عکس پروفایل یادداشت‌های طبیعتی

یادداشت‌های طبیعت

۱۹۴عضو

۹ تیر

thumnail
آبشار کیگا
روز پنج‌شنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۳
درحفظ و نگهداری #طبیعت کوشا بوده و اقدام به دستکاری کوهستان و محیط زیست ننماییم.
undefinedدرپیام‌رسان‌ها کاوش کنیدundefinedundefined@mahdiloonotes

۱۴:۴۶

thumnail

۱۴:۴۶

۱۷ تیر

thumnail
صعود به قلل سرکچال ۱،۲،۳
undefined#روح‌اله‌مهدی‌لو
روز جمعه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳ ساعت یک و سی دقیقه بامداد به همراه عموحسن(حسن ادیبی) و کوروش راهی شهرستان لواسان و شمشک(همانجایی که مدام جاده‌اش از جاده چالوس بسته است) می‌شوم.
undefinedشروع برنامهپس از طی نمودن ترافیکهای شبانه تهران،راهی جاده لواسان و سپس راهی شمشک و روستای سفیدستان می‌شویم.خودرو را در قسمت پارکینگ روستا پارک نموده و بعد از آماده سازی وسایل ساعت ۴ و ۴۰ دقیقه صبح به سمت شمال شرقی روستا حرکت می‌کنیم.بلافاصله مسیر شیبدار و پرپیچ وخم شروع می‌شود.مسیر را از کوچه‌ باغ‌ها طی نموده و وارد مسیر کوهستان می‌شویم.بوی عطر گیاهان فضای کوهستان را دربرگرفته است. اطراف مسیر پر از گیاهان زیبای گلپر بوده و کوهستان را تزیین نموده است.(به علت برودت هوای منطقه،کوهستان کاملا سرسبز می‌باشد.)مسیر شیبدار را همچنان ادامه داده و از کنار صخره‌های ستونی گذر نموده و به سمت شرق (سمت راست) تغییر مسیر داده و بعد از طی نمودن مسیری شیبدار به محل چشمه آفتاب ندیده می‌رسیم.
undefinedچشمه آفتاب‌ندیدهمسیر شیبدار تا چشمه را با معده‌درد شدید و مشکل خواب رسیده‌ام و حتی احساس می‌کنم دیگر توان ادامه مسیر را ندارم.به ناچار با گروه توقف می‌کند. همگی نزدیک ربع ساعت به خواب رفته و عموحسن آب‌جوشی را آماده نموده و بعد ازصرف آب‌جوش معده‌ام کمی آرام می‌شود.بعد از مدتی وسایل را جمع و جور کرده و از کنار چشمه مسیر شرقی را با شیب ملایمی تا محل صخره‌ها ادامه می‌دهیم.بالای صخره‌ها جان پناه لجنی (نارنجی رنگ) در انتظار گروه،با اقتدار ایستاده است.شیب تند باسطح صاف را از کنار صخره‌ها طی نموده و پس از رسیدن به بالای صخره‌ها(با شیب بسیار ملایمی)،مسیر به سمت جان پناه طی می‌شود.
undefinedجان‌پناه لجنیبه محل جان پناه رسیده‌ام و کوهنوردان فراوانی در حال استراحت در کنار و داخل جان‌پناه هستند.به محض رسیدن در کنار جان‌پناه به استراحت و خواب کوتاه مشغول می‌شوم.عمو حسن و کوروش املتی خوشمزه را آماده کرده‌اند.بعداز صرف صبحانه و جمع آوری وسایل آماده پیمایش مسیر شمالی(سمت چپ) با شیب تند می‌شویم.
