عکس پروفایل مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلابم

مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلاب

۲۴۴عضو
عکس پروفایل مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلابم
۲۴۴ عضو

مثلِ بهشتیlنسل جدید انقلاب

به جای کفایت به بهشتی‎خوانی، بکوشیم بهشتیِ زمانه‎مان شویم!
معرفی کانال: https://ble.ir/mesle_beheshti/3607273418994690926/1734464615116
ارتباط با ما:@mohammadmahdytehrani
undefinedتحریرالشام؛ فرصت یا تهدید
undefinedمجید فاطمی‌ارفع
چکیده: تحریرالشام اگرچه ملغمه‌ای از تفکرات سلفی و اخوانی و القاعده است اما اگر علمای جهادی و بصیر اهل سنت مراقبت کنند می‌توانند از همین مجاهدین، لشکری بر علیه نظام سلطه جهانی و رژیم اسرائیل به راه بیاندازند.
undefinedبا توجه به اینکه عقبه‌ی فکری و ایدئولوژی تحریرالشام، جمعیت اخوان المسلمین است به نظرم لازم است درباره‌ی تفکر اخوانی‌گری از پیدایش در مصر تا گسترش در کشورهای‌اسلامی و انشعابات آن و شاخه های نظامی آن بیشتر بدانیم. إخوانُ المُسلِمین گروهی سنی‌مذهب و دارای تفکرات سلَفی هستند. اخوان المسلمین طرفدار تقریب مذاهب اسلامی و از بدو پیروی انقلاب اسلامی ایران، حامی جمهوری اسلامی ایران بوده و ضد امپریالیسم و رژیم اسرائیل هستند این گروه با تأثیرپذیری از اندیشه‌های دینی و سیاسی سید جمال‌الدین اسدآبادی، محمد عَبدُه، سیدِ قُطب و محمد غزّالی به‌جهت مقابله با سلطه‌گری کشورهای استعمارگر و جلوگیری از انحرافات دینی مسلمانان، در سال ۱۹۲۸م ( ۱۳۰۷ شمسی) توسط حسن اَلْبَنا در شهر اسماعیلیه مصر پایه‌گذاری شد.
undefinedبا جرأت عرض می‌کنم بر اساس جمله‌ی معروف شهید حاج قاسم سلیمانی که فرمود: «میزان فرصتی که در تهدیدها وجود دارد در خود فرصت‌ها نیست به شرط اینکه نترسیم و نترسید و نترسانید...» معتقدم با روی کار آمدن تحریرالشام می‌شود این تهدید را تبدیل به فرصت کرد. یعنی روی کار آمدن تحریرالشام می‌تواند بلای جان آمریکا و اسرائیل و حاکمان منافق کشورهای اسلامی ( مصر، اردن، ترکیه، عربستان و امارات ) شود.
undefinedگسترش اخوان المسلمین و اقدامات نظامی
undefinedبا شکل‌گیری اخوان المسلمین، و با ارتباطی که بین علمای اسلامی در بلاد مختلف صورت گرفت به تدریج این تفکر در کشورهای اسلامی در آسیا و شمال آفریقا گسترش پیدا کرد.جمعیت اخوان المسلمین برای رسیدن به آرمان‌های دینی، فرهنگی، نظامی و سیاسی به مبارزه مشغول بوده و هستند؛ به‌همین دلیل، چند بار به‌دست حاکمان مصر منحل شده و تعدادی از اعضای این گروه، اعدام شده‌اند. رهبران اخوان المسلمین، به اسم «مُرشدِ کُلّ» شناخته می‌شوند. آن‌ها در برخی از کشورهای اسلامی مانند مصر، ترکیه، سوریه، فلسطین، سودان، یمن، تونس، ایران و اردن فعالیت سیاسی و اعتقادی دارند.
undefinedدر برخی از کشورها گروه‌هایی با همین تفکر سلفی اقدام به تشکیل شاخه‌های نظامی کردند که البته هیچکدام از آن‌ها تاکنون موفقیتی به دست نیاوردند. یکی از این شاخه‌های نظامی که شهرت جهانی هم کسب کرد «سازمان القاعده» بود که توسط «أسامة‌بن‌لادن» تأسیس شد اما به دلیل دوری از تفکرات اصیل اخوانی و تحت تأثیر سازمان‌های جاسوسی غربی به انحراف کشیده شد و نهایتاً با مرگ رهبرش، از بین رفت.
undefinedگروه دیگری مانند «طالبان» اگرچه عده‌ای سعی می‌کنند آن را کاملا جدای از تفکر اخوانی تلقی کنند اما نمی‌شود گفت رهبران این گروه بدون تأثیر از تفکرات اخوانی باشند که در حال حاضر موفق شدند در افغانستان، به حکومت برسند.
undefinedتحریرالشام اگرچه ملغمه‌ای از تفکرات سلفی و اخوانی و القاعده است اما اگر علمای جهادی و بصیر اهل سنت مراقبت کنند می‌توانند از همین مجاهدین، لشکری بر علیه نظام سلطه جهانی و رژیم اسرائیل به راه بیاندازند.
undefinedارتباط ایران و اخوان‌ المسلمین 
undefinedاخوان المسلمین که سنی مذهب و دارای تفکرات سلفی‌گری بوده، برخلاف سلفی‌های وهابی، به دنبال اتحاد و تقریب مذاهب اسلامی میان شیعه و سنی هستند. آن‌ها به دعوت عالمان شیعه، اقدام به تشکیل «دار التقریب المذاهب الاسلامیة» کرده‌اند. 
undefinedپس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷شمسی، تعدادی از اعضای اخوان المسلمین، به ایران سفر نموده و در ملاقات با امام خمینی، این پیروزی را به وی و ملت ایران تبریک گفتند؛ این ارتباط همچنان باقی بود اما بعد از بروز اختلافات سیاسی بین اخوان المسلمین با حکومت سوریه (بشار اسد) و حمایت ایران از حکومت قانونی آن کشور، روابط اخوانی‌ها با ایران به سردی گرایید. و از طرفی نفوذ تفکر وهابی‌گری (ضد شیعه) در بین اخوانی‌ها منجر به ایجاد دشمنی و عداوت با ایران و جبهه مقاومت شد.
undefinedمن معتقدم با سقوط نظام بشار اسد در سوریه، دوباره می‌شود با بزرگان و رهبران اخوان المسلمین و علمای اصیل اخوانی ارتباط برقرار نمود و به این اختلافات پایان داد. اگرچه واقعیت تلخی که اتفاق افتاده این است که تفکر تقریبیِ اخوانی، جای خود را به تفکر سلفی وهابی داده و فضا به شدت ضد شیعه است اما معتقدم هنوز هم می‌شود راه ارتباطی از طریق تقریب مذاهب شکل بگیرد که اینجا نقش علمای اسلامی در بلاد مختلف می‌تواند حیاتی باشد.منبع: شبستان@mesle_Beheshti

۱۹:۱۲