عکس پروفایل رصدخانه فناوری‌های نوظهورر

رصدخانه فناوری‌های نوظهور

۲۱۸عضو

۹ تیر

thumnail
#کنگره_جهانی_موبایل چین 2024 که تحت عنوان #MWC_Shanghai شناخته می‌شود از 26 تا 28 ژوئن در مرکز نمایشگاه بین‌المللی جدید شانگهای و هتل کری در پودونگ، شانگهای برگزار می‌شود.
این کنفرانس با موضوع «اول آینده» حول سه موضوع فرعی است:undefined فراتر از 5Gundefined اقتصاد هوش مصنوعیundefined تولید دیجیتال
سخنرانی‌های کلیدی این کنگره با موضوعات زیر می‌باشد:undefined مراسم افتتاحیه و سخنرانی کلیدی 1: آینده‌محوری و فناوری ارتباطی باز (Open Gateway)undefined سخنرانی کلیدی 2: ابتدا هوش مصنوعی (AI First)undefined سخنرانی کلیدی 3: ابتدا نوآوری (Innovation First)
مطالعه جزئیات مطلب در این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedhttp://emergentech.ir/@emergentech

۶:۵۹

۱۳ تیر

thumnail
#مکنزی #نیمه‌هادی #هوش_مصنوعی_مولد
تأثیر هوش مصنوعی مولد در صنعت نیمه‌هادی
افزایش علاقه روزافزون و بیشتر شدن استفاده از هوش مصنوعی مولد به افزایش تقاضا در نیمه‌هادی‌ها منجر می‌شود و صنعت را به نوآوری سریع‌تر و تولید تراشه‌های توانمندتر و کارآمدتر سوق می‌دهد.
تحلیل‌های گروه مشاوران مکنزی پیشنهاد می‌کند که برنامه‌های B2C حدود 70 درصد از تقاضای محاسباتی هوش مصنوعی مولد را تشکیل دهد. این تقاضا در 6 حوزه کابرد زیر است:undefined برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزارundefined تولید محتوای خلاقانهundefined تعامل خودکار با مشتریundefined نوآوری در محصولundefined ساده‌سازی و خلاصه‌سازیundefined استخراج بینش از داده‌های بدون ساختار
undefined همزمان با در نظر گرفتن سناریوهایی برای تقاضای محاسباتی هوش مصنوعی مولد، رهبران نیمه‌رسانا نیاز دارند تا با تغییرات در سخت‌افزار و زیرساخت‌هایی نظیر زیرساخت‌های مرکز داده، سرورها و تراشه‌های نیمه‌رسانا سازگار شوند.
undefined انتظار می‌رود در سال 2030 شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی با تراشه‌های ASIC که عمده بار کاری را بر عهده می‌گیرند و در وظایف خاص هوش مصنوعی بهینه عمل می‌کنند بیشتر بکار رود.
در یک جمع‌بندی می‌توان گفت افزایش تقاضا برای برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی مولد، نیاز به قدرت محاسباتی را افزایش می‌دهد. این نیاز هم نوآوری نرم‌افزاری و هم سرمایه‌گذاری قابل توجهی در زیرساخت‌های مرکز داده و کارخانه‌های نیمه‌رسانا ایجاد می‌کند. با این حال، سؤال مهم برای رهبران صنعت این است که آیا بخش نیمه‌هادی قادر به پاسخگویی به تقاضا خواهد بود یا خیر؟
مطالعه جزئیات مطلب در این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedhttp://emergentech.ir/@emergentech

۱۰:۵۴

۱۶ تیر

thumnail
#مکنزی #مراکز_داده_هوش_مصنوعی
تفاوت مراکز داده هوش مصنوعی با مراکز داده سنتی
برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی مولد معمولاً روی سرورهای اختصاصی و در مراکز داده اجرا می‌شوند. در نگاه اول، مراکز داده هوش مصنوعی ممکن است شبیه به مراکز داده سنتی به نظر برسند، اما این دو تفاوت‌های قابل توجهی وجود دارند.
undefined چگالی رک: بزرگترین تفاوت بین مراکز داده سنتی و مراکز داده هوش مصنوعی، چگالی رک (Rack densities) یعنی توان مصرفی یک ردیف از سرورها است. مراکز داده عمومی‌ دارای چگالی توان رک 5 تا 15 کیلووات هستند. این در حالی است که بار پردازشی آموزش (training) در هوش مصنوعی مولد می‌تواند 100 تا 150 کیلو وات باشد. انتظار می‌رود این عدد افزایش‌یافته و تا چند سال آینده به 250 تا 300 کیلووات برسد.undefined خنک‌کننده رک: علاوه بر این، با افزایش چگالی توان رک، خنک‌کننده رک از خنک کننده مبتنی بر هوا به خنک کننده مایع تغییر می‌کند. خنک کننده مایع مستقیم تراشه (Direct-to-chip liquid cooling) و خنک‌کننده کاملاً شناور (full-immersion cooling) نیز به طراحی‌های جدید سرور و رک نیاز دارد تا موارد اضافی را در خود جای دهد.
مطالعه جزئیات مطلب در این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedhttp://emergentech.ir/@emergentech

