عکس پروفایل هجرت | د. موحد| dr.mother8ه

هجرت | د. موحد| dr.mother8

۶,۲۷۲عضو
تو فکر همه‌مون امشب یک‌صدا:خیلییی خوردمفردا رو روزه میگیرم جبران شه undefined

۹:۱۸

thumnail
بخشی undefinedاز نوه‌هاتو خونه بابابزرگ
با هم برای خودشون کرسی درست کردن،دورش نشستن،مشغول داستان گفتن و شعرخوانی و مجلس وعظ و اخلاقن undefinedبزرگترها برای کوچکترها حرف میزننو معلم بازی هم دارن
این وسط دین و داستان های ائمه و انبیا رو تحریف نکنن صلوات undefined
@hejrat_kon
#خانواده_چندفرزندی × ۵ undefined#خانه_پکیده_بابابزرگ_عصر_جمعه_ها#نوه_مغز_بادوم و این حرفا undefined#نوه_دارم_شادم undefinedundefined

۱۱:۵۹

#پرونده_ویژه#غربالگری #بخش_سوم
undefinedغربال‌گری داون در همه دنیا انجام میشه؟ به شکل‌های مختلف در برخی کشورها بله. اما به شکلی که در ایران انجام میشه، تقریباً هیچ جا!اصول علمی غربال‌گری رو یادتونه؟ جامعه مناسب؟تو کشورهای مختلف برای غربال‌گری بارداری، این جامعه هدف براساس «سن مادر» انتخاب میشه. یعنی تقريباً هیچ جا از دَم، مادر ۱۷ ساله رو همزمان با مادر ۴۷ ساله، با کلی فشار و تهدید و استرس، نمیفرستن غربال‌گری! اما ما - در اون روند قبلی- میفرستادیم!در سوئد ۳۳% در هلند ۳۰% و در کانادا حدود ۳۳/۶% زنان باردار تحت غربال‌گری قرار می‌گیرند؛طبق پژوهشی در دانشگاه تهران در کشور ما حدود ٩۴% زنان باردار تحت غربال‌گری قرار می‌گرفتند!!
undefined️ در دنیا روی آزمایشگاه ها نظارت بسیار دقیق، برخط و روزانه هست که مبادا مثبت کاذب هاشون از حدی بالاتر بره، یعنی اشتباهی به افرادی که درواقع سالم هستند برچسب نزنند. این اتفاق (+ کاذب) تا یه حدی طبیعیه. اما نباید زیاد باشه وگرنه اون تست به درد نمیخوره و آسیبش از نفعش بیشتره.در بسیاری از کشورها نظارت دقیق وجود داره بر اینکه نهایتاً چند درصد غربال‌گری ها میتونن برای تست های تکمیلی ارجاع داده بشن.این عدد تو کانادا ۵% در انگلستان حدود ۱.۸ تا ۲/۵% و تو استرالیا ۳/۴ تا ۵% هست. و اگر بیش از این باشه، تخلف و نقص محسوب میشه.در ایران چی؟ متأسفانه ۱۲/۵ تا ۱۶ % موارد برای تست های گران قیمت پیشرفته ارجاع می‌شدند!چند برابر استاندارد جهان؟!چند هزار نفر برچسب اشتباه و تحمیل استرس و هزینه؟تلخ تر اینکه آزمایشگاه ها - تعمداً و مغایر با استاندارد دنیا- Range یا گستره نتیجه مثبت رو هم بازتر (wide) کرده بودن تا افراد بیشتری مثبت اولیه بشن و هیییچ داونی از دست در نره!
استاندارد و نظارت؟ هیچ!گوشت قربانی؟ مادر و جنین…
undefinedخب حالا روند چجوری بوده تو ایران:سالانه حدود یک میلیون بارداری رو در نظر بگیریم.حدود ۹۵% رو میفرستادیم غربال‌گریundefinedاون هم به چه شکلی و چه ادبیاتی و چه اجبار و فشاری (انگشت و امضا گرفتن، انگ بی سوادی و نفهمیدن به والدین و…)
گفتیم شیوع داون «یک در هزار» نفرهاما طبق بررسی و ارزیابی، در اون روند معیوب قبلی، روی «یک نفر از هر شش نفر» برچسب داون می‌خورد!میشه حدود ۱۵۰ هزار بارداری!در حالی که در بدترین حالت، هزار بارداری داون بوده!یعنی ۱۴۹ هزار آدم سالم برچسب بیماری میخوردن!!تا همینجا یعنی این غربال‌گری یک فضاحت علمی بوده!(منفی کاذب هم داره آزمایش. یعنی مواردی بوده که داون بودن اما با آزمایش و اونهمه بگیر و ببند، تشخیص داده نمیشدن)
undefinedخب حالا چه اشکالی داره؟اشکال رو برید از میلیون ها مادری که تا جواب تست غربال‌گری شون بیاد تحت استرس و فشار بی حد بودن بپرسید! خانواده هایی که مردن و زنده شدن تا جواب بیاد!اگر انسان هستیم، اگر دلمون برای زن و خانواده میسوزه، بریم ببینیم میلیون ها مادر بارداری که باید در آرامش باشن، با یک سیستم اشتباه و روند اشتباه در این سال‌ها چه بر سرشون اومد!