undefined حرکت به سمت خط‌الراس سرکچال‌هامسیر سمت شمال را با شیب متوسط شروع کرده و بالا می‌رویم؛ شیب مسیر رفته‌رفته تندتر ، نفس‌ها عمیق‌تر، قدم‌ها کوتاه‌تر و قلب‌ها به تندی می‌تپند.مسیر را با کندی هرچه تمام‌تر به بالا رفته و توقف های فراوان در مسیر می‌کنم.اولین یخچال برف در کنار سنگهای سیاه را نیز رد کرده و بعد از پیمایشی سنگین به خط‌الرّاس و قله سرکچال یک(۱) می‌رسم.
undefinedصعود به قلل سرکچالبه قلّه سرکچال یک رسیده‌ام و خستگی شدیدی را در بدنم احساس می‌کنم؛ درد معده‌ام کمتر شده است و همچنان بی‌خوابی آزارم می‌دهد.بالای قله بعد از توقف و استراحتی کوتاه، اقدام به گرفتن عکس‌های یادگاری کرده و سپس مسیر خط‌الراس را به سمت شرق حرکت می نماییم.ابتدا مسیر را با شیبی ملایم به پایین رفته و سپس به بالا صعود کرده و به سرکچال دو می‌رسیم. بعد از تماشا و گرفتن عکس‌های یادگاری مسیر را به سمت شرق ادامه می‌دهیم.مجددا مسیر را به سمت پایین فرود آمده و سپس رو به بالا صعود کرده و به قلّه سرکچال سه(۳) می‌رسیم.از بالای قلّه سرکچال سه،قلل توچال،خلنو، مهرچال و کلوم‌بستک را در اطرافمان با نمایی بسیار زیبا مشاهده کرده و سپس اقدام به فرود می‌نماییم.
undefinedفرود از قلهمسیر خط الراس را به سمت غرب برگشته و از کنار سرکچال دو(سمت جنوبی)، مسیر را به سمت جان‌پناه شن‌اسکی می‌نماییم. بعد از رسیدن به جان‌پناه با استراحتی کوتاه و صرف عصرانه، راهی مسیر چشمه آفتاب‌ندیده و روستای سفیدستان می‌شویم.ادامه مسیر سرسبز را به سمت چشمه حرکت نموده و بعداز نوشیدن آب خنک و پرنمودن بطری‌های آب استراحتی کوتاه می‌نماییم.مسیرهای پرپیچ و شیب‌دار را به سمت روستا طی نموده (متوجه حضور خرسی که در آن اطراف بوده نشده‌ام) و با رسیدن به روستا برنامه با موفقیت به پایان می‌رسد.
undefinedاطلاعات کوهنوردی undefinedارتفاع قله سرکچال یک(۱) :۴۱۳۰ مترundefinedارتفاع قله سرکچال دو (۲) :۴۱۶۰ مترundefinedارتفاع قله سرکچال سه(۳) :۴۲۱۰ مترundefinedمکان جغرافیایی :شرق قله کلوم بستک،شمال غربی قله‌های مهرچال و پیرزن‌کلوم، جنوب قله خلنو(بام تهران)،شمال شرقی روستای سفیدستانundefinedسطح برنامه:سنگین
درحفظ و نگهداری #طبیعت کوشا بوده و اقدام به دستکاری کوهستان و محیط زیست ننماییم.
undefinedدرپیام‌رسان‌ها کاوش کنیدundefinedundefined@mahdiloonotes

