ف

فقه و احکام رهبری (leader.ir)

۱۰,۸۷۹عضو
ف
۱۰.۹هزار عضو

فقه و احکام رهبری (leader.ir)

undefined کانال رسمی استفتائات دفتر حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی)undefinedاطلاع رسانی جدیدترین فتاوای معظم له.undefinedمعرفی شده در سایت: https://www.leader.ir/fa/content/22542undefinedارسال استفتا: https://www.leader.ir/fa/istiftaundefinedارتباط: @leader_ir57m

۶ فروردین

thumnail
undefined فرو بردن اخلاط سر و سینه در حال روزه
undefined سؤال: فرو بردن اخلاط سر و سینه در حال روزه چه حکمی دارد؟
undefined جواب: اگر اخلاط سر و سینه به فضای دهان نرسیده باشد و یا در صورت رسیدن به فضای دهان، عمدا فرو داده نشود، روزه صحیح است ولی اگر به فضای دهان برسد و عمدا فرو دهد، بنابر احتیاط واجب روزه را باطل می کند.
#احکام_روزه #اخلاط_سر_سینه
undefined @leader_ahkam

۹:۴۷

۷ فروردین

thumnail
undefined اتحاد افق
undefined سؤال: مناطق هم افق به چه معناست و معیار هم افق بودن چیست؟
undefined جواب: هر گاه امکان رؤیت هلال در یک منطقه ملازمه داشته باشد با امکان رؤیت هلال در منطقه دیگر، به این دو منطقه هم افق گفته می شود و در صورت رؤیت هلال ماه در یکی از دو منطقه، برای هر دو منطقه اول ماه ثابت می شود؛ در ضمن، امکان رؤیت در یک منطقه گرچه غالباً ملازم با امکان رؤیت در مناطق غربی آن است، ولی گاهی با توجه به اختلاف زیاد در طول جغرافیایی، چنین ملازمه ای منتفی است.
#احکام_رمضان #رویت_هلال
undefined @leader_ahkam

۱۴:۰۰

۸ فروردین

thumnail
undefined مشقت داشتن روزه به دلیل شغل
undefined سؤال: اگر روزه گرفتن برای کسی به دلیل نوع شغلی که دارد، مشقت داشته باشد و نتواند روزه را به پایان برساند؛ آیا می تواند از ابتدای صبح، روزه نگیرد؟
undefined جواب: باید از هنگام اذان صبح، روزه را نیت کند و هرگاه در طول روز ادامۀ روزه، طاقت فرسا و غیرقابل تحمل شد، می تواند افطار کند و در زمان مناسب، قضای آن را بگیرد.
#احکام_روزه #مشقت_داشتن_روزه
undefined @leader_ahkam

۱۲:۰۹

۹ فروردین

thumnail

۱۲:۱۸

۱۲ فروردین

thumnail
undefined قرض به شرط پرداخت مبلغ اضافه
undefined سوال: اگر مبلغی قرض بگیرم به شرط آنکه مقداری (بدون تعیین) اضافه برگردانم، اشکال دارد؟
undefined جواب: مبلغ اضافه (هر چند مقدار آن معین نشده باشد) ربا و حرام است؛ بله اگر مبلغ اضافه بیش از مقدار تورم نباشد، اشکال ندارد.
#احکام_قرض #ربا
undefined @leader_ahkam

۱۰:۱۹

۱۳ فروردین

thumnail
undefined الإمام عليّ(ع) : لاتُؤيِس مُذنِباً، فَکم مِن عاکفٍ عَلى ذَنبِهِ خُتِمَ لَهُ بِخَيرٍ.امام على(ع): هيچ گنهکارى را نااميد مکن. چه بسيار گناه آلوده اى که عاقبتى نيکو يافته است.
undefined بحار الأنوار: ۷۷/ ۲۳۹/ ۱، ميزان الحکمه، ج‌۹، ص: ۵۷۵.
undefined @leader_ahkam

۱۰:۳۶

۱۵ فروردین

thumnail
undefined مقدار و مبلغ فطریه
undefined سؤال: مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟
undefined جواب: مکلف باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این ها را هم بدهد کافی است.ضمنا مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۳) به قیمت گندم برای هر نفر، «شصت و پنج هزار تومان» و به قیمت برنج برای هر نفر « یکصد و هشتاد هزار تومان» اعلام شده است.
#احکام_زکات #زکات_فطره
undefined @leader_ahkam

