عکس پروفایل ایرنا پژوهشا

ایرنا پژوهش

۲,۱۲۲عضو
thumnail

۸:۴۳

thumnail
undefined واکاوی خشونت آنلاین؛ چرا بعضی کاربران مجازی فحاشی می‌کنند؟
undefined رسانه‌های اجتماعی ابراز خشم را بسیار آسان‌تر ساخته‌اند و این کار در عمل و بدون محدودیت خاصی در اختیارمان است. این فناوری برخی هزینه‌های ابراز خشم را کاهش می‌دهد.
undefined «سیدعلی موسوی» کارشناس حوزه سواد رسانه به پژوهش ایرنا می‌گوید: مشکل زمانی ایجاد می‌شود که توهم جمعی خشم افکار عمومی در رفتارهایی نظیر حمله جمعی به اکانت‌های سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها بروز یابد. رسانه‌ اجتماعی راهی در اختیار ما قرار داده تا خشم‌مان را از محیط‌هایی که معمولا قدرت تغییر آن را نداریم به سایر عرصه‌های زندگی انتقال دهیم.
undefined الگوریتم‌های برخی پلتفرم‌ها هم محتواهایی را برجسته می‌کنند که جنجالی، بحث‌برانگیز یا هیجانی باشند. این وضع می‌تواند کاربران را به سمت تولید یا مشارکت در خشونت کلامی سوق دهد.
undefined در شبکه‌های اجتماعی، کاربران اغلب با نام‌های مستعار یا بدون افشای هویت واقعی فعالیت می‌کنند. این گمنامی باعث کاهش احساس مسئولیت و ترس از پیامدهای رفتار خشونت‌آمیز می‌شود.
undefined برخی افراد برای تثبیت هویت خود در فضای آنلاین، به رفتارهای افراطی از جمله خشونت کلامی روی می‌آورند تا دیده شوند یا احساس قدرت کنند.
#پژوهش_اجتماعی
متن کامل گفت‌وگو در:
https://www.irna.ir/news/85689384
undefined @irna_research

۸:۴۸

thumnail
undefined جنگ اوکراین و مچ‌اندازی اروپا با غول سرما؛ اتحادیه چطور مانع بحران انرژی شد؟
undefined قبل از تهاجم روسیه به اوکراین، بیش از ۴۰ درصد گاز طبیعی وارداتی اروپا از روسیه و از طریق چهار خط لوله اصلی دریافت می‌شد.
undefined برخی از کشورهای اروپایی از جمله اتریش و لتونی برای بیش از ۸۰ درصد گاز خود به روسیه متکی بودند. اما آلمان از نظر حجم، بزرگترین مشتری گاز روسیه بود و تقریبا دو برابر ایتالیا، بزرگترین مشتری بعدی، واردات گاز داشت.
undefined زمانی که روسیه دو خط لوله اصلی گاز خود به آلمان و اروپای مرکزی را به طور کامل تعطیل کرد، تصمیم کرملین، باعث ایجاد یک شوک عظیم عرضه و قیمت شد اما واکنش کلی اروپا که به طرز شگفت‌انگیزی انعطاف‌پذیر بود، بازی در عرصه شطرنج انرژی را عوض کرد.
undefined در اولین روز سال ۲۰۲۵، قرارداد بزرگ مربوط به ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین به برخی کشورهای اتحادیه اروپا پایان می‌یابد که پیامدهای مهمی بر صادرات گاز روسیه به برخی از کشورهای اتحادیه اروپا خواهد داشت.
#پژوهش_بین‌الملل
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85690218
undefined @irna_research

