عکس پروفایل مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)م

مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)

۴۰۴عضو
عکس پروفایل مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)م
۴۰۴ عضو

مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)

تحلیل‌های فنی و کارشناسی با نگاهی راهبردی، در حوزه‌ی مسائل بین‌الملل با محوریت تحریم
undefined سایت:www.isacenter.irundefined توییتر:https://twitter.com/ISACenter_irundefined تلگرام:https://t.me/isacenter

۱۶ مرداد

نقش پوششی اردن برای تجارت کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی
undefinedاردن و رژیم صهیونیستی مراودات تجاری و اقتصادی گسترده‌ای دارند که بخش مهمی از اطلاعات همکاری میان این دو در حوزه نفت و گاز توسط مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل منتشر شده است. اما با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد پایانه‌های ترانزیتی اردن نیز دراختیار رژیم صهیونیستی قرار دارد و از آن به عنوان پوشش برای تجارت کشورهای مختلف با این رژیم استفاده می‌شود. یکی از این مبادی، پایانه عقبه است که در این گزارش اطلاعات کلی و همچنین مواردی که از آن به عنوان پوشش استفاده شده، آمده است
undefinedاز این پایانه به عنوان پوششی برای تجارت با رژیم صهیونیستی استفاده می‌شود. خبرگزاری aze.media در گزارشی بیان کرده است که نفتکش 900 فوتی Seaviolet حامل بیش از یک میلیون بشکه نفت سبک آذربایجان از پایانه جیحان ترکیه بارگیری و نفتکش به سمت پایانه عقبه در اردن حرکت کرده است؛ اما چندین تاجر به بلومبرگ تأیید کرده‌اند که خریدار اصلی این محموله پالایشگاه نفت Paz Oil رژیم صهیونیستی است و در واقع به پایانه ایلات واقع در شش کیلومتری عقبه تحویل داده شد.
undefinedپایانه عقبه دارای ظرفیت تخلیه‌­ی 30 کانتینر در ساعت است که حداکثر ظرفیت تخلیه بار در بنادر رژیم صهیونیستی 25 کانتینر در ساعت می­‌باشد. رژیم صهیونیستی این ایده را دنبال می‌کند که با استفاده از امکانات و ظرفیت­‌های پایانه عقبه که از بزرگترین و مدرن‌ترین پایانه­‌های منطقه می­‌باشد، یک مسیر تجاری میان اردن و سرزمین‌های اشغالی ایجاد شود.

undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140305160940/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی#همکار_رژیم_صهیونیستی#بندر_عقبه#تجارت#اردن
@isacenter

۶:۴۲

۲۱ مرداد

بررسی جامع زنجیره تامین نفت و سوخت رژیم صهیونیستی
undefinedرژیم صهیونیستی در تامین نفت مورد نیاز پالایشگاه‌های خود، وابسته به واردات است. این رژیم همچنین محصولات پالایش شده را وارد می‌کند که به عنوان سوخت در سرزمین‌های اشغالی مصرف و در برخی موارد مجدداً صادر می‌شود. بنادر کلیدی برای واردات نفت خام و فرآورده های پالایش شده، بندرهای اشکلون (عسقلان)، اشدود و حیفا هستند. همچنین به دلیل ناامنی‌های ایجاد شده در عسقلان درنتیجه‌ی جنگ اخیر، بندر ایلات – که از طریق خط لوله به اشدود متصل است – نیز در ماه‌های اخیر برای واردات نفت خام مورد استفاده قرار گرفته است.
undefinedباتوجه به موقعیت رژیم صهیونیستی، این رژیم به شدت به واردات از دریا وابسته است؛ مضاف بر این که خط لوله‌ای نیز برای واردات نفت از کشورهای همسایه ندارد. با توجه نیروی هوایی نسبتاً بزرگی که دارد، همپوشانی قابل توجهی بین زنجیره‌های تامین سوخت غیرنظامی و نظامی آن وجود دارد.
undefinedرژیم صهیونیستی همچنان مقدار قابل توجهی سوخت جت JP-8 را در قالب کمک‌های نظامی از ایالات متحده دریافت می‌کند. پیش از عملیات طوفان‌الاقصی، رژیم صهیونیستی محموله‌های منظم گازوئیل را از پالایشگاه جامناگر هند دریافت می‌کرد؛ اما بعد از ناآرامی‌ها در دریای سرخ، این منبع تقریباً قطع و کسری ایجادشده توسط آمریکا جبران شد.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/1140305211010/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی#زنجیره_تامین_نفت#زنجیره_تامین_سوخت
@isacenter

