عکس پروفایل مجله تحلیلی گذرگاهم

مجله تحلیلی گذرگاه

۱,۱۴۵عضو
thumnail
undefined چاوش، ویژه‌نامه بین‌المللی نوروز منتشر شد
undefined آنچه خواهید خواند:
undefined نوروز در افغانستان
undefined نوروز در جمهوری آذربایجان
undefined نوروز در ایران
undefined حاجی فیروز، نمایش خیابانی در تهران
undefined نوروز در قزاقستان
undefined نوروز در قرقیزستان
undefined نوروز در پاکستان
undefined نوروز در تاجیکستان
undefined نوروز، میراث فرهنگی عجم و عرب در قرون نخستین اسلامی
undefined جشن نوروز در تاریخ مردمان ترک‌زبان
undefined نوروز در ازبکستان
undefined نوروز در ترکمنستان
undefined تهیه شده در هسته بین‌الملل بسیج دانشجویی استان گیلان
undefined دریافت نسخه الکترونیکی undefined
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۲۰:۱۹

مجله تحلیلی گذرگاه
undefined undefined چاوش، ویژه‌نامه بین‌المللی نوروز منتشر شد undefined آنچه خواهید خواند: undefined نوروز در افغانستان undefined نوروز در جمهوری آذربایجان undefined نوروز در ایران undefined حاجی فیروز، نمایش خیابانی در تهران undefined نوروز در قزاقستان undefined نوروز در قرقیزستان undefined نوروز در پاکستان undefined نوروز در تاجیکستان undefined نوروز، میراث فرهنگی عجم و عرب در قرون نخستین اسلامی undefined جشن نوروز در تاریخ مردمان ترک‌زبان undefined نوروز در ازبکستان undefined نوروز در ترکمنستان undefined تهیه شده در هسته بین‌الملل بسیج دانشجویی استان گیلان undefined دریافت نسخه الکترونیکی undefined undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدید undefined @gozargaah_ir

نشریه چاووش.pdf

۱۳.۲ مگابایت

undefined چاوش؛ ویژه‌نامه بین‌المللی نوروز
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۲۰:۱۹

thumnail
undefinedچرا یمن دارای اهمیت راهبردی است؟ مقاومت در صنعا پس از طوفان‌الاقصی، چرا و چگونه به هدف راهبردی غرب تبدیل شد؟
undefined مهدی خانعلی‌زاده
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۹:۴۸

undefinedچند نکته مهم درباره دستور ترامپ برای حملات نظامی جدید به یمن
undefined دستور دونالد ترامپ مبنی بر حملات نظامی به یمن که با سبک تبلیغاتی و عملیات روانی او شروع شده؛ در ادامه القای تصویر و تحمیل نقشه راه و هدف‌گذاری‌های سیاست خارجه دولت جدید محسوب می‌شود.
undefinedبااین‌وجود در این زمینه نکات قابل تأملی وجود دارد.
undefined حملات نظامی آمریکا به یمن اولین‌بار نیست که اتفاق می‌افتد، در دوران جو بایدن هم چندین بار و به‌صورت گسترده حملات نظامی علیه مواضع دولت ملی یمن صورت گرفت که موفق به تأثیرگذاری در تصمیمات و در عملکرد عملیاتی یمن در دریای سرخ و علیه اسرائیل نشد.
undefined پنتاگون در دوران ترامپ در حالی حملات جدید علیه یمن را آغاز کرده که این بار نیز خبری از شراکت متحدین منطقه‌ای و اروپایی در این حملات نیست. گرچه ائتلاف بین‌المللی نظامی علیه یمن در همان دوران جو بایدن هم به‌سرعت به سمت فروپاشی نزدیک شد ولی رفتار بین‌المللی ترامپ بیش‌ازپیش دولت آمریکا را در تشکیل ائتلاف‌های نظامی دچار مشکل کرده است. این موضوع یک چالش امنیتی و بین‌المللی برای دولت ترامپ است که در کاهش توانایی‌های سیاست خارجه این کشور  تأثیر مستقیم خواهد گذاشت.
undefined علاوه بر تأثیر مستقیمی که محدودشدن دریانوردی اقتصادی در دریای سرخ بر اقتصاد آمریکا دارد؛ شکی نیست که ترامپ به نمایندگی از رژیم صهیونیستی و در جهت به هم زدن موازنه نظامی بین یمن و اسرائیل دستور حمله به این کشور را صادر کرده است. اینکه خود رژیم صهیونیستی نیز در این عملیات حضور ندارد بسیار پر معنا هست. اسرائیل نمی‌خواهد دوباره طعم موشک‌های یمن را تجربه کند ولی به لحاظ راهبردی حملات نظامی جدید علیه یمن بخشی از معادله‌ای است که می‌گوید آمریکا سراغ جریانی رفته است که اسرائیل شرایط و یا توان جنگی جدید را با آن بخش از محور مقاومت را ندارد.
undefined اما اشتباه راهبردی ترامپ این خواهد بود که سیاست نظامی اشتباه صهیونیست‌ها در غزه و جنوب لبنان را دنبال کند. تلاش برای حذف رهبران مقاومت یمن از طریق بمباران‌های سنگین و حمله به زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی، گرچه در کوتاه‌ مدت می‌تواند به صورت تبلیغاتی، دستاوردهای تاکتیکی محسوب شود ولی مبانی حاکم بر مقاومت در چند ماه اخیر نشان داده که این جریان با این نوع اقدامات قوی‌تر و ریشه‌دارتر از قبل می‌شود. از سوی دیگر، شخص ترامپ در ادامه قلدر بازی‌های خود بعد از زلنسکی و‌ اوکراین، باید سراغ حلقه‌های ضعیف‌تر اروپایی یا همسایگان اطراف خود می‌رفت و نه اینکه از ملت مقاومی مثل یمن، سیاست زورگویی خود را ادامه دهد. دولت انقلابی یمن می‌تواند سکته بزرگی در روندهای بین‌المللی آمریکا ایجاد کند و هدف‌گذاری‌ها و زمان‌بندی‌های تیم سیاست خارجه ترامپ را با تاخیرهایی بزرگ و راهبردی مواجه کند.
undefined مهدی جهان‌تیغی
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۴:۳۳