۹:۰۶

thumnail
undefined اروپا و سقوط اسد در سوریه؛ خرسندی همراه با نگرانی
undefined سقوط نظام سیاسی خاندان اسد در سوریه، اعضای اتحادیه اروپا را وادار به موضع‌گیری در مورد وضعیت جدید این کشور کرده است. مواضع کشورهای اروپایی در قبال سوریه جدید، از خرسندی و در عین حال نگرانی از ایجاد چالشی مهم برای اعضای این بلوک حکایت دارد.
undefined سران اروپایی به شدت از امتداد یافتن وقایع سوریه به سمت افراط‌گرایی نگرانند و به همین دلیل در بیانیه‌های رسمی خود از «حفظ تمامیت ارضی سوریه و احترام به استقلال، حاکمیت آن و همچنین نهادهای دولتی و مخالفت با هر گونه افراط‌گرایی» حمایت می‌کنند.
undefined چرخش اتفاقات به سمت تکرار سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ می‌تواند اروپا را با چالشی عمیق مواجه سازد یعنی بحران مهاجران.
undefined افزایش شیب اسلام‌گرایی و رشد قابل توجه جمعیت مسلمانان در اروپا هم از آن دست مسائلی است که در چند سال آینده، اتحادیه را با مسائلی به مراتب گسترده‌تر و بنیادین‌تر روبرو خواهد کرد.
#پژوهش_بین‌الملل
متن کامل در:
https://www.irna.ir/news/85691247
undefined @irna_research

۹:۲۴

thumnail
کشوری که افغانستانی‌ها رها کردند و به ایران آمدند؛ نگاهی به دلایل مهاجرت
undefined «ماندانا تیشه‌یار» معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست «مساله‌شناسی مهاجران افغانستانی در ایران: الزامات و بایسته‌های سیاسی» عنوان داشت: مطابق آمار سال ۲۰۲۳، درآمد سرانه هر افغانستانی ۳۶۴ دلار یعنی تقریبا ۳۰ دلار در ماه بوده است و آمار ۲۰۲۴ نهادهای بین‌المللی می‌گوید ۸۵ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.
undefined از نظر رتبه فساد اقتصادی، افغانستان در بین ۱۸۰ کشور جهان در سال ۲۰۲۳ رتبه ۱۶۲ را داشته است. از نظر مدنی هم مطابق فتواهایی که داده شده مخالفان نظام این کشور واجب‌القتل هستند. در گزارش خانه آزادی در سال ۲۰۲۴، رتبه افغانستان از منظر آزادی سیاسی از ۱۰۰ نمره ۶ بوده است. امنیتی هم که طالبان ادعا می‌کند به وجود آورده، اسمش امنیت نیست بلکه سرکوب است.
undefined زنان افغانستان از تحصیل و کار محروم‌اند و همین دو هفته پیش اعلام شد که دختران و زنان حتی اجازه تحصیل در رشته پزشکی زنان را هم ندارند؛ یعنی زنان به این ترتیب محکوم به مرگ هستند چون اگر بیماری پیدا کنند، حق رفتن پیش پزشک مرد را هم ندارند و به شدت آمار خودکشی در این سه سال در بین زنان افزایش پیدا کرده است. اکثریت مردم جامعه حتی نمی‌توانند به زبان مادری که فارسی است صحبت کنند و دخترانی که اجازه دارند تا کلاس ششم به مدرسه بروند، باید ماسک و دستکش بپوشند و سر تا پایشان پوشیده باشد.
undefined به گفته این استاد دانشگاه، در این شرایط ایران بیشترین شمار دانشجویان و استادان افغانستانی را میزبانی می‌کند. مطابق آمار سال گذشته ۱۴۰۲ وزارت علوم، ما بیش از ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی در کشور داریم که در دنیا نظیر ندارد.
#پژوهش_بین‌الملل
در این باره اینجا بیشتر بخوانید
https://www.irna.ir/news/85690907
undefined @irna_research

