عکس پروفایل مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)م

مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)

۳۳۷عضو
عکس پروفایل مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)م
۳۳۷ عضو

مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)

تحلیل‌های فنی و کارشناسی با نگاهی راهبردی، در حوزه‌ی مسائل بین‌الملل با محوریت تحریم
undefined سایت:www.isacenter.irundefined توییتر:https://twitter.com/ISACenter_irundefined تلگرام:https://t.me/isacenter

۲۰ خرداد

thumnail
اینفوگرافی شرکت اسرائیلی New Med Energy؛ فعال در زنجیره تامین گاز رژیم صهیونیستی
در این اینفوگرافی شما می‌توانید اطلاعات مهم شرکت اسرائیلی New Med Energy و همکارهای آن در جهان اسلام را مشاهده کنید.
برای دریافت نسخه‌ی با کیفیت لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/infography/0140303191034/
#برنامه_تحریم_رژیم‌_صهیونیستی#شرکت_اسرائیلی#زنجیره_تامین_گاز#همکار_شرکت_اسرائیلی#اینفوگرافی
@isacenter

۲:۵۶

thumnail

۲:۵۶

thumnail
undefined مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل برگزار می‌کند:
undefined نشست رهیافت‌هایی برای دولت آینده در حوزه‌ی سیاست خارجی با تمرکز ویژه بر مسئله‌ی تحریم
undefined به همراه معرفی بسته سیاستی از سمت مرکز برای دولت آینده در حوزه‌ی مواجهه با تحریم‌ها
undefinedمهمانان:دکتر ناصر هادیان - استاد روابط بین‌الملل و تحلیلگر مسائل استراتژیکآقای مسعود براتی - کارشناس اقتصاد بین‌الملل و تحریمدکتر حسن احمدیان - استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه تهران
undefinedدبیر نشست: امیرمحمد نوری بیات - مدیر مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل
undefined زمان: دوشنبه مورخ 21 خرداد 1403 - از ساعت 17 الی 19
undefinedمکان: خانه‌ی اندیشه‌ورزان
undefined ورود برای عموم آزاد است.
@isacenter

۱۳:۰۴

۲۲ خرداد

شناسایی شرکت اسرائیلی Alon Gas Energy Development Ltd، فعال در زنجیره تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی
undefinedمرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در قالب برنامه تحریم رژیم صهیونیستی، به منظور شناسایی زنجیره‌ی تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی، شرکت Alon Gas Energy Development Ltd را که یک شرکت اسرائیلی فعال در حوزه‌ی نفت و گاز است، شناسایی کرد.
undefinedAlon Gas Energy Development Ltd از طریق شرکت‌های تابعه خود، در حوزه اکتشاف، توسعه و تولید نفت و گاز طبیعی در اراضی اشغالی مشغول است. این شرکت همچنین میعانات گازی نیز تولید می‌کند. مشتریان این شرکت، تولیدکنندگان خصوصی برق، مراکز صنعتی و شرکت‌های واسطه فروش گاز طبیعی هستند.
undefinedاین شرکت در 24 سپتامبر 2009 طبق قانون شرکت‌ها به عنوان یک شرکت خصوصی در سرزمین‌های اشغالی تأسیس و اوراق بهادار آن برای اولین بار در فوریه 2010 در بورس اوراق بهادار تل آویو معامله شد. این شرکت قبلاً با نام Alon Natural Gas Exploration Ltd شناخته می‌شد. Alon Gas Energy Development Ltd یکی از شرکت‌های تابعه Alon Israel Fuel Company Ltd است.
undefinedبرای مطالعه‌ی اطلاعات شرکت و جزئیات مالی آن، به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140303221000/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی#شرکت_اسرائیلی#زنجیره_تامین_گاز#زنجیره_تامین_نفت
@isacenter

