ر

رب الناس/ بقلم علیرضا کمیلی

۵۵۹عضو
ر
۵۵۹ عضو

رب الناس/ بقلم علیرضا کمیلی

تأملات و خاطرات علیرضا کمیلی

۲۶ فروردین

undefined تاکتیک نظامی ایران در حمله چه بوده است؟
پر واضح است که هر کس بداند آمریکا و اردن و فرانسه و انگلیس و.. همه توان ضد موشکی را برای پاسخ به حملات ایران فعال کرده بودند، باید بپرسد تاکتیک ایران برای رساندن موشک ها به خاک رژیم چه بوده است؟
اینکه در فیلم ها می‌بینید اول پهبادهای ایرانی شلیک شده اند و سپس موشک های بالستیک به حرکت درآمده اند تاکتیکی برای دفع سپر موشکی توانمند آنها بوده است که اتفاقا این روش تا حد خوبی هم کارایی داشته و توانسته ضرباتی را با وجود آمادگی صد در صد آنها ایجاد کند.
لطف کنید و جوگیر فضای رسانه ای و لشکرهای سایبری توانمند دشمن نشوید چرا که اصل این اقدام یک پیام روشن را در ذهن همه ملت ها می کارد و «شکست پذیر بودن» دشمنی که گفته می شد نمیتوان به او گفت بالای چشمت ابروست را ایجاد کرده است.
همین پیام را بگیرید و بکوبید بر سر همه ذلیل های داخلی و خارجی ...undefined @komeilialireza

۷:۵۰

۲۹ فروردین

undefined چرا حمله «وعده صادق» یک نقطه عطف است؟
تصویر ایران اقلا در منطقه این شده بود که جرات و حتی توان پاسخ به رژیم صهیونسیتی را ندارد و بخاطر ضعف های متعدد داخلی و منطقه ای به حملات پاسخ غیرمستقیم - مثل زدن اربیل- می دهد و اساسا چیزی بنام «پاسخ مستقیم» متصور نخواهد بود!
نتانیاهو که در جنگ غزه بدون موفقیت نظامی مانده بود نیز بر اساس همین تصور به ریسکی بزرگ دست زد به این امید که یک پیروزی نمادین برای خود ثبت کند و از معترضان داخلی وقت بخرد و از همین رو به سفارت ایران حمله کرد که خط قرمز جمهوری اسلامی است.
آنچه در روز چهاردهم آوریل رخ داد چند پیامد روشن داشت:اولا تصویر ایران ضعیف و ترسو را شکست. ثانیا قدرت نظامی ایران را به دنیا نشان داد.ثالثا وجه تمایز ما با کشورهای دیگر را در مسأله فلسطین کاملا شفاف کرد. رابعاً افسانه شکست ناپذیری رژیم و ابهت ساختگی آن را کاملا شکست.خامسا مطالبه لزوم درگیری همه کشورهای منطقه با رژیم را زنده کرد و...
همه اینها گزاره هایی نو یا احیا شده هستند که تا قبل این عملیات، هر نوع طرح آن ایده ها به غیرعملی و تخیلی بودن متهم می شدند و از همین رو مقایسه آن هم با هفتم اکتبر از این منظر اشتباه نیست. به همین دلیل است که این اقدام را می توان هم بازدارنده خواند و هم پایدار چرا که ضربه بعدی رژیم هم پاسخ داده خواهد شد.
البته در صورت دخالت مستقیم آمریکا به این درگیری است که ممکن است معادله اندکی تغییر کند و البته باز هم معنای شکست پذیر بودن و تحقیر شدن رژیم را تغییر نخواهد داد. ناگفته نماند که برخی حملات حزب الله لبنان مانند آنچه امروز در قالب حمله پهبادی رخ داد نیز حاوی پیام هایی خاص در حوزه توانمندی نظامی امنیتی بود و طبعا بازدارندگی خاص خود را در پی خواهد داشت. undefined @komeilialireza

۲۰:۳۴

۳۰ فروردین

undefined موانع بروز استعداد در سیستان و بلوچستان چیست؟
دوستان مختلفی از پژوهشگران و اساتید دانشگاههای استان سیستان و بلوچستان از رکود فضای علمی و کمبود تیم های دانش بنیان و... سخن میگویند که بنظرم چند عامل در آن موثر است: طبعا وجود توسعه نیافتگی در حوزه‌های مختلف عامل اصلی است که خودش را در اینجا نیز نشان داده است.
اما یکی از عوامل مستقیم اجرای سیاست بومی گزینی و ضعف پایه علمی دانشجویان استان است که ریشه در ضعف عمومی نهاد آموزش در این استان دارد. چیزی که نیازمند یک جهاد و اقدام فراگیر برای بهبود است چرا که کمبود معلم، اماکن آموزشی و ضعف علمی آنها و ترک تحصیل گسترده باعث شده تا پایه علمی خصوصا در منطقه بلوچستان بشدت ضعیف باشد. ما نیازمند یک قرارگاه آموزش فعال و موثر‌ دارای حمایت ملی هستیم.
نکته مهم دیگر ضعف انگیزه برای کسب صلاحیت و حرکت جدی برای رشد علمی و اجتماعی در جوانان است که در بلوچ ها بدلیل احساس تبعیض و نیز ناامیدی‌ در رسیدن به موفقیت های بزرگ تر و کسب مسوولیت های استانی و ملی و در سایرین ناشی از احساس عدم رقابت و رسیدن سهل الوصول تر‌ به مسوولیت ها و فرصت هاست.
البته اساسا ساختارهای سنتی در پیکربندی اجتماعی این استان بنحوی است که نهادهای مدنی و تشکلها کمرنگ اند و تشکیل تیم های مختلف با صعوبت روبروست.
ناگفته نماند که اتفاقات دو سال اخیر نیز در تخریب تصویر آینده میان مردم استان و توسعه احساس ناامنی در مردم موثر‌ بوده است. همچنین وضعیت آب در‌ سیستان مظلوم در چنگال مافیاب آب نیز به ناامیدی ها دامن زده است که امیدوارم با برکات فراوانی که این روزها نازل می‌شود بخشی از مسأله حل بشود و امید هم به مردم بازگردد. باران این چند هفته اگر تجمیع می‌شد نیاز به هبه میلیاردها دلار به مافیا نبود!
پ ن: یکی از دوستان سیستانی قدیمی زنگ زد که جایی داشتند می‌گفتند تو ضد سیستانی هستی و من گفتم میدانید که او یک رگش مال همین منطقه است و این حرف را می‌زنید؟!گفتمش: کاش می گفتی اینکه بعد از ۱۴۰۰ سال برسیم به اینکه ملاک برتری جغرافیا یا قومیت باشد تأسف بار است! و بدتر از آن دروغ پراکنی...undefined@komeilialireza

