عکس پروفایل nashraran

nashrara

۴عضو

۳ مرداد ۱۴۰۲

نگاهی به مفهوم «استاتیک» و «دینامیک» در زمینه (کانتکست) محتوا و مقایسه ای بین وضعیت فضای مجازی فارسی و انگلیسی از این نظر
مفهوم محتوای استاتیک که به صورت "محتوای ثابت یا ایستا" قابل ترجمه است در مقایسه با محتوای داینامیک که به صورت "محتوای پویا یا متحرک" قابل ترجمه است در ابتدا در زمینه ی انواع وب سایت مطرح گردید و وب سایت ها رو به نوع استاتیک و دینامیک تقسیم کرد. در گذر زمان و با افزایش نقش انواع متغییر محیطی و ... (محل بحث) در بافت محتوای منتشر شده در فضای مجازی، به خود محتوا هم کشیده شد و مفهوم محتوا نیز به استاتیک و دینامیک تقسیم کرد.
به نظرم می رسد که دینامیزم محتوا لوازم و زمینه ها و همچنین ثمراتی در فرهنگ و ساخت فکری و فرهنگی مولّد محتوا در جامعه دارد...به نظر می رسد یکی از لوازم پویایی در تولید محتوا ناشی از طرز تفکریست که قدرت ملاحظه ی انواع متغییر در خود را دارد و به این ملاحظه تمایل نشان می دهد و یکی از ثمراتش را می توان افزایش تصاعدی ظرفیتِ درگیر کردن بافت اجتماعی در خود دانست...(گسترش ایده در یادداشت اصلی و متعاقباً)
چیزی که به نظر بنده می رسد این است که فضای مجازی فارسی در مقایسه با نوع انگلیسی زبانش گرایش به محتوای ایستا دارد و در توسعه کمتر به سمت پویایی محتوا می رود
فیلم، عکس، مقاله و ... محتوای ایستا هستند،چارتهای مختلف و نمودارهای مختلف برای نمایش آمار نمونه هایی از محتوای پویا هستند،#محتوای_ثابت#محتوای_پویا#static_content#dynamic_content



#طرح_بحث
#پیشنویس_یادداشت
@nashrara
undefinedhttps://nashrara.ir/posts/131

۷:۴۶

۲ مهر ۱۴۰۲

thumnail
پی نوشت: به نظر می‌رسد سامانه‌های اجتماعی بزرگ مثل توئیتر و همچنین پیامرسانهای شبهِ اجتماعی بزرگ مثل تلگرام اخیرا درصدد کنترل و مدیریت حجم عظیم و افسارگسیخته‌ی کاربران میلیونی و چند ده میلیونی به واسطه‌ی تغییرات ساختاری خود هستند؛ تغییراتی ساختاری که معماری قدرت در این سامانه‌ها را در آینده تغییر خواهد داد و وزنِ نهادی بعضی از ارکان و مولفه‌ها را متحول خواهد کرد. در این میان یکی از ارکان قدرت که در گذشته سعی می‌شد نقش آن کم رنگ و حتی حذف گردد و به نظر می‌رسد با توجه به تغییرات ساختاری جدید این تلاشها به شکست انجامیده و این رکن نقش خود را در ساختار قدرت روز به روز پررنگ تر می نماید، پول است که در قالب حسابهای کاربری پریمیوم و ... در صحنه ی سامانه‌های اجتماعی مجازی در حال باز تولید قدرت خود است.

#قدرت#معماری_قدرت_در_فضای_مجازی#سامانه_های_اجتماعی#پریمیوم#پول #اعتبار
@nashrara
undefinedhttps://nashrara.ir/posts/تحولات-ساختاری-قدرت-در-سامانه-های-اجتماعی

