عکس پروفایل اسرار و معارف حج تمتع۰۴ کاروان ۴۱۰۴۱ا

اسرار و معارف حج تمتع۰۴ کاروان ۴۱۰۴۱

۷۳عضو
thumbnail
ده راه نفوذ شیطان در اعمال حج
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedخادم فرهنگی آقابابائي

۱۰:۵۸

thumbnail
درک حضورترتیل قرآن با قابلیت تنظیم سرعت
https://www.f19.ir/tartil/?خادم فرهنگی آقابابائيundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۱:۵۱

undefinedجرعه‌ای از نوش بندگیundefined
undefined*چرایی عبادات و به‌ویژه حج*
undefined چرا خداوند متعال تکالیف و عبادات، به خصوص حج را با دستورات مؤکد قرار داده که مردم در یک زمان و مکان با اعمال و مناسک خاص حرکت کنند؟!undefined انسان خلیفة الله است و کار او را به اذن الله انجام می‌دهد. برای رسیدن انسان به مقام خلیفة اللهی، خداوند دستوراتی (تکالیف) قرار داده است. این تکالیف دستورالعمل‌هایی هستند که انسان را به کمالات لایق خود می‌رسانند و هر کدام کارکرد خاصی دارند.undefined حج نیز جزو عباداتی است که خداوند آن را برای "ناس" (مردم) بیان می‌کند، نه‌فقط برای مسلمین یا مؤمنین، چنان‌که می‌فرماید: "و لله علی الناس حِجّ البیت". انجام هر یک از این عبادات، انسان را به کمالی که از بابت آن عمل به او می‌رسد، نائل می‌سازد.undefined کسی که فقط نماز واجب بخواند ولی نافله نخواند، قطعاً به کمالات ناقصی می‌رسد. درجات بهشت متفاوت است و برخی به درجات عالی‌تری می‌رسند.undefined انسان با کمالات بالقوه خلق شده، برخلاف ملائکه که کمالاتشان بالفعل است. خداوند انسان را در بدو تولد نادان به دنیا آورد، اما فرمود خودش معلم او می‌شود و راه رسیدن به کمالات را از طریق تقوا و تکالیف الهی قرار داده است.undefined عمر انسان در این دنیا برای شکوفا کردن این کمالات نهفته است. برخی با این کمالات بسته می‌آیند و بسته می‌روند و فقط به کمالات مادی توجه می‌کنند. اما عده‌ای به جایی می‌رسند که "سقاهم ربهم شرابا طهورا" می‌شوند.undefined هدف از آمدن به این دنیا، بالفعل‌کردن کمالات است. اشتغالات دنیوی باعث فراموشی این هدف شده است. انسان باید به یاد داشته باشد که هدف اصلی، رسیدن به کمالات معنوی است، همانطور که امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه می‌فرماید: "فأیّ العباد أشقی من خاب و خسر و بقی بؤسه و فقره" (کدام بنده بدبخت‌تر از کسی است که نومید و زیانکار باشد و بدبختی و فقرش باقی بماند؟).undefined تنها راه و کوتاه‌ترین راه شکوفا کردن کمالات، انجام دستورات الهی است.undefined در این میان حج دارای شرایط و اسبابی است که هر کدام سرّ خاص خود را دارند.
اسرار و معارفنوش_بندگیسعادت‌فر
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedخادم فرهنگی آقابابائي

