ر

رويداد نوآوری بهره‌ور حوزه کشاورزی

۴۱۹عضو
thumnail

۹:۰۰

undefinedمیزبان این نشست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سالن آمفی تئاتر شهید مفتح می‌باشد.

۹:۰۲

undefinedجهت ثبت­‌نام و کسب هرگونه اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره­‌های زیر تماس حاصل فرمایید:
09376614832-02142391328

۹:۰۲

undefinedهمکاران سازمان ملی بهره­‌وری ایران در برگزاری این نشست، استانداری خوزستان، سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش­‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان می­‌باشند.

۹:۰۴

thumnail
undefinedنقش کشاورزی نوین در افزایش بهره‌وری کشاورزی
🟢 به طور کلی کشاورزی مدرن یا نوین عبارت است از انجام فرایند کشاورزی با استفاده از دانش و فناوری‌های نوین. کشاورزان در کشاورزی نوین از تجهیزات مدرن کشاورزی، کودهای مصنوعی، تکنولوژی‌های سنجش از دور، پهبادها و تصاویر ماهواره‌ای استفاده می‌کنند.کشاورزی نوین می‌تواند تاثیر بسزایی بر افزایش بهره‌وری در کشاورزی بگذارد؛ برای مثال کشاورزان با استفاده از سموم آفت‌کش می‌توانند کیفیت محصول را بالا ببرند. همچنین استفاده از تجهیزات مدرن آبیاری در کشاورزی می‌تواند هزینه و مصرف آب کشاورزی را پایین بیاورد و مجموعه این تاثیرات، باعث می‌شوند تا کشاورزی نوین نقش مهمی در افزایش بهره‌وری کشاورزی ایفا کند.کشاورزی نوین دارای روش‌های مختلفی است و هر کدام از این روش ها نقش مهمی در افزایش بهره‌وری کشاورزی دارند. از رایج‌ترین این روش‌ها می‌توان به استفاده از فناوری نانو، استفاده از پهبادها و تجهیزات ماهواره‌ای و استفاده از فناوری اطلاعات در کشاورزی اشاره کرد.

۵:۲۱

thumnail
undefined تحلیل بهره‌وری
undefined تغییر جهت روند بهره‌وری کشور
undefined بررسی روند بلند مدت رشد بهره‌وری در کشور نشان می‌دهد، بهره‌وری کل عوامل تولید و همچنین بهره‌وری نیروی کار و بهره‌وری سرمایه در کشور ایران از سال 2020، از روند نزولی به روند صعودی تغییر جهت داده است. این امر موجبات امیدواری جهت جبران روند نامناسب بهره‌وری طی سالهای گذشته را فراهم نموده است اگر چه هنوز راه سختی برای ارتقای بهره‌وری، در پیش است.
undefined رشد بهره‌وری کل عوامل تولید در سال 2020 به اندازه مثبت 2.5 درصد اعلام گردیده که در قیاس با سال 2019 که رشد منفی 8 درصد را در بهره‌وری کل عوامل تولید شاهد بودیم و همچنین سال 2018 که این رشد معادل منفی 4.8 درصد اعلام گردیده بود، آمار امیدوار کننده‌ای است. شایان ذکر است رشد بهره‌وری برای سال 2021 به اندازه مثبت 5 درصد برآورد گردیده است.
undefined نکته حائز اهمیت اینکه، بهره‌وری کل عوامل تولید و بهره‌وری نیروی کار و بهره‌وری سرمایه در روندی با همبستگی بالا نسبت به هم رشد یا افول داشته‌اند. بهره‌وری نیروی کار اگر چه همواره در سطحی بالاتر ازدو مورد دیگر قرار گرفته ولی این اختلاف از سال 2005 محسوس‌تر شده و شکاف بزرگتر شده است که نیازمند بررسی و تحلیل است.

