عکس پروفایل رسانه، سواد، فرهنگ، دوره ۳۳ر

رسانه، سواد، فرهنگ، دوره ۳۳

۵۸عضو
thumbnail
ویژگی‌های زندگی در دنیای دیجیتال

۹:۵۵

thumbnail
undefined زندگی ابری
در روزگاری نه‌چندان دور، آدم‌ها روی کره‌ی زمین زندگی می‌کردند. خانه‌های آدم‌ها روی زمین ساخته شده بود و همه‌ی نیازها و خواسته‌هایشان در فضایی «مادی» و «ملموس» برطرف می‌شد. رشد و پیشرفت آدمی‌زاد هم در نسبتش با جهان خاکی تعریف می‌شد.اما روزی از روزها سروکله‌ی گروه عجیبی از ابرها در بالای خانه‌های آدم‌ها پیدا شد... ابرها سرتاسر کره‌ی خاکی را فراگرفتند و از هر ابری چهار ریسمان به پایین انداخته شد؛ «بی‌زمانیundefined»، «بی‌مکانیundefined»، «بی‌جسمیundefined» و «نافراموشیundefined» ...
undefined دستور مصرف: این چهار ویژگی را هر روز و «هر بار» که به اینترنت وصل می‌شوید، با خود مرور کنید...

۹:۵۵

thumbnail
undefined ریسمان اول: بی‌زمانیundefined
undefined شب زمان آرامش است. لذا آنرا آلوده به تشویش موبایل، گیم، اینترنت و ... نکنید. در غیر اینصورت کیفیت خواب شما بسیار افت می‌کند. چراکه در تمام طول شب، مغز شما نمی‌خوابد، درگیر حلاجی آخرین اطلاعاتی است که قبل از خواب دریافت کرده است. undefined برنامه‌ای برای مصرف رسانه‌ای خود داشته باشید؛ چه ساعتی چند ساعت چه چیزی را مصرف می‌کنید؟
undefined اپلیکیشن مدیریت زمان استفاده از موبایل:cafebazaar.ir/app/com.zerodesktop.appdetox.qualitytime

۹:۵۵

thumbnail
undefined ریسمان دوم: بی‌مکانیundefined
undefined دسترسی خود به رسانه‌های دیجیتال را مکان‌مند کنید؛ در خانه یک مکان مشخص را برای استفاده از موبایل مشخص کنید.undefined همان‌طور که شما بی‌مکان هستید و به همه‌جا دسترسی دارید، دیگران هم به شما دسترسی دارند... مراقب حریم خصوصی خود باشید؛ در دنیای ابری، دیوار و حصار وجود ندارد...
undefined رصد آنلاین پروازهای سراسر دنیا:flightradar24.comundefined رصد آنلاین موقعیت کشتی‌های سراسر دنیا:marinetraffic.com

۹:۵۵

thumbnail
undefined ریسمان سوم: بی‌جسمیundefined
undefined بی‌جسمی باعث می‌شود هیچ‌وقت نتوان به هویت (یعنی جنسیت، اخلاقیات، وضعیت مالی و ...) افراد در فضای مجازی اطمینان کرد؛ براین‌اساس میزان اعتماد ما به افراد در فضای مجازی باید بسیار کنترل شده و با احتیاط باشد.
undefined قواعد اخلاقی و دینی در فضای حقیقی با فضای مجازی هیچ تفاوتی ندارد. اگر در فضای حقیقی ‌بی‌احترام به بزرگترها، نگاه به نامحرم، شوخی با جنس مخالف و ... محل اشکال و آسیب است، همین مصادیق در فضای مجازی (مثل دیدن پروفایل و تصویر نامحرم، چت و شوخی با جنس مخالف، سلام نکردن به بزرگتر و ...) نادرستند. یادمان باشد خدای فضای حقیقی، خدای فضای مجازی هم هست!
undefined دوستی و اعتماد در فضای حقیقی بر مبنای شناخت تدریجی و گام به گام شکل گرفته است؛ درست مثل صخره‌نوردی. براین‌اساس امتداد دوستی حقیقی به فضای مجازی - با رعایت ضوابط و اصول اخلاقی رابطه دوستانه - ایرادی ندارد. اما شکل‌گیری دوستی در فضای مجازی و گسترش آن به فضای حقیقی، محل خطر است. دوستی مجازی مثل مرد عنکوبتی است؛ لحظه‌ای شکل می‌گیرد و وصل می‌شود، اما لحظه بعدی جدا و رها می‌گردد. باید احتیاط کرد...
undefined برای دیدن فیلم‌کوتاه رومانیایی درباره جعل هویت مجازی کلیک کنید.