۲:۲۰

undefined*اسرار و معارف لبّیک*undefined
undefined*«لَبَّیکَ»*- اصل واژه «لَبَّ» به‌معنای اقامت‌گرفتن در یک مکان است.- برخی آن را از «لُبّ» به‌معنای خالص‌ترین بخش هر چیز دانسته‌اند.- «لبیک» از تثنیه «لَبَّین» است که نون آن حذف و کاف به آن اضافه شده است.- کاف لبیک جزء کلمه است و ضمیر نیست.- معنای «لبیک» اقامت مکرر یا اجابت مکرر (بله، بله) است، یعنی: «من در کنار تو مقیم شدم.»- انسان تا ندایی نشنود، پاسخی نمی‌دهد. این لبیک، پاسخ به ندا و دعوت حضرت ابراهیم (ع) است.
undefined*«اللَّهُمَّ»*در اصل «یا اللَّهُ» است.
undefined*«لَبَّیکَ»*- لبیک دوم به‌معنای آمدن با توحید است: «آمدم، اما با توحید آمدم.»
undefined*«لَا شَرِيكَ لَكَ»*- شرک مراتب دارد؛- یکی از مراتب آن، شرک در عبادت است.- هر گناه، مرتبه‌ای از شرک محسوب می‌شود.
undefined*«لبیک»*- در گفتن لبیک، باید عزم ترک همه گناهان را داشت.
undefined*«إِنَّ الْحَمْدَ»*حمد به‌معنای ستایش است، یعنی: «الحمد لله رب العالمین».
undefined*«وَالنِّعْمَةَ لَكَ وَالْمُلْكَ»*یعنی تمام هستی متعلق به توست.
undefined*آداب گفتن لبیک*- برای مردان مستحب است لبیک را بلند بگویند.- زنان اگر نامحرم نشنود، می‌توانند لبیک را بلند بگویند.- لبیک تا زمانی که خانه‌های مکه دیده نشده، مستحب است تکرار شود.- گفتن لبیک ۷۰ بار با دو شرط ایمان و احتساب، سبب می‌شود خداوند یک میلیون ملائکه را شاهد بگیرد تا شخص از آتش و نفاق بریء شود و گرفتار آنها نگردد.- با لبیک‌گفتن حاجی، همه‌چیز اطراف او لبیک می‌گوید و دو فرشته به او بشارت بهشت می‌دهند.خادم فرهنگی آقابابائيundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۲:۰۱

undefined گریه بی امان و اولین نگاه به کعبه
عَنْ أَفْلَحَ، مَوْلَى أَبِی‌جَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ:خَرَجْتُ مَعَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ(ع) حَاجًّا،فَلَمَّا دَخَلَ الْمَسْجِدَ نَظَرَ إِلَى الْبَیْتِ، فَبَکَى حَتَّى عَلَا صَوْتُهُ.فَقُلْتُ: بِأَبِی أَنْتَ وَأُمِّی، إِنَّ النَّاسَ یَنْظُرُونَ إِلَیْکَ، فَلَوْ رَفَعْتَ صَوْتَکَ قَلِیلًا.فَقَالَ(ع) لِی: وَیْحَکَ یَا أَفْلَحُ، وَلِمَ لَا أَبْکِی؟ لَعَلَّ اللَّهَ تَعَالَى أَنْ یَنْظُرَ إِلَیَّ مِنْهُ بِرَحْمَةٍ فَأَفُوزَ بِهَا عِنْدَهُ غَدًا.
افلح، غلام امام باقر (علیه السلام) می‌گوید:همراه امام باقر (علیه السلام) برای حج عازم شدیم.هنگامی که وارد مسجدالحرام شدیم، به محض اینکه نگاه امام به کعبه افتاد، با صدای بلند گریستند.عرض کردم: پدر و مادرم به فدای شما، مردم به شما نگاه می‌کنند، اگر صدایتان را کمی آهسته کنید.امام فرمودند: «وای بر تو ای افلح! چرا گریه نکنم؟ شاید خداوند با نظر رحمت به من بنگرد و به‌واسطه آن، فردای قیامت نزد او رستگار شوم.»
undefinedبحارالانوار، ج ۴۶، ص ۲۹۰undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedخادم فرهنگی آقابابائي

۱۲:۰۳

undefinedدو راهکار همنشینی با اهل‌بیت(ع)
undefined عَنْ اِسْماعيلِ بنِ سَهْلٍ قال: كَتَبْتُ اِلى اَبى جَعفرِ الثّانى (عليه السلام):عَلِّمِنى شَيْئا إذا أنَا قُلْتُهُ كُنْتُ مَعَكُمْ فِى الدُّنيا وَالآخِرةِ،قالَ: فَـكَتَبَ(ع) بِخَـطِّهِ أَعْـرِفْهُ:اَكْثِرْ مِنْ تِلاوَةِ «إنّا أنزَلْناهُ» وَرَطِّبْ شَفَتَيْكَ بِالأسْتِغْفارِ.
undefined اسماعيل بن سهل گويد:خدمت امام جواد (عليه السلام) نوشتم:چيزى به من تعليم فرما كه اگر آن را بگويم (بخوانم) در دنيا و آخرت با شما باشم.حضرت به خط خود که آن را می‌شناختم نوشت:سـوره «انا انزالناه» را زيـاد بخـوان و لبهايت به گفتن استغـفار «تـر» باشـد، (آنقدر استغفار كُن كه هيچ‌گاه لبت خشك نشود).
undefined ثواب الاعـمال، ص 197خادم فرهنگی آقابابائيundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۱:۳۲

