عکس پروفایل فناوری چینف

فناوری چین

۵۲۲عضو
thumnail
فضانورد پاکستانی، اولین فضانورد خارجی ایستگاه فضایی چین
چین و پاکستان با امضای یک توافق تاریخی، راه را برای اعزام اولین فضانورد خارجی به ایستگاه فضایی تیانگونگ هموار کردند.
طبق مفاد این توافق، یک فضانورد پاکستانی از میان گروهی که تحت برنامه فضایی چین آموزش دیده‌اند، انتخاب خواهد شد. روند انتخاب فضانورد حدود یک سال طول می‌کشد و طی این مدت، داوطلبان تحت آموزش‌های سختگیرانه در چین قرار می‌گیرند.
بر اساس بیانیه‌ای که از سوی دفتر مهندسی فضانوردی سرنشین‌دار چین (CMSEO) منتشر شد، این توافق با همکاری سازمان فضایی پاکستان (SUPARCO) به امضا رسید. فضانورد منتخب قرار است در ماموریت‌های کوتاه‌مدت فضایی، در کنار فضانوردان چینی در ایستگاه فضایی تیانگونگ (Tiangong space station) مشارکت کند. ایستگاه فضایی تیانگونگ که شامل سه ماژول است، در فاصله سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ تکمیل شد و اکنون نقش مهمی در برنامه‌های فضایی پیشرفته چین ایفا می‌کند.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9581

۹:۳۱

thumnail
اندازه‌گیری دقیق تابش‌های گامای پرانرژی
دانشمندان با استفاده از داده‌های رصدخانه بزرگ و مرتفعِ شاره‌های هوایی ‎(LHAASO)، موفق شدند تابش‌هایِ ‏پراکنده پرتویِ گامای پرانرژی را که پهنه کهکشان منتشر می‌شود، به‌صورت دقیق اندازه‌گیری کنند.
در این پژوهش، برای نخستین‌بار طیفی از پرتوهای گاما در ‏بازه انرژی ۱‌‎ ‎تا ۲۵ تِراالکترون‌ولت (‏TeV‏) و در محدوده طول‌های کهکشانی ۱۵‌‎ ‎تا ۲۳۵ درجه و عرض‌های منفی ۵ تا ۵ درجه ‏بررسی شده است‎.‌‏ تابش‌های پراکنده پرتوی گاما ابزاری کلیدی برای مطالعه چگونگی انتشار و برهم‌کنش پرتوهای کیهانی در کهکشان ‏راه شیری محسوب می‌شوند، اما تاکنون داده‌های زمینی در این محدوده انرژی، محدود بوده است.
رصدخانه‎ ‎مذکور که در ارتفاع ‌‏۴۴۱۰‌‎ ‎متری کوه خَی‌زی در استان سیچوئَن قرار دارد، از جولای ۲۰۲۱ فعالیت خود را آغاز کرده و به‌عنوان پیشرفته‌ترین مرکز ‏بین‌المللی آشکارسازی پرتوهای گاما و کیهانی شناخته می‌شود‎.‌‏
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://didebanefanavari.com/31389/

۹:۳۲

thumnail
ساخت باتری‌ که با نیروی جاذبه کار می‌کند
چین باتری‌هایی ساخته است که برخلاف سلول‌های لیتیوم یونی به جای فلزات کمیاب به فیزیک پایه متکی هستند.
با تسریع حرکت جهان به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر، ذخیره الکتریسیته تولید شده توسط منابع تجدیدپذیر همچون خورشید و باد به امری ضروری‌تر تبدیل می‌شود. تولید برق اغلب با غروب خورشید یا کاهش وزش باد کاهش می‌یابد. در عین حال، تقاضا می‌تواند به طور غیرمنتظره‌ای افزایش یابد و فشاری را بر شبکه‌های الکتریکی وارد کند.
اینجاست که باتری‌های گرانشی وارد عمل می‌شوند. این فناوری‌ از یکی از ساده‌ترین نیروها در طبیعت یعنی جاذبه برای ذخیره مقادیر زیادی انرژی استفاده می‌کند. این رویکرد که اکنون در اشکال مختلف در سراسر جهان آزمایش می‌شود، نوید ارائه جایگزینی پاک‌تر، بادوام‌تر و انعطاف پذیرتر از نظر ژئوپلیتیک را برای باتری‌های لیتیوم یون می‌دهد. در ادامه آن چه که باید در مورد این فناوری، دوام آن و برخی پروژه‌های پیشگام که به دنبال اثبات آن در مقیاس بزرگ هستند بدانید، شرح خواهیم داد.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
isna.ir/xdT33c