undefined ترامپ به دنبال جنگ محدود است
undefined️ ترامپ امروز اعلام کرد هر گلوله ای که از سوی حوثی ها (جنبش انصارالله یمن) به سمت آمریکایی ها شلیک شود را گلوله ای ایرانی تلقی خواهد کرد و شدیدا واکنش نشان خواهد داد.
undefined️این اولین بار نیست که ترامپ سعی دارد ایران را به اقدامات سخت و قهری تهدید کند تا آن مواردی که در نامه به رهبر جمهوری اسلامی نوشت ، محقق گردد.
undefined️ به باور راقم این سطور ترامپ در مقطع کنونی در تهدیدات خود جدی است و سعی دارد بدون ایجاد جنگ گسترده منویات خود را در منطقه غرب آسیا اعمال گرداند.
undefined️اما این نکته نیز باید مدنظر قرار گیرد که ایران و متحدانش تنها یک ضلع از راهبردهای جهانی ترامپ را تشکیل می دهند و هدف اصلی رئیس جمهور فعلی آمریکا تمرکز بر چین است و احتمالا به همین دلیل سعی دارد به سرعت چالش های مورد توجه خود در غرب آسیا را حل نماید.
undefined️ نکته دیگر این که آمریکا باید در اوج قدرت به سراغ چین برود و نباید توانش را در غرب آسیا فرسوده سازد ؛ همگان می دانند اگر جنگ گسترده و همه جانبه آمریکا با ایران شروع شود و جمهوری اسلامی بازی مرگ را آغاز کند ، خودش خسارات بسیار سنگینی متحمل می شود اما آمریکا نیز هزینه های گرانی را می پردازد .
undefined️از بین بردن هزاران نیروی آمریکایی ، چاه های نفت و گاز منطقه ، حمله گسترده به اسرائیل، تغییر دکترین اتمی و ... از جمله گزینه های ایران هستند ؛ در نتیجه بعید است که کاخ سفید خواهان جنگ گسترده باشد اما سعی دارد با چنگ و دندان نشان دادن و ترسانیدن و شاید درگیری محدود اهدافش را محقق شده ببیند ‌.
undefined️محاسبه ترامپ این است که ایران در بدترین دوران اقتصادی خود به سر می برد ، انسجام درونی و سرمایه اجتماعی آن رو به افول بوده و درنتیجه تهران اگر چه از لحاظ نظامی قدرت دارد اما لجستیک نبرد و آمادگی های لازم برای ورود به نبرد را ندارد و در نهایت کوتاه خواهد آمد.
undefined️در چنین شرایطی ایران گزینه های زیادی ندارد اما اگر ذره ای تردید به خرج دهد و در برابر ترامپ خائف باشد، باید تا آخرین خواسته او را بپذیرد؛ اگر تهران در چهارچوب قواعد و محاسبات آمریکا بازیگری کند و خیال ترامپ از نپرداختن هزینه اقدامات خصمانه و تهدیداتش علیه محور مقاومت راحت باشد، بی شک تا آخرین مطالبه اش را نقد نکند دست از سر جمهوری اسلامی برنخواهد داشت.
undefined️بنابراین تصمیم گیران نظام جمهوری اسلامی احتمالا ملتفت باشند که هرگونه رخوت و عدم اخذ تصمیم قاطع در این شرایط ، خواست آمریکایی هاست و اگر نسبت به تهدیدات و اقدامات احتمالی آنها پاسخ درخور داده نشود ، نه تنها یانکی ها دست از سر ایران بر نمی دارند بلکه اقدامات خود را از لحاظ کمی و کیفی پلکانی افزایش می دهند‌.
undefined️در این شرایط ایران علاوه بر کنترل وضعیت داخلی خود ، باید طرف مقابل را از این واقعیت آگاه کند که هرگونه حمله محدود و حداقلی با واکنش غیرقابل پیش بینی و حداکثری روبرو خواهد شد که تغییر دکترین اتمی نیز ضمیمه آن است.
undefinedاز یاد نباید برد که ترامپ محاسبه گر است و هیچگاه با یک کشور اتمی وارد درگیری نخواهد شد؛ همچنین اگر ترامپ اطمینان یابد که جنگ محدود به اتمی شدن جمهوری اسلامی می انجامد ، از آن پرهیز می کند.
undefined️البته که این وسط دیدگاه اسرائیل متفاوت است چون ایران برای این رژیم یک تهدید موجودیتی به شمار می آید اما برای آمریکا نه.
undefined️هنر تصمیم گیران ایران اینست که بدون عقب نشینی و برآوردن خواسته های ترامپ ،نگذارند درگیری محدود آغاز شود و اگر شد با ایجاد انسجام داخلی و جلب حمایت عمومی، دیگر اجازه ندهند او قسر در برود.
undefined علیرضا تقوی‌نیا
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۸:۰۰