۱۲:۴۲

۸ دی ۱۴۰۲

یکی از بهترین راههای افزایش اثرگذاریِ تکنولوژی و ابزارها و محصولات تکنولوژیک مطالعه‌ی تاریخچه‌ی آنهاست، مطالعه‌ی تاریخ تکنولوژی که تنها علاقمندی و نوستالژی نیست از لوازم بهره‌برداری از آن است.
در این رابطه ما در نشرآرا به تحولات تکنولوژیهای مرتبط با اطلاعات و فناوری اطلاعات که زبانهای برنامه‌نویسی در هسته‌ی آنها قرار دارند، خواهیم پرداخت. البته با توجه به اینکه در اولویت‌بندی موضوعی نیازمندیهای طرفین باید مورد نظر قرار گیرد تفصیل مطالب در سایت و پلتفرمفهایی که بازخوردهی در آنها روانتر و روشنتر انجام می‌شود انجام خواهد شد و گزارش مختصر و اجمالی مباحث در ایتا انعکاس پیدا خواهد کرد.
#تکنولوژی
#تاریخ
@nashrara
https://nashrara.ir/posts/مطالعه-ی-تاریخ-تکنولوژی-راهی-برای-افزایش-اثر-بخشی-آن

۷:۵۸

۳۰ اردیبهشت

thumnail
معادل فارسی متن توئیت:حالِ کسی که برای اولین با رمانی از داستایفسکی مواجه شده است!
#نویسندگان#داستایفسکی
@nashrara

۰:۵۹

۱۰ خرداد

سلام وقت به خیریک واژه‌لیست برای لیست کردن کلمات و مفاهیم کلیدی مربوط به «روایت» (narration) در سایت نشرآرا ایجاد شد که به تدریج کلید واژه‌های مرتبط با بحث روایت به آن متصل خواهند شد و از طریق کلیدواژه‌ها دسترسی به مطالب مرتبط به روایت بهینه‌تر خواهد بود.عزیزانی که علاقمند به پیگیری موضوع روایت هستند و مفاهیم کلیدی مربوط به این بحث برایشان اهمیت دارند می‌توانند این واژه‌لیست را دنبال کنند. البته امکان مشارکت در گسترش این لیست هم کاملا وجود دارد. (سرویس واژه‌لیست نسبتا جدید است و علاوه بر محتوای مرتبط با آن امکانات خود سرویس گسترش خواهد داشت و نقایص و ایرادات آن رفع خواهد شد.)


undefined واژه‌لیست «روایت»

#واژه‌لیست#سایت #روایت #مفاهیم_کلیدی#کلیدواژه

@nashrara

۱۱:۱۳

۱۶ خرداد

‏از جمله توانایی‌هایی که منتقد ادبیِ روایت‌شناس باید کسب کند و در تحلیل‌هایش به کار ببرد، تشخیص ِ ... راویان غیر قابل اعتماد و بررسی دقیقِ نشانه‌های حاکی از ناموثق بودن روایت‌هایشان است.
حسین پاینده، نقد ادبی با رویکرد روایت‌شناسی، ص ۱۷
#روایت#روایت_شناسی
@nashrara

۱۲:۱۵

۱۹ خرداد

undefined شاخه‌ی انسان‌شناسی زبان‌شناختی انجمن انسان‌شناسی ایران به‌تازگی شروع به کار کرده است.
undefined زبان پدیده‌ای فرهنگی است و درون ساختارهای اجتماعی-فرهنگی جای دارد و لذا فرهنگ که از دیرباز یکی از دغدغه‌های مهم انسان‌شناسان بوده است، از طریق بررسی‌های زبانی دقیق‌تر بررسی و واکاوی خواهد شد. براین‌اساس، گروه تخصّصی انسان‌شناسی زبان‌شناختی بر آن است که نقاط تماس زبان با جامعه را بررسی کند و از این منظر نشان دهد كه چگونه می‌‌توان ساحت‌های اجتماعی پنهان در زبان، مانند فرهنگ، انديشه، جامعه‌پذيری، جنسيت، نژاد، قوميت و قدرت را با توجه به كاربردهای زبانی در بافت‌های مختلف مورد مطالعه قرار داد.