۷:۰۱

۱۸ تیر

thumnail
#مکنزی #هوش_مصنوعی_مولد
6 الگوی کاربردی هوش مصنوعی در بازار B2B
پیش‌بینی می‌شود 70 درصد تقاضای محاسباتی هوش مصنوعی مولد در بازار B2C و 30 درصد آن در بازار B2B باشد. بر اساس پیش‌بینی مکنزی کابردهایی که در حوزه B2B وجود خواهد داشت در یکی از 6 دسته زیر خواهد بود:
1- برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار2- تولید محتوای خلاقانه مثلاً برای تولید مطالب بازاریابی3- تعاملات خودکار با مشتری مثل رسیدگی به سؤالات مشتری از طریق بات‌چت4- نوآوری در محصول مثل طراحی یک مولکول دارویی5- ساده‌سازی و خلاصه‌سازی مثل، تولید گزارش‌های مالی استاندارد6- تولید بینش از داده‌های بدون ساختار یا بزرگ مثل ترکیب یافته‌ها در تصاویر بالینی مانند MRI یا سی‌تی اسکن
میزان ارزش‌آفرینی و هزینه‌بری هر یک از رویکردهای فوق متفاوت است و در شکل فوق نشان داده شده است.
مطالعه جزئیات مطلب در این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedhttp://emergentech.ir/@emergentech

۹:۵۷

۲۰ تیر

thumnail
#مکنزی #فناوری_عمیق
فناوری عمیق چیست و چه فرصت‌هایی ایجاد کرده است؟
فناوری عمیق به بخشی از فناوری‌های جدید اشاره دارد که در سال‌های اخیر ظهور و بروز کرده و تأثیرات قابل توجهی در زندگی مردم داشته است. این فناوری‌ها برای بازار و کسب‌وکارها فرصت‌ها و چالش‌هایی را به همراه داشته است. این حوزه طیف وسیعی از فناوری‌ها را در بر می‌گیرد که مهمترین آنها به شرح زیر است:
undefined محاسبات پیشرفته و محاسبات کوانتومیundefined مواد پیشرفتهundefined هوش مصنوعی و یادگیری ماشینundefined زیست‌فناوری و علوم زیستیundefined ارتباطات و شبکه‌های ارتباطی از جمله 5Gundefined امنیت سایبری و حفاظت از داده‌هاundefined الکترونیک و فوتونیکundefined اینترنت اشیا، وب3 و وب معناییundefined نیمه‌هادی‌ها، میکرو و نانوالکترونیکundefined واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و متاورسundefined بلاکچین، دفتر کل توزیع شده، NFT
فناوری‌های عمیق فرصت‌هایی را در حوزه کسب‌وکار با خود به همراه داشته است.
مطالعه بیشتر در این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedhttp://emergentech.ir/@emergentech

۱۰:۴۰

۲۴ تیر

thumnail
#مکنزی #سرورهای_هوش_مصنوعی
انواع سرورهای مورد نیاز برای پردازش در هوش مصنوعی
در پاسخ به تقاضای فزاینده‌ای که برای توان محاسباتی در هوش مصنوعی وجود دارد، سرورها از واحدهای پردازش گرافیکی با کارایی بالا (GPU) یا تراشه‌های تخصصی هوش مصنوعی، مانند تراشه‌های ASIC استفاده می‌کنند. دلیل این استفاده این است که به‌طور کارآمد بارهای کاری هوش مصنوعی مولد را از طریق پردازش موازی مدیریت کنند.
انتظار می‌رود که زیرساخت‌های مورد نیاز هوش مصنوعی در دو شاخه دسته‌بندی شوند: آموزش (Training) و استنتاج (Inference). دلیل این امر این است که تقاضای محاسباتی برای استنتاج خاص‌تر است و به هزینه بسیار کمتری نیاز دارد.
undefined آموزش (Training): انتظار می‌رود معماری سرور آموزش مشابه معماری‌های خوشه‌ای با کارایی بالای امروزی باشد که در آن همه سرورهای یک مرکز داده به اتصال با پهنای باند بالا و تأخیر کم متصل هستند. معماری سرورهای AI با عملکرد بالا از دو واحد CPU و هشت GPU برای محاسبه استفاده می‌کند. انتظار می‌رود تا سال 2030 بیشتر بارهای آموزشی با استفاده از این نوع ترکیب (CPU+GPU) اجرا شوند.
undefined استنتاج (Inference): در حال حاضر پردازش مربوط به استنتاج بر روی زیرساخت‌هایی اجرا می‌شود که مشابه زیرساخت‌های آموزش است. با افزایش پذیرش هوش مصنوعی مولد توسط مصرف‌کننده‌ها و کسب‌وکارها، انتظار می‌رود حجم کار بیشتر به سمت استنتاج برود. این منجر به گسترش سخت‌افزارهای تخصصی می‌شود. سخت‌افزارهایی که هزینه کمتر، بهره‌وری انرژی بالاتر و عملکرد سریع‌تر یا بهتری برای کارهای بسیار تخصصی دارند.
مطالعه جزئیات مطلب در این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedhttp://emergentech.ir/@emergentech

