Photo Message
thumbnail
undefined️ دانـوا روایت پیشرفت برای نوجوان ایران
undefined«دانوا» ویژه‌نامه علمی ما (خانه هنر و رسانه پیشرفت) برای نوجوانان کشور است که اولین چاپ آن در آذرماه امسال در رویداد ملی فناورانه دانش‌آموزی پارک فناوری پردیس منتشر شد. این اثر مورد استقبال عزیزان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گرفت و امروز در مراسم افتتاح «کانون علوم و فناوری نوین ایران» با تیراژ بالا به چاپ جدید رسید.
undefinedکانون علوم و فناوری‌های نوین ایران(کافنا) که امروز، دوشنبه 6 اسفند، افتتاح شد، وابسته به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران قرار است هم علم را به زبانی ساده، جذاب و پر از هیجان برای کودکان و نوجوانان ترجمه کند و هم بستری برای آشنایی و درگیرشدن دانش‌آموزان با علوم جدید و دانشمندان ایرانی باشد. جای چنین کاری برای نوجوانان واقعا خالی بود.
undefinedما همچنین یک مجله علمی دیگر با رویکرد روایت پیشرفت و مخصوص مخاطب نوجوان در دست تولید داریم که توسط کانون پرورش فکری و برای نوروز به چاپ خواهد رسید ان‌شاءالله. امیدواریم به موقع برسد و همه بتوانند از آن استفاده کنند.

#علم #فناوری #نوجوان #مجله #روایت_پیشرفت #دانش #آینده#کافنا #کانون_پرورش_فکری #پارک_فناوری_پردیس #دانش_آموز
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۶:۱۲

thumbnail
undefined سُهــــا منتشر شد اولین شماره مجله «سُها»، روایتی از نقش‌آفرینی زنان در عرصه پیشرفت کشور، منتشر شد. این مجله با هدف روایت حضور و تأثیر زنان در حوزه‌های مختلف پیشرفت، به‌ویژه در عرصه علم و فناوری، توسط «خانه هنر و رسانه پیشرفت» و به سفارش مرکز راهبری امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در ۲۲۴ صفحه تولید شده است. مجله «سُها» تلاشی است برای روایت داستان‌ها و دستاوردهای الهام‌بخش زنان در مسیر پیشرفت کشور.

undefinedسرمقالهundefinedپیشرفت، چهرۀ زنانه دارد
undefinedمیدان پیشرفتِ دانش‌بنیانundefinedما جوان‌ها، واکسن نوترکیب ساختیم undefinedاز ناامیدی تا نوآوری undefinedبذرهای ایرانی، جوانه‌های امید undefinedمی‌خواستم دانشم را برای کشورم خرج کنم undefinedاساتید ایرانی نانو، به فیلیپین خوش آمدید!
undefinedزنان، رسانه، پیشرفتundefinedکارِ قهرمان‌ها را، من تمام می‌کنم! undefinedکفش‌های پاره؛ قلب‌های پرامید undefinedزن بودن به روایت «دختران ایران»
undefinedپیشرفت بر مدار جامعهundefinedپیشرفت اجتماعی بر مدار «مادرانه» undefinedکیمیاگری معلمان قائنی undefinedطبابت در عشق‌آباد undefinedامدادگریِ زنانه؛ حتی در دل آتش
undefinedدانشِ ثروت‌آفرین در همه ایرانundefinedرؤیای بچگی‌ام تولید بود undefinedطعم استقلال با قاشق فناورانه undefinedدختر کرمانشاه، مهندسِ کارآفرین undefinedتعمیر کردیم تا سازنده شدیم
undefinedمادرانه‌ها و همسرانه‌های پیشرفتundefinedروایت مادرانه در حرکت فناوری و پیشرفت undefinedتحمل غربت تحصیل به امیدِ مادر undefinedهرچه دارم ریشه‌اش در تربیت مادرم هست undefinedمعنای «معراج مرد از دامن زن» را فهمیدم undefinedدرس خواندنِ نوبتی
undefinedیادداشتundefinedزیست‌بوم فناوری و سنگرسازی‌های جدیدِ الگوی سوم undefinedآینهٔ پیشرفت و ترک‌خوردگی تصویر ایده‌آل «بانو»


undefinedهمکاران این شماره: زهرا ابوالحسنی، نرگس‌سادات مظلومی، مریم برزویی، فرزانه غلامشاهی، نرجس توکلی، فرناز ایزدبین، پریسا زارع، ریحانه رزم‌آرا، فاطمه وطن‌دوست، فروزان ایزدبین، سعیده خدابین، مرتضی اسدزاده، حسن فاطمی.
مدیر مسئول: سارا طالبیسردبیر: پژمان عربدبیر اجرایی: مریم حنطه‌زادهمجری طرح: خانه هنر و رسانه پیشرفت
undefinedخوانندگان عزیز، برای تهیه شماره اول مجله «سُــها»، مبلغ 200 هزار تومان (۱۵۰ + ۵۰ ارسال) به شماره کارت: 6104338800433050 به‌ نام «پیشگامان فرهنگ مبین» واریز کرده و اطلاعات واریز را به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 ارسال نمایید.

undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۵:۳۹

thumbnail
undefined پیشرفت، چهرهٔ زنانه دارد ۱ از سرمقاله شماره اول سُــها
undefinedاین روزها همه صحبت‌ها در مورد لزوم پیشرفت کشور است و همگی به این حقیقت اذعان دارند که راه رسیدن به عدالت و آرمان‌های انقلابی و زنده‌ماندن الگوی مقاومت و استقلال، قوی‌شدن و پیشرفت کشور عزیزمان در همه عرصه‌هاست. از طرفی نیمی از افراد جامعه را زنان تشکیل داده‌اند و به همین نسبت، بخش عظیمی از رشد و پیشرفت کشور با نقش‌آفرینی و میدان‌داری خانم‌ها رقم می‌خورد. با این حال شاید کمتر بتوان در مسیر پیشرفت، تصویر امروزی و صحیحی از حضور و نقش‌آفرینی زنان پیدا کرد. این بی‌تصویری و بی‌روایتی، کار را به آنجا رسانده است که برخی، حتی امکان نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های مختلف علمی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال برده‌اند.
undefinedعدم وجود روایت مناسب، قطعا به درک نادرست ما از خودمان و نشناختن امکان‌ها و مؤلفه‌های قدرت کشورمان در پیشرفت سریع می‌انجامد. در این میان و باوجود تحصیلات بالای زنان ایرانی، نقش و حضور اثرگذار زنان در حوزه‌های مختلف علم و فناوری، به‌طور مستقل کمتر موردتوجه قرار گرفته است. به همین دلیل تلاش ما در مجلهٔ «سُــها» بیشتر مصروف این بوده است که ضمن ارائه یک تصویر کلی و ابتدایی از عناصر متعدد و تأثیرگذار در گسترش و موفقیت جبهه عظیم علم و فناوری، بر الگوها و نقش‌آفرینی‌های زنانه تمرکز داشته باشیم و روایتی نو از پیشرفت به توان زنان ارائه دهیم.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #زنان_پیشرفت
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۶:۳۹

thumbnail
undefined سریال «ذهن زیبا»؛ روایتی از زندگی پروفسور حسین بهاروند، پدر دانش سلول‌های بنیادی ایران، مهمان هر شب خانه‌های ایرانی
undefined سریال «ذهن زیبا» به کارگردانی محمدرضا خردمندان با اقتباسی آزاد از زندگی دکتر حسین بهاروند، دانشمند برجسته‌ی کشور در این شب‌های ماه مبارک رمضان از شبکه یک در حال پخش است.
undefinedقابل ذکر است کتاب «سلول‌های بهاری»، خاطرات تولید و توسعه سلول‌های بنیادی به روایت دکتر حسین بهاروند است. دکتر برای اولین بار در سال ۱۳۸۲ به‌همراه همکارانش در پژوهشگاه رویان موفق به تولید سلول بنیادین انسانی شد و به واسطهٔ این دستاورد، علم بیولوژی ایران را به قله‌های دانش جهانی رساند. این کتاب در ژانر روایت پیشرفت به‌قلم بهنام باقری توسط انتشارات راهیار منتشر شده است.
#حسین_بهاروند #سلول‌های_بنیادی #رویان #کاظمی_آشتیانی #ژن_درمانی #پزشکی_بازساختی #دانشمند_ایرانی #سریال_بیوگرافی #روایت_پیشرفت #بهنام_باقری #سینمای_پیشرفت
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت | راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۴:۰۰

thumbnail
undefined پیشرفت، چهرهٔ زنانه دارد ۲ از سرمقاله شماره اول سُــها
undefined دانش، میدان مهم امروز ماست
undefinedمهرماه 1403، درست در روزها و لحظه‌های تلخ و ناامیدکننده‌ای که پس از شهادت سید مقاوت و حمله رژیم خونخوار صهیونیستی به لبنان و تهدیدهای آن علیه ایران وجود داشت، رهبری در دیدار خودشان با نخبگان که طبق برنامه قبلی برگزار شد، جمله‌ای راهبردی بیان کرده و فرمودند: « اگر در جایی غلبه‌ای هم داشتیم، بر اثر همین تفوّق علمی و فنّاوری بوده.»
undefinedیعنی درست در لحظه‌ای که بسیاری از مردم در پی پاسخ به این سؤال بودند که چگونه می‌توان گامی برای پیروزی مقاومت و دفاع از ایران برداشت، رهبر انقلاب توجه‌ها را به عرصه‌ حیاتی و کلیدی «علم ‌و فناوری» دادند؛ جبهه عظیمی که کمتر کسی متوجه نقش راهبردی آن در تغییر آینده ایران و مقاومت است. در این میان، قصه شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها و اثرات علمی و اقتصادی و امیدبخشی فعالیت آنها، مورد بسیار مهمی است که متأسفانه چون کمتر روایت شده، نقش‌آفرینی امروز و آینده آنها کمتر موردتوجه قرار گرفته است.
undefinedبه همین دلیل و برای آنکه بتوانیم منظرهای در دسترس عرصه پیشرفت در حوزه علم و فناوری را نشان دهیم، این کار را از هسته مرکزی و روینده آن، یعنی روایت «میدان پیشرفتِ دانش‌بنیان» آغاز کرده‌ایم؛ پای تجربه زنان فناوری نشستیم که توانسته‌اند با علم و فناوری و استقامت عملی خود، محصولاتی استراتژیک و در لبه علم و فناوری جهانی بسازند و مشکلات مهمی از کشور را حل کنند.
undefinedحاصل تلاش آنها، چیدن و چشیدن میوه دانش و حرکت به سمت استقلال و خودکفایی و جلوگیری از خروج میلیون‌ها دلار سرمایه ملی و از همه مهم‌تر، دلگرم‌کردن نخبگان برای ماندن و ساختن کشورمان ایران است.
undefinedیک نکته مهم و متمایز حرکت دانش‌بنیان و پیشرفت اقتصادی ناشی از آن، تمرکززدایی تولید است؛ وقتی از تولید دانش‌بنیان سخن می‌گوییم یعنی بدون نیاز به کارخانجات معظم و یا مراکز صنعتی مرکزگرا، می‌توان به کمک دانش و در دل چند اتاق و یک فضای محدود، ارزش افزوده‌ای بزرگ خلق کرد. برای نشان‌دادن امکان‌ها و تحقق‌های پیشرفت دانش‌بنیان در جغرافیای گسترده ایران، بخشی از روایت فناوران را در فصلی جداگانه به نام «دانشِ ثروت‌آفرین در همه ایران» قرار داده‌ایم تا نشان دهیم برای تکمیل چرخه علم تا ثروت، عدم‌ دسترسی به امکان‌های پایتخت، محدودکننده و بن‌بست‌آفرین نیست.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #زنان_پیشرفت
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۶:۰۸

