عکس پروفایل اندیشکده علوم و فناوری‌های نرم انقلاب اسلامی
۲۹۸ عضو

اندیشکده علوم و فناوری‌های نرم انقلاب اسلامی

مجموعه‌ای مردم‌نهاد با هدف تولید و ترویج:اندیشه اسلامیعلوم اسلامیفناوری‌های نرم مبتنی بر آنها.تماس با ادمین ها: @rferdosi / @Z_3_1_3M.ارتباط با مسئول اندیشکده:@SajadRostamali.آدرس اندیشکده در همه رسانه‌های اجتماعی :@jahaadetabin
بسم الله الرحمن الرحیم
undefined جنگ رسانه‌ای با سلاح پلاسما!
undefined پیش‌درآمد: جرقه‌ای در تاریکی!
undefined همه‌چیز از یک پیام ساده شروع شد. در ۲۹ بهمن ۱۴۰۳، کانال تلگرامی «خبر کوتاه» ادعای عجیبی را مطرح کرد: «یک محقق ایرانی با استفاده از فناوری پلاسمایی، موفق به ساخت یک سلاح پیشرفته شده است»!
undefined این کانال، که سابقه‌ی انتشار اخبار تأیید نشده را دارد، هیچ مطلب قابل پیگیری جز یک نام مطرح نکرد: محمدحسین عظیمی (رئیس هیئت جبهه فناوری‌های نوین انقلاب اسلامی).
undefined در ابتدا، خبر چندان مورد توجه قرار نگرفت تا اینکه سه روز بعد، در ۲ اسفند ۱۴۰۳، وب‌سایت «ناسا اسپیس فلایت» در مقاله‌ خود همین ادعا را تکرار نمود تا ماجرا ابعاد جدیدی به خود بگیرد؛ ماجرای کامل در یادداشت قبل ( اینجا و اینجا ).
undefined سکانس ۱: تغییر روایت!
undefined در ۵ اسفند ۱۴۰۳، روایت جدیدی شکل گرفت: محمدحسین عظیمی جای خود را به محمدحسین انواری و ریاست هیئت جبهه فناوری‌های نوین انقلاب اسلامی جای خود را به سخنگوی مجمع نوابغ و نخبگان داد؛ تغییر نام‌ و تغییر عنوانی پر طمطراق و عامدانه برای مشروعیت‌بخشی به خبر!
undefined️باز تولید و پخش این خبر، زمینه را برای تأثیرپذیری روانی جامعه فراهم کرد!
undefined سکانس۲: کمک غربی!
undefined در ۸ اسفند ۱۴۰۳، رسانه‌هایی نظیر بی‌بی‌سی فارسی، فاکس‌نیوز و ایران اینترنشنال، گزارش ناسا اسپیس فلایت را بازتاب دادند!
undefinedبی‌بی‌سی فارسی: «برخی منابع اطلاعاتی غربی مدعی‌اند که ایران در حال توسعه‌ی فناوری‌های جدید دفاعی است».
undefined فاکس‌نیوز: «تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد ایران در حال پیشرفت در حوزه‌ی فناوری‌های نوین است»!
undefined تمامی این گزارش‌ها، به مقاله‌ی "ناسا اسپیس فلایت" استناد می‌کردند؛ سایتی که ارتباطی با ناسا ندارد و در گذشته نیز بارها به انتشار اخبار جعلی پرداخته بود. ماجرای کامل در یادداشت قبل ( اینجا و اینجا ).
undefined پس از بازتاب این گزارش‌ها، الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی نیز به کمک آمدند تا مثلاً در توییتر، هشتگ‌هایی مانند Iran_Plasma_Weapon# با تلفیق ظرفیت هیجانی و عملیات باتی، ترند شود.
undefined برخی کاربران، ویدیوهای آرشیوی نمایشگاه‌های نظامی ایران را بازنشر کرده و مدعی شدند که «تصاویری از این سلاح فاش شده است»!
undefined️حالا، شایعه یک کانال تلگرامی و یک سایت نامعتبر، به‌عنوان یک «موضوع داغ خبری» در سطح بین‌المللی مطرح شده بود.
undefined سکانس ۳: رونمایی بزرگ
undefined در ۱۰ اسفند ۱۴۰۳، برخی سایت‌های داخلی با استناد به مصاحبه محمدحسین انواری (بعضاً امیرحسین انواری!! ولی با همان عنوان مسئولیت) نوشتند: «رونمایی از سلاح پلاسمایی ایران، به زودی»!
undefined برخی کانال‌های تلگرامی نیز، ادعا کردند که سردار حاجی‌زاده به این فناوری اشاره کرده است.
undefined️این مرحله، کلیدی بود؛ چراکه در این گام، شایعه‌ای نامعتبر، با پوشش رسانه‌ای به «وعده‌ای رسمی» بدل شد.
undefinedundefinedundefined

۵:۳۳