عکس پروفایل ایرنا پژوهشا

ایرنا پژوهش

۲,۲۱۱عضو
عکس پروفایل ایرنا پژوهشا
۲.۲هزار عضو

ایرنا پژوهش

گزیده منشورات اداره کل پژوهش و بررسی‌های خبری ایرنا

۷ مهر

thumnail
undefined ابزارهایی که آدم می‌کُشند!
undefined گوشی‌های هوشمند ابزارهای قدرتمندی هستند که زندگی ما را از جهات زیادی آسان‌تر می‌کنند. در مقابل و از آنجایی که این گوشی‌ها به انواع حسگر مجهزند و به خصوص بعد از انفجارهای پی در پی دستگاه‌های الکترونیک در لبنان، نگرانی‌های مختلفی را درمورد امنیت و حفظ حریم خصوصی ایجاد کرده‌اند.
undefined هر دستگاه هوشمندی اعم از تلفن‌های هوشمند، تلویزیون و بلندگوها با تشخیص صدا می‌تواند برای گوش دادن فعال، با اطلاع یا بدون رضایت مالک، استفاده شود.
undefined با وجود تکذیب‌ها در مورد شنود از طریق گوشی‌های تلفن همراه اما اخیرا شواهدی انتشار یافته که نشان می‌دهد شرکت‌هایی مانند آمازون و گوگل به همه چیز گوش می‌دهند. یک گزارش افشاگرانه حول محور قابلیتی به نام «گوش دادن فعال» (Active Listening) است؛ قابلیتی که تمام مکالمات گرفته شده توسط میکروفون گوشی‌های هوشمند را ضبط و تجزیه و تحلیل و سپس آنها را به پیشنهادات تبلیغاتی تبدیل می‌کند.
#پژوهش_بین‌الملل
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85607103
undefined @irna_research

۱۱:۴۱

thumnail
undefined یورش اسرائیل به لبنان و اهدافی که در قلب آمریکا دنبال می‌کند
undefined کارشناسان روابط بین‌الملل و مسائل منطقه بر این باورند که رهبران تل‌آویو علاوه بر گسترش دایره جنگ قصد دارند در راستای اهدافی چند لایه و به هر شکل ممکن، نتایج انتخابات ایالات متحده را از طریق قرار دادن دولتمردان آمریکایی در منگنه، به سمت دلخواه خود بکشانند.
undefined «محمدصالح صدقیان» پژوهشگر ارشد مسائل غرب آسیا بر این باور است که نتانیاهو می‌خواهد جنگ در خاورمیانه میان آمریکا با ایران و محور مقاومت شروع شود و اگر این جنگ رخ دهد داخل مرزهایی مشخص نمی‌گنجد یعنی تنها به عراق، ایران یا یمن محصور نمی‌شود و این یک جنگ گسترده خواهد بود.
undefined «مهدی علیخانی» کارشناس روابط بین‌الملل و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی هم می‌گوید: اگر رویکرد دیپلماتیکی که ایران به ویژه در ماه‌های اخیر دنبال کرده تداوم پیدا کند می‌تواند کمک کند به افزایش فشار افکار عمومی بین‌المللی بر رژیم صهیونیستی و نتانیاهو. در مقابل، اسرائیل فقط مسیر اقدامات ایذایی، خرابکارانه و تحریک‌آمیز را پیموده است.
#پژوهش_بین‌الملل
متن کامل را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85610562
undefined @irna_research