۴:۴۳

undefinedتوجهundefined نشست تخصصی ارائه نیازهای فناورانه خوزستان لغو شد.undefined شرکت‌کنندگان عزیز می‌توانند جهت مشارکت در سلسله رویدادهای نوآوری بهره‌ور به لینک زیر مراجعه فرمایند.https://www.npo.gov.ir/productiveinnovation/roydad2

۷:۰۰

thumnail
undefinedاستفاده از فناوری نانو برای افزایش بهره‌وری در کشاورزی
کشاورزان با استفاده از فناوری نانو می‌توانند از محصولات زراعی خود محافظت کنند و در نتیجه محصولات با کیفیت‌تری را برداشت کنند. همچنین آن‌ها می‌توانند با استفاده از فناوری نانو، بیماری‌های مختلف را در گیاهان تشخیص دهند و روی هورمون‌های آن‌ها مطالعه داشته باشند.همانطور که مطلع شدید، استفاده از فناوری نانو در کشاورزی در افزایش کیفیت محصولات تاثیر ویژه‌ای می‌گذارد که در نتیجه باعث افزایش بهره‎وری در کشاورزی می‌شود.

۱۸:۰۷

thumnail
undefinedکشاورزی عمودی (Vertical farming) یکی از روش‌های نوین کشاورزی در عصر حاضر است که به زودی جایگزین روش‌های سنتی کشاورزی خواهد شد. در این روش گیاهان در طبقات عمودی و در محیط‌های کنترل شده کشت شده که مزایای متعددی را برای صنعت کشاورزی به همراه دارد.undefinedاز جمله مزایای کشاورزی عمودی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
•کاهش مصرف آب •کاهش استفاده از زمین•افزایش راندمان تولید محصول•کاهش خسارات ناشی از آفات و بیماری‌ها•عدم تاثیرپذیری از شرایط آب و هوایی

۸:۱۴

thumnail
undefined سفر استانی رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران به آذربایجان شرقی
undefined برنامه‌هایی که در این سفر یک روزه در حال برگزاری است:
undefinedجلسه با آقای دکتر رضوی‌خرم، استاندار آذربایجان شرقیundefined سخنرانی در شورای اداری استانundefined برگزاری جلسه کارگروه ویژه بررسی وضعیت بهره‌وری استان در سازمان مدیریت و‌ برنامه‌ریزیundefined امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه سهند به عنوان دانشگاه معین کمیته بهره‌وری استانundefined بازدید از مراکز تحقیقاتی و پروژه‌های موفق دانشگاه سهندundefined دیدار با نماینده محترم ولی‌فقیه در استانundefined دیدار با خانواده معزز شهید اوجاقی

۱۴:۵۴

thumnail
undefinedپایش در مزارع کشاورزی به چه معناست؟
پایش یا مانیتورینگ در مزارع، زیر نظر گرفتن مزرعه و محصول، از زمان کاشت تا برداشت گیاه است. در حقیقت هدف از مانیتورینگ، حفظ گیاه و رشد بهتر و نیز محافظت از کیفیت آب‌وخاک زمین کشاورزی، در طول زمان کاشت تا برداشت، به‌منظور دستیابی به یک محصول عالی است. پایش مزارع در حقیقت باعث ایجاد یک بینش بلندمدت برای حفظ و کمک به رشد گیاه و سلامت آن، ضمن محافظت از مزرعه در طولاتی مدت است. نظارت بر یک گیاه و یا زمین کشاورزی از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. 

۹:۴۳

thumnail
undefinedکشاورزی هوشمند چیست؟
undefined️ کشاورزی هوشمند (Smart agriculture) یا (Smart Farming) به شیوه‌ای نوین از کشت، نگهداری و برداشت محصولات کشاورزی و گیاهان مبتنی بر تکنولوژی و فرایندهای خودکار و هوشمند اشاره دارد. اگر این خودکار بودن در تصمیم‌گیری باشد به آن کشاورزی هوشمندانه گفته می‌شود و اگر در مورد سیستم‌های سنجش از راه دور و شیر برقی‌ها و کنترل‌کننده‌ها و… باشد اتوماسیون نام دارد. کشاورزی هوشمند شامل لایه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است که با هدف بهینه‌سازی فرایندها و استفاده از منابع و بهره‌برداری مؤثر از فضای سبز و زمین‌های کشاورزی و افزایش بهره‌وری از آب کشاورزی به یکدیگر متصل می‌شوند. کشاورزی هوشمند می‌تواند نقش مهمی در امنیت غذایی و جلوگیری از اتلاف منابع داشته باشد. راهکارهای کشاورزی هوشمند در بخش اتوماسیون امروزه در بستر اینترنت اشیا طراحی و پیاده‌سازی می‌گردد و در بخش کشاورزی هوشمندانه و افزایش مؤثر سودآوری از آب بوسیله هوش مصنوعی انجام می‌گردد و نیازی به سخت‌افزار و سنسور و … ندارد.