ادامه دارهو نکات جالبی روشن میشه

undefined د. موحدی‌نیا | مادر، پزشک، دستیار تخصصی پزشکی پیشگیری و اجتماعی دانشگاه تهران@hejrat_kon
#غربال_گری #سقط #بارداری #غربالگری#نشربامنبع

۱۵:۰۴

#پرونده_ویژه#غربالگری #بخش_چهارم

خبحالا سه راه پیش پای این ۱۵۰ هزار نفر بود:undefined یا بیخیال ادامه غربال‌گری بشن و بارداری رو با استرس و نگرانی بی حد به پایان برسونن undefined حدود ۳۰ هزار نفرundefined یا چند میلیون خرج کنن و برن تست های پیشرفته undefined حدود ۱۰۰ هزار نفرundefined یا…یا سقط جنین…جنینی که #برچسب بیماری خورده
شاید به نظرتون مسخره بیاد و بگید وا کی این کارو میکنه؟اما مطالعه‌ای با گستره ملی نشون داد حدود ۲۰ هزار ، بله درست خوندید ۲۰ هزااار جنین سالم در فرایند غربال‌گری به همین شکل توسط والدین سقط میشدند!والدینی که اصصصلا نمیدونن که مثبتِ این آزمایش، فقط یعنی یک #احتمال ! نه #تشخیص !
خط قرمز غربال‌گری رو یادتونه؟مرگ!و حالا مرگ ۲۰ هزار جنین، انسان، امید دل، نسل…
آیا این پایان ماجراست؟خیر!از اون صدهزار نفری که میرفتن برای آمنیوسنتز هم، حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ جنین به عنوان عارضه آمنیوسنتز، سقط میشد…(و چه بسیار مواردی که بعد از از دست رفتن جنین، جواب آمنیوسنتز میومد و میدیدن جنین سالم بودهundefined)
تا الان شد مرگ حدود ۲۲ هزار جنین در اثر [از قِبَلِ] غربال‌گری برای کشف ۱ هزار جنین مبتلا به داون!…بعلاوه هزینه‌های مالی و روحی و روانی باقی خانواده ها
آری فضاحت اخلاقی هم، به فضاحت علمی افزوده شد! undefined

ماجرا تمومه؟ نهمطالعه‌ای اومد و #ارزیابی_اقتصادی روی غربال‌گری داون در ایران انجام داد.فکر می‌کنید چه یافته جالبی داشت؟این که هزینه سالانه غربال‌گری داون در ایران حدود ۱۲۰ برابر هزینه نگهداری مادام العمر این بچه‌های داون هست!اونم با استاندارد زندگی در آمریکا…!
دود از کله بلند میشه نه؟عجب تجارتی! عجب سودی!این برنامه غیراستاندارد، سالانه یک سود چندهزار ميلياردی رو داشته که اگر یک صد و بیست و یکم اون در جای درست خرج میشد، میشد این بچه‌های معصوم رو به خوبی نگه داری کرد! به داد خانواده های فرزندان داون رسید! درد و رنج این خانواده ها رو کاهش داد‌!میشد کار فرهنگی کرد و فیلم و تیزر و… ساخت و دیدگاه جامعه رو نسبت به این کودکان اصلاح کرد!میشد به جای پاک کردن صورت مسئله، مثل بسیاری از کشورهای غربی، مسئله رو حل کرد: به جای ایجاد زمینه #کشتن و حذف،فراهم کردن شرایط و امکانات برای #زندگی بچه‌هایی که فقط با ما #تفاوت دارند؛ نه حقیرترند، نه مستحق #مرگ.جسم شان نقص دارد، اما روحشان چه؟ پاکی و معصومیت شان چه؟ چندبرابر ماست؟

ادامه دارد…

undefined د. موحدی‌نیا | مادر، پزشک، دستیار تخصصی پزشکی پیشگیری و اجتماعی دانشگاه تهران
@hejrat_kon
#غربال‌گری #بارداری #داون #سندروم_داون #غربالگری #سقط#نشربامنبع
پی‌نوشت:کمپین های متعدد دفاع از حیات و عدم سقط بچه‌های سندروم داون در کشورهای غربی را جست‌وجو کنید.