۱۰:۱۹

۷ مرداد

thumnail
صعود به قله سبلان
undefined#روح‌اله‌مهدی‌لو
روز جمعه ۵ مردادماه ۱۴۰۳ ساعت یک بامداد از روستای شابیل(استان اردبیل، شهرستان مشکین‌شهر، بخش لاهرود) راهی قلّه سبلان(عروس قلّه‌های ایران) معروف به #ساوالان(سلطان ساوالان) #سومین قلّه بلند‌ #ایران و #بام استان #اردبیل می‌شوم.
undefinedجان‌پناه شابیلبعد از آماده‌سازی تجهیزات ساعت یک بامداد از پارکینگ شابیل سوار بر لندرور حرکت به سوی جان‌پناه آغاز می‌شود.مسیر یک ساعته پر از سنگ و ناهمواری‌های فراوان بوده و بعد از طی مسیر سنگلاخی به جان‌پناهی(محل استراحت و شب‌مانی برای کوهنوردانی که قصد هم‌هوایی دارند) که گویا دهه ۵۰ توسط امریکایی‌ها جهت رصد فعالیت‌های شوروی ایجاد شده می‌رسیم.
undefinedحرکت به سمت یال جنوبیاز سمت جنوب غربی جان‌پناه در تاریکی هوا به سمت یال حرکت را آغاز نموده و از کنار یخچال می‌گذرم و به شیب تندی می‌رسم.به علت عدم خواب مناسب سیستم بدنم بهم ریخته و اجبارا در کنار پاکوب نیم ساعتی می‌خوابم و پس از بلند شدن مسیر شیب تند را به سمت بالا حرکت می‌کنم.هوا گرگ و میش است و گل‌های ریز سفیدرنگ کنار سنگها دیده می‌شود و مسیر پر از سنگ‌های متفاوت و بزرگ است.
undefinedحرکت به سمت سه راهی شابیل- آلوارسدر طی مسیر پیمایش علامت‌گذاری (جهت جلوگیری از رفتن کوهنوردان به پرتگاه) تا قلّه انجام شده و پاکوب هم وجود دارد.مسیر را با سختی تمام از پاکوب‌ها ادامه داده و از چند یخچال نیز عبور می‌کنم.هوا روشن شده و اطراف مسیر چندین دریاچه دیده می‌شود و کوهستان در محاصره ابرها بوده و بالای ابرها هستم.مسیر را با تماشای مناظر اطراف طی نموده و به محل سه راهی شابیل- آلوارس می‌رسم.
undefinedحرکت به سمت سنگ محرابشیب تندی را به سمت غرب بالا می‌روم ؛ باد تندی درحال وزیدن است و مسیر پر از سنگ و جمعیت کوهنوردان زیاد است. در مسیر با آقای قربانی آشنا شده و ادامه مسیر را باهم طی می‌نماییم. برای جلوگیری از اثرات باد شدید، بادگیر را از کوله درآورده و سریع می‌پوشم و بعد از مدتی پیمایش سنگین و نفس‌گیر به سنگ محراب(صخره‌ای بسیار بلند) می‌رسیم؛ بعد از مدتی استراحت و عکاسی به همراه آقای قربانی راهی مسیر قلّه می‌شویم.
undefinedپیش به سوی قلّهاز سنگ محراب تا قله مسیر کوتاهی بوده و بعد از پیمایش ده دقیقه‌ای از روی دو یخچال به قله سبلان که محل دریاچه‌ای زیبابوده می‌رسیم.خستگی تمام وجودمان را گرفته و توان حرکت وجود ندارد.در کنار دریاچه نشسته و محو تماشای دریاچه می‌شوم.
undefinedفرود از قلهبعد از عکاسی و تماشای دریاچه مسیر فرود را به سمت سنگ محراب در پیش گرفته و شیب تند را با احتیاط در شرایط باد شدید به همراه آقای قربانی به سه راه شابیل _آلوارس فرود می‌آییم.سپس مسیر یال را برگشته و جان‌پناه را از دور می‌بینم.به علت خستگی و اعتماد به افراد جلویی مسیری بسیار تند و پرتگاه را در پیش گرفته و دست به سنگ از کنار پرتگاه(به همراه آقای قربانی) به سختی فرود می‌آییم.(متاسفانه صبح امروز خانم کوهنوردی به علت سقوط سنگ در همین حوالی فوت نموده است.)باقی مسیر را که شیب کمی داشته طی نموده و به جان پناه می‌رسیم.در جان‌پناه سوار بر لندرور راهی روستای شابیل شده و برنامه با موفقیت پایان می‌یابد.
undefinedاطلاعات کوهنوردی undefinedارتفاع قله :۴۸۱۱ مترundefinedمکان جغرافیایی :جنوب‌غربی روستای شابیل(شهرستان مشکین‌شهر) و شمال روستای آلوارس(شهرستان سرعین)undefinedسطح برنامه:سنگین
درحفظ و نگهداری #طبیعت کوشا بوده و اقدام به دستکاری کوهستان و محیط زیست ننماییم.
undefinedدرپیام‌رسان‌ها کاوش کنیدundefinedundefined@mahdiloonotes