۹:۴۷

thumnail

مزایای استفاده از کشاورزی هوشمند
undefined️افزایش تولیدکاشت و برداشت دقیق و به موقع، آبیاری به میزان مورد نیاز و استفاده صحیح از آفت‌کش‌ها باعث افزایش نرخ تولید می‌شود.undefined️صرفه‌جویی در مصرف آبپیش‌بینی وضعیت آب و هوا و سنسورهای رطوبت خاک اجازه نمی‌دهند بیشتر از میزان مورد نیاز آب مصرف شود.undefined️جمع‌آوری داده‌های واقعی و اطلاعات مفیدکشاورزان می‌توانند حتی از راه دور به اطلاعاتی مانند سطح تولید، شدت نور، میزان رطوبت خاک و ... دسترسی داشته باشند.undefined️کاهش هزینه‌های عملیاتیخودکارسازی فرایندهای کاشت، داشت و برداشت محصول باعث کاهش منابع مصرفی، خطای انسانی و در نتیجه هزینه‌های کلی می‌شود.undefined️بهبود کیفیت محصولتحلیل دقیق کیفیت محصول و بررسی ارتباط آن با مراحل کاشت و داشت به کشاورزان کمک می‌کنند که با تنظیم درست فرایندها کیفیت محصولات را افزایش دهند.undefined️ارزیابی دقیق زمین‌های کشاورزیکشاورزی هوشمند با ارزیابی دقیق نرخ تولید در طول زمان، امکان پیش‌بینی دقیق‌تر برای کشت‌های بعدی را فراهم می‌کند.undefined️نظارت و کنترل از راه دورکشاورزان می‌توانند از طریق اینترنت زمین‌های مختلف خود را در هر کجای دنیا نظارت کرده و آن‌ها را مدیریت کنند. این امر موجب صرفه‌جویی در وقت و انرژی کشاورز می‌شود.undefined️حفاظت از محیط زیستبهره‌وری بالای زمین‌های کشاورزی فعلی نیاز به جنگل‌زدایی برای ایجاد زمین‌های زراعی بیشتر را کاهش می‌دهد.

۱۰:۵۱

thumnail
undefinedآیا فناوری‌های جدید در کشاورزی کمبود متخصص را جبران می‌کند؟یکی از مشكلات مهم در صنعت كشاورزی، كاهش متخصصان تحصیل‌كرده وکاربلد است. اکثر جوان‌ها به سمت موضوعات مهندسی و فناوری اطلاعات می‌روند و افراد علاقه‌مند به کشاورزی کمتر است. undefinedاما خوشبختانه هوش مصنوعی و قدرت محاسباتی کافی برای جبران این کمبود وجود دارد. مثلا:
•تراکتورهای GPS میدان را مانند یک تکه کیک شخم می‌زنند و کمترین نیاز را به مداخله دستی دارند؛
•مزارع خورشیدی که همزمان تولید نیرو می‌کنند، به رشد گیاهانی که به سایه نیاز دارند کمک می‌کنند؛
•آب‌پاش‌های اتوماتیک همزمان با کاهش رطوبت و خشک شدن خاک، آب موردنیاز را تأمین می‌کنند.