۱۰:۵۵

thumnail
undefined مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل برگزار می‌کند:
undefined نشست فرصت شکل‌گیری هاب کود و غلات به واسطه‌ی توسعه‌ی کریدور شمال-جنوب
undefinedمهمانان:
undefinedدکتر حمیدرضا فرتوک‌زاده - استاد دانشگاه و اقتصاددان
undefinedآقای محمدجواد شاهجویی - کارشناس حوزه حمل و نقل
undefinedآقای حسین عطااللهی - کارشناس حوزه بانکداری بین‌المللی و ارزی
undefinedآقای ولادیسلاو پرپلکین - نماینده‌ی وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران
undefinedدبیر نشست: فرشاد عواطفی - کارشناس حوزه امنیت غذایی در مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل
undefined زمان: دوشنبه مورخ ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ساعت ۱۷
undefinedمکان: خانه‌ی اندیشه‌ورزان
undefined علاقه‌مندان می‌توانند از لینک زیر به صورت آنلاین نشست را مشاهده کنند:
https://www.skyroom.online/ch/farshadhoveida/grain-fertilizer-hub
@isacenter

۲۱:۲۰

۲۴ مرداد

بررسی کریدور بین‌المللی شمال – جنوب از منظر مقامات روسیه
سهیل فضلی - کارشناس مسائل روسیه
undefinedدر سال 2000 مقامات سه کشور ایران، هند و روسیه در توافقی اعلام کردند قصد ایجاد مسیر ترانزیتی جدیدی را دارند. مسیری که بندر مومبای هند در اقیانوس هند را به بندر سنت‌پترزبورگ روسیه در دریای بالتیک متصل می‌کند. کریدوری با سه شاخه شرقی، میانی(ترانس خزر) و غربی که هر سه آن‌ها از مسیر ایران عبور می‌کنند.
undefinedجایگاه روسیه در حوزه غلات و کود و در کنار آن جایگاه سیاسی این کشور، به روسیه وزن خاصی در کریدور داده است. کندوکاو پیرامون نوع نگرش مقامات روسیه از این جهت برای ایران مهم تلقی می‌گردد که راه‌اندازی این کریدور نیازمند صرف زمان و هزینه‌های بسیاری است، از این رو در صورت نبود نگاه راهبردی و بلند مدت از سوی طرف روسی می‌تواند به اتلاف منابع مالی و زمان در کشور منجر شود. بدین ترتیب شناخت میزان جدیت روسیه در ایجاد این کریدور و درک عوامل موثر بر نگرش مقامات روسیه برای ایران اساسی به نظر می‌رسد.
undefinedبررسی صحبت‌های مقامات روسی نشان می‌دهد تا پیش از وقوع جنگ در اوکراین و ایجاد اختلال در تجارت روسیه با غرب، مقامات روسی نگاه جدی و راهبردی به کریدور شمال-جنوب نداشته‌اند و این کریدور در اولویت روسیه قرار نداشته است. در این بین وقوع جنگ در سال 2022 و ایجاد نیازهای جدید پس از آن موجب تغییراتی در نگاه مقامات روسیه شد که جزئیات آن مورد بررسی قرار گرفته است.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140305232230/
@isacenter

۳:۰۸

شماره چهارم نشریه دیده‌بان تحریم
undefinedمطالعه و درک پدیده‌ی «تحریم» به دلیل تأثیر قابل‌توجهی که بر روابط بین‌الملل، اقتصاد و امنیت دارد، در چشم‌انداز جهانی امروز بسیار مهم است. تحریم ابزاری کلیدی است که توسط برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای اعمال قدرت و متقاعدسای به تبعیت از برخی خواسته‌ها و منویات استفاده می‌شود. اشراف بر نحوه‌ی عملکرد تحریم‌ها و اثرات بالقوه‌ی آن به متخصصان، تصمیم‌سازان و سیاست‌مداران کمک می‌کند تا موقعیت‌های پیچیده و چندوجهی ژئوپلیتیکی را با آگاهی و دوراندیشی بهتری مدیریت و چاره‌اندیشی کنند. در دنیای به‌هم‌پیوسته‌ای که رویدادهای یک منطقه می‌تواند در سراسر جهان بازتاب داشته باشد، درک جامع تحریم‌ها برای متخصصانی که درگیر امور جهانی هستند ضروری است.
undefinedدوهفته‌نامه‌ی «دیده‌بان تحریم» ناظر به یک نیاز فوری و مبتنی بر درک ضرورت رصد و تحلیل کنش‌های تحریمی بازیگران اصلی (تحریم‌کننده‌ها و تحریم‌شونده‌ها)، تولید و منتشر می‌شود. دیده‌بانی کنش‌های تحریمی در جهان و تلاش برای کشف دلالت‌های آن برای جمهوری اسلامی از رسالت‌های اصلی این نشریه است.
undefinedبرای دریافت شماره‌ی چهارم نشریه دیده‌بان تحریم، لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/sanction-observer/
#نشریه_دیده‌بان_تحریم
@isacenter