۱۱:۴۱

۱ اردیبهشت

undefined چرا سخنگوی نظامی نداریم؟!
اتفاقات صبح گذشته اصفهان که رژیم و آمریکا و بقیه آنرا منکر نشدند در واقع پاسخ آنان به حملات ما بود و حالا ما بجز پرداختن به طنزهای این ماجرا کاری نمی‌کنیم! توسط همه بجز خود ما روایت شده است.
رسانه های آنطرفی فارسی از شلیک موشک توسط جنگنده های رژیم از آسمان عراق سخن میگویند و ریزپرنده ها را هم صرفا برای مشغول کردن سامانه پدافندی ما... اینطرف هم که ماشاالله عده ای دوست دارند مدام بنویسند و نام دیگر «طرح همه احتمالات ذهنی» که قطعا روایت سازی نیست شده تحلیل!
خب اینکه بعد از یک روز هنوز روایت درستی از این اتفاق نداریم نشان میدهد که ما بشدت نیازمند یک سخنگوی نظامی هستیم. نه سخنگویی که صرفا محکوم یا رد کند بلکه کسی باشد متخصص امور نظامی و موشکی و نیز منطقه را به خوبی بشناسد تا بتواند به نحو دقیق و روی نقشه به مردم دنیا توضیح بدهد که چه اتفاقی رخ داده است و ماجرا چه بوده است؟!
من البته این را خوب می فهمم:در زمانه ای که روایت سازی برای ذهن مردم ما دست دیگران است و فقط درباره همین اتفاق اصفهان چندین روایت مطرح شده است و البته معمولا دشمن توان غلبه روایت مد نظر خودش را دارد، بدترین کار «سکوت» و تاخیر است! خود دانید...undefined @komeilialireza

۲:۱۶

۴ اردیبهشت

undefined آیا تله مبارزه با تروریزم روابط ما با پاکستان را جهت می‌دهد؟!
هر چند دولت جدید پاکستان هنوز به طور کامل مستقر نشده ولی سفر رییسی بعد از یک دوره پرتلاطم سیاسی این کشور یک امتیاز برای دولت جدید آن نیز محسوب میشود‌. این یک واقعیت است که رابطه‌ی با ایران در این کشور به افزایش محبوبیت دولتمردان آن کمک میکند و شاید برای دولتی که پس از حذف ناعادلانه چهره محبوبی مثل عمران خان روی کار آمده این اقدام یک فرصت باشد.
در هیچ کشوری از دنیا نمی‌توان شاهد چنین استقبالی از رییس جمهور ایران بود که مردم به صورت خودجوش و نه حکومتی به میدان بیایند و حتی شهرهای بزرگی مثل لاهور بخاطر این استقبال تعطیل بشوند. متاسفانه حتی حزب اللهی های ما هم با شنیدن این حرفها تعجب می‌کنند چرا که از ظرفیت الهام بخش ما در آنجا خبر ندارند.
حمله موشکی ایران به رژیم هم در افزایش این شور و حال در شرایط کنونی موثر بوده هر چند برای مردم بیرون ایران که در جریان تقسیم بندی های داخلی ما نیستند فرق زیادی بین روسای جمهور نیست و همین استقبال را تقریبا از روحانی نیز کردند کما اینکه در اندونزی هم شاهد استقبال گرم مردم آنجا از خاتمی و احمدی نژاد بودیم چرا که هر دو نماینده جایی بنام جمهوری اسلامی ایران هستند.
حال سوال این است که آیا عزم جدی واقعی نیز در هر دو کشور برای توسعه روابط وجود دارد؟ در مطالب قبلی به رابطه دلی پررنگ و عملی کمرنگ دو کشور پرداخته ام ولی امیدوارم این اولین گام دولت رییسی در توسعه روابط به خروجی های عملی منجر شود خصوصا که دولت نوازها نوعا به سعودی دلخوش است و همین هفته قبل بود که سران آن کشور با سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری که گفته می‌شود تا ۳۰ هم قابل افزایش است به آنجا سر زدند که البته در عالم واقع این رقابت قابل حذف نیست.
آیا کشور ما در تله «درگیری با تروریزم» که مطلوب آمریکا برای سرد کردن روابط ماست و اتفاقا با توسعه روابط تجاری تا حد زیادی مرتفع می‌شود، می‌افتد یا بر‌ فرصت روابط اقتصادی و تبادل انرژی که مورد نیاز شدید اقتصاد پاکستان است پافشاری خواهد کرد؟ باید منتظر ماند و عزم عملی طرفین را نیز دید...undefined@komeilialireza