۱۲:۰۵

thumnail
undefined چرا سیدحسن نصرالله برای ایران و جهان مهم بود؟
undefined از مردم لبنان تا شیعیان و مسلمانان پیگیر رویکرد مقاومت، طی سه دهه او را به عنوان یک رهبر و الگوی دینی و مجاهد شناخته و با او زندگی کرده‌اند.
undefined علاوه بر سیادت و روحانیت که از عوامل محبوبیت او است، نصرالله بارها طعم پیروزی را نه تنها به مردم لبنان، بلکه به مسلمانان و ملت‌های عرب که بارها توسط اسرائیل تحقیر شده‌اند، چشانده است.
undefined علاوه بر عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از مرزهای لبنان در سال ۲۰۰۰ که از پیامدهای تحرکات حزب‌الله بود، پیروزی در جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ که در نهایت با معاوضه ده‌ها اسیر با جنازه چند سرباز اسرائیلی خاتمه یافت، از مقاطعی بود که محبوبیت نصرالله را به شدت بالا برد.
undefined او از قدرت سخنوری بالایی برخوردار بود و بارها در مقاطع درگیری‌های داخلی لبنان و حملات اسرائیل، کلام و بیان و منطقش، تاثیر مهمی در آرامش و راهبری حامیانش داشت.
پژوهش_سیاسی
متن کامل را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85607744
undefined @irna_research

۱۲:۳۲

۸ مهر

thumnail
undefined فرسودگی ۵۵ درصدی آمبولانس‌های کشور؛ غفلت مدیران و همت خیران
undefined سازمان اورژانس کشور با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کند از جمله فرسودگی عجیب ناوگان آمبولانس و کمبود نیروی انسانی کارآزموده.
undefined «بابک یکتاپرست» سخنگوی سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با پژوهشگر ایرنا می‌گوید: این سازمان ۵ هزار و ۵۰۰ آمبولانس در اختیار دارد که ۳ هزار مورد فرسوده است و بیش از ۱۵ سال عمر دارد. این در حالی‌ است که آمبولانس‌ها با ۳ شیفت کار در ۲۴ ساعت، بعد از ۱۰ سال باید از رده خارج شوند.
undefined در سال‌های گذشته آمبولانس‌های دیزل وارد کشور شد اما به دلایل مختلفی مانند سوخت و آب و هوا، این آمبولانس‌ها دچار مشکلات موتوری شدند و هر بار تعمیر موتور آمبولانس‌ها حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد.
undefined به تازگی خیران به کمک اورژانس آمده‌اند از جمله اخیرا یکی از خیران ۱۳۰ میلیارد تومان به ناوگان اورژانس کمک مالی کرد که با آن ۱۰ آمبولانس و ۱۰ موتورلانس خریداری و همچنین موتور ۱۰ آمبولانس قدیمی به طور کامل تعویض شد.
#پژوهش_اجتماعی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85607238
undefined @irna_research

۷:۴۴

thumnail
undefined به گفته مدیرعامل توانیر، تقاضای مصرف برق در ۱۲ شهریور که یک روز تعطیل بود به ۶۶ هزار مگاوات رسید، در حالی که در همین روز نزدیک ‌به ۱۰ هزار مگاوات ناترازی داشتیم که بسیار زیاد است.
undefined «مصطفی رجبی‌مشهدی» با بیان اینکه به‌طور معمول به دلیل بالا رفتن دما و افزایش مصرف برق، حداکثر ناترازی در صنعت برق در تیر و مردادماه امسال رخ داده، افزوده است: امسال این ناترازی در این بازه زمانی به بیش از ۱۸ هزار مگاوات رسید.
#یک_عدد_یک_تحلیل
اینجا بیشتر بخوانید
https://www.irna.ir/news/85605083
undefined @irna_research

۱۵:۴۷

۹ مهر

thumnail
undefined «کارائیب» با ارز دیجیتال در تقابل با هژمونی دلار/ تجربه جهانی انتشار ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (۵)
undefined بروز چالش‌های مختلف در حوزه پرداخت به‌ویژه در پرداخت‌های بین‌الملل و فرامرزی برای برخی از کشورهای حوزه آمریکای لاتین با ایالات متحده و کانادا، بانک مرکزی کارائیب شرقی (ECCB) را به این فکر انداخت تا با طراحی، راه‌اندازی و انتشار یک ارز دیجیتال بانک مرکزی مشترک در بین ۸ جزیره این منطقه، تجارت خارجی این کشورها را بهبود ببخشد.
undefined رمز ارز ملی یا ارز دیجیتال مشترک بانک مرکزی DCash، نسخه دیجیتال ایمن دلار کارائیب شرقی است که به عنوان یک پولی قانونی از ابتدای سال ۲۰۲۱، وارد عرصه اقتصاد داخلی کشورهای منطقه و همچنین بستر تجارت بین‌الملل ممالک کارائیب شرقی با سایر نقاط جهان به ویژه دو شریک تجاری اصلی این اقلیم یعنی آمریکا و کانادا شد.
undefined این ارز دیجیتال، برخلاف نمونه‌های رایج، پشتوانه مالی در قالب ذخایر فیزیکی موجود در بانک مرکزی کارائیب شرقی دارد و طراحی، ایجاد، راه‌اندازی و صدور آن فقط در انحصار بانک مرکزی کارائیب شرقی است.
#پژوهش_اقتصادی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85611944
undefined @irna_research

