عکس پروفایل ایپلماسی | EPLOMACYا

ایپلماسی | EPLOMACY

۲۳۰عضو
عکس پروفایل ایپلماسی | EPLOMACYا
۲۳۰ عضو

ایپلماسی | EPLOMACY

ایپلماسیانرژی؛ ابزار قدرتِ سیاسی خارجی
ارتباط با ما: @eplomacy_adminتلگرام: t.me/eplomacy_irایکس: x.com/eplomacy_ir

۹ شهریور

thumnail
undefined تفاوت معنادار پیش‌بینی IEA و Exxon از آینده مصرف سوخت‌های فسیلی
undefined در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، به عنوان اتحادیه مصرف‌کنندگان انرژی، پیش‌بینی کرده است که تقاضای نفت تا سال 2030 به اوج خود می‌رسد و از جایگزینی نسبتا سریع نفت و گاز با انرژی‌های تجدیدپذیر خبر می‌دهد، پیش‌بینی اکسون‌موبیل (بزرگترین شرکت نفتی آمریکایی) نشان می‌دهد تقاضا برای سوخت‌های فسیلی تا سال ٢٠۵٠ همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.undefined همان‌طور که پیشتر گفته شده بود، پیش‌بینی‌های موسسات مختلف از آینده تقاضای انرژی یک موضوع صرفا علمی و مبتنی بر تحلیل نیروهای بازار نیست و فرامتن این پیش‌بینی‌ها که متاثر از دیدگاه‌های سیاسی و مباحث امنیت انرژی است باید در استناد به آن‌ها مورد توجه قرار گیرد.
#تجدیدپذیر
ایپلماسی | @eplomacy

۱۴:۱۱

thumnail

۱۴:۱۱

۱۱ شهریور

thumnail
undefined پیش‌بینی‌های عجیب در اسناد منتسب به پنتاگون در سال ٢٠٠۴!
undefined در سال ٢٠٠۴، گاردین از افشای اسنادی منتسب به پنتاگون خبر داد که در آن پیش‌بینی شده بود تا بیست سال آینده (یعنی تا سال جاری میلادی) مشکلات آب‌وهوایی معضل اصلی جهان خواهد بود. طبق این پیش‌بینی‌ها، تا به امروز باید شاهد به زیر آب رفتن شهرهای بزرگ اروپا، قحطی‌های گسترده، تبدیل انگلستان به سیبری و تنش‌های جدی هسته‌ای می‌بودیم.undefined این گزارش گرمایش آب‌وهوا را معضل اصلی بیست سال آینده دانسته و یکی از نتیجه‌گیری‌های آن لزوم کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی است. این در حالی است که برخی آمارها نشان می‌دهد علیرغم افزایش دی‌اکسید کربن موجود در جو، تلفات انسانی ناشی از فجایع آب‌وهوایی روندی نزولی داشته است.
#تجدیدپذیر
ایپلماسی | @eplomacy

۱۲:۲۳

thumnail

۱۲:۲۳

thumnail
undefined قیمت‌های هفتگی نفت و گاز طبیعی
ایپلماسی | @eplomacy

۱۷:۲۹

۱۲ شهریور

thumnail
undefined کمک ۲۲۸ میلیون دلاری کویت برای پروژه اتصال شبکه‌های برق عربستان، کویت و عراق
undefined صندوق اعتباری کویت قرار است ۲۲۸ میلیون دلار به توسعه شبکه‌ای که برق را از عربستان به کویت و عراق منتقل می‌کند، کمک کند. بدین ترتیب، کویت حدود ۴۰ درصد از سرمایه‌گذاری پروژه انتقال برق خلیج فارس را تامین می‌کند.undefined شبکه انتقال برق شورای همکاری خلیج فارس در نهایت ظرفیت واردات ۱۸۰۰ مگاوات برای عراق فراهم خواهد آورد که در فاز اول، ۵۰۰ مگاوات آن قابل تحقق است. اتصال به شبکه برق خلیج فارس در کنار اتصال به شبکه‌های برق ترکیه و اردن از برنامه های عراق برای کاهش وابستگی به برق ایران است.
#کویت #عراق #عربستان
ایپلماسی | @eplomacy