۹:۳۲

thumnail
دیپ‌سیک چگونه نوآوری هوش مصنوعی را تغییر می‌دهد؟
عملکردهای نوآورانه دیپ‌سیک V3 و R1 تضمین‌کننده برتری پایدار برای توسعه هوش مصنوعی چین نیست، اما نشان می‌دهد که مزیت‌های رقابتی رهبران بازار مستقر در آمریکا کمتر از آن چیزی است که تصور می‌شد. در چشم‌انداز بسیار رقابتی هوش مصنوعی، رتبه‌بندی مدل‌های زبان بزرگ (LLM) می‌تواند با هر نسل جدید تغییر کند. این مسابقات پویا اکنون شامل LLM های چینی است که در بالاترین سطح رقابت می‌کنند و سلطه سنتی آمریکا را به چالش می‌کشند.
در اولین روز از سال نو قمری، علی‌بابا از Qwen 2.5 Max رونمایی کرد و ادعا کرد که نسبت به دیپ‌سیک V3 و LLM های مستقر در آمریکا برتری دارد. در حالی که دیپ‌سیک R1 با O1 OpenAI برابری کرده است، o3 تازه منتشر شده قابلیت‌های پیشرفته‌ای را ارائه می‌دهد.
دیپ‌سیک با منابع محدود به دستاوردهای چشمگیری دست یافته است. با این حال، حفظ برابری رقابتی با رهبران بازار ایالات‌متحده مستلزم بهبود مستمر با دسترسی گسترده به منابع خارجی، به ویژه از طریق استفاده از اکوسیستم‌های هوش مصنوعی منبع باز در حال رشد است.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9595

۱۱:۰۴

thumnail
پدر کوانتوم چین: تنها ۳ سال تا ارتباطات امن جهانی فاصله داریم
چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ با تکمیل صورت فلکی ماهواره کوانتومی خود و ادغام آن با شبکه‌های زمینی، یک سرویس ارتباطی جهانی فوق‌العاده امن راه‌اندازی کند.
پان جیانوی، فیزیکدان برجسته چینی این خبر را در جلسه توجیهی جایزه کوانتومی میسیوس اعلام کرد. این جایزه به نام فیلسوف چینی باستانی است که نامش بر روی ماهواره موزی، اولین ماهواره کوانتومی آزمایشی جهان، که توسط چین در سال ۲۰۱۶ پرتاب شد، گذاشته شده است.
پان که به عنوان “پدر کوانتوم” شناخته می‌شود، بخشی از کمیته بین‌المللی انتخاب جایزه برای جایزه ۲۰۲۳ بود که هفته گذشته به دو دانشمند برای آزمایش‌هایشان با استفاده از فیبرهای نوری اهدا شد.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9520

۱۴:۲۹

thumnail
عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین
ظهور فرایندهای اتوماسیون و هوش مصنوعی صنایع مختلف را در سراسر جهان متحول کرده است و بخش تولید نیز از این قاعده مستثنی نیست. از مهم‌ترین تغییرات سال‌های اخیر در حوزه تولید، رواج مفهومی به نام کارخانه‌های تاریک (Dark factory) است؛ تأسیسات تولید خودکار که در آنها انسان هیچ دخالتی ندارد و نیازی به سیستم‌های روشنایی نیست.
کارخانه هوشمند یا کارخانه تاریک که کارخانه چراغ‌خاموش نیز شناخته می‌شود، مرکزی کاملاً خودکار است که ربات‌ها، سیستم‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی و دستگاه‌های IoT (اینترنت اشیا) همه یا بیشتر فرایندهای تولید را مدیریت می‌کنند.
این کارخانه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که 24 ساعته بدون دخالت انسان کار کنند. ازآنجایی‌که هیچ کارگری حضور ندارد، این تأسیسات نیازی به روشنایی ندارند؛ ازاین‌رو به آنها کارخانه تاریک می‌گویند.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://dgto.ir/3r3b