۷:۰۰

۲۵ خرداد

کتابچه‌ی رهیافت‌هایی برای دولت چهاردهم در حوزه‌ی سیاست خارجی؛ با تمرکز بر مسئله‌ی تحریم
undefinedجهان در حال تجربه‌ی تحولاتی مشهود در مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی است؛ تغییراتی که به تدریج به تغییر نظم جهانی موجود منجر خواهد شد. از سویی، معادلات قدرت قدیمی و پرسابقه، ائتلاف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و نظامات دیرینه‌ی نظامی، اقتصادی و امنیتی با سر بر آوردن قدرت‌های نوظهور و شرایط جدید، با چالش مواجه شده‌اند و از سوی دیگر، این امر منجر به ظهور نظامات پیچیده و درهم‌تنیده‌ی نوین و شکل‌گیری هم‌پیمانی‌ها و اتحادهای جدید شده است. در نتیجه، اندیشمندان و در پی آن‌ها رهبران سیاسی باید با شناخت فضای جدید، خود را با اصول و ابعاد آن وفق داده و اولویت‌های خود در هم‌کاری با کشورها را مورد بازبینی قرار دهند. در این جهانِ درحال‌گذار و مملو از عدم قطعیت، داشتن نگاه راهبردی و آینده‌نگر و گذر از روش‌ها، سازوکارها و پیوندهای قدیمی امری ضروری در تعیین سرنوشت ملت‌هاست.
undefinedبا این نگاه، جمهوری اسلامی ایران باید با روشن‌بینی و آگاهی کامل، برنامه‌های آینده‌ی خود در حوزه‌ی سیاست خارجی را طراحی و تنظیم کند. پیش‌بینی می‌شود که مسائلی چون ماندگاری تحریم‌ها، نسبت کشور با آمریکا به‌عنوان نقطه‌ی اصلی تقابل در سیاست خارجی، پیشرفت و توسعه با کمک‌گیری از امکانات و فرصت‌های نوظهور پیش روی کشور در خارج از مرزها، هم‌کاری‌ها و هم‌پیمانی‌های جدید،‌ تقویت محور مقاومت و اتخاذ رویکرد تهاجمی نسبت به رژیم صهیونیستی، مهم‌ترین سرفصل‌های سپهر سیاست خارجی کشور در سال‌های آتی باشد.
undefinedکتابچه‌ی پیش رو در پی آن است تا اولاً مسائل پیش روی کشور در حوزه‌ی سیاست خارجی در آینده‌ی کوتاه‌مدت و میان‌مدت را برشمرد و سپس درباره‌ی هرکدام توضیحات و توصیه‌هایی را ارائه دهد. به‌طور مشخص، این کتابچه از ده قسمت با عناوین زیر تشکیل شده است:
undefined خنثی‌سازی تحریم، ضرورت پیشرفت ایرانundefined نگاهی اجمالی به وضعیت تحريم‌ها و لزوم تاسیس مرکز رصد و پایش تحريم‌هاundefined بررسی آزادسازی پول های مسدودشده ایران ذیل نظام تحريمی آمريکاundefined تداوم وابستگی توسعه بندر چابهار به لغو تحريم های آمريکاundefined رویکرد ایران در مذاکرات لغو تحريمundefined لزوم مراقبت از ایجاد اختلال در روابط خارجی راهبردی کشورundefined با FATF چه باید کرد؟undefined فرصت تبدیل شدن ایران به هاب غلات و کود با تغیير معادلات جهانی در عرصه امنیت غذاییundefined لزوم اتخاذ الگوی صحیح در روابط راهبردی ایران و چینundefined لزوم استفاده از فرصت مقابله ی اقتصادی و سیاسی با رژيم صهیونیستی
undefinedبرای دریافت کتابچه‌ی مذکور لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/7140303250900/
@isacenter

۱۰:۱۷

۲۷ خرداد

شناسایی شرکت اسرائیلی Dor Gas Exploration ، فعال در زنجیره تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی

undefinedمرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در قالب برنامه تحریم رژیم صهیونیستی، به منظور شناسایی زنجیره‌ی تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی، شرکت Dor Gas Exploration را که یک شرکت اسرائیلی فعال در حوزه‌ی نفت و گاز است، شناسایی کرد. نام شرکت Ratio Petroleum در قرارداد استفاده از میدان گازی تامار دیده می‌شود. این شرکت متعلق به Dor-Alon Gas، و مدیر آن Eli Misgav است. شرکت Dor Alon Gas Technologies یک توزیع‌کننده گاز برای بازار صنعتی و گاز برای وسایل نقلیه است.
undefinedگفته شده Dor Gas Exploration دارای 4 درصد از حق استخراج میدان گازی تامار است. همچنین Dor Alon Energy Israel در زمینه ایجاد، توسعه و راه‌اندازی پمپ بنزین‌ها و بازاریابی محصولات سوختی فعالیت دارد. این شرکت سوخت را به مشتریان سازمانی و هواپیمایی ارائه می‌دهد و همچنین در زمینه خرده‌فروشی غذا و رستوران نیز فعالیت می­کند.
undefinedشرکت Dor Alon بیش از 215 پمپ بنزین عمومی را اداره می‌کند و دارای فضاهای تجاری در مجاورت مجتمع‌های سوخت‌رسانی است که به اشخاص ثالث اجاره می‌دهد. این شرکت پمپ بنزین‌ها را در شهرک‌های کرانه باختری اشغالی اداره می‌کند. این شرکت همچنین از بازار فلسطین نیز سود می‌برد. در سال 2020، Dor Alon یک توافقنامه دو ساله با تشکیلات خودگردان فلسطین برای تامین سوخت امضا کرد. از دسامبر 2021، Dor Alon 50 درصد از مصرف سوخت سالانه فلسطین را تامین می‌کرد و تشکیلات خودگردان فلسطین را به مشتری اصلی خود به مبلغ 865 میلیون تبدیل کرد.
undefinedبرای مطالعه‌ی اطلاعات شرکت و جزئیات مالی آن، به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/1140303270958/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی#شرکت_اسرائیلی#زنجیره_تامین_گاز#زنجیره_تامین_نفت
@isacenter