۱۲:۰۶

ایرنا پژوهش
undefined کشوری که افغانستانی‌ها رها کردند و به ایران آمدند؛ نگاهی به دلایل مهاجرت undefined «ماندانا تیشه‌یار» معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست «مساله‌شناسی مهاجران افغانستانی در ایران: الزامات و بایسته‌های سیاسی» عنوان داشت: مطابق آمار سال ۲۰۲۳، درآمد سرانه هر افغانستانی ۳۶۴ دلار یعنی تقریبا ۳۰ دلار در ماه بوده است و آمار ۲۰۲۴ نهادهای بین‌المللی می‌گوید ۸۵ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند. undefined از نظر رتبه فساد اقتصادی، افغانستان در بین ۱۸۰ کشور جهان در سال ۲۰۲۳ رتبه ۱۶۲ را داشته است. از نظر مدنی هم مطابق فتواهایی که داده شده مخالفان نظام این کشور واجب‌القتل هستند. در گزارش خانه آزادی در سال ۲۰۲۴، رتبه افغانستان از منظر آزادی سیاسی از ۱۰۰ نمره ۶ بوده است. امنیتی هم که طالبان ادعا می‌کند به وجود آورده، اسمش امنیت نیست بلکه سرکوب است. undefined زنان افغانستان از تحصیل و کار محروم‌اند و همین دو هفته پیش اعلام شد که دختران و زنان حتی اجازه تحصیل در رشته پزشکی زنان را هم ندارند؛ یعنی زنان به این ترتیب محکوم به مرگ هستند چون اگر بیماری پیدا کنند، حق رفتن پیش پزشک مرد را هم ندارند و به شدت آمار خودکشی در این سه سال در بین زنان افزایش پیدا کرده است. اکثریت مردم جامعه حتی نمی‌توانند به زبان مادری که فارسی است صحبت کنند و دخترانی که اجازه دارند تا کلاس ششم به مدرسه بروند، باید ماسک و دستکش بپوشند و سر تا پایشان پوشیده باشد. undefined به گفته این استاد دانشگاه، در این شرایط ایران بیشترین شمار دانشجویان و استادان افغانستانی را میزبانی می‌کند. مطابق آمار سال گذشته ۱۴۰۲ وزارت علوم، ما بیش از ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی در کشور داریم که در دنیا نظیر ندارد. #پژوهش_بین‌الملل در این باره اینجا بیشتر بخوانید https://www.irna.ir/news/85690907 undefined @irna_research
thumnail
undefined مهاجرت افغان‌ها پایدار و سیاستگذاری ما ناپایدار است
undefined به گفته «رسول صادقی» دانشیار جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه مهاجرت، یک سوم جمعیت افغانستان الان خارج از این کشور به سر می‌برند و مهاجرت‌شان به شکل یک پروسه طولانی بوده است و پایدارترین شکل مهاجرت اجباری در دنیا محسوب می‌شود.
undefined نگاه سیاست‌گذاری در ایران به حضور مهاجران افغانستانی این بوده که یک پدیده موقتی اتفاق افتاده و جنگی است که تمام می‌شود و مهاجران برمی‌گردند. در حالی که شما می‌بینید حضورشان جزء پایدارترین جریانات مهاجرتی در دنیا است. ما سیاست‌هایمان، سیاست‌های پایداری نبوده و حتی سیاستگذاری‌ها در این حوزه هم مبتنی بر شناخت این اجتماع و تغییراتی که در این اجتماع اتفاق افتاده، نبوده است.
undefined در سیاست‌گذاری اجتماعی چهار محور اهمیت دارد که ضرورت دارد در قبال حضور افغانستانی‌ها در ایران مورد توجه قرار گیرد؛ بحث حقوق انسانی، پیامدهای امنیتی، نیازهای اقتصادی از جمله در بازار کار و نهایتا سیاست‌گذاری اجتماعی در ارتباط با بحث فرهنگ و نگرش‌های جامعه میزبان.
#پژوهش_اجتماعی
در این باره اینجا بیشتر بخوانید
https://www.irna.ir/news/85690907
undefined @irna_research

