ربیون مقاومت
نویسنده: استاد محمدرضا عابدینی
یکی از نیازهای امروز ما در میان عموم جامعه متدین، در جبههی فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی و حلقههای میانی انقلاب اسلامی و چه بسا در کل جبهه مقاومت و برادران مجاهدی که در خط مقدم در حزبالله لبنان و حماس فلسطین هستند. داشتن یک الگوی فکری و عملی صحیح اسلامی و قرآنی برای فهم صحیح میدان و اقدام به هنگام و درست است. یکی از الگوهای قرآنی که در تبیین شرایط امروز ما در نبرد میان حق و باطل بسیار کاربردی است، الگوی ربیون است که در آیه 146 سوره مبارکه آل عمران به عنوان یک قاعده برای جببه حق در ابتلائات شدید و از جمله در معرکه جنگ به آن تصریح شده است «وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَكَانُوا ۗ وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ»
۱۳:۵۲
مجموعه حاضر که با عنوان «تاملات قرآنی» تقدیم علاقه مندان می شود، شامل سلسله مباحث تفسیر ترتیبی استاد سید محمدمهدی میرباقری است که می تواند در رویکردهای تفسیری مبتنی بر معارف اهل بیت(ع) گامی رو به پیش شمرده شود.استاد ارجمند در گفتارهای تفسیری خود، بعد از تبیین چارچوب سوره ها مبتنی بر نگاه علامه طباطبایی(ره) و بزرگان دیگر، تلاش می کنند تا براساس معارف اهل بیت(ع) طرح باطنی تر و کلان تری از پیوستار و سیره سوره و فرازهای آن ارائه کنند.سومین مجلد از تاملات قرآنی به تفسیر سوره های فیل، ایلاف، انسان، کوثر و فجر میپردازد.
۱۷:۲۷
کتاب صحیفه فاطمیه، شامل ادعیه حضرت زهرا س است، که ۸ سال پیش، به همت مدرسه دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران، از منابع شیعه، گرداوری شده، و طی این مدت، فعالیت های پژوهشی و تطبیقی ارزشمندی حول ادعیه آن صورت گرفته است. مخاطبان محترم میتوانند با رجوع به سایت صحیفه فاطمیه، از این آثار، دیدن کنند.
۱۶:۲۸
۱۴:۰۰
براى ترسیم چهره ملکوتى دُخت رسول خدا(ص) و تبیین ابعاد شخصیت بىنظیر زهراى اطهر(س) کسى بهتر از امیرالمومنین(ع) نمىتواند لب به سخن بگشاید. امیرالمومنین(ع) از عمق ایمان و صفاى دل فاطمه(س) خبر داشت و اوج گرفتن وى را در آسمان معرفت شاهد بود و از تلاطم امواج محبت در سینه دریایى زهرا حکایتها داشت. امیرالمومنین(ع) عظمت روح زهرا را مىشناخت و تعظیم ملائکه بزرگ الهى را در برابر استوارى و صلابت وی مشاهده کرده بود و بر خود میبالید که همسرى همچون زهرا دارد.
۱۴:۵۳
قرآن دریایی است عمیق گسترده پربارعمیق است؛ روح و نور و تفسیر دارد.و گسترده است؛ بر تمام راه دراز انسان و بر تمام ابعاد وسیع او نظر دارد.و پربار است؛ چون برای این همه برنامه دارد. قرآن دریایی است عمیق گسترده پربارو دیدار با این عمیق گسترده همان قدر که حاصلخیز میتواند باشد توان سوز نیز هست. هدف در این دیدار شناخت ،نور هدایت عظمت عمق دقت زیبایی و اعجاز و روابط آیه هاست.