۱۵:۰۴

#پرونده_ویژه#غربالگری #بخش_پنجم
undefined آیا نگهداریِ بچه‌های داون راحته؟معلومه که نیست!کافیه یه مادر باشی تا بدونی که نیست!یه مادر تحمل یک روز بیماری فرزندش رو به سختی میتونه داشته باشه! چه برسه بیماری های که قراره تاهمیشه همراه بچه باشه! چه جسمی چه ذهنی.تعامل شبانه روزی با یک فرزند ۲۰ساله که هنوز مراقبتهای اولیه احتیاج داره و خیلی مسائل رو متوجه نیست!فشار اجتماعی و نگاه بقیه هم بماند.ابتلا و آزمایش با فرزند خیلی بزرگ و سنگینه.اما دوتا نکته هست:هم اینکه بسیاری از خانواده هایی که بچه داون دارن همیشه از مهربانی و بی آزاری اونها میگن.
هم اینکه ما در تفکر دینی خودمون اعتقاد داریم این بچه و مادر بچه، خالقی داره، خدایی داره که از همه ما بی نهایت عالم تره، حکیم تره، عادل تره، مهربان تره.و اینکه این فرزند بیمار در دامن این خانواده قرار گرفته، ذیل اراده و تقدیر اوست.خالق هستی سختی های این مادر رو میبینه، رنج پدر رو میبینه.و آیا این سختی ها هدر میره؟ نه! هرگز!همه‌ش ثبت میشه. و در زندگی ابدی ثمر این صبر و رضا و تحمل، دیده خواهدشد.
undefined️این حرفها چیه؟! چرا ما کاسه داغ تر از آش بشیم و بگیم خانواده نگه داره بچه رو؟ خب با مجوز قانونی برن سقط کنن!
اولا من حکم ندادم که جنین مبتلا به داون بماند یا از بین برود!گفتم اگر هم متولد شود، اگر هم سختی برای خانواده ایجاد شود، همه در نگاه خداست! لحظه به لحظه ش رو خدا میبینه و مینویسه.در اسلام قبول حرج اشکالی نداره. یعنی اگر خانواده انتخاب کنه این سختی رو، نه تنها اشکال نداره بلکه اجرش نزد خدا محفوظه. کاری که خیلیها میکنن؛ اجری که مادرهای نازنینِ قویِ دارای فرزند معلول دارند می‌برند.ثانیا تصميم گيری درباره حیات و مرگ انسان ها (از جمله جنین) حق خداست و خدا، این حق رو در قالب احکام به فقها سپرده. پس هرکسی که این مسئله براش پیش میاد، باید بره و از #مرجع_تقلید خودش بپرسه نه از #پزشک و اداره #پزشکی_قانونی!طبق بررسی ما، بسیاری از فقها و مراجع تقلید #داون رو مجوز سقط جنین نمیدانند و سقط جنین مبتلا به داون، از نظرشون غیرشرعی خواهد بود (حَرَج نمیدونن. #حرج یعنی سختیِ مالایُطاق! یعنی هیچ جوره خانواده نتونه تحمل کنه این بچه رو)پس صرف جواز پزشکی قانونی (که ربطی به قانون اساسی و شورای نگهبان نداشته و نداره) #مجوز_شرعی سقط نیست!جواز سقط یک مسئله شرعیه نه پزشکی.باید از مرجع پرسید.مخصوصاً وقتی این سؤال مطرح باشه که آیا تشخیص داون ۱۰۰% و #قطعی ست؟و این سؤال که ولوج روح کِی هست؟ آیا تا ۱۹ هفتگی ولوج روح جنین اتفاق نیفتاده؟! تو ۱۹ هفته که جنین کامله، حرکت کامل و ارادی داره و…! (بحث #فقهی است و من فقط سؤال مطرح کردم)
undefined اصلاح و ارتقاگفته شد… باید بودجه ای که تا الان صرف شناسایی و #سقط این جنین های معصوم میشده، فقط یک چندمش بیاد و خرج کمک به این خانواده ها بشه! رفاه و تسهیلات ایجاد بشه.انگ زدایی بشه. مراکز درمانی و بیمه خاص ایجاد و گسترده بشه.جریانی معتقده که به جای حل کردن مسئله، صورت مسئله رو باید پاک کرد؛ اون هم با خون! خون هزاران جنین مظلوم.معتقده هیچ انسانی با #جسم_ناقص نباید دنیا بیاد! چون هزینه داره! چون برا سیستم خرج داره! چون نمی ارزه پول براش خرج کرد!!نه! این، نگاهِ اخلاقی_اسلامی، #خداباور و #معادباور نیست! این نگاهِ #سرمایه_داری و #سکولاریسم غربه!و باید ازشون پرسید اگر فرزند ۳ ساله‌ت هم در سانحه‌ای مشکل شدیدی براش پیش بیاد، ممکنه تصمیم بگیری شبانه خفه یا تکه تکه‌ش کنی چون برات عُسر و هزینه داره؟یا اگر خودت در یک تصادف جاده ای، فلج کامل شدی، تو رو هم باید کشت و مملکت رو از وجودت خلاص کرد چون شدی هزینه و خرج و رنج برا خانواده و جامعه؟