thumbnail
undefined پیشرفت، چهرهٔ زنانه دارد ۳از سرمقاله شماره اول سُــها
undefinedپیشرفت ملی، برآیند یک حرکت جمعی است؛ ماجرای پیشرفت کشور و برتری علمی فناوری آن، مسئله‌ای صرفا علمی و تک‌بعدی نیست و متأثر از ساحت‌های مختلف جامعه و تأثیرگذار بر همه آنهاست. در این مجله تلاش کرده‌ایم تا اندکی از این گستردگی مسیرهای اراده به پیشرفت و نقش‌های متنوع در ایجاد یک حرکت اجتماعی به سوی رشد جامعه را روایت کنیم.
undefinedدر فصل «پیشرفت در مدار جامعه» نشان داده‌ایم که چند معلم و مدیر مدرسه، چه نقش کلیدی و مهمی می‌توانند در این عرصه داشته باشند؛ ‌طوری که در یک شهرستان کوچک، عزم و افق بالاتری برای دانش‌آموزانشان ایجاد کنند و فقط در یک سال، چندین مدال طلای المپیاد نانو را به دست بیاورند و چهره علمی شهرستانشان را تغییر دهند. نشان داده‌ایم که یک خانم دغدغه‌مند در حوزه سلامت، چگونه می‌تواند با تغییر سطح هدف خود، از روند کاری روزمره‌اش بیرون بیاید و یک حرکت جهادی در نقاط مختلف کشور به راه بیندازد و به سفیر امید و زندگی در عشق‌آباد حاشیه‌نشین‌ها تبدیل بشود.
undefinedسعی کرده‌ایم نشان دهیم چگونه چندین سال عزم و تلاش مستمر زنان برای ایجاد یک حرکت جدید در یکی از مهم‌ترین و مشترک‌ترین تجربیات زنانه یعنی مادری، به تولد و بالیدن یک مجموعه مستقل تماما مادرانه منجر شده که اکنون شاخ و برگش در نقاط مختلف کشور گسترده شده است. مجموعه «مادرانه» سعی کرده است تا هم جمعی بزرگ از مادران کشور را با خود همراه کند و هم حوزه‌های مختلف مسئولیت‌های فرهنگی سیاسی اجتماعی را در بستر خانواده و مادری دنبال کند.
undefinedالبته که نقش‌آفرینی مادرانه و همسرانه زنان ایرانی و محکم نگه‌داشتن بنیان تربیت و خانواده، یکی از پایه‌های اساسی هر پیشرفتی است و نشانه‌های آن را می‌توان در خاطرات بسیاری از دانشمندان و فناوران ایرانی دنبال کرد. در بخش «مادرانه‌ها و همسرانه‌های پیشرفت» بخشی از خاطرات و زندگی شخصیت‌های برجسته علمی کشور را که از مادران و همسران خود یاد کرده‌اند، مرور کرده‌ایم تا اندکی از ارزش و زیبایی این نقش‌آفرینی عمیق و گسترده را نشان داده باشیم.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #زنان_پیشرفت
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۵:۵۷

thumbnail
undefinedما جوان‌ها، واکسن نوترکیب ساختیمبه روایت دکتر ریحانه‌سادات میرحسنی
undefinedگروه بیوتک دانشگاه تهران یک فضای کاملاً علمی داشت؛ هنوز این دید غالب وجود داشت که اگر بروی دنبال کاری که علم را به ثروت تبدیل می‌کند، از آن ارزش‌های والای علم‌ودانش فاصله گرفته‌ای. اوایل دوره ارشد به این نتیجه قطعی رسیده بودم که دوست ندارم در فضای ایران کار آکادمیک بکنم؛ چون ارائه کار نو بسیار سخت بود و خیلی از تحقیقاتی هم که انجام می‌گرفت، فقط یک پایان‌نامه می‌شد و یک‌گوشه خاک می‌خورد.
undefined با این نیت درس‌های ارشدم را شروع کردم که اگر در ایران می‌مانم، بروم یک کار صنعتی انجام بدهم. آن زمان حرف از سیناژن و آریوژن زیاد بود؛ می‌گفتند آنها دارند روی تولید دارو کار می‌کنند. با اینکه تازه داروی سینووکس که برای بیماران ام‌اس است، از دل سیناژن بیرون آمده بود و آنجا را به قطب بیوتکنولوژی کاربردی تبدیل کرده بود، هنوز پذیرش این رویکرد در دانشگاه وجود نداشت. با خودم گفتم این فرصت را امتحان می‌کنم و اگر نتوانستم کار واقعی و مفیدی انجام بدهم، اپلای می‌دهم و می‌روم.
undefinedبا چندنفر از هم‌رشته‌ای‌های دیگر که می‌خواستند کار صنعتی کنند، یک جلسه گذاشتیم و صحبت کردیم. ۴ نفر شدیم؛ من، آقای سامان حسینی‌نسب، خانم فاطمه قیداری و خانم سعیده محمدنجار. مادر آقای حسینی‌نسب متخصص زنان بود و پیشنهاد کرد که روی واکسن HPV (پیشگیری از سرطان دهانه رحم) کار کنیم؛ این واکسن به‌ تعداد اندک وارد می‌شد و قیمت خیلی بالایی داشت و فقط گروه محدودی می‌توانستند استفاده کنند. طرحمان به‌عنوان طرح کلان ملی انتخاب شد و به آن اعتبار مالی تعلق گرفت.
undefinedچند تا بچه‌ی 23-24 ساله بودیم و کسی به این‌سادگی اعتماد نمی‌کرد که پول به دست‌مان بدهد؛ برای همین هم دکتر سلیمانی که هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس بود، ما را ضمانت کرد. مسئله فقط جوانی ما هم نبود؛ مشکل دیگر این بود که مدعیان تولید این واکسن زیاد بودند؛ سال‌ها بود که مجموعه‌های مختلف دولتی و دانشگاهی، بودجه‌های زیادی برای تولید این واکسن دریافت کرده و هیچ اتفاقی نیفتاده بود. مخالف زیاد داشتیم.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #دانشمند_جوان #ریحانه‌سادات_میرحسنی #بیوتکنولوژی #واکسن_نوترکیب #زیست_فناوری #فناوری #علم_کاربردی
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۵:۵۳