۱۴:۲۵

۳۰ مرداد

مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل (آیساسنتر)
undefined undefined مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل برگزار می‌کند: undefined نشست فرصت شکل‌گیری هاب کود و غلات به واسطه‌ی توسعه‌ی کریدور شمال-جنوب undefinedمهمانان: undefinedدکتر حمیدرضا فرتوک‌زاده - استاد دانشگاه و اقتصاددان undefinedآقای محمدجواد شاهجویی - کارشناس حوزه حمل و نقل undefinedآقای حسین عطااللهی - کارشناس حوزه بانکداری بین‌المللی و ارزی undefinedآقای ولادیسلاو پرپلکین - نماینده‌ی وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران undefinedدبیر نشست: فرشاد عواطفی - کارشناس حوزه امنیت غذایی در مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل undefined زمان: دوشنبه مورخ ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ساعت ۱۷ undefinedمکان: خانه‌ی اندیشه‌ورزان undefined علاقه‌مندان می‌توانند از لینک زیر به صورت آنلاین نشست را مشاهده کنند: https://www.skyroom.online/ch/farshadhoveida/grain-fertilizer-hub @isacenter
مشروح نشست فرصت شکل‌گیری هاب کود و غلات به واسطه‌ی توسعه‌ی کریدور شمال-جنوب
undefined آقای فرشاد عواطفی هویدا مسئول محور هاب غلات و کود در اندیشکده تحلیل راهبردی و بین‌الملل، در این نشست ضمن ارائه طرح تبدیل شدن هاب غلات و کود؛ شرایط موجود در امنیت غذایی جهانی، فرصت‌های مشترک ایران و روسیه، ظرفیت‌های ترانزیتی و فرآوری ایران، بازارهای موجود در منطقه و آمرده‌های اقتصادی این طرح را تبیین کرد.
undefinedآقای دکتر حمیدرضا فرتوک زاده، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، با تبیین وضعیت کلی تجارت ایران که آن را مصداق نفت در برابر کالا دانست، خواستار باز تعریف تجارت ایران از طریق ایجاد زنجیره‌های ارزش مانند فرآوری غلات و کالاهای صنعتی شد. وی حرکت به ایران به سمت اقتصادهای مکمل را یک راهکار برای تغییر در مسیر تجارت ایران دانست.
undefined آقای ولادیسلاو پرپلکین، نماینده وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران، ضمن استقبال از شکل گیری هاب غلات در ایران از مبدا روسیه، به پیشنهاد روسیه برای تشکیل بورس غلات بریکس اشاره کرد. وی خواستار تغییر مبدا قیمت گذاری محصولات کشاورزی، به خصوص غلات، از آمریکا به کشورهای بریکس شد. وی توضیح داد کشورهای بریکس بیش از 40 درصد غلات جهان را تولید و مصرف می‌کنند بنابراین قیمت‌گذاری غلات باید توسط این کشورها انجام شود.
undefined آقای حسین عطاللهی کارشناس مالی و بانکداری بین‌المللی نیز با اشاره به تحریم‌های پولی و بانکی و قطع دسترسی ایران به شبکه‌های بانکی و انتقال پول ، عنوان کرد با وجود تحریم‌ها ایران در سال گذشته حجم تجارتی بالغ بر 150 میلیارد دلار داشته است که نشان می‌دهد تجارت ایران کمافی‌السابق جریان دارد. وی استفاده از الگوی اتصال سیستم بانکی ایران و روسیه برای تسویه حساب تجاری را قابل توسعه به تجارت ایران با سایر کشورها دانست.
undefinedآقای محمدجواد شاهجویی، کارشناس ترانزیت از اندیشکده حمل و نقل ایران نیز در خصوص شبهات موجود در حوزه ظرفیت‌های خالی ترانزیتی، ظرفیت موجود در بخش ریلی را تا حدود 10 میلیون تن و در بخش جاده‌ای بیش از 10 میلیون تن دانست. وی با تاکید بر این که زیرساخت‌های ترانزیتی توان حمل و انتقال این میزان از غلات و کود را دارد؛ تفکیک بخش‌ حمل‌ونقل از صادرات، واردات و فرآوری در فضای کارشناسی و مقایسه آن‌ها بایکدیگر را یک اشتباه قلمداد کرد.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140305301143/
@isacenter