undefined نکته دردناک و عجیب تر! چرا متخصصین زنان بر غربال‌گری اصرارمی‌کردند؟ چه نفعی برای آنان داشت؟باید گفت متاسفانه سیستم قبلی به حدی نقص دار بود که اگر یک متخصص زنان، مادر باردار رو برای غربال‌گری نمیفرستاد و این بچه مبتلا به داون متولد میشد، این متخصص بیچاره در دادگاه #محکوم میشد و باید هزينه های مادام العمر این بچه رو می‌پرداخت! undefinedundefinedهمنقدر کارشناسی و عادلانه!!بدیع در کل دنیا!یعنی جریان طرفدار غربال‌گری، طوری برنامه‌ریزی کرده بود که متخصصین زنان تحت فشار قانونی برای تجویز غربال‌گری باشند و این فشار به مادران باردار منتقل بشه. و نهایتاً انجام غربال‌گری برای مادر و متخصص #نهادینه بشه!چه بسیار متخصصین دلسوزی که علاقه ای به غربال‌گری نداشتند اما به علت ترس از این مجازات عادلانه! و دستورالعمل و بخشنامه ها، مجبور به توصیه و اجبار خانواده ها بودند.

در ادامه از قانون حمایت ازخانواده وجوانی جمعیت در مسئله غربال‌گری میگم

undefined د. موحدی‌نیا | مادر، پزشک، دستیار تخصصی پزشکی پیشگیری و اجتماعی دانشگاه تهران
@hejrat_kon
#غربال‌گری #غربالگری #سقط #نشربامنبع

۱۵:۰۵

گفتم امشب بذارم این پرونده ویژه
جذاب
و مهم
#غربال‌گری رو

تا
در طووولانی ترین شب سال
وقت داشته باشید که
این متون طووولانی رو بخونید
undefined


میدونم که تو مهمونی و دورهمی همگوشی دست میگیرید undefinedاون وسط، ده دقیقه وقت بذارید و اینها رو مطالعه کنیدundefinedتا یک بار برای همیشه این مسئله براتون باز بشه

۱۵:۰۶

چندتا عکس هم براتون بذارم

۱۸:۴۸

thumnail
ببینیداین یک برگه نتیجه غربال‌گری هست.
همونطور که مشخصه (خط بنفش) فقط و فقط سه بیماری مورد بررسی و گزارش قرار می‌گیرند:تریزومی ۲۱تریزومی ۱۸تریزومی ۱۳
پس نه خبری از کشف و بررسی فلج مغزی اینجا هست نه بیماری پروانه‌ای نه اوتیسم نه…!
نکته دوم هم اینکهوقتی اون دوتا ستون سرمه ای (خطوط زرد) رنگ تو ناحیه سبز هستند یعنی نتیجه منفیه و نیازی نیست کسی برای آزمایش های تکمیلی ارجاع بشه.اما متاسفانه تعداد اندکی از متخصصین، بدون توجه به این نکته، همه رو از دَم میفرستن برای سل فری یا آمنیوسنتز، خیلی راحت هم میگن: برو که خیالت راحت بشه!!عجب undefinedundefinedundefinedاونهمه استرس و هزینه مالی به مادر باردار تحمیل میکنن و میگن برا اینکه خیالت راحت بشه!!بر چه اساس؟! علمیه این کار‌؟! اخلاقیه؟!
اگر بالای خط و تو ناحیه قرمز باشه هم که توضیحاتش رو مفصل دادیم چقدر مثبت کاذب داره و فقط بیان احتمال یا ریسک ه و… (یعنی همونم به احتمال ۹۹% سالمه!)
@hejrat_kon
#غربال‌گری #سل_فری #آمنیوسنتز #غربالگری #سقط

۱۸:۴۹

thumnail
World Down Syndrome Day
نمادهای روز جهانی داون
@hejrat_kon

۱۸:۴۹

thumnail
تجلی مهر و معرفت
#مادرانه#عارفانه
@hejrat_kon
#ارسالی_شما#رضایتمندی #تاب_آوری #معادباوری #خداباوری #عبد #عبودیت

۱۹:۲۸

thumnail
قصه غمناک پرتکرارده ها خاطره اینجوری فقط برای ماها تعریف شده...
@hejrat_kon #هزینه_تراشی#سخت_کردن به جای #تسهیل#تنبیه_متمدنانه ! #مادری_پرهزینه#تنبیه_با_نقاب_علم#علم_مظلوم #علم_عروسکِ_سیاست#ترس_از_بارداری_مجدد #کنترل_جمعیت_به_سبک_نوین

۹:۴۱

thumnail
جالب بود undefinedundefined
این اسمش #سرقت_ادبی نیست؟
حالا باز به اولی (که فقط زحمت کشیده و اسم و منبع رو حذف کرده!)؛ دومی که کلا به اسم طناز خانم منتشرش کرده!طناز جان ارجمند خداقوت خواهر undefined