۱۴:۳۰

thumnail
افزوده شدن امکان رانندگی خودکار به ۲۱ مدل خودروی برقی بی‌وای‌دی به صورت رایگان
بی‌وای‌دی قصد دارد سیستم رانندگی خودکار را تقریباً در تمام خودروهای خود به صورت رایگان ارائه دهد و رانندگی خودران را برای همه مشتریان چینی مقرون به صرفه کند چراکه این بزرگ‌ترین سازنده خودروهای الکتریکی جهان به دنبال مزیت رقابتی در یک جنگ رو به افزایش قیمت است.
این شرکت به تازگی اعلام کرد که دست‌کم ۲۱ مدل از جمله هاچ بک Seagull با قیمت ۶۹۸۰۰ یوان (۹۵۵۴ دلار) به سیستم کمک راننده پیشرفته بومی یا ADAS مجهز خواهند شد که خودروها را قادر می‌سازد در بزرگراه‌ها حرکت کنند و پارک خود را انجام دهند.
این سیستم که به عنوان «چشم خدا» شناخته می‌شود، عصر جدیدی را رقم خواهد زد که همه مشتریان می‌توانند با آن به رانندگی هوشمند دسترسی داشته باشند.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9514

۱۲:۱۱

thumnail
تولید برنج جدید برای کاهش انتشار گاز متان
دانشمندان چینی و سوئدی ترکیبی برای کاهش انتشار گاز متان ایجاد کردند.
محققان چینی و سوئدی پس از کشف اینکه چگونه مواد شیمیایی آزاد شده توسط ریشه برنج بر انتشار گازهای گلخانه‌ای تأثیر می‌گذارند، نوعی برنج پرمحصول تولید کرده‌اند که تا ۷۰ درصد کمتر از برنج معمولی متان ساطع می‌کند.
گازهای گلخانه‌ای به گازهایی گفته می‌شود که در جو زمین حضور دارند و توانایی جذب و نگهداری گرمای تابشی خورشید را دارند، که موجب ایجاد اثر گلخانه‌ای می‌شوند. این فرآیند باعث می‌شود که انرژی گرمایی از زمین جذب شده و مانع از خروج آن به فضا شود، که نتیجه آن افزایش دمای سطح زمین است.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9558

۱۲:۱۲

thumnail
رشد چشمگیر خدمات داوطلبانه حوزه علم‌وفناوری در چین
بر اساس گزارش انجمن علم‌وفناوری چین (‏CAST‏)، بخش خدمات داوطلبانه علم‌وفناوری این کشور از پویایی و رشد بالایی ‏برخوردار است‎.‌‏ آمارهای‎ CAST ‎نشان می‌دهد، بیش از ۵.۲‌‎ ‎میلیون داوطلب در بستر‌های (پلتفرم) مختلف خدمات داوطلبانه ‏علم‌وفناوری ثبت‌نام کرده‌اند.
علاوه‌براین، بیش از ۱۱۰ هزار گروه داوطلب در سراسر کشور فعال هستند و سالانه بیش از ۳۰۰ هزار ‏فعالیت مرتبط در این زمینه برگزار می‌شود‎.‌‏ در سال‌های اخیر، خدمات مذکور در چین وارد مرحله‌ای جدید از توسعه شده است. ‏این خدمات با تمرکز بر راهبرد توسعه ملی چین، نقش مهمی در مشاوره‌های علم‌وفناوری، ترویج و آموزش علم و همچنین ‏حوزه‌هایی مانند درمان رایگان و خدمات اجتماعی ایفا می‌کنند‎.‌‏
همچنین، بر اساس گزارش، تعداد موزه‌های علمی رایگان در چین ‏از ۹۲‌‎ ‎موزه در سال ۲۰۱۵ به ۴۰۹ موزه در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است که نشان‌دهنده رشد متوسط ۳۵‌‎ ‎موزه جدید در سال ‏است‎.‎
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://didebanefanavari.com/31362/

