thumbnail
undefined #مستند | «داستان انرژی»
undefinedتهیه کننده: شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا)undefinedسال انتشار: ۱۴۰۲ undefined زمان مستند: هر قسمت ۱۰ الی ۳۰ دقیقه
undefined این مجموعه مستند، ۱۰ کشور صنعتی و نفتی را در موضوعات مختلفی همچون نحوه مصرف انرژی، تنوع و کمبود انرژی، بهینه‌سازی انرژی، آلودگی‌های زیست‌محیطی حاصل از مصرف انواع انرژی، توسعه انرژی، اقسام سوخت‌ها، انرژی‌های تجدیدناپذیر و صرفه‌جویی مصرف، بررسی و روایت می‌کند.
در هر قسمت از این مستند گزارشی از وضعیت انرژی و نحوه مصرف، مدیریت و اقدامات و راهکارهای دولت و مردم در حوزه انرژی به ترتیب در کشورهای ژاپن، انگلیس، کانادا، نروژ، چین، آلمان، کره جنوبی، روسیه، ترکیه و امریکا معرفی و به نمایش گذاشته می‌شود.
#معرفی_فیلم‌_مستند
undefinedمرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۷:۳۶

thumbnail
undefined #ببینید
undefined کارنامه اقتصادی سال۱۴۰۳تحلیل عملکردی شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»

undefined دکتر علی سعیدیاقتصاددان و عضو هیات علمیدانشکده اقتصاد دانشگاه قم
#نشست#شعار_سال
undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۸:۳۸

thumbnail
إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ
#شب_قدر
undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۹:۱۸

undefinedناترازی انرژی در ایران: راهکارهای تحول در نظام تولید از منظر عدالت‌ توزیعی
undefined سیدمحسن میرعرب رضی
undefined ناترازی انرژی در جمهوری اسلامی ایران، چالشی دوسویه است که هم در عرصه تولید و عرضه و هم در حوزه مصرف ریشه دارد. در این یادداشت به بررسی ابعاد مختلف این ناترازی با تأکید بر جانب عرضه و تولید انرژی پرداخته می‌شود.
یکی از مهم‌ترین عوامل ناترازی انرژی در ایران، عدم تحقق عدالت توزیعی در مرحله پیش از تولید است. به عبارت دیگر، دسترسی عادلانه و همگانی مردم به منابع تولید انرژی فراهم نیست. این امر موجب شده تا بخش قابل توجهی از ذخایر انرژی کشور به صورت خام به فروش برسد، در حالی که فرآوری این منابع می‌تواند ارزش افزوده بسیار بیشتری را نصیب اقتصاد ملی کند.
با توزیع عادلانه منابع انرژی و مشارکت دادن مردم در فرآیند تولید، می‌توان گام مؤثری در جهت کاهش خام‌فروشی برداشت. این رویکرد بر این اصل استوار است که سود حاصل از فرآوری مواد خام به مراتب بیشتر از خام‌فروشی است و اگر عموم مردم به منابع تولید دسترسی داشته باشند، طبیعتاً به سمت فرآوری حرکت خواهند کرد.
البته، تحقق این هدف مستلزم فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب برای تولید کوچک‌مقیاس است. در حال حاضر، نظام تولید انرژی در ایران عمدتاً بر اساس الگوی تولید بزرگ‌مقیاس شکل گرفته است که امکان مشارکت مستقیم مردم در آن محدود است. این در حالی است که با استفاده از فناوری‌های نوین، می‌توان تأسیسات کوچک‌مقیاس مانند پالایشگاه‌های کوچک را راه‌اندازی کرد و از این طریق، زمینه مشارکت گسترده‌تر مردم در فرآوری نفت و سایر منابع انرژی را فراهم آورد.
با گسترش تولید کوچک‌مقیاس و افزایش مشارکت مردمی در فرآیند تولید و فرآوری انرژی، نه تنها از خام‌فروشی منابع کاسته می‌شود، بلکه میزان تولید نیز افزایش می‌یابد. این افزایش تولید، به نوبه خود، می‌تواند به برقراری توازن در نظام انرژی کشور کمک کند و ناترازی‌های موجود را کاهش دهد.
در نهایت، تحول در نظام تولید و توزیع انرژی با رویکرد عدالت‌محور و مشارکت‌محور، راهکاری اساسی برای رفع ناترازی انرژی در کشور است که می‌تواند به پایداری و شکوفایی اقتصاد ملی نیز کمک شایانی کند.
#توازن‌بخشی_انرژی
undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۳:۴۹

thumbnail
undefined#معرفی_کتاب
«اقتصاد انرژی: تعاریف،مفاهیم،بازارها و سیاست‌ها»
درباره کتابundefinedhttps://ble.ir/habnastudy/-6974019401149667532/1742832084035