توصیه‌های عرفانی مکه مکرمه
undefinedبا پای برهنه وارد مسجدالحرام شوید.undefinedهنگام گام‌برداشتن به سمت مسجدالحرام و صحن مطاف، «الحمدلله» و «سبحان‌الله» بگویید.undefinedبه محض دیدن خانه‌ی خدا، سجده کنید و حاجات خود را طلب نمایید، به‌ویژه برای فرج امام زمان(عج) دعا کنید.undefinedذکرهای «یا حفیظٌ»، «یا علیمٌ»، «سبحان‌الله»، «الله‌اکبر»، آیة‌الکرسی، ذکر صلوات و دعای «ربّنا» را زیاد تکرار کنید.undefinedسعی کنید قرآن را یکبار در مکه ختم کنید و در هر ختم قرآنی جمعی شرکت نمایید.undefinedبه سمت هر چهار گوشه‌ی کعبه نماز بجا آورید.undefinedدر هر گوشه‌ی کعبه، برای چهار فرشته‌ی مقرب (میکائیل، اسرافیل، جبرائیل و عزرائیل(ع)) نماز بخوانید و به نیابتشان طواف کنید.undefinedبا همراه‌داشتن بُرد یمانی (آخرین پوشش کفن) به نیابت حضرت عزرائیل(ع) طواف کنید و به یاد وداع شب اول قبر، برای دو فرشته‌ی نکیر و منکر طواف انجام دهید.undefinedدر مسجدالحرام نماز جعفر طیار را بخوانید.undefinedدعای مُجیر، عَدیلَه (مخصوص حالات اضطرار و سکرات موت) و مشلول را بخوانید و به امانت بگذارید.undefinedسوره‌ی یس را به‌ویژه بر روی کوه صفا و مروه بخوانید.undefinedدر طول سفر، بر خواندن زیارت امین‌الله مداومت داشته باشید.undefinedدو رکعت نماز حاجت بخوانید و پس از آن سوره‌های سجده‌دار را از سوره‌ی «علق» شروع کرده و به سوره‌ی «فصلت» ختم کنید.undefinedدر باب مستجار (محل شکاف‌برداشتن خانه‌ی کعبه) سوره‌ی مؤمنون و زیارت امین‌الله را هدیه به امیرالمؤمنین(ع) و فاطمه بنت‌اسد(س) بخوانید تا با ولایت امیرالمؤمنین(ع) از دنیا بروید.undefinedبه نیت همه‌ی مؤمنین از آدم(ع) تا خاتم(ص) طواف خانه‌ی کعبه انجام دهید.undefinedبرای پدر و مادر خود و تمام ذوی‌الحقوق طواف به‌جای آورید.undefinedطواف برای پدر امام زمان(عج) (امام حسن عسکری(ع))، مادر ایشان و خود امام زمان(عج) انجام دهیدundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedخادم فرهنگی آقابابائي

۱۰:۴۵

thumbnail
undefined شرکت و اقتدا در نماز جماعت اهل سنت در حج و عمره (غير استداره‌ای)
undefined*اصل شركت در نماز جماعت در مکه و مدینه*
همه مراجع عظـامundefined در حج و عمره شرکت در نماز جماعت اهل سنت بســیار مناســب اســت و ترک مســجد، هنگــام نمــاز، شایسته نیست.
undefined #صحت_اقتدا_در_نماز_جماعت (غيـر استداره‌ای)مراجع عظام
امام، رهبری، جوادی، فاضل، مکارم، نوریundefined اقتــدا بــه اهل سنت صحیح است؛ نه اعـاده دارد و نه نیازمند عمل به وظیفه منفرد.
صافی، گلپایگانیundefined در حــال ضرورت؛ صحیح است؛ نه اعـاده دارد و نه نیازمند عمل به وظیفه منفرد.
بهجت، تبریزی، خویی، سیستانی، وحید، زنجانی، سبحانیundefined جماعت صوری است و باید وظیفه منفرد رعایت شود، والا اعاده شود.
خادم فرهنگی آقابابائيundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۱۹:۳۸

