عکس پروفایل دوراند

دوران

۱,۰۵۲عضو

۳ مهر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined خوزه مارتی
الگو و رهبر فکری فیدل کاسترو

#انقلاب_کوبا
undefined @dorantv

۱۰:۱۰

۷ مهر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined صد ساعت با فیدل
(تاریخ جهان به روایت فیدل کاسترو)

undefinedنویسنده: ایگناسیورامونتundefinedمترجم: کیومرث پارسایundefinedانتشارات: اخوان
undefinedفیدل کاسترو در شرح‌حال زندگی خود در کتاب صد ساعت با فیدل، با افتخار در مورد افزایش امید به زندگی در کوبا (که بیشتر از آمریکا است)، نیم میلیون دانشجو در دانشگاه‌های کوبا و همچنین آموزش ۷۰ هزار دکتر کوبایی که نیمی از آن‌ها در خارج از مرزها به ‌خصوص در کشورهای فقیر آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین مشغول به کار هستند، صحبت می‌کند.
undefinedهمچنین فیدل در مورد مسائل شخصی زندگیش صمیمانه صحبت می‌کند: سخت‌گیری خیرخواهانه پدرش، تلاش موفق او برای ترک سیگار، عشق او به رمان‌های ارنست همینگوی و...
#انقلاب_کوباundefined @dorantv

۱۵:۱۳

۱۱ مهر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined آغاز نهضت ۲۶ جولای
حمله به پادگان مونکادا

#انقلاب_کوبا
undefined @dorantv

۹:۳۹

۱۵ مهر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined خاطرات سفر با موتور سیکلتundefinedنویسنده: چگواراundefinedانتشارات: اجتماع
undefinedخاطرات سفر با موتور سیکلت نام کتابی است که ارنستو چگوارا درباره خاطرات سفر خویش به وسیله موتور سیکلت، همراه آلبرتو گراندو در ۱۹۵۲ به کشورهای آمریکای لاتین نگاشته‌است. این سفر تاثیرات زیادی بر شخصیت چگوارا گذاشت.
undefined روزی که راهی این سفر میشد، طبق اذعان خود، هدفی نداشت اما گذر زمان و تجربیات سفر به خصوص آشنایی با فقر و بیچارگی مردم آمریکای لاتین، در پایان سفر، از چگوارا شخصیت دیگری ساخت.
#انقلاب_کوباundefined @dorantv

۱۹:۵۲

۱۹ مهر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined انقلاب کره | تلاشی برای وحدت سرزمینی
#انقلاب_کره
undefined @dorantv

۱۶:۲۷

۲۲ مهر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined دولتی در اسارت توهمundefinedنویسنده: پاول فرنچundefined مترجم: محمد حسین باقی
undefinedبهترین کتاب موجودِ ترجمه شده به زبان فارسی، که به سیاست روسای جمهور مختلف آمریکا در قبال سیاستهای خارجی دو کره پرداخته است؛ کتاب دولتی در اسارت توهم است.
undefinedدر این کتاب اقتصاد و صنعت در دو کره بررسی و مقایسه شده است. علاوه بر این تاثیر اقتصاد اتحاد جماهیر شوروی و چین بر کرۀ شمالی و تفاوت کمونیسم، استالینیسم و مائوئیسم تبیین شده است.
#انقلاب_کره undefined @dorantv

۱۱:۱۴

۲۹ مهر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined روایت هایی از علت اشغال الجزایر توسط فرانسویان!
#انقلاب_الجزایر
undefined @dorantv

۸:۱۳

۴ آبان ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined چرایی ورود آمریکا به ایران
#انقلاب_اسلامی_ایران
undefined @dorantv