۱۴:۲۷
صدای اذان بلند شد. از دوران کودکی نماز میخواندم؛ اگرچه خیلی از قواعدِ آن را درست نمیدانستم. صدای نماز پدرم یادم است، همراه با دعای پس از سجده که پیوسته زمزمه میکرد: الهی به عزّتت و جلالت، خارم مکن به جرم گُنَه شرمسارم مکن مرا شرمساری به روی تو هست مکن شرمسارم مرا پیشِ کس
۱۴:۱۱
راه آهن ایران مدتها باعث جرو بحث بود. مصدق رضاشاه را متهم میکرد که آن را به این دلیل ساخته است که انگلیسیها در ۱۹۴۱م [۱۳۲۰ شمسی) آسانتر بتوانند به کشور حمله کنند. هزینه احداث آن بدون شک بسیار گران تمام شده زیرا در ۱۹۳۸م (۱۳۱۷ شمسی) ثلث هزینههای دولت صرف راه آهن شده بود خط دوم هم که میبایست مشهد را به تبریز متصل سازد در ۱۹۳۸ آغاز شد؛ [اما] تا (۱۹۵۸م ۱۳۳۷ شمسی) کامل نشد.
۱۶:۱۵
۲۰:۳۹
۲۰:۳۹
۲۰:۳۹
۲۰:۳۹
۸:۱۵
۱۴:۰۸
۸:۴۰
از محوریترین و اساسیترین اعتقادات شیعه که سهم بسیار فراوانی از آیات و روایات را به خود اختصاص داده است، مسئلهٔ اعتقاد به وجود حجت الهی است که زمین هیچگاه از آن خالی نیست.
در روایات ما آمده است: اگر در زمین دو نفر زندگی کنند، یکی از آن دو نفر حجت خداست؛ چون خدا با وجود او دیگر هیچ عذر و بهانهای را نمیپذیرد. کسی نمیتواند بگوید من دین حق و راه حق را نشناختم و کسی را نداشتم هدایتم کند و به سعادت برساند. اینها از هیچکس پذیرفته نیست؛ چون خدا حجت دارد و احدی بر خدا حجت ندارد.
۱۶:۱۲
حرف که می زدم، خمپاره ها سوت می کشیدند و روی آب نزدیک کمین فرود می آمدند؛ ولی برای روحیه دادن به نیروها، چاره ای جز این ندیدم که ایستاده حرف بزنم. کم کم ترس بچه ها ریخت. من هم کنار آب نشستم و گل پاهایم را شستم. آب، خوردنی نبود. بوی گند و تعفن آب حال آدم را به هم می زد؛ ولی بچه ها قمقمه هایشان را با طناب داخل همان آب می انداختند تا پر شود. یکی از بسیجی ها یک قمقمه آب به من داد. تشنه بودم؛ اما نخوردم. بسیجی گفت: «حاجی نگران نباش. آب جزیره نیست، از تانکر آب پر کرده ام و تا حالا نخورده ام.» هرچه تعارف کرد، آب نخوردم. وقتی از خط برمی گشتم، گفتم: «خدایا سخت است کنار این همه آب، و بی آبی و تشنگی.»
۱۴:۳۶
۸:۲۵
در روایات داریم که هیچ گناهی را کوچک نشمرید؛ استصغار الذنب یکی از آن چیزهای مذموم است در یک روایت داریم که کسانی میگویند اگر گناهی که خدا برای آن ما را خواهد گرفت فلان چیز و فلان چیز باشد اینکه چیزی نیست؛ در روایات این [کار] مذمت شده. چطور چیزی نیست؟ تخلف و هر گناهی مثل یک جراحتی است که در روح شما وارد شد؛ این جراحت را باید مرهم بگذارید تا از بین برود والا میماند و آن روزی که خدای متعال سر و کارش با جان ما و دل ما و خُلقیات ما و روحیات ما است اینها همه خودش را بروز میدهد؛ سرنوشت ما را همینها تعیین میکند باید حلش کرد، باید درستش کرد. لذاست که به یاد گناه بودن فکر کردن گناه های گذشته را به یاد آوردن انسان را به توبه میرساند انسان خیلی از گناه ها را اصلاً از یاد میبرد؛ به اینها باید فکر کرد.
۱۶:۲۹
۱۳:۰۴