Default Gift Icon

پاکت هدیه

عکس پروفایل روایت پیشرفت ایران

روایت پیشرفت ایران

undefinedمیلاد کریم اهل بیت‌ع امام حسن مجتبی ع مبارک بادundefined
thumbnail
undefinedاز دانشمند تا روایت پیشرفت زنان
undefinedاولین بار با خواندن یادداشت خیرالنساء، با #دانشمند آشنا شدم. خیرالنساء، فرمانده زنان پشتیبانی جنگ صدخرو، حالا پایش رسیده بود به مجله‌ای که تا آن روز گمان می‌کردم، فقط مخصوص آدم‌های دانشمند، شرکت‌های دانش‌بنیان و ازین قلم چیزهاست. راستش آن‌قدر توی ذهن‌ام دانشمند را تخصصی می‌دیدم که سمت مطالعه‌اش هم نرفته بودم؛ اما مرور معرفی خیرالنساء تمام ذهنیت‌ام را زیر و رو کرد.
undefinedما با یک معرفی از جنسی تازه رو‌به‌رو بودیم؛ روایت زنی که در سلول‌های اجتماعی جامعه ورود کرده و جمعی را با خودش به میدان آورده است. اسم‌اش را گذاشته بودند فناوری نرم؛ چیزی از جنس شبکه‌سازی انسانی توی یک روستا. حالا پیشرفت داشت از آن معنا و شمایل خشک و تخصصی، رنگ و بوی دیگری توی ذهنم می‌گرفت. بی‌معطلی رفتم سراغ باقی شماره‌هایش. از معرفی کتاب و فیلم و گپ‌و‌گفت با دانشمندها گرفته تا معرفی فعالیت‌های جهادی و مردمی تویش پیدا میشد.
undefinedهمان موقع با خودم گفتم؛ #دانشمند کاری کرده کارستان! شده رسانه پیشرفت برای مردم. چیزی که واقعا کم داشتیم؛ این‌که یکی بیاید به زبان ساده از دستاوردهای کشور، چه نرم و چه سخت را، برای مردم بگوید‌.
undefinedهمه شماره‌هایش را سفارش دادم. نشستم و محتوایش را دسته‌بندی کردم؛ برای سن و جنس‌های مختلف. مدرسه به مدرسه، مسجد به مسجد، توی جمع فامیل، دوست و آشنا، دم انتخابات و هر زمان و مکانی که شرایط برای گفت‌و‌گو فراهم بود، پایش را وسط می‌کشیدم. کار صد تا حلقه میانی را می‌کرد. زبان گویای کارآمدی جمهوری اسلامی و انسان‌های رشدیافته در بستر انقلاب اسلامی می‌شد؛ چه برای نوجوانی که می‌گفت «این‌جا جای ماندن نیست»، چه برای یک زن روستایی، چه آن کسی که نظام را عامل توقف کشور می‌دانست.
undefinedحالا دانشمند، مدتی‌ست که چاپش به خاطر کج‌سلیقگی‌ها متوقف شده؛ اما جریانی که به راه انداخت، نه‌تنها از پا نیفتاده که تازه دارد راه‌اش را بین مردم باز می‌کند. نمونه‌اش این روزها تولد نشریه #سها هست؛ رسانه‌ای که می‌خواهد راوی نقش‌آفرینی زنان در میدان پیشرفت باشد.
undefinedمریم برزویی

undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۱:۱۹

thumbnail
undefined امدادگری زنانه؛ حتی در دل آتش
🦺 من متولد 1372 هستم. کارشناسی را در رشته مهندسی نرم‌افزار دانشگاه تهران قبول شدم. از همان دوران دانشجویی‌ام، عاشق کارهای جهادی و خدمت به مردم بودم و در اردوهای جهادی شرکت می‌کردم. جهادگری برای من، نه یک شعار یا یک اقدام مقطعی، بلکه سبکی از زندگی بود که دوست داشتم تا همیشه آن را ادامه بدهم. وقتی کتاب «مرد رؤیاها» که برش‌هایی از زندگی شهید چمران است را خواندم، آنقدر بر دل و جانم نشست که آرزو کردم بتوانم مثل او، برای مردم کشورم کاری انجام دهم.
undefined همان ایام، خبر آزمون استخدامی آتش‌نشانی کرج را دیدم؛ در آن شرکت کردم و توانستم همه آزمون‌ها را با موفقیت پشت سر بگذارم و سال 95، به‌عنوان نیروی عملیاتی آتش‌نشانی کرج پذیرفته شوم. ایران یکی از اولین کشورهای آسیا و خاورمیانه است که به نیاز حضور آتش‌نشان زن در سیستم امداد کشور رسید؛ این نیاز نه بر اساس تبلیغات و نمایش، بلکه براساس حوادث ناگواری بود که رخ می‌داد؛ برای ما مسلمان‌ها، حریم‌هایی بین زنان و مردان وجود دارد که باعث می‌شود زنانِ در خطر، کمک و یاری زنان امدادگر و آتش‌نشان را بهتر بپذیرند و همکاری بهتری داشته باشند.
undefined ما معمولا هفته‌ای چند بار برای شهرشناسی در کوچه‌ها می‌چرخیم و اسامی را یادداشت می‌کنیم. یک بار من پشت فرمان خودرو بودم که دیدم خانم پیری برای ماشین دست تکان می‌دهد و با اشاره از ما می‌خواهد که توقف کنیم. با نگرانی از ماشین پیاده شدم و گفتم: «مادر چه شده است؟» یکهو پرید بغلم و شروع کرد به بوسیدن من و دعاکردن‌های پشتِ سر هم که «خدا خیرت بدهد دخترم!». تعجب کرده بودم و وقتی پرسیدم چی شده، پاسخ داد: «من همین کوچه پایینی زندگی می‌کنم. پارسال خانه‌ی من آتش گرفته بود، شما خودت آمدی و آتش را خاموش کردی. آن روز خیلی ترسیده بودم ولی وقتی برایم آب‌قند درست کردی و با من حرف زدی، آرام شدم.» از اینکه بعد از یک سال چهره‌ی من را یادش بود، تعجب کردم و بابت موقعیتی که برای خدمت به مردم دارم، سپاسگزار خدا شدم.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #امدادگری_زنانه#پیشرفت_بر_مدار_جامعه
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۴:۵۱