۱۲:۱۹

ایرنا پژوهش
undefined undefined مهاجرت افغان‌ها پایدار و سیاستگذاری ما ناپایدار است undefined به گفته «رسول صادقی» دانشیار جمعیت‌شناسی دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه مهاجرت، یک سوم جمعیت افغانستان الان خارج از این کشور به سر می‌برند و مهاجرت‌شان به شکل یک پروسه طولانی بوده است و پایدارترین شکل مهاجرت اجباری در دنیا محسوب می‌شود. undefined نگاه سیاست‌گذاری در ایران به حضور مهاجران افغانستانی این بوده که یک پدیده موقتی اتفاق افتاده و جنگی است که تمام می‌شود و مهاجران برمی‌گردند. در حالی که شما می‌بینید حضورشان جزء پایدارترین جریانات مهاجرتی در دنیا است. ما سیاست‌هایمان، سیاست‌های پایداری نبوده و حتی سیاستگذاری‌ها در این حوزه هم مبتنی بر شناخت این اجتماع و تغییراتی که در این اجتماع اتفاق افتاده، نبوده است. undefined در سیاست‌گذاری اجتماعی چهار محور اهمیت دارد که ضرورت دارد در قبال حضور افغانستانی‌ها در ایران مورد توجه قرار گیرد؛ بحث حقوق انسانی، پیامدهای امنیتی، نیازهای اقتصادی از جمله در بازار کار و نهایتا سیاست‌گذاری اجتماعی در ارتباط با بحث فرهنگ و نگرش‌های جامعه میزبان. #پژوهش_اجتماعی در این باره اینجا بیشتر بخوانید https://www.irna.ir/news/85690907 undefined @irna_research
thumnail
undefined ۲۴ نهاد کشور درباره اتباع خارجی برنامه‌ریزی می‌کنند/ اخراج بیش از یک‌ونیم میلیون اتباع غیرمجاز طی یک سال
undefined «عباس علی‌پور» مدیر کل تقسیمات کشوری وزارت کشور در نشست «مساله‌شناسی مهاجران افغانستانی در ایران: الزامات و بایسته‌های سیاسی» اعلام کرد: ما در طول یک سال بیش از یک و نیم میلیون اتباع غیرمجاز را از داخل شهرها و روستاها اخراج ‌کردیم و شروع کردیم به فعالیت‌های بیومتریک و فنی؛ یعنی از افراد اثر انگشت می‌گرفتیم و بیومتریک می‌کردیم که این افراد نتوانند تغییر هویت دهند. بنابراین ما دو نوع سیاست داریم: یکی ساماندهی اتباع مجازی که به هر دلیلی کارت آمایش دارند و دیگری اخراج مهاجرین غیرمجاز.
undefined ما اگر می‌خواهیم به سیاست‌های مهاجرتی معقولی در جمهوری اسلامی برسیم، باید اولین ضلعمان یعنی سیاست‌های کنسولی را کنترل و تنظیم کنیم. بحث دوم بحث مرز است، مرزهای کشور ما باز است که خوشبختانه طی سال‌های گذشته بودجه خوبی را دولت در اختیار نیروهای مسلح قرار داده که بتوانیم مرزهایمان را دیوارکشی و کنترل کنیم. ما مرزهای جنوب کشورمان را نه تنها باید با سیمان و آهن و گچ کنترل کنیم، بلکه باید با سامانه‌های اپتیکی که بتواند کنترل دقیقی بر روی مرز داشته باشد. بحث سوم بحث سازماندهی و سیاست‌های داخلی وزارت کشور ما است. ضلع چهارم هم سیاست‌های رسانه‌ای ما است که بعضی از کانال‌ها و رسانه‌ها، افغان‌هراسی می‌کنند.
undefined به گفته علی‌پور، ۲۴ نهاد در جمهوری اسلامی برای اتباع خارجی به صورت مستقیم و غیرمستقیم برنامه‌ریزی می‌کنند و هیچ کدام از این نهادها از طرح‌های دیگری خبر ندارند! بنابراین سازمان ملی مهاجرت باید به عنوان متولی امر در آینده به ساماندهی این مساله اقدام کند.
#پژوهش_اجتماعی
متن کامل در:
https://www.irna.ir/news/85690907
undefined @irna_research

۱۲:۳۷

thumnail
undefined عواقب پژوهش اجباری!
undefined یکی از دلایل زرد شدن بخش قابل توجهی از فضای بازار نشر و حوزه تالیف کتاب، مقاله و ظاهرا پژوهش، رواج خرید و فروش و نیز تقلب و کپی‌کاری در حوزه پژوهش و در مجموع تولید محتوا است که با مساله نقض حقوق مالکیت معنوی ارتباط می‌یابد و نتیجه آن افت فاحش کیفیت پژوهش در کشور است.
undefined فقدان آموزش اصولی و فرهنگ‌سازی مناسب از سطوح پایه، رواج فرهنگ تنبلی و تقلب، عدم آگاهی کافی از انواع سرقت ادبی یا نقض حقوق مالکیت معنوی و عواقب ارتکاب آن، اجبار استادان و دانشجویان به ارائه مقالات و تکالیف فراتر از محدوده توانایی آنها برای ارتقا، کسب رتبه یا مدرک دانشگاهی بالاتر و سهولت ورود به مقطع ارشد و دکتری از عمده دلایل این وضعیت به شمار می‌آید.
undefined اجبار استادان برای تولید آثار پژوهشی باعث شده معدودی از آنان، دانشجویان را برای پیشبرد اهداف خود، مورد سوءاستفاده قرار دهند و این کار، نقض واضح و آشکار اصول اخلاقی پژوهش و یکی از نمونه‌های بارز سرقت ادبی به شمار می‌آید.
#پژوهش_اجتماعی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85691613
undefined @irna_research