۹:۳۰

۳۱ تیر

thumnail
#مکنزی #پردازشگرهای_هوش_مصنوعی
انواع پردازشگرها در سرورهای هوش مصنوعی
پردازشگرهای مورد نیاز برای محاسبات هوش مصنوعی به نوع سرورها و بارهای کاری مورد نیاز جهت آموزش (Training) و استنتاج (Inference) بستگی دارد.پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 عمده تقاضای محاسباتی هوش مصنوعی مولد در سمت استنتاج باشد. در حال حاضر، سه نوع سرور هوش مصنوعی وجود دارد که می‌توانند استنتاج و بارهای کاری آموزشی را مدیریت کنند:
undefined سرور CPU+GPUundefined شتاب‌دهنده هوش مصنوعی+CPUundefined فیوژن CPU+GPU
امروزه CPU+GPU متداول‌تر بوده و برای استنتاج و آموزش استفاده می‌شود.همانگونه که در شکل فوق ملاحظه می‌شود، انتظار می‌رود در سال 2030 شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی با تراشه‌های ASIC که عمده بار کاری را بر عهده می‌گیرند و در وظایف خاص هوش مصنوعی بهینه عمل می‌کنند بیشتر بکار گرفته شود.از سوی دیگر، GPU و CPUهای فیوژن به دلیل تطبیق پذیری آنها در انجام انواع مختلف وظایف، برای مدیریت بارهای آموزشی ایده‌آل هستند.
undefined مطلب مرتبط در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۲:۴۲

۱۳ مرداد

thumnail
#مکنزی
هوش مصنوعی مولد و مدل کسب‌وکار شرکت‌های فاوا سازمانی
هوش مصنوعی مولد در آینده نه چندان دور، مدل کسب‌وکار شرکت‌های خدمات فاوا را دستخوش تحولاتی خواهد کرد. ظهور سریع این فناوری این پتانسیل را دارد که پویایی‌هایی را که شرکت‌های فاوا برای دهه‌ها به آن تکیه کرده‌اند، مختل کند.به طور همزمان، تعداد زیادی از فرصت‌های خدمات هوش مصنوعی جدید به لطف افزایش هزینه‌ها در تعدادی از دسته‌ها در حال توسعه هستند. این فرصت‌ها مدل کسب‌وکار شرکت‌های فاوا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بزرگترین آنها شامل موارد زیر است:
undefined خدمات هوش مصنوعی برون سپاری شده: انتظار می‌رود این خدمات افزایش دوبرابری داشته باشند.undefined خدمات دیجیتال برون سپاری شده: افزایش تقاضا برای خدمات دیجیتالی مانند فضای ابری، مدرن‌سازی سامانه‌های قدیمی، و تجزیه و تحلیل اطلاعات، احتمالاً باعث رشد 8 تا 12 درصدی خواهد شد.undefined برنامه‌های سازمانی: این برنامه‌ها نیز رشد قابل توجهی خواهند داشت.undefined راه حل‌های جدید پشته هوش مصنوعی: این دسته جدید احتمالاً به سرعت رشد می‌کند؛ بویژه برایLLM‌ها و هزینه‌های مرتبط با آن.undefined فضای ابری عمومی و زیرساخت به عنوان یک سرویس: هوش مصنوعی مولد باید مهاجرت و مصرف فضای ابری شرکت‌ها را افزایش دهد. این مهاجرت با ظهور ارائه‌دهندگان ابری متخصص در هوش مصنوعی تقویت می‌شود.undefined سخت‌‌افزار پردازش (به عنوان مثال GPU): این حوزه احتمالاً با استفاده از تراشه‌های پیشرفته‌تر هوش مصنوعی و هوش مصنوعی مولد، پیشرفت‌های بیشتری را تجربه خواهد کرد.
undefined مطلب مرتبط در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۸:۱۳