۱۰:۴۵

۱۶ فروردین

thumnail
undefined کمک به مردم غزه از طریق وجوهات شرعی
undefined سؤال: آیا می‌توان وجوهاتی نظیر خمس و یا کفاره (عمدی و یا عذری) و یا زکات فطره را جهت کمک و یاری مردم مظلوم غزه اعطاء کرد؟
undefined جواب: از صدقات مستحبی و تبرعات به مردم مظلوم غزه کمک کنيد.
#مردم_مظلوم_غزه
undefined @leader_ahkam

۱۱:۲۹

۱۸ فروردین

thumnail
undefined پرداخت زکات فطره قبل از شب عید
undefined سؤال: آیا می توان فطریه را در ماه رمضان و قبل از شب عید فطر پرداخت کرد؟
undefined جواب: بنابر احتیاط واجب جایز نیست اما می تواند آن مبلغ را به عنوان قرض* به فقیر بدهد و سپس شب عید فطر آن را به عنوان فطریه حساب کرده و بدهی او را تسویه کند.
* به عنوان مثال به فقیر گفته شود این قرض است و او هم به عنوان قرض قبول کند.
#احکام_زکات #زکات_فطره
undefined @leader_ahkam

۹:۵۵

۱۹ فروردین

thumnail
undefined زمان ادای زکات فطره
undefined سؤال: چه زمانی باید برای ادای فطریه اقدام کرد؟
undefined جواب: از غروب شب عید فطر می تواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمی خواند، می تواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
#زکات_فطره #زمان_پرداخت_فطریه
undefined @leader_ahkam

۱۱:۴۳

۲۰ فروردین

thumnail
undefined کارت به کارت کردن زکات فطره
undefined سؤال: آیا می توان فطریه را کارت به کارت کرد؟
undefined جواب: کارت به کارت کردن زکات فطره مانعی ندارد ولی اگر در شهر خود دسترسی به فقیر دارد، بنابر احتیاط نباید به شهر دیگر منتقل کند.
#احکام_زکات_فطره #کارت_به_کارت
undefined @leader_ahkam

۱۰:۵۱

۲۱ فروردین

thumnail
باسمه تعالی
undefined درباره «کارت به کارت کردن زکات فطره» به سه نکته باید توجه داشت:
۱- اگر فقیری که قرار است برای او کارت به کارت کند، در شهر خودش باشد، اشکال ندارد و به محض کارت به کارت کردن، زکات فطره ادا می شود.۲- اگر بخواهد به شهر دیگری غیر از شهری که در آن ساکن است کارت به کارت کند، مقام معظم رهبری (دام ظله) فرمودند که این کار نوعی انتقال محسوب شده و خلاف احتیاط است.۳- از معظم له در خصوص پولی که به عنوان زکات فطره کنار گذاشته شده و قصد دارد که به فقیر خاصی در شهر خودش پرداخت کند ولی به دلیلی به فقیر مد نظر دسترسی ندارد، سوال شد که آیا می تواند پول کنار گذاشته را برای خودش بردارد و به جای آن از پول حساب خود، به کارت فقیر واریز کند؟ فرمودند: این مقدار اجازه داده می شود.
#زکات_فطره #کارت_به_کارت #انتقال_زکات_فطره
undefined @leader_ahkam

۹:۴۱

thumnail
undefined پرداخت زکات فطره به چند فقیر
undefined سؤال: ما یک خانواده ۵ نفری هستیم آیا من که نان آور خانواده هستم میتوانم مجموع فطریه خانواده را نصف کرده، نیم آن را که دو و نيم صاع می‌شود به یک فقیر و نيم دیگر را به فقیر دیگر بدهم؟ با توجه به اینکه فطریه یکی از اعضای خانواده نصف می‌شود و علماء فرموده‌اند به هر فقیر نباید کمتر از یک صاع* داده شود آیا عمل فوق صحیح است؟
undefined جواب: اگر کمتر از یک صاع به فقیر داده نشود، عمل فوق صحیح است.
* مقدار صاع تقریبا سه کیلو، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها می باشد.

