thumnail
ضعف شدید قانون در موضوع فیلترینگنظر عضو دفتر رهبر انقلاب اسلامی، به زبان فارسی، برای مخاطبین ایرانی، برای یک مشکل داخلی، در توئیترِ فیلترشده‌یِ آمریکایی بیان می‌شود و خبرگزاری فارس آن را بازنشر می‌کند. این یعنی رسمیت دادن به توئیتر و سوق دادن مردم به استفاده از فیلترشکن برای استفاده از این شبکه!

به سخره گرفتن فیلترینگ توسط مسئولین کشور که دلیل اصلی آن را می‌توان به فقدان قانون برای این امر بیان کرد. اگر قرار است استفاده کنیم و از اخبار نظام مطلع بشیم، پس چرا فیلتر میشه؟؟!
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۲۰:۴۳

thumnail
چرا با مردم صحبت نمی‌کنیم؟!
در حال انجام یک پژوهش بودم که به یک درس یک‌واحدی از دانشگاه استنفورد برخوردم: «چرا باید به فضا برویم؟» در این درس، دانشجویان یاد می‌گیرند چرا میلیاردها دلار خرج کردن برای کشف فضا منطقی است. جالب اینجاست که چارچوب نظام آمریکا فقط به جنبه‌های علمی و اقتصادی موضوع محدود نمی‌شود؛ آن‌ها حتی توجیه افکار عمومی را هم جدی می‌گیرند و در بهترین دانشگاه‌هایشان کلاس برگزار می‌کنند تا مردم قانع شوند که این کار به نفع کشور، نسل آینده و جامعه است.
حالا سؤال این است: ما برای اینکه چرا فیلتر می‌کنیم و چرا این تصمیم به نفع مردم، فرزندان و خانواده‌هاست، حتی یک سمینار ساده برگزار کرده‌ایم؟

undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۲:۳۸

thumnail
وقتی ضعف داخلی، واتس‌اپ را بی‌دلیل محبوب کرد
باز کردن واتس‌اپ بدون گرفتن هیچ امتیازی از شرکت متا، فقط باعث گستاخی بیشتر این شرکت شده است. حالا کانال‌هایی که مخالف نظر آن‌ها هستند، به‌راحتی حذف می‌شوند.
اما یک موضوع دیگر که جای تأمل دارد: واقعاً برای پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی متأسفم. چند سال فرصت داشتند، اما نتوانستند در ابعاد مختلفی مثل کیفیت خدمات، افزودن ویژگی‌های جدید، افزایش امنیت، یا جلب اعتماد کاربران رشد کنند. این ضعف‌ها باعث شد که کاربران داخلی رغبتی به استفاده از آن‌ها نداشته باشند و باز هم به سمت پیام‌رسان‌های خارجی هجوم ببرند.
افسوس...(تصویر از کانال حسین دارابی: واتس‌آپ کانال‌هایی که به مذاقش خوش نیاید، حذف می‌کند.)
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۶:۳۷

thumnail
ایران؛ بیشترین کاربر سایفون در جهان
آمار رسمی منتشر شده توسط سایفون نشان می‌دهد که ایرانی‌ها بزرگ‌ترین کاربران این فیلترشکن در جهان هستند.
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۹:۰۷

لحظه‌نوشت عصر فناوری | سیدعلی علوی
undefined ایران؛ بیشترین کاربر سایفون در جهان آمار رسمی منتشر شده توسط سایفون نشان می‌دهد که ایرانی‌ها بزرگ‌ترین کاربران این فیلترشکن در جهان هستند. undefined سیدعلی علوی‌ لحظه‌نوشت عصر فناوری @IranAlavi
thumnail
این هواپیما چیه؟ A220!
قیمتش چقدره؟ ۳۵ میلیون دلار. جالبه، نه؟
حالا اینو بدونید: از سال ۲۰۲۰ آمریکا همین مقدار، یعنی ۳۵ میلیون دلار، فاند و کمک بلاعوض به سایفون داده. ولی خرید این هواپیما برای ایران تحریمه، چون خب... جان ایرانی‌ها ظاهراً خیلی اولویت نداره.
اما سایفون؟ اوه! سایفون کاملاً رایگان، فی‌سبیل‌الله و برای «آزادی مردم مظلوم ایران» در دسترسه.
تاحالا فکر کردید چرا سایفون بدون محدودیت کار می‌کنه، ولی ما حتی نمی‌تونیم یه دونه از این هواپیما بخریم و توسط همین آمریکایی‌ها تحریم هستیم؟! زیبا نیست؟!undefined
https://www.opentech.fund/projects-we-support/supported-projects/psiphon/
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۹:۲۰