۲۱ مرداد

thumnail
#حکمرانی_فناوری
آرای متفکران پیشرو در تاریخچه مطالعات فناوری و علم
شکل‌گیری و ایجاد اقتصاد صنعتی از طریق گذار از دنیای کشاورزی و سیستم فئودال و حاکم شدن نظم بازار و اقتصاد سیاسی است که از طریق انباشت و پس‌انداز سرمایه و سپس سرمایه‌گذاری جدید به پیش می‌رود. سرمایه‌داران بی‌رحمی که برای کسب سود و در رقابت با سایر سرمایه‌داران دست به توسعه ماشین می‌زنند و نظامی که به صورت خلاقانه دست به تخریب قواعد قدیمی و جایگزینی قواعد جدید می‌زند؛ هرکدام تقریر متفاوتی از نظم دنیای جدیدی است که ما در آن زندگی می‌کنیم.
در این میان، نقش علم، فناوری و نوآوری به صورت‌های متنوعی ترسیم و مبتنی بر آن نقش دولت نیز به صورت‌‎های کاملاً گوناگونی تصویر می‌شود. متفکران بزرگ اولیه در این حوزه یعنی آدام اسمیت، جان استیوارت میل، کارل مارکس و شومپیتر هر کدام در این زمینه آرائی دارند:
undefined آدام اسمیت: اسمیت دو نوع نظام اقتصادی متفاوت را مورد توجه قرار می‌دهد. این نظامات عبارت است از نظام اقتصادی کشاورزی و نظام اقتصادی صنعتی مبتنی بر آزادی تولید و مصرف. او بیان می‌کند که تقسیم کار در یک نظام اقتصادی صنعتی اتفاق می‌افتد نه در یک نظام کشاورزی.undefined جان استوارت میل: جان استوارت میل ادعا می‌کند که قواعد تولید ثروت ثابت هستند و در یک نقطه تعادل کار می‌کنند. عناصر ضروری تولید عبارتند از: نیروی کار، سرمایه و زمین.undefined مارکس: در تحلیل سایر نظام‌های بشری، نظیر فئودالیزم که بر اساس کشاورزی است، مارکس به این نکته توجه ما را جلب می‌کند که طبقه حاکم، یا همان فئودال، زندگی خود را به گونه‌ای سامان می‌دهد که وضعیت و شرایط بتواند در یک ثبات دائم بماند و تغییراتی در آن حاصل نشود.undefined شومپیتر: مسئله مهمی که در کار شومپیتر جلوه‌گر است اینکه وی تأکید را از توسعه ماشین و یا ابزارآلات به انواع گسترده‌تر نوآوری تغییر می‌دهد.
جریان مطالعاتی که بعد از جنگ دوم جهانی در دنیا شکل گرفت و توسعه یافت مبتنی بر نظریات شومپیتر بنا شده که به آن جریان نئوشومپیتری اطلاق می‌شود
undefined مطالعه بیشتر در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۶:۴۷

۲۷ مرداد

thumnail
#مکنزی
سه سطح بلوغ در هوش مصنوعی مولد سازمانی
بر اساس تجزیه و تحلیل‌های صورت گرفته، سازمان‌ها را می‌توان به سه سطح از آمادگی هوش مصنوعی و پذیرش در طول سفر خود طبقه بندی کرد:
undefined ناظران (Observers). بخش عمده‌ای از شرکت‌ها (50 تا 60 درصد) جزء گروه «ناظران» هستند. این گروه بر آمادگی هوش مصنوعی (تنظیم داده‌‎ها و زیرساخت‌های ابری خود) و اجرای POCهای کوچک مقیاس عمدتاً برای موارد استفاده داخلی (به عنوان مثال، خلاصه‌سازی متن و مدیریت دانش) متمرکز هستند. این راهکارها تا حد زیادی بر افزایش بهره‌وری متمرکز است.undefined پیشتازان (Front-runners). 30 تا 40 درصد دیگر پیشرو هستند. آنها چشم‌انداز روشنی برای استفاده از هوش مصنوعی/هوش مصنوعی مولد برای کاهش هزینه‌ها در توسعه محصول از طریق موارد استفاده مانند میزهای خدمات مجهز به هوش مصنوعی و ارتقاء کدهای قدیمی دارند. این سازمان‌ها قبلاً تغییراتی در سازمان و مدل‌های عملیاتی خود ایجاد کرده‌اند. مانند ایجاد مراکز تعالی هوش مصنوعی (centers of excellence; COE) و نقش‌های جدیدی مانند مدیر ارشد هوش مصنوعی.undefined نوآوران (Innovators). کمتر از 10 درصد، «نوآوران» واقعی هوش مصنوعی هستند که رویکرد آنها اول-هوش‌مصنوعی (AI-first) است. آنها با استراتژی یکپارچه به دنبال دستیابی به کاهش هزینه و فعال‌سازی پتانسیل واقعی هوش مصنوعی مولد هستند. این شرکت‌‎ها همچنین به دنبال رشد کسب‌وکار خود از طریق بکارگیری موارد استفاده پیشرفته مانند طراحی و توسعه محصول با قابلیت هوش مصنوعی مولد هستند.
همانطور که در شکل فوق ملاحظه می‌شود بکارگیری هوش مصنوعی مولد در سازمان‌ها منجر به ارزش‌آفرینی 2 تا 3 برابری می‌شود. به عبارت بهتر چنانچه سازمان‌ها در سفر هوش مصنوعی خود از هوش مصنوعی مولد استفاده نکنند 2 تا 3 برابر از دیگران عقب خواهند افتاد.
undefined مطالعه بیشتر در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۰:۲۹