۲۲:۵۳

۹ آبان ۱۴۰۰

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined زنان ذی نفوذ در خاندان پهلویundefinedنویسنده: نیلوفر کسری
این کتاب شرح حال و بررسی زندگی عده‌ای از زنان عصر پهلوی، به ویژه چهار زن پر نفوذ دربار است که با استناد به مجموعه ای از مدارک و اسناد تاریخی تالیف شده و به نوعی در جریان حوادث سیاسی، عزل و نصب رجال، سقوط کابینه‌ها، و حضور بیگانگان در کشور نقش داشته‌اند.
در کتاب، خصوصیات و جنبه‌های مهم زندگانی هر یک از این زنان، که سایه سنگین و قدرتمند آنان در ورای حوادث تاریخی دوره پهلوی به چشم می خورد، ذکر گردیده که عبارت‌اند از:«تاج الملوک آیرملو»، «شمس پهلوی»، «اشرف پهلوی» و «فرح دیبا».
عمده کتاب به زندگی و فعالیت های «فرح دیبا» می پردازد. از ویژگی های این کتاب، نسبت به آثار مشابه درباره زندگی افراد وابسته به دربار پهلوی، تلاش نویسنده برای نگارش گوشه ای از تاریخ خاندان پهلوی بر اساس اسناد و مدارک، پرهیز از خیال پردازی و گمانه زنی و کوشش در جهت ارائه تصویری از زندگی زنان نامبرده، بدون جانبداری و داشتن پیش داوری درباره آنان است.

#انقلاب_اسلامی_ایران undefined@dorantv

۶:۴۷

۱۱ آبان ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined ماجرای کاپیتولاسیون و سناتورهای خواب آلود!!
#انقلاب_اسلامی_ایران
undefined @dorantv

۱۸:۳۷

۱۶ آبان ۱۴۰۰

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined خانه زاد شاهundefinedمؤلف: زهرا کرمانی
undefined در میان آثار منتشره در حوزه تاریخ معاصر، خاطرات دولت مردان و رجال سیاسی از جایگاه ویژه ای برخور دارند و به درک ما از تاریخ کمک فراوانی می کنند، چه برخلاف اسناد و مدارک که بیشتر خشک و رسمی هستند دارای جنبه انسانی است و این جنبه، حرارت و طراوت خاصی به این منابع می بخشد.
undefined خاطراتی که در دست دارید به طور روزانه درباره عادات و افکار شاه در مسائل گوناگون به وسیله یکی از نزدیک ترین کسان به او نوشته شده است. undefined خاطرات علم از زمستان ۱۳۴۷ (۱۹۶۹ م) آغاز می شود و با وقفه هایی مکرر تا کناره گیری او از سمت وزارت دربار در تابستان ۱۳۵۶ (۱۹۷۶ م ) ادامه می یابد.
#انقلاب_اسلامی_ایرانundefined @dorantv

۱۰:۱۳

۱۹ آبان ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined بهائیت و سیاست مستشاری آمریکا در ایران
#انقلاب_اسلامی_ایران
undefined @dorantv

۱۷:۳۰

۲۴ آبان ۱۴۰۰

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined خاطرات علی امینیundefinedنویسنده: یعقوب توکلی

undefined این کتاب شامل خاطرات دست نوشته علی امینی است که سال ۷۱ در خارج از کشور به زبان فارسی و در قالب ۱۶ مقاله منتشر شد. پس از انتشار این مقاله ها، علی امینی در پاسخ به برخی سوالات مطرح شده درباره خاطراتش با دست اندرکاران مجموعه تاریخ شفاهی دانشگاه هاروارد گفت وگو کرد که نتیجه این گفت وگوها کتاب شد.
undefined توکلی درباره خاطرات علی امینی میگوید: وی مدعی بود که خاطراتش را در ایران نوشته، اما جا گذاشته است. بنابراین در لندن اقدام به نگارش خاطراتش کرد، اما در واقع، کارش نوعی تاریخ نگاری تلویحی و توجیهی است. اغلب سیاستمداران در نگارش خاطرات خودشان بخش هایی از زندگی شان را به اصطلاح بازسازی و نقش های اصلی و منفی خود را توجیه می کنند و این اتفاق در خاطرات علی امینی نیز رخ داده است.
undefinedدر کتاب "خاطرات علی امینی" آنچه را که از وی به چاپ رسیده، بدون تغییر تنظیم شده و توضیحات و برخی از اطلاعاتی که وی در خاطراتش مورد توجه قرار نداده مانند ارتباط با آمریکا و دخالت این کشور در نخست وزیری اش، در مقدمه، پاورقی و داخل کروشه اضافه شده اند.
#انقلاب_اسلامی_ایرانundefined @dorantv