۱۳:۳۵

۹ مرداد

thumnail
قلّه سبلان(ساوالان)
درحفظ و نگهداری #طبیعت کوشا بوده و اقدام به دستکاری کوهستان و محیط زیست ننماییم.
undefinedدرپیام‌رسان‌ها کاوش کنیدundefinedundefined@mahdiloonotes

۴:۲۲

thumnail

۴:۲۲

thumnail

۴:۲۲

۳ شهریور

thumnail
سفر به روستای دلیر
undefined#روح‌اله‌مهدی‌لو
روز جمعه دوم شهریورماه ۱۴۰۳ راهی جاده زیبای چالوس جهت رسیدن به روستای ییلاقی دلیر می‌شوم.
undefinedرانندگی در جاده صبح زود از خواب بیدار شده و راهی جاده زیبای چالوس می‌شوم؛بعد از رد نمودن سلسله تونل‌ها و تونل کندوان وارد استان مازندران می‌شوم.از محدوده سدبالایی سیاه بیشه ترافیک سنگینی برجاده حاکم می‌شود (به علت ادغام اتوبان تهران-شمال و حجم بالای مسافران) و دو ساعتی را در ترافیک مشغول می‌شوم.حجم ترافیک در روستای سیاه بیشه کم و کمتر شده و از کنار نگهبانان شرقی جاده چالوس(روستاهای هریجان و ولی‌آباد) گذر کرده و بعد از طی نمودن جاده از میان صخره‌ها و ستون‌های سنگی به سه راهی کوهستان غرب(سه راهی روستای دلیر) رسیده و از سمت چپ(غرب) از جاده چالوس خارج شده و وارد کوهستان غرب می‌شوم.رودخانه پر آب،کوههای بلند و مملو از درختان سرسبز مسیر، در اولین ورود چشم‌ها را نوازش می‌دهد.از روی پل رودخانه خروشان کوهستان غرب، می‌گذرم و وارد مسیری پر پیچ‌وخم،شیب‌دار و جذاب شده و ارتفاع با سرعت خودرو مدام افزایش می‌یابد.مسیر را از دامنه‌‌ی کوه‌های سمت شمالی ادامه می‌دهم. طبیعت در حال نمایش مناظری بسیار زیبا در سمت چپ(جنوبی) می‌باشد.غرق تماشای کوهستان پوشیده از درختانی زیبا هستم.در ادامه مسیر با راهنمایی تابلویی در محل سه‌راهی به سمت راست، مسیر دلیر را با افزایش مداوم ارتفاع،در پیش گرفته و پیچ‌وخم جاده را در میان درختان زیبای کوهستان، در پیش می‌گیرم؛ سپس بعد از طی مسیری به سه راهی کوچکی(روستای نوکرس) رسیده و مسیر پرپیچ و خم سمت چپ را در میان درختان و آسمانی آفتابی ادامه داده و بعد از مدتی به روستای زیبای الیت و بلافاصله به روستای دلیر می‌رسم.
undefinedچشمه آبگرم به روستای کوهستانی،زیبا،سرسبز و خنک دلیر رسیده‌ام؛مسیر را ادامه داده و با رسیدن به سه راهی مرکز روستا، مسیر سمت راست را برای رفتن به چشمه آبگرم انتخاب می‌نمایم.بعد از طی نمودن مسیری کوتاه به محل پارکینگ خودروها رسیده و بعد از پیاده شدن و پیمایش در حدود ۱۵۰ متر در کنار رودخانه به چشمه آبگرم دلیر می‌رسم.مردم بومی روستای دلیر اعتقاد به خواص درمانی چشمه داشته و معتقدند که آب چشمه باعث درمان بیماری واریس و... است.