۷:۴۴

thumnail
undefined اسرائیل چگونه دست به ترور سیدحسن نصرالله زد؟ واکنش حزب الله چه خواهد بود؟
undefined به گفته «مهدی جوکار» پژوهشگر حوزه خاورمیانه، بخشی از دلایل ترور فرماندهان حزب‌ الله جذب آسان‌تر جاسوس در لبنان به دلیل مشکلات اقتصادی بوده است. حزب ‌الله یک نیروی مردمی است و بخش زیادی از نیروهای این تشکل از مردم عادی هستند که ارتباطات عمومی روزانه و امکان شناسایی دارند.
undefined پس از آن شروع جنگ در سوریه نیز به دلیل نیاز حزب الله به نیروی انسانی بیشتر، دایره جذب نیروی این گروه مقاومت فراتر از لبنان رفت و به دلیل نفوذ بیشتر اسرائیل در سوریه‌ِ پس از جنگ و ارتباط با نیروهای دیگر بازیگران خارجی حاضر در جبهه درگیری‌های سوریه، صهیونیست‌ها دریچه‌هایی تازه و سهل‌تر برای رسوخ یافتند.
undefined رژیم صهیونیستی به احتمال زیاد تلاش می‌کند با نیروهای زمینی وارد لبنان شود. تل‌آویو می‌خواهد یک کمربند امنیتی ایجاد کند تا شهرک‌نشین‌های شمالی بتوانند مستقر شوند.
undefined اگر نیروهای مقاومت در یمن، سوریه، عراق و لبنان حملات هماهنگ، هدفمند و موثری را شروع کنند می‌توانند فشار نتانیاهو را کاهش دهند.
#پژوهش_بین‌الملل
متن گفت‌وگو را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85612951
undefined @irna_research

۱۲:۱۷

۱۰ مهر

thumnail
undefined جان به لب می‌کنند و جان به سر می‌شوند؛ با ۴۶درصد تصادفات فوتی
undefined حدود نیمی از فوتی‌های حوادث تصادف در تهران طی سال گذشته موتورسوار بوده‌اند. با وجود خطرات متعدد و پرشمار، بسیاری اعتقاد و اشتیاق زیادی به استفاده از موتورسیکلت دارند.
undefined «معصومه اشتیاقی» پژوهشگر اجتماعی در این باره می‌گوید: متاسفانه مدیریت شهرهای ما بر مبنای الگوی حمل و نقل پایدار توسعه نیافته است و همین بر مدل‌های غیرپایدار حمل و نقلی تاثیر فراوان می‌گذارد. دوچرخه، حمل و نقل پاک، کم‌هزینه و راحتی است اما سیاست‌گذاری برای ترویج سبک مصرف این وسیله حمل و نقل صورت نگرفته است. در مقابل، سازندگان موتور با فراهم کردن امتیازاتی تقاضای جامعه را مدیریت کرده‌اند.
undefined «محمدمهدی لبیبی» پژوهشگر اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی هم به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: در رسانه‌های فراگیر ما در خصوص این موارد صحبتی نمی‌شود و محتوایی هم تولید نمی‌شود. اگر چه در برخی مواقع فردی به عنوان کارشناس دعوت می‌شود تا در مورد حادثه‌ای صحبت کند اما در کل هدف نباید راه‌اندازی میزگرد، نشست و یا سخنرانی باشد.
#پژوهش_اجتماعی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85613290
undefined @irna_research

