thumbnail
undefined تقویم | چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۴@khate_energy

۴:۴۴

thumbnail
undefined آیا تحریم خواسته ایران است؟
undefinedسیدمقداد ضیاتبار پژوهشگر توسعه:
undefinedتجارت خارجی یکی از مهم‌ترین ابزارهای افزایش رفاه و حرکت به‌سوی توسعه است. رفع تحریم‌ها به معنای باز شدن مسیر تجارت خارجی و دستیابی به منابع ارزی است.
undefinedتجربه برجام نشان داد که ایران برای مذاکره و توافق سیاسی آمادگی و پایبندی دارد، اما این طرف مقابل بود که تعهدات را زیر پا گذاشت. یعنی تحریم انتخاب ایران نیست.@khate_energy

۴:۴۶

undefined انفجار واحد آمونیاک پتروشیمی شیراز
undefinedگزارش‌ها از وقوع انفجاری در واحد آمونیاک پتروشیمی شیراز در دوشنبه هفته جاری حکایت دارد.
undefinedبا این حال، تا به امروز هیچ توضیحی از سوی مسئولان این پتروشیمی درباره جزئیات حادثه ارائه نشده.
undefinedخوشبختانه انفجار خفیف در لاین گاز (حاوی CO2 و آمونیاک) مربوط به خروجی کندانسور واحد اوره منطقه ۳ باعث اشتعالزایی نشده و تلفاتی نداشته.
undefinedعدم تأمین قطعات حساس و حیاتی، کمپرسورها و پمپ‌های این مجتمع در انتهای اسفند تا اواسط فروردین، منطقه ۳ را حدود ۲۰ روز از دور خارج کرده است.
undefinedمجتمع پتروشیمی شیراز، به عنوان نخستین واحد تولیدی صنایع پتروشیمی ایران، در سال ۱۳۴۲ با هدف تولید کودهای شیمیایی ازته فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون تولیدات چندمحصولی را ثبت کرده.@khate_energy

۶:۰۷

thumbnail
undefined #انرژی_مدیا| نمایش چای دبش تمام شد، چه خبر از کرسنت؟
undefinedدرحالی که خسارت ایران از پرونده کرسنت تا رقم ۳۰ میلیارد دلار برآورد شده و ۱۰ برابر چای دبش است، اما هنوز خبری از جزئیات محکومیت‌ها در این پرونده توسط قوه‌قضاییه نیست.
undefinedمحسنی اژه‌ای رئیس قوه‌قضاییه درحالی توپ را به زمین ابراهیم رئیسی رئیس سابق این قوه انداخت که در آن دوره، دبیرخانه شعام اجازه برخورد با متهمان را گرفته بود.@khate_energy

۸:۵۰

thumbnail
undefined نتانیاهو از مذاکرات عمان غافلگیر شد؟/ پیشنهاد توقف همزمان جنگ در باب‌المندب و غزه
undefinedدور اول مذاکرات عمان درحالی شنبه هفته جاری برگزار شد که چارچوب تعیین‌شده توسط ایران و امریکا پیرامون مسائل هسته‌ای و رفع تحریم تعریف شده است.
undefinedجالب اینکه در آخرین حضور نتانیاهو در کاخ سفید و دیدار با ترامپ، وی ظاهراً در ضمن غافلگیری از آغاز مذاکرات، بر لزوم لیبی‌سازی ایران تاکید کرد.
undefinedاما توافق ایران و آمریکا چقدر در دسترس است و آیا می‌تواند به نوعی کنترل تنش در منطقه گسترش یابد؟ یوسف عزیزی کارشناس مسائل بین‌الملل توضیح می‌دهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید‌.undefinedhttps://youtu.be/_tHQ5ofQJYI
@khate_energy

۹:۲۶

thumbnail
undefined ساخت داخل قطعه فلنج توسط تراشکار قمی
undefinedمهدی فکور مدیر سابق اکتشاف شرکت ملی نفت:
undefinedما حتی در ساخت داخل فلنج برای اتصال دو لوله یا دو وسیله به یکدیگر نیز کارمان گیر بود. در قم یک کارخانه تراشکاری وجود داشت که ما به این واحد سپردیم که یک فلنج روی خط انتقال گاز سراجه تولید کند.
undefinedخارجی‌ها حاضر نبودند به ما فلنج بدهند و این کار را این تراشکار قمی انجام داد. تا زمانی که بنده در نفت مرکزی بودم، با همین فلنج داخلی کار پیش می‌رفت. از نظر تعداد و کیفیت سازندگان داخلی، پیشرفت خوبی داشته‌ایم.@khate_energy