۶:۵۸

۲۹ خرداد

مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)
undefined undefined مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل برگزار می‌کند: undefined نشست رهیافت‌هایی برای دولت آینده در حوزه‌ی سیاست خارجی با تمرکز ویژه بر مسئله‌ی تحریم undefined به همراه معرفی بسته سیاستی از سمت مرکز برای دولت آینده در حوزه‌ی مواجهه با تحریم‌ها undefinedمهمانان: دکتر ناصر هادیان - استاد روابط بین‌الملل و تحلیلگر مسائل استراتژیک آقای مسعود براتی - کارشناس اقتصاد بین‌الملل و تحریم دکتر حسن احمدیان - استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه تهران undefinedدبیر نشست: امیرمحمد نوری بیات - مدیر مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل undefined زمان: دوشنبه مورخ 21 خرداد 1403 - از ساعت 17 الی 19 undefinedمکان: خانه‌ی اندیشه‌ورزان undefined ورود برای عموم آزاد است. @isacenter
مشروح نشست رهیافت‌هایی برای دولت آینده در حوزه‌ی سیاست خارجی با تمرکز ویژه بر مسئله‌ی تحریم
undefinedسال‌هاست که مباحث پیرامون تغییر در نظم‌جهانی مطرح شده است و وقایع متعددی به‌ویژه جنگ اوکراین در پررنگ شدن آن نقش به‌سزایی داشته است. اکنون که به عقیده بسیاری در دوران‌گذار از نظم گذشته به نظم جدید درحال شکل‌گیری قرار داریم، شناسایی چالش‌ها و استفاده از فرصت‌ها برای نقش‌آفرینی حداکثری بسیار ضروری است.
undefinedدر همین راستا مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل که که با نگاه تخصصی از دریچه‌ی تحریم، بر مسائل راهبردی و بین‌الملل تمرکز دارد، نشستی با موضوع «رهیافت‌هایی برای دولت آینده در حوزه‌ی سیاست خارجی با تمرکز ویژه بر مسئله‌ی تحریم» به همراه رونمایی از کتابچه‌ی رهیافت‌هایی برای دولت چهاردهم در حوزه‌ی سیاست خارجی؛ با تمرکز بر مسئله‌ی تحریم برگزار کرد. این نشست با حضور دکتر ناصر هادیان، استاد روابط بین‌الملل و تحلیل‌گر مسائل استراتژیک، آقای مسعود براتی، کارشناس اقتصاد بین‌الملل و تحریم، و دکتر حسن احمدیان، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه تهران در خانه اندیشه‌ورزان برگزار شد.
undefinedدر ابتدای نشست آقای امیرمحمد نوری‌بیات مدیر مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل به معرفی کتابچه (می‌توانید کتابچه را از اینجا مطالعه فرمایید) و طرح بحث پرداختند و سپس هر یک از مهمانان، نظرات خود را بیان کردند.
undefinedبرای مطالعه‌ی مشروح نشست لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/2140303211700/
@isacenter

۱۶:۳۱

۳ تیر

undefinedدر روزهای اخیر، صحبت‌های فراوانی در مورد همکاری با FATF و نتایج آن مطرح شد. مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل به دلیل تمرکز بر روی این موضوع در طی چند سال گذشته، گزارشات و محتواهایی را در مورد نقد همکاری با FATF در شرایط تحریمی تولید کرده است.نمونه‌ای از این تولیدات را می‌توانید مطالعه فرمایید:
undefined نسبت تحریم و FATF
undefined نتایج همکاری ایران با FATF در قالب معاهده‌ی پالرمو
undefined شبهات مطرح در مورد FATF
undefined ارزیابی توصیه مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی برای برنامه هفتم توسعه درباره FATF
undefined آیا همکاری با FATF تحریم‌ها را کاهش می‌دهد و یا باعث افزایش اثرگذاری آن‌ها می‌شود؟
undefinedهمچنین این مرکز در قالب پادکست و در دوقسمت، سعی کرده است تا بخش زیادی از زوایای همکاری با FATF را با بررسی اسناد مختلف تشریح کند. از طریق لینک‌های زیر می‌توانید به این پادکست‌ها گوش کنید:
undefined قسمت اول
undefined قسمت دوم
undefinedبرای مطالعه‌ی گزارشات تولیدی دیگر در حوزه‌ی FATF، می‌توانید به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید.
@isacenter

۵:۱۳

۴ تیر

شناسایی شرکت اسرائیلی Israel Natural Gas Lines، فعال در زنجیره تامین گاز رژیم صهیونیستی
undefinedمرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در قالب برنامه تحریم رژیم صهیونیستی، به منظور شناسایی زنجیره‌ی تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی، شرکت Israel Natural Gas Lines را که یک شرکت اسرائیلی فعال در حوزه‌ی گاز است، شناسایی کرد.
undefinedشرکت خطوط گاز طبیعی اسرائیل، Israel Natural Gas Lines Co یک شرکت دولتی است که در سال 2003 برای ایجاد و راه‌اندازی شبکه خطوط لوله گاز طبیعی برای انتقال گاز فشرده از طریق یک شبکه ملی به تمام نقاط اسرائیل تاسیس شد. Ron Chaimovski، رئیس شرکت خطوط گاز طبیعی سرزمین‌های اشغالی است.
undefinedگفته شده دولت رژیم صهیونیستی مستقیماً در صنعت بالادستی نفت و گاز دخالت ندارد، با این حال، بر اساس مقررات 2592 که توسط دولت در سال 2017 تصویب شد، شرکت Israel Natural Gas Lines Co متعلق به دولت وظیفه ایجاد و بهره‌برداری از یک خط لوله اتصال چاه‌های گاز دریایی به ساحل برای تولیدات ناشی از میادین کوچک و متوسط را بر عهده گرفت. به دلیل اینکه این شرکت یک شرکت دولتی است اسناد مالی آن منتشر نمی‌شود و در دسترس عموم نیست.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/1140304030838/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی#شرکت_اسرائیلی#زنجیره_تامین_گاز
@isacenter