۶:۱۷

thumnail
undefined تقسیم‌ کار «حرف و اقدام» میان آمریکا و رژیم صهیونیستی
undefined هماهنگی و تقسیم‌ کار میان سران واشنگتن و تل‌آویو که از گذشته‌های دور همواره مطرح بوده، در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل کاملا آشکار شد؛ تقسیم کاری که بین بایدن و نتانیاهو شکل گرفت؛ یعنی سهم اسرائیل در صحن سازمان ملل، «مواجهه با جمهوری اسلامی ایران و برخورد با گروه‌های نیابتی» شد و از آن طرف، برخورد با روسیه در جنگ اوکراین نیز سهم بایدن.
undefined در تقسیم کار بین حرف و عمل، اسرائیل در عمل علیه جبهه مقاومت وارد اقدام شد و آمریکا با حرف و سخن و تهدید و ... قصد جلوگیری از اقدام ایران را دارد.
undefined این حجم از خشونت اسرائیل در منطقه و جهان منطبق با روایت «موشه دایان» فرمانده نظامی و وزیر جنگ سابق رژیم غاصب است که در جایی گفته «اسرائیل باید مانند سگی هار به نظر برسد؛ خطرناک‌تر از اینکه کسی جرات کند مزاحمش شود» و امروز اسرائیل به سگی هاری تبدیل شده که کشورهای مدعی حقوق بشر را نیز حامی خود می‌داند.
#پژوهش_بین‌الملل
گزارش را اینجا بخوانید
www.irna.ir/xjRHfb
undefined @irna_research

۱۷:۵۴

۱۱ مهر

thumnail
undefined تصمیم‌گیر پاسخ ایران به اسرائیل، چه کسی است؟
undefined در اصل‏ یکصد و دهم قانون اساسی وظایف‏ و اختیارات‏ رهبر برشمرده شده که تعیین‏ سیاست‌های کلی‏ نظام‏،‎ فرماندهی‏ کل‏ نیروهای‏ مسلح‏ و اعلام‏ جنگ‏ و صلح‏ و بسیج‏ نیروها‏ از جمله این وظایف است.
undefined طبق دو اصل ۱۱۰ و ۱۷۶، تعیین‏ سیاست‌های‏ دفاعی-امنیتی‏ کشور در دو رده کلی و جزئی با رهبر انقلاب و شورای عالی امنیت ملی است. در فصل نهم قانون اساسی که از اصل ۱۱۳ تا ۱۵۱ به وظایف رئیس جمهور و قوه مجریه اختصاص دارد، اشاره‌ای به تصمیمات جنگ و صلح یا سیاست‌های دفاعی نشده است.
undefined رهبران انقلاب اسلامی (امام خمینی(ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای) تصمیمات خود را بر مبنای خرد جمعی و مشورت مسئولان ذیربط گرفته‌اند و به طور مثال تصمیم امام خمینی (ره) به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و آتش بس با ارتش بعث عراق، در راستای نظر مجموعه مسئولان وقت کشور اتخاذ شد.
#پژوهش_سیاسی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85614511
undefined @irna_research