۷:۱۹

ایرنا پژوهش
undefined undefined جنگ اوکراین و مچ‌اندازی اروپا با غول سرما؛ اتحادیه چطور مانع بحران انرژی شد؟ undefined قبل از تهاجم روسیه به اوکراین، بیش از ۴۰ درصد گاز طبیعی وارداتی اروپا از روسیه و از طریق چهار خط لوله اصلی دریافت می‌شد. undefined برخی از کشورهای اروپایی از جمله اتریش و لتونی برای بیش از ۸۰ درصد گاز خود به روسیه متکی بودند. اما آلمان از نظر حجم، بزرگترین مشتری گاز روسیه بود و تقریبا دو برابر ایتالیا، بزرگترین مشتری بعدی، واردات گاز داشت. undefined زمانی که روسیه دو خط لوله اصلی گاز خود به آلمان و اروپای مرکزی را به طور کامل تعطیل کرد، تصمیم کرملین، باعث ایجاد یک شوک عظیم عرضه و قیمت شد اما واکنش کلی اروپا که به طرز شگفت‌انگیزی انعطاف‌پذیر بود، بازی در عرصه شطرنج انرژی را عوض کرد. undefined در اولین روز سال ۲۰۲۵، قرارداد بزرگ مربوط به ترانزیت گاز روسیه از طریق اوکراین به برخی کشورهای اتحادیه اروپا پایان می‌یابد که پیامدهای مهمی بر صادرات گاز روسیه به برخی از کشورهای اتحادیه اروپا خواهد داشت. #پژوهش_بین‌الملل گزارش را اینجا بخوانید https://www.irna.ir/news/85690218 undefined @irna_research
thumnail
undefined اروپا چگونه از زمستان سخت گذر کرد؟
#یک_عدد_یک_تحلیل
#داده‌نما
undefined @irna_research

۱۱:۳۲

thumnail
undefined آیا کوتاهی وزارت نفت دولت چهاردهم در ذخیره‌سازی گازوئیل، سبب تعطیلی کشور شده است؟
undefined یکی از نمایندگان تهران در مجلس، در توئیتی مدعی کوتاهی وزارت نفت در انجام وظایف خود شده و امکان استیضاح وزیر نفت را مطرح کرده است. وی البته این جمع‌بندی را هنوز نیازمند تایید می‌داند اما از استیضاح و پیگرد قضایی وزیر نفت سخن گفته است.
undefined این در حالی است که طبق آمار وزارت نفت و گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، نقص ذخیره‌سازی گازوئیل در قطعی برق و تعطیلی کشور موثر بوده اما این نقص در دوره دولت گذشته رقم خورده و اگر نماینده فعال در شبکه ایکس فارسی به دنبال یافتن مقصر است، می‌تواند مدیران مذکور را برای پاسخگویی به قوه قضاییه معرفی کند.
undefined طبق گزارش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، در ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ که دولت جدید روی کار آمد، مجموع ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها به میزان ۲.۶ میلیارد لیتر پایین‌تر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.
undefined مدیرعامل شرکت ملی پخش‌ و پالایش فرآورده‌های نفتی اعلام داشته یکی از دلایل افت ذخایر سوخت نیروگاهی، استفاده نکردن از مازوت در فاصله ماه‌های خرداد تا مهرماه امسال و در نتیجه برداشت گازوئیل بیشتر از ذخایر است.
undefined گزارش مرکز پژوهش‌ها هم می‌گوید: در ۶ ماهه امسال موجودی مخازن گازوئیل نیروگاه‌های ایران نسبت به پارسال ۸ میلیارد و ۲۹۳ میلیون لیتر کاهش داشته است که بیانگر کاهش ۵۲ درصدی ذخیره‌سازی گازوئیل در بازه زمانی یادشده است.
#راستی_آزمایی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85692049
undefined @irna_research

