عکس پروفایل مهداده (محفل هم‌اندیشی داده)م

مهداده (محفل هم‌اندیشی داده)

۴۳۸عضو
thumnail

۸:۰۶

thumnail

۸:۰۶

thumnail
undefined | #گزارش_متنیبرونداد پروژه و افق توسعه آن
undefinedدر حدود سه ماه اخیر خدمات حوزه معاملات خودرو بر بستر پلتفرم‌های خصوصی مبتنی بر داده‌های معتبر، به طرفین معامله، ارائه می‌شود و باوجوداینکه این پروژه اعلام عمومی نشده است؛ اما تاکنون حدود یک میلیون کاربر از آن استفاده کرده‌اند که نشان از فایده‌مندی و رغبت کاربران به استفاده از آن دارد.undefinedمعاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، با ایفای نقش تسهیلگر و میانجی‌گر میان دستگاه‌های حاکمیتی و پلتفرم‌های بخش خصوصی به‌منظور تبادل و به‌اشتراک‌گذاری داده و خلق ارزش از آن، زمینه‌ساز رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین توسعه اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور را فراهم آورده است.undefinedگام بعدی پروژه مبتنی بر قانون، مربوط به ثبت این معاملات است که هنوز اجرا نشده و در مرحله تدوین شیوه‌نامه قرار دارد. باتوجه‌به تأکید برنامه هفتم بر ثبت معاملات، شیوه‌نامه اجرائی این بخش نیز در تعامل وزارت صمت، وزارت ارتباطات و فراجا تقریباً تکمیل شده و باید به تصویب هیئت وزیران برسد.

undefined گزارش هفتمین جلسه مهداده در ایسنا
#مهدادهundefined @mahdadeh

۱۴:۲۹

thumnail

۱۴:۲۹

thumnail

۱۴:۲۹

thumnail
undefined نقض حریم خصوصی کاربران ایرانی، نتیجه‌ی سهل انگاری در تأمین امنیت داده‌ها
undefinedیک هکر ناشناس که پیش‌تر با افشای اطلاعات ۲۵ هزار مشتری بلو بانک توجه‌ها را به خود جلب کرده بود، این‌بار مدعی دسترسی به اطلاعات شخصی ۱.۱ میلیون مشتری بانک کشاورزی شد. این هکر برای اثبات ادعای خود، نمونه‌ای شامل اطلاعات حساس ده هزار مشتری را افشا کرده است./منبع خبر: ایران‌سایبرنیوز
undefined لینک خبر :https://irancybernews.org/داستان-هک-بلوبانک-و-بانک-کشاورزی-چیست؟/
undefined تحلیل خبر :undefined امروزه با گسترش فضای بهره‌گیری از داده‌ها، نقض داده به یک اتفاق شایع در دنیا تبدیل شده است، اما این موضوع از وظیفه‌ی دارندگان داده در قبال محافظت از آن را کم نمی‌کند. به عبارت دیگر؛ سازمان‌های دولتی و بخش‌خصوصی در ازای دسترسی به داده‌های کاربران، وظیفه‌ی حفاظت از آنان در مقابل دسترسی غیرمجاز را دارند.
undefined در چند ماه گذشته، چندین مورد نقض داده در سازمان‌های دولتی و خصوصی رخ داده است. سکوت، مسئولیت‌گریزی بخش‌های مورد حمله قرار گرفته و پرداخت باج به مهاجم ، همه نشان از عدم مدیریت صحیح و بی‌توجهی به مبحث امنیت داده و حریم خصوصی کاربران با وجود نهادهای متولی متعدد است.
undefinedبا استفاده از ابزار تقنین و طراحی بازی‌واره‌های تنظیم‌گری ، می‌توان نقض داده‌های کاربران را برای دارندگان داده، هزینه‌دار کرد و این بازیگران را به سوی محافظت بیشتر از داده‌ها سوق داد.
#امنیت_داده #حریم_خصوصیundefined @mahdadeh