۳:۱۶

۵ اردیبهشت

undefined نسبت طوفان الاقصی با انتخابات آمریکا چیست؟
پریشب‌ خانه دوستی عزیز بودم که حالا معلم است در یکی از هنرستان های تهران و می‌گفت تاریخ استعمار گفته ام خصوصا بعد از طوفان الاقصی خیلی تاثیر دیدم و خودش باورش نمی شد. گفتم کاش هر کسی در همین حد اقلا بعد از طوفان الاقصی که یک دوره جدید در جهان هست با آن «نسبت» برقرار کند و دین خودش را به شهدای مظلومی که خون شان راه آزادی قدس را باز کرده ادا نماید.
دویست روز از جنگ گذشته و هر روز زوایای جدیدی از برکات طوفان الاقصی هویدا می‌شود و من هر روز بیشتر به بی عرضه گی جمعی مان باور پیدا میکنم. واقعا تحولات دانشگاه کلمبیا و امثالهم را سال قبل در خواب هم نمی شد دید! همانطور که جنبش ۹۹ درصد از دست رفت آیا این فرصت هم سرکوب می شود؟
در این دوره مهم آیا کسی برنامه ای در استفاده از این حس عمومی در انتخابات آینده دارد؟ آیا مردم آمریکا باید بین بایدن و ترامپ که هر دو بعنوان هیتلرها و دیکتاتورهای جهان بشریت هستند انتخاب کنند یا می توان جریان سومی را شکل داد و جوانه ای را در دل غرب‌ کاشت؟! درباره این جریان سوم که بالقوه خیلی قوی است ولی توان سازماندهی نداشته خیلی می‌شد کار کرد ولی کو گوش شنوای عاقل!!#طوفان_الاقصی undefined @komeilialireza

۷:۴۹

۷ اردیبهشت

undefined نگذاریم ارومیه نقده شود!
نتایج انتخابات اخیر استان آذربایجان غربی و خصوصا شهر‌ ارومیه که نوعا در آن دو ترک و یک کرد رای می‌آورد ولی حالا دو کرد نماینده این شهر هستند، جریانات مختلف از پان ترک تا ظاهراً انقلابی را نگران کرده و فرصت سر دادن شعارهای قومیتی و ابراز نگرانی‌ از رشد جمعیت را مجددا مهیا کرده است. این امر تا حدی بغرنج است که وقتی در همین دوره یکی از کاندیداهای ترک ارومیه سخن از این گفته که چرا ترک و کرد میکنید و ارومیه مال هر دو قومیت است، جنجالی بزرگ رخ داده و احساسات تحریک شده و تا مرز درگیری پیش رفته است!
ارومیه اگرچه در افزایش تنش های کلامی و تهدید سازی از قومیت ها حتی در زبان برخی چهره‌های مهم اول انقلاب سابقه دارد ولی بر خلاف نقده، تجربه درگیری خونین میان دو قوم را ندارد و این یعنی مردم این شهر دوست ندارند نفرت ها تا جایی بالا بگیرد که مثل دو سال قبل نقده، یک درگیری میان دو نفر به کشته شدن یکی و چند روز غائله در شهر منجر بشود!
حال سوال این است که راز این بحران های مقطعی که میتواند در‌ شرایطی خاص به یک کشتار بزرگ نیز تبدیل شود در چیست؟!
در این است که برای تبدیل کینه ورزی ها و تهدیدسازی ها به محبت و برادری حقیقی هیچ اقدام موثری از طرف نهادهای مختلف این استان صورت نمیگیرد و در اذهان مردم، ترس و نفرت از دیگری کاشته می‌شود که خود را در انتخابات بیش از زمان های دیگر‌ بروز میدهد.
تجربه کشته های درگیری های پس از انفجار دهه هشتاد مسجد امام علی ع در شهر زاهدان نشان داد که وقتی برای کاهش نفرت ها و ایجاد برادری حقیقی کار نکنیم و در سطح همزیستی و تحمل هم بمانیم یک حادثه می‌تواند منجر به شعله ور شدن این بنزین های متراکم بشود و من نمیدانم وقتی نهادها خواب هستند چرا اقلا جوانان انقلابی ارومیه صریح تر از قبل برای حل این معضل فرهنگی و فکری کاری نمی کنند؟!
undefined @komeilialireza