۱۰:۱۱

۳۱ مرداد

thumnail
پیشنهاد بورس غلات بریکس از طرف روسیه در راستای تبدیل شدن ایران به هاب غلات
undefined️آقای ولادیسلاو پرپلکین، نماینده وزارت کشاورزی فدراسیون روسیه در ایران، با حضور در نشست "فرصت شکل‌گیری هاب کود و غلات به واسطه توسعه کریدور شمال-جنوب" گفت: پیشنهاد تشکیل بورس غلات بریکس از طرف روسیه در حضور وزیران کشاورزی اعضای بریکس ارائه شده است.
undefined️ وی تاکید کرد: کشورهای عضو بریکس حدود ۴۴ درصد از غلات جهانی را تولید و همین مقدار را مصرف می‌کنند ولی قیمت جهانی غلات در بورس آمریکا تعیین می‌شود. چرا کشورهای بریکس بدون دخالت آمریکا و دلارهای نفتی با همراهی یکدیگر نمی‌توانند تجارت را میان خود انجام بدهند (و قیمت را تعیین کنند)؟
undefined️ پرپلکین در ادامه افزود: کریدور شمال-جنوب فقط یک ابزار برای انتقال غلات است ولی برای بازارسازی نیاز به ایجاد بورس غلات وجود دارد‌.
@isacenter

۸:۱۳

۵ شهریور

thumnail
صحبت‌های آقای محمد خانزاده، مدیر برنامه‌ی تحریم رژیم صهیونیستی در برنامه‌ی میدان پیرامون تحریم رژیم
undefinedمخاطبین عزیز می‌توانند نمای کلی اقتصاد رژیم صهیونیستی، ارزیابی تجارت رژیم بعد از جنگ و همچنین شرح وضعیت زنجیره تامین نفت و گاز رژیم و نقش کشورهای اسلامی در آن را در این ویدئو مشاهده کنند.
undefinedهمچنین علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به لینک زیر، به اطلاعات اشاره شده در ویدئو و گزارشات تکمیلی پیرامون همکاری‌های رژیم صهیونیستی در حوزه‌ی انرژی با کشورهای جهان اسلام دسترسی پیدا کنند.https://isacenter.ir/israelsanctionprogram
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی
@isacenter

۶:۳۳

۶ شهریور

تحریم رژیم صهیونیستی، خواست جهانی
undefinedدر پی وقوع جنایات رژیم‌ ­صهیونیستی در نوار غزه در ماه‌های اخیر و تداوم این امر، جریان­‌های متعدد جدیدی در جهت مقابله با جنایات این رژیم در سراسر جهان پدید آمده است. گروه­‌ها و مجموعه‌های غیردولتی­ که به ­دنبال توقف جنایات رژیم­ صهیونیستی در نوار غزه هستند، ابتکارات متعددی را در جهت حصول این امر اتخاذ نموده ­اند که از جمله ­ی این ابتکارات می‌توان به تحریم­ تجاری رژیم­ اشاره نمود.
undefinedالبته موضوع تحریم رژیم صهیونیستی موضوع جدیدی نیست و از سال‌های گذشته تا کنون گروه‌های مختلف، تحت عناوین متفاوت، در جهت تحریم رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کردند که عمده‌ی تمرکز آن‌ها روی تحریم کالای شرکت‌های حامی رژیم بوده است. اما وجه تمایز برخی ابتکارات پیشنهادی جدید، هدف قراردادن بخش‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم است. به صورتی که شرکت‌هایی که به صورت مستقیم با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند و در بخش‌های تاثیرگذار اقتصاد آن فعالیت می‌کنند هدف قرار گیرند. این موضوع اقدام نوینی است که به تدریج درحال شکل‌گیری است.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140306060830/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی
@isacenter

۷:۳۹

۷ شهریور

thumnail
مشروح طرح هاب کود و غلات به واسطه توسعه کریدور شمال-جنوب
undefinedآقای فرشاد عواطفی، مسئول محور هاب کود و غلات در مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در نشست «فرصت شکل‌گیری هاب کود و غلات به واسطه توسعه کریدور شمال-جنوب»، ضمن ارائه مفهوم کلی این طرح، آورده‌های اقتصادی و ظرفیت‌های خالی موجود برای دستیابی به اهداف آن را توضیح دادند که در این ویدئو قابل مشاهده است.
@isacenter