لحظه‌نوشت عصر فناوری | سیدعلی علوی
undefined ایران؛ بیشترین کاربر سایفون در جهان آمار رسمی منتشر شده توسط سایفون نشان می‌دهد که ایرانی‌ها بزرگ‌ترین کاربران این فیلترشکن در جهان هستند. undefined سیدعلی علوی‌ لحظه‌نوشت عصر فناوری @IranAlavi
thumnail

۱۹:۲۰

thumnail
بزرگانی که در سال ۲۰۲۴ به شهادت رسیدند...روحشان غریق رحمت واسعه‌ی خداوند متعال شود.
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۹:۵۷

thumnail
اللهم عجل لولیک الفرج
لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۶:۳۲

thumnail
داده‌ها، گنجینه‌ای ارزشمند؛ جریمه‌ی اپل، اما داستانی که تمام نمی‌شود
همه خبر جریمه‌ی ۹۵ میلیون دلاری اپل را شنیدیم. اپل جریمه شد و تا یک هفته‌ی دیگر همه چیز فراموش می‌شود. اما اطلاعاتی که جمع‌آوری کرده، بسیار ارزشمند است. اگرچه ممکن است در نگاه اول تصور شود که این داده‌ها صرفاً برای تبلیغات هدفمند یا توسعه محصولات استفاده می‌شوند، اما در واقع این اطلاعات ابزاری قدرتمند برای مهندسی افکار عمومی، تأثیرگذاری بر امنیت ملی و ایجاد بی‌ثباتی اجتماعی هستند.
اگر می‌خواهید بدانید این داده‌ها چگونه استفاده می‌شوند، چند نمونه از کاربردهایشان را در ادامه می‌خوانید:
🟢 ۱. تأثیرگذاری بر بازار و اقتصاد:داده‌های کاربران می‌توانند برای تحلیل رفتار بازار و ایجاد جو روانی استفاده شوند. مثلاً کانال‌های ارز تلگرامی که قیمت دلار را تغییر می‌دهند، ممکن است خارج از کشور مدیریت شوند و با دستکاری افکار عمومی، فشارهای اقتصادی بر جامعه وارد کنند.
🟢 ۲. مهندسی افکار عمومی:شرکت‌ها یا نهادهای خارجی می‌توانند از داده‌ها برای تحلیل نگرانی‌ها و خواسته‌های مردم استفاده کرده و با ایجاد کمپین‌های هدفمند، بر احساسات و تصمیم‌گیری‌های عمومی تأثیر بگذارند. این کمپین‌ها می‌توانند به تضعیف اعتماد به ساختارهای داخلی منجر شوند.
🟢 ۳. شناسایی الگوهای اجتماعی برای ایجاد بی‌ثباتی:با تحلیل داده‌ها، می‌توان نقاط ضعف اجتماعی یا حساسیت‌های فرهنگی را شناسایی کرد و از آن‌ها برای ایجاد شکاف‌های اجتماعی یا تحریک تضادهای قومی و مذهبی بهره برد.
🟢 ۴. نظارت بر رفتار کاربران:شرکت‌ها یا دولت‌های خارجی ممکن است از داده‌های ضبط‌شده برای شناسایی فعالان اجتماعی، اقتصادی یا سیاسی استفاده کرده و از این اطلاعات برای کنترل یا اعمال فشار استفاده کنند.
🟢 ۵. تضعیف امنیت ملی:تحلیل داده‌های کاربران می‌تواند برای برنامه‌ریزی حملات سایبری یا جاسوسی اطلاعاتی مورد استفاده قرار گیرد. مثلاً مکان‌یابی کاربران حساس یا تحلیل الگوهای رفتاری آن‌ها، اطلاعات ارزشمندی برای نفوذگران فراهم می‌کند.
🟢 ۶. جمع‌آوری اطلاعات پزشکی و بیولوژی:اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا اطلاعات بیولوژی از طریق گوشی‌های هوشمند منتقل می‌شود یا خیر، اما در پروژه‌ای که گلشیفته فراهانی در آن نقش داشت، از ایرانیان درخواست می‌شد نمونه‌های ژنتیکی خود، مانند بزاق یا DNA، را با استفاده از کیت‌های آزمایش خانگی جمع‌آوری و به مراکزی در خارج از کشور ارسال کنند. این داده‌ها همراه با اطلاعات تکمیلی مانند قومیت، منطقه جغرافیایی و جزئیات سلامتی افراد جمع‌آوری می‌شد.اگرچه هدف این پروژه به‌ظاهر علمی بود، اما نگرانی‌های جدی درباره سوءاستفاده از این داده‌ها برای مقاصدی مانند تهدیدات زیستی، تولید سلاح‌های بیولوژیکی یا بهره‌برداری‌های تجاری و ژئوپلیتیکی به وجود آمد. این مسئله اهمیت حفاظت از اطلاعات بیولوژیکی را دوچندان می‌کند.
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۵:۵۶