۱۶:۰۱

مروری بر کتاب «اقتصاد انرژی: تعاریف، مفاهیم، بازارها و سیاست‌ها»
undefined نوشته بهاتاچاریا و سوبس سیترجمه: علی فریدزاده
undefined تحریریه حبنا:undefinedاقتصاد انرژی یکی از شاخه‌های علوم اقتصادی است که تحت تأثیر بحران‌های اقتصادی و سیاسی در طی چهار دهه گذشته اهمیت بسیاری پیدا کرده است. هر چند قدمت آن به اولین بحران زغال سنگ در سال ۱۸۶۶ و تضعیف قدرت اقتصادی بریتانیا باز می‌گردد. شاید بتوان نخستین مطالعات جدی در زمینه اقتصاد انرژی را پس از وقوع اولین بحران نفتی در سال ۱۹۷۳ دانست که با واکنش سیاسی و اقتصادی کشورهای صنعتی و تشکیل آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۱۹۷۴ و به دنبال آن ظهور ذخایر استراتژیک نفت همراه شد.
توجه به انرژی به عنوان یک نهاده تولیدی پراهمیت توسعه صنایع سنگین و انرژی‌بر، معیار و شاخصی برای رفاه سهم بالا در تجارت بین‌الملل بحران‌های زیست‌محیطی و اثرگذاری شدید نوسانات قیمت حامل‌های انرژی مهم مانند نفت‌خام بر چرخه‌های تجاری جهان اهمیت آن را دو چندان نموده است.
با وجود اهمیت بسیار زیاد این موضوعات در حوزه انرژی، تا پیش از تدوین این کتاب، کتاب‌های دانشگاهی منسجمی در این زمینه منتشر نشده است. دلیل اصلی این موضوع به میان‌رشته‌ای بودن علم اقتصاد انرژی باز می‌گردد. پل استیونس در سال ۲۰۰۰ میلادی مجموعه‌ای از مقالات بسیار مهم در حوزه اقتصاد انرژی را گردآوری نمود و مقدمه‌ای را بر اساس ساختار موضوعی این مقالات مهم به رشته تحریر درآورد.
در مقدمه این کتاب به نقل از جاون رابینسون در دهه ۱۹۶۰ میلادی نقل شده است که «تابع اقتصاددانان یقیناً مسائل درست و صحیحی را ساخته است که به آن‌ها پاسخ داده شده است.... در غیر این صورت هر کسی می‌تواند این جواب‌ها را به دست آورد». در واقع منظور رابینسون از این عبارت اشاره به سیاستمدارانی است که یا به این پاسخ‌ها می‌رسند و یا در جستجوی پاسخ برای این مسائل هستند. مسئله اصلی فراهم نمودن پرسش‌های درست و صحیح است که به دلیل میان رشته‌ای بودن اقتصاد انرژی که با موضوعاتی چون علم اقتصاد، موضوعات سیاسی و استراتژیک منطقه‌ای و بین‌المللی، سطوح زیست‌محیطی و مسائل فنی و مهندسی همراه است، در نهایت شمار کسانی را که در جستجوی پاسخ به مسائل اقتصاد انرژی هستند، افزایش داده است.
همین موارد استثنایی که میان رشته‌ای بودن اقتصاد انرژی را سبب شده است، شمار افراد متخصص در این رشته را که مسلط به تمامی این موضوعات باشند، به شدت کاهش داده است. کتاب حاضر شاید پس از مقدمه پربار کتاب پل استیونس در سال ۲۰۰۰، کامل‌ترین کتاب در حوزه اقتصاد انرژی و البته شاخه‌هایی از اقتصاد منابع طبیعی و محیط‌زیست است که مرجع دانشگاهی کاملی را در این حوزه فراهم آورده است. کتاب حاضر دارای ویژگی‌های قابل توجه و منحصر به فردی است که نمونه آن در میان سایر کتاب‌های مشابه حوزه اقتصاد انرژی کمیاب است.
کتاب «اقتصاد انرژی: تعاریف، مفاهیم، بازارها و سیاست‌ها» مشتمل بر ۲۹ فصل است که در شش بخش مجزا سازماندهی شده است. بخش اول کتاب با تحلیل اقتصاد انرژی و پیش‌بینی آن آغاز شده است که از تحلیل داده‌های انرژی و تراز انرژی آغاز شده است و با فصلی از مدیریت تقاضای انرژی پایان می‌یابد. بخش دوم کتاب، به اقتصاد عرضه انرژی اشاره دارد و به طور کامل به عرضه نفت خام، گاز طبیعی، برق و زغال‌سنگ و در نهایت انرژی‌های تجدیدپذیر پرداخته است.
بخش سوم، به موضوع بازارهای انرژی اختصاص دارد. در این بخش محوریت مباحث در قالب الگوهای قیمت‌گذاری انرژی و تحلیل همزمان عرضه و تقاضای انرژی اشاره دارد. در بخش چهارم، سایر مباحث که اهمیت آن از بخش‌های قبلی کمتر نیست، ارائه شده است. موضوعات بسیار مهمی از‌جمله چالش‌های جهانی بازار انرژی، چالش قیمت انرژی، موضوع امنیت انرژی البته با تأکید بر امنیت عرضه انرژی و سرمایه‌گذاری در این حوزه و در نهایت دسترسی به انرژی که به مباحثی از جمله فقر و محرومیت انرژی اشاره دارد، مورد توجه قرار گرفته است.
بخش پنجم به تعامل و پیوند میان انرژی و محیط‌زیست اشاره دارد. در این بخش، موضوعات زیست‌محیطی بسیار مهم و اساسی تشریح شده است که اساساً در بسیاری از کتاب‌های نگارش یافته در این حوزه یافت نمی‌شود. این بخش در قالب پنج فصل مجزا شامل منابع پایدار و ناپایدار آلودگی زیست‌محیطی و موضوع تغییرات اقلیمی مورد بحث و بررسی قرار داده است.
در نهایت بخش ششم کتاب به نقش دولت در تنظیم بازار انرژی در قالب تنظیم مقررات و اصلاحات بازار انرژی اختصاص دارد. بخش انرژی به دلیل ماهیت سرمایه‌بری و وقفه‌های زمانی در راه‌اندازی، توسعه و تولید محصولات انرژی یا صنایع وابسته به آن، با ریسک بالا و در نهایت انحصارات بازاری زیادی همراه است، ازاین‌رو بخش حاضر به نقش کلیدی دولت در تنظیم بازار انرژی اشاره دارد.
#توازن‌بخشی_انرژی
undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۶:۰۱