۲:۴۶

undefinedدر تابستان 1400، وزارت امور خارجه بیست و دومین گزارش سه‌ ماهه اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را به مجلس شورای اسلامی‌ ارائه کرد. در همان زمان، مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل گزارش مفصلی را منتشر و علاوه بر آسیب‌شناسی راهبرد مذاکره برای رفع تحریم، گزارش وزارت امورخارجه را با توجه به اسناد نقد کرد.
undefinedدر ایام انتخابات که کاندیداهای مختلف صحبت از تحریم، احیای برجام و یا مذاکره برای رفع تحریم می‌کنند، خواندن گزارش مرکز را به مخاطبان عزیز توصیه می‌کنیم.
undefinedفهرست گزارش «آسیب‌شناسی راهبرد مذاکره برای رفع تحریم و نقد گزارش بیست و دوم وزارت امور خارجه در رابطه با اجرای برجام» به شرح زیر است:
undefinedفصل اول: آسیب‌شناسی راهبرد مذاکره برای رفع تحریم:راهبرد مذاکره برای رفع تحریم چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟راهبرد مذاکره برای رفع تحریم چه آثاری را در پی داشته است؟
undefinedفصل دوم: نقد گزارش بیست و دوم وزارت امور خارجه در رابطه با اجرای برجامبخش راهبردی مذاکراتبخش تحریم‌هابخش هسته‌ایپیوست‌ها
برای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/2140211231015/
@isacenter

۵:۱۲

۶ تیر

undefined رویکرد ایران در مذاکرات لغو تحریم
undefinedپس از کش و قوس‌های فراوان طی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، مذاکرات احیای برجام متوقف و اساساً موضوع بازگشت به برجام از دستور کار دولت‌های ایران و آمریکا خارج شد. دولت چهاردهم باید با پذیرش این واقعیت، اساساً تلاش برای احیای برجام را از ذهن خود پاک کند و روی طرح‌هایی متمرکز شود که متضمن دستیابی ایران به مزایای ناشی از فرا رسیدن غروب سال دهم برجام شود. در این راستا، محدودسازی هرگونه توافق با غرب به داده‌ها و ستانده‌های محدود، اجتناب از مشروط‌سازی توسعه‌ی کشور به مذاکرات و حفظ تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حد توافق اسفند ۱۴۰۱ و قانون اقدام راهبردی مجلس، باید در دستور کار دولت چهاردهم قرار گیرد.
undefined لزوم مراقبت از ایجاد اختلال در روابط خارجی راهبردی کشور
undefinedهم‌کاری و هم‌گرایی روزافزون سه کشور ایران، روسیه و چین بدون شک مطلوب آمریکا نیست. به همین دلیل، ایجاد اختلال در شکل‌گیری این هم‌پیمانی در سال‌های پیش رو بدون تردید در دستور کار واشینگتن قرار خواهد داشت. در این راستا و با هدف باز داشتن ایران از اتخاذ تصمیم‌های درست و به‌موقع برای تحکیم پیوندهای راهبردی و بلندمدت با روسیه و چین، آمریکا احتمالاً در ماه‌های آینده و به‌خصوص بعد از برگزاری انتخابات در آبان ۱۴۰۳، رویکرد دیرینه‌ی «دیپلماسی با پشتوانه‌ی فشار» را با تأکید بیش‌تر بر بخش دیپلماسی آن، در دستور کار خود قرار خواهد داد. در مقابل، جمهوری اسلامی باید با حفظ تمرکز و داشتن درک صحیح و جامع از وضعیت جدید، خود را برای مقابله‌ی سنجیده و مدبرانه با برنامه‌های آمریکا آماده کند. این آمادگی باید مبتنی بر سه اصل زیر باشد: اجتناب از تحریک انتظارات اجتماعی در داخل کشور، اجتناب از شتاب‌زدگی و ارزیابی دقیق و کارشناسی پیشنهادهای واصله از واشینگتن و مراقبت از ایجاد اختلال در برنامه‌های راهبردی سیاست خارجی کشور.
undefined خنثی‌سازی تحریم، ضرورت پیشرفت ایران
undefinedتحولات چند سال اخیر در صحنه بین‌الملل و منطقه غرب آسیا نیز نشان داده که می‌توان بخش مهمی از «تحریم ناپذیری» را در «جانمایی جدید در اقتصاد بین‌الملل و منطقه» به معنای ایجاد پیوندهای راهبردی میان ایران و بازیگران همسو و همسایه در صحنه بین‌الملل دنبال نمود. دولت چهاردهم باید برای پیشبرد طرح‌های مرتبط با این موضوع برنامه داشته باشد. حضور در زنجیره ارزش دنیای جدید، انطباق نقشه ارزی و تجاری کشور، تهاتر، پیمان‌های پولی دوجانبه، جذب سرمایه و تامین مالی خارجی از کشورهای همسو، از جمله طرح‌های قابل پیگیری هستند.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارشات فوق، می‌توانید از لینک زیر کتابچه‌ی «رهیافت‌هایی برای دولت چهاردهم در حوزه‌ی سیاست خارجی؛ با تمرکز بر مسئله‌ی تحریم» را دریافت کنید:https://isacenter.ir/7140303250900/
@isacenter