thumnail
چرا نسل 6 قبل از فراگیری کامل نسل 5؟
نسل 5 (5G) در حال گسترش است، اما هنوز به پوشش کامل جهانی نرسیده است. بر اساس گزارش‌ها، تا پایان سال 2023، حدود 1.6 میلیارد نفر به شبکه 5G دسترسی دارند، اما در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، این فناوری هنوز کاملاً فراگیر نشده است. با این حال، رقابت جهانی برای توسعه نسل 6 (6G) با سرعت بالایی آغاز شده است.
برای مقایسه، فاصله زمانی بین معرفی نسل 4 (4G) در اواخر دهه 2000 و تجاری‌سازی 5G نزدیک به 10 سال بود. اما اکنون تحقیقات درباره 6G تنها چند سال پس از آغاز عرضه 5G به‌صورت جدی شروع شده است و پیش‌بینی می‌شود این فناوری تا سال 2030 وارد مرحله بهره‌برداری شود.
این شتاب در توسعه 6G، به دلیل رقابت شدید میان قدرت‌های بزرگ است. در 5G، چین با شرکت هوآوی به رهبری جهانی دست یافت، اما کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا، نمی‌خواهند این برتری در 6G نیز تکرار شود. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری‌های چندصد میلیارد دلاری در این حوزه انجام شده است. آمریکا با اقداماتی مانند تحریم هوآوی و سرمایه‌گذاری سنگین با متحدان اروپایی خود، عملا ترمز پرچم‌داری چین را در این حوزه کشیدند.
6G وعده‌هایی مانند سرعت 100 برابر بیشتر از 5G، تأخیر نزدیک به صفر و پشتیبانی از ارتباطات کوانتومی و هوش مصنوعی در مقیاس جهانی را می‌دهد. این فناوری نه‌تنها آینده ارتباطات را شکل می‌دهد، بلکه به ابزاری استراتژیک در رقابت‌های ژئوپلیتیکی تبدیل خواهد شد.
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۷:۰۹

thumnail
حریم خصوصی؛ هدیه‌ای برای آینده فرزندانتان
تصویری از تولد زین‌الدین زیدان با خانواده‌اش دیدم؛ محیطی ساده، صمیمی، با کیکی معمولی و لباس‌هایی ساده و ...(یه لحظه فکر کنید تولد سلبریتی‌های ما بود، چه ولخرجی‌هایی برای یک تولد ساده که نمی‌کردند...) اما چیزی که بیشتر توجهم را جلب کرد، هوشمندی در پوشاندن چهره دو نوه‌اش بود. روی تصویر این دو کودک که نابالغ هستند، قلب گذاشته شده بود تا حریم خصوصی آن‌ها حفظ شود.
حالا شما، پدر و مادرهای عزیز! وقتی از شیرین‌کاری‌های فرزندانتان عکس می‌گیرید و در فضای مجازی منتشر می‌کنید، لحظه‌ای فکر کنید. شاید غذا خوردن با صورت چرب یا لباس‌های کثیفشان برای عمه و خاله بامزه باشد، اما این تصاویر ممکن است در آینده برای فرزندتان دردسرساز شود؛ مثلاً در مدرسه دستمایه تمسخر همکلاسی‌هایشان قرار بگیرد.
حریم خصوصی فرزندانتان، هدیه‌ای است که آینده‌شان را امن‌تر می‌کند. بیایید مثل زیدان، به فکرشان باشیم!undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۹:۴۰