undefinedدیدار با علیرضا سام‌دلیری بعد از شستن و قرار دادن پاها در آب چشمه به داخل روستا برگشته و مشغول خوردن ناهار،ناگهان علیرضا سام‌دلیری را از دور می‌بینم.بعد از صرف ناهار با سام‌دلیری تماس گرفته و جویای احوالش می‌شوم و درمورد روستا از ایشان سوال نموده که بلافاصله اعلام می‌کند که کجایی و دعوت به خانه می‌کند.بعداز دیدار همراه سام‌‌ مسیر جنوب غربی روستا(مسیر هزار سنگک) را در پیش گرفته‌ و به گشت‌وگذار در منطقه زیبای هزارسنگک می‌پردازیم؛ با توقّفی کوتاه کنار رودخانه خروشان و تماشای یخچال‌های (سمت شمالی) کوه‌ها، به دعوت سام به خانه می‌آییم و در طبقه فوقانی خانه با منظره‌ای رویایی و اشراف کامل به روستا و کوهستان‌های جنوبی روستا، ساعتی را با نمای مناظر زیبا هم‌صحبت می‌شویم.استاد سام‌دلیری عزیز از وجود آبشار زیبای سیاه چشمان با ارتفاع ۱۰۰ متری در پشت قلّه روبرویمان(جنوب) و مسیر سه ساعته به آبشار خبر می‌دهند و مرا به رویای آبشار در هوای خنک و مطبوع دلیر پرتاب می‌کند(با برنامه‌ریزی دقیق در آینده به تماشایش قطعا خواهم رفت).
undefinedپایان برنامهبا خداحافظی از سام مسیر برگشت از روستای زیبای دلیر را در پیش گرفته و پیچ‌وخم‌های جاده را طی نموده و به جاده چالوس می‌رسم.به علت ترافیک سمت تهران و کرج جاده به سمت شمال یک‌طرفه شده و مامور راهنمایی و رانندگی زمان پایان طرح را تا نصف شب اعلام می‌کند ولی بعد از ساعتی طرح لغو شده و راهی مسیر برگشت به کرج می‌شوم و در نزدیکی‌های کرج و سپری نمودن ترافیک به کرج رسیده و برنامه پایان می‌یابد.
undefinedاطلاعات جغرافیایی undefinedمختصات جغرافیایی:`36.32614264623893`,`51.094271111137246`undefinedمکان جغرافیایی:استان مازندران،شمال شرقی روستاهای ناریان و پرچان(استان البرز،شهرستان طالقان)،جنوب شرقی قله علم‌کوه،جنوب کلاردشت(رودبارک،ونداربن)undefinedارتفاع روستا از سطح دریا:۲۱۰۰مترundefinedوضعیت آب و هوا:کوهستانیundefined جاذبه‌های طبیعی:آبشار سیاه چشمان،چشمه آبگرم وکوهستان‌های جنگلی و مرتفع با هوای مطبوع
در حفظ و نگهداری #طبیعت کوشا بوده و اقدام به دستکاری کوهستان و محیط زیست ننماییم.
undefinedدرپیام‌رسان‌ها کاوش کنیدundefinedundefined@mahdiloonotes