thumnail
undefined شیخ علی الاسدی رییس شورای سیاسی جنبش نجباء از ماهیت اصلی سوریهٔ جولانی و نقش غربی‌ها در این طرح سخن می‌گوید...
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۸:۱۶

undefined یمن چگونه هژمونی وحشت آمریکایی را می شکند؟
این را یادمان نرود که «ترامپ آمریکای بدون روتوش» است و بایدن «آمریکای مزورانه» بود والا فرقی در آدم کشی آنان وجود ندارد. از همین رو ترامپ به دنبال «پیروزی بدون جنگ» بوده و هست چرا که می داند تشر او روی اکثر سران جهان موثر است و نیازی به لشکرکشی نیست! چرا؟ چون ترس از تصویر ابرقدرتی او حاکم است گویی او جای خدا نشسته است!
چیزی که این تصویر را می شکند و جا دارد که ما آن را جدی بگیریم و در میان جامعه خودمان هم روی آن کار کنیم، ایستادگی نقاطی از جهان است که از این تشرها نمی‌ترسند و لذا دارند بازی او را به هم می‌زنند! غزه، یمن و تا حدی ایران خصوصا در سطح رهبری نشان دادند که این «هژمونی وحشت» را به رسمیت نمی شناسند!
از همین روست که تاجری بنام ترامپ هم مجبور به حمله به یمن می شود چرا که آنها مانند مردم غزه او را به سخره گرفتند و تو گویی یکی پیدا شده که ثابت کند پادشاه لخت است! این همان مزیت یمن و غزه است. یمن نه تنها از تشر پا پس نکشید بلکه به ناو هواپیمابر او هم حمله کرد. اقدامی که حتی در خواب سران کشورهای منطقه و جهان قابل رویت نیست! و چقدر ما بی‌تفاوت عبور می‌کنیم از این اقدامات بی نظیر...
undefined علیرضا کمیلی
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۸:۳۶