#اخلاقی_نیست undefinedآدم مذهبی انقلابی، کانال مثلاً انقلابی، باید خیلی بیشتر از اینها حواسش به این مسائل و رعایت ها باشه!مصداق بارز حق الناس،مصداق پنجه کشیدن به صورتِ اصلِ اخلاقی-شرعی-حقوقیِ #امانت‌داری و #حفظ_حقوق دیگران
@hejrat_kon
undefined این سرقت ادبی و کپی بدون منبع تازگی نداره، خیلییی اتفاق افتاده برام متاسفانه. بدش اینه که اینجور وقتهااغلب دیدم که دوستان در پی #جبران برنمیان.اگر خیلی بخوان رعایت کنن(!) فقط فوری میرن پاک میکنن اون پست رو! چی؟ کی؟ما؟ undefinedاما درستش از نظر من اینه که از طرف عذرخواهی کنن و به مخاطب بگن اصل متن از اینجا بوده.
undefined برخی هم میگن: وا! مگه خالص نیستی؟ برا خدااا نوشتی! چرا دنبال اسم و رسمی؟جوابش که کلی صغری-کبری داره. ولی اصلاً فرض کنید اون نویسنده خیلی بدبخته، روسیاهه، گنهکاره، مشکل فکری داره، دنبال اسم و رسمه، ناخالصه،باشهundefinedشما که مسلمانی؟ شما که اخلاق و شرافت متوجهی؟ شما رعایت کن این حق الناس روundefined شما امانت داری کن undefinedاز شما بعیدهundefined

۹:۴۲

thumnail

۹:۴۲

#ارسالی_شما

سلام و مهرخدا خیرتون بده واقعا ازتون ممنونم بابت پست‌های غربالگری... کاش سه سال پیش بین اون‌همه مطالب ترسناکی که خوندم و شنیدم این پست‌ها رو میدیدم🥺
به منم گفتن عدد NT بچه بالاس (۳/۵) و احتمالا سندروم داونه باید آمینوسنتز بری و بعدم اگه مشکل داشته باشه سقط و ...من تحقیق کردم دیدم ممکنه تو جریان آمینوسنتز بچه از دست بره. همسرم گفتن اصلا شاید اون سونوگرافی اشتباه بوده تقریبا سه چهار جا دیگه برا سونوگرافی رفتیم و عددا کم و زیاد میشدن ولی همه بالای ۳...کلی استرس کشیدیم هم من هم همسرم. یه ماهی شبیه افسرده‌ها ساکت شده بودم و یهو میزدم زیر گریهundefinedundefinedکلی اذیت شدم ولی دیگه نرفتم برا #آمینوسنتز گفتم بچه‌ای که خدا بهش حق حیات داده رو من چکاره‌م این حق رو ازش بگیرم؟ هر طوری که باشه
الحمدلله الان پسرم سه ساله که دنیا اومده سالم باهوش، زیبا و بسیار مهربان
فقط خوندن این مطالب از زبان یک پزشک کلی به یه مادر تو اون شرایط روحیه میدهundefinedبا من که خیلی بد برخورد شدundefinedانقد راحت بهم گفت مجوز میدم میری سقط میکنی انگار داره درباره یه شیء حرف میزنه نه پاره تن منه مادرundefinedundefinedundefined

@hejrat_kon
#غربال‌گری#غربالگری #بارداری #سقط#شی_پنداری_جنین#جنین_شی_نیست#حق_حیات#جنین_لخته_خون_نیست #جنین_تکه_گوشت_نیست

۱۱:۵۵

#ارسالی_شما
سلام خانم دکتر روز بخیرواقعا غربالگری قصه پر غصه ای است.من برای بارداری دوم احتمال سندرم داون دادن.باورتون نمیشه مدیر آزمایشگاه که آقای دکتر بودن تو چشمهام نگاه کرد و گفت برو سریعتر برای اقدام (سقط) آماده شو.از آزمایشگاه تا خونه که راه طولانی بود پیاده رفتم و گریه کردم. بماند که همسرم هم می گفت باید واقع بین باشی و هر چقدر التماس می کردم این بچه تو شکم من تکون میخوره چطور از یک مادر چنین انتظاری دارین؟! نمی فهمیدن...
به لطف خدا و مشورت یک پزشک متخصص متعهد، بچه را نگه داشتیم و به دنیا اومد و الان به اذعان بقیه فوق العاده باهوشه
@hejrat_kon
#غربالگری #بارداری #سقط#آمینوسنتز #شی_پنداری_جنین

۱۱:۵۵

هجرت | د. موحد| dr.mother8
undefined تصویر
از کانال روشنگری پیام دادندو اصلاح کردندممنون ازشونخدا به توفیقاتشون بیفزاید

ولی طناز خانومشما یه فکری به حال خودت بکن undefinedکه به اسم خودت مطلبو دادی دست ادمین اون کانال