۱۶:۲۷

۳۰ آبان ۱۴۰۰

thumnail
undefined #ببینید
undefined قائله آرارات!
#انقلاب_اسلامی_ایران
undefined @dorantv

۱۴:۴۲

۴ آذر ۱۴۰۰

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined پهلوی هاundefinedمؤلف: فرهاد رستمیundefinedانتشارات: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
undefined در مجموعه پهلوی ها اسناد و مدارک مربوط به خاندان پهلوی گرداوری شده است. جلد اول از این مجموعه حاوی اسناد مربوط به رضاشاه و عصمت الملوک و تاج الملوک (همسران رضاشاه) است.
undefined در ابتدای این جلد شرح مختصری از زندگانی و اقدامات رضاشاه ذکر شده؛ سپس فهرست موضوعی اسناد؛ آنگاه تصویر اصل اسناد به همراه متن آن به ترتیب و طبقه بندی موضوعی امده است. در بخش پایانی نیز عکس های متعددی از رضاشاه و خانواده و فرزندانش به چاپ رسیده است.

#انقلاب_اسلامی_ایرانundefined @dorantv

۱۱:۴۷

۲۲ فروردین

thumnail
undefined توصیه امام علی علیه السلام به فرزندشان امام حسن علیه السلام: «پسرم گرچه من به اندازه همه كسانى كه پيش از من مى زيستند عمر نكرده ام؛ اما در رفتار آنها نظر افكندم و در اخبارشان تفكر نمودم و در آثار بازمانده از آنان به سير و سياحت پرداختم تا بدانجا كه [بر اثر اين آموزش ها] همانند يكى از آنها شدم بلكه گويى بر اثر آنچه از تاريخشان به من رسيده با همه آنها از اوّل تا آخرشان بوده ام.» * نامه ٣١ نهج البلاغه
undefined برنامه پژوهشی دوران با چنین نگاهی، سفری به تاریخ داشت تا شما مخاطبان را با انقلاب های بزرگ که نقاط عطف و منشا تحولات تاریخ جوامع است، آشنا سازد.
اینک با استعانت از پروردگار متعال و مقارن با عید سعید فطر دوران فصل جدیدی را آغاز خواهد کرد تا همراه مخاطبانش مسیر شناخت اتفاقات و تحولات مهم تاریخی را بپیماید.
همراهمان باشید...
undefined @dorantv