۷ شهریور

thumnail
نیمه‌هادی‌ها و هوش مصنوعی
با توجه به کاربردهای هوش مصنوعی در بخش‌های صنعتی، خرده‌فروشی، مراقبت‌های بهداشتی، نظامی، تحقیقاتی و مصرفی، تقاضا برای حسگرهای تخصصی، مدارهای مجتمع، حافظه بهبودیافته و پردازنده‌های پیشرفته در حال افزایش است. این تقاضا با تأثیر مستقیم بر فرایندهای طراحی و ساخت، زنجیره تأمین نیمه‌هادی‌ها را دستخوش تغییر می‌کند.
نیازمندی‌های هوش مصنوعی تأثیرات قابل توجهی بر طراحی و تولید نیمه‌هادی خواهد داشت. این موضوع تا حد زیادی به این دلیل است که حجم داده‌های پردازش و ذخیره شده توسط برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی بسیار زیاد است.
پذیرش هوش مصنوعی، امکان رشد را در زمینه‌های زیر در تولید نیمه‌هادی‌ها فراهم می‌کند:undefined شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی مخصوص حجم کاری (Workload-specific AI accelerators)undefined حافظه غیر فرار (Nonvolatile memory)undefined سخت‌افزار به هم پیوسته با سرعت بالا (High-speed interconnected hardware)undefined حافظه با پهنای باند بالا (High-bandwidth memory)undefined حافظه روی تراشه (On-chip memory)undefined ذخیره‌سازی (Storage)undefined تراشه‌های شبکه (Networking chips)
از آنجایی که هر کاربرد هوش مصنوعی باید بر روی سخت‌افزار قابل اعتماد بنا شود، صنعت نیمه‌هادی‌ علاقه خاصی به دیدن موفقیت هوش مصنوعی دارد.
undefined مطالعه مطلب مرتبط در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۲:۲۶

۱۷ شهریور

thumnail
#OECDاصول پنجگانه حکمرانی فناوری‌های نوظهور
حکمرانی فناوری‌های نوظهور امروزه از ضروریاتی است که سردمداران هر کشوری باید به آن بپردازند. فناوری‌های نوظهور، به فناوری‌هایی اطلاق می‌شود که با توسعه سریع، تکامل، تازگی و عدم قطعیت در مسیر و میزان تأثیر همراه هستند. نمونه‌های کلیدی این فناوری‌ها عبارتند از: هوش مصنوعی، ابزارهای ویرایش ژن، زیست‌شناسی عصبی، فناوری عصبی و فناوری کوانتومی.
مبتنی بر چاچوبی که سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) ارائه کرده است حکمرانی فناوری‌های نوظهور 5 اصل دارد:
undefined ارزش‌های راهنما (Guiding values): شامل توجه ویژه به ارزش‌های بنیادی و مشترک در بافتار فرهنگی و اجتماعی؛ فرایندهای مشورتی، پاسخگو و قابل اعتماد برای اولویت‌بندی ارزش‌ها؛ و جاری‌سازی ارزش‌ها در سراسر چرخه نوآوریundefined هوشمندی راهبردی (Strategic Intelligence): شامل در نظر گرفتن هوشمندی راهبردی در شرایط عدم قطعیت فناوری؛ شناسایی، تشخیص و ارزیابی سیگنال‌های ظهور فناوری؛ و ظرفیت‌سازی از طریق همکاری بین‌المللی و تبادل تجربیات موفقundefined مشارکت ذینفعان (Stakeholder Engagement): شامل ایجاد یک مبنای بلندمدت برای مشارکت؛ تعیین عمق و وسعت مشارکت؛ ایجاد فرایندهای مشورتی مناسب؛ جا انداختن پژوهش‌های بین رشته‌ای؛ و ایجاد سکوهای مشارکتیundefined تنظیم‌گری چابک (Agile Regulation): شامل پیاده‌سازی چرخه ارزیابی و نظارت تطبیقی و تکرار شونده؛ استفاده از ابزارها، بسترها و بسته‌های تنظیم‌گری یادگیرنده؛ و مشارکت و تشویق بخش خصوصی برای نوآوری مسئولانهundefined و همکاری‌های بین‌المللی (International Co-operations): شامل گفتگوهای آینده‌نگر در مجامع فراگیر و چندجانبه؛ همکاری‌های بین‌المللی در توسعه علم و فناوری برای تقویت رویکردهای مشترک اخلاق در فناوری؛ توسعه هنجارهای بین‌المللی بر اساس ارزش‌های مشترک
undefined مطالعه مطلب مرتبط در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۲:۰۹