thumbnail
undefined دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر»
undefined سلسله درس‌گفتار‌های تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر؛ روایت اول
undefinedمدرس: حجت‌الاسلام امین اسدپور
undefined زمان برگزاری دوره:undefinedاردیبهشت ۱۴۰۴undefined۱۶ جلسه به مدت ۸ هفته undefined شنبه‌‌ها و دوشنبه‌ها ساعت ۱۹
جهت شرکت در دوره به سایت مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا و برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ما مراجعه فرمائید.
https://B2n.ir/fy3481
undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۹:۰۵

thumbnail
#معرفی_دورهundefined دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر»
undefined سلسله درس‌گفتار‌های تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر؛ روایت اول
undefinedمدرس: حجت‌الاسلام امین اسدپور
undefined زمان برگزاری دوره:undefinedاردیبهشت ۱۴۰۴undefined۱۶ جلسه به مدت ۸ هفته undefined شنبه‌‌ها و دوشنبه‌ها ساعت ۱۹
جهت شرکت در دوره به سایت مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا و برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ما مراجعه فرمائید.
https://B2n.ir/fy3481
undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۹:۳۵

undefined سرمایه‌گذاری برای تولید در حوزه انرژی
undefined حسین بهرامی
undefinedرهبر معظم انقلاب سال ۱۴۰۴ را سال سرمایه‌‌گذاری در جهت تولید نام‌گذاری کردند. این عنوان از یک طرف دولت و بخش‌های مختلف اقتصادی و مردم را به اهمیت و ضرورت سرمایه‌‌گذاری در تولید متوجه می‌سازد و از سویی دیگر نیز دولت و مردم را در خصوص سرمایه‌‌گذاری‌های غیرمولد و کنزِ پول نهی می‌کند و انذار می‌دهد.
یکی از مهم‌ترین مسائل کشورها در حوزه انرژی و نحوه تولید و توزیع و مصرف و تخصیص انرژی است. خام‌فروشی به ارث رسیده از دوران قاجار و پهلوی و عدم درمان آن و تسکین‌های موقتی در دولت‌های بعد از انقلاب اسلامی و تحریم‌های ظالمانه و دور زدن تحریم‌ها برای فروش نفت خام، همواره کشور را در نوسان‌ها و تلاطم بازارهای جهانی و دیگر کشورها و سیاست‌های خام‌اندیشانه دچار اعوجاج کرده است. همچنین ضعف یا فقدان برنامه‌های راهبردی برای تکمیل زنجیره‌های بالادستی تا پایین‌دستی در حوزه انرژی و فرآورده‌ها و تجهیزات آن منجر به رشد و جهش قابل قبول و مدنظر انقلاب اسلامی نشده است!
یکی از مسائل اساسی امروز کشور که بدون تردید در زمره بالاترین اولویت‌ها قرار دارد، رویکرد بهینه‌محور و مردمی به تولید انرژی و تجهیزات و فرآورده‌های حاصل از آن و جلوگیری از خام‌فروشی و مصرف نادرست و غیرعادلانه در وضعیت کنونی و آینده است.