۱۲:۰۵


#پرونده_ویژه#غربالگری #بخش_آخر
قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و «غربال‌گری»
undefined متأسفانه رسانه‌ها بدون توجه به تمام این پشتوانه علمی، اصلاح دستورالعمل غربال‌گری توسط قانون جمعیت رو،تا جایی که شد تخریب کردند!برخی از مردم و حتی بسیاری از گروه ها و افراد و خبرگزاری های مذهبی هم بدون دانستن/تلاش برای دانستنِ حقیقت (فکت های علمی + میزان خطاهای خسران بار + پشت پرده و منافع تجاری ذی نقشان) با رسانه ها همراه شدند و به قانون تاختند.
undefined عکس انواع و اقسام جنین های بیمار و ناقص الخلقه بی ربط به غربال‌گری پخش میشد و گفته میشد آی مردم! قانون جمعیت میخواد اینها زیاد بشن!حتی بسیاری از تحصیل کرده های علوم پزشکی و کادر درمان هم باور می‌کردند! 🫢و از خودشون نمیپرسیدن که مثلاً اننسفالی یا سندروم(توالی) پاتر یا فوکوملیا یا مثلا اوتیسم و بیماری های متابولیک چه ربطی به این غربال‌گری روتین بارداری داره؟! undefined
undefined یا گفتند که حاکمیت میخواد با #معلول_زایی ، #جمعیت رو زیاد کنه!! undefined🫠درحالی که طبق بخش های قبلی، متوجه شدیم که اگر حتی هیچ مادری در ایران غربال‌گری نکنه، حدود ۱۰۰۰-۱۵۰۰ کودک داون به دنیا میاد!!با این تعداد جمعیت کدوم کشور زیاد میشه؟ کدوم مملکت از #بحران_جمعیت عبور میکنه؟! TFR چقد بالا میره؟! undefinedنه!بحث «#افزایش_جمعیت به قیمت معلول زایی» وسط نبود!بحثِ اصالت #علم و #شرع و #اخلاق بود!قانون، خون‌خواه اون هزاران جنینِ بی‌گناه سقط شده، شدپناهِ هزاران انسان و نسلی که با این روند غیرعلمی از بین میرفتند!پشتیبان هزاران مادر بارداری که نباید غیرعلمی و غیراستاندارد، تحت استرس و فشار روحی و مالی قرار می‌گرفتند!

undefined قانون جوانی جمعیت غربال‌گری رو #ممنوع کرد؟حین و اوایل تصویب قانون، اکثریت رسانه‌ها هجمه کردند که قانون غربال‌گری رو ممنوع کرده! هرچقد گفته میشد ممنوعیت وجود نداره و فقط روند معیوب اصلاح شده، جیغ بنفش جریان غربال‌گری بلندتر بود.حال اکنون، بعد از گذشت دو سال، دیگه همه به چشم می‌بینند که ممنوعیتی درکار نبوده و اون اتهامات دروغ و نادرست بود!
undefined آنچه مدنظر قانون بود، اینها بود:- دستورالعملِ «غربال‌گری برای همه زنان باردار» (= یک جورایی اجبار برای همه) از سطح مراکز بهداشت (PHC) حذف شود. (درواقع این غربال‌گری از ابتدا هم بدون مطالعات و اسناد پشتیبان وارد نظام مراقبت شبکه شده بود) - برای متخصصین زنان دستورالعمل علمیِ موارد توصیه به غربال‌گری (سن خیلی بالای مادر، سابقه داون در خانواده و…) تدوین شود. - محکومیت متخصصین زنان برداشته شود- فهرست آزمایشگاه ها و مراکز تصویربرداری مجاز تهیه و اعلام شود.

undefined در کنار اینها، قوانین و تکالیفی برای نهادهای مختلف (بهزیستی، بیمه،...) در جهت #حمایت_از_معلولین و بیماران وجود داره که باید اجرا بشه تا این خانواده‌ها، بیش از رنج بیمارداری رنج دیگری نداشته باشن.

undefined آیا همه مواد قانون اجرایی شده؟متأسفانه نه- همچنان برخی از متخصصین زنان مادران باردار را مجبور به غربال‌گری میکنند.این مسئله نیازمند نظارت دقیق است که وزارت بهداشت به دنبال ایجاد آن است.- هنوز امنیت قضایی کامل برای پزشکان متخصص (که غربال‌گری را به همه اجبار و تحمیل نمی‌کنند) وجود ندارد- توصیه به غربال‌گری در شبکه بهداشت کامل حذف نشده و برخی مراقبین سلامت آن را توصیه و حتی اجبار میکنند و ارجاع میدهند.- نظارت دقیق بر آزمايشگاه ها هنوز وجود ندارد و فهرست مراکز اعلام نشده
undefined هرگونه #اجبار مادر به انجام غربال‌گری #تخلف است و می‌توان آن را به مراجع بالادستی از جمله سامانه ۱۹۰ گزارش داد.با این حال هرکس که مایل است می‌تواند غربال‌گری را انجام دهد.