thumbnail
undefined️ سطر به سطر سُــها نوشیدنی بود
undefinedدیشب که «سها» به دستم رسید، با شوق بسته‌اش را باز و براندازش کردم. یک دور تا آخر ورق زدم و چون مهمان داشتیم خواندنش را به بعد موکول کردم. نماز صبح را که سلام دادم، خواندن «سها» شد تعقیبات نمازم. یادداشت آخرش را اول خواندم؛ یادداشتی که از لزوم «سنگرسازی‌های جدید» زنان در زیست‌بوم فناوری می‌گفت. از اهمیت خانواده محوری در این سنگرسازی جدید. با منطق یادداشت همراه بودم. دقیق و درست بود.
undefinedدور برگردان کردم به «ب» بسم‌الله اول مجله. فصل به فصل، روایت به روایت خواندم و جلو آمدم. برای منی که دلم به راحتی به هر کتاب و مجله‌ای قلاب نمی‌‌شود، از همان ب بسم‌الله دلم چفت روایت‌ها شد. سطر به سطر هر روایت نوشیدنی بود. داستان زندگی مجاهدانه‌ی زنانی که وطن‌دوستی، تعهد، ایمان و امید از کلماتشان بیرون می‌پاشید. هر چه بیشتر می‌خواندم بیشتر جان می‌گرفتم. گاهی اینقدر شوق از روایت‌ها به قلبم پمپاژ می‌شد که مجله را می‌بستم، نفس عمیق می‌کشیدم و به این حس خوب سرشار از امید فرصت تنفس می‌دادم تا لذتش در جانم ته‌نشین شود.
undefinedفصل به فصل مجله را که جلو می‌آمدم، ذوق‌زده‌تر از قبل به این می‌اندیشیدم که پس چرا تا الان من از اینهمه اتفاق خوب که به دست زنان این سرزمین رقم خورده بی‌خبر بودم؟ حتی یک لحظه ذهنم به جنجال‌های بعد از هر بار دیدار بانوان با رهبر انقلاب خزید که در پس هر دیدار ماییم و موجی از نقد و نق و القای بن‌بست در حوزه‌ی زنان که چرا ال که چرا بل. آنوقت ما اینهمه روایت از پیشرفت و سازندگی و خلق و تولید داریم که تمامش به دست زنان مسلمان ایرانی رقم خورده است، به دست معماران ایران جدید.
undefinedسحر به افطار نرسیده، طلوع به غروب نرسیده، «سها» به انتها رسید. یک نفس خواندنمش، خواندن که نه نوشیدمش از بس که خوب بود، درست بود، حق بود و پر از امید. خواستم با یک استوری هم از خالقانش تشکر کنم هم به شما همراهانم معرفی، اما دیدم حقش با یک استوری که ۲۴ ساعته پودر می‌شود، ادا نمی‌شود. باید احساسم از خواندش را می‌ریختم در کلمات تا کپشن یک پست شود و با افتخار در صفحه‌ام ماندگار. بخرید، بخوانید و به دست بقیه هم برسانید.
undefined مریم اردویی

#یادداشت_خوانندگان #بازخورد#س‍ُها #زنان_پیشرفت #روایت
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۷:۰۲

thumbnail
undefined دانشمندی که عاشق پیشرفت وطنشه!
undefinedاگه میخوای بدونی چرا دکتر حسین بهاروند که پدر دانش سلول بنیادی کشورمون و برنده جایزه بین‌المللی مصطفی(ص) هست، از ایران نرفته و همینجا مونده و کلی به علم و دانشجوهای کشور کمک کرده، این یک دقیقه رو بببین.
undefinedپ‌‌ن: این شب‌ها، سریال «ذهن زیبا» که داستان زندگی دکتر بهاروند هست، از شبکه یک پخش می‌شه. اگه فرصت کردید، حتما ببینید و به بچه‌هاتون نشون بدید؛ هم جذابه و هم الهام‌بخش!