۳:۳۴

۱۰ شهریور

بررسی تحریم صادرات زغال سنگ به رژیم صیونیستی از جانب کلمبیا
undefinedدولت کلمبیا در 8 ژوئن 2024 اقدام به وضع ممنوعیت بر صادرات زغال­‌سنگ از مبدا این کشور به مقصد فلسطین اشغالی نمود. زغال­‌سنگ سومین منبع انرژی مصرفی رژیم­‌صهیونیستی می­‌باشد و این رژیم­ تمام زغال­‌سنگ مصرفی خود را از بازیگران خارجی وارد می‌­کند.
undefinedمصرف اصلی زغال سنگ در اقتصاد رژیم‌صهیونیستی معطوف به حوزه­‌ی برق می‌­باشد، چنانچه که 22 درصد از تولید برق این رژیم با استفاده زغال‌سنگ انجام می­گیرد و همچنین زغال­‌سنگ به عنوان سوخت جایگزین بخشی از نیروگاه‌­های تولید برق این رژیم معین گشته است.
undefinedاقدام کلمبیا از این جهت حائز اهمیت است که این کشور بزرگترین صادرکننده زغال‌سنگ به سرزمین‌های اشغالی بوده است. کلمبیا در سال 2023 به میزان 855700 تن از 1.4 میلیون تن زغال سنگ وارداتی رژیم‌صهیونیستی را تامین کرده که این رقم معادل بیش از 60 درصد از زغال‌سنگ وارداتی رژیم­‌صهیونیستی در این سال بوده است.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/0140306101225/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی
@isacenter

۱۰:۳۷

۱۸ شهریور

چالش‌های آمریکا در احیای مجدد تحریم‌ها علیه ایران
محمد کاظمی - کارشناس روابط بین‌الملل
undefinedریچارد نفیو طراح تحریم‌های ایران در دوره‌ی اوباما و عضو جدید مؤسسه‌ي واشینگتن، در اولین یادداشت خود در این اندیشکده تأکید می‌کند که احیای پویش تحریم ایران به مانند آن‌چه در دوره‌ی اوباما رخ داد، بسیار دشوار است. در دوره‌ی اوباما، ترکیبی از تحریم و دیپلماسی به‌طور هم‌زمان به‌کار گرفته شد و این دو ابزار مکمل، باعث شکل‌گیری توافق برجام شد. اما در دوره‌ي ترامپ، تحریم به‌اشتباه به عنوان یک سیاست مستقل و نه ابزاری در خدمت یک راهبرد کلی استفاده شد و این خطا باعث شد که تحریم‌ها به‌طور مؤثری اجرا نشوند و نتایج مطلوبی نداشته باشند.
undefinedنفیو توضیح می‌دهد که در دوره‌ی بایدن، شرایط برای تحریم‌های مؤثر پیچیده‌تر شده است. تغییرات ژئوپلیتیک جهانی، آگاهی بیشتر ایران از نقاط ضعف خود، و مشکلات داخلی آمریکا باعث شده که احیای فشار حداکثری علیه ایران تقریباً غیرممکن به نظر برسد. به همین دلیل، واشینگتن وارد دوره‌ای از «آسیب‌شناسی» تحریم‌های خود شده است تا نقاط ضعف و ایرادات نظام تحریم را شناسایی کرده و آن‌ها را اصلاح کند. این یک فرصت برای ایران است تا با استفاده از این شرایط، به بهبود و تقویت توانمندی‌های خود در مواجهه با پدیده‌ی بپردازد.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/1140306181830/
@isacenter

۱۵:۴۳

۲۱ شهریور

کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب از منظر مقامات آذربایجان
سهیل فضلی - کارشناس مسائل روسیه
undefinedدر سال 2005 آذربایجان با پیوستن به کریدور شمال-جنوب به عنوان یکی از بازیگران مهم این کریدور مطرح شد. زیرساخت‌های به جای مانده از دوره شوروی در آذربایجان به همراه سرمایه حاصل از فروش نفت و گاز به این کشور اجازه داده تا بتواند زیرساخت‌های خود را طی این سال‌ها ارتقا دهد. همچنین با عبور شاخه غربی کریدور شمال-جنوب از این کشور، آذربایجان نقش خاصی در ترانزیت منطقه برعهده خواهد داشت.با این حال صرف داشتن موقعیت جغرافیایی مناسب و یا داشتن سرمایه لازم نمی‌تواند به شکل‌گیری کریدور شمال-جنوب کمک کند. بلکه درک مناسب رهبران و مقامات اجرایی هر کشوری بسیار کلیدی است.
undefinedبدین ترتیب توجه به نگرش راهبردی مقامات آذربایجان به این کریدور دارای اهمیت است تا بتوان به درک درستی نسبت به گرایش این کشور در قبال کریدور شمال-جنوب به دست آورد. بررسی‌ها نشان می‌دهد به طور کلی جمهوری آذربایجان عملکرد فعالی در کریدور شمال-جنوب داشته و همچنین در طی سالیان سعی کرده روابط خود با کشورهای عضو کریدور را حفظ کند. همچنین تغییرات ژئوپلیتیکی و اقتصادی در سطح جهانی مورد توجه مقامات آذربایجانی بوده است. آن‌ها به خوبی درک کرده‌اند که شرایط جنگ اوکراین، روسیه را به سمت مسیرهای تجاری جدید از جمله شمال-جنوب سوق داده است. با این حال در سال‌های اخیر مقامات این کشور سعی کرده‌اند مباحث و مسائل مربوط به کریدور زنگزور را به کریدور شمال-جنوب گره زده و زنگزور را بخشی از شمال-جنوب بنامند.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/3140306201800/
@isacenter