۶:۳۶

۹ اردیبهشت

undefinedسوال همه جهان این شده که چرا آمریکا اینطور پشت اسراییل است؟!
واقعا دلم به حال اپوزوسیون مواجب بگیر و نیز غربزدگان بی جیره مواجب می سوزد! دارند صحنه هایی را از معشوقه خود می بینند که اصلا انتظارش را نداشتند و تا حالا به هر نحوی آن را توجیه می کردند و دستور هم این بود که از اسراییل دست برندارید!!
مسأله این است که:آمریکا از کشتار ۴۰ هزار انسان بی گناه که ۱۵ هزار نفر آن کودک بوده اند حمایت کرده و همه جا گفته که تمام بمب ها را او به اسراییل داده و حالا که یک عده دانشجو و استاد به این حمایت تام و وتوی همه مصوبه های سازمان ملل اعتراض گسترده کرده اند یا اخراج شدند یا دستگیر با آن مدل سرکوب!
حالا همه زن زندگی آزادی های جهان از جیره خورها تا نوکران بی جیره سکوت کرده اند ولی جوانان آزاده آمریکایی سوال می‌کنند که واقعا چرا آمریکا اینطور از رژیم صهیونیستی دفاع می‌کند و حاضر نیست از آن کوتاه بیایید و اخیرا هم یک بودجه ۲۴ میلیارد دلاری برای آنها تخصیص داد!؟؟جالب اینکه همزمان هم مبلغی درشت برای اوکراین که جای مظلوم نمایی بوده تصویب کردند! یکجا با قاتل‌ و یکجا با مقتول!
حالا شما بگویید پاسخ درست و قانع کننده به این سوال محوری چیست؟!آیا نظریه ای که آیپک و لابی های یهود را محور مدیریت سیاسی آمریکا می دانست تقویت شده است؟یا مسأله به جایگاه استراتژیک رژیم برای حفظ همینه آمریکا در منطقه وابسته است و آنها می‌ترسند با از دست دادن رژیم کل منطقه را از دست بدهند؟#طوفان_الاقصی undefined @komeilialireza

۱۷:۴۸

۱۰ اردیبهشت

undefined الان وقت نقد کردن منافع مشروع ایران است!
هنوز جا دارد که ساعت ها درباره دستاوردهای عملیات #وعده_صادق حرف بزنیم. زدن به گوش قلدر منطقه حساب کار را دست خیلی ها داد و نباید بگذاریم اثر سیلی خشک بشود و حالا وقت نقد کردن طلب های ایران از همه همسایگانی است که فکر می کردند می توانند به پشتوانه حمایت رژیم در منطقه به ما ظلم کنند!
نقد کردن طلب ها یعنی به آذربایجان بگوییم این از برادر بزرگتر وای به حال تو که همسایه ما هستی ولی ما دشمن تو نیستیم بیا با هم مسائل مرزی را حل کنیم. به تاجیکستان بگوییم سرکوب مردم مسلمان را متوقف کن! به کویت بگوییم ما هم در میدان آرش سهم داریم و حد خودت را رعایت کن! و به کردستان عراق و ترکمنستان که دل به سفارت رژیم بسته بودند و افغانستان و پاکستان و سوریه و ترکیه و... که هر کدام مساله هایی داشتند و دارند و از ذکرشان می گذرم!
آقای جمهوری اسلامی! اتفاقا حالا که اقتدار خودت را به جهان و منطقه نشان داده ای به پشتوانه‌ آن باید تصویر «مقتدر‌ عادل» را تثبیت کنی و به سبک دیپلماتیک به بازتنظیم روابط بپردازی! پس از این عملیات همه فهمیده اند که اندازه ایران چقدر است. البته همه می دانستند که ایران چیست و عملا برخی رفتارهای ما بوده که آنها را به شک و توهم وادار کرده بود!
این یک واقعیت است که حتی خود رژیم هم حدود یک دهه اقدامات خرابکارانه و ترورها را علیه ما اجرا کرد و ما در یک «عملیات فریب طولانی!!!!» هیچ پاسخ درخوری نمی دادیم و لذا آنها هم باور کرده بودند که ایران خودش به هیچ درگیری وارد نمی شود و فقط نقش پشتیبانی از بقیه را دارد ولی این مساله حالا شفاف شده است که ما توان ایجاد ضربات سهمگین به رژیم را داریم و اگر همین موشک باران را اندکی ادامه می دادیم نرخ صدمه چند برابر می شد.
مهمتر از همه البته بنظرم تثبیت این امر در داخل کشور است. حذف نگرش دیپلماتیک از ستاد کل نیروهای مسلح و نشاندن او در موضع وظیفه ذاتی اش هم یکی از آن اقدامات مهم است که فعلا نمیخواهم بیش از این درباره ش بنویسم!undefined @komeilialireza