بر این اساس بسترسازی و میدان‌نگاری در حوزه انرژی از مهم‌ترین وظایف مسئولان دولتی، خصوصی، تعاونی و مؤسسات ذیل آن‌ها برای حضور قوی و مطمئن مردم در میدان تولید است. یکی از این ابزارها طراحی اوراق تولید انرژی - چه در بستر بورس و چه در بستر تولید واقعی - در قالب شرکت‌های کوچک و بزرگ برای سرمایه‌گذاری مستقیم و فراگیر مردم و بخش خصوصی و تعاونی‌ها با همکاری و نظارت قوی بخش دولتی در ساخت نیروگاه‌های مختلف، پالایشگاه‌ها، پتروپالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و دیگر بنگاه‌های خرد و متوسط و کلان در شبکه تولید و توزیع انرژی و تجهیزات لازم و فناوری‌های دانش‌بنیان برای ارتقا و جهش تولید و توزیع انرژی و تخصیص عادلانه و مردم‌مدار است.
بنابراین شرکت‌ها و موسسه‌های اقتصادی با حضور واقعی که در تجارت و تولید و توزیع کالا و انرژی در کشور دارند، می‌توانند با طراحی اوراق تولید انرژی و ساخت پتروپالایشگاه و یا ساخت نیروگاه‌های کوچک و یا پتروشیمی‌های خرد، از یک طرف نفت دولت را در ایام تحریم‌های سخت بخرند و از سویی دیگر کالاهای مورد نیاز کشور را تولید کنند و آن‌ها را در داخل به نرخ منصفانه و عادلانه داخلی و در بازارهای خارجی به نرخ بین‌المللی به کشورهای همسایه و حتی کشورهای متقاضی دیگر بفروشند.
با این فرآیند از یک‌سو از دغدغه خام‌فروشی نفت و گاز در دولت کاسته می‌شود و از سویی دیگر انرژی برق یا کالای مورد نیاز کشور توسط بخش مردمی و خصوصی و تعاونی، تولید و صادر می‌شود. به علاوه این همکاری و هماهنگی میان بخش‌های مختلف در عرصه تولید باعث جلوگیری از خام‌فروشی، ارزش‌آفرینی، اشتغال‌آفرینی، افزایش ارزش افزوده و خنثی کردن تحریم‌های انرژی و در نهایت رشد اقتصادی کشور خواهد شد.
البته باید توجه داشت که کنترل و ضابطه‌مندی معاملات و سفته‌بازی در این بازارها و نظارت و توجه به توزیع ریسک در سبد سرمایه‌‌گذاری حقیقی در تولید انرژی شرکت‌ها و پشتیبانی و حمایت و بیمه دولت از این نوع سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر به جای حمایت از بانک‌های خاص غیرمولد، انگیزه جهاد تولید را در میان مردم و بخش‌های مختلف اقتصادی، مضاعف خواهد کرد و ان‌شاءالله همچون جهش و رشد ۱۹ درصدی در دوره شهید رئیسی در تولید انرژی، این رشد با جهش بیشتر ادامه پیدا خواهد کرد.
نکته نهایی نیز در این نوع سرمایه‌گذاری‌های واقعی در حوزه انرژی، توجه به احکام، اخلاق و عقود معاملات اسلامی به‌صورت جدی و حقیقی است. استفاده از معاملات صوری و به‌دور از واقعیت تولید و شبهه‌آور، انگیزه جهاد اقتصادی مردم مبتنی بر اسلام و قرآن و تعاون را از مردم خواهد کاست. همچنین در این نوع طرح‌ها باید تامل ویژه‌ای برای قیمت‌گذاری کالاها و نیز بازارهای ثانوی و دیگر بازارهای مرتبط در خصوص اوراق انرژی و محصولات حاصل از آن کرد تا ارزش این کار تولیدی با بازاری‌سازی‌های غیرواقعی چندین برابر نشود یا به ثمن بخس معامله نشود و کالاهای تولید شده با قیمتی متعادل و عادلانه در داخل و متناسب با قواعد و ضوابط خارجی در خارج از کشور مورد معامله قرار بگیرد.
#توازن‌بخشی_انرژی
undefined مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۰:۴۴