۲۴ شهریور

thumnail
آینده صنعت نیمه‌هادی
آینده صنعت نیمه‌هادی و هوش مصنوعی به طرز قابل توجهی به هم وابسته‌‎اند. هوش مصنوعی (AI) و اینترنت اشیا (IoT) موج جدیدی از نوآوری را در صنعت نیمه‌هادی ایجاد کرده‌است. تولیدکنندگانی که بتوانند نیازهای هر دو حوزه AI و IoT را در تأمین تراشه‌های نیمه‌هادی برآورده کنند، احتمالاً در بازارهای آینده جایگاه برتری خواهند داشت.
علاوه بر این، پیاده‌سازی شبکه‌های نسل پنجم (5G) و نسل ششم (6G) همزمان با افزایش تقاضا برای دستگاه‌های محاسباتی سریع‌تر و با کارایی بالاتر صورت گرفته است. تولیدکنندگان نیمه‌هادی فرصت‌های بزرگی برای ورود به این بازار جدید دارند، به شرطی که نوآوری بتواند با تقاضای مصرف‌کنندگان همگام باشد.
بازیگران حوزه نیمه‌هادی برای حفظ جایگاه خود در نوآوری باید با قانون مور (Moore's Law) همگام یا از آن جلوتر باشند.بر اساس قانون مور تعداد ترانزیستورهای روی یک تراشه با مساحت ثابت هر ۲ سال، به‌طور تقریبی دو برابر می‌شود.
با وجود بحث‌های فراوان و جذاب درباره پایان قانون مور، که به دلیل محدودیت‌های فیزیکی و اقتصادی در زمینه کاهش اندازه ترانزیستورها به‌وجود آمده است، آینده همچنان فرصت‌های بزرگی برای صنعت نیمه‌هادی‌ها به همراه دارد. تاریخ صنعت نیمه‌هادی‌ها به وضوح نشان داده است که این صنعت با توانایی شگرف خود در غلبه بر موانع اقتصادی و علمی، قادر است به پیشرفت‌های مستمر دست یابد و در مسیر نوآوری و توسعه فناوری‌ها گام بردارد.
undefined مطالعه متن کامل مقاله در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۷:۰۱

۱ مهر

thumnail
گزارش رصدخانه فناوری‌های نوظهور از #نمایشگاه_کیتکس۱۴۰۳(بخش اول)
undefined شرکت بهپرداز همراه سامانه اولمحصول: سامانه پشتیبان کسب‌وکار (BSS)قابلیت‌ها: برنامه‌های وفاداری مشتری، مدیریت درآمد، سرویس‌های دیجیتال، امنی چنل، تمرکز سرویس‌ها، مانیتورینگ و آنالیتیکس
undefined شرکت اتصال صنعت میانهمحصول: مودم نسل پنجم (5G)سازگار با زیرساخت‌های همراه اول و ایرانسلپیاده‌سازی شده در شبکه همراه اول
undefined شرکت کاوش‌پردازان هوشمند فرابینمحصولات: محصولات بومی نسل چهارم شبکه سلولی، شبکه اختصاصی نسل پنجم (Private 5G) برای کاربران کمتر از هزار نفرمشتریان: اپراتورهای تلفن همراه، صنایع بزرگ
رصدخانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۳:۳۹