۹:۳۱

thumnail
undefined افزایش تحریم پذیری نفت و گاز ایران با رشد صنعت شیل آمریکا
undefined مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش اخیر خود به توسعه نفت و گاز شیل در جهان با تمرکز بر آمریکا و اثرات آن پرداخته است.undefined آمریکا در دو دهه اخیر به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت و گاز از منابع شیل تبدیل شده و علاوه بر انتفاع اقتصادی، به‌دنبال اثرگذاری سیاسی در معادلات جهانی از طریق ابزار انرژی است. undefined در این گزارش آمده است ایالات متحده آمریکا با اتخاذ سیاست‌هایی از جمله حمایت از توسعه فناوری‌های مرتبط، لغو ممنوعیت صادرات نفت و ال‌ان‌جی آمریکا و خروج از پیمان آب و هوایی پاریس، شرایط رشد تولید از ذخایر شیل را فراهم کرده است. undefined این گزارش خاطرنشان می‌کند به‌منظور کسب سهم جدی از بازار گاز منطقه و جلوگیری از حضور رقبایی مانند ال‌ان‌جی آمریکا در این بازار، باید رویکرد تبدیل شدن ایران به مرکز مبادلات (هاب) انرژی منطقه با محوریت تجارت گاز که در برنامه هفتم نیز بدان تأکید شده‌است، به‌طور جدی و به سرعت پیگیری شود.
#آمریکا#شیل#هاب_انرژی_منطقه
ایپلماسی | @eplomacy

۱۹:۲۳

thumnail

۱۹:۲۳

۱۳ شهریور

thumnail
undefined قراردادهای جدید واردات ال‌ان‌جی توسط ترکیه در راستای تبدیل شدن به هاب گازی
undefined ترکیه و شل قراردادی ۱۰ ساله برای تأمین گاز طبیعی مایع (LNG) امضا کردند که طبق آن از سال ۲۰۲۷ سالانه حدود ۴ میلیارد متر مکعب گاز به ترکیه ارسال خواهد شد. این مقدار معادل ۸ درصد از نیاز گازی این کشور در سال ۲۰۲۳ می‌باشد. همچنین، مجوز صادرات مجدد این محموله‌ها به پایانه‌های اروپایی وجود دارد.undefined این قرارداد در کنار توافق ١٠ ساله با اکسون‌موبیل با حجم سالانه ۴ میلیارد مترمکعب، از جمله تلاش‌های ترکیه در راستای تبدیل شدن به هاب منطقه‌ای گاز و افزایش امنیت انرژی خود محسوب می‌شود.undefined پیشتر وزیر انرژی ترکیه از رونمایی از قراردادهای جدید واردات ال‌ان‌جی خبر داده بود.
#ترکیه #ال‌ان‌جی
ایپلماسی | @eplomacy

۲۰:۰۵

۱۴ شهریور

ایپلماسی | EPLOMACY
undefined undefined دردسر جدید روسیه در افزایش صادرات گاز به چین undefinedدولت مغولستان به این دلیل که نمی‌خواهد کنترل کامل خط لوله «قدرت سیبری ٢» (Power of Siberia 2) در دست شرکت گاز‌پروم روسیه باشد، پروژه احداث این خط لوله را متوقف کرده و در برنامه توسعه این کشور تا سال ۲۰۲۸ نیز اشاره‌ای به این پروژه نشده است. خط لوله قدرت سیبری ۲ با طی مسافت ۲۸۰۰ کیلومتر و عبور از کشور مغولستان، می‌تواند سالانه ۵۰ میلیارد مترمعکب گاز طبیعی روسیه را به چین منتقل کند. undefinedاین پروژه پس از شروع عملیات احداث خط لوله «قدرت سیبری ١» مطرح شده بود اما با شروع جنگ روسیه و اوکراین و کاهش صادرات گاز به اروپا، اهمیت بیشتری برای روسیه پیدا کرده است. گفته می‌شود به علت اصرار چین به قیمت پایین‌‌تر و نزدیک به قیمت یارانه‌ای گاز در داخل روسیه، دوطرف هنوز بر سر قیمت به توافق نرسیده‌اند. undefinedبه نظر می‌رسد توقف این پروژه و به طور کلی عدم تحقق انتظارات روسیه از افزایش جدی صادرات گاز به چین، یکی از عواملی بوده است که روس‌ها را به تقویت روابط گازی با ایران ترغیب کرده است. #روسیه #چین #مغولستان ایپلماسی | @eplomacy
thumnail
undefined سفر پوتین به مغولستان برای مذاکره بر سر احداث خط لوله «قدرت سیبری ۲»
undefined در سفر اخیر پوتین به مغولستان، مذاکرات بر سر قیمت‌گذاری و سهم مغولستان از ترانزیت گاز روسیه به چین، در بالاترین سطح مقامات دو کشور مورد مذاکره قرار گرفته است.undefined روسیه سال‌ها است که در تلاش برای احداث خط لوله «قدرت سیبری ۲» با ظرفیت ۵۰ میلیارد مترمکعب است. اما این خط لوله گازی در حالی در مرحله امکان‌سنجی فنی و قیمت‌گذاری توقف کرده که روسیه پس از از دست دادن بازارهای اروپایی، شدیدا به آن نیازمند است.
#روسیه #مغولستان
ایپلماسی | @eplomacy