۹:۵۶

thumbnail
undefined ریسمان چهارم: نافراموشیundefined
undefined رفتارهای ما در فضای مجازی ثبت و ضبط می‌شود. پست‌هایی که منتشر یا لایک می‌کنیم، افرادی که دنبال می‌کنیم، صفحاتی که می‌بینیم، سایت‌هایی که ثبت نام می‌کنیم، اطلاعاتی که از خودمان منتشر می‌کنیم و فایل‌ها و تصاویری که آپلود می‌کنیم، همگی مثل ردپایی در این فضا از ما باقی می‌مانند... باید الان مراقب باشیم، که بعدا گرفتار و پشیمان نشویم...
undefined برای دیدن فیلم کوتاه «پیش از آنکه پست کنی، فکر کن...» کلیک کنید.

۹:۵۶

thumbnail
undefined منابع تکمیلی: مقاله زندگی ابری و چهار ریسمانی که به آن درآویخته‌ایم
بحث این جلسه، برگرفته از مقاله‌ای استعاری، زیبا و عمیق «زندگی ابری و چهار ریسمانی که به آن درآویخته‌ایم» بوده است. پیشنهاد می‌شود برای آشنایی کامل‌تر با ۴ ویژگی اصلی دنیای مجازی، این مقاله را بخوانید. (undefinedزمان لازم برای مطالعه: کمتر از ده دقیقه)
undefined متن کامل این مقاله خواندنی:http://azsarnevesht.ir/post/306

۹:۵۶

thumbnail
توصیهٔ حکیمانهء جناب باراک اوباما (لعنت‌الله علیه) به نوجوانی که می‌خواست رییس‌جمهور آمریکا بشود...
#نافراموشی

۱۰:۴۸

در حال حاضر نمایش این پیام پشتیبانی نمی‌شود.

thumbnail
داده‌کاوی و مِه‌داده

۱۸:۰۲

undefined آشنایی با داده‌کاوی (Data Mining)undefined تعریف مِه‌داده (Big Data)undefined مثال از کاربردهای واقعی داده‌کاوی - آمازون و پیش‌بینی خرید مشتریان - رسوایی فیسبوک و کمبریج آنالیتیکا در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا - شیوه تحلیل اطلاعات توسط گوگل - استفاده از داده‌های زیستی - کاربردهای گوگل ترندز: بررسی اثرگذاری صداوسیما، پیش‌بینی انتخابات و ...undefined جمع‌بندی: اطلاعات طلاست! - چرا مهم است اطلاعاتمان دست کی باشد؟

۱۸:۰۳

thumbnail
undefined ماینر دادهداده‌ها یا Data را می‌توان از طریق همفکری گروهی و تحلیل منطقی به اطلاعات (Information) تبدیل کنیم. اما مسلماً در دنیای واقعی، چند میلیون اطلاعات را که دونه دونه با «هوش انسانی» تحلیل نمی‌کنند! پس اینجاست که «هوش مصنوعی» قدرت‌نمایی می‌کند ...
در دنیای واقعی، صاحبان «پلتفرم» (مثل گوگل، اینستا، تلگرام، آپارات و ...) از کوهِ «داده»ها (مثل زمان ماندن در یک صفحه، کلیک روی لینک‌ها، حرکت ماوس، مشخصات سیستم، هیستوری بازدیدها، سابقه جستجو، فالوور و فالووینگ‌ها و ...) که از «کاربران» خود (مثل من و شما!) جمع کرده‌اند، به کمک روش‌های «داده‌کاوی» (Data Mining) اطلاعات متنوعی (مثل علایق و سلیقه‌ها، طرز تفکر، گرایش سیاسی، سطح تمکن مالی، موقعیت شغلی و ...) استخراج و تولید می‌کنند و ... با آن چه می‌کنند؟!به مثال‌های undefined توجه بفرمایید:

۱۸:۰۳

thumbnail
undefined مثال داده‌کاوی: پیش‌بینی خرید توسط آمازونسایت آمازون - دیجیکالای آمریکاییها - با تحلیل رفتار کاربران در اینترنت (مدت ماندن در یک صفحه، سابقه جستجوها، خریدهای قبلی و ...) حدس می‌‌زند که قصد خرید چه چیزی را دارند و خودش جلوجلو آن محصول را برایشان آماده و به نزدیک‌ترین انبار محل سکونت آنها ارسال می‌کند!undefined
undefined فقط راستی... حالا که آمازون اینقدر خوب کاربرانش را می‌شناسد و می‌داند چه می‌خواهند، این احتمال وجود ندارد بتواند نیازهای کاربران را هم به دلخواه خودش «دستکاری و جهت‌دهی» کند؟ یعنی کاری کند که چیزی که او (آمازون) می‌خواهد، بخواهیم...؟! به این می‌گویند «هک شخصیت»! آیا اندیشه نمی‌کنید...؟undefined
undefined نمونه ایرانیundefined این مدل بازاریابی؟ تبلیغات رفتارمحور «شرکت یکتانت»! برای اطلاعات بیشتر این را حتماً بخوانید.

۱۸:۰۳

thumbnail
undefined مثال داده‌کاوی: فیسبوک و انتخابات ۲۰۱۶ آمریکاشرکت «کمبریج آنالیتیکا» یک شرکت مشاوره سیاسی انگلیسیundefined است که در جریان انتخابات ۲۰۱۶ آمریکاundefined با کمپین ترامپ همکاری می‌کرد. این شرکت از طریق یک اپلیکیشن موبایل اطلاعات فیسبوک کاربران (مثل نام، محل سکونت، لایک‌ها، دوستان و ...) را جمع کرد و از طریق آن گرایش‌های سیاسی ۸۰ میلیون آمریکایی را استخراج کرد.
در مرحله بعد، کمپین ترامپ با کمک این اطلاعات و با همکاری فیسبوک، تبلیغات انتخاباتی اختصاصی و متناسب با روحیات هر کاربر را در صفحه فیسبوک وی نشان می‌داد؛ مثلا برای یک کاربر طرفدار ترامپ نتایج نظرسنجی‌های به نفع ترامپ و قریب الوقوع بودن پیروزی وی را نشان می‌داد. و یا برای کاربران مخالف او تصاویری از سوتی‌های رقیب ترامپ، خانم هیلاری کلینتون، یا نقاط ضعف کارنامه وی را نمایش می‌داد... و به این ترتیب به طور غیرمستقیم بر نظر شمار زیادی از کاربران آمریکایی و رای آنها به ترامپ اثر گذاشت!
undefined ابعاد این رسوایی دو سال بعد از انتخابات افشاء و منجر به احضار مارک زاکربرگ، موسس فیس‌بوک، به کنگره آمریکا و عذرخواهی رسمی وی شد و تعهد داد دیگر شرکتش اطلاعات کاربران آمریکایی را به شرکت‌ها و کشورهای خارجی ندهد.
undefined توجه کنید که نمایندگان کنگره آمریکا زاکربرگ را فقط برای سوءاستفاده از اطلاعات کاربران آمریکایی مؤاخذه کردند. اما نه نمایندگان کنگره و نه زاکربرگ هیچ مشکلی با استفاده از اطلاعات کاربران غیرآمریکایی فیسبوک، اینستاگرام، واتساپ و ... در راستای منافع دلخواه دولت و کشورشان ندارند...!
undefined برای اطلاعات بیشتر درباره این رسوایی اطلاعاتی این و این را ببینید.

۱۸:۰۳

thumbnail
undefined مثال داده‌کاوی: تله گوگلگوگلِ با شبکه گسترده – و البته جذّاب – محصولات خود (از سرچ و جیمیل و عکس و مپ بگیرید تا یوتیوب و اندروید و محصولات سخت افزاری موبایل و لپ‌تاپ!) چه بخواهیم چه نخواهیم بالاخره ما را جایی در دام خود گیر انداخته است!
undefined حالا تصور کنید وقتی از چهار فاکتور فروشگاه، آن همه اطلاعات درباره آقای تقوی و خانواده‌اش استخراج کردیم، پس گوگل با این حجم از اطلاعاتی که دارد از ما چه می‌داند...؟!
undefined گوگل‌مپ چطور از طریق تحلیل اطلاعات کاربران، ترافیک را تشخیص می‌دهد؟! این را ببینید.