#حسین_بهاروند #سلول‌های_بنیادی #رویان #ژن_درمانی #روایت_پیشرفت#پزشکی_بازساختی #دانشمند_ایرانی

undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۴:۴۷

thumbnail
undefined️ مردم، فناوری و تولید را به‌هم می‌رسانندروایتی از سرمایه‌گذاری مردم در تولید دانش‌بنیان

undefinedبخشی از متن:undefinedمهندس نجات‌بخش نقل می‌کند که پس از تولید دستگاه ایکس‌ری کانتینری و راه‌اندازی آن همچنان میل به واردکردن نسخه چینی کار یا استفاده از مونتاژهای بی‌کیفیت داخلی بسیار زیاد بوده است. حتی با این که سیستم نرم‌افزاری و کنترل دستگاه از نمونه‌های مشابه بهتر بوده است و به‌تازگی مجهز به هوش مصنوعی کشف روش‌های مخفی‌سازی قاچاق هم شده است و حتی در کارکرد روزانه و تعداد اسکن نیاز به تعمیر و ازکارافتادگی کالا هم بسیار از نمونه چینی بهتر عمل کرده، باز هم گمرک برای واردات 15 دستگاه دست‌به‌کار می‌شود که البته جلوی این کار گرفته می‌شود.
undefinedدر همین حوالی است که مهندس نجات‌بخش دوباره با حضرت آقا درباره این دستگاه گفت‌وگو می‌کنند و به اطلاع ایشان می‌رساند که گمرک برای خرید این دستگاه پول ندارد (ریال ندارد؛ ولی ارز دارد) و در این حالت حتی وقتی جنس ایرانی هم بهتر عمل می‌کند، به صرفه است که دستگاه را وارد کنند. آقا در پاسخ نکته‌ای می‌گویند که راه شرکت را به سمت حل کامل مسئله قاچاق هموار می‌کند: "به آنها قسطی بدهید یا خودتان نصب کنید." این جمله مقدمه‌ای برای حضور مردم در عرصه کنترل قاچاق و سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی و خدمات دستگاه فناورانه‌ای شد که با توجه به قیمت آن به نظر نمی‌رسید امکان حل‌شدن کامل مسئله به‌صورت واردات در دسترس باشد.
undefined شرکت بهیار صنعت پیشنهاد قراردادهای سرمایه‌گذاری BOO را داد و توانست راه جدیدی را در حوزه رفع نیازهای کشور ارائه نماید. قرارداد BOO یعنی این که مردم و سرمایه‌گذاران هرکدام متناسب با پول و سرمایه‌ای که در دسترس دارند، بخشی از سهام دستگاه را می‌خرند و خود نصب می‌کنند و حتی خود دستگاه ایکس ری را راه‌اندازی می‌کنند و از هر کامیون یا کانتینر هزینه‌ای دریافت می‌کنند و سود این فعالیت به خود آن مردم بر می‌گردد. این یک نمونه‌ی برجسته از طراحی و ساخت و البته راه‌اندازی و اداره‌ی تکنولوژی حتی در حوزه حساسی که امنیت ملی را تضمین می‌کند، توسط مردم در مراحل مختلف است؛ بخش خصوصی، فرزندان مردم که در دانشگاه متخصص شده‌اند و در تحقیق و توسعه‌ی دانش‌بنیان‌ها، فناوری توسعه داده‌اند و در نهایت صاحبان سرمایه‌های خرد و وسیع که امکان حرکت معناداری برای پیشرفت ایران پیدا کرده‌اند.
undefinedدر این مثال شما می‌توانید ببینید که چگونه تولید اعتبار دولت در فناوری (گرنت) به‌جای تورم بیشتر، همچون اسفنج، نقدینگی را از کف میدان جمع می‌کند و حتی به کمترشدن تورم می‌انجامد، از طرفی شاهد تولید ارزش در فناوری و تحقیق و توسعه با مقدار کمی سرمایه‌گذاری هستیم و می‌توانیم بزرگ‌تر شدن کیک اقتصاد کشور را در این نمونه‌ی طراحی و توسعه فناوری ببینیم. از سال 1398 تا به امروز این سامانه‌ها با مدل قراردادهای ساخت، بهره‌برداری و مالکیت (BOO ) در گمرکات بندر شهید رجایی، دوغارون، ماهي رود، آستارا، چابهار، ریمدان و دیر مشغول است و از این طریق خدمات باکیفیتی در اختیار گمرک جمهوری اسلامی قرار گرفته است. در حال حاضر این مدل به‌عنوان یکی از موفق‌ترین مدل‌های مشارکت مردمی در حوزه فناوری بالا محسوب می‌شود.

#سرمایه‌گذاری_تولید #دانشمند۲۳ #مطالعات_پیشرفت#روایت_پیشرفت #سیدعلی_میری#اقتصاد_مردمی #دانش_بنیان#بهیار_صنعت #مشارکت_مردم

undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۵:۴۶

undefined️ امام علی(علیه‌السلام): العِلمُ سُلطانٌ مَن وَجدَهُ صالَ بِهِ وَ مَن لَم يَجِدهُ صيلَ عَلَيه.دانش مایه‌ی اقتدار است؛ هر کس آن را بیابد، بوسیله آن پیروز می‌شود و هر کس آن را نیابد مغلوب می‌گردد.
undefinedشهادت آقا امیرالمومنین علی ع تسلیت باد.

undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۲:۰۲

thumbnail
گیف
0
undefined پیشرفت، چهرهٔ زنانه دارد ۴از سرمقاله شماره اول سُــها
undefinedامیدآفرینی در رسانهundefinedبی‌شک یک ضلع مهم جبهه و عرصه پیشرفت، حوزه روایت و رسانه است؛ آن هم در شرایطی که دشمن و جریان‌های رسانه‌ای متنوع آن، تلاش دارند حتی بدیهی‌ترین نقاط قوت ما را انکار کنند و اخبار پیشرفت‌های مختلف علمی و غیرعلمی ایران را به حاشیه برانند. در این میان، افراد مختلفی هستند که در حوزه رسانه، دست به کارهای ایجابی می‌زنند و سعی دارند تا با زبان هنر، نقاط روشن و امیدبخش حرکت ملت ایران را به همه نشان دهند.
undefinedدر این شماره، به سراغ سه نقش‌آفرینی متنوع و بسیار مؤثر زنان این حوزه رفته‌ایم و تجربیات آنها را از جنبه نگاهشان به عناصر پیشرفت و حضور زنانه در عرصه روایت‌گری آن، مرور کرده‌ایم. شاید هیچ‌چیز بیشتر از تجربیات خودِ فعالان حوزه رسانه پیشرفت نتواند به ما نشان بدهد که این عرصه، چقدر نیازمند حضور خانم‌های هنرمند و خوش‌ذوقی‌ست که می‌توانند کار نیمه‌تمام قهرمانان و دانشمندان پیشرو در عرصه‌های تحول و پیشرفت کشور را به زیبایی به تصویر بکشند و نگذارند این پیروزی‌ها و نقاط پرامید زیر غبار اخبار ناامیدکننده، گم شوند.
undefinedرهبر معظم انقلاب همان‌طور که مأموریت و خط مقدم امروز را توفیق علمی-فناورانه ذکر کرده‌اند و در گام دوم، از اقدام و قدم برداشتن در مسیر تولید ثروت از علم سخن گفته‌اند، شرط موفقیت همه این‌ها را امیدداشتن به آینده می‌دانند: «نخستین توصیه‌ی من امید و نگاه خوشبینانه به آینده است. بدون این کلید اساسیِ همه‌ی قفل‎ها، هیچ گامی نمی‌توان برداشت. در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. این نخستین و ریشه‌ای‌ترین جهاد شما است.»
undefinedامیدواریم مجله #سُـها، قدم کوچکی در روایت امیدآفرین پیشرفت ایران و حضور تأثیرگذار زنان ایرانی در این عرصه باشد و به توفیق الهی و با همراهی و همکاری تک‌تک زنان و مردان و جوانان، راهی بس شیرین و قوتمند در پیشِ ‌روی ملت ایران داشته باشیم.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #زنان_پیشرفت
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۵:۴۳

thumbnail
undefined سازنده اولین نانو‌داروی ضدسرطان ایرانی را می‌شناسید؟
undefinedدکتر جعفری در خاطراتش تعریف‌ می‌کند که پس از دریافت تخصص، با اینکه اساتیدش موقعیت‌های بسیار خوبی در کانادا به او پیشنهاد می‌دهند، اما او آرزوی دیگری داشته است. دکتر دوست داشت که به ایران بیاید و نانوداروی خاصی را در اینجا تولید کند تا بیماران سرطانی کشورمان بتوانند از آن بهره ببرند.
undefinedمسیر سخت و پرچالشی که دکتر محمودرضا جعفری با سال‌ها تلاش و کار پیمود، سرانجام منجر به تولید اولین نانو‌داروی درمانی سرطان در کشور گردید. این نانودارو به هزاران بیمار ایرانی در طی این سال‌ها خدمت کرده و به تازگی به بازارهای جهانی نیز راه یافته است.

فیلم:#پیشرانو#نانودارو #فناوری #نانو#روایت_پیشرفت #علم#دکترجعفری #علم_تا_خلق_ثروت
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۶:۵۶

Default Gift Icon

پاکت هدیه

عکس پروفایل روایت پیشرفت ایران

روایت پیشرفت ایران

ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزیاز این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی undefined
thumbnail
undefined طبابت در عشق‌آباد
undefined«مینو ستاری» بانوی ۴7ساله‌ای است که دکترای ژنتیک مولکولی دارد و با انگیزه‌های قوی و خیرخواهانه، ‌بانی اصلی گروه جهاد پزشکی «یاس فاطمی» شده است؛ گروهی که در بازه ۹ ساله، قدم‌های مهمی در راستای حفظ سلامت زنان و اشاعۀ فرهنگ حمایت از زنان محروم و آسیب‌دیده برداشته است.
undefined برشی از متن: undefinedبعداز مدتی که از تعطیلی آزمایشگاه خودم می‌گذشت، یکی از دوستانم، دکتر کچویی، تماس گرفت و گفت کلینیکی توی شهر ری دارد که راکد شده و فعالیتی ندارد. پیشنهاد داد با هم به‌صورت شراکتی دوباره راهش بیندازیم و هر دو سهامدارش باشیم. آنجا واقعا راکد بود و خیلی تلاش کردم تا راه بیفتد؛ رفتم سراغ مسئول فنی و مجوز برای کار. طراحی داخلی را تغییر دادم و تمام امور مالی و بحث فنی و تمام کارها را پیگیری کردم. کار خیلی خوب گرفت. پسرم ایلیا 1 سالش بود و من اوایل سال 94 و در حالی که دانشجوی دکترا بودم، کار را شروع کردم.
undefinedآزمایشگاه شهر ری بود و افرادی که می‌آمدند توان مالی خوبی نداشتند. من با دکتر کچویی که شریک مالی و کاری‌ام بود صحبت کردم که برای افراد نیازمند خدماتمان رایگان باشد. دکتر کچویی قبول کرد و گفت: «شما عضو گروه‌های جهادی شو. می‌روند جاهای محروم و خدمات خوبی هم می‌دهند.» خیلی خوشحال شدم و با چه ذوقی از دکتر خواستم من را بهشان معرفی کند. آقای دکتر من را به گروه منادیان صلح معرفی کرد و قرار شد یک روز جمعه همراه گروه برویم مناطق محروم.
undefinedاز 7 صبح نشستم توی درمانگاه منتظرشان. هنوز هم برایم جای سوال دارد منی که تمام مسیر زندگی‌ام را خطی و بی‌حاشیه آمده بودم جلو؛ چرا این همه اشتیاق داشتم؟ آن روز با شعف زیادی منتظر یک اتفاق خیلی خاص بودم. از ساعت ۷ نشسته بودم و مدام تماس می‌گرفتم که پس چرا نیامدید؟ ساعت 9 ماشین آمد. آنقدر خوشحال بودم که فقط نگاهم به جاده بود تا برسیم. رفتیم صالح‌آباد، اطراف بهشت زهرا(س) بود. یادم است وقتی بیمارها آمدند تا ازشان نمونه بگیرم، چند بار سرم را بردم بالا که اشک‌هایم نریزد.
undefinedمی‌گفتم خدایا تو در من چه دیدی که این موقعیت را برایم فراهم کردی؟ تا چند روز پیشش خودم را یک آدم کاملا عادی می‌دیدم؛ کسی که خیرش به کسی نمی‌رسد. ولی یک آن همه چیز برایم عوض شد و حس می‌کردم اینجا می‌توانم مفید باشم. من دقیقا همان سال، پدرم را از دست داده بودم. ماه مبارک رمضان موقع درست‌کردن آش نذری برای همسایه‌ها به خودم گفتم کاش می‌شد یک کار متفاوت انجام بدهم. همسایه‌های ما همه، وضع مالی خوبی داشتند و دوست داشتم به افرادی کمک کنم که نیازمند باشند. آنجا که اشک می‌ریختم برای این بود که چقدر زود دعایم مستجاب شد! که با داشته‌های مالی و تحصیلی‌ام بتوانم به کسی خدمت کنم.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #زنان_پیشرفت#جهاد_پزشکی #پزشک_جهادی
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۵:۲۹