۱۸:۳۴

۳۰ شهریور

thumnail
سفر به آبشار آغشت
undefined#روح‌اله‌مهدی‌لو
روز جمعه سی‌ام شهریورماه ۱۴۰۳ راهی جاده برغان جهت سفر به روستای آغشت می‌شوم.
undefinedرانندگی درجادهاز کنار جاده زیبای برغان درحال گذرم که زباله‌های کنار جاده،باعث رنجش روح و روان دوستداران طبیعت است.جاده را طی نموده و بعد از گذر از روستای زیبا و تاریخی برغان به سمت غرب حرکت کرده و سپس با مشاهده تابلو «آغشت» مسیر را به سمت شمال تغییر داده و با گذر از روستاهای مسیر به روستای آغشت می‌رسم.
undefinedشروع برنامهبعد از پارک خودرو درمکانی مناسب، از کنار رودخانه حرکت به سمت شمال شروع می‌شود.حجم آب رودخانه نسبت به بهار بسیار کمتر شده است ولی زیبایی‌های مسیر و درختان سرسبز چشم‌ها را نوازش می‌دهد با پیمایش در کوهستان از نعمت آفتاب تابان بهره‌مند شده و سپس وارد جنگل‌ها و کنار رودخانه می‌شوم و در سایه سار درختان تا محل سه‌راهی (محل تلاقی رودخانه‌های قله‌های مردنوراز و شاه‌کرم) را طی می‌کنم و از سه راهی به سمت چپ و شمال شرقی تغییر مسیر می‌دهم.این مسیر مملو از درختان بید(اکسیژن‌ساز و خنک‌کننده) بوده و کمی بعد وارد مسیر کوهستانی و بالای دره‌ها می‌شوم؛حرکت از بالای دره و پرتگاهها بسیار جذاب بوده و باهمان سرعت تا محل انجیرداران(محل چشمه و درختان انجیر واقع در سمت شمالی مسیر) حرکت می‌کنم.
undefinedحرکت به سمت آبشاربعد از گذر از محل انجیرداران تمشک‌های کوهی در دره چشمها را نوازش می‌کند(گویا ضیافت تمشک خوری در راه است)؛ بعد از صرف تمشک‌های خوشمزه آغشت، ادامه مسیر را از میان رودخانه تا نزدیکی صخره‌های بلند ادامه می‌دهم و سپس ازسمت راست و صخره‌ها با نمایی از دره درپایین و پرتگاه‌های کوچک تا محل آبشار حرکت می‌کنم.به محل آبشار رسیده‌ام ولی از آن حجم فراوان آب،خبری نیست و قطراتی در حال بارش بر حوضچه آبشار با صدایی جذاب انتظارم را می‌کشد.درمحل آبشار نشسته و از سقوط قطرات آب و صدای جذاب آن‌ها روح و روانم آرامش خاصی یافته و خستگی‌ از تن و روحم بیرون می‌رود.
undefinedپایان برنامه بعداز تماشای آبشار بی‌آب آغشت و گرفتن عکس‌های یادگاری مسیر برگشت را در پیش گرفته و با رسیدن به محل انجیرداران از شیب بالا رفته و به محل درختان انجیر و چشمه می‌رسم.زمان بسیار خوبی رسیده‌ام؛ انجیرها کامل رسیده‌اند و چشمانم را نوازش می‌کنند؛ بعداز صرف انجیرهای خوشمزه و نوشیدن آب از چشمه، راهی مسیر برگشت به روستای آغشت و محل خودرو می‌شوم و برنامه بدون چالش خاصی به پایان می‌رسد.
undefinedاطلاعات طبیعت‌گردی undefinedمختصات جغرافیایی :36.0214257, 50.9007328undefinedمکان جغرافیایی :جنوب غربی قله مردنوراز و شمال شرقی روستای آغشت
درحفظ و نگهداری #طبیعت کوشا بوده و اقدام به دستکاری کوهستان و محیط زیست ننماییم.
undefinedدرپیام‌رسان‌ها کاوش کنیدundefinedundefined@mahdiloonotes

۱۴:۵۳

۳ مهر

thumnail
سفر به آبشار آغشت
جمعه سی‌ام شهریورماه ۱۴۰۳
درحفظ و نگهداری #طبیعت کوشا بوده و اقدام به دستکاری کوهستان و محیط زیست ننماییم.
undefinedدرپیام‌رسان‌ها کاوش کنیدundefinedundefined@mahdiloonotes

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴

thumnail

۱۴:۲۴