۱۱:۰۲

thumbnail
undefined نطق یک نماینده مجلس درباره انتصابات وزارت نفت و هلدینگ خلیج فارس/ با مدیران غیرمعتقد به انقلاب می‌خواهید به مصاف آمریکا بروید؟!
undefinedمشکل دیگر اقتصاد سیاسی ایران این است که مدیران بسیاری از دستگاه های پرپول مثل نفت و پتروشیمی اعتقادی به نظام ندارند.
undefinedطرف همسرش کمپین تحریم انتخابات را امضا کرده و حالا شوهرش مسئول فلان پتروشیمی شده!
undefinedدلار به دلار پول‌های دست چنین مدیری است بعد مردم عادی دنبال وام هستند. آقای پاک‌نژاد حواستان را جمع کنید.
undefinedاصلا معلوم نیست آقای محمد شریعتمداری را چه کسی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس گذاشته.
undefinedبه وزیر نفت مراجعه می‌کنیم می‌گویند ایشان را آقای پزشکیان در هلدینگ گذاشته.
undefinedآقای پزشکیان اگر این حرف درست باشد باید پاسخ بدهید، با اینها میخواهید جلوی امریکا بایستید؟ مگر شاه برگشته که به اینها پست میدهید؟@khate_energy

۱۱:۴۹

thumbnail
undefined چرا صادرات نفت ایران در فشار حداکثری ۲ سقوط نکرد؟
undefinedمرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در گزارشی به موضوع افزایش تنش ژئوپلیتیک میان آمریکا و چین پرداخت.
undefinedبه اعتقاد این اندیشکده، نقش چین در رویارویی با نظم آمریکایی باعث کاهش تمایل قدرت‌ها به تبعیت از سیاست‌های تحریمی ترامپ شده.
undefinedاین مسئله را می‌توان در عرصه‌های مختلفی مثل «جنگ‌ تعرفه‌ای چین و آمریکا»، «تقابل ژئوپولیتیک در پاناما و جزیره‌ی تایوان» و «نهادسازی موازی با سازمان‌های غربی مثل بانک توسعه‌ بریکس در برابر صندوق بین‌المللی پول» مشاهده کرد.
undefinedجهت مطالعه گزارش کامل کلیک کنید.@khate_energy

۱۳:۲۸

thumbnail
undefined ششمین بسته تحریمی ترامپ/ پالایشگاه چینی با خرید یک میلیارد دلار نفت ایران تحریم شد
undefinedامروز، وزارت خزانه‌داری آمریکا، یک پالایشگاه قوری مستقر در چین به نام «شاندونگ شنگ‌شینگ» را به دلیل نقش آن در خرید بیش از یک میلیارد دلار نفت خام ایران تحریم کرد.
undefinedبدین ترتیب، دومین پالایشگاه خصوصی چین در دوره دوم فشار حداکثری ترامپ و در ششمین بسته تحریمی، مورد هدف قرار گرفتند و در مجموع ۷ شرکت و ۵ کشتی از ناوگان سایه تحریم شدند.
undefinedطبق گزارش اوفک، بین مارس ۲۰۲۰ و ژانویه ۲۰۲۳، پالایشگاه شاندونگ شنگ‌شینگ بیش از ۸۰۰ میلیون دلار حواله به شرکت COPC ارسال کرد.
undefinedشرکت COPC در فروش نفت ایران به چین کمک می‌کرد و میلیاردها دلار را از طریق سیستم مالی آمریکا پولشویی کرده که ۱۰۸ میلیون دلار آن توسط وزارت دادگستری ایالات متحده ضبط شد.@khate_energy