thumbnail
undefined️ از ناامیدی تا نوآوری
undefinedبخشی از روایت خانم دکتر تاج‌آبادی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «تک ژن زیست»:
undefinedبعضی از محصولاتمان داستانی دارد که از یک تجربه شخصی زندگی شروع می‌شود؛ مثلا ماجرای تولید توکسین بایندر، از ماجرای درخواست پدر من برای حل مشکل پسته شروع شد. اوایل دوره فوق لیسانس من بود که مقدار زیادی از پسته‌های صادراتی کشور، به علت آفلاتوکسین برگشت خورد. پدرم که تاجر پسته بود یک بار به شوخی به من گفت: «بابا این همه درس خواندی، ببینم می‌توانی مشکل افلاتوکسین پسته را حل کنی؟» پدر برای هر دختری نقطه اصلی تصمیم‌گیری است؛ دیگر برایم حجت شده بود که باید راه حلی برایش پیدا کنم. روش‌های زیادی را دنبال کردم ولی اغلب روی طعم و مزه اثر منفی می‌گذاشتند و کاربردی نبودند.
undefinedاین مسئله همچنان در ذهنم بود تا اینکه وقتی در دوره دکترا تحقیقاتم را روی پروبیوتیک‌ها شروع کردم، متوجه شدم که یکی از اثرات آنها کنترل آفلاتوکسین‌ها و مایکوتوکسین‌هاست. آنجا باز هم تحقیقاتم را روی پسته ادامه دادم و بعد دیدم که نتایج آن می‌تواند روی محصولات دیگر هم اثرگذار باشد. درنهایت همه این تحقیقات، منجر به یکی از محصولات پرفروش شرکتمان شد؛ یک توکسین بایندر که برای جلوگیری از جذب مایکوتوکسین‌ها، به خوراک دام اضافه می‌شود. حتی ساخت بایودیاب هم به دغدغه و تجربه شخصی‌ام برمی‌گشت؛ از همان روزی که دیدم دخترعموی جوانم به‌خاطر مشکل ژنتیکی مجبور است انسولین تزریق کند، تصمیم گرفتم برای این دسته از بیماران کاری انجام بدهم.
undefinedاز سال 90 که کار تولیدی دانش‌بنیان را شروع کردیم، مسیر پرفراز و نشیبی داشته‌ایم. مهم‌ترین چالش ما، پیگیری مجوز محصولات و پیداکردن خریداران صنعتی آن بوده است؛ این مسئله در سال‌های ابتدایی که هنوز هیچ اعتمادی به تولیدات داخلی نبود و بازار ایران هم در قبضه صادرات بود، کار بسیار سختی بود. غیر از روزهای پر از ناامیدی، روزهای شاد و دستاوردهای بسایر موفقیت‌آمیزی هم داشته‌ایم؛ اکنون حدود 50 محصول دانش‌بنیان داریم و محصولاتمان را به چندین کشور خارجی صادر می‌کنیم. یادم است یکی از مکمل‌های انسانی‌مان قبل از اینکه وارد بازار ایران شود، به‌طور کامل به کشورهای آذربایجان و لبنان صادر شد. الان مقدمات تولید فراسرزمینی را هم انجام داده‌ایم که می‌تواند صادرات ما را بیشتر توسعه دهد.
undefinedاما شیرین‌ترین دستاورد ما این بوده است که در این سال‌ها، از یک جمع سه نفره به یک خانواده حداقل 300 نفره رسیده‌ایم؛ اینکه می‌بینم دانشجوهای میکروبیولوژی از آن سردرگمی اولیه به جایگاهی رسیده‌اند که می‌توانند بهترین موقعیت‌های شغلی را در حوزه‌های بیوتکنولوژی داشته باشند، برایم از همه چیز باارزش‌تر است. بسیاری از کسانی که کار را در شرکت ما شروع کرده‌اند، الان یک مدیر موفق در حوزه خودشان هستند و بسیار رشد کرده‌اند؛ اتفاقا به‌خاطر تعهد و توجه زیادی که زنان در این رشته نشان می‌دهند، بسیاری از این مدیران جوان باتجربه را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

#مجله_سُها #روایت_پیشرفت#شماره_اول #زنان_پیشرفت#پروبیوتیک #دکتر_تاج‌آبادی
undefinedخوانندگان عزیز جهت تهیه شماره اول مجله «سُــها» به شماره 09365028441 خانم جوکار يا به آيدی ایشان @Z_moshaver66 پیام ارسال کنید.
undefined خانه هنر و رسانه پیشرفت‌| راوی پیشرفت ایران @khaneh_pishraft

۱۲:۵۳

Default Gift Icon

پاکت هدیه

عکس پروفایل روایت پیشرفت ایران

روایت پیشرفت ایران

عید سعید فطر مبارک undefinedundefined