#زکات_فطره #مقدار_زکات_فطره
undefined @leader_ahkam

۱۰:۵۲

thumnail
بسم الله الرحمن الرحیم
undefined با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع می‌رساند برابر گزارش‌های رسیده از گروههای رصدی خبره و مورد اطمینان از نقاط مختلف کشور، رؤیت هلال ماه شوال در غروب روز سه‌شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۴۵ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله‌العالی) محرز شده است، بنابراین چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳، اول شوال المکرم ۱۴۴۵ و عید سعید فطر است.
ضمن عرض تبریک این عید سعید به تمامی برادران و خواهران ایمانی و ملت شریف ایران، نماز پرشکوه عید سعید فطر فردا در سراسر کشور اقامه خواهد شد.
دفتر مقام معظم رهبری
undefined @leader_ahkam

۱۷:۱۹

۲۵ فروردین

thumnail
undefined فراموش کردن پرداخت فطریه
undefined سؤال: اگر کسی پرداخت زکات فطره را فراموش کند، اکنون چه وظیفه ای دارد؟
undefined جواب: اگر موقعی كه دادن زكات فطره واجب است، آن را به فقیر ندهد و كنار هم نگذارد، احتياط واجب آن است كه بعدا بدون اين كه نيت ادا و قضا كند، فطریه را بدهد.

#احکام_زکات #فراموشی_فطریه
undefined @leader_ahkam

۹:۴۹

۲۸ فروردین

thumnail
undefined برخورد شیء پاک با نجس احتمالی
undefined سؤال: اگر بدانیم که مثلا یکی از چند لباسی که داریم، نجس است و ندانیم کدامیک از آنهاست؛ آیا برخورد شیء پاک مرطوب با یکی از این لباس ها موجب نجاست آن می شود؟
undefined جواب: موجب نجس شدن آن شیء نمی شود.
#احکام_طهارت #ملاقات_شبهه_محصوره
undefined @leader_ahkam

۶:۱۸

۳۰ فروردین

thumnail
undefined گفتن ذکری از نماز به قصد فهماندن مطلبی به دیگران
undefined سؤال: اگر نمازگزار در بجا آوردن جزئی از نماز، قصد قربت ندارد و از طرف دیگر قصد ریا هم ندارد، نمازش صحیح است؟ مثلا برای اینکه مطلبی را به دیگری بفهماند ذکر رکوع را بلند بگوید.
undefined جواب: در صورتی که آن جزء، قابل جبران و تدارک باشد و آن را به قصد قربت و جزء نماز، تکرار کند، نماز صحیح است.
#احکام_نماز #اذکار_نماز
undefined @leader_ahkam

۹:۵۴

۱ اردیبهشت

thumnail
undefined تصرف در مشاعات آپارتمانی
undefined سؤال: در قوانین آپارتمان نشینی و تصرف در مشاعات، قانون در برخی از موارد، هرگونه تصرفی را منوط به رای اکثریت نموده است؛ ولو اقلیت ناراضی باشند. با توجه به قانون نامبرده، در جایی که تصرف در مشاعات موجب رفع خسارت شود مثلا ایزوگام پشت بام خراب شده و برخی به خصوص طبقات پایین حاضر به تعمیر نیستند، آیا رضایت آنها شرط است؟ آیا مبلغ خسارت را هم می شود از اقلیت ناراضی به نسبت دریافت کرد؟همچنین در جایی که تصرف موجب خسارت نیست؛ ولی ارزش کالای مشاع را بالا می برد مثل نمای ساختمان و گذاشتن راه پله و آسانسور و اکثریت راضی به آن هستند، آیا مخالفت اقلیت تاثیر دارد؟ آیا می شود مبلغ هزینه را به نسبت از اقلیت گرفت؟
undefined جواب: اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است.
#قوانین_و_مقررات #قوانین_آپارتمان_نشینی
undefined @leader_ahkam

۱۰:۱۰

۳ اردیبهشت

thumnail
undefined رعایت نکردن نوبت
undefined سؤال: آیا رعایت نکردن نوبت و حق تقدم دیگران در صف نانوایی یا معاینه پزشکی و امثال آن، حرام است؟
undefined جواب: اگر ظلم در حق دیگران محسوب شود، حرام است.
#احکام_حق_الناس #رعایت_نوبت
undefined @leader_ahkam

۶:۴۴

۵ اردیبهشت

thumnail
undefined نگاه به زنان غیر مسلمان
undefined سؤال: آیا نگاه به زنان غیر مسلمان در کشورهای خارجی با توجه به وضعیت پوشش آنها، اشکال دارد؟
undefined جواب: نگاه به زنان غیر مسلمان (بدون لذت و خوف وقوع در حرام) اشکال ندارد اما بنابر احتیاط واجب نباید به مواضعی نگاه کند که به طور معمول آن را می پوشانند.
#احکام_نگاه #نگاه_به_زنان_اجنبیه
undefined @leader_ahkam

۹:۵۴