undefined اخلاق و آداب سفر
undefined برای آغاز سفر ، باید زمان مناسب انتخاب نمود
undefined امام صادق علیه السلام فرمودند :صدقه بده ، و هر روزی که خواستی مسافرت کن
undefined بحارالانوار ، ج۶۷ ، ص۲۲۶ ، ح۱۴خادم فرهنگی آقابابائيundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۵:۲۹

thumbnail

۵:۳۱

thumbnail
السلام علیک یا جعفر بن محمد الصادق (علیه السلام) در جوار کریمه اهل البیت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) نائب الزیاره همه شما زائرین گرانقدر بیت الله الحرام (کاروان 41041) هستم.خادم فرهنگی آقابابائيundefinedundefinedundefinedundefinedundefined@hajaghababaei41041

۸:۲۹

thumbnail
undefined مثلِ آب undefinedundefinedundefined ۲۰ ثانیه وقت بگذاریدو متن زیبای بالا را بخوانید undefinedundefinedخادم فرهنگی آقابابائي@hajaghababaei41041

۸:۵۳

thumbnail
کوه صفا، آغاز هفت دور (شوط) شروع سعی ازصفا به مروهعدد فرد از صفا به سوی مروهو عدد زوج از مروه به سوی صفا
خادم فرهنگی آقابابائيundefinedundefinedundefinedundefinedundefined@hajaghababaei41041

۱۰:۰۸

thumbnail
قابل توجه به این نکتهundefinedundefined
اگر با چنین صحنه‌ای مواجه شدید، شما در طبقه اول و دوم و بالاتر هستید و سعی صفا و مروه باطل است.خادم فرهنگی آقابابائي@hajaghababaei41041undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۱۰:۱۱

undefinedحج، "سفر الی ‏اللّه‏" است؛undefined ص1
سفری که سیر و سلوک باطنی و معراج روحانی را با سیر و سفر ظاهری (آفاقی و انفسی)، پیوند می‏زند و با آیات و بیّنات در قلّه‏های بلند توحید و مناره‏های پر فروغ ایمان به مشعل‏داری هدایت یافتگان کعبه حقیقت و قافله‏سالاران کوی عشق، توأم می‏سازد و رهاورد آن، "معرفت و کمال" و رشد معنوی و تجلّی فطرت انسانی است. حج که یک برنامه تربیتی است می تواند با آموزه های جامع وسازنده خود انسان های نمونه و کاملی بپروراند ودرس ها وپیام های اخلاقی فراوان برای حج گزاران داشته باشد.
خلق نیکو و حسن
نرم خویی، پرهیز از سخنان زشت و ناروا، درشتی نکردن در گفتار، فرو خوردن خشم و عصبانیت و کلام مؤدبانه و حتی تحمل اذیت و آزار دیگران، از جلوه‌های اخلاق خوش و نشانه‌های حج‌گزار عارف است.
شاید یکی از حکمت‌های مهم حج، تمرین و مداومت براخلاق حسنه، و ملایمت و زیبایی در گفتار است، به خصوص در زمان‌های گذشته که حج‌گزاران نزدیک به یک سال با هم در یک کاروان بودند و ارتباط مداومی با هم داشتند. آنان به ناچار باید با هم ملاطفت و دوستی می‌کردند و سختی‌ها و دشواری‌های راه را با همدلی و خلق نیکو تحمل می‌‌نمودند.
همچنین اگر حج‌گزار توجه کند که میهمان خدا و در محضر خداست، باعث می‌شود نسبت به بندگان خدا رفتاری ملاطفت آمیز و مؤدبانه داشته باشد.
از دیدگاه عارف الهی ملکی تبریزی در چنین صورتی، حج گزار ناچار است خلق خود را با رفقایش نیکو گرداند و معامله خود را با آنان دوستانه نماید و اتصال با آنها را دوست بدارد و به خدمت آنان شایق باشد و آزار آنها را تحمل کند و از آنان لذت ببرد و با آنها مانوس شود، حتی با باربران و کارگران و... (المراقبات، ج 2 ، ص 212)