۸:۴۵

thumnail
undefined روش‌های مختلف در کشاورزی هوشمندبسیاری بر این باورند که اینترنت اشیا روش‌های مختلفی برای کشاورزی هوشمند ارائه می‌دهد. در ادامه دو روش مهم آمده است:
undefined️ کشاورزی هیدروپونیکترکیب کشاورزی هوشمند با کشاورزی هیدروپونیک یا آب کشت، روشی خلاقانه برای تولید محصولات بدون خاک و سم است. به علاوه در این روش به میزان بسیار کمی آب نیاز است. این روش به خصوص در کشورهایی مانند ایران که نیمه خشک و کم باران هستند، بسیار کاربردی است.کشاورزی هیدروپونیک خود روش‌هایی مانند کشت در هوا، کشت در سنگ‌ریزه و … دارد. این روش جدید است و بسیاری از کشاورزان دانش کافی برای انجام آن را ندارند. هوشمندسازی کشاورزی به کمک کشاورزان آمده و کار را برای آن‌ها آسان می‌کند. به این ترتیب کشاورزان بیشتری می‌توانند از این روش استفاده کنند.
undefined️ کشاورزی دقیقکشاورزی دقیق به این معنا است که با استفاده از دقت فرا انسانی ماشین‌ها، گیاهان و حیوانات به بهترین نحو پرورش یابند. بر خلاف روش سنتی، در این روش کشاورز میتواند برای هر متر مربع زمین یا حتی یک گیاه تصمیم‌گیری کند و نه برای همه مزرعه.اندازه‌گیری دقیق متغیرهای محیطی به وسیله سنسورها و تجزیه و تحلیل اطلاعات بهره‌وری را افزایش می‌دهد. تلفن همراه برای کنترل مزارع به روش کشاورزی دقیق، باعث شده که میزان درآمد کشاورزان سالانه 18٪ افزایش پیدا کند.

۹:۱۳

thumnail
undefined کارگاه توانمندسازی طرح‌های منتخب رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی، امروز ۱۶ اسفندماه برگزار شد.
undefined آقایان دکتر پیشوائی (رئیس سازمان ملی بهره‌‌وری ایران)، دکتر خیام‌نکوئی (معاون وزیر جهاد کشاورزی) و دکتر فرج‌اللهی (رئیس مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری) در این برنامه سخنرانی کردند. در این برنامه، کارگاه‌های «آشنایی با مدل و طرح کسب‌وکار» و «مالکیت فکری و نحوه حراست از ایده‌ها» نیز برگزار شد.
undefined افتتاحیه رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی در آذر ماه برگزار شده و مجموعاً ۱۸۰ چکیده‌طرح به دبیرخانه رویداد ارسال شد که با توجه به شاخص‌های نوآوری بهره‌ور، ۶۵ طرح انتخاب و وارد مرحله کارگاه توانمندسازی شدند. از مجموعه ایده‌های منتخب، ۲۵ تیم به‌صورت حضوری و سایر تیم‌ها نیز به‌صورت مجازی در دوره توانمندسازی حضور یافتند.
undefined بعد از برگزاری کارگاه‌ها، تیم‌ها از یک فرصت یک ماهه برای ارسال ویرایش طرح‌های کامل برخوردار هستند. طرح‌های نهایی زیر نظر کمیته علمی رویداد مورد بررسی دقیق‌تر و ارزیابی قرارگرفته و در نهایت در قالب برنامه داوری حضوری، طرح‌های برتر انتخاب خواهند شد.
تارنمای رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی

۱۴:۵۱

thumnail
undefinedدر حاشیه کارگاه‌ توانمندسازی طرح‌های منتخب رویداد نوآوری بهره‌ور در حوزه کشاورزی
undefined منتفع شدن صاحبان ایده‌های بهره‌وری از سود حاصل‌شده
undefinedمیر سامان پیشوائی، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران:
undefinedلایحه‌ای در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به تصویب رسیده و توسط رئیس‌جمهور ابلاغ هم شده است که بر اساس آن، اگر فرد یا گروهی ایده‌ای ارائه کند که بتواند با یک شاخص مشخصی بهره‌وری را در هر حوزه‌ای ارتقاء دهد و تأثیرگذاری آن ایده تأیید شود، دولت بخشی از سود پیاده‌سازی آن ایده را به صاحبانش می‌دهد.
undefinedمجتبی خیام‌نکویی؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی:
undefinedسازمان تات آمادگی دارد، 200 شرکت دانش‌بنیان را در پارک ملی فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی و دهکده‌های مرتبط استقرار دهد.
undefinedمیثم فرج‌اللهی؛ رئیس مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری:
undefinedبرای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی بیشتر از آن که نیاز داشته باشیم فناوری‌های جدید وارد کشور کنیم، نیازمند این هستیم که همان فناوری‌های موجود در کشور را در بخش کشاورزی استفاده کنیم.
متن کامل خبر