۳:۲۱

۸ تیر

undefined با FATF چه باید کرد؟
undefinedبا توجه به اتفاقات سالیان گذشته برای جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌ی تحریم، به‌خصوص وقایع برجام و افزایش تحریم‌ها، و همچنین سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اداره کردن اقتصاد با فرض ماندگاری تحریم‌ها، باید بیان کرد که تعامل با FATF با توجه به اثری که بر افزایش فشار تحریم‌ها دارد، شدنی نیست و نمی‌توان با این نهاد به یک راه‌حلی که به منافع ایران صدمه‌ای وارد نکند، رسید؛ بنابراین باید تعامل با FATF قطع شده و ظرفیت‌های درگیر شده در داخل کشور با این نهاد، آزاد شوند تا بتوانند اولویت‌های مهم دیگری را دنبال کنند.
undefined نگاهی اجمالی به وضعیت تحریم‌ها و لزوم تاسیس مرکز رصد و پایش تحریم‌ها
undefinedافزایش روزافزون استفاده از تحریم، نقش تحریم‌ها در برجسته شدن ضعف‌های اقتصادی داخلی و به‌تبع آن ایجاد نارضایتی در جامعه یکی از موضوعات اصلی سیاست‌خارجه غرب و مشخصا آمریکا است. علی‌رغم این اتفاقات، شناخت تحریم در ایران در سطوح کلان دنبال نمی‌شود. چنانکه در برجام عدم شناخت تحریم‌ها باعث شد تا تحریم‌های اصلی باقی بماند. لذا ایران به عنوان هدف تحریم‌های برای کاهش اثرات تحریم باید رصد دائمی از تحریم و افزایش شناخت از آن داشته باشد. به خصوص که این اقدام می‌تواند باعث افزایش همکاری دانشی با سایر کشورهای هدف تحریم از جمله روسیه انجام شود.
undefined بررسی آزادسازی پول‌های مسدودشده ایران ذیل نظام تحریمی آمریکا
undefinedیکی از چالش‌های ایران در حوزه ارزی، پول‌های مسدودشده ایران در سایر کشورهاست. این پول‌ها معمولا در حساب امانی نگه‌داری می‌شوند. حسابی که باید در ازای آن کالا دریافت شود. ایران در طی یکی دوسال گذشته تلاش داشته تا با مجوز خزانه‌داری آمریکا، از این پول‌ها برای واردات کالا استفاده کند. میزان کارآمدی این روش یکی از چالش‌های پیش‌روی دولت‌ است که باید به ابعاد آن از جهت فنی پرداخته شود. نیاز به مجوز آمریکا برای نقل و انتقال پول، ساختار تسویه مالی ایران را همچنان ذیل اعمال قدرت آمریکا نگه می‌دارد. این اتفاق دسترسی‌های ارزی و واردات کالای را با مشکل روبه رو می‌کند. چنانکه بانک «وارن‌گلد» آلمان که واسط تسویه مالی محصولات حقوق بشری مجاز ایران در اروپا است، به بهانه پولشویی و ذیل قوانین تحریمی، رابطه خود با ایران را قطع کرد. بنابراین آنچه به صورت راهبردی برای ایران اهمیت دارد و می‌تواند فشار اقتصادی را به صورت پایدار از ناحیه تحریم‌ها کم کند، دسترسی به منابع خارج از نظام تحت نظر آمریکا و با استفاده از روش‌های موازی شامل استفاده از شبکه بانکی خارج از چارچوب مرسوم، عدم استفاده از سوئیفت و موارد این‌چنینی است.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارشات فوق، می‌توانید از لینک زیر کتابچه‌ی «رهیافت‌هایی برای دولت چهاردهم در حوزه‌ی سیاست خارجی؛ با تمرکز بر مسئله‌ی تحریم» را دریافت کنید:https://isacenter.ir/7140303250900/
@isacenter

۱۲:۲۱

۹ تیر

شماره اول نشریه دیده‌بان تحریم
undefinedمطالعه و درک پدیده‌ی «تحریم» به دلیل تأثیر قابل‌توجهی که بر روابط بین‌الملل، اقتصاد و امنیت دارد، در چشم‌انداز جهانی امروز بسیار مهم است. تحریم ابزاری کلیدی است که توسط برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای اعمال قدرت و متقاعدسای به تبعیت از برخی خواسته‌ها و منویات استفاده می‌شود. اشراف بر نحوه‌ی عملکرد تحریم‌ها و اثرات بالقوه‌ی آن به متخصصان، تصمیم‌سازان و سیاست‌مداران کمک می‌کند تا موقعیت‌های پیچیده و چندوجهی ژئوپلیتیکی را با آگاهی و دوراندیشی بهتری مدیریت و چاره‌اندیشی کنند. در دنیای به‌هم‌پیوسته‌ای که رویدادهای یک منطقه می‌تواند در سراسر جهان بازتاب داشته باشد، درک جامع تحریم‌ها برای متخصصانی که درگیر امور جهانی هستند ضروری است.
undefinedدوهفته‌نامه‌ی «دیده‌بان تحریم» ناظر به یک نیاز فوری و مبتنی بر درک ضرورت رصد و تحلیل کنش‌های تحریمی بازیگران اصلی (تحریم‌کننده‌ها و تحریم‌شونده‌ها)، تولید و منتشر می‌شود. دیده‌بانی کنش‌های تحریمی در جهان و تلاش برای کشف دلالت‌های آن برای جمهوری اسلامی از رسالت‌های اصلی این نشریه است.
undefinedبرای دریافت شماره‌ی اول نشریه دیده‌بان تحریم، لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/sanctions-observer/
#نشریه_دیده‌بان_تحریم
@isacenter