۱۴:۰۵

thumnail
undefined #گزارش_تصویری
undefined اهم موضوعات اشاره شده در نشست مهداده با حضور مهندس میرزایی و ارائه موضوع « تجربه‌کاوی ابعاد سیاستی سامانه ملی اصناف در مسیر توسعه حکمرانی هوشمند »
undefined در دهه‌ گذشته نگاه به داده، به نحوی بود که نباید از سازمان خارج شوند و بلوغ سازمان‌ها در مورد داده کامل نبود.امروزه دستگاه‌ها به این نکته اذعان دارند که باید داده‌ها را به جریان درآورند.
undefined در حوزه دارو روزی مسئله ما یکی نبودن کدهای دارویی بین بخشهای مختلف بود، اما امروزه در این اکوسیستم دستگاه‌ها به این بلوغ رسیده‌اند که باید با یکدیگر تبادل داده داشته باشند.
undefined باتوجه‌به دریافت الکترونیک خدمات توسط کاربران، اتصال به درگاه ملی مجوز‌ها و همچنین حجم بالای مجوزهای صنفی ایجاد سامانه اصناف از اهمیت بالایی برخوردار بود.
undefined معمولاً پروژه‌ها از ابتدا شروع می‌شوند اما در پروژه اصناف اینگونه نبود و در گام نخست سامانه قبل را پایدار و در گام‌های بعد مسائل موجود را اولویت بندی و سامانه را اصلاح کردیم.
#مهدادهundefined @mahdadeh

۱۵:۱۹

thumnail

۱۵:۱۹

thumnail

۱۵:۱۹

thumnail

۱۵:۱۹

thumnail

۱۵:۱۹

thumnail

۱۵:۱۹

thumnail
مهدادهمحفل هم‌اندیشی خبرگانی پیرامون حکمرانی داده‌مبنا
undefined موضوع نشست: واکاوی فرایندهای مرکز ملی تبادل داده (NIX) در نظام حکمرانی داده کشور
undefined ارائه‌‌دهنده: جناب آقای مهندس جواد موحد، معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
undefined زمان: سه‌شنبه، ۶ آذر، ساعت ۱۵ تا ۱۸
undefined مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر (عج) و خیابان برادران مظفر شمالی، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشه‌ورزان
undefined باتوجه به محدودیت ظرفیت، برای ثبت‌نام حضور در نشست، با شماره ۰۹۱۴۵۰۶۳۷۶۲ به صورت پیامکی هماهنگی نمایید.
undefined @mahdadeh

۱۰:۵۸

thumnail
undefined | #گزارش‌_متنیحذف مراجعه حضوری برای طی کردن فرایندهای صنفی با استفاده ازسامانه ملی اصناف
undefinedذی‌نفعان اصلی پروژه سامانه نوین اصناف، اتاق اصناف ایران و وزارت صمت بود؛ اما سایر دستگاه‌ها دولتی، دستگاه‌های نظارتی - امنیتی و حتی بخش‌خصوصی نیز به فراخور نیازی که دارند از این سامانه خدمات دریافت می‌کنند؛ لذا همه این دستگاه‌ها می‌توانند از مجوزها و پروانه‌های صادرشده در سامانه نوین اصناف استعلام کنند.
undefinedدر توسعه سامانه، یکی از مسائل مهم وجود داده‌های کثیف بود. برای نمونه بسیاری از کسانی که پروانه فعال داشتند شماره‌تلفن همراه ثبت شده در سامانه نداشتند و یا شماره‌تلفن همراهشان صحیح نبود و مثلاً از یک شماره‌تلفن همراه ۱۵ عدد در سامانه بود. برای تمیزسازی این داده‌ها، از سرویس شاهکار گذرگاه خدمات عمومی دولت (PGSB) و همچنین از سرویس سامانه ثبت‌احوال استفاده شد. علاوه بر این، برای شناسایی دقیق و داشتن داده تمیز برای تصمیم‌گیری، داده‌ها مستمراً تحلیل می‌شد و با ایجاد حلقه‌های بازخورد و اصلاح، اشخاصی فاقد صلاحیت برای جایگاهی که در آن بودند حذف می‌شدند.
undefinedسامانه نوین اصناف، با دارابودن ۶.۲ میلیون کاربر صنفی و ۳.۶ میلیون واحد صنفی و پروانه کسب که در قالب ۳۱۶۷ کد آیسیک (کدگذاری انواع فعالیت‌های اقتصادی) در حال فعالیت‌اند، جزو بزرگ‌ترین سامانه‌های دولت الکترونیک در کشور است. این در حالی است که در سامانه قدیمی، کسی پنل کاربری نداشت و برای طی‌کردن انواع فرایندهای صنفی لزوماً باید به اتحادیه‌ها مراجعه حضوری می‌داشت. این کار زمینه انواع فساد از جمله در پرداخت‌ها را ایجاد می‌کرد. علاوه بر این میانگین مدت‌زمان صدور پروانه کسب، در پرتو استقرار سامانه، از شش ماه رسیده به ۱۰ روز.
undefined برای مطالعه کامل گزارش این جلسه به لینک زیر مراجعه بفرمایید:گزارش هشتمین جلسه مهداده در باشگاه خبرنگاران جوان
#مهدادهundefined @mahdadeh