۲ مهر

رصدخانه فناوری‌های نوظهور
undefined گزارش رصدخانه فناوری‌های نوظهور از #نمایشگاه_کیتکس۱۴۰۳ (بخش اول) undefined شرکت بهپرداز همراه سامانه اول محصول: سامانه پشتیبان کسب‌وکار (BSS) قابلیت‌ها: برنامه‌های وفاداری مشتری، مدیریت درآمد، سرویس‌های دیجیتال، امنی چنل، تمرکز سرویس‌ها، مانیتورینگ و آنالیتیکس undefined شرکت اتصال صنعت میانه محصول: مودم نسل پنجم (5G) سازگار با زیرساخت‌های همراه اول و ایرانسل پیاده‌سازی شده در شبکه همراه اول undefined شرکت کاوش‌پردازان هوشمند فرابین محصولات: محصولات بومی نسل چهارم شبکه سلولی، شبکه اختصاصی نسل پنجم (Private 5G) برای کاربران کمتر از هزار نفر مشتریان: اپراتورهای تلفن همراه، صنایع بزرگ رصدخانه فناوری‌های نوظهورundefined undefined http://emergentech.ir/ undefined @emergentech
thumnail
گزارش رصدخانه فناوری‌های نوظهور از #نمایشگاه_کیتکس_1403(بخش دوم)
undefined شرکت سبز سیستممحصول: مجموعه زیرساخت‌های ابری کوبیتمدعی داشتن بزرگترین ذخیره‌سازی متمرکز در کشور در کوبرنتیزویژگی‌ها: ذخیره‌سازی هوشمند، قابلیت اطمینان بالا
undefined شرکت بازی‌سازان رابین‌تکمحصول: پلتفرم تعاملی Sandbox، پلتفرم تعاملی Magicwayقابلیت: بازی‌های تعاملی و درمانیمدعی تنها شرکت تجهیزات شهربازی دارای واحد تحقیق و توسعه
رصدخانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۶:۴۰

۴ مهر

thumnail
تولیدکنندگان نیمه‌هادی
صنعت نیمه‌هادی در سال ۲۰۲۴ برای بهبود قابل توجهی آماده شده است. پس از رکود سال ۲۰۲۳، انتظار می‌رود فروش جهانی نیمه‌هادی‌ها با ۱۳ درصد افزایش به ۵۸۸ میلیارد دلار برسد، که نشان‌دهنده بازگشتی چشمگیر پس از کاهش ۹.۴ درصدی در سال قبل است. این بهبود عمدتاً ناشی از افزایش تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی و بازگشت بازار حافظه است که در سال ۲۰۲۳ به شدت کاهش یافته بود.
در مقاله‌ای که با همین موضوع به تازگی در سایت رصدخانه منتشر شده به موارد زیر اشاره شده است:
undefinedفرآیند تولید قطعات نیمه هادیundefinedمواد مورد نیاز برای ساخت نیمه‌هادی‌هاundefinedبرترین تولیدکنندگان نیمه‌هادیundefinedویژگی‌های مشترک تولیدکنندگان نیمه‌هادی‌ها undefined راه‌حل‌های موفقیت در صنعت نیمه‌هادیundefined چالش‌های پیش روی سازندگان نیمه‌هادی
undefined مطالعه متن کامل مقاله در سایت رصدخانه
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۰:۰۹

۹ مهر

thumnail
مواد نیمه‌هادی
با رسیدن مواد نیمه‌هادی موجود به محدودیت‌های فیزیکی خود، مواد جدید جایگزین آنها می‌شوند. این بازار به همراه کاربردهای نوین نیمه‌هادی، در حال تحول در فرآیندهای تولید و تأمین مواد در صنعت است.
undefined متداول‌ترین مواد نیمه‌هادی فعلی سیلیکون، ژرمانیم و آرسنید گالیوم هستند.undefined سیلیکون از دهه 1950 به‌عنوان ماده‌ای نیمه‌هادی به‌طور گسترده‌ای استفاده شده و دومین عنصر فراوان زمین پس از کربن است.undefined آرسنید گالیوم به‌عنوان دومین نیمه‌هادی رایج امروز شناخته می‌شود.undefined در حالی که سیلیکون به‌عنوان مهم‌ترین ماده در تولید نیمه‌هادی‌ها شناخته می‌شود اما به نظر می‌رسد که به سقف کارایی خود نزدیک شده است.undefined تحقیقات در مورد مواد جدید جایگزین نظیر نیترید گالیوم، گرافن، پیریت، آنتیموان و بیسموت در حال انجام است.
نیمه‌هادی‌ها چگونه کار می‌کنند؟undefined در دماهای پایین، نیمه‌هادی‌ها رسانایی کمی دارند یا اصلاً رسانا نیستند و به‌عنوان عایق عمل می‌کنند. اما در دمای اتاق یا در معرض نور، ولتاژ یا حرارت، می‌توانند برق را هدایت کنند. این وضعیت در وسایل الکتریکی کنترل می‌کند که برق چگونه، چه زمانی و کجا جریان یابد.undefined رفتار سیلیکون می‌تواند از طریق فرآیندی به نام دوپینگ به سمت رسانایی هدایت شود. دوپینگ به معنی افزودن ناخالصی‌های کوچک به مواد نیمه‌هادی است که اتم‌های «اهداکننده» را به ماده پایه اضافه می‌کند و موجب افزایش رسانایی می‌شود.
undefined مواد نیمه‌هادی چگونه تولید می‌شوند؟undefined چه صنایعی بیشتر از مواد نیمه‌هادی استفاده می‌کنند؟undefined بازار جهانی مواد نیمه‌هادی چگونه عمل می‌کند؟undefined مواد نیمه‌هادی چگونه بازیافت می‌شوند؟
undefined پاسخ به این سؤالات و سؤالات دیگر در این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۵:۵۱