از دیدگاه عالم ربانی مرحوم نراقی نیز حج‌گزار باید با رفقا و اهل سفر خویش، خوش خلقی کند و گشاده‌رو و شیرین کلام باشد و از کج خلقی و درشت‌گویی اجتناب نماید و فحش نگوید و سخن لغو از او سر نزند و با کسی جدال و خصومت نکند. چنان که حضرت رسول (ص) حج مبرور را حجی می‌داند که در آن خوش کلامی باشد (جامع السعادات، ج 3 ، ص 389)

از نظر امام باقر (ع) نیز کسی را که همراهی خوب با مصاحبان خود نباشد، بی‌بهره از حج می‌داند (حسن الصحبه من لمن صبحه) (کافی، ج 2، ص 286).خادم فرهنگی آقابابائي@hajaghababaei41041undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedادامه دارد.

۲۰:۰۳

تواضع و فروتنی. ص2
فروتنی، خاکساری و تواضع در محضر خداست و دوری از تکبر، خودپسندی و غرور، از حکمت‌ها و اسرار نورانی حج است و حتی می‌توان گفت، که جوهر حج و حکمت مهم آن، افتادگی، فرودستی و خشوع و خضوع و اظهار نداری و بیچارگی است.
امام علی (ع) درباره این حکمت حج می‌فرماید: جعله سبحانه علامه لتواضعهم لعظمته و اذعانهم لعزته. خداوند حج را نشانه قرار داد تا بندگان در برابر عظمت او فروتنی نموده به عزت و بزرگواری پروردگار اعتراف کنند. (نهج البلاغه ، خطبه 1)
امام رضا(ع) نیز علت و فلسفه حج را فروتنی، ذلت و خضوع می‌داند:
ان عله الحج الوفاده الی الله... و ما فیه من الخضوع و الاستکانه و الذل، (علل الشرایع، ص 674).
پوشش هم رنگ و هم شکل با دیگران، طواف بنده وار خانه خدا، سعی و حرکت بین دو کوه صفا و مروه، کوتاه کردن موهای سر و انداختن سنگ به جمرات، پیاده روی و... همه برای از بین بردن روحیه نخوت و خود بزرگ‌بینی و نشانه فروتنی و انکسار انسان در برابر خداوند است، چنان که امام صادق (ع) مسعی را محبوب‌ترین مکان نامید، چرا که جباران و گردن‌کشان در آنجا به ذلت می‌افتند و در هنگام هروله، همه ساز و برگ‌ها را از بدن فرو می‌ریزند. (محجه البیضاء ، ج 2 ، ص 192)
از دیدگاه مولا مهدی نراقی یکی از وظایف اساسی حج‌گزاران تواضع و فروتنی برای صاحب خانه و تضرع و زاری در درگاه عزت و جلال او است. (جامع السعادات، ج 3 ، ص 480)
زدودن رذایل
گام مهم در خودسازی و تزکیه و تهذیب نفوس، دوری از گناهان و پیراستن درون از رذایل و ناراستی‌های اخلاقی وزنگار‌های آلودگی است و این بایسته‌ترین شرط و ادب حج حقیقی و ثمره و برکت آن است. حج مانند دیگر عبادت‌ها، آداب و سنن و فرایضی دارد که برای زدودن رذایل اخلاقی و تهذیب نفس تأثیر فراوانی دارد.
محرمات حج، برای تطهیر قوایی است که احیاناً گرفتار عصیان و تباهی می‌شود، چنان که آیه شریفه «فلا رفث و لا فسوق و لا جدال فی الحج»، به سه مورد از محرومات حج – که هر یک در تطهیر و پاکسازی درون نقش دارد – اشاره می‌کند. «لارفث» پاک کردن قوه شهوی، «لا فسوق» به تطهیر قوه غضب و «لا جدال» به تهذیب قوای فکری نظر دارد.
تحریم لذایذ و پرداختن به خودسازی، حج‌گزار را از جهان ماده جدا می‌کند و در عالمی از نور و معنویت فرو می‌برد و از شهوات دور می‌سازد.
حضرت رضا (ع) می‌فرماید: عله الحج الوفاده الی الله ... و الخروج من کل ما اقترف... و حظرها عن الشهوات و اللذات، حج خانه خدا، ورود به پیشگاه الهی و عامل پاکی از گناهان و بازداشتن بدن‌ها از خواسته‌ها و لذایذ است. (علل الشرایع، ص 404)
از آثار و حکمت‌های دیگر حج از دیدگاه امام رضا (ع) و امام سجاد (ع) رها کردن سنگدلی، خست، غفلت و ناامیدی و بازداشتن جان‌ها از فساد و آلودگی‌ها و گناهان است.