۱۲:۱۲

thumnail
سازندگان خودروهای برقی چینی در وضعیت «مرگ و زندگی» قرار می‌گیرند
شرکت‌های غیرسودآور سازنده خودروهای برقی (EV) در چین که به خاطر جنگ قیمتی در داخل و افزایش تعرفه‌های گمرکی در خارج از کشور با مشکلات فراوانی دست به گریبان هستند، سعی دارند با کاهش هزینه‌ها و عرضه مدل‌های جدید در این رقابت بی‌امان دوام بیاورند.
اما به گفته تحلیل‌گران فقط شرکت‌هایی در بازار باقی خواهند ماند که بتوانند بدون متوسل شدن به منابع مالی خارجی، به فعالیت خود ادامه دهند.
مدیر یک شرکت مشاور چینی می‌گوید با اشباع شدن بازار داخلی و سخت‌تر شدن صادرات به کشورهای توسعه‌یافته به دلیل تعرفه‌های تنبیهی، این شرکت‌ها باید نهایت دقت را در کنترل هزینه‌ها داشته باشند و توان و امکانات خود را برای شرایط سخت پیش رو حفظ کنند. وی می‌افزاید که بازار وارد مرحله جدیدی شده است و انتظار می‌رود همه شرکت‌ها به زودی با وضعیت «مرگ و زندگی» روبرو شوند.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9526

۱۲:۱۳

thumnail
دانشمندان چینی برای اولین بار تکامل مشترک مغز و رایانه را ممکن کردند
محققان چینی اولین رابط تطبیقی ​​مغز و رایانه (BCI) در جهان را توسعه داده‌اند که کارایی را 100 برابر افزایش می‌دهد و این فناوری را یک قدم به سمت استفاده عملی روزمره نزدیک‌تر می‌کند.
این سیستم در نهایت می‌تواند در دستگاه‌های قابل حمل و پوشیدنی BCI ادغام شود و برای کاربردهای مصرفی و پزشکی مناسب باشد.
بر خلاف رابط‌های سنتی که سیگنال‌های مغز را رمزگشایی می‌کنند، به گفته محققان دانشگاه تیانجین و دانشگاه شینهوا، این پیشرفت مغز و دستگاه را قادر می‌سازد از یکدیگر بیاموزند و عملکرد پایداری را در طول زمان ارائه دهند.
کار آن‌ها اولین نمونه‌ای است که مفهوم تکامل مشترک مغز و کامپیوتر را معرفی می‌کند و امکان‌سنجی آن را با موفقیت نشان می‌دهد و گامی اولیه به سمت سازگاری متقابل بین هوش بیولوژیکی و ماشینی است.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9602

۱۲:۱۳

thumnail
تراشه نوری چین، رکورد سرعت محاسبات را شکست
تراشه نوری 100 گیگاهرتزی چین موفق شد رکورد سرعت در محاسبات را بشکند. این پردازنده‌ها می‌توانند بدون نیاز به ارتقاء سخت‌افزار تلفن‌های هوشمند، به تغییر شبکه‌های تلفن همراه از 5G به 6G کمک کنند.
یک تیم بین‌المللی از دانشمندان به رهبری محققان دانشگاه پکن در چین یک تراشه انقلابی «تمام نوری» طراحی کرده‌اند که از نور برای همگام‌سازی سرعت پردازنده‌ها استفاده می‌کند و به طور بالقوه می‌تواند به سرعت 100 گیگاهرتز برسد.
در مقایسه، تراشه‌های معمولی که از الکتریسیته استفاده می‌کنند، دارای سرعت ۲ تا ۳ گیگاهرتز هستند و به حداکثر سرعت ۶ گیگاهرتز می‌رسند.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
isna.ir/xdSZYN

۱۲:۱۴

thumnail
ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر ۳بعدی جدید چینی‌ها
یک چاپگر سه بعدی جدید که در چین ساخته شده است، از گرافن و هوش مصنوعی برای ساخت و پخت همزمان غذا استفاده می‌کند.
چاپگر سه بعدی غذا که توسط محققان هنگ کنگ ساخته شده است، از گرمایش امواج فروسرخ برای جلوگیری از تشکیل باکتری‌ها و تضمین ایمنی مواد غذایی استفاده می‌کند، در حالی که تنها ۱۴ وات برق مصرف می‌کند.
محققان دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ (HKUST) یک چاپگر سه بعدی جدید برای ساخت لایه به لایه مواد غذایی با استفاده از گرافن و هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند.
این چاپگر سه بعدی می‌تواند ساختارهای خوراکی پیچیده‌ای ایجاد کند و دارای گرمایش فروسرخ دقیق برای به حداکثر رساندن کیفیت و ایمنی محصول است.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
isna.ir/xdT2hd