۷:۲۰

thumnail
undefined رویارویی با اسرائیل و بده‌بستان‌های کلان میان قدرت‌ها که نباید نادیده گرفت
undefined سیر رخدادهای منطقه روی دور تندی قرار گرفته که گاه بسیاری از واکاوی و حلاجی آن جا می‌مانند و پیش‌بینی سمت‌وسوی آن نیز دشوار و دشوارتر می‌شود.
undefined «جواد حقگو» دانشیار دانشگاه تهران به پژوهش ایرنا می‌گوید: فارغ از اینکه بخواهیم به این بپردازیم که سرآغاز این رویدادها یعنی حمله ۷ اکتبر حرکتی کاملا خودجوش توسط حماس بود یا نبود؟ خود اسرائیلی‌ها خبر داشتند یا نه؟ بازیگر اصلی این ماجرا روس‌ها بودند یا نبودند؟ وقتی می‌رسیم به ماجرای شهادت رهبر حزب الله آنگاه دیگر نمی‌توان برخی از تحلیل‌های بسیار پر تکرار را چندان مورد پذیرش قرار داد.
undefined باید دید در یک سال اخیر کدام بازیگران بیش از دیگران عاید منافع شده‌اند. وقتی تحولات مربوط به رقابت‌های سیاسی آمریکا از یک سو و تحولات اوکراین و پیشروی‌های اخیر کی‌اف در آن نبرد یا موضوع زنگزور از سوی دیگر را در کنار این ماجرا قرار می‌دهیم به هر حال ردپای برخی از بازیگران کلان پُررنگ‌تر از دیگران خودنمایی می‌کند.
#پژوهش_بین‌الملل
متن کامل را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85615446
undefined @irna_research

۹:۴۸

thumnail
undefined خروج از تله جنگ و بازسازی قدرت نرم ایران
undefined اطمینان تل‌آویو در عدم پاسخگویی ایران در زمان و مکان مناسب به دلیل برداشت اشتباه دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مبنی ‌بر تثبیت گفتمان «تله جنگ» در ایران از طریق عملیات سنگین رسانه‌ای موجب شد تا اسرائیل طرح و برنامه‌های عملیاتی خود در حذف و ترور فرماندهان میدانی و کادر رهبری حزب‌الله را اجرایی کند.
undefined تعلل در هرگونه پاسخ‌گویی مناسب در برابر اقدام سفاکانه رژیم‌صهیونیستی می‌توانست ضربه‌ای سخت به قدرت نرم، تصویر ذهنی و افکار عمومی جامعه لبنان در ابتدا و جوامع اسلامی، مردم آزادیخواه جهان و در نهایت افکار عمومی داخلی در خصوص میزان قدرت، خواست و اراده ایران در حمایت از نیروهای تحت حمایت خود در شرایط و موقعیت‌های حساس وارد کند.
undefined جمهوری اسلامی با تصمیم به موقع و خردمندانه در اجرایی عملیات غرورآفرین وعده صادق۲ نه تنها بر معادلات امنیتی منطقه تاثیر بسزایی گذاشت بلکه موجب تغییر جهت «معادله ترس» شد که رژیم ‌صهیونیستی با انجام ترورهای متعدد تصور می‌کرد این معادله را برقرار ساخته است.
#پژوهش_بین‌الملل
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85615090
undefined @irna_research

۱۰:۵۴

۱۲ مهر

thumnail
undefined سلامت روان؛ فرزند ناتنی نظام سلامت/ باید و نبایدهای وزارت بهداشت
undefinedبه گفته «نازنین آهنگری» دکترای روانشناسی بالینی، شیوع اختلال‌های روانی در زنان حدود ۲۵ درصد و ۱۴ درصد در آقایان است. از نظر شیوع اختلال روانی بر اساس محل سکونت نیز روستاها آمار بیشتری دارند که شامل ۲۱ درصد در روستا و ۲۰ درصد در شهرها است.
undefined «مریم عباسی نژاد» متخصص روانپزشکی به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: شایع‌ترین اختلال‌ها که در کلینیک‌ها مشاهده می‌شود، اختلال اضطرابی و افسردگی است. ولی در مراکز بیمارستانی به طور مثال بیماران دو قطبی و مانیا و خودکشی مشاهده می‌شوند. ولی در خیابان‌ها، بد تنظیمی خلق و عدم کنترل هیجان مشاهده می‌شود.
undefined «علی اسدی» معاون سابق دفتر سلامت وزارت بهداشت نیز بیان می‌دارد: برنامه‌هایی که اکنون اجرا می‌شود، نمی‌تواند رسالت اصلی نظام سلامت و سلامت روان را پوشش بدهد و اگر قرار باشد اقدامی صورت بگیرد، باید برنامه‌های سلامت روان مجدد ارزیابی شده و مبتنی بر شواهد و نیازهای فعلی جامعه تعریف شود.
#پژوهش_اجتماعی
گزارش را اینجا بخوانید
www.irna.ir/xjRGRV
undefined @irna_research