undefined️نکته مهم:برخلاف ادعای مخالفین اصلاح غربال‌گری،آمار و بررسی ها نشان میدهد که در این دو سال اجرای قانون و کاهش حدود ۲۰ درصدی غربال‌گری در کشور، میزان تولد نوزادان مبتلا به داون (به قول آنها: #معلول_زایی) افزایش نداشته undefined


امیدوارم این بحث مبسوط مفید بوده باشه.امیدوارم رویکرد جامعه و سیستم نسبت به انسان هایی با جسم و ظاهر و عملکرد #متفاوت با اکثریت، اصلاح بشه.امیدوارم #خداباوری و #معادباوری ، اساس بینش و رفتارهای ما بشهundefined
undefined د. موحدی‌نیا | پزشک، مادر، دستیار تخصصی پزشکی پیشگیری و اجتماعی
@hejrat_kon
#غربال‌گری #غربالگری #سقط #قانون #قانون_جمعیت #جمعیت#نشربامنبع

۱۶:۱۰

هجرت | د. موحد| dr.mother8
#پرونده_ویژه #غربالگری #بخش_آخر قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و «غربال‌گری» undefined متأسفانه رسانه‌ها بدون توجه به تمام این پشتوانه علمی، اصلاح دستورالعمل غربال‌گری توسط قانون جمعیت رو، تا جایی که شد تخریب کردند! برخی از مردم و حتی بسیاری از گروه ها و افراد و خبرگزاری های مذهبی هم بدون دانستن/تلاش برای دانستنِ حقیقت (فکت های علمی + میزان خطاهای خسران بار + پشت پرده و منافع تجاری ذی نقشان) با رسانه ها همراه شدند و به قانون تاختند. undefined عکس انواع و اقسام جنین های بیمار و ناقص الخلقه بی ربط به غربال‌گری پخش میشد و گفته میشد آی مردم! قانون جمعیت میخواد اینها زیاد بشن! حتی بسیاری از تحصیل کرده های علوم پزشکی و کادر درمان هم باور می‌کردند! 🫢 و از خودشون نمیپرسیدن که مثلاً اننسفالی یا سندروم(توالی) پاتر یا فوکوملیا یا مثلا اوتیسم و بیماری های متابولیک چه ربطی به این غربال‌گری روتین بارداری داره؟! undefined undefined یا گفتند که حاکمیت میخواد با #معلول_زایی ، #جمعیت رو زیاد کنه!! undefined🫠 درحالی که طبق بخش های قبلی، متوجه شدیم که اگر حتی هیچ مادری در ایران غربال‌گری نکنه، حدود ۱۰۰۰-۱۵۰۰ کودک داون به دنیا میاد!! با این تعداد جمعیت کدوم کشور زیاد میشه؟ کدوم مملکت از #بحران_جمعیت عبور میکنه؟! TFR چقد بالا میره؟! undefined نه! بحث «#افزایش_جمعیت به قیمت معلول زایی» وسط نبود! بحثِ اصالت #علم و #شرع و #اخلاق بود! قانون، خون‌خواه اون هزاران جنینِ بی‌گناه سقط شده، شد پناهِ هزاران انسان و نسلی که با این روند غیرعلمی از بین میرفتند! پشتیبان هزاران مادر بارداری که نباید غیرعلمی و غیراستاندارد، تحت استرس و فشار روحی و مالی قرار می‌گرفتند! undefined قانون جوانی جمعیت غربال‌گری رو #ممنوع کرد؟ حین و اوایل تصویب قانون، اکثریت رسانه‌ها هجمه کردند که قانون غربال‌گری رو ممنوع کرده! هرچقد گفته میشد ممنوعیت وجود نداره و فقط روند معیوب اصلاح شده، جیغ بنفش جریان غربال‌گری بلندتر بود. حال اکنون، بعد از گذشت دو سال، دیگه همه به چشم می‌بینند که ممنوعیتی درکار نبوده و اون اتهامات دروغ و نادرست بود! undefined آنچه مدنظر قانون بود، اینها بود: - دستورالعملِ «غربال‌گری برای همه زنان باردار» (= یک جورایی اجبار برای همه) از سطح مراکز بهداشت (PHC) حذف شود. (درواقع این غربال‌گری از ابتدا هم بدون مطالعات و اسناد پشتیبان وارد نظام مراقبت شبکه شده بود) - برای متخصصین زنان دستورالعمل علمیِ موارد توصیه به غربال‌گری (سن خیلی بالای مادر، سابقه داون در خانواده و…) تدوین شود. - محکومیت متخصصین زنان برداشته شود - فهرست آزمایشگاه ها و مراکز تصویربرداری مجاز تهیه و اعلام شود. undefined در کنار اینها، قوانین و تکالیفی برای نهادهای مختلف (بهزیستی، بیمه،...) در جهت #حمایت_از_معلولین و بیماران وجود داره که باید اجرا بشه تا این خانواده‌ها، بیش از رنج بیمارداری رنج دیگری نداشته باشن. undefined آیا همه مواد قانون اجرایی شده؟ متأسفانه نه - همچنان برخی از متخصصین زنان مادران باردار را مجبور به غربال‌گری میکنند. این مسئله نیازمند نظارت دقیق است که وزارت بهداشت به دنبال ایجاد آن است. - هنوز امنیت قضایی کامل برای پزشکان متخصص (که غربال‌گری را به همه اجبار و تحمیل نمی‌کنند) وجود ندارد - توصیه به غربال‌گری در شبکه بهداشت کامل حذف نشده و برخی مراقبین سلامت آن را توصیه و حتی اجبار میکنند و ارجاع میدهند. - نظارت دقیق بر آزمايشگاه ها هنوز وجود ندارد و فهرست مراکز اعلام نشده undefined هرگونه #اجبار مادر به انجام غربال‌گری #تخلف است و می‌توان آن را به مراجع بالادستی از جمله سامانه ۱۹۰ گزارش داد. با این حال هرکس که مایل است می‌تواند غربال‌گری را انجام دهد. undefined️نکته مهم: برخلاف ادعای مخالفین اصلاح غربال‌گری، آمار و بررسی ها نشان میدهد که در این دو سال اجرای قانون و کاهش حدود ۲۰ درصدی غربال‌گری در کشور، میزان تولد نوزادان مبتلا به داون (به قول آنها: #معلول_زایی) افزایش نداشته undefined امیدوارم این بحث مبسوط مفید بوده باشه. امیدوارم رویکرد جامعه و سیستم نسبت به انسان هایی با جسم و ظاهر و عملکرد #متفاوت با اکثریت، اصلاح بشه. امیدوارم #خداباوری و #معادباوری ، اساس بینش و رفتارهای ما بشهundefined undefined د. موحدی‌نیا | پزشک، مادر، دستیار تخصصی پزشکی پیشگیری و اجتماعی @hejrat_kon #غربال‌گری #غربالگری #سقط #قانون #قانون_جمعیت #جمعیت #نشربامنبع
خباین هم قسمت آخر
امیدوارم مورد عنایت و رضایت مادر همه عالمیانحضرت صدیقه زهرا قرار بگیره،به عنایت حضرت، به گوش مادران ایرانی برسه،و به لطف ایشون، جنین های بی گناه و مظلوم بیشماری از سقط نجات پیدا کنندundefinedundefined