undefined جنگ در بن بست!
یکصد جنگنده اسرائیلی سحرگاه امروز مناطق مختلف باریکه غزه را هدف حملات سنگینی خود قرار دادند که تاکنون بیش از 412 فلسطینی کشته شده‌اند که غالبا زن و کودک هستند. در عین حال هم بیش از 500 نفر مجروح شده‌اند. این ارقام حتی فراتر از روزهای نخست شروع جنگ در اکتبر 2023 است. تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که خیمه‌های آوارگان و مراکز تجمع آن‌ها در مدارس و غیره هدف مستقیم قرار گرفته است.
به گفته وزیر خارجه نروژ آنچه از بامداد امروز در غزه در جریان است، کابوس وحشتناکی است که بعد از 17 روز قطع غذا، دارو و برق و بحران آب رخ می‌دهد. این شکل محاصره غیر اخلاقی دو میلیون و 300 هزار نفر در چنین باریکه‌ای در تاریخ معاصر جهان بی‌سابقه است و بیشتر به سبک جنگ‌های اولیه بشر در تاریخ است که چاه‌های آب را به روی خصم خود می‌بستند، مواد غذایی را به آتش می‌کشیدند و سپس می‌کشتند.
اما فارغ از ابعاد انسانی حملات امروز اسرائیل به غزه، در بعد سیاسی و امنیتی این حملات را می‌توان در سه بستر و به عبارتی بن‌بست دید؛ نخست بن بست در مذاکرات آتش بس میان حماس و اسرائیل. دوم در بستر بحران سیاسی داخلی در اسرائیل و سوم هم در بستری منطقه‌ای در تتمه حملات سنگین آمریکا به یمن، تشدید حملات اسرائیل به سوریه و لبنان و افزایش تهدیدها علیه ایران.
با توافق آتش بس در ژآنویه گذشته و توقف جنگ و مبادله گروگان‌ها، پیامدهای آن رفته رفته در اسرائیل به موازات تشدید تبعات حمله هفتم اکتبر و تحقیقات ارتش پدیدار شد. این وضعیت نتانیاهو را در تنگنای دشواری قرار داد که به تبع آن از خیلی از تعهدات بر اساس توافق از جمله اجرای پروتکل انسانی و شروع مذاکرات مرحله دوم آتش بس از روز شانزدهم آتش بس شانه خالی کرد.
بحران داخلی در اسرائیل در روزهای اخیر به وضعیت بی‌سابقه‌ای در تاریخ آن رسید و کار به تهدید به افشاگری میان رئیس شاباک و نتانیاهو کشیده شد. بی بی تصمیم به برکنار بار گرفت و ناظر قضایی آن را اقدامی غیر قانونی توصیف کرد. در کنار آن هم مساله خدمت نظامی حریدی‌ها و بحران بودجه همچنان لاینحل مانده و اگر تا 12 روز دیگر تا پایان مارس بودجه تصویب نشود، خود به خود دولت نتانیاهو که با چنگ و دندان آن را حفظ کرده، سقوط می‌کند و باید انتخابات زودهنگام برگزار شود.
در واقع بن بست مذاکرات آتش بس در وهله نخست به همین بن بست داخلی در اسرائیل باز می‌گردد که علت آن هم بن بستی است که عامل آن نتایج جنگ 16 ماهه در نوار غزه است. در حقیقت اگر جنگ بر اساس آنچه اسرائیل و نتانیاهو برنامه ریزی کرده بودند، پیش می‌رفت و هفتم اکتبر جبران شده بود، نه نتانیاهو با چنین وضعیت داخلی پیچیده‌ای مواجه می‌شد و نه چنین بحران داخلی بی‌سابقه‌ای شکل می‌‎گرفت. در این وضعیت ورود به مرحله دوم آتش بس با حماس حکم خودکشی را برای نتانیاهو داشت و پایان دولت را رقم می‌زد.
در این شرایط، بی‌بی بر خلاف متن توافق به جای مذاکره در سایه تداوم آتش بس برای ورود به مرحله دوم و سپس مرحله سوم توافق، به دنبال برون سپاری بحران داخلی رفت و با حمایت دولت ترامپ پیشنهاد تمدید مرحله اول را مطرح کرد، اما حماس نپذیرفت و بر اجرای متن توافق تاکید کرد. در روزهای اخیر هم ویتکوف فرستاده ترامپ در راستای پیشنهاد تمدید مرحله نخست آتش بس طرحی را به حماس ارائه کرد که مبتنی بر آزادی نیمی از گروگان‌های زنده در غزه بود که این تشکیلات هم در مقابل پیشنهاد آزادی یک گروگان دو تابعیتی اسرائیلی آمریکایی و جنازه چهار اسیر دیگر را به شرط شروع مذاکرات مرحله دوم آتش بس مطرح کرد؛ اما اسرائیل نپذیرفت.
در این باره حملات امروز به غزه دو هدف عمده را دنبال می‌کند؛ نخست تحمیل توافقی بر حماس و دیگری ایجاد فضای امنیتی و جنگ برای به حاشیه بردن بحران داخلی و پیشبرد تصویب بودجه و جلوگیری از فروپاشی دولت است. فعلا اسرائیلی‌ها منتظر نتایج این حمله در جهت مجبور شدن حماس به توافق مورد نظر هستند که اگر محقق نشد، به حملات خود به صورت تدریجی تصاعدی در ساعات و روزهای آینده ادامه دهند و عملا جنگ کاملا از سرگرفته شود.
در نهایت باز بعید است که دور دوم جنگ غزه هم چون دور اول آن بدون توافق و مذاکره متوقف شود؛ اما در صورت بالا گرفتن جنگ احتمالا دوباره حرف و حدیث از کوچاندن مردم غزه تحت فشار جنگ مطرح شود.
در کنار آن، پوشیده نیست که حملات امروز به غزه با موافقت ترامپ صورت گرفته است؛ موافقتی که پس از حملات به یمن رساندن منطقه به لبه پرتگاه جنگی منطقه‌ای را دنبال می‌کند تا فشار حداکثری را بر تهران برای تحقق «صلحی از موضع قدرت» به حد اعلای خود برساند. البته رساندن اوضاع به لبه پرتگاه جنگ لزوما به معنای ورود به آن نیست؛ اما شن‌های روان و سوزان منطقه با سرعت در حرکتند و فعلا نقطه توقف آن‌ها روشن نیست.
undefined صابر گل عنبری
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۰:۳۴

thumnail
undefinedآمریکا در آخرین حملات خود کدام مناطق از یمن را هدف قرار داد؟
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۲:۳۹

thumnail
undefinedحمله‌ای‌ با نتیجه معکوس؛ انصارالله محبوب‌تر از همیشه
undefined آمریکا در شرایطی بر حملات خود به یمن اصرار دارد که تحلیل‌گران هشدار داده‌اند این حملات، احساسات ضدآمریکایی را تقویت و عزم انصارالله برای مقاومت را مستحکم‌تر می‌کند.
undefined طبق آخرین آمار رسمی ارائه‌شده که روز گذشته منتشر شد؛ دست‌کم ۵۳ نفر از جمله زنان و کودکان در این حملات به شهادت رسیده و حدود ۱۰۰ تن نیز مجروح شده‌اند. این در حالی است که واشنگتن مدعی بود فقط قصد مقابله با حوثی‌های یمن را دارد اما تلفات غیرنظامیان چیز دیگری را اثبات می‌کند.
undefined این گزارش را از لینک زیر بخوانید:https://B2n.ir/z13076
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۴:۳۶