۱۷:۳۱

۱۳ مهر

thumnail
undefined بر اساس اصل ۳۰ قانون اساسی، دولت موظف است تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به‌طور رایگان گسترش دهد. به همین منظور، زمینه تحصیل رایگان در رشته‌های علوم پزشکی فراهم شده تا نیاز کشور به خدمات درمانی تأمین شود.
undefined دانش‌آموختگانی که از این تحصیل رایگان بهره‌مند می‌شوند، موظف به ارائه خدمت در کشورند تا نیاز جامعه به خدمات درمانی برطرف شود. فراهم‌کردن امکان خرید این تعهدات، ناکارآمدی این سیاست را به همراه دارد و به بی‌عدالتی منجر می‌شود.
undefined در سال ۱۴۰۲، هزینه خرید تعهدات ۷ ساله در رشته پزشکی حدود ۶۰۰ میلیون تومان بود، در حالی که هزینه واقعی تربیت یک دانشجوی پزشکی بر اساس اعلام وزارت بهداشت نزدیک به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است.
#یک_عدد_یک_تحلیل
اینجا بیشتر بخوانید
www.irna.ir/xjRKsQ
undefined @irna_research

۱۵:۴۱

۱۴ مهر

thumnail
undefined افزایش ۲ برابری قیمت تریاک و زنگ خطر افزایش اعتیاد به روانگردان
undefined به گفته مدیرکل اسبق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، تریاکی که اکنون در بازار توزیع می‌شود، تریاک‌هایی است که در انبارهای افغانستان از زمان قبل از ممنوعیت طالبان برای کشت خشخاش وجود دارد.
undefined دکتر «سعید صفاتیان» به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: تریاک در یک سال گذشته افزایش قیمت زیادی پیدا کرده و تقریبا دو برابر شده است و اکنون قیمت یک کیلو تریاک به حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
undefined۳.۵ میلیارد دلار خسارتی است که معتادان برای خرید مواد مخدر هزینه می‌کنند.‌ بخشی از رقم هزینه‌های درمان و نگهداری معتادان و بخشی نیز برای ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار پرونده قضایی است که باید رسیدگی شود.
undefined مصرف‌کنندگان مواد مخدر در ایران حدود سه میلیون نفر برآورد می‌شوند و با خانواده‌های آنها حدود ۱۲ میلیون نفر درگیر مساله اعتیادند. این بازار بزرگ با احتساب هزینه مواد، درمان و نگهداری و هزینه‌های زندان متخلفان سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد ایران ضربه می‌زند.
#پژوهش_اجتماعی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85607886
undefined @irna_research

۷:۰۰

۱۵ مهر

thumnail
undefined ریشه‌های دشمنی اسرائیل با لبنان و معادلات حمله زمینی
undefined خشونت‌ورزی، اتکا به تروریسم دولتی و ایدئولوژیک بودن کنشگری رژیم صهیونیستی از دید «حسن سلامی» پژوهشگر مسائل لبنان سه ضلع مخاصمه تاریخی اسرائیل با مردم منطقه را شکل می‌دهد.
undefined صهیونیست‌ها نه تنها فلسطین که دیگر کشورهای عربی پیرامون خود مانند لبنان را سرزمین خویش می‌دانند که به هر شکل و روش از جمله جنگ و خشونت و بازداشت و کشتار باید از وجود «دیگران» پاک شوند و به همین دلیل نژادکشی و دیگرکشی را توصیه می‌کنند
undefined با آن که نزدیک به ۶ دهه از اشغال مناطقی مانند بلندی‌های جولان می‌گذرد، هیچ یک از سازمان‌ها، اتحادیه‌ها و قدرت‌های غربی از لزوم اجرای قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل در مورد لزوم خروج اسرائیل از این مناطق سخن نمی‌گویند و در عوض روی خلع سلاح حزب الله با استناد به قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت پافشاری می‌کنند.
#پژوهش_بین‌الملل
متن کامل را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85613879
undefined @irna_research