thumbnail
undefinedبررسی رشد تولید متوازن انرژی در ایران و جهان (۲۰۲۳-۲۰۲۰)
undefined چین ( ۳۱۹۰ - ۲۷۸۶ Mtoe)کشور چین با رشد ۱۴/۵ درصدی، رشد شگفت‌انگیزی در این دوره (۲۰۲۳ - ۲۰۲۰) داشته است. چین که از سال ۲۰۰۶ گوی سبقت را از امریکا ربود، در دهه اخیر با فاصله زیاد از امریکا در رده نخست تولید انرژی در جهان قرار دارد.
undefinedامریکا (۲۴۲۹ - ۲۱۷۴ Mtoe)امریکا در این دوره با افزایش سالیانه به طور میانگین ۱۰۰ واحد، رشد ۱۱/۷ درصدی در تولید انرژی داشته است.
undefined روسیه (۱۴۲۸ - ۱۴۴۴ Mtoe)کشور روسیه به دلیل جنگ با اوکراین افت محسوسی داشته است و با کاهش رشد ۱/۱ درصدی در تولید انرژی همچنان با فاصله زیاد با کشور هند رتبه سوم تولید انرژی در جهان را به خود اختصاص داده است.
undefined هند (۷۴۸ - ۶۰۹ )این کشور با افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تولید انرژی با رشد اعجاب انگیز ۲۲/۸ درصدی در این دوره، کشور عربستان سعودی را پشت سر گذاشته است.
undefined عربستان سعودی (۶۶۶ - ۶۳۷)عربستان با رشد ۴/۵ درصد در این دوره، با افزایش و کاهش فروش نفت به صورت نوسانی و یک در میان با کشور هند رقابت نزدیکی داشته است.
undefined کانادا ( ۵۷۰ - ۵۲۵)رشد ۸/۵ درصدی - رتبه ششم در دو دهه اخیر
undefined اندونزی (۵۴۲ - ۴۹۱)این کشور اسلامی با توازن بخشی به سبد تولید انرژی خود و رشد ۱۰/۵ درصدی رشد فوق العاده‌ای در دو دهه اخیر داشته است.
undefined ایران (۴۳۰ - ۳۵۹)رشد ۱۹/۸ درصدی - جهش تولید انرژی در دوران شهید رئیسی
undefined استرالیا (۴۲۲ - ۴۵۱)کاهش رشد ۶/۵- درصدی!
undefined برزیل (۳۸۳ - ۳۴۱)افزایش رشد ۱۲/۳ درصدیمنبع https://yearbook.enerdata.net/
#توازن‌بخشی_انرژی
undefined مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۸:۵۱