thumnail
undefined #ببینید | روایت سوریه
undefined سانسور واقعیت‌های سوریه!
undefined مرتضی سیمیاری؛ تحلیلگر مسائل غرب آسیا:
undefined رهبرانقلاب به ما وعده الهی_ایمانی می‌دهند که به زودی یک دولت شرافتمند به دست جوانان غیور در سوریه تشکیل خواهد شد. اما چگونه؟‌
undefined شبکه الجزیره اگر در اردن یک تصادف بین دو خودرو صورت بگیرد، خبرنگار می‌فرستد و پوشش زنده می‌دهد؛ اما شما می‌بینید که از زمان روی کار آمدن احمد الشرع، حتی یک خبر در مورد سوریه کار نمی‌کند.
undefined در اتاق عملیات آمریکایی_صهیونیستی این ماموریت داده شده که سوریه به صورت کامل سانسور شود تا واقعیت امروزِ سوریه مشخص نشود.
undefined واقعیت امروز سوریه این است که شب‌ها خاموشی و روزها بی‌آبی است. اکثر کارگران بی‌کار شدند، امنیت به صورت کامل از بین رفته، میزان نارضایتی‌ها نسبت به گروه تحریرالشام افزایش پیدا کرده و مقبولیت محمد الجولانی زیر ۴ درصد در داخل سوریه است.
undefined همه‌ی این سانسورها، محل رشد جریانی‌ست که آقا می‌فرمایند به دست جوانان غیور سوری صورت خواهد گرفت.
undefined مشاهده گفتگو از صفحه گذرگاه در آپاراتhttps://www.aparat.com/v/inaf1h8
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۹:۰۰

thumnail
undefinedرهبر انقلاب با اشاره‌ به جنایت مجدد رژیم غاصب صهیونیستی:
undefinedامت اسلامی و آزادگان عالم باید در مقابل جنایات در غزه و یمن بایستند
undefinedرهبر انقلاب: حمله‌ی مجدّد رژیم غاصب صهیونیستی به غزّه یک جنایت بسیار بزرگ و فاجعه‌آفرین است. امّت اسلامی یکپارچه باید در مقابل این بِایستند.
undefinedاختلافات خودشان در مسائل گوناگون را کنار بگذارند. این مسئله، مسئله‌ی امّت اسلامی است. علاوه‌ی بر اینها همه‌ی آزادگان عالم، در خود آمریکا، در کشورهای غربی و اروپایی و کشورهای دیگر، مردم به طور جد مقابله کنند با این حرکت خائنانه و فاجعه‌آمیزی که اینها دارند انجام میدهند.
undefined️بخشی از پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۹:۵۹

thumnail
undefinedآمریکا در فاجعه‌آفرینی غزه شریک است
undefinedرهبر انقلاب: حمله‌ی مجدّد رژیم غاصب صهیونیستی به غزّه یک جنایت بسیار بزرگ و فاجعه‌آفرین است.... کسانی که اهل نظر سیاسی هستند در دنیا، تشخیص همه‌شان این است که این کار با اشاره‌ی آمریکا یا لااقل با موافقت آمریکا و چراغ سبز آمریکا انجام گرفته. بنابراین آمریکا هم شریک در این جنایت است.
undefined️بخشی از پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۹:۵۹