۱۱:۵۷

thumnail
undefined کاربران ایکس فارسی درباره سقوط اسد چه گفتند؟/ داده‌کاوی ایرنا از بررسی ۲۵۰ هزار توئیت
undefined جریان‌شناسی طیف‌های متنوع در ایکس فارسی نشان می‌دهد سلطنت‌طلبان پرکارتر از همیشه تلاش کردند القا کنند با سقوط اسد در سوریه، امیدواری‌ها برای براندازی نظام مستقر در ایران افزایش یافته است. فعالیت اکانت‌های بی‌هویت، نامعتبر و تازه‌کار، بر رفتار سازماندهی شده و ربات‌گونه این جریان دلالت دارد.
undefined سهم اصولگرایان در بازه زمانی هشت روزه (۱۷ تا ۲۴ آذر) که بیش از ۲۵۰ هزار توئیت و ریتوئیت منتشر و ۲۳۸ میلیون بار بازدید و ۸ میلیون بار لایک شدند بیش از اصلاح‌طلبان بوده است. در حالی‌ که جریان پایداری و مصاف بیشترین حجم را در میان طیف‌های اصولگرایی به خود اختصاص دادند، میانه‌روها و جریان اعتدالی سهم حداقلی را در تولید محتوا داشتند.
undefined برخی اصولگرایان توئیتری از مواضع رهبری نوشتند در حالی‌ که شماری از اکانت‌های رادیکال این جریان بر دخالت مستقیم ایران در مسائل سوریه اصرار داشتند. در سوی مقابل، اصلاح‌طلبان رویداد سوریه را عبرت‌آمیز عنوان کرده و از اهمیت توجه به خواسته‌های مردم نوشتند.
#داده_کاوی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85684622
undefined @irna_research

۷:۱۸

thumnail

۷:۱۸

thumnail

۷:۱۸

thumnail

۷:۱۸

thumnail
undefined صراحت سه اصل قانون اساسی علیه نقض حقوق و کرامت زنان
undefined «علی‌اکبر گرجی ازندریانی» دانشیار حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به برخی اصول قانون اساسی می‌گوید این قوانین در مجموع هرگز به دنبال برقراری تبعیض علیه زنان نبوده است.
undefined به گفته عضو موسس انجمن حقوق اساسی ایران، اصل نوزدهم قانون اساسی بیان می‌کند که همه شهروندان ایرانی از حقوق مساوی برخوردارند اما زیرکانه به کلمه زن و مرد اشاره نمی‌کند. اصل ۱۹ بیان نمی‌کند که قانون حتما باید درباره زن و مرد عادلانه و مساوی باشد. این در حالی است که به نظر می‌رسد موازین اسلامی هم اگر با مقتضیات زمان تفسیرش شود اساسا تبعیض‌گرا نخواهند بود.
undefined باید به اصل بیست و یکم قانون اساسی اشاره کنیم که در آن قانونگذار تصریح می‌کند «دولت موظف است حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید».
undefined اصل بیست و دوم قانون اساسی به صورت مطلق بیان می‌کند «حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است، مگر در مواردی که قانون تجویز کند.»؛ این مصونیت هم شامل زنان می‌شود و هم شامل مردان.
#پژوهش_اجتماعی
متن گفت‌وگو را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85663090
undefined @irna_research

۸:۰۸

thumnail
undefined چهار دهه فراز و نشیب؛ جای خالی روابط ایران و مصر در جهان اسلام
undefined پس از سفر محمود احمدی‌نژاد به قاهره که در دوران کوتاه ریاست‌جمهوری مرسی اتفاق افتاد، اکنون دومین رئیس جمهوری ایران به مصر سفر می‌کند آن هم در شرایط بسیار حساس و پیچیده منطقه. به همین دلیل، این سفر نه تنها برای روابط دو جانبه ممکن است گشایش‌های بزرگی را به ارمغان بیاورد بلکه می‌تواند برای آینده منطقه‌ دارای اهمیت فراوانی باشد.
undefined درگیری‌های جاری در خاورمیانه، از جمله در سوریه، یمن و غزه می‌تواند بر محیط ژئوپلیتیک گسترده‌تر از جمله روابط ایران و مصر تأثیر گذار باشد. هم ایران و هم مصر منافع خاصی در جلوگیری از گسترش خشونت در منطقه دارند که دارای ظرفیت ایجاد همکاری‌های مشترک است.
undefined در کنار منافع مشترکی که همکاری‌های اقتصادی برای ایران و مصر به بار خواهد آورد، عادی‌سازی اخیر روابط بین ریاض و تهران که با میانجیگری پکن در سال ۲۰۲۳ انجام شد، می‌تواند تأثیرات مثبتی بر روابط مصر و ایران داشته باشد.
#پژوهش_سیاسی
متن کامل را در این نشانی بخوانید:
https://www.irna.ir/news/85693758
undefined @irna_research