۲۰:۰۹

آثار و فواید حج ص3 در کلام نورانی امام رضا(علیه السلام ) براساس روایتی که در عیون اخبارالرضا(ع) آمده، حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) به فضل بن شاذان می‌فرمایند: «حج به سوی خدا رفتن و در پیشگاه باری‌تعالی حاضر شدن است». هدف از آفرینش انسان، معرفت و عبادت خداست و حج، مشتمل بر تمام نتایجی است که از سایر عبادات چون نماز و روزه حاصل می‌شود، بنابراین در معرفت و عبادت انسان، اثری بنیادین دارد. در ادامه روایت شریف، حضرت رضا(ع) به یکی دیگر از فواید حج اشاره کرده و می‌فرمایند: «حج، زیادت‌طلبی و کمال‌خواهی است» به این بیان که کمال‌طلبی در انسان، از مسلمات غیرقابل انکار است و آنچه در مراسم پرفیض حج به ندای فطرت انسان پاسخ می‌دهد، حرکت انسان بر اساس معرفت الهی به سوی کمال مطلق است. همچنین امام رضا(ع) ادامه می‌دهند: «حج، از گذشته تاریک و پر گناه خارج شدن و از آنچه در گذشته انجام شده، توبه کردن است و برای آینده، کار خوب و نیک را از نو آغاز کردن». آن حضرت تصریح دارند: «در حج، بدن را به سختی انداختن، از زن و فرزند دور شدن و جان را از هواهای نفسانی و شهوات منع کردن است».عالم آل محمد(ع) فایده اقتصادی حج برای فقرا را هم ذکر می‌کنند و می‌فرمایند: «حج وسیله‌ای برای خارج کردن و جداسازی دارایی‌ها از یکدیگر و پرداختن حقوق فقرا و مستمندان است».خادم فرهنگی آقابابائي@hajaghababaei41041undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۲۰:۱۱

﷽؛ undefined سرمنزل آرامش
undefined امام_علی_علیه_السلام:
undefined «أُوصيكُم عِبادَ اللّهِ بِتَقوَى اللّهِ؛ فَإِنَّهَا الزِّمامُ وَالقِوامُ، فَتَمَسَّكوا بِوَثائِقِها، وَاعتَصِموا بِحَقائِقِها؛ تَؤُل بِكُم إلى أكنانِ الدَّعَةِ، وأوطانِ السَّعَةِ».
undefined «بندگان خدا! شما را به تقواى خدا سفارش مى‌كنم؛ كه تقوا هم وسيله مهار و هم مايه استوارى شما است. پس به رشته‌هاى تقوا چنگ زنيد و به حقيقت‌هاى آن پناه آوريد تا شما را به سرمنزل آرامش و جايگاه‌هاى وسيع برساند».
undefined نهج البلاغة: خطبه۱۹۵ خادم فرهنگی آقابابائي@hajaghababaei41041undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۱:۲۷

290594561_-991313064.apk

۲۱.۷۷ مگابایت

کتابخانه همراه نور

۱۹:۲۴

اسرار و معارف حج تمتع۰۴ کاروان ۴۱۰۴۱
290594561_-991313064.apk
سلام علیکمهمسفران گرانقدر جهت آشنایی بیشتر این مجموعه کتابخانه همراه نور نصب نمایید
خادم فرهنگی آقابابائي@hajaghababaei41041undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۱۹:۲۶