۱۶:۲۵

thumbnail
undefined #اخبار_مجلس| طرح سهمیه‌بندی انرژی، نیازمند پایلوت منطقه‌ای است
undefinedبهروز محبی، عضو کمیسون برنامه و بودجه مجلس:
undefinedدولت نباید فشار اقتصادی را با گرانی ناگهانی بیشتر کند، اما باید با مصرف‌کنندگان پرمصرف و خارج از الگو برخورد کند. 
undefinedطرح سهمیه‌بندی انرژی به افراد هنوز به‌طور جدی در مجلس بررسی نشده و اجرای آن نیازمند بررسی کارشناسی و پایلوت‌های منطقه‌ای است. 
undefinedتجربه ناموفق افزایش ناگهانی قیمت بنزین نشان می‌دهد اجرای چنین طرحی باید پلکانی، تدریجی و با هماهنگی کامل دولت و مجلس باشد.@khate_energy

۱۷:۴۴

thumbnail
undefined توزیع سهمیه انرژی؛ عادلانه یا معیشت‌سوز؟
undefined ناترازی برق و گاز سالانه ۱۵ میلیارد دلار خسارت در پی دارد و اکنون ایده اصلی پزشکیان بر توزیع عادلانه سهمیه این دو حامل انرژی بین مصرف‌کنندگان خانگی متمرکز شده.
undefinedبرخی کارشناسان معتقدند اجرای این ایده، باعث شوک‌درمانی قیمتی شده و هزینه بالایی به دهک‌های پایین جامعه وارد می‌کند.
undefinedاما فواید و تبعات توزیع عادلانه سهمیه انرژی به مردم چیست؟ میثم ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس توضیح می‌دهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.undefinedhttps://youtu.be/7Spw74j8QRM
@khate_energy

۱۹:۳۳

thumbnail
undefined تقویم | پنجشنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۴@khate_energy

۵:۲۶

thumbnail
undefined سه سناریوی آمریکا برای جنگ، براندازی و مذاکره/ ایران به لیبی تبدیل می‌شود؟
undefinedدونالد ترامپ بارها ایران را تهدید کرده که اگر توافقی حاصل نشود، گزینه‌ای جز حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران باقی نمی‌ماند که البته این عملیات بر عهده اسرائیل قرار میگیرد.
undefinedاز طرفی به نظر می‌رسد که برجام کف انتظارات ایران در مذاکرات عمان باشد و برآورد رهبر انقلاب نیز از تمرکز آمریکا بر ایجاد ناآرامی‌های داخلی جهت براندازی نرم حکایت دارد.
undefinedاما هزینه و فایده سه سناریوی جنگ، براندازی و مذاکره برای ترامپ چیست؟ یوسف عزیزی کارشناس مسائل بین‌الملل توضیح می‌دهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.undefinedhttps://youtu.be/8zdViHi8UkA
@khate_energy

۵:۲۷

thumbnail
undefined #اخبار_مجلس| ناترازی انرژی با قیمت‌بازی و توزیع یارانه حل نمی‌شود
undefinedحسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
undefinedادعای پرداخت ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه انرژی نادرست است، چون محاسبه آن بر مبنای نرخ‌های بین‌المللی و دلاری، بدون در نظر گرفتن سطح درآمد داخلی.
undefinedافزایش قیمت حامل‌های انرژی بدون اصلاح زیرساخت‌ها، صرفاً منجر به گرانی، رکود سرمایه‌گذاری و تشدید انتظارات تورمی می‌شود.
undefinedراه‌حل رفع ناترازی، ایجاد سامانه هوشمند نظارت بر زنجیره سوخت از تولید تا مصرف است، نه بازی با قیمت و توزیع ریالی یارانه‌ها.@khate_energy

۶:۵۵

thumbnail
undefined چرا آمریکا به ایران حمله نظامی نمی‌کند؟
undefinedنوید کمالی کارشناس مسائل بین‌الملل:
undefinedبا دقت در فضای اندیشکده‌ای آمریکا، می‌بینید آنها پذیرفته‌اند که نمی‌توان تجربه لیبی را برای ایران تکرار کرد، زیرا اکنون توان نظامی ایران در رتبه شانزدهم دنیا قرار دارد.
undefinedترامپ با توجه به روحیه کاسب‌‌مآبانه خود هیچگاه هزینه تریلیون دلاری در تقابل نظامی با ایران را تقبل نخواهد کرد، به خصوص اینکه مردم ایران نیز هوشیاری لازم در مقابل حمله اجنبی و تجزیه کشور را دارند.@khate_energy