۱۹:۱۸

۱۰ تیر

undefined فرصت تبدیل شدن ایران به هاب غلات و کود با تغیير معادلات جهانی در عرصه امنیت غذایی
undefinedشروع جنگ روسیه و اوکراین یک نقطه عطف در تغییر معادلات سیاسی جهانی بود که به تغییر در نظم قدیم جهانی و شکل‌گیری نظم جدید تعبیر می‌شود. چنین وضعیتی به ایران فرصت تبدیل شدن به هاب غلات و کود منطقه‌ای را در بستر کریدور شمال - جنوب می‌دهد. ایران پتانسیل بهره برداری از ظرفیت 10 میلیون تنی ترانزیتی برای حمل کود و غلات از شمال کریدور شمال جنوب به بخش جنوبی آن دارد و در عوض برخی ا کالاهای صادراتی بخش جنوبی نظیر تجهیزات الکترونکی، کائوچو، پالم و غیره را می‌تواند مطابق تقاضا به شمال ترانزیت کند.علاوه بر این، ایران با برخورداری از ظرفیت خالی بیش از 12 میلیون تن در صنایع تبدیلی غلات، فرصت صادرات آرد، و فرآورده‌هایی چون ماکارونی و بیسکوئیت به همسایگان را دارد که ارزش افزوده بیشتری بالغ بر 800 میلیون دلار با یک مرحله فرآوری را نصیب کشور خواهد کرد.
undefined لزوم اتخاذ الگوی صحیح در روابط راهبردی ایران و چین
undefinedتحولات گسترده و پیچیده درسطح جهانی سبب گشته تا شرایطی ایجاد شود که ظرفیت‌های جمهوری‌ اسلامی‌ ایران بیش‌ از هر زمانی امکان ظهور و بروز داشته باشد. ایران اکنون درحالی بازیگر اصلی و امنیت‌ساز منطقه قلمداد می‌شود که نشان داده نبض تحولات منطقه را در دست دارد. ازسوی دیگر عملکرد محور مقاومت در منطقه تاکنون به سود چین، سایر قدرت‌های نوظهور و تمام مخالفان هژمون آمریکایی بوده است. وقایع 7 اکتبر بار دیگر اثبات کرد نمی‌توان بدون درنظر گرفتن بازیگران اصلی امنیت‌ساز منطقه، برای آن نسخه تجویز کرد. به عبارت ساده‌تر، تمام کشورها برای حفظ ثبات و تأمین منافع خود در منطقه باید با محور مقاومت و جمهوری‌ اسلامی ایران همکاری جدی بکنند. اکنون فرصت بی‌نظیری برای قدرت‌های تحول‌خواه و به‌طور ویژه چین است تا با حمایت از ایران و مقاومت بتوانند به اهداف خود در منطقه دست پیدا کنند. درصورتی که چین بخواهد به مرتفع شدن مشکلات اقتصادی ایران و همراهانش در محور مقاومت کمک کند، بی‌شک پاسخی که دریافت می‌کند ثبات و امنیت لازم برای پیشبرد اهداف راهبردی‌اش خواهد بود. درصورتی که نوع تعاملات چین درمنطقه به دقت مورد بررسی قرار گیرد و البته اراده‌ای برای تغییر وضعیت کنونی وجود داشته باشد، می‌توان الگوی مناسبی برای توسعه روابط با چین متناسب با شرایط ایران و متحدانش ارائه داد.
undefined لزوم استفاده از فرصت مقابله‌ی اقتصادی و سیاسی با رژيم صهیونیستی
undefinedپس از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، افکار عمومی جهان به مقابله با این رژیم برآمده و اقداماتی در جهت وارد آوردن ضربات اقتصادی به رژیم صهیونیستی و همکاران آن در کشورهای مختلف جهان صورت گرفته است که نشان از آمادگی بالای افکار عمومی در جهان برای ضربه به این رژیم دارد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان پیشانی مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از محور مقاومت و مردم فلسطین، هرچند مراوده تجاری با این رژیم ندارد، اما می‌تواند از این ظرفیت به وجود آمده برای مبارزه با رژیم صهیونیستی استفاده کند و آن را به سمت گلوگاه‌های اقتصادی رژیم هدایت کند.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارشات فوق، می‌توانید از لینک زیر کتابچه‌ی «رهیافت‌هایی برای دولت چهاردهم در حوزه‌ی سیاست خارجی؛ با تمرکز بر مسئله‌ی تحریم» را دریافت کنید:https://isacenter.ir/7140303250900/
@isacenter