۱۰:۱۲

۲۵ فروردین

thumnail
undefined نهضت آزادی هند
undefined کشور هندوستان یکی از کهن ترین تمدنها، با تنوع دینی و قومی نژادی بسیار است. تاریخ این کشور مملو از عجایب باور نکردنی است. هندوستان با تمدنی تقریباً ۱۰ هزار ساله، هیچ گاه به یک کشور خارجی حمله نکرده اما در عوض همیشه مورد تاخت و تاز بیگانگان قرار گرفته است. جالب این که هرگاه بیگانگان پا به این کشور نهاده اند سودای بازگشت از سر بیرون کرده و در همان جا رحل اقامت افکنده و برای خود تاج و تختی و احیاناً امپراطوری بزرگی ساخته اند که از این میان میتوان به اعراب غلامان ترک مغولها ایرانیان و انگلیسی ها اشاره نمود.
undefinedانگلیس ها آخرین مهاجمان خارجی بودند که این کشور پهناور را زیر سلطه ی خویش در آورده بودند ورود نیروهای بریتانیا به هند با مخالفت شدید مردمان این سرزمین و مخصوصاً مسلمانان روبه رو شد و جد و جهد برای آزادی و نجات هندوستان از سلطه ی انگلیس، شروع شد؛ اما با همه ی تلاشهای انجام گرفته انگلستان به سرعت هند را برای مدتی طولانی به صورت مستعمره ی طلایی خود در آورد. استثمار مستعمراتی آنچنان دماری از روزگار هند در آورد که موجب پدید آمدن وضع رقت انگیزی شد و کشور را از نظر اقتصادی به کلی فلج کرد و باعث تضعیف روحیه ی ملت شد.
undefinedورود مهاتما گاندی به صحنه ی سیاسی هند و تلاش وی جهت آزادی کفه ی ترازو را به نفع استقلال طلبان سنگین نمود و نهایتاً در سال ۱۹۴۷ ، انگلیس مجبور به خروج از هند شد. این جنبش توانست هندوستان را با وجود مشکلات فراوان و تنوع بی نظیر ادیان و مذاهب و ملیت ها به کشوری متحد، نیرومند و مؤثر در معادلات سیاسی جهان تبدیل نماید.
undefined درباره این نهضت عظیم که به پیروزی و تأمین استقلال هند منتهی شد، کمتر تحقیق شده است؛ از این رو پژوهشگران دوران بررسی این نهضت را نیز وجه همت خود قرار دادند، بررسی ای که از آشنایی با تاریخ و فرهنگ هند آغاز و به دوران معاصر هند ختم می‌شود.
#نهضت_آزادی_هند
undefined @dorantv

۱۳:۴۲

۱ اردیبهشت

undefined #یادداشت
undefined ادبیات هند را بیشتر بشناسید...
undefinedادبیات هند، با تاریخی غنی و چند هزار ساله، همواره به‌عنوان یکی از پربارترین و تأثیرگذارترین ادبیات‌های جهان شناخته شده است. این ادبیات که ریشه در تمدن و فرهنگ چندگانه و پیچیده هند دارد، از داستان‌های حماسی باستانی و شعرهای عرفانی گرفته تا رمان‌های معاصر و داستان‌های کوتاه، طیف گسترده‌ای از ژانرها و سبک‌ها را در خود جای داده است.
undefined تاریخچه ادبیات هند را می‌توان به دوره‌های مختلفی تقسیم کرد که هر کدام ویژگی‌ها و سبک‌های منحصربه‌فرد خود را دارند. این تاریخچه غنی و پیچیده شامل دوره‌های زیر است:
undefinedدوره ودایی (۱۵۰۰ تا ۵۰۰ پیش از میلاد): این دوران با متون ودایی آغاز شد که شامل آثار مذهبی و فلسفی است. «ریگ‌ودا»، قدیمی‌ترین متن شناخته شده در این دوره، مجموعه‌ای از سروده‌ها و مناجات‌های مقدس است.
undefined ادبیات سانسکریت کلاسیک (۲۰۰ پیش از میلاد تا ۱۱۰۰ میلادی): دوران طلایی ادبیات هند با آثاری چون «مهابهاراتا» و «رامایانا»، دو حماسه بزرگ هندی، همراه بود. کالیداس، شاعر و نمایشنامه‌نویس برجسته، نیز در این دوره زندگی می‌کرد.
undefined دوره مدیوال (از حدود قرن 12 تا 18 میلادی): ادبیات بومی در زبان‌های مختلف منطقه‌ای گسترش یافت. شاعرانی مانند کبیر و تولسیداس در هندوستان شمالی و شاعرانی مانند چیتانیا در شرق، آثار برجسته‌ای خلق کردند. همچنین با ورود مسلمانان، ادبیات فارسی و بعدها اردو در هند رونق گرفت.
undefinedدوره استعماری (قرن ۱۸ تا اوایل ۲۰): با ورود انگلیسی‌ها، ادبیات هند تحت تأثیر ادبیات اروپایی قرار گرفت. شاعران و نویسندگانی مانند رابیندرانات تاگور که جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرد، در این دوران ظهور کردند.
undefinedادبیات معاصر (از اوایل قرن ۲۰ تاکنون): ادبیات معاصر هند شامل آثار به زبان‌های مختلف منطقه‌ای و همچنین زبان انگلیسی است. نویسندگان معاصر مانند آرونداتی روی و ویکرام ست نمونه‌هایی از این دوره هستند.
#نهضت_آزادی_هند
undefined @dorantv