undefinedترکیه در مسیر استبداد کامل
undefined بیست سال پیش به مخیلەی کسی خطور نمی کرد که روزی زمامداری اسلام گرا روی کار بیاید و رهبر حزب کمال آتاترک را به اتهام همکاری با پ.ک،ک و قندیل روانەی زندان سازد. این اتفاق امروز افتاد و اکرم امام اوغلو وارث سیاسی آتاترک و به احتمال قوی رهبر آتی ترکیه  راهی محبس شد.
undefined تحلیل گران به درستی بازداشت های امروز را سیاسی و قسمی کودتا علیه قانون اساسی توصیف کردەاند.اکرم امام اوغلو شهردار استانبول یک رقیب سیاسی جدی برای اردوغان است که با چالش هایی از قبیل زوال محبوبیت و رکود و تورم اقتصادی مزمن روبروست.آقای امام اوغلی نامزد حزب جمهوری خواه خلق در انتخابات ریاست جمهوری است و شکست دادنش برای اردوغان کاری ساده نیست.
undefined حزب حاکم ترکیه با کودتای امروز در قلب سیاسی و اقتصادی کشور، رسما به بزرگ ترین حزب اپوزیسیون اعلام جنگ داد.روند سرکوب عریان اپوزیسیون که با حذف و منزوی سازی حزب کردی دم پارتی آغاز شده بود، با این اقدام وارد مرحلەای تازه شد.چندین سال است که با رشد استبداد اردوغان دیگر ترکیه نه تنها یک دمکراسی معیوب تلقی نمی شود، بلکه در عداد حکومت های اقتدارگرا قرار گرفته است.با این وجود هم هنوز چند پله از روسیه بالاتر قرار داشت که دمکراسی به کلی در آن مرده است.با حوادث امروز اردوغان نشان داد که کاملا به راه پوتین می رود.
undefined پوتین در سال های 2015 و 2023 به ترتیب جدی ترین رقیبان سیاسی اش بوریس نمتسوف و آلکسی ناوالنی را به قتل رساند و انتخابات ریاست جمهوری را به تانگویی تک نفره تبدیل کرد. از امروز ترکیه به دولتی شبیه روسیه بدل شده و دستگاه قضایی و نهاد انتخابات کاملا بی اعتبار شده اند. می توان حدس زد که،روند ادعایی صلح با کردها هم تلاشی برای یارگیری به مقصود مادام العمر کردن حکمرانی اردوغان است. پشتیبانی شرمگینانه ی حزب افراطی حرکت ملی از کودتای امروز به نحوی موید این ادعاست.
undefined طنز ماجرا این جاست که اردوغان خود با نردبان دمکراسی بالا آمد. اما در دو دهەی گذشته تا توانسته به دستکاری در ساختارهای سیاسی و نهادهای قانونی پرداخته تا امکان شکست خود را به حداقل برساند.اقدام امروز اما شبیه آن است که کلا به نردبان مذکور لگد بزند و قاعدەی بازی را عوض نماید.
حزب کردها با صدایی بلند اتفاقات امروز را محکوم کرده و خواهان پایان روند کودتا علیه نهادهای سیاسی شده است.زمانی تصور می شد از رهگذر قسمی هم اتحاد تاکتیکی میان کردها و اسلام گرایان می توان به مصاف ارتش سکولار و مداخله گر ترکیه رفت و دمکراسی را از کمند استبداد سکولار کمالیستی نجات داد.ظاهرا امروز باید به خلاف این معادله اندیشید. کردها و کمالیست ها در یک جبهه و اسلام گرایان و پان ترک ها هم در جبهەای دیگر قرار گرفته اند و ارتش و دستگاه قضایی هم بازیچه های دست سلطانند.به زبان دیگر حزب حاکم جای ارتش کودتاگر سابق را گرفته است.
undefined گویی روح اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیست در کالبد ترکیەی امروز حلول کردە:زمانی که طرفداران خلیفه، ترک های جوان اتحاد و ترقی و کردهای هوادار خودمختاری در یک محیط بین المللی سیال و پویا به مصاف هم می رفتند که ناگهان سر و کلەی مصطفی کمال هم پیدا شد.روزهای خوبی در انتظار آنکارا نیست و ترکیه در حال طی کردن سیری قهقرایی است.
undefined صلاح الدین خدیو
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۲:۴۲