۱۶:۱۸

thumnail
گسترش مقیاس صنعت پایانه هوش‌مصنوعی در مرکز فناوری شِنجِن چین
شِنجِن، قطب فناوری جنوب چین، برنامه‌ای راهبردی برای گسترش صنعت پایانه‌های هوش‌مصنوعی منتشر کرده است که هدف ‏آن دستیابی به مقیاس یک تریلیون یوان (حدود ۱۴۰ میلیارد دلار) تا سال ۲۰۲۶ است‎.‌‏
بر اساس این برنامه، میزان تولید ‏محصولات پایانه هوش‌مصنوعی در این شهر تا سال ۲۰۲۶ باید از ۱۵۰ میلیون دستگاه فراتر رود. در همین راستا، بیش از ۵۰ ‏محصول پیشرفته مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی در حوزه‌هایی همچون تلفن‌های همراه، رایانه‌ها، دستگاه‌های یکپارچه مبتنی‌بر الگو‌های ‏بزرگ و تجهیزات پوشیدنی به بازار عرضه خواهند شد‎.‌‏
حوزه‌های کلیدی این برنامه شامل توسعه پایانه‌های پیشرفته‌ای همچون ‏تبلت‌های مجهز به هوش‌مصنوعی، دستگاه‌های تصویربرداری هوش‌مصنوعی، محصولات هوشمند برای خانه‌های متصل به اینترنت ‏اشیا و پایانه‌های صنعتی هوش‌مصنوعی است‎.‌‏
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://didebanefanavari.com/31359/

۹:۲۲

thumnail
سهم بازار خودروهای برقی چینی در سایر کشورهای جهان
چین قدرت بی‌چون‌وچرای جهانی در صنعت خودروهای برقی است که هم در فروش داخلی و هم در تولید کلی پیشتاز است.
برندهای چینی ۶۲ درصد از فروش جهانی خودروهای برقی در سال ۲۰۲۴ را به خود اختصاص دادند.
اینفوگرافی حاضر، حضور خودروهای برقی چینی در کشورهای دیگر را نشان می‌دهد که فروش کل خودروهای برقی و سهم بازار را در نظر می‌گیرد.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://rzto.ir/3qss

۹:۲۲

thumnail
تنظیم هورمون‌های گیاهی و عملکرد محصولات برنج کشت شده در خاک شور
روش جدید تنظیم هورمون‌های گیاهی به محققان این امکان را می‌دهد تا کیفیت و عملکرد محصولات برنج کشت شده در خاک شور را افزایش دهند.
دانشمندان علوم غذایی در چین راهی جدید برای تنظیم هورمون‌های گیاهی یافته‌اند که می‌تواند نویدبخش افزایش بازده و کیفیت محصولاتی مانند برنج باشد، زیرا گرمایش جهانی زمین‌های کشاورزی در دسترس جهان را کوچک می‌کند.
محققان آکادمی علوم چین (CAS) و دانشگاه جیائو تونگ شانگهای دریافتند که می‌توانند با تنظیم هورمونی به نام جیبرلین، برنج مقاوم‌تری را حتی در خاک شور کشت کنند.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9550

۹:۵۱

thumnail
تغییر حوزه‌های سرمایه‌گذاری چین در آفریقا
چین در حال تجدیدنظر در طرح کمربند و جاده خود در آفریقا است و تمرکز سرمایه‌گذاری خود را به کشاورزی، تولید، صنعتی سازی و انرژی سبز، از جمله فلزات حیاتی معطوف می‌کند.
این تغییر بخشی از چرخش پکن به سمت پروژه‌های «کوچک اما زیبا» در استراتژی سرمایه‌گذاری آفریقایی است. اگرچه این امر می‌تواند شاهد تأمین مالی کمتر پروژه‌های بزرگ به طور مستقیم از طریق وام‌های دوجانبه چینی باشد، اما به این معنا نیست که پکن سرمایه‌گذاری پروژه‌های بزرگی را که برای رشد تجارت چین و آفریقا حیاتی می‌داند متوقف خواهد کرد.
در نشست سال ۲۰۲۴ در مورد همکاری چین و آفریقا (FOCAC) که به تازگی در پکن برگزار شد، نزدیک به ۵۱ میلیارد دلار از سوی چین برای وام و سرمایه‌گذاری در آفریقا اختصاص یافت و بیش از نیمی از این مبلغ – ۲۱۰ میلیارد یوان (۲۹٫۵ میلیارد دلار آمریکا) – یک خط اعتباری است.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9608