۱۷:۴۶

thumnail
undefined موانع پیش روی کشاورزی هوشمندundefined️به طور کلی موانعی که پیش روی کشاورزی هوشمند هستند، به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی برطرف خواهند شد. به عنوان مثال یکی از موانع پیش رو این است که کشاورزی هوشمند دائما نیاز به اینترنت دارد. اکثر مناطق غیر شهری زیرساخت لازم برای اینترنت پر سرعت را ندارند.
undefined️مساله بعدی دیدگاه کلی کشاورزان نسبت به این تکنولوژی است. بسیاری از کشاورزان تصور می‌کنند که تغییر روش سنتی یا مدرن به روش هوشمند زمان‌ و هزینه زیادی نیاز دارد. در حالیکه یادگیری کشاورزی هوشمند و کار با ابزارآلات کار دشواری نیست و هزینه اولیه نیز یک سرمایه‌گذاری است. در مدت زمانی کوتاه، سرمایه اولیه از راه‌های مختلف به کشاورزان باز خواهد گشت. به علاوه پیاده‌سازی کشاورزی هوشمند در آینده یک ضرورت است و دیر یا زود همه کشاورزان باید برای رقابت با سایرین از این روش استفاده کنند.
undefined️مانع بعدی، مالکیت اطلاعات به دست آمده از هر زمین است. این سوال پیش می‌آید که اطلاعات به دست آمده مختص کشاورزان است یا شرکت‌های هوشمندسازی هم می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند؟ مساله حفظ اطلاعات شخصی و عدم سوء استفاده از داده‌ها، یک چالش بزرگ برای شرکت‌های هوشمندسازی و کشاورزان است.

۷:۲۸

thumnail
undefined سنسورهای مورد استفاده در کشاورزی هوشمند
🟢 برای آن که اطلاعات مفید و کاربردی به دست آید و کشاورزان بتوانند تصمیم‌گیری مناسبی برای زمین کشاورزی خود داشته باشند، از سنسورهای مختلفی استفاده می‌شود. مهم‌ترین این سنسورها عبارت‌اند از:
undefined️سنسور خاکخاک بستر پرورش گیاهان است. سنسور خاک با اندازه‌گیری میزان رطوبت، درجه حرارت و … اطمینان حاصل می‌کند که بستر رشد مناسبی فراهم باشد.
undefined️سنسور آبوظیفه این سنسور اندازه‌گیری PH آب برای آبیاری هدفمند و درست است. به علاوه آبرسانی مناسب ارتباط مستقیم با کیفیت محصولات دارد.
undefined️سنسور هواپیش‌بینی شرایط آب و هوا، احتمال بارش و … به عهده این سنسور است. با این سنسور علاوه بر بهبود کیفیت محصول در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.

۶:۱۶

بازارسال شده از سازمان ملی بهره‌وری ایران
thumnail
undefined نخستین شماره ماهنامه «بهره‌وری ملی» در سال جدید منتشر شد
undefinedسرمقاله: ارتقای بهره‌وری؛ کلید مهار تورم و رشد تولید به قلم میر سامان پیشوائی
undefined پرونده محوری: نوآوری بهره‌ور
undefinedگفت‌وگوی اختصاصی با: میثم فرج‌اللهی؛ سرپرست مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، حمید ذوالفقاری؛ سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جواد سلطانزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
undefined یادداشت‌ها: «بهره‌وری نوآور و اقتصاد بهره‌وری در ایران»، «نوآوری سبز به‌مثابه یک فرصت تجاری»، «نوآوری بهره‌ور پاسخی نو به تحولات ساختار پیچیده اقتصادی»، «نسل ششم بهره‌وری؛ بهر‌ه‌وری مبتنی بر نوآوری»، «بررسی نقش نوآوری در رشد بهره‌وری»
undefined️ خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخبار سازمان ملی بهره‌وری ایران
دانلود نسخه پی‌دی‌اف
undefined سازمان ملی بهره‌وری ایران|@npo_gov

۱۰:۳۵