۱۴:۴۰

thumnail
undefined بعد از اسد چه خواهد شد؟ نگاهی به پیش‌بینی اندیشکده‌های آمریکایی
undefinedگزارش «موسسه واشنگتن» چنین تحلیل می‌کند که ایجاد یک دولت مرکزی مناسب برای جایگزینی دولت اسد دشوار خواهد بود. زمان زیادی طول می‌کشد تا سوریه به یک ائتلاف پایدار میان انبوه بازیگران دخیل در آن دست یابد. می‌توان انتظار داشت که کردها کنترل خودمختار کنونی خود بر یک چهارم قلمرو سوریه را حفظ خواهند کرد. علوی‌ها هم که از قدرت کنار گذاشته شده‌اند، ممکن است تلاش کنند تا یک اداره جداگانه در امتداد سواحل اطراف لاذقیه و طرطوس، احتمالاً با حمایت روسیه، ایجاد کنند.
undefined تحلیلگر موسسه «بروکینگز» پیش‌بینی می‌کند:  ما در آستانه یک تحول مهم هستیم که می‌تواند بزرگترین تغییر در چشم‌انداز ژئوپلیتیک خاورمیانه در دهه‌های اخیر باشد. وقایع سوریه تأثیر شگرفی بر همه همسایگان آن خواهد داشت. از منظر ترکیه، لبنان و اردن، شاید فوری‌ترین و مهم‌ترین تأثیر این احتمال باشد که سرنگونی اسد راه را برای بازگشت پناهجویان باز کرده است. هر سه این کشورها میزبان جمعیت بسیار زیادی از پناهندگان هستند که هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی زیادی را بر آنها تحمیل کرده است.
undefined به گزارش «بنیاد دفاع از دموکراسی» اقدامات اولیه حاکمان جدید سوریه نشان می‌دهد که آن‌ها به دنبال جلب حمایت جهانی هستند، اما هیچ اطمینانی نیست که آیا آن‌ها واقعا تغییر کرده‌اند یا وعده‌های توخالی به جهان می‌فروشند؟
#پژوهش_بین‌الملل
متن کامل در:
https://www.irna.ir/news/85692347
undefined @irna_research

۵:۳۴

thumnail
undefined امید به تقویت عقلانیت در حکمرانی با تعلیق مصوبه حجاب
undefined تعلیق مصوبه حجاب سبب شد بسیاری از دغدغه‌مندان مسائل کشور هر چند به طور موقت نفس راحتی بکشند و نگرانی‌ها از تبعات اجرای قانون مزبور تا حدی فروکش کند، اما حامیان اجرای قانون مذکور هم در این باره اظهارنظر و استدلال‌ کردند عدم اجرا یا از دید آنان دور زدنِ قانونی که اواخر شهریورماه به تایید شورای نگهبان رسیده، بدعتی سیاسی به شمار می‌آید و به گفته یکی از چهره‌های این طیف، این تصمیم افرادی را که تنها مدافعان کشور به شمار می‌آیند! ناامید خواهد کرد و به این ترتیب امنیت کشور به خطر خواهد افتاد.
undefined در برابر استدلال‌هایی اینچنین که با تجمع خیابانی «دستوردهندگان به دولت برای حمله به تل‌آویو و حیفا» در تهران و شهرهایی مانند مشهد و همدان همراه شده، بسیاری به تقویت جنبه‌های عقلانیت در حکمرانی امیدوارشده‌اند تا شاید به سرانگشت تدبیرِ مسئولانی که مسائل را نه از منفذ بسته اقتضائات گعده‌ای و گروهی، بلکه از پنجره وسیع اهداف و منافع ملی و چارچوب‌ ایجاد «وفاق ملی» خواهند دید، پرونده‌های راکد حوزه‌های سیاست خارجی، اقتصاد، ارتباطات و ... به نتیجه‌ای مشخص رسیده و جلوی بحرانی‌شدن چالش‌های امروز کشور گرفته شود.
#پژوهش_سیاسی
متن کامل را در این نشانی بخوانید
https://www.irna.ir/news/85693722
undefined @irna_research