۱۷:۲۳

۱۸ شهریور

thumnail
undefined قیمت‌های هفتگی نفت و گاز طبیعی
ایپلماسی | @eplomacy

۸:۳۱

۱۹ شهریور

thumnail
undefined سنگ‌اندازی آمریکا در حل مشکلات انرژی کشورهای منطقه
undefined شبکه برق پاکستان به ۷ هزار مگاوات برق بیشتر نیازمند است تا از خاموشی‌های ۱۰ تا ۱۸ ساعته جلوگیری کند. این مقدار بدون محاسبه تقاضای کارگاه‌های تعطیل شده، صرفه‌جویی‌های بیش از اندازه و تقاضاهای دیگری است که اگر پاکستان مشکل تامین انرژی نداشت، به آن نیاز پیدا می‌کرد. undefined بحران انرژی این کشور از سال ۲۰۰۶ آغاز شد و راه‌حل دولت پاکستان واردات گاز از ایران بود که به انعقاد قرارداد خط لوله صلح در سال ۲۰۰۹ انجامید. این خط لوله قرار بود سالانه ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز را به مدت ۲۵ سال به پاکستان و هند منتقل کند. اما تحریم‌ها علیه ایران و فشارها بر پاکستان ۱۵ سال است که تجارت گاز بین دو همسایه را به تعویق انداخته و زیان‌های اقتصادی و امنیتی بر پاکستان تحمیل کرده است. پیشتر نیز هند با فشار آمریکا از این خط‌لوله خارج شده و در عوض به محموله‌های گران‌قیمت‌تر ال‌ان‌جی روی آورده است.undefined در مقابل، آمریکا خط لوله تاپی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و واردات ال‌ان‌جی را به عنوان جایگزین واردات گاز از ایران به پاکستان پیشنهاد داده است. اما مسائل امنیتی و فنی خط لوله تاپی، قیمت بالای ال‌ان‌جی وارداتی و بعضا لغو محموله‌های ال‌ان‌جی آمریکا به مقصد پاکستان و هدایت آن به اروپا نشان می‌دهد این روش‌ها پاسخ مناسبی برای بحران انرژی این کشور نیست. تداوم بحران انرژی باعث شده است بازار منسوجات پاکستان که ۶۰ درصد از صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد در معرض خطر جدی قرار گیرد.undefined در واقع رفتار خصمانه آمریکا در قبال تعامل انرژی کشورهای منطقه با ایران باعث شده است علاوه بر ایران، کشورهای همسایه نیز با مشکلات اقتصادی و امنیتی مواجه شوند و منطقه با سرعت کمتری توسعه پیدا کند.
#پاکستان #آمریکا
ایپلماسی | @eplomacy

۱۸:۳۱

thumnail
undefined نارضایتی بخش صنعت انگلستان از قیمت نجومی برق
undefined انگلستان یکی از کشورهای پیشتاز در اجرای توافق پاریس است و ۴۲ درصد برق خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌کند. اما اصرار بر تجدیدپذیرها و واردات گران ال‌ان‌جی از آمریکا موجب افزایش قیمت برق شده و تأثیرات مخربی بر چشم‌انداز آینده صنعت انگلستان داشته است. undefined این در حالی است که کشوری مانند فرانسه ۷۰ درصد از برق خود را از انرژی هسته‌ای تأمین می‌کند، آمریکا تولید سوخت‌های فسیلی را افزایش داده و دیگر کشورهای غربی از منابع ارزان‌تر و اختصاص یارانه، برق ارزان‌تری برای بخش صنعت خود فراهم می‌آورند.undefined کاهش رقابت‌پذیری صنایع انگلستان، حجم سرمایه‌گذاری در این کشور را کاهش داده است و پیش‌بینی می‌شود موجب افزایش نرخ بیکاری طی سال‌های آینده گردد.
#انگلستان #تجدیدپذیر
ایپلماسی | @eplomacy