۱۷:۲۹

thumnail
undefined نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است!

نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛براى اینکه بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند،قشرهاى فعّال را در دامن خودشان تربیت مى‌کنند.#خدمت_مادر_به_جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همه کس بالاتر است.و این امرى است که انبیا ميخواستند. ميخواستند که بانوان قشرى باشند که آنها تربیت کنند جامعه را…
امام خمینی رحمةالله‌علیه

@hejrat_kon
میلاد نور دو عالمبهانه خلقتفاطمة الزهراء سلام الله علیهاوتولد روح الله الخمینی بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، طلیعه ظهوربر همه زنان و مردان تعالی خواه دنیامبارک undefined🥰
از من بپرسیهیچ چیز اتفاقی نیست!اتفاقی نیست
تقارنِ تولدِ «اُم» و «امام»
undefined

undefined امام عزیزنزد مادرتان صدیقه اطهر ما را یاد و سفارش کنید
@hejrat_kon
#مادر #مادری #مادرم_باافتخار#مادرها_انسان_سازند

۱۷:۳۰

هجرت | د. موحد| dr.mother8
undefined undefined نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است! نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ براى اینکه بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند، قشرهاى فعّال را در دامن خودشان تربیت مى‌کنند. #خدمت_مادر_به_جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همه کس بالاتر است. و این امرى است که انبیا ميخواستند. ميخواستند که بانوان قشرى باشند که آنها تربیت کنند جامعه را… امام خمینی رحمةالله‌علیه @hejrat_kon میلاد نور دو عالم بهانه خلقت فاطمة الزهراء سلام الله علیها و تولد روح الله الخمینی بنیان‌گذار انقلاب اسلامی، طلیعه ظهور بر همه زنان و مردان تعالی خواه دنیا مبارک undefined🥰 از من بپرسی هیچ چیز اتفاقی نیست! اتفاقی نیست تقارنِ تولدِ «اُم» و «امام» undefined undefined امام عزیز نزد مادرتان صدیقه اطهر ما را یاد و سفارش کنید @hejrat_kon #مادر #مادری #مادرم_باافتخار #مادرها_انسان_سازند
پیشنهاد بدید بره مجلهundefined

۱۷:۳۰