۹:۱۷

thumnail
undefined بسته نجات از زیان بانکی
undefined در پایان سال مالی ۱۴۰۲، در مجموع ۱۳ بانک کشور سال گذشته را با زیان انباشته بیش از ۵۷۰ هزار میلیارد تومانی پشت سر گذاشته‌اند. در مقابل، ۱۳ بانک کشور سود انباشته داشتند و در مجموع ۱۷۷ میلیارد تومان سود انباشته گزارش داده‌اند.
undefined یکی از عوامل زیان انباشته بانک‌‎ها را می‌توان وجود مطالبات غیرجاری و تسهیلات معوق دانست. دلایل گوناگونی برای مطالبات غیرجاری و تسهیلات معوق بانکی وجود دارد. اعتبارسنجی نامناسب، یکی از دلایلی است که منجر به این موضوع می‌شود.
undefined بخشی از راه‌حل‌هایی که می‌توانند میزان زیان انباشته بانک‌ها را کاهش دهند و آنها را از بانک‌های زیان‌ده به بانک‌های سودآور تبدیل کنند، در دست بانک مرکزی است. بانک‌ مرکزی با نظارت بیشتر بر شیوه‌های مدیریت بانک‌ها می‌تواند از زیان انباشته آنها جلوگیری کند. این اقدامات نظارتی می‌تواند شامل الزامات مربوط به نسبت‌های کفایت سرمایه، ذخایر مطالبات مشکوک‌الوصول و شفافیت بیشتر در گزارشگری مالی باشد.
#پژوهش_اقتصادی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85694117
undefined @irna_research

۵:۰۲

thumnail
undefined بهبود روابط ایران و مصر از رهگذر توسعه تجارت
undefined همزمان با سفر رئیس‌جمهوری به مصر، هر چند سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ایران از مبادلات ۱۷ میلیون و ۱۸۶ هزار دلاری تهران و قاهره در دوره هشت ماهه امسال خبر داده و گفته این میزان تجارت نسبت به مدت مشابه با رشد ۶۷ درصدی همراه بوده اما این اعداد و ارقام گویای سطح دور از انتظار و واقعیات مربوط به فرصت‌های همکاری اقتصادی مشترک است.
undefined آمارهای تجارت خارجی مصر می‌گوید که ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی جزو هشتاد کشور نخست مرتبط با بازار مصر هم قرار نداشته، حال آن که کشورهایی چون اوکراین و کویت در زمره ۱۰ کشور نخست حاضر در بازار مصر بوده‌اند.
undefined در مقایسه با صادرات حدود ۲۰ میلیون دلاری ایران در سال ۲۰۲۳ باید گفت کشورمان طی سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ جزو ۳۰ کشور نخست طرف تجارت خارجی مصر بوده است.
undefined نقطه عطف روابط تجاری دو طرف ابتدای دهه ۹۰ خورشیدی بود که تجارت حدود ۸۴ میلیون دلاری به یک باره در سال ۹۱ به ۴۶۰ میلیون دلار رسید و در سال‌های بعدی به ارقام ۶۱۷ و ۵۴۶ میلیون دلار جهش یافت.
undefined نگاهی کلی به روابط اقتصادی دو کشور می‌گوید سطح مبادلات کنونی حتی نزدیک به یک میلیون دلار از سال ۱۳۸۰ پایین‌تر است. این در حالی است که زمینه‌سازی توسعه تجارت از اقلام سنتی مانند خشکبار و فرش و سایر صنایع دستی گرفته تا آهن و فولاد و سیمان می‌تواند موجب تحول مجدد در اعداد و ارقام فعلی شده و نتایجش را در مناسبات کلی ایران و مصر نیز نشان دهد.
#پژوهش_اقتصادی
متن کامل را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85695166
undefined @irna_research

۷:۳۶