عکس پروفایل کانال آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران ک

کانال آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران

۲۱۲عضو
کانال آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران
undefined undefined آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران برگزار می‌کند سخنرانی مجازی با موضوع: بررسی نقش حکمرانی در کاهش آسیب‌های اقتصادی - اجتماعی ناشی از سیلاب undefined با سخنرانی جناب آقای دکتر حامد مازندرانی زاده و سرکار خانم ریحانه گل‌محمدی undefined تاریخ برگزاری: شنبه 20 مرداد 1403 ساعت 14 لینک ثبت نام: https://survey.porsline.ir/s/ZbzO0H4n
جلسه هم اکنون آغاز شد.لینک ورود به جلسه مجازی :meet.google.com/kya-icyu-yop

۱۰:۳۳

thumnail
آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران به طور رسمی افتتاح شد!
مراسم افتتاح آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران روز سه‌شنبه مورخ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ با حضور مقاماتی از جمله دکتر علی ربیعی (دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور)، دکتر غلامرضا مصباحی مقدم (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام)، دکتر بابک نگاهداری (رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی)، دکتر علیرضا منادی سفیدان (رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی)، و دکتر علی‌اصغر پورعزت (رئیس دانشکده حکمرانی و سرپرست آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران)، در محل این دانشکده برگزار شد. https://govlab.ut.ac.ir/fa/w/افتتاحیه-رسمی-آزمایشگاه-خط‌مشی-و-حکمرانی-دانشگا?redirect=%2F

۷:۲۶

thumnail

۷:۲۶

thumnail

۷:۲۶

thumnail

۷:۲۶

thumnail
دکتر علی‌اصغر پورعزت در ابتدای این مراسم به ارائه مباحثی درخصوص اهمیت ایجاد آزمایشگاه خط‌مشی با توجه به پیچیدگی‌های تصمیم‌گیری در سطح حکمرانی پرداخت و آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران را به‌عنوان بستری برای دانشمندان پیشکسوت و نیز جوان برای حل مسائل کلان و عمومی معرفی کرد. آقای دکتر پورعزت با ارائه نمونه‌هایی از خط‌مشی‌های ناموفق و شکست خورده در کشور، به هزینه‌های بالای اجرای آن خط‌مشی‌ها اشاره کردند و یادآور شدند که در بسیاری موارد هزینه بالای شکست متحمل شهروندان می‌شود. با هدف کاهش هزینه‌های شکست، آزمایشگاه خط‌مشی با ایجاد ظرفیت آزمون و خطا قبل از اقدام، امکان تحلیل خط‌مشی‌ها را با استفاده از روش‌ها و ابزارهای گوناگون آزمایشگاهی فراهم می‌کند.آزمایشگاه خط‌مشی قابلیت برخورداری از سه ویژگی ژرفانگری در موضوعات، پهنانگری (نگاه وسیع به مسائل در تمام ابعاد با استفاده از ابزاری همچون داشبورد) و موقعیت‌سنجی (پیشنهاد بهترین خط‌مشی در زمان مقتضی و با توجه به بررسی دقیق شرایط محیطی) را به طور همزمان دارد.

۷:۲۶

thumnail
دکتر علیرضا منادی سفیدان با اشاره به نمونه‌هایی از خط‌مشی‌های حوزه آموزش که به دلیل عدم ارزیابی پیشین نتایج آن‌ها، هزینه‌های بسیار بالایی را متحمل دولت کرده‌اند، به اهمیت بکارگیری آزمایشگاه‌های خط‌مشی پرداختند. آقای دکتر منادی، شفافیت و پایبندی به قانون (حاکمیت قانون) را به عنوان دو مورد از مهمترین ارکان حکمرانی عنوان کرده که باید در کشور با شدت بیشتری پیگیری شود.

۷:۲۷

thumnail
در ادامه دکتر بابک نگاهداری نیز به اهمیت ایجاد آزمایشگاه‌های خط‌مشی اشاره کردند و تاکید کردند که این روز را نباید دست کم گرفت. امروز، روز افتتاحیه آزمایشگاه خط‌مشی بسیار مهم است و می‌تواند نقش مهمی در تدوین خط‌مشی‌ها و قوانین آتی در مجلس شورای اسلامی داشته باشد.

۷:۲۷

thumnail
دکتر علی ربیعی ضمن اشاره به اهمیت شایسته‌سالاری و نخبه‌گرایی در حکمرانی به این مهم پرداختند که سیستم حکمرانی برای ایفای نقش صحیح نیازمند حکمرانان نخبه و شایسته است و دانشکده حکمرانی باید نقش خود را در زمینه توسعه و تربیت حکمرانان شایسته برای کشور ایفا کند.

۷:۲۷

thumnail
در ادامه دکتر مصباحی مقدم طراحی الگو و نظریه را برای موفقیت در هر امری ضروری دانستند که البته طراحی نظریه نیازمند استفاده از متفکران نخبه است. آزمایشگاه خط‌مشی نیز باید از نقطه محکمی شروع کند تا به موفقیت دست یابد و آن تدوین یک نظریه برای پیشگیری از پراکنده‌کاری است. از سویی با توجه به اینکه موفقیت حکمرانی مستلزم این است که مجلس شامل بهترین‌ها و نخبه‌‌ها باشد، آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی باید الگویی برای مجلس و همچنین الگویی برای دولت ارائه کند. آزمایشگاه باید تلاش کند توصیه‌هایی برای انتخاب کسانی که در مجلس نقش‌آفرینی می‌کنند و توصیه‌هایی برای قانون‌گذاری با نگاه پیش‌بینانه به نتایج هر خط‌مشی در مجلس داشته باشند.