۱۰:۲۳

۱۲ تیر

نتایج راهبرد مذاکره برای رفع تحریم
undefinedدر سال 1392، زمانی که آقای حسن روحانی به عنوان رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد، راه‌حل خود برای حل مشکل تحریم‌ها را مذاکره با آمریکا به منظور رفع آن اعلام کرد. بعد از آن، دولت وقت دو سال مذاکرات فشرده با 1+5 انجام داد تا سرانجام در تیر 1394 طرفین به توافق برجام رسیدند. اما توافق مذکور نه‌تنها موجب رفع تحریم نشد، بلکه علاوه‌بر افزایش تحریم‌ها، به دلیل ساختار ضعیف توافق، طرف آمریکایی در سال 1397 به راحتی از آن خارج شد و با اعمال حجم گسترده‌ای از تحریم‌ها، سیاست فشار حداکثری را در قبال ایران درپیش گرفت. این سیاست در ابتدا فروش نفت را تا 300 هزار بشکه در روز کاهش داد. اما در اواخر دوران ترامپ و با توجه به تجارب ایران در فروش نفت خود در فضای غیررسمی، روند صعودی فروش نفت شروع شد؛ لازم به ذکر است که جمهوری اسلامی ایران با توجه به گزارش مرکز تحقیقات کنگره، هم‌اکنون نزدیک به 2 میلیون بشکه نفت در روز می‌فروشد.
undefinedحال با گذشت چند سال از سیاست فشارحداکثری و توانایی‌های ایران در دور زدن تحریم و حتی در مراحلی خنثی‌سازی آن، جریانی در کشور سعی در زنده کردن راهبرد مذاکره برای رفع تحریم دارد تا پیشرفت‌های ایران در خنثی‌سازی تحریم و استفاده از فرصت‌های ایجاد شده برای آن به واسطه‌ی تغییر نظم را به حاشیه ببرد.
undefinedتثبیت ادراک موثر بودن تحریم برای طرف مقابل، افزایش انگیزه آمریکا برای امتیازگیری بیشتر در توافق، بلاتکلیفی و شرطی شدن اقتصاد و سردرگمی راهبردی از جمله مواردی هستند که به‌عنوان نتایج راهبرد مذاکره برای رفع تحریم، در گزارش به آن‌ها پرداخته شده است.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/2140304111100/
@isacenter

۲:۵۳

جانمایی ایران در امنیت غذایی جهانی
فرشاد عواطفی - کارشناس امنیت غذایی
undefined به زودی نتیجه کارزار ریاست جمهوری ایران رقم خواهد خورد و شخصی که سکان مدیریت کشور را در دست می‌گیرد می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های موجود، برای کشور یک جایگاه مؤثر در امنیت غذایی جهانی ترسیم و آن را محقق کند.
undefined وضعیت فعلی ایران در بازار صادراتی و امنیت غذایی جهانی به‌عنوان یک بازار مصرف محدود و یک صادرکننده کوچک توصیف می‌شود به طوری که سهم واردات محصولات کشاورزی به نسبت جهانی آن 2 درصد و سهم صادرات محصولات کشاورزی ایران به نسبت جهانی حدودا 0.8 درصد است.
undefined با این حال برنامه‌های توسعه‌ای نظیر طرح هاب غلات و کود با بهره گیری از کریدور شمال- جنوب از جمله برنامه‌هایی است که نقش ایران را در امنیت غذایی جهانی توسعه خواهد داد. این طرح‌ علاوه بر آورده‌های اقتصادی، امتیازات سیاسی نظیر افزایش پیوندهای اقتصادی با سایر کشورهای جهان را برای ایران به ارمغان خواهد آورد.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140304120940/
@isacenter

۱۱:۲۷

۱۷ تیر

همکاری اردن و مصر با شرکت اسرائیلی Israel Natural Gas Lines ، فعال در زنجیره تامین گاز رژیم صهیونیستی
undefinedمرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در قالب برنامه تحریم رژیم صهیونیستی، به منظور شناسایی زنجیره‌ی تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی، شرکت Israel Natural Gas Lines را که یک شرکت اسرائیلی فعال در حوزه‌ی گاز است، شناسایی کرد. اطلاعات این شرکت را می‌توانید در اینجا مشاهده کنید.
undefinedبراساس گزارش‌های منتشرشده در سال 2022 مصر از طریق خط لوله EMG که از اشکلون به El Arish در سینا می‌رود، پنج میلیارد متر مکعب گاز از رژیم صهیونیستی دریافت می‌کند. براساس قرارداد سالانه 2.5 تا 3 میلیارد متر مکعب گاز دیگر به واردات مصر اضافه می‌شود. براساس اخبار موجود، صادرات گاز اضافی سالانه 100 میلیون شکل اضافی برای شرکت شبکه انتقال گاز متعلق به دولت، Israel Natural gas Lines، درآمد دارد.
undefinedهمچنین در سال 2019-2017، شرکت خطوط گاز طبیعی اسرائیل ساخت دو خط لوله برای صادرات گاز طبیعی به اردن را در جنوب دریای مرده برای اتصال کارخانه‌های صنعتی اردن و برای اتصال سیستم انتقال گاز اسرائیل به سیستم انتقال اردن به پایان رساند.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/0140304161200/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی#همکار_شرکت_اسرائیلی#زنجیره_تامین_گاز#اردن#مصر
@isacenter