۱۰ مهر

thumnail
گزارش رصدخانه فناوری‌های نوظهور از #نمایشگاه_کیتکس_1403(بخش سوم)
undefined گروه رایان بیانمحصول: سرورهای شخصی‌سازی شدهبرنده مسابقه طراحی صنعتی ایران در حوزه سرور
undefined توسعه نرم‌افزار تنبمحصول: نرم‌افزار و سخت‌افزار رباتدارای سه محصول دانش‌بنیان
undefined هولوگرام باکس تعاملی همراه اولمحصولات: هولوگرام سه‌بعدی به منظور مدیریت ارتباط با مشتریانقابلیت‌ها: استفاده از مدل زبانی بزرگ (LLM) بومی و آموزش داده شده با داده‌های بومی؛ تعامل کاربر با هولوگرام سه‌بعدی
رصدخانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۱:۰۳

۱۷ مهر

thumnail
گزارش رصدخانه فناوری‌های نوظهور از #نمایشگاه_کیتکس_1403(بخش چهارم و پایانی)
undefined آکادمی فن‌افزابرگزارکنند تخصصی دوره‌های امنیت سایبریبرگزاری دوره‌ها مبتنی بر استانداردهای جهانیتربیت مدیر اشد، کارشناس ارشد و کارشناس تخصصی امنیت سایبریحامیان: همراه اول، ستاد اتصال‌پذیر معاونت علمی
undefined شرکت چکاوکارائه‌دهنده خدمات ابری و خدمات مراکز دادهبومی‌سازی و استفاده از سکوهای ابری متن‌بازارئه خدمات مبتنی بر IP-V6 به منظور ارائه امنیت لایه صفر
رصدخانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۱۱:۰۳

۲۲ مهر

thumnail
رهبران نیمه هادیچین 34 درصد از کل بازار جهانی نیمه‌هادی‌ها را به خود اختصاص داده است. اما این تقاضا به این معنی نیست که چین بزرگترین سهم بازار را دارد؛ ایالات متحده 45 درصد از بازار جهانی نیمه‌هادی‌ها را کنترل می‌کند.شرکت تولید نیمه‌رسانا تایوان (TSMC) و شرکت الکترونیک متحد (UMC) از پیشروترین تولیدکنندگان تراشه‌های نیمه‌رسانا در جهان هستند.در سال 2024، رهبران صنعت نیمه‌هادی باید روی چند زمینه کلیدی تمرکز کنند:
undefined سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه (R&D) : نوآوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء (IoT) نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در تحقیق و توسعه برای پیشرفت فناوری‌های جدید است.
undefined ادغام‌ها و تصاحب‌ها : برای پیشبرد تکنولوژی و رقابت در بازار، انتظار می‌رود شرکت‌ها به دنبال ادغام‌ها و خریدهای استراتژیک باشند.
undefined جذب و حفظ استعدادها : با توجه به رقابت فزاینده در بازار کار، شرکت‌ها باید بر توسعه و جذب نیروهای متخصص تمرکز کنند.
undefined تنوع بخشیدن به کسب‌وکار : با تغییرات سریع در فناوری‌های جدید مثل IoT و هوش مصنوعی، شرکت‌ها نیاز دارند تا به بازارهای جدید و محصولات نوآورانه وارد شوند.
undefined مقاله کامل این موضوع در سایت رصدخانه به این لینک
رصد خانه فناوری‌های نوظهورundefinedundefined http://emergentech.ir/undefined @emergentech

۳:۲۷