۷:۲۷

thumnail
دکتر مهدی ضرغامی استاد دانشکده حکمرانی نیز در پایان به ارائه نمونه‌ای کاربردی از مدل‌های پویایی‌شناسی سیستم در حوزه خط‌مشی‌گذاری آب اشاره کردند و تاکید کردند که با استفاده از این مدل (به عنوان یکی از ابزارهای مورد استفاده در آزمایشگاه خط‌مشی) می‌توان با ایجاد داشبوردهایی به تحلیل خط‌مشی‌های گوناگون پرداخت و بهترین خط‌مشی را با توجه به نتایجی که ایجاد می‌کند پیشنهاد داد.

۷:۲۷

thumnail
درمجموع می‌توان از میان نکات مهمی که در این مراسم مطرح شد، به موارد زیر اشاره کرد:• پیوند دانش و عمل: ایجاد ارتباطی قوی بین دانش تولید شده در دانشگاه‌ها و مسائل عملی کشور.• نوآوری و خلاقیت: تأکید بر اهمیت نوآوری و خلاقیت در حل مسائل پیچیده حکمرانی.• بازآفرینی توانمندی‌های تاریخی: بازگشت به ریشه‌های تاریخی ایران در زمینه حکمرانی و استفاده از این میراث برای حل چالش‌های امروز.• ایجاد زیست‌بوم‌های دائمی برای حکمرانی: ایجاد بستری مناسب برای پژوهش و توسعه راهکارهای نوین در حوزه حکمرانی.• نقش دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی: تأکید بر نقش کلیدی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در تولید دانش و ارائه راهکارهای پیشنهلدی.• شایسته‌سالاری: تاکید بر اهمیت گزینش افراد شایسته و متخصص برای ورود به سیستم حکمرانی و دور شدن از مصلحت‌گرایی.با افتتاح این آزمایشگاه، انتظار می‌رود گام مهمی در جهت ارتقای سطح حکمرانی در کشور برداشته شود و زمینه برای حل چالش‌های پیچیده پیش رو فراهم گردد. این آزمایشگاه انتظار دارد تا با حمایت و اعتماد قوای سه گانه محملی برای حل مسائل خط‌مشی‌ گذاری و صحت‌سنجی آن باشد.

۷:۲۸

thumnail
آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:کارگاه مدلسازی پویایی سیستم‌ها با نرم‌افزار ونسیم
پنجشنبه ها به صورت حضوریشروع از ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
لینک ثبت‌نام: b2n.ir/e22306

۱۱:۴۱

thumnail
انعقاد تفاهم نامه همکاری فیمابین آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی دانشگاه تهران با مؤسسه کار و تأمین اجتماعی آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی دانشگاه تهران در روز دوشنبه اول بهمن ۱۴۰۳ میزبان مدیران ارشد مؤسسه کار و تامین اجتماعی بود. در این جلسه پس از گفتگو درباره زمینه های همکاری و ایجاد ارتباط مؤثر و پویا بین هر دو مجموعه، تفاهم نامه همکاری میان آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی دانشگاه تهران و مؤسسه کار و تأمین اجتماعی امضا شد. در این جلسه آقای دکتر علی اصغر پورعزت سرپرست آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی، اهمیت توجه به آزمایش خط مشی‌ها قبل از اجرا و تحمیل هزینه ها به جامعه را تشریح کردند. سپس خانم دکتر سحر بابائی، معاون پژوهشی آزمایشگاه به معرفی کارکرد آزمایشگاه های خط مشی در دنیا و همچنین انواع ابزارهای مورد استفاده در آزمایشگاه خط مشی دانشگاه تهران پرداختند. در آخر جناب آقای دکتر صادقی فر رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و دکتر صادقیان معاون پژوهشی این مؤسسه، با بیان برخی از مسائل، نیازها و موضوعات مرتبط با مؤسسه کار و تأمین اجتماعی بر زمینه های همکاری تأکید کردند، که در نهایت برگزاری کارگاه هایی درخصوص آموزش ابزارهای آزمایشگاهی به مدیران و کارکنان آن مجموعه و تعریف پروژه هایی برای حل مسائل مورد بحث، در دستور کار آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی دانشگاه تهران قرار گرفت.

۱۲:۲۸

thumnail

۱۲:۲۸

thumnail

۱۲:۲۸

thumnail

۱۲:۲۸

بازارسال شده از کانال آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران
thumnail
آزمایشگاه خط‌مشی و حکمرانی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:کارگاه مدلسازی پویایی سیستم‌ها با نرم‌افزار ونسیم
پنجشنبه ها به صورت حضوریشروع از ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
لینک ثبت‌نام: b2n.ir/e22306

۱۸:۴۱

thumnail
undefined جلسه انجمن مدیریت دولتی ایران به میزبانی آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی دانشگاه تهران
undefined حضور استادان بزرگوار دکتر علی رضائیان، دکتر مجتبی امیری، دکتر حسن دانایی فرد و دکتر غلامرضا معمارزاده در آزمایشگاه خط مشی و حکمرانی

۱۵:۵۵

thumnail

۱۵:۵۵