درخواست می شود فرق دارد چرا که نیم عشر دولتی هزینه اجرای حکم است نه رسیدگی. لذا پس از قطعی شدن حکم و پس از درخواست اجرای حکم از شما مطالبه می شود.
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۲۰:۵۱

​​undefined چه کسانی که از شخص متوفی ارث میبرند؟
الف) کسانی که نسبت خونی (نسبی) با متوفی دارند و به سه طبقه تقسیم میشوند:1طبقه اول: پدر ومادر، فرزندان، فرزندانِ فرزندان هرچقدر پایین رود.2.طبقه دوم: اجداد، خواهر و برادر و فرزندانِ خواهر و برادر.3.طبقه سوم: عمه ها و عموها، دای ها و خاله های متوفی و فرزندانِ آنها.
ب) کسانی که رابطه سببی با هم دارند( زن و شوهر)
undefined نکته: در بین این طبقات اگر از طبقه اول کسی باشد دیگر طبقات بعدی ارث نمیبرند برای مثال اگر شخصی که فوت کرده در زمان وفات پدر و مادرش یا هر یک از فرزندانش زنده باشد دیگر طبقه دوم و سوم ارث نخواهند برد.
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۹:۵۸

undefined انواع مهریه
undefined مهرالمسمی : مهریه‌ای که در زمان عقد مشخص شود مهرالمسمی نام دارد. مهرالمسمی توسط زوجین یا نماینده‌ٔ آن‌ها تعیین می‌شود.
undefined مهرالمثل : مهریه‌ای که در صورت وقوع نزدیکی به زن تعلق می‌گیرد. ملاک تعیین مهرالمثل وضعیت زن است. بر اساس ماده ۱۰۹۱ قانون مدنی در تعیین مهرالمثل «حال زن از حیث شرافت خانوادگی و سایر صفات و و ضعیت او نسبت به اماثل و اقران و اقارب او و همچنین معمول محل و… در نظر گرفته می‌شود» وقوع طلاق قبل از تعیین مهر و بعد از وقوع نزدیکی، زن را مستحق دریافت مهرالمثل می‌کند.
undefined مهرالمتعه : اگر میزان مهریه در عقد ذکر نشود و مرد قبل از تعیین مهریه و وقوع نزدیکی همسرش را طلاق دهد، زن مستحق مهرالمتعه است. برخلاف مهرالمثل، مهرالمتعه متناسب با وضعیت مالی مرد تعیین می‌شود.
دیجی حقوق در پیامرسان های تلگرام و بله@digihoghogh

۱۹:۵۵

undefined در کدام جرایم متهم حق ملاقات باوکیل را ندارد؟
undefinedمطابق ماده ۴۸ قانون جدید آئین دادرسی کیفری، با شروع تحت نظر قرار گرفتن، متهم می‌تواند تقاضای حضور وکیل کند، اما در جرائم سازمان یافته و یا جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، سرقت و… متهم تا یک هفته پس از شروع تحت نظر قرارگرفتن، امکان ملاقات با وکیل را ندارد.آئین دادرسی کیفری مجموعه مقررات و قواعدی است که برای کشف جرم، تعقیب متهم، تحقیقات مقدماتی، میانجیگری، صلح میان طرفین، نحوه رسیدگی، صدور رای، طرق اعتراض به آراء، اجرای آرای تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضایی و ضابطان دادگستری و رعایت حقوق متهم، بزه‌دیده و جامعه وضع می‌شود.
undefinedمطابق این قانون چنانچه شخصی تحت‌نظر قرار بگیرد، می‌تواند به وسیله تلفن یا هر وسیله ممکن، افراد خانواده یا آشنایان خود را از تحت نظر بودن آگاه کن و ضابطان نیز مکلفند مساعدت لازم را در این خصوص به عمل آورند، مگر آنکه بنابر ضرورت تشخیص دهند که شخص تحت نظر نباید از چنین حقی استفاده کند که در این صورت باید مراتب را برای اخذ دستور مقتضی به اطلاع مقام قضایی برسانند.همچنین هرگاه فردی خارج از وقت اداری به علت هریک از عناوین مجرمانه تحت نظر قرارگیرد، باید حداکثر ظرف یک ساعت مراتب به دادستان یا قاضی کشیک اعلام شود و دادستان یا قاضی کشیک نیز مکلف است موضوع را بررسی و در صورت نیاز با حضور در محل تحت نظر قرار گرفتن متهم اقدام قانونی به عمل آورد.
undefinedمطابق ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری جدید، با شروع تحت نظر قرار گرفتن، متهم می‌تواند تقاضای حضور وکیل کند.
undefinedوکیل باید با رعایت و توجه به محرمانه بودن تحقیقات و مذاکرات، با شخص تحت نظر ملاقات کند و در پایان ملاقات با متهم که نباید بیش از یک ساعت باشد ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.در جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی و همچنین جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده (۳۰۲) این قانون است، در مرحله تحقیقات مقدماتی طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تأیید رئیس قوه قضائیه باشد، انتخاب می نمایند.اسامی وکلای مزبور توسط رئیس قوه قضائیه اعلام میگردد .دیجی حقوق | بهترین مرجع حقوقی@digihoghogh

۱۹:۳۲