۱۶:۳۳

thumbnail
undefined جهش هزینه گاز مشترکان خانگی به ۵ میلیون تومان/ اشتباه تبدیل مردم به معامله‌گر و تریدر
undefinedمیثم ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
undefinedمشترکان پرمصرف گاز خانگی بین دهک‌های یک تا ده درآمدی توزیع شده‌اند و مثلا نیمی از ۵ دهک پایین جامعه متضرر اجرای طرح «توزیع سهمیه انرژی» هستند.
undefinedهزینه ماهانه این طرح برای طبقات پایین جامعه بین ۱.۵ تا ۵ میلیون تومان خواهد شد. برای شکست یک طرح لازم نیست ۵۰ درصد جامعه اعتراض کنند بلکه فقط کافیست ۵ درصد جامعه دست به خشونت و اعتراض بزنند.@khate_energy

۱۷:۰۸

thumbnail
undefined ترس ترامپ از بمباران تاسیسات نفتی خاورمیانه توسط ایران
undefinedپروفسور جان مرشایمر استاد ممتاز دانشگاه شیکاگو: آخرین چیزی که ترامپ می‌خواهد یک جنگ بر سر ایران است. فکر نمی‌کنم ترامپ یک ماه پیش جنگی بر سر ایران می‌خواست.
undefinedاما پس از تمام آشفتگی در اقتصاد جهانی، آخرین چیزی که او نیاز دارد یک جنگ با ایران است زیرا هیچکس نمی‌داند الگوهای تشدید در آن جنگ چگونه خواهد بود.
undefinedاین جنگ می‌تواند فاجعه‌بار باشد اگر ایرانی‌ها شروع به بمباران تأسیسات نفتی در سراسر خاورمیانه کنند و جریان نفت از خلیج فارس و غیره را قطع کنند.
undefinedایرانی‌ها توانایی وارد کردن خسارات عظیم به اقتصاد جهانی را دارند و با توجه به تمام خساراتی که تعرفه‌ها وارد می‌کنند، فکر می‌کنم این زمان مناسبی برای ریسک کردن با حمله به ایران نیست.@khate_energy

۱۹:۱۱

thumbnail
undefined تقویم | جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴@khate_energy

۶:۲۸

thumbnail
undefinedانقلاب نفت شیل، تحریم ایران را کارآمد کرد/ آمریکا صادرکننده خالص محصولات نفتی شد
undefined سیدمحسن دهنوی رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام نوشت: انقلاب ‎نفت شیل باعث شد که طی ۱۶ سال آمریکا از خالص واردات روزانه ۱۲ میلیون بشکه نفت و محصولات نفتی به خالص صادرات ۲ میلیون بشکه، تغییر وضعیت دهد.
undefinedنتیجه این تغییر، از دست رفتن نقش ایران به عنوان تامین‌کننده نفت غرب بود که توسعه کشور را متوقف و اسلحه تحریم را کارآمد کرد.@khate_energy

۶:۳۰

thumbnail
undefinedقالیباف: مشکل پول و نداشتن نیست، مشکل ۱۰۰ میلیارد دلاری است که در سال در حوزه انرژی هدر می‌دهیم
undefinedدر ابتدای دهه ۸۰ به دلیل کاهش قیمت نفت، درآمد کشور به کمتر از ۲۰ میلیارد دلار رسید و ۳ سال بعد با افزایش قیمت نفت، درآمد نفتی ۱۱۹ میلیارد دلار شد.
undefined یعنی ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد بیشتر در اختیار کشور قرار گرفت، آیا در آن زمان تورم و مشکلات اقتصادی حل شد؟ مشکلات و تورم سرجای خود بود.
undefinedمشکل پول نداشتن نیست، مشکل جایی است که ما همین الان ۱۰۰ میلیارد دلار در سال در حوزه انرژی هدر می‌دهیم که شامل روزانه ۱.۵ میلیون بشکه اتلاف قبل از مصرف و ۱.۵ میلیون بشکه بدمصرفی است.@khate_energy

۸:۲۹