thumnail
حکمرانی در عصر پیام‌رسان‌ها؛ وقتی فناوری تصمیم می‌گیرد
چند وقتی است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، از حکمرانی صرف دولت‌ها عبور کرده‌ایم و به جایی رسیده‌ایم که فناوری، پلتفرم‌ها و مدیران آن‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در مناسبات سیاسی و اجتماعی دارند. نمونه اخیر آن، نحوه برخورد ایلان ماسک، مدیرعامل توئیتر، با جاستین ترودو، نخست‌وزیر سابق کانادا است.
در توییتی، ترودو در واکنش به بحث الحاق کانادا به آمریکا نوشت:الحاق کانادا به آمریکا غیرممکن است و این اتفاق هرگز نخواهد افتاد.
ایلان ماسک با لحنی تمسخرآمیز پاسخ داد:ای دختر، تو دیگر فرماندار کانادا نیستی. پس مهم نیست که چه می‌گویی!
در شرایطی که دولتمردان جدید آمریکا به‌طور جدی به الحاق کانادا به خود می‌اندیشد و این موضوع بسیار حساس شده، ماسک به‌راحتی شان یکی از نزدیک‌ترین شرکای سیاسی سابق آمریکا را تنها ساعاتی بعد از استعفا نادیده گرفت و او را تحقیر کرد. ترودو، صرفا کاربر و مصرف کننده شبکه‌ی ایکس است و چاره‌ای جز بی‌اعتنایی همراه با ذلت ندارد!
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۶:۰۷

thumnail
از خشم تو به آغوش رحمتت گریزانم
خدای عالم برای تنبیه مستکبران نیازی به عذاب‌های بزرگ و هولناک ندارد. او که قدرت مطلق است، گاهی برای نشان دادن عظمتش از ساده‌ترین چیزها استفاده می‌کند، چیزهایی که شاید در نگاه ما بی‌اهمیت یا کوچک به نظر برسند.
در طبس، همان شن‌های ریز و بی‌وزنی که شاید حتی در دست حس نشوند، توانستند ارتش قدرتمند آمریکا را زمین‌گیر کنند. عملیات بزرگی که با تجهیزات پیشرفته و نیروی نظامی عظیم طراحی شده بود، با اراده خدا و تنها به وسیله شن، به رسوایی کشیده شد.
این حکمت خداوند، امروز هم در ماجرای آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا دیده می‌شود. ایالتی که کنار اقیانوس قرار دارد، آن‌هم در وسط زمستان، با ترکیب ساده‌ای از باد و آتش به خاکستر کشیده شده است. ترامپی که مدعی بود خاورمیانه را به آتش بکشد و همیشه بی‌قیدوشرط از اسرائیل حمایت می‌کرد، حالا شاهد سوختن بخشی از ثروتمندترین ایالت کشورش است. حمایتی که همیشه با استفاده از ثروت و منابع عظیم آمریکا به تقویت اسرائیل می‌انجامید، حالا در برابر یک باد و آتش ساده، عاجز و ناتوان به نظر می‌رسد.
خداوند برای تنبیه ظالمان نیازی به زلزله یا طوفان‌های مهیب ندارد. اراده او کافی است تا کوچک‌ترین و ساده‌ترین چیزها به ابزار قدرتش تبدیل شوند.

undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۶:۳۶

thumnail
ایجاد وابستگی؛ ابزاری برای سلطه و برده‌داری نوین
دولت ایالات متحده محدودیت‌های جدیدی برای صادرات تراشه‌ها و فناوری‌های هوش مصنوعی اعمال کرده است. این محدودیت‌ها شامل ممنوعیت صادرات به کشورهایی مانند چین، روسیه، ایران و کره شمالی می‌شود و هدف آن حفظ رهبری آمریکا و متحدانش در حوزه هوش مصنوعی است.در جنگل عصر حاضر، فرقی نمی‌کند واکسن کرونا باشد، موتور هواپیما، سیستم‌عامل، دانش هسته‌ای، یا تراشه‌های هوش مصنوعی nVIDIA؛ مهم این است که به هر طریقی تو را وابسته به خودشان کنند. وقتی برای نیازت به آن‌ها محتاج شدی، کافی است سریع تحریمت کنند و وابستگی‌ات را بیشتر کنند.
آقایان، بزرگواران، مسئولین، مدیران شرکت‌ها، دلسوزان ایران، اگر می‌خواهیم در این جنگل مستکبران حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید از پایه همه چیز را خودمان بسازیم. وگرنه این فاصله هر روز بیشتر خواهد شد و ما تا ابد وابسته خواهیم ماند.
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۵:۵۹