۸:۰۳

۱۶ مهر

thumnail
undefined مقاومت ریشه‌دار است اما استراتژی مقابله باید به‌روز شود/ میزگرد بررسی تحولات یک سال اخیر محور مقاومت در سالگرد هفتم اکتبر(بخش نخست)
undefined به گفته کارشناسان مسائل منطقه، حزب‌الله هرگز از بین نخواهد رفت زیرا یک گروه تصنعی و دست‌ساز نیست، بلکه ریشه و بدنه مردمی مستحکم دارد. البته مقاومت نیز باید استراتژی مقابله با اسرائیل را به‌روز کند.
undefined به گفته «علیرضا مجیدی» کارشناس مسائل غرب آسیا، اسرائیل اکنون می‌خواهد آتش‌بس را به شکل یک امتیاز در میز مذاکره به طرف مقابل بفروشد. تا یک ماه قبل، این اسرائیل بود که تقاضا داشت در جبهه شمالی آتش‌بس برقرار شود و حزب‌الله آتش‌بس در غزه را شرط قرار داده بود.
undefined «محمد خواجویی» دیگر کارشناس خاورمیانه هم بیان می‌دارد: اسرائیل نمی‌خواهد به گذشته و قطعنامه ۱۷۰۱ برگردد و این هدف را دنبال می‌کند که در این جبهه تعیین تکلیف کند. بزرگ‌ترین هدف رژیم این است که دیگر حزب الله در عمل قدرت و توان عملیاتی نداشته باشد. این حداقل هدف رژیم است و حداکثر آن این است که حزب الله به طور کامل خلع سلاح شود.
#پژوهش_بین‌الملل
بخش اول #میزگرد را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85618519
undefined @irna_research

۶:۰۰

thumnail
undefined اسرائیل را چطور باید مهار کرد؟/ در گفت‌وگو با کارشناسان مطرح شد
undefined در شرایطی که نگاه بسیاری به فرجام زد و خوردهای نظامی و اطلاعاتی بین اسرائیل و جبهه مقاومت دوخته شده، کارشناسان مسائل منطقه و بین‌الملل می‌گویند باید برای مدیریت بحران از انواع ابزارهای دیپلماتیک به صورت حداکثری استفاده کرد.
undefined «سیدجلال ساداتیان» دیپلمات سابق به پژوهشگر ایرنا می‌گوید: تلاش‌های ایران برای خنثی کردن اثرات اقدامات مخرب اسرائیل از طریق تقویت برخی جریانات در منطقه صورت گرفته است اما متأسفانه بیشتر سخت‌افزاری برخورد شده در حالی که در دنیای امروز توجه به افکار، اعم از نخبگان و افراد خاص تا توده مردم در سطوح مختلف، بسیار مهم و اثرگذار است. همچنین، برای مدیریت بحران کنونی در خاورمیانه نباید از ظرفیت‌های دیپلماسی عمومی غافل شد.
undefined «نیکنام ارشدنیا» تحلیلگر مسائل بین‌الملل هم اظهار می‌دارد: دکتر پزشکیان با انجام به موقع سفر به دوحه و تبیین رویکرد دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی، این پیام را در سطح منطقه و جهان مخابره کرد که بازیگر آشوب‌ساز منطقه رژیم صهیونیستی است نه ایران.
#پژوهش_سیاسی
گزارش را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85617978
undefined @irna_research