۱۱:۴۷

۲ مهر

چرا روسیه از زنگزور حمایت کرد؟
سهیل فضلی - کارشناس مسائل روسیه
undefinedپس از اظهارات لاوروف وزیرامورخارجه روسیه درمورد کریدور زنگزور و سپس اظهارات مشابهی توسط زاخارووا سخنگوی کاخ کرملین مبنی بر حمایت روسیه از کریدور زنگزور واکنش‌های بسیاری در داخل کشور متوجه روسیه شد. موضعی که برخلاف مواضع آشکار، صریح و مکرر در عالی‌ترین سطوح مقامات ایران در قبال این کریدور بود. در نتیجه این سوال مطرح شد که چرا روسیه از کریدور مذکور حمایت کرد و خود را در مقابل ایران قرارداد، درحالی که دو کشور همکاری‌های راهبردی‌ را آغاز کرده‌اند.
undefinedسناریوهای بسیاری در این زمینه مطرح شد. از جمله می‌توان به معامله روسیه و آذربایجان برسر انتقال گاز روسیه از آذربایجان اشاره کرد. همچنین بسیاری معتقد بودند که روسیه متقاعد شده زنگزور می‌تواند جایگزینی برای راه‌آهن رشت-آستارا باشد. با این حال به زودی مشخص شد که مبنای رفتاری روسیه براساس بند نهم توافقنامه سال 2020 بین روسیه، آذربایجان و ارمنستان بوده است.
undefinedقابل توجه است که از سال 2018 با روی کار آمدن پاشینیان نخست وزیر ارمنستان که شعارهای نزدیکی به غرب و کاهش وابستگی به روسیه را می‌داد روابط روسیه و ارمنستان روز به روز سردتر شد. در این بین با وقوع جنگ در سال 2020 وعدم حمایت روسیه از ارمنستان روابط دو کشور تیره‌تر شد. در همین حین ارمنستان روابط خود با کشورهای اروپایی و غربی را گسترش داد. همچنین بحث‌هایی پیرامون همکاری با ناتو و اخراج نیروهای روسی از ارمنستان مطرح می‌شد. روسیه در این سال‌ها سعی کرده به انحاء مختلفی نفوذ خود در ارمنستان که متحد قدیمی و آخرین پایگاه رسمی نظامیان روسیه در قفقاز است را از نزدیکی به غرب دور کند.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/2140307020800/
@isacenter

۷:۵۰

۷ مهر

تغییر معادلات: تحلیل راهبردهای نوین آمریکا در قبال ایران
محمد کاظمی - کارشناس روابط بین‌الملل
undefinedاز ابتدای انقلاب اسلامی، روابط جمهوری اسلامی ایران و آمریکا با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده است. با این‌که آمریکا انواع سیاست‌های مختلف را برای مهار ایران به کار گرفته است، اما به اعتراف کارشناسان آمریکایی، واشینگتن هیچگاه نتوانسته «تغییر رفتار» مد نظر خود را در ایران مشاهده کند.
undefinedپس از ناکامی فشارهای تحریمی حداکثری از ابتدای دهه‌ی ۱۳۹۰ تا امروز، تمرکز واشینگتن از مسأله‌ی هسته‌ای فراتر رفته است. اکنون راهبرد آمریکا به جلوگیری از هم‌پیمانی‌های راهبردی ایران با قدرت‌هایی نظیر چین و روسیه معطوف شده است؛ هم‌پیمانی‌هایی که نظم جهانی تحت رهبری آمریکا را به چالش می‌کشند.
undefinedایران با بهره‌گیری از فرصت‌های ناشی از تغییرات ژئوپلیتیکی و تقویت هم‌کاری‌های راهبردی با این قدرت‌ها، می‌تواند نقش مهمی در معادلات جدید جهانی ایفا کند. در عین حال، آمریکا به دنبال اتخاذ سیاست‌های جدید برای مقابله با این تهدیدهاست. آینده‌ی تقابل دو کشور تا حد زیادی به توانایی آمریکا در اخلال در این ائتلاف‌ها و کنش‌گری هوشمندانه ایران بستگی دارد.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/0140307070945/
@isacenter