۱۸:۳۲

۲۰ شهریور

thumnail
undefined تلاش عراق برای افزایش توان داخلی تولید برق و متنوع‌سازی مبادی واردات
undefined کسری برق یکی از معضلات عراق طی سال‌های اخیر بوده است. عراق هم‌اکنون ۲۴ هزار مگاوات برق تولید می‌کند در حالی که تقاضای برق آن به ۳۴ هزار مگاوات می‌رسد و میزان آن به سرعت در حال افزایش است در حالی که عراق هنوز یک کشور صنعتی نیست. تأمین پایدار عرضه برق یکی از اولویت‌های دولت عراق است که به وسیله احداث نیروگاه‌های جدید و متنوع سازی مبادی واردات برق دنبال می‌کند.undefinedاز جمله نیروگاه‌های جدید، نیروگاه سیکل ترکیبی ۸۴۰ مگاواتی میسان توسط CITIC چین، نیروگاه فتوولتائیک ۱۰۰۰ مگاواتی توسط توتال فرانسه و دو نیروگاه گازی مجموعا با ظرفیت ۳۰۰۰ مگاوات توسط شرکت جنرال الکتریک آمریکا هستند. نیروگاه سیکل ترکیبی رمیله نیز با ظرفیت ۳۰۰۰ مگاوات توسط گروه مپنا در چهار فاز در حال احداث است. همچنین شرکت زیمنس آلمان مجموعه پروژه‌هایی برای افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های فعلی در دست دارد.undefined ایران بزرگترین صادرکننده برق و سوخت برای تولید برق به عراق می‌باشد؛ به گونه‌ای که ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف برق عراق به ایران وابسته بوده است. اما عدم عرضه پایدار برق در مقاطعی از تابستان و فشار آمریکا به عراق برای کاهش واردات از ایران، زمینه تمایل عراق برای اتصال به شبکه‌های برق کشورهای همسایه را فراهم آورد.undefined از جمله تلاش‌های اخیر عراق برای متنوع کردن مبادی وارداتی، قراردادهای واردات برق با ترکیه و اردن با ظرفیت‌های به ترتیب ۳۰۰ مگاوات و ۹۶۰ مگاوات است. همچنین عراق قصد دارد که در آینده نزدیک به شبکه برق شورای همکاری خلیج فارس نیز متصل گردد که می‌تواند تا ۱۸۰۰ مگاوات برق به عراق برساند.undefined خارج کردن مسیر تسویه مبالغ از حساب تحت کنترل آمریکا (از طریق روش‌هایی مشابه دریافت نفت کوره عراق در قبال صادرات گاز) و ارائه مشوق‌هایی برای واردات برق از ایران (احداث کارخانه‎‌های تولیدی مانند سیمان)، دو راهکاری است که به نظر می‌رسد ایران برای حفظ بازار صادرات برق به عراق باید مدنظر قرار دهد.
#عراق
ایپلماسی | @eplomacy

۱۷:۲۵

۲۱ شهریور

thumnail
undefined سفارش خرید قطر به چین برای توسعه ناوگان ال‌ان‌جی
undefined به گزارش خبرگزاری رویترز، قطر انرژی (QatarEnergy) برای ساخت شش کشتی بسیار بزرگ حمل ال‌ان‌جی با شرکت کشتی‌سازی دولتی چین (CSS) قرارداد امضا کرده است. این کشتی‌ها که با نام QC-Max شناخته می‌شوند، بزرگ‌ترین کشتی‌های ال‌ان‌جی ساخته‌شده تاکنون هستند و هر یک دارای ظرفیت ۲۷۱ هزار مترمکعب خواهند بود.undefined قطر در تلاش است تا با افزایش برداشت از میدان پارس جنوبی، ظرفیت تولید ال‌ان‌جی خود را از ۷۷ میلیون‌تن (۱۰۵ میلیارد مترمکعب) در سال به ۱۴۲ میلیون‌تن (۱۹۵ میلیارد مترمکعب) تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد و برای صدور آن به کشورهای مقصد، نیاز به ناوگان حمل و نقل بزرگتری دارد. این تعداد جدید، مجموع کشتی‌های ال‌ان‌جی سفارش داده‌شده توسط قطر انرژی را به ۱۲۸ کشتی افزایش می‌دهد.undefined هم اکنون ایران با ظرفیت تولید روزانه ۷۱۰ میلیون مترمکعب نسبت به ظرفیت تولید ۶۵۰ میلیون مترمکعبی قطر پیش افتاده است. با این حال تولید تجمعی قطر ۱.۴ برابر ایران است.
#قطر #گاز
ایپلماسی | @eplomacy