۱۶:۱۵

thumnail
undefined #کلیپ‌ـ‌نشستامضای رئیس اتحادیه دیگر شرط اعتبار پروانه کسب نیست
undefinedحسین میرزایی، مدیر سامانه اصناف: افراد برای پروانه کسب گرفتن زجر می‌کشیدند و هر جا می‌رفتند مجبور بودند پول پرداخت کنند.
undefinedفرآیندهایی که چند دهه سابقه داشت و مردم را برای گرفتن پروانه کسب اذیت می‌کردند، از بین بردیم.
undefined با حضور مهندس میرزایی موضوع « تجربه‌کاوی ابعاد سیاستی سامانه ملی اصناف در مسیر توسعه حکمرانی هوشمند » در نشست مهداده ارائه گردید.
undefined برای مطالعه کامل گزارش این جلسه به لینک زیر مراجعه بفرمایید:گزارش هشتمین جلسه مهداده در باشگاه خبرنگاران جوان
#مهدادهundefined@mahdadeh

۱۶:۲۵

thumnail
undefined #گزارش_تصویریundefinedارتقاء کارآمدی مرکز تبادل داده در گرو تصمیم‌گیری هوشمندانه کارگروه تعامل پذیری
undefinedنظارت به عنوان یکی از شئون کارگروه تعامل پذیری، از ذخیره سازی داده‌های غیر ضروری و خارج از چارچوب قانون توسط دستگاه‌ها، جلوگیری می‌کند.
undefinedیکی دیگر از شئون کارگروه، کنترل داده‌های ذخیره شده توسط دستگاه‌ها است. بر اساس قوانین بالادستی، ذخیره‌سازی فقط در یک پایگاه‌داده تخصصی مجاز است و با کنترل این ذخیره‌سازی از موازی کاری و رسوب داده در بخش‌های مختلف جلوگیری به عمل می‌آید.
undefinedاز دلایل کندی جریان داده میان دستگاه‌های مختلف هنگام استفاده از گذرگاه تبادل داده:- نبود سرویس‌ها در سنوات گذشته.- تاخیر در ایجاد سرویس جدید توسط دستگاه‌ها- امتناع دستگاه از ارائه سرویس.با طراحی‌های جدید مانند الکترونیکی کردن ارتباط کارگروه و مرکز مبادله، سعی در کاهش زمان تاخیر شده است.
undefinedعبور سرویس‌ها از گذرگاه‌های مرکز تبادل داده صرفا به برقراری جریان داده ختم می‌شود و هیچگونه داده‌ای در این مرکز ذخیره نمی‌شود.
undefined با حضور مهندس جواد موحد موضوع « واکاوی فرآیندهای مرکز ملی تبادل داده در نظام حکمرانی داده کشور » در نشست مهداده ارائه گردید.
undefined برای مطالعه کامل گزارش این جلسه به لینک زیر مراجعه بفرمایید:گزارش نهمین جلسه مهداده در باشگاه خبرنگاران جوان
#مهدادهundefined@mahdadeh

۱۷:۲۸

thumnail

۱۷:۲۸

thumnail

۱۷:۲۸

thumnail

۱۷:۲۸

thumnail

۱۷:۲۸