۹:۵۵

۱۰ مهر

شماره ششم نشریه دیده‌بان تحریم
undefinedمطالعه و درک پدیده‌ی «تحریم» به دلیل تأثیر قابل‌توجهی که بر روابط بین‌الملل، اقتصاد و امنیت دارد، در چشم‌انداز جهانی امروز بسیار مهم است. تحریم ابزاری کلیدی است که توسط برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای اعمال قدرت و متقاعدسای به تبعیت از برخی خواسته‌ها و منویات استفاده می‌شود. اشراف بر نحوه‌ی عملکرد تحریم‌ها و اثرات بالقوه‌ی آن به متخصصان، تصمیم‌سازان و سیاست‌مداران کمک می‌کند تا موقعیت‌های پیچیده و چندوجهی ژئوپلیتیکی را با آگاهی و دوراندیشی بهتری مدیریت و چاره‌اندیشی کنند. در دنیای به‌هم‌پیوسته‌ای که رویدادهای یک منطقه می‌تواند در سراسر جهان بازتاب داشته باشد، درک جامع تحریم‌ها برای متخصصانی که درگیر امور جهانی هستند ضروری است.
undefinedدوهفته‌نامه‌ی «دیده‌بان تحریم» ناظر به یک نیاز فوری و مبتنی بر درک ضرورت رصد و تحلیل کنش‌های تحریمی بازیگران اصلی (تحریم‌کننده‌ها و تحریم‌شونده‌ها)، تولید و منتشر می‌شود. دیده‌بانی کنش‌های تحریمی در جهان و تلاش برای کشف دلالت‌های آن برای جمهوری اسلامی از رسالت‌های اصلی این نشریه است.
undefinedبرای دریافت شماره‌ی ششم نشریه دیده‌بان تحریم، لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/sanction-observer/
#نشریه_دیده‌بان_تحریم
@isacenter

۱۱:۲۴

۱۵ مهر

به‌روزرسانی داشبورد تجارت کالایی رژیم صهیونیستی
undefinedمرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در قالب برنامه تحریم رژیم صهیونیستی، داشبورد تجارت کالایی رژیم را به‌روزرسانی کرد. در این داشبورد جزئیات تجارت رژیم صهیونیستی به تفکیک کشورهای مسلمان و غیر مسلمان، منطقه جغرافیایی و گروه کالایی قابل مشاهده است.
undefinedاین اطلاعات به چهار زبان فارسی، انگلیسی، عربی و ترکی استانبولی برای پژوهشگران و عموم علاقه‌مندان به این حوزه از طریق لینک زیر در دسترس می‌باشد.https://isacenter.ir/israelsanctionprogram/
#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی
@isacenter

۶:۴۰

۱۸ مهر

جنگ اوکراین و تاثیر آن بر همراهی اروپا با آمریکا در رقابت استراتژیک با چین
خانم فاطمه فهیمی - کارشناس روابط بین‌الملل
undefinedاستراتژی امنیت ملی ۲۰۱۷ آمریکا چین را قدرتی «تجدیدنظر طلب» می‌نامد که به دنبال ایجاد «جهانی مخالف ارزش‌ها و منافع ایالات متحده» است. دولت بایدن نیز پس از روی کار آمدن چین را مهمترین «رقیب استراتژیک» آمریکا نامید. دولت بایدن با یک وجه تمایز بزرگ به تبعیت از دولت ترامپ به بازنگری همه عناصر سیاست ایالات متحده و چین در قالب «رقابت استراتژیک» پرداخت.
undefinedمهمترین عنصر تمایز دولت بایدن و ترامپ در رقابت استراتژیک با چین، «شبکه متحدان» آمریکا است. از ابتدای دولت بایدن، تلاش‌های زیادی برای تقویت همکاری با اروپا و همراهی اروپا با سیاست‌های ضد چینی می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که سیاست ایالات متحده در مورد چین در اروپا آن زمان مورد حمایت زیادی قرار نگرفت. در حالیکه برای آمریکا چین مهمترین نگرانی راهبردی بود، برای اروپا این چنین نبود و دولت بایدن تا پیش از جنگ اوکراین به کندی و سختی می‌توانست دیدگاه خود در مورد چین را به متحدینش در اروپا منتقل کند. اروپا به دلیل تفاوت نگاه به چین، درهم‌تنیدگی‌های اقتصادی بسیار با چین، سیاستهای استقلال استراتژیک، بی اعتمادی ایجاد شده به آمریکا در دوران ترامپ، و... در پذیرش نگاه آمریکا مقاومت می‌کرد.
undefinedآمریکا از شرایط جنگ اوکراین برای پیشبرد رقابت استراتژیک خود و چین استفاده کرده و از آن به عنوان فرصتی برای در اولویت قرار دادن آن برای متحدان خصوصا متحدان اروپایی استفاده کرده است. هرچند با کمی نگاه انتقادی بیشتر می‌توان این گزاره را نیز مطرح کرد که آمریکا به صورت فعالانه زمینه را برای وقوع جنگ اوکراین ایجاد کرده تا بتواند در رقابت راهبردی خود با چین، اروپا را در کنار خود داشته باشد.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/4140307180841/
@isacenter