۵:۱۱

Bazan Group، گلوگاه حوزه پالایش رژیم صهیونیستی
undefinedمرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در قالب برنامه تحریم رژیم صهیونیستی، شروع به شناسایی زنجیره تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی و همکاری کشورهای مختلف (به‌ویژه کشورهای عضو جهان اسلام) کرده است. درنتیجه‌ی تحقیقات صورت‌گرفته، گروه بازان (Bazan Group) به‌عنوان یکی از گلوگاه‌های زنجیره‌ی تامین نفت رژیم صهیونیستی شناسایی شد. اطلاعات شرکت مذکور را می‌توانید در اینجا مشاهده کنید.
undefinedاین گروه حداکثر حدود 26600 تن نفت خام در روز (تقریباً 197000 بشکه) تولید می­کند. تقریباً 70 درصد از محصولات این شرکت در بازار اسرائیل و مابقی در بازارهای بین‌المللی (با تأکید بر کشورهای شرق مدیترانه) توزیع می‌شود. پالایش نفت خام تقریباً 85 درصد از عملیات شرکت را تشکیل می‌دهد. Bazan Group بزرگترین پالایش‌کننده نفت خام رژیم صهیونیستی است و به همین واسطه بزرگترین تولیدکننده نفت سفید، بنزین و سوخت دیزل برای حمل‌ونقل در سرزمین‌های اشغالی می‌باشد.
undefinedدرآمد این شرکت در سال 2022 برابر با 441.22 میلیون دلار بوده است. این مقدار برای سال 2021 برابر با 252.84، برای سال 2020 برابر با 274.32-، برای 2019 برابر با 99.34 و برای 2018 برابر با 187.10 میلیون دلار بوده است.همچنین میزان درآمد خالص این شرکت در ماه سپتامبر 2023 برابر 114.80 میلیون دلار بوده است که کاهش 58.5 درصدی را نسبت به سال قبل خود نشان می‌دهد.
undefinedوارد آمدن ضربه به گروه بازان (Bazan Group)، می‌تواند حوزه پالایش نفت خام رژیم صهیونیستی را دچار اختلال کرده و به تبع آن ضربه‌ای به تامین سوخت مصرفی بخش حمل‌ونقل در سرزمین‌های اشغالی و همچنین صادرات آن وارد شود و درآمد ارزی رژیم را نیز کم کند.
undefinedبرای مطالعه‌ی اطلاعات شرکت و جزئیات مالی آن، به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/1140304170800/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی#شرکت_اسرائیلی#زنجیره_تامین_نفت
@isacenter

۷:۲۳

۲۰ تیر

ابتکار شرقی روسیه با کریدور جدید زمینی غلات و دلالت‌های آن بر ایران
فرشاد عواطفی - کارشناس امنیت غذایی
undefinedروسیه اخیرا در تلاش برای تعمیق روابط خود با چین، پیشنهاد سال 2012 این کشور مبنی بر ایجاد کریدور جدید زمینی غلات بین چین و روسیه را پذیرفته است. دو شرکت دولتی چینی و روسی در سال 2022 یک قرارداد در راستای این توافق امضا کردند که بر اساس آن زیرساخت‌های حمل و ذخیره سازی، ترانشیپ و کشت برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص غلات روسیه به چین توسعه می‌یابد.
undefined ضریب خودکفایی چین در سال‌های اخیر روبه کاهش گذاشته است و چین طی این سال‌ها این خلاء بین تولید و مصرف را با افزایش واردات از استرالیا، کانادا و به میزان کمتر از قزاقستان پر کرده است. با این حال توافق جدید بین روسیه و چین نشان می‌دهد این کشور راهبرد کاهش وابستگی غذای به کشورهای بلوک غرب و تعمیق روابط با روسیه را در دستور کار خود قرار داده است که توافق کریدور جدید زمینی غلات ماحصل این راهبرد جدید است.
undefinedایران نیز می‌تواند مانند چین که یک مصرف کننده عمده محسوب می‌شود، با بهره گیری از کریدور شمال-جنوب نقش ترانزیتی و شبکه توزیع را برعهده بگیرد و به عنوان هاب منطقه‌ای غلات و فرآوری گندم به آرد در منطقه غرب آسیا و حتی شرق آفریقا عمل کند.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140304191500/
@isacenter

۳:۳۵

۲۷ تیر

شماره دوم نشریه دیده‌بان تحریم
undefinedمطالعه و درک پدیده‌ی «تحریم» به دلیل تأثیر قابل‌توجهی که بر روابط بین‌الملل، اقتصاد و امنیت دارد، در چشم‌انداز جهانی امروز بسیار مهم است. تحریم ابزاری کلیدی است که توسط برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای اعمال قدرت و متقاعدسای به تبعیت از برخی خواسته‌ها و منویات استفاده می‌شود. اشراف بر نحوه‌ی عملکرد تحریم‌ها و اثرات بالقوه‌ی آن به متخصصان، تصمیم‌سازان و سیاست‌مداران کمک می‌کند تا موقعیت‌های پیچیده و چندوجهی ژئوپلیتیکی را با آگاهی و دوراندیشی بهتری مدیریت و چاره‌اندیشی کنند. در دنیای به‌هم‌پیوسته‌ای که رویدادهای یک منطقه می‌تواند در سراسر جهان بازتاب داشته باشد، درک جامع تحریم‌ها برای متخصصانی که درگیر امور جهانی هستند ضروری است.
undefinedدوهفته‌نامه‌ی «دیده‌بان تحریم» ناظر به یک نیاز فوری و مبتنی بر درک ضرورت رصد و تحلیل کنش‌های تحریمی بازیگران اصلی (تحریم‌کننده‌ها و تحریم‌شونده‌ها)، تولید و منتشر می‌شود. دیده‌بانی کنش‌های تحریمی در جهان و تلاش برای کشف دلالت‌های آن برای جمهوری اسلامی از رسالت‌های اصلی این نشریه است.
undefinedبرای دریافت شماره‌ی دوم نشریه دیده‌بان تحریم، لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/sanction-observer/
#نشریه_دیده‌بان_تحریم
@isacenter

۶:۱۵