undefinedتكانه امام اوغلو در ترکیه!
خبر بازداشت اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب جدی اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری آتی در 2028 یا در انتخابات زودهنگام و پیش از موعد به همراه 105 نفر دیگر تکانه سنگینی بود که ترکیه را لرزاند و معترضان را به خیابان‌ها کشاند.
امام اوغلو با طیفی از اتهامات از جمله فساد و کمک به «سازمانی تروریستی» مواجه است؛ اما مخالفان اردوغان و حکومت این اتهامات را سیاسی و با هدف حذف امام اوغلو از صحنه رقابت در انتخابات ریاست جمهوری می‌دانند. ولي این اتهامات و تشکیل پرونده قضایی برای شهردار استانبول، باعث حذف او نمی‌شود و قبلا هم صلاح الدین دیمرتاش رهبر زندانی کُرد با چنین اتهاماتی مواجه بوده و در انتخابات ریاست جمهوری 2018 نامزد شده است.
اما آنچه امام اوغلو را کاملا از رقابت در هر انتخابات ریاست جمهوری حذف می‌کند، ابطال مدرک تحصیلی «مدیریت بازرگانی» او پس از 31 سال از دریافت آن از جانب دانشگاه استانبول است. یکی از شروط نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی است و اکنون شهردار بازداشت شده استانبول فاقد این شرط شده است.
ابطال مدرک اکرم امام اوغلو هم درست در زمانی اتفاق افتاد که حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه در آستانه اعلام نامزدی او برای انتخابات آتی ریاست جمهوری بود. همین خود شائبه سیاسی بودن این اقدامات علیه امام اوغلو را تقویت کرده است.
وزیر دادگستری ترکیه امروز در واکنش به اعتراضات و اتهامات به دولت به «کودتا علیه رئیس جمهور آینده» از بازداشت امام اوعلو و نزدیکان او دفاع کرد و آن را قانونی دانست.
در این بحبوجه اما عقب‌نشینی منصور یاواش شهردار آنکارا و همحزبی امام اوغلو از اظهارات تندش در واکنش به زنجیره بازداشت‌ها مورد توجه ناظران قرار گرفته است. یاواش گفته است که «هیچ کسی فراتر از قانون نیست و هر کسی اگر جرمی مرتکب شده باشد، می‌تواند محاکمه و مجازات شود».
این «عقب‌نشینی» شهردار آنکارا بی‌ارتباط با نگرانی او از احتمال مواجه شدن با اتهاماتی مشابه در آینده نیست. یواش با حذف امام اوغلو یکی از گزینه‌های مطرح حزب جمهوری‌خواه خلق است و از این منظر می‌توان به این دست سخنان او نگریست.
اما در مورد پیامدهای این بازداشت در ترکیه بعید است که این اعتراضات به ناآرامی‌ها و آشوب‌های گسترده ختم شود. اما تبعات این اقدامات جدا از تنگ‌تر شدن عرصه به روی مخالفان، فربه‌کردن اقتدارگرایی و لاغر شدن دموکراسی معیوب ترکیه، بیشتر از ناحیه اقتصادی است و با افت شدید 15 درصدی لیر ترکیه خود را نشان داد و این روند با گسترش نااطمینانی در اقتصاد این کشور می‌تواند در آینده هم تشدید شود.
اقتصاد در این دو دهه همواره برگ برنده حزب عدالت و توسعه و اردوغان با وجود بحران اقتصادی سال‌های اخیر و افت پایگاه اجتماعی آن بوده است، اما در عین حال نیز بزرگ‌ترین چالش و تهدید فراروی آن برای تداوم حکمرانی است.
از دیگر سو، نتایج بازدداشت‌های اخیر به نوعی با «آشتی» با اوجالان و پ.ک.ک پیوند دارد. در واقع توافق دولت ترکیه و رهبر حزب کارگران کردستان راه را برای تعدیل قانون اساسی و حذف امام اوغلو هم راه را برای پیروزی اردوغان در انتخابات زودهنگام فراهم می‌کند. به نظر می‌رسد که راه تداوم ریاست جمهوری اردوغان بدون مواجهه با موانع قانونی برگزاری انتخابات پیش از موعد با موافقت 360 نماینده از 600 نماینده مجلس است. چنین انتخاباتی هم ممکن است در 2027 برگزار شود و اردوغان در صورت پیروزی در آن می‌تواند تا 2032 در قدرت بماند.
نظر به تحولات «تاریخی» جاری و ادامه دار در خاورمیانه، هر گونه تغییر و تحول در ترکیه طی سالیان آتی فراتر از ابعاد داخلی آن، واجد ابعاد منطقه‌ای بسیار مهمی خواهد بود. در حقیقت هر گونه نظم نوین منطقه‌ای در سال‌های پیش‌رو به دور از تحولات مرتبط با ایران و ترکیه شکل نمی‌گیرد که هر چند هر دو بازیگر رقیب یکدیگرند، اما در عین حال «دولت پنهان جهانی» در نظام بین‌الملل نظمی منطقه‌ای در خاورمیانه با نقش‌آفرینی تاثیرگذار اسرائیل را می‌خواهد که جایگاه این دو بازیگر در این نظم در حد و اندازه دو کشور تعریف شود نه دو قدرت منطقه‌ای.
undefined صابر گل عنبری
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۷:۴۹

4_5969961428558288944.m4a

۰۳:۵۶-۳.۷۱ مگابایت
undefinedتله جنگی وجود ندارد، شبکه مقاومت وسط جنگ است!
undefined مهدی خانعلی‌زاده
undefinedفرایندهایی که طی ۲۵ سال گذشته رژیم صهیونیستی از سر گذرانده است، به منظور تغییر نظم امنیتی منطقه بوده است. حالا برداشت و بازنمایی غرب اینطور است که حالا موعد اقدام برای تغییر نظم امنیتی و نابودی کامل شبکه مقاومت است.   
undefinedاتفاقاتی که در روزهای اخیر رخ داده، حمله آمریکایی‌ها به یمن و نقض آتش‌بس غزه از سوی رژیم صهیونیستی در راستای تحقق هدف چندین ساله‌شان قابل ارزیابی است.
undefinedاروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به دنبال تغییر نظم امنیتی منطقه هستند. در این شرایط کشورهایی که موضع میانه داشتند نیز برای این هدف در خدمت ایالات متحده آمریکا قرار گرفتند.
undefinedشبکه مقاومت باید تصمیم جدی و راهبردی خودش را بگیرد، یعنی از ایده تله جنگ فاصله بگیرد. تلاش برای دور شدن از جنگ، زمینه را برای نزدیک‌تر شدن به جنگ فراهم می‌کند!
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۹:۵۴

thumnail
undefined خبرنامه تحلیلی مصاف منتشر شد
undefined آنچه خواهید خواند:
undefined جنگ‌طلبی مردی که با شعار صلح آمد
undefined گزافه‌گویی انگلیس پس از ادعاهای ترامپ
undefined هشدار ایران به آمریکا
undefined به همت هسته بین‌الملل بسیج دانشجویی استان گیلان
undefined دریافت نسخه الکترونیکی
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۰:۵۱

مجله تحلیلی گذرگاه
undefined undefined خبرنامه تحلیلی مصاف منتشر شد undefined آنچه خواهید خواند: undefined جنگ‌طلبی مردی که با شعار صلح آمد undefined گزافه‌گویی انگلیس پس از ادعاهای ترامپ undefined هشدار ایران به آمریکا undefined به همت هسته بین‌الملل بسیج دانشجویی استان گیلان undefined دریافت نسخه الکترونیکی undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدید undefined @gozargaah_ir