۱۵:۳۰

۲۲ شهریور

thumnail
undefined تداوم مصرف زغال سنگ در دو اقتصاد بزرگ جهان
undefined خبرها حاکی است چین در حال توسعه معادن زغال سنگ با ظرفیت تولید ۱.۲۸ میلیارد تن در سال است. چین به عنوان پیشروترین کشور در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، در سال ۲۰۲۳ حدود ۴.۶۶ میلیارد تن زغال سنگ مصرف کرده و تقریبا ۵۴ درصد از انرژی مصرفی این کشور از این منبع تأمین می‌شود.undefined شرکت کول ایندیا هند نیز قصد دارد ۸ میلیارد دلار برای ساخت نیروگاه‌های زغال سنگ سرمایه گذاری کند. این نیروگاه‌ها تا ۶ سال آینده ۴۷۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق این کشور اضافه خواهند کرد و ایجاد ظرفیت ۲۰۰۰ مگاوات دیگر نیز در دست بررسی است. هند در سال گذشته میلادی بیش از ۵۶ درصد از کل انرژی خود را از زغال سنگ تأمین کرده است.
#چین #هند #زغال_سنگ
ایپلماسی | @eplomacy

۱۰:۳۲

۲۴ شهریور

thumnail
undefined پیام ویدیویی دبیرکل اوپک به جمهوری اسلامی ایران در ۶۴امین سال تاسیس اوپک
undefined در سال ۱۹۶۰ در چنین روزی اوپک به عنوان «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» توسط پنج کشور اصلی صادرکننده نفت یعنی ایران، عراق، کویت، عربستان سعودی و ونزوئلا تأسیس شد.undefined هدف از تأسیس این سازمان، هماهنگ کردن سیاست‌های عرضه نفت برای دستیابی به قیمت منصفانه برای تولیدکنندگان و عرضه پایدار و امن به واردکنندگان نفت بود. اوپک اکنون ۱۳ عضو دارد و در سال‌های اخیر ۳۵ تا ۵۹ درصد بازار نفت را در اختیار داشته‌ است.
#اوپک #نفت #ایپلماسی_مدیا
ایپلماسی | @eplomacy

۱۸:۰۰

۲۵ شهریور

thumnail
undefined قیمت‌های هفتگی نفت و گاز طبیعی
ایپلماسی | @eplomacy

۹:۳۲

۲۶ شهریور

thumnail
undefined راه‌اندازی مجدد نیروگاه هسته‌ای تعطیل‌شده در آمریکا
undefined آمریکا قصد دارد نیروگاه ۵۳ ساله پالیسیدز را در ایالت میشیگان مجددا راه‌اندازی کند. این پروژه با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری دولت آمریکا در اکتبر ۲۰۲۵ راه‌اندازی خواهد شد.undefined این اولین نیروگاه هسته‌ای در جهان است که بعد از تعطیلی مجددا بازگشایی می‌شود. شرکت Holtec International مسئول استانداردسازی و احیای این نیروگاه است به شکلی که حداقل تا سال ۲۰۵۱ به فعالیت ادامه دهد.undefined در سال ۲۰۲۳ آمریکا، چین و فرانسه بزرگترین تولیدکنندگان برق هسته‌ای دنیا بوده‌اند. همچنین، در فرانسه، اسلوواکی و مجارستان برق هسته‌ای بیشترین سهم را در تأمین برق دارا است.
#آمریکا #هسته‌ای
ایپلماسی | @eplomacy

۱۰:۰۳

thumnail

۱۰:۰۳