۱۸:۰۴

thumbnail
undefined مثال داده‌کاوی: تحلیل داده‌های زیستینرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مختلفی هستند که داده‌های زیستی من و شما را (مثل ضربان قلب، میزان پیاده‌روی و تحرک، قد، وزن، غذاهایی که می‌خوریم و ...) برای ارائه تحلیل و خدماتی مثل محاسبه کالری، تدوین رژیم غذایی و لاغری، رصد میزان فعالیت و ... جمع‌آوری می‌کنند. اما هیچ تصور کرده‌اید این داده‌ها، در حجم کلان چه اطلاعات ارزشمندی را می‌تواند برای صاحبان آن فراهم کند؟!
undefined مثلا اینکه از تحلیل داده زیستی ایرانی‌هاundefined بفهمیم چقدرشان اضافه وزن دارند؟ چقدرشان بیماری قلبی دارند؟ مقدار تحرکشان چقدر است؟ و ... به درد شرکت‌های تبلیغاتی، شرکت‌های داروسازی و تولید مکمل ورزشی و حتی سازمان‌های جاسوسی نمی‌خورد؟
undefined و یا فرض کنید رئیس‌جمهور ایران در سال ۱۴۴۰، که احتمالا الان نوجوانی ۱۴-۱۵ ساله مثل شماهاست، از همین سن همه اطلاعات زیستی‌اش در اپل واچش ذخیره شده باشد. احیاناً خطرناک نیست که اپلundefined - و دولت آمریکاundefined - از همه سوابق پزشکی رئیس جمهور ما با خبر باشد...؟؟ از این طریق بداند رئیس جمهور چه بیماری‌هایی دارد یا چه غذاهایی را بیشتر دوست دارد و اینطوری مثلا ترور بیولوژیکش کند؟!undefined

۱۸:۰۴

thumbnail
undefined مثال داده‌کاوی: پیش‌بینی نتیجه انتخاباتحدس زدن نتیجه انتخابات برای مردم معمولی یک تفریح و سرگرمی است. اما برای رجال سیاسی، صاحبان شرکت‌ها، مدیران سازمان‌ها، دولت‌های دوست و خصوصاً دشمن مسئله‌ای بسیار حائز اهمیت است؛ تا بدانند تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد کدام نامزد سرمایه‌گذاری کنند!
undefined و این کار به کمک داده‌کاوی ممکن شده است. شرکت‌های داده‌کاوی از طریق استخراج و تحلیل داده‌های سطح وب مثل محتوای کامنت کاربران، لایک‌ها، تعداد فالوورها، میزان محتوای تولید شده و ... محبوبیت نامزدها را رصد می‌کنند و نتیجه انتخابات را تقریب خوبی پیش‌بینی می‌کنند.
undefined نمونه ایرانیundefined این شرکت‌‌ها که اتفاقاً در زمینه پیش‌بینی انتخابات‌ سال‌های ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۰ فعالیت‌ها و گزارش‌های جالبی منتشر کرده است شرکت دانش‌بنیان لایف است. پیشنهاد می‌کنم سایت و وبلاگ این مجموعه را ببینید.

۱۸:۰۴

جمع‌بندی: اطلاعات طلاستدر این درس دیدیم که داده‌های به ظاهر بی‌اهمیت و بی‌ربط، وقتی کنار هم قرار می‌گیرند و پازل🧩 کلان‌داده را تکمیل می‌کنند، چه اطلاعات مهمی را شکل می‌دهند و شرکت‌های اکوسیستم دیجیتال از تحلیل و فروش این اطلاعات چه سودی کسب می‌کنند!
undefined نتیجه‌گیری: پس حالا که داده‌ها مهم‌اند، چون اطلاعات مهمی از آنها استخراج می‌شود، آیا مهم نیست که این داده‌ها توسط «چه کسی» و در «کجا» ذخیره و نگهداری می‌شوند؟؟
undefined گوگل چطور پول در می‌آورد؟ این را ببینید.

۱۸:۰۴

در حال حاضر نمایش این پیام پشتیبانی نمی‌شود.

آزمون روز شنبه ۲۵ اسفند از مباحث نیم‌سال دوم یعنی:undefinedشش کلاه تفکرundefinedدیجیتال و توسعه فاواundefinedمبانی فنی اینترنت و وب undefinedحکمرانی سایبریundefinedزندگی ابریخواهد بود.مبحث داده‌کاوی چون هنوز تمام نشده در آزمون نمی آید.

۵:۳۸