thumnail
تیک‌تاک در آستانه فیلتر؛ آزمون حکمرانی آمریکا برای ما؟
فردا یکشنبه، موعد تصمیم‌گیری نهایی برای تیک‌تاک در آمریکاست. این پلتفرم تا امروز فرصت داشت که به یک شرکت یا سرمایه‌دار آمریکایی فروخته شود. حالا با گذشت این مهلت، دو سناریوی اصلی پیش روی این ماجراست:
undefined حالت اول: فیلتر شدن تیک‌تاکدر این سناریو، آمریکا با حکمرانی قاطع خود کاری خواهد کرد که خود تیک‌تاک دسترسی کاربران آمریکایی را مسدود کند. اگر این اتفاق نیفتد، احتمالاً تیک‌تاک تحریم شده و از اپ استور اپل و گوگل پلی حذف خواهد شد، نه فقط برای آمریکا، بلکه در سراسر جهان. در صورت ادامه فعالیت از طریق نسخه‌های قابل دانلود از بازارهای دیگر، آمریکا احتمالاً قوانینی برای حذف این برنامه از دستگاه‌های کاربران وضع کرده و حتی محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای برای فیلترشکن‌های غیرقانونی اعمال می‌کند.
undefined حالت دوم: تصمیم غیرمنتظره ترامپترامپ ممکن است با هدف حفظ رضایت 170 میلیون کاربر آمریکایی، مانع فیلتر شدن تیک‌تاک شود و به‌جای آن از چین امتیازات مالیاتی یا اقتصادی دریافت کند.
این ماجرا نشان خواهد داد که مدل حکمرانی آمریکا در فضای مجازی کاملاً مبتنی بر قدرت است و با مدل تصمیم‌گیری ما در این حوزه تفاوت دارد. ابزارهایی که الان این قدرت آمریکا را زیاد می‌کنند، شامل دو سیستم‌عامل اصلی موبایل (iOS و Android) و بازارهای اپلیکیشن آن‌هاست، که در کنار تحریم‌ها، به اهرم‌هایی استراتژیک تبدیل شده‌اند.
تحریم به‌تنهایی همیشه کارساز نیست؛ هوآوی با وجود تحریم‌ها توانست زنده بماند و رشد کند. اما سلطه بر سیستم‌عامل‌ها و بازارهای برنامه، ابزاری است که قدرت حاکمیت آمریکا را به شکل بی‌سابقه‌ای تقویت کرده و امکان اعمال سیاست‌هایش در فضای مجازی را تضمین می‌کند.

undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۲۰:۰۴

لحظه‌نوشت عصر فناوری | سیدعلی علوی
undefined فیلترینگ؛ شکست یا موفقیت؟ - قسمت دوم - فیلترینگ به معنای هر اقدامی است که برای مسدودسازی یا محدود کردن دسترسی به یک محتوا یا سرویس انجام می‌شود. این اقدامات می‌تواند شامل روش‌های فنی، قانونی، اقتصادی یا مدیریتی باشد. در این متن، تنها به صورت خیلی سطحی به روش‌های کلی فنی فیلترینگ پرداخته می‌شود. 🟢 فیلترینگ چیست؟ فیلترینگ یعنی وقتی که دولتی با یک محتوا، سرویس یا دسترسی مشکل دارد، با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد، آن محتوا را محدود یا حذف کند. این مفهوم در تمام دنیا اجرا می‌شود و مختص کشور خاصی نیست. 🟢 روش‌های مختلف فیلترینگ با مثال‌هایی از حکومت آمریکا: ۱. اعمال قوانین برای محدودیت‌های پیش‌فرض حکومت‌ها ابتدا قوانین مشخصی برای کنترل محتوا وضع می‌کنند. به‌عنوان مثال، شاید باورتان نشود، اما در آمریکا تمام سایت‌های قمار از پایه فیلتر هستند، چون قماربازی در آمریکا به صورت مطلق به جز در ایالت نوادا، غیر قانونی است! چگونه؟ سرویس‌دهندگان قمار در آمریکا حق ارائه دسترسی کابران به سایت‌های قمار را ندارند و عمل فیلترینگ به عهده‌ی خود سرویس‌دهنده‌ی سایت قمار است. نتیجه: این سایت‌ها برای کاربران آمریکایی قابل‌دسترس نیستند و این موضوع به صورت قانونی اجرا می‌شود. ۲. درخواست حذف محتوا از پلتفرم‌ها یکی از رایج‌ترین روش‌ها، درخواست رسمی از پلتفرم‌ها (مثل گوگل یا توئیتر) برای حذف محتواست. مثال: می‌توانید درخواست‌های حذف محتوا به گوگل از طرف کشورهای مختلف را در گزارش شفافیت گوگل مشاهده کنید. https://transparencyreport.google.com/government-removals/ نتیجه: شرکت‌ها ممکن است این درخواست را بپذیرند، رد کنند یا در ازای انجام آن هزینه دریافت کنند. ۳. اعمال فشار قانونی بر شرکت‌ها وقتی درخواست حذف محتوا نتیجه ندهد، حکومت‌ها می‌توانند از ابزارهای قانونی استفاده کنند. مثال: وقتی خزانه‌داری آمریکا نتوانست با دلایل منطقی مانع ارز دیجیتال گرام شود، با تهدید قانونی پروژه بلاک‌چین تلگرام را برای همیشه متوقف کرد. https://arzdigital.com/blog/ton-canceled/ ۴. تهدید یا تحریم کشورها و شرکت‌ها اگر ابزارهای قانونی هم مؤثر نباشند، حکومت‌ها به فشار اقتصادی یا تهدیدات سیاسی متوسل می‌شوند. مثال ۱: حکومت آمریکا دامنه‌ی خبرگزاری فارس (farsnews.com) را توقیف کرد و این دامنه اکنون دیگر در اختیار خبرگزاری فارس نیست. مثال ۲: حذف اکانت رئیس‌جمهور وقت آمریکا (ترامپ) با ۸۵ میلیون دنبال‌کننده از توئیتر به دلیل حمله به کنگره. ۵. مسدود کردن مستقیم دسترسی کاربران اگر روش‌های دیگر کارساز نبود، حکومت‌ها به مسدودسازی مستقیم متوسل می‌شوند. مثال: در آمریکا، شبکه‌های پرس‌تی‌وی و المنار برای کاربران این کشور مسدود شده‌اند. https://www.mizanonline.ir/fa/news/766700 🟢 جمع‌بندی: فیلترینگ مفهومی جهانی است و همه کشورها، حتی حکومت‌های قدرتمندی مانند آمریکا، از آن به‌عنوان ابزار مدیریت و کنترل فضای مجازی استفاده می‌کنند. روش‌های مختلفی برای فیلترینگ وجود دارد که از قوانین و فشارهای سیاسی گرفته تا ابزارهای فنی و مسدودسازی مستقیم را شامل می‌شود. در این گزارش تلاش شد روش‌های مختلف فیلترینگ را با ارائه مثال‌هایی از اقدامات حکومت آمریکا به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح دهد. ادامه دارد... (تصویر: صفحه‌ی فیلترینگ سایت‌های قمار در آمریکا) undefined سیدعلی علوی لحظه‌نوشت عصر فناوری @IranAlavi
thumnail
از سیاست‌های آمریکا در حکمرانی دیجیتال چه می‌آموزیم؟
بله! همانطوری که پیش‌بینی می‌شد:
undefined مدل حکمرانی آمریکا این‌گونه نیست که در گام اول به سراغ مسدود کردن مستقیم نرم‌افزار برود؛ بلکه آن شرکت را مجبور می‌کند که به کاربران آمریکایی سرویس ندهد. این مشابه همان تحمیل سیاستی است که قبلاً در خصوص سایت‌های قمار اجرا کرده بودند.
undefined دولت آمریکا بدون توجه به نیازها، درخواست‌ها، ذائقه یا کسب‌وکار ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی تیک‌تاک، مطابق قانون این شبکه اجتماعی را مسدود کرد. این نشان می‌دهد که در حکمرانی آن‌ها، منافع ملی و امنیت بر همه چیز اولویت دارد.
undefined حکمرانی فضای مجازی آمریکا با اتکا به سلطه بر دو استور اپل و گوگل (App Store و Google Play) تکمیل شد. این ابزارها، در کنار سیستم‌عامل‌های iOS و Android، اهرم‌های قدرتمندی برای کنترل جهانی در اختیار آمریکا قرار داده‌اند.
undefined در آمریکا، همه چیز دقیقاً مطابق تاریخ تعیین‌شده و قوانین اعمال شد. مردم به‌وضوح می‌بینند که همه‌چیز طبق برنامه و قانون پیش می‌رود، بدون ابهام و شفاف برای همگان.
undefined با این حال، برخی همچنان امیدوارند که ترامپ قمارباز با یک تصمیم غیرمنتظره، این شبکه اجتماعی را باز کند و امتیازاتی از چین دریافت نماید.
این اتفاق، نمونه‌ای واضح از مدل حکمرانی مبتنی بر قدرت آمریکا در فضای مجازی است که ابزارهای فناورانه را به شکلی استراتژیک برای پیشبرد اهداف ملی خود به کار می‌گیرد.


undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۵:۴۱

thumnail
کلامُکُم نُور و أمرُکُم رُشد
وقتی پایه‌های فکری و اعتقاداتت کاملاً بر اهل‌بیت علیهم‌السلام استوار باشد، خیالت از بابت انحراف راحت است و مطمئنی که این مسیر درست تا انتها تو را به هدایت می‌رساند. مکتب اهل‌بیت، کاملاً مستدل و بر پایه منطق و عقل است. به‌قدری که حتی بعد از ۱۴۰۰ سال، هوش مصنوعی ساخته غرب – که حداقل در این موضوع خاص هنوز بدون جهت‌گیری نتیجه می‌دهد – اعتراف می‌کند که مکتب اهل‌بیت، مکتب حق است...

undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۴:۱۲

thumnail
شاید روزی غربی‌ها از خواب بیدار شوند و از دست آمریکا، محتاج جبهه مقاومت شوند!
زیاده‌خواهی و روحیه استعماری دولتمردان آمریکایی پایانی ندارد؛ نه حد می‌شناسد، نه توقف، و نه حتی ترمز! اشتیاق آن‌ها برای دخالت و اشغال کشورهای دیگر به یک برنامه روزمره یا حتی یک بازی و سرگرمی تبدیل شده است.بعد از تهدید کانادا و پاناما، و تماس تلفنی چالش‌برانگیز و یک‌ساعته ترامپ با نخست‌وزیر دانمارک برای خرید (بخوانید اشغال) گرینلند، حالا ایلان ماسک در اقدامی عجیب، کانال مانش (آبراه میان فرانسه و انگلیس) را به نام "جرج واشنگتن" نامگذاری کرده است!
این نامگذاری، شاید با نام‌گذاری پیشین خلیج مکزیک به خلیج آمریکا مرتبط باشد، اما منطقی‌ترین سناریو این است که یکی از خاک‌های اطراف این کانال، واقعاً متعلق به ایالات متحده آمریکا باشد... چیزی که فعلاً گام اول آن یعنی قبح‌ریزی این جاه‌طلبی آغاز شده و شاید گام‌های بعدی خیلی زودتر از آنچه تصور می‌کنیم برداشته شود.
همانطوری که هِنری کسینجر، وزیر خارجه سابق آمریکا زمانی به شوخی، اما دقیق گفته بود: «*دشمنی با امریکا شاید خطرناک باشد اما دوستی با آمریکا مرگبار است*»

undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۳:۱۶

thumnail
مهندسی شگفت‌انگیز یک میز قدیمی
undefined سیدعلی علوی‌لحظه‌نوشت عصر فناوری@IranAlavi

۱۷:۴۷

Default Gift Icon

پاکت هدیه

عکس پروفایل لحظه‌نوشت عصر فناوری | سیدعلی علوی

لحظه‌نوشت عصر فناوری | سیدعلی علوی

هر گل خوشبو که گل یاس نیستهر چه تلألو کند الماس نیستماه زیاد است و برادر بسیهیچ یکی حضرت عبـاس نیست
میلاد با سعادت حضرت ابوالفضل العباس علیه‌السلام، پرچم‌دار دلاور کربلا و فرزند برومند حضرت ام البنین سلام الله علیها مبارک باد undefined