۷:۵۲

۵ اردیبهشت

thumnail
undefined #منابع_مطالعاتی
undefined معرفی مکتب های فلسفی هند
undefinedنویسنده: دریندراموهان داتا, ساتیش چاندرا چاترجیundefinedمترجم: فرناز ناظر زاده کرمانیundefinedناشر: انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
undefined نویسندگان این اثر، دو پرفسور فقید، پرفسور چاترجی، رئیس اسبق گروه فلسفه دانشگاه کلکته و پرفسور داتا استاد فلسفه دانشگاه «پات نا» می‌باشند که هر دو از فیلسوفان پرآوازه معاصرهندی به شمار می‌آیند و هر یک دارای آثار پرشمار و اصیل در حوزه‌های مربوط به فلسفه (اعم از شرق و غرب‌)اند. هر دو فیلسوف به زبان سنسکریت تسلط تام و کامل داشته و از این‌رو مطالب کتاب خود را از منابع دست اول برگرفته‌اند.
undefined این کتاب با عنوان «مقدمه‌ای بر فلسفه هند» یکی از متون اصیل و نامدار دانشگاهی در معرفی شالوده‌های نظری و زیربنیادی نُه مکتب فلسفی اصلی در هند است. هدف این کتاب معرفی اجمالی مکتب‌های فلسفی هند است.
undefined یکی از امتیازهای اصلی این کتاب این است که بدون هیچ گونه حاشیه پردازی یا تفسیری، به بیان و شرح نکته‌های اصلی و کلیدی فلسفه هند می‌پردازد و عصاره و کلیات هر یک از مکتب‌های نه گانه مادر را در سرزمین هند، با روشی نظام‌مند، بیانی استدلالی و کلامی موجز به خواننده عرضه می‌دارد.
undefined مجموعه‌ی حاضر در فصل نخست، شامل اصول کلی فلسفه‌ی هند به همراه طرحی اجمالی از هر مکتب است. در این بخش مباحثی نظیر ماهیت فلسفه، معنا و قلمرو و فلسفه‌ی هند، مکتب‌های فلسفی هند، جایگاه مرجعیت و احتجاج عقلانی در فلسفه‌ی هند، چگونگی تکوین فلسفه‌ی هند، وجوه اشتراک مکتب‌های فلسفی هند و زمینه و پیشینه‌ی زمان و مکان این مکاتب، بازگو شده‌اند. در فصل‌های بعدی کتاب، دیدگاه‌های برخی مکاتب فلسفی هند نظیر مکتب "چارواکا"، جایتا"، "بودا"، "نیایا"، "وی شه شیکا"، "سانک های"، "یوگا"، "می‌مام‌سا" و "ودانتا" مطرح می‌شود.
undefined از وجوه مشترک این مکاتب، می‌توان به این موارد، اشاره کرد: چگونگی زیستن به بهترین نحو ممکن، توجه به رنج انسان در زندگی که با بدبینی آغاز می‌شود، اما با تراژدی و یاس به پایان نمی‌رسد، اعتقاد به یک نظم اخلاقی لایزال در هستی، هستی را منزلگاه اخلاق دانستن، جهل نسبت به واقعیت، یگانه علت رنج و اسارت، مراقبه‌ی (مدیتیشن) مداوم، مهار نفس برای تمرکز ذهن بر روی حقایق نظری و اعتقاد به رهایی و آزادی به منزله‌ی والاترین هدف زندگی.
#نهضت_آزادی_هندundefined @dorantv

۷:۰۷