۵:۲۷

۱۱ اردیبهشت

undefined باز امشب بهت زده ام از ایمان و مقاومت مردم غزه
امشب میزبان سه تا از بچه های غزه بودیم که دو سال است بیرون زندگی میکنند و هر سه اهل شمال غزه و مشخصا جبالیا بودند.یکی‌شان گفت دشمن فهمیده که راهی برای شکست مقاومت ندارد و اکثر شروط مقاومت را در توافق جدید پذیرفته و اگر بپذیرد که در فاز دوم آتش بس همیشگی برقرار خواهد شد به توافق قطعی می رسیم و دو سه خاطره گفت که من فهمیدم ریشه این مقاومت و ایمان هفت ماهه که بمراتب عجیب تر از ضربه هفتم اکتبر بود چیست:
گفت من خواهری ۲۲ ساله دارم که یکسال قبل ازدواج کرد و در روز حمله دشمن به جبالیا فرزندش در خانه به دنیا آمد. فردای تولد، خواهرم از همسرش خواست که نامی برای این پسر انتخاب کنند و پیشنهاد عبیده را داد به برکت نام سخنگوی قسام...اما همسرش نپذیرفت و گفت همین روزها حتما کسی از ما شهید خواهد شد و نام او را بر این پسر میگذاریم به امید تداوم مسیر زندگی...همان روز عصر شوهرخواهرم به شهادت رسید و نام او که یوسف بود را بر فرزندش گذاشتند. خواهرم روز بعدش در فیسبوک نوشت که یوسفی شهید شد و این یوسف هم حتما استشهادی خواهد بود.
و گفت که برخی مجروحان غزه را به دوحه آوردند. یکی خانمی بود که در بمباران صد عضو خانواده ش شهید شده بودند و او و تنها پسرش از طریق تونل ها به خارج منتقل شده و به قطر آمدند. ما که به عیادتش رفتیم یک دست و پایش قطع شده بود و بدنش پر ترکش بود!‌در این حال که هیچ کس را نداشت من گفتم انشالله پسرت رأفت مثل پدربزرگ ش‌ یک پزشک بزرگ می شود. او فورا گفت قبل از پزشک شدن باید یک مجاهد باشد.
دیگری گفت دوستی داشتم بنام یحیی که ساعت دو نیمه شب هفتم اکتبر به او اعلام شد وارد عملیات شود. وی‌ سه بار به شهرک حمله کرد و نهایتا هم مسوول‌ دفاع مقابل اولین تهاجم دشمن شد که یک هفته آنان را در کمین خود متوقف کرد. وی که ۲۳ سال داشت سه تانک را شخصا منهدم کرد و سپس به شهادت رسید. امثال او دهها هزار در غزه موجود است که مادرانی آنچنان آنها را تربیت کرده اند...undefined@komeilialireza

۱۹:۴۸

۱۵ اردیبهشت

undefined نتیجه حمله به رفح و آتش بس چه می شود؟
آمریکایی ها بشدت فشار گذاشته اند روی حماس که طرح کنونی آتش بس را بپذیرد و از چماق حمله به رفح هم استفاده میکنند ولی مقاومت شروط و اصولی دارد لذا هر طرحی که آنها را تأمین نکند بنحوی دیپلماتیک رد خواهد کرد:ایجاد آتش بس دایمی و نه موقت عقب نشینی کامل‌ رژیم از کل‌ غزه ورود بدون محدودیت کمک های انسانی و تبادل کل‌ اسرای فلسطینی با اسرای رژیم
طرح های مطرح شده از طرف رژیم و آمریکا گرچه بر برخی بندها تصریح دارند ولی هیچ کدام حاضر به پذیرش شرط آتش بس «دایمی» نیستند چرا که می خواهند پس از آزادی اسرای خودشان که مهمترین برگ برنده دست حماس هست، بمباران را ادامه داده و اوضاع را خراب تر کنند.
دشمن هم بدنبال چند هدف بود که اکثر آنها را محقق نشده می‌بیند لذا در یک استیصال قرار دارد:تخلیه جمعیت شمال غزهحضور نظامی همیشگی در غزه و امکان تحرک مثل وضعیت کنونی کرانه روی کار آوردن حکومت دست نشانده حتی بدتر از سلطه فتح نابودی کامل زیرساخت نظامی حماس و آزادی کامل اسرای خودش!
اما نتانیاهو با وجود خراب بودن وضع ارتش رژیم چون قصد دارد جنگ را طولانی کرده و به انتخابات آمریکا برساند دوست دارد به هر نحوی که شده به رفح حمله کند هر چند فشار آمریکا بر او بخاطر شرایط کنونی دانشگاهها بیشتر هم شده چون آن را مخرب نتیجه انتخابات می‌بینند.#طوفان_الاقصی undefined @komeilialireza

۱۶:۱۸

۱۷ اردیبهشت

undefined سه پیشنهاد برای فعالان مردمی پیشرفت استان سیستان و بلوچستان
عطف به موانعی که پیش تر درباره رشد استان گفته ام ایده هایی را مطرح می کنم که گرچه با حمایت و همت استاندار یا نماینده محترم ولی فقیه سرعت بیشتری خواهند گرفت ولی کاملا با یک قرارگاه مردمی فعال -و نه اسامی بی اثر موجود- نیز قابل اجراست. گفتمان «پیشرفت» تنها ایده وحدت بخش به استانی است که برخی نان شان در امنیتی سازی، تهدیدنمایی و دوگانه سازی های کاذب در آن است لذا باید برای تحقق این گفتمان تلاش ویژه کرد:
1. فقط درباره پیشرفت استانت حرف بزن!جمعی نیاز داریم که به هیچ وجه به مسائل منفی استان و تهدیدها و نزاع ها ورود نکنند و فقط از پیشرفت سخن بگویند. این جمع باید خودش بر مسائل پیشرفت مسلط شود و آنرا به نخبگان ملی نیز منتقل نماید تا روایت استان در خارج بتدریج عوض بشود و تهدیدنمایی جای خودش را به فرصت سازی بدهد. این جمع باید جلوی گفتمان های مخرب و منفی سابق بایستند و برای تغییر گفتمان شجاعانه وارد بشوند. اینکه همه سکوت کرده اند و از جریان تندروی طرفین می ترسند یک نوع عافیت طلبی است و تجربه نشان داده جریان انقلابی مسلمان اگر وارد عرصه ای شده آن را به دست گرفته است.
2. پیشرفت رسانه لازم دارد!پیشرفت در استان نیازمند مجله و سایت و صفحه است. نیازمند گفتگوهای کارشناسی است. نیازمند ضریب دهی به اولویت هاست. شاید اگر خیریه اشتغالزایی جهت که فهم خوبی از مسائل استان دارد در کنار میدان به گفتمان سازی مسائل هم توجه کرده بود امروز کنشگران این عرصه بیشتر بودند. گرچه در سیمای استان برنامه های مطالبه گرانه ای مثل دادخواست وجود دارد ولی در جنبه تبیینی نیز به نهادهای رسانه ای خاص مسأله پیشرفت نیاز داریم.
3. استانهای معین را فعال کن! بر این باورم که چهار منطقه با محوریت شهرهای زابل، ایرانشهر، سراوان و چابهار باید به چهار شهر مشهد، تهران، اصفهان و شیراز متصل بشوند تا بتوانند خلاهای متعدد نیروی انسانی را از طریق اعزام پیاپی کارشناسان و کارآفرینان و متخصصان مختلف جبران نمایند. استان باید به کلاس درس و کارگاه تجربه و اجرا تبدیل بشود. خصوصا در جنوب استان که طرح فراملی مکران بناست اجرا شود این امر ضروری تر است چرا که با سرمایه اجتماعی موجود عملا خیلی از عناصر بومی از تخصص لازم برای نقش آفرینی در این پروژه ها برخوردار نیستند. بنظرم امثال معین الدین سعیدی که با تنگ نظری از مجلس بازماند را نیز باید در این قرارگاه درگیر کرد.undefined @komeilialireza