۵:۴۷

۲۴ مهر

شماره هفتم نشریه دیده‌بان تحریم
undefinedمطالعه و درک پدیده‌ی «تحریم» به دلیل تأثیر قابل‌توجهی که بر روابط بین‌الملل، اقتصاد و امنیت دارد، در چشم‌انداز جهانی امروز بسیار مهم است. تحریم ابزاری کلیدی است که توسط برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای اعمال قدرت و متقاعدسای به تبعیت از برخی خواسته‌ها و منویات استفاده می‌شود. اشراف بر نحوه‌ی عملکرد تحریم‌ها و اثرات بالقوه‌ی آن به متخصصان، تصمیم‌سازان و سیاست‌مداران کمک می‌کند تا موقعیت‌های پیچیده و چندوجهی ژئوپلیتیکی را با آگاهی و دوراندیشی بهتری مدیریت و چاره‌اندیشی کنند. در دنیای به‌هم‌پیوسته‌ای که رویدادهای یک منطقه می‌تواند در سراسر جهان بازتاب داشته باشد، درک جامع تحریم‌ها برای متخصصانی که درگیر امور جهانی هستند ضروری است.
undefinedدوهفته‌نامه‌ی «دیده‌بان تحریم» ناظر به یک نیاز فوری و مبتنی بر درک ضرورت رصد و تحلیل کنش‌های تحریمی بازیگران اصلی (تحریم‌کننده‌ها و تحریم‌شونده‌ها)، تولید و منتشر می‌شود. دیده‌بانی کنش‌های تحریمی در جهان و تلاش برای کشف دلالت‌های آن برای جمهوری اسلامی از رسالت‌های اصلی این نشریه است.
undefinedبرای دریافت شماره‌ی هفتم نشریه دیده‌بان تحریم، لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/sanction-observer/
#نشریه_دیده‌بان_تحریم
@isacenter

۷:۰۴

۱۹ آبان

فشار اقتصادی و ابزار تحریم، تنها ابزار در اختیار آمریکا برای مقابله با ایران
محمد کاظمی - کارشناس روابط بین‌الملل
undefinedکاهش اثرگذاری تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از اواخر دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ آغاز شده و در دوره‌ی بایدن به اوج خود رسیده است. محافل فکری و اندیشکده‌های آمریکایی تلاش دارند این کاهش اثرگذاری را به عملکرد دولت بایدن نسبت دهند، اما واقعیت این است که این روند فراتر از یک دولت خاص است و به عوامل متعددی بستگی دارد. ماهیت نوسانی اثرگذاری تحریم‌ها، ضعف اجرایی آمریکا در شرایط کنونی، افزایش توانمندی و مهارت ایران در مقابله با تحریم‌ها و تحولات کلان بین‌المللی و ژئوپلیتیک همگی در کاهش کارآمدی این ابزار نقش دارند.
undefinedنکته‌ی مهم دیگر این‌که فشار اقتصادی همچنان مهم‌ترین ابزار آمریکا در مواجهه با ایران باقی مانده است. افزایش تعداد گزارش‌ها و تحلیل‌های منتشرشده در آمریکا درباره‌ی آسیب‌شناسی تحریم‌ها نشان‌دهنده‌ی تلاش حاکمیت و جامعه نخبگانی این کشور برای حفظ و احیای این ابزار برای استفاده در آینده است. به این ترتیب، اگرچه اثرگذاری تحریم‌ها کاهش یافته، اما آمریکا همچنان به دنبال راه‌هایی برای افزایش کارآمدی این ابزار است و این روند ناشی از عوامل ساختاری و تحولات بین‌المللی است.
undefinedبرای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/0140308190930-2/
@isacenter

۱۳:۱۰