thumbnail

۱۸:۵۱

thumbnail

۱۸:۵۱

thumbnail

۱۸:۵۱

undefined۱۰ کشور برتر تولید کننده انرژی در جهان
undefined (واحد: میلیون تن معادل نفت (Million Tonnes of Oil Equivalent))
undefined چین (۳۱۹۰ Mtoe)undefinedامریکا (۲۴۲۹ Mtoe)undefined روسیه (۱۴۲۸ Mtoe)undefined هند (۷۴۸)undefined عربستان سعودی (۶۶۶)undefined کانادا (۵۷۰)undefined اندونزی (۵۴۲)undefined ایران (۴۳۰)undefined استرالیا (۴۲۲)undefined برزیل (۳۸۳)
undefined تولید جهانی انرژی در سال 2023 کاهش یافته است (+ 1.4٪) و کمتر از میانگین سال 2010-2019 (+ 1.7٪ در سال) شده است. این رشد توسط ایالات متحده (+4.4%)، چین (+2.5%)، هند (+6.8%)، اندونزی (+10%)، برزیل (+8.2%) و ایران (+5%) انجام گرفته و تا حدودی کاهش آن در عربستان سعودی (-7.8%)، روسیه (-3%)، اروپا (-3.2٪) و استرالیا (-2.7%) جبران شده است.
undefined داده های کلیدی 2023 برای تولید انرژی به شرح زیر است:
undefined نفت خام: 1+ درصد که توسط آمریکا (+8.5 درصد)، برزیل (+12 درصد)، و ایران (+10 درصد) هدایت می‌شود، کاهش تولید اوپک پلاس (9.3- درصد در عربستان سعودی و -1.5 درصد در روسیه) را جبران می‌کند.
undefined گاز: در سطح جهانی پایدار است (+0.7%)، زیرا رشد پایدار تولید گاز در ایالات متحده (+4.7%) با کاهش 5.5 درصدی روسیه به دلیل صادرات کمتر به اتحادیه اروپا جبران شد.
undefined زغال سنگ: 2.2+ درصد رشد داشته است، با رشد در چین (+3.3 درصد)، هند (+11 درصد)، و اندونزی (+13 درصد)، علیرغم کاهش 22 درصدی در اروپا و 2.1 درصدی کاهش در ایالات متحده.
undefined الکتریسیته: 2.6+ درصد رشد داشته است، با رشد اقتصادی چین و هند (هر کدام + 6.9 درصد)، با وجود کاهش 3.6 درصدی در اروپا.
منبع https://yearbook.enerdata.net
#توازن‌بخشی_انرژی
undefined مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۸:۳۷

بازارسال شده از مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا
thumbnail
undefined دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر»
undefined سلسله درس‌گفتار‌های تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر؛ روایت اول
undefinedمدرس: حجت‌الاسلام امین اسدپور
undefined زمان برگزاری دوره:undefinedاردیبهشت ۱۴۰۴undefined۱۶ جلسه به مدت ۸ هفته undefined شنبه‌‌ها و دوشنبه‌ها ساعت ۱۹
جهت شرکت در دوره به سایت مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا و برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ما مراجعه فرمائید.
https://B2n.ir/fy3481
undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۷:۱۴

مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا
undefined undefined دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر» undefined سلسله درس‌گفتار‌های تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر؛ روایت اول undefinedمدرس: حجت‌الاسلام امین اسدپور undefined زمان برگزاری دوره: undefinedاردیبهشت ۱۴۰۴ undefined۱۶ جلسه به مدت ۸ هفته undefined شنبه‌‌ها و دوشنبه‌ها ساعت ۱۹ جهت شرکت در دوره به سایت مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا و برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه ما مراجعه فرمائید. https://B2n.ir/fy3481 undefined مرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید: @habnastudy
باسلام و احترام؛عزیزانی که قصد شرکت در دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر» را دارند، جهت کسب اطلاعات درس‌ها به گروه این دوره ملحق شوند:https://eitaa.com/joinchat/2726495361Cc5e6aca646