۸:۲۱

undefined سه جریان ضد ایران پس از طوفان الاقصی کدام اند؟
طوفان الاقصی و خصوصا عملیات وعده صادق زبان مدح خیلی ها را گشود. ایران که در بحران سوریه چهره اش تخریب شده و متهم به طایفی گری و ترجیح منافع ملی شده بود حالا در حال ریبرندنیگ است. هم پیمانان جبهه مقاومت هم همین حال را دارند. حوثی های یمن که متهم به اشغال یمن بودند حالا مورد تمجید هستند.
شنقیطی از علمای موثر‌ جهان اسلام که به یاد دارم در زمان شهادت فخری زاده به رژیم اعتراض کرده و نام شهدای دانشمند ترورشده عراقی و مصری را نیز نوشته بود و مورد فحاشی قرار گرفته بود و همچنین از آن سو، بازگشت حماس به سوریه را غیراخلاقی می‌دانست حالا در دفاع از حوثی ها می‌نویسد ولی در عین حال سه جریان هستند که هنوز بشدت علیه ایران و جبهه مقاومت مینویسند و حتی حماس را سرزنش میکنند:
۱) وهابیت جامی یا مدخلی فیلم هایی که از برخی علمای سعودی در این چند ماه علیه حماس منتشر شد همه مربوط به این جریان بود. جریانی که مصداق تام عالم درباری است و تابع سیاست سعودی سخن می راند! در کنار آنها سروری ها که تم اخوانی دارند ولی در حد آزادی مقدور، علیه رژیم سخن گفتند. توسعه فکر جامی مطلوب برخی حکومت ها خصوصا اقلیم کردستان است!
۲) غربگرایان خصوصا اماراتی ها جریان رسانه ای مثل بلینکس و امثالش نیز سخنانی علیه حماس و البته ایران و... منتشر کردند. اینها رویکردی غربگرایانه و تطبیعی دارند که امروز در سیاست امارات مشهود است. دعوای اینها با ما ایدیولوژیک و راهبردی است.
۳) اسلامگرایان سوری زده!در میان اسلامگرایان نیز بخشی هستند که خلاف بدنه عمومی جریان شان ولی بخاطر دشمنی با ایران بر سر بحران سوریه و یمن، حاضر نیستند صداقت آشکار ایران را بپذیرند. فیصل قاسم را میتوان نماد این جریان دانست. کینه های گذشته ریشه این مخالفت است والا در عمل موافق رویه حماس هستند‌.undefined @komeilialireza

۱۵:۱۷

۲۰ اردیبهشت

بازارسال شده از مَک‌ُایران | MakoIran
thumnail
undefinedundefinedundefinedundefined  بلوچستان و آونگ امنیت و توسعه
undefined حمله تروریستی چابهار undefined واقعه تأسف‌بار ۸ مهر زاهدان   undefined سیطره تصمیمات امنیتی بر تمامی شئون توسعه undefined فراز و فرود گروهک‌های تروریستی undefined نسبت پاکستان با طالبان و طالبان با چابهار و... نکات ارزشمند نشست هفته گذشته با حضور سید محمود حسینی، محسن اسلام‌زاده و علیرضا کمیلی بود.
undefined محتوای کامل این نشست به زودی در مَکُ‌ایران منتشر خواهد شد.
undefined  مَکُ‌ایران را دنبال کنید، بخوانید و در صورتی که پسندیدید به دوستان خود پیشنهاد دهید.
| ..تلگرام | بله | توییتر | ایتا..|undefined @MakoIran_ir

۱۶:۱۶

۲۲ اردیبهشت

بازارسال شده از مَک‌ُایران | MakoIran
thumnail
undefinedundefinedundefinedundefined  «مَکُ‌ایران» منتشر شد


undefined «مَکُ‌ایران»، ۸ روایت شفاهی از توسعه سواحل مکران در گفت‌وگو با:

اکبر ترکان | محمدرضا نعمت‌زاده
حسن بیک‌ محمدلو | عبدالرحیم کُردی
مجید سلحشور | عبدالوهاب شُهلی‌بر
علیرضا کمیلی | مهدی استادی جعفری

undefined سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران، سالن ناشران عمومی، راهرو ۲۴، غرفه ۵۷۵، انتشارات کوثر

| ..تلگرام | بله | توییتر | ایتا..|undefined @MakoIran_ir

۱۳:۵۸

۲۳ اردیبهشت

undefined تاملی در عقلانیت برخی واکنش های بدنه مردمی!
بارها به مشورت درباره اقدامات جمع های مردمی خصوصا درباره فلسطین فراخوانده شده ام و با مسایلی مواجه شدم که عملا ربطی به موضوع نداشته و من اسم آنرا «ضعف عقلانیت کنش» نامیده ام.
بعنوان مثال افراد ایده هایی دارند که فرسنگ ها با اجرای آن فاصله دارند. حال این آسیب به «ضعف تجربه» بر میگردد یا ذهن های انتزاعی نمیدانم ولی خیلی این آسیب رایج است!!
یا برخی قالب های اجرای یک اقدام را بعنوان ایده لیست میکنند! این هم بنظرم به نشناختن جزییات موضوع و تمایل افراطی به «ایده پردازی پیش از شناخت و تجربه» مرتبط است.
یک آفت رایج دیگر، کلان نگری و فهم غلط از مسیر تدریجی تغییر است. به کمتر از تغییر همه معادلات جهانی راضی نیستند و کارهای بزرگ را ساده سازی میکنند و البته عجله هم دارند!
مع الاسف نوعی توهم و ساده انگاری هم در روش تاثیرگذاری بر پدیده های پیچیده همه جا مشهود است...
اینها همه من را به تاملی در نوع تربیت تشکیلاتی ما وادار کرده است. پیش از آنکه وارد موضوع بشویم باید عقلانیت اقدام را توسعه بدهیم و البته جزیی از همان مسیر آن است که همه بفهمند ایده ها جدای از موضوع و تحلیل و شرایط تحقق خاص آن نیستند و اینکه یک سری ایده عمومی برای همه موضوعات لیست کنیم غلط است.
undefined @komeilialireza

۶:۳۵

undefined تاملی در عقلانیت برخی واکنش های بدنه مردمی!
بارها به مشورت درباره اقدامات جمع های مردمی خصوصا درباره فلسطین فراخوانده شده ام و با مسایلی مواجه شدم که عملا ربطی به موضوع نداشته و من اسم آنرا «ضعف عقلانیت کنش» نامیده ام.
بعنوان مثال افراد ایده هایی دارند که فرسنگ ها با اجرای آن فاصله دارند. حال این آسیب به «ضعف تجربه» بر میگردد یا ذهن های انتزاعی نمیدانم ولی خیلی این آسیب رایج است!!
یا برخی قالب های اجرای یک اقدام را بعنوان ایده لیست میکنند! این هم بنظرم به نشناختن جزییات موضوع و تمایل افراطی به «ایده پردازی پیش از شناخت و تجربه» مرتبط است.
یک آفت رایج دیگر، کلان نگری و فهم غلط از مسیر تدریجی تغییر است. به کمتر از تغییر همه معادلات جهانی راضی نیستند و کارهای بزرگ را ساده سازی میکنند و البته عجله هم دارند!
مع الاسف نوعی توهم و ساده انگاری هم در روش تاثیرگذاری بر پدیده های پیچیده همه جا مشهود است...
اینها همه من را به تاملی در نوع تربیت تشکیلاتی ما وادار کرده است. پیش از آنکه وارد موضوع بشویم باید عقلانیت اقدام را توسعه بدهیم و البته جزیی از همان مسیر آن است که همه بفهمند ایده ها جدای از موضوع و تحلیل و شرایط تحقق خاص آن نیستند و اینکه یک سری ایده عمومی برای همه موضوعات لیست کنیم غلط است.
undefined @komeilialireza