۱۰:۳۸

۱۷ مهر

thumnail
undefined به گفته معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نزدیک به ۷۰۰ هزار شرکت صوری شناسایی و شناسه حقوقی آنها غیرفعال و از فعالیتشان جلوگیری شده است. اگر این شرکت‌ها مدارکی مبنی بر فعالیت دارند، اگر صوری نباشند برای رفع مشکل باید پیگیری لازم را داشته باشند تا شناسه حقوقی آنها دوباره فعال شود.
undefined «صفدر کشاورز» بیان داشته اکنون افرادی که بیش از پنج شرکت ثبت‌شده در سازمان ثبت اسناد دارند برای رصد فعالیت اقتصادی به وزارت امور اقتصادی و دارایی معرفی می‌شوند. همچنین شرکت‌هایی که بیش از پنج سال از زمان تاسیس، هیچ صورت‌جلسه تغییراتی به اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسه‌های غیرتجاری ارائه نداده‌اند نیز رصد می‌شوند زیرا طبق قانون تجارت، شرکت‌ها هر سال باید ضمن برگزاری مجمع عمومی، ترازنامه مالی خود را نیز به تصویب برسانند.
#یک_عدد_یک_تحلیل
اینجا بیشتر بخوانید
https://www.irna.ir/news/85614243
undefined @irna_research

۸:۳۵

ایرنا پژوهش
undefined undefined مقاومت ریشه‌دار است اما استراتژی مقابله باید به‌روز شود/ میزگرد بررسی تحولات یک سال اخیر محور مقاومت در سالگرد هفتم اکتبر(بخش نخست) undefined به گفته کارشناسان مسائل منطقه، حزب‌الله هرگز از بین نخواهد رفت زیرا یک گروه تصنعی و دست‌ساز نیست، بلکه ریشه و بدنه مردمی مستحکم دارد. البته مقاومت نیز باید استراتژی مقابله با اسرائیل را به‌روز کند. undefined به گفته «علیرضا مجیدی» کارشناس مسائل غرب آسیا، اسرائیل اکنون می‌خواهد آتش‌بس را به شکل یک امتیاز در میز مذاکره به طرف مقابل بفروشد. تا یک ماه قبل، این اسرائیل بود که تقاضا داشت در جبهه شمالی آتش‌بس برقرار شود و حزب‌الله آتش‌بس در غزه را شرط قرار داده بود. undefined «محمد خواجویی» دیگر کارشناس خاورمیانه هم بیان می‌دارد: اسرائیل نمی‌خواهد به گذشته و قطعنامه ۱۷۰۱ برگردد و این هدف را دنبال می‌کند که در این جبهه تعیین تکلیف کند. بزرگ‌ترین هدف رژیم این است که دیگر حزب الله در عمل قدرت و توان عملیاتی نداشته باشد. این حداقل هدف رژیم است و حداکثر آن این است که حزب الله به طور کامل خلع سلاح شود. #پژوهش_بین‌الملل بخش اول #میزگرد را اینجا بخوانید https://www.irna.ir/news/85618519 undefined @irna_research
thumnail
undefined نه قطعنامه و نه فشار بین‌المللی؛ فقط مقاومت جلودار اسرائیل است/ میزگرد بررسی تحولات یک ساله مقاومت در سالگرد ۷ اکتبر (بخش دوم و پایانی)
undefined «محمد خواجویی» کارشناس مسائل لبنان بر این باور است که در وضعیت فعلی اولویت اصلی اسرائیل مساله امنیت و زمین است و این موضوعاتی است که اسرائیل برای دستیابی به آن حاضر است هر جنایتی هم انجام دهد و اصولا اگر وجهه جهانی برای اسرائیل مهم بود باید شکل دیگری رفتار می‌کرد.
undefined وی درباره نحوه عمل آمریکا و ایران می‌گوید: اگر در ادامه، اسرائیل به روند ضربه‌پذیری برسد، آمریکا به طور قطع وارد خواهد شد و عمدتا با شیوه هجومی هم وارد می‌شود. ایران هم به نقطه‌ای رسیده که نباید سکوت کند و نباید وارد عملیات گسترده شود.
undefined «علیرضا مجیدی» کارشناس مسائل غرب آسیا هم اظهار می‌دارد: اگر به موقع جواب ندهیم، در آینده مجبور به پاسخ‌گویی هستیم زیرا طرف مقابل متوقف نمی‌شود اما هم تاثیر اقدام ما کاهش پیدا می‌کند و هم هزینه بیشتری را باید پرداخت کنیم و این یک قاعده است.
#پژوهش_بین‌الملل
متن کامل را اینجا بخوانید
https://www.irna.ir/news/85619972
undefined @irna_research

۱۰:۵۲