۶:۰۰

thumbnail
undefinedتولید در ایران؛ از ظرفیت‌ها تا چالش‌ها
undefinedدکتر سعیدی
undefinedچرا مسأله تولید در ایران همچنان چالش برانگیز است؟ تداوم سیاست‌گذاری در کشور از "مشارکت مردمی" در سال ۱۴۰۳ تا "سرمایه‌گذاری برای تولید" در سال ۱۴۰۴ نشان‌دهنده اهمیت محوری تولید برای شرایط فعلی اقتصاد ایران است.
undefinedدر این ویدیو، دکتر سعیدی به بررسی عملکرد شعار سال ۱۴۰۳ می‌پردازد و با نگاهی تحلیلی، چالش‌های اساسی تولید در کشور را واکاوی می‌کند. ایران با وجود برخورداری از ظرفیت‌های درون‌زا و استعدادهای فراوان، همچنان در مسیر تحقق جهش تولید با موانعی روبروست که نیازمند توجه به شرایط بومی و فرهنگی کشور است.برشی از تحلیل عملکردی شعار جهش تولید با مشارکت مردم
undefined مشاهده فیلم کامل نشستhttps://B2n.ir/rj3015
undefined مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۳:۵۹

thumbnail
undefinedالگوی جهانی حمایت از تولید داخلی!
undefinedدکتر سعیدی
undefinedنگاهی تاریخی به کشورهای توسعه‌یافته نشان می‌دهد که مسیر پیشرفت اقتصادی آنها از الگوی مشترکی پیروی کرده است. در این الگو، دولت‌های مرکزی با وضع تعرفه‌های حمایتی، از صنایع داخلی و نوپای خود حمایت کرده‌اند.
این حمایت‌ها به صنایع داخلی فرصت رشد و بلوغ داده تا توانایی رقابت با رقبای خارجی را به دست آورند. جالب اینجاست که تنها پس از دستیابی به این توانمندی، این کشورها شعار تجارت آزاد را سر داده‌اند.
undefined مشاهده فیلم کامل نشستhttps://B2n.ir/rj3015
undefined مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۶:۵۹

thumbnail
undefined #مستند | «داستان برق؛ سفر انرژی»
undefinedمحصول سال 2020 تلویزیون PBS امریکاundefined این مستند، مستندی در حوزه علمی و تاریخی به شمار می‌رود.
undefinedمجموعه مستند «داستان برق؛ سفر انرژی» بر اساس کتابی از مایکل وبر، پرفسور انرژی و منابع، ساخته شده است و به تاریخچهٔ انرژی و رابطهٔ آن با پدیده‌های مرتبطی از جمله آب، غذا، شهر‌ها، ثروت و حمل‌ونقل می‌پردازد. در هر قسمت با گفتگو با دانشمندان و متخصصان، سیر تاریخی موضوع را می‌شکافد، تحولات تاریخی را نشان می‌دهد، به نمونه‌های موفق امروزی از استفاده از انرژی اشاره می‌کند و سعی می‌کند مسیر انرژی در آینده در موضوع مورد بررسی خود را ترسیم کند.
همچنین این مجموعه مستند به بررسی چگونگی استفاده درست از منابع طبیعی آب و برق و تجربه نقاط گوناگون دنیا در این زمینه می پردازد.
undefined برای مشاهده مستند کلیک کنیدhttps://B2n.ir/nt3360
#معرفی_فیلم‌_مستند#پرونده_توازن‌بخشی_انرژی
undefinedمرکز مطالعات اقتصادی حبنا را دنبال کنید:@habnastudy

۱۸:۲۶

بازارسال شده از مرکز پژوهش‌های اقتصادی حبنا
باسلام و احترام؛عزیزانی که قصد شرکت در دوره «تاریخ اقتصاد اسلامی معاصر» را دارند، جهت کسب اطلاعات درس‌ها به گروه این دوره ملحق شوند:https://eitaa.com/joinchat/2726495361Cc5e6aca646

۶:۰۵