۶:۳۵

۲۴ اردیبهشت

undefined چرا با دوگانه سازی درباره حجاب مخالفم؟!
کارشناس این مسأله نیستم و اتفاقا آن را امری پیچیده می‌بینم چرا که ذیل تغییرات فرهنگی جامعه غربزده ماست و قطعا با دو تذکر و سه قانون حل‌ نمی شود!بنا به تجربه زیسته ام با برخی آشنایان این توفیق را داشتم که درک نزدیک تری از بسیاری کسان که ظاهرا بدحجاب و گاها بی دین یا فاسد محسوب می‌شوند داشته باشم لذا نکاتم را می نویسم:
اولا جامعه ایرانی در عمق جان خود دین را دوست دارد هر چند بدان ملتزم نباشد. طبق نظرسنجی های اخیر، دینداری در ایران رشد کرده ولی شخصی شده یعنی مرجعیت فقها کمرنگ تر گشته است! تصور بی دینی یا فساد از بی حجابان یک ذهنیت کاملا غلط است. از بیان خاطرات می‌گذرم ولی میدانم که جمعی از جامعه ایرانی متأسفانه از اجرای شریعت فاصله گرفته ولی با دین لجاجت ندارد و باید سعی کنیم دوقطبی ایجاد نکنیم چون به تثبیت «عکس العمل اجتماعی» ایشان منجر خواهد شد.
اینکه رهبری بارها میگویند خیلی از اینها که دلبسته انقلاب هستند ظاهرا حجاب شرعی را رعایت نمی‌کنند و حتی از بکارگیری واژه «بدحجاب» پرهیز می‌کنند ریشه در همین تحلیل دارد. این دقیقا مخالف ادبیات برخی معممین و دینداران ما درباره این دسته از مردم است.
گشت ارشاد را برای برخورد با ساختارشکنان یعنی کسانی‌ که با تیپ های عجیب و بی حیا به میدان می‌آیند ضروری میدانم و مخالف ذات برخورد انتظامی نیستم ولی وقتی شیوه اجرا منجر به اتفاقاتی چون آنچه برای مهسا امینی رخ داد یا در روزهای اخیر بعضاً دیدیم بشود آنرا بشدت مضر‌ و دوقطبی ساز می بینم خصوصا که عمده جامعه ما روی «دختر» غیرت دارد و این صحنه های خشن برخورد او را به سکولاریزم و ترک انقلاب سوق خواهد داد. عدم همراهی اکثر جامعه با مگاپروژه مهسا نشان داد هنوز عمده جامعه نبریده!
گرچه تغییر افرادی که به نداشتن حجاب عادت میکنند کار آسانی نیست ولی کم نیستند کسانی‌که کشف حجاب را بخاطر بحران مهسا به یک اعتراض سیاسی تعبیر می‌کنند. از همین رو باید این هویت اعتراضی را حذف کرد. تعامل‌ بدنه مذهبی و خصوصا انقلابی با این قشر از جامعه باید کاملا آموزش دیده و «تعامل محور» بشود.
لذا پیشنهاد میکنم فرصت هایی اجتماعی برای گفتگو با این بدنه مهیا کنید. محیط های زنانه با بهانه موضوعاتی چون «پیشرفت» و «موفقیت» برای کسانی‌ که بدلیل زیست کاملا مذهبی «قضاوت پیشینی غلطی» نسبت به این بدنه دارند، برای طرفین مفید است بشرط وجود سعه صدر و فکر عمیق دینی که نوعا کم است! البته مسأله حس‌ گاها مهمتر است لذا باید بتوان پاتوق هایی اجتماعی ایجاد کرد که در آن «فرصت تعامل» با این بدنه مهیا شود. احترام و تکریم و ادب و نهایتا گفتگو شروط این فضاست که شاید بهانه آن یک سرگرمی یا بازی باشد و نه پاتوق گفتگو درباره حجاب!undefined@komeilialireza

۴:۲۱

۲۶ اردیبهشت

undefined بروز معجزه مقاومت نظامی در غزه !
نمی دانم چقدر اخبار نظامی مقاومت در غزه را پیگیری می کنید ولی به نحو عجیبی عملیات های ضد رژیم از جبالیای‌ شمال تا رفح جنوب بالا گرفته است و دقیقا زمانی که تصور می شد مقاومت در حضیض ضعف خود قرار دارد ضربات متعددی به رژیم وارد شده است و این یعنی سخن چندی قبل رهبری مبنی بر اینکه مقاومت به ما گفته «هنوز اکثر توان نظامی ما محفوظ است» اخباری دقیق از میدان بوده است
آنچه بنظر من معجزه اصلی غزه است نه روز هفتم اکتبر که این «مقاومت طولانی مدت در مقابل رژیم تا دندان مسلح» به انواع تجهیزات نظامی و رصدهای امنیتی آمریکایی است. این مقاومت است که دارد ثابت می کند «پدیده خرمشهر» قابل تکرار در هر نقطه از جهان است که ایمان با تدبیر و آموزش جمع بشود.
این ایمان هم ثمره تربیت دینی و تفکر «اسلام سیاسی مقاوم» است والا تجربه اسلام سیاسی مساوم یا جریانات قومی عربی در خود فلسطین و منطقه به عزت مطلوب منجر نشده است. اینجاست که باید به مخالفان اسلام سیاسی سنی و صاحبان نظریه فاسد «ترجیح سنی سکولار» تلنگر زد. #طوفان_الاقصی undefined @komeilialireza

۱۲:۰۱

۲۸ اردیبهشت

thumnail
اخیرا سخنی تقطیع شده از حقیر در حال پخش در شبکه های مختلف داخلی و خارجی است. گرچه جلسه داخلی بوده و ناشر رسانه ای قبل از انتشار با ما هماهنگ نکرده بود ولی نکته من درباره مقایسه این حرفها با حرفهای پس از حادثه در گفتگو با جدال می‌باشد. در آن گفتگو هنوز اطلاعات دقیقی از حادثه هویدا نشده بود. البته بنده عامدانه عدم اثبات جرم «تجاوز» برای کوچک زایی را ذکر کردم چون تجاوز با «تعرض» از حیث حقوقی فرق دارد هر چند هویت مجرمانه و خدشه به حیثیت لباس ش را تغییر نمی‌دهد و اتفاقا برخورد با امثال او باعث اعتماد به نظام است.برخلاف ادعای برخی شبکه های ضد انقلاب این حرف ها اصلا جدید نیست و نماینده رهبری در استان سیستان و بلوچستان پیش تر به طور تفصیلی همه آنها را توضیح داده بودند.ایشان بعدا هم بارها به پیگیری این پرونده اقدام کردند و به مسوولان امر بخاطر تاخیر در رسیدگی اعتراض نمودند که یک نمونه از آن را درج کردم. undefined @komeilialireza

۳:۱۹