۱۳:۵۶

thumnail
دانشگاه‌های برتر چین به دنبال سرمایه‌گذاری گسترده در هوش مصنوعی
چندین دانشگاه برتر چین اعلام کرده‌اند که قصد دارند ثبت‌نام در مقطع کارشناسی خود را افزایش دهند تا آنچه را که «نیازهای استراتژیک ملی» نامیده‌اند، اولویت‌بندی کنند و استعدادها در زمینه‌هایی همچون هوش مصنوعی را توسعه دهند.
این تصمیم بعد از آن اتخاذ شد که دانشگاه‌های چین دوره‌های هوش مصنوعی را در ماه فوریه بر اساس استارتاپ هوش مصنوعی DeepSeek راه‌اندازی کردند که توجه گسترده‌ای را به خود جلب کرد.
ایجاد مدل‌های هوش مصنوعی قابل مقایسه با پیشرفته‌ترین مدل‌های ارائه شده در ایالات متحده، اما با کسری از هزینه ساخته شده، به عنوان یک «لحظه اسپوتنیک» برای چین توصیف شده است.
تحلیلگران چینی می‌گویند که موفقیت DeepSeek که تقریبا به طور کامل توسط محققان دانشگاه‌های نخبه داخلی توسعه یافته است، نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری پکن در ساخت یک بستر بزرگ برای بروز استعدادهای بومی، به این کشور اجازه داده است تا به پیشرفت بیشتر در زمینه هوش مصنوعی برسد.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
isna.ir/xdT2Ss

۹:۳۷

thumnail
آغاز به کار کارخانه خودروسازی بی‌وای‌دی مجارستان در نیمه دوم سال ۲۰۲۵
انتظار می‌رود کارخانه‌های خودروسازی در حال ساخت بی‌وای‌دی چین و بی‌ام‌و آلمان، در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ تولید خود را در مجارستان آغاز و به تقویت اقتصاد این کشور کمک کند.
مجارستان به شریک تجاری و سرمایه گذاری مهمی برای چین تبدیل شده است، برخلاف برخی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا که به فکر کاهش وابستگی به دومین اقتصاد بزرگ جهان هستند. در اروپا، آلمان شریک تجاری اصلی مجارستان با چندین کارخانه خودروسازی است که در حال حاضر در این کشور فعال هستند.
با این حال، اقتصاد مجارستان در سه ماهه سوم دچار رکود فنی شد و ۰٫۷ درصد نسبت به سه ماه گذشته کاهش یافت که ناشی از ضعف در کشاورزی، صنعت و ساخت و ساز بود. این یک مشکل برای رهبر مجارستان است زیرا او به دنبال احیای اقتصاد در آستانه انتخابات ملی در سال ۲۰۲۶ است که در آن با چالش بی‌سابقه‌ای از سوی یک حزب مخالف جدید مواجه است.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9539

۹:۳۷

thumnail
چین در حال ساخت تلسکوپ فضایی برای رقابت با جیمز وب
سازمان فضایی چین در حال ساخت یک تلسکوپ فضایی جدید به نام تلسکوپ ایستگاه فضایی چین است که رقیب تلسکوپ‌های پیشرفته کنونی، از جمله تلسکوپ فضایی جیمز وب خواهد بود.
آنچه تلسکوپ ایستگاه فضایی چین را متمایز می‌کند، علاوه بر قدرت بالای آن در رصد کیهان، قابلیت منحصربه‌فردش برای تعمیر و ارتقا در فضا است — قابلیتی که سایر تلسکوپ‌های فضایی فاقد آن هستند.
تلسکوپ ایستگاه فضایی چین یا به اختصار CSST که در سال ۲۰۲۶ به فضا پرتاب خواهد شد، دارای یک آینه اصلی به قطر ۲ متر (۶.۶ فوت) می‌باشد که کمی کوچک‌تر از آینه ۲.۴ متری تلسکوپ فضایی هابل است. با این حال، به لطف سیستم اپتیکی پیشرفته، میدان دید آن حداقل ۳۰۰ برابر بزرگ‌تر از هابل خواهد بود و قادر به رصد در طیف نور از ماورای بنفش نزدیک تا مادون قرمز نزدیک است.
برای مطالعه کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.
https://techchina.ir/?p=9567

۹:۳۸