4_5974458362396416385.pdf

۹۷۴.۹۷ کیلوبایت

undefined خبرنامه تحلیلی مصاف
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۰:۵۱

undefinedچرا تصور نیابتی بودن مقاومت، اشتباه بزرگ غرب است؟
undefined چرا سیاستمداران آمریکایی و اروپایی مراکز مقاومت در منطقه را نیروهای نیابتی ایران نام‌گذاری می‌کنند و دلیل و تبعات این اشتباه بزرگ برای آنها چیست؟
undefined بخشی از اصرار به این اشتباه عامدانه است. آنها از این طریق هم از اعتراف به شکست در برابر مراکز مقاومت می‌گریزند و هم تلاش می‌کنند که با نیابتی خواندن آنها، دست به تخریب و کوچک‌نمایی این مراکز بزنند. ضمن اینکه این اقدام سبب می‌شود که به ایران نیز بتوانند فشار روانی و هزینه تحمیل کنند.
undefined اما اشتباه بزرگ‌تر آنها این است که ماهیت و توان قدرت نظامی ایران را در میزان وابستگی و نوع ارتباط با مراکز مقاومت خلاصه و یا محاسبه غلط می‌کنند، این در حالی است که ایران با عملیات وعده صادق یک و دو نشان داد که به‌صورت مستقل و بی‌نیاز از هر نوع نیروی نیابتی در رویارویی با هر سطحی از قدرت و فناوری نظامی روز جهان موفق است.
undefined لایه عمیق‌تر نپذیرفتن و یا تکرار اشتباه عامدانه نیابتی خواندن مراکز مقاومت این است که آنها اگر از این موضوع عقب‌نشینی کنند، در واقع تبعات یک شکست راهبردی و تاریخی را باید بپذیرند. شکستی که می‌گوید سیاست‌های چند دهه غرب برای تحمیل رژیم صهیونیستی به منطقه و استحاله ملت‌های مسلمان شکست‌خورده است. بزرگ‌ترین کابوس برای طرف آمریکایی این است که بپذیرند فراتر از گروه‌های مقاومت، این ملت‌ها هستند که به‌صورت مستقل و آگاهانه با آنها مخالفت دارند.
undefined اما باتوجه‌به سه بند گفته شده، طرف غربی و آمریکایی در حال انجام یک اشتباه بزرگ هستند. اشتباهی که آنها را از درک واقعیت تحولات منطقه، تشخیص طرف شکست‌خورده و پیروز منطقه، میزان واقعی قدرت نظامی بازیگران مختلف منطقه و نحوه مواجه درست با مسائل راهبردی منطقه عاجز می‌کند و ضمن اینکه با ادامه این اشتباه، آینده منطقه را هم حتماً به‌کلی از دست خواهند داد.
undefined مهدی جهان‌تیغی
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۲:۱۰

undefined حدود دو هفته پیش جلسه‌ای در دوحه با حضور مقامات امنیتی و نظامی کشورهای عربی خلیج فارس با مستشاران غربی برگزار می‌شود. موضوع جلسه فوق، بررسی تصعید تنش‌های بین ایران و آمریکا و اسرائیل است.
undefined در این جلسه سه محور بررسی می‌شود:
۱. حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل محدود به مراکز هسته‌ای نیست و احتمالا مراکز نفتی و انرژی ایران را نیز هدف می‌گیرد و گستردگی اقدام نیاز به استفاده از کشورهای عربی دارد لذا پاسخ سنگین ایرانی در راه است که محدود به ضربه به ارتش آمریکا و اسرائیل نبوده و پایگاه‌های این دو در کشورهای عربی و همچنین مراکز نفتی دول عربی را زیر ضرب خواهد برد.
۲. "عملیات بزرگی که آمریکا با همراهی اسرائیل به دنبال آن است" به ایران محدود نشده و صرف‌نظر از وضعیت فعلی، منجر به شعله‌ور شدن جبهات عراق، سوریه، لبنان و یمن خواهد شد. مشخصاً این احتمال وجود دارد که یمنی‌ها کشورهای حوزه خلیج فارس را نیز هدف قرار دهند.
۳. آمریکایی‌ها به کشورهای عربی ضمانت داده‌اند که: اولاً ایران ضعیف شده، ثانیاً مردم ایران آماده یک قیام بزرگ هستند! و ثالثاً متحدین ایران در منطقه تضعیف شده و توانایی اقدام موثر را ندارند. بخش زیادی از جلسه به بررسی صحت این گزاره‌ها گذشته است. همین کشورهای عربی در سال ۱۴۰۱ نیز از سازمان سیا شنیده بودند که اگر شما همراهی کنید، میدان میلیونی در تهران شکل خواهد گرفت! در جلسه استخباراتی بررسی اغتشاشات ۱۴۰۱ در دی ماه آن سال به صراحت ذکر می‌شود که آمریکایی‌ها ما را جلو انداختند، میدان میلیونی شکل نگرفت و اکنون ما مانده‌ایم و ایرانی که به دنبال انتقام است.
undefined محلل
undefined گذرگاهی برای رسیدن به یک وضع جدیدundefined @gozargaah_ir

۱۲:۱۷