undefined شاخه‌ی انسان‌شناسی زبان‌شناختی انجمن انسان‌شناسی ایران از همۀ علاقه‌مندان به مطالعۀ زبان، فرهنگ و شناخت، صمیمانه دعوت به عمل می‌آورد که به این گروه بپیوندند تا ارتباطی پویا و سازنده بین متخصّصان و پژوهشگران فعّال در این شاخۀ مطالعاتی در سطح کشور شکل بگیرد. تنها در پرتو این ارتباط است که نهالِ علم و دانش انسان‌شناسی زبان‌شناختی آبیاری شده و نوعی همگرایی بین رشته‌های دانشگاهی مانند انسان‌شناسی، زبان‌شناسی و زبان‌شناسی شناختی که هریک به‌گونه‌ای به مطالعات زبانی-فرهنگی می‌پردازند، ایجاد می‌گردد.


https://t.me/LinguisticAnthropologyGroup
#اطلاع_رسانی#موقت

۱۹:۱۶

۲۵ خرداد

- رحم الله عبدا أحیا العلم - وما إحیاؤه؟- أن یذاکر به أهل الدین وأهل الورع.
- خدا رحمت کند بنده ای را که علم را احیاء کند،- احیاء علم چیست؟ - گفتگو با اهل علم و پرهیزکاران.
سئوال‌وجوابی بین ابی‌الجارود و امام باقرعلیه‌السلام
#امام_باقر علیه‌السلام#حدیث#گفتگو#احیاء_علم#علم@nashrara

۱:۵۵

مفاهیمی که به تدریج به آنها خواهم پرداخت:
• هوش مصنوعیِ گوینده و ناشنوا• محتوا• بازاریابی محتوا• ارزیابی کیفیت محتوا• استراتژی محتوا• علم شناسی• جغرافیای قدرت در فضای مجازی• ساختار #قدرت در فضای مجازی• توئیتر• لینکدین• گمانه هایی در رابطه با تحولات مربوط به روشهای اعتبار سنجی کاربران مجازی با توجه به گسترش نقش هوش مصنوعی در این زمینه• شکل گیری هویت کاربران در فضای مجازی و مقایسه‌ی طرز شکل دهی به هویت در سامانه‌های مجازی با پیام رسانها و...• اخلاق در فضای مجازی• روابط عمومی مجازی• گفتگو در سطح یادداشت با گفتگو در سطح کاربر• نگاهی به ریاضیات گسسته به عنوان ابزار و #زبان مدل سازی دنیای واقعی برای جهان مجازی • مطالعه‌ی شبکه‌های اجتماعیِ مجازی مثل توئیتر به عنوان نهادهایی اجتماعی، چرا و چگونه؟• محتوای استاتیک در مقایسه با محتوای دینامیک و مقایسه ی فضای مجازی فارسی با انگلیسی از نظر حجم محتوای استاتیک و دینامیک

• Data science• Data scientist
این لیست ویرایش و به روز شده و به تدریج گسترش پیدا خواهد کرد


@nashrara

۱۷:۱۸

۵ تیر

thumnail
Discourse Analysis (Routledge English Language Introductions)
**سلام وقت دوستان به خیربا توجه به اهمیت گفتمان (Discourse) و مفاهیم و روشهای تحلیلی ِمرتبط با آن در زمینه‌ی تحلیلی سیاسی و ابزاری که در اختیار تحلیلگران سیاسی قرار می‌دهد و البته در عینِ حال ارتباط عمیق روشهای گفتمان-پایه با متن و زبان که موضوع کارِ محوری و بنیادی «نشرآرا» است، قصد داریم شروع به برگردان (برگردان به فارسی) یک متن استاندارد و خوب (از نظر زبان و قلم و غنای علمی و ...) در این رابطه بکنیم. در مورد گزینه‌ی مورد نظر تصمیم قطعی نگرفته‌ایم ولی فعلا من این متن را به عنوان گزینه‌ای برای این کار انتخاب کرده‌ام. اگر بعضی از دوستان نظری در این رابطه، به ویژه در رابطه با متن منتخب داشتند لطفا به بنده منتقل بفرمایند.undefined
#موقت#نظرخواهی
@nashrara

۹:۵۲

۲۲ تیر

thumnail
#قصه#روایت#گفتمان_روایی#واسطه

پی نوشت: واسطه‌گی رسانه‌هایی مثل صنایع چاپی (کتاب و ...) و چندرسانه‌ای (صوت و ویدیو) در گذشته تاحدود زیادی بحث شده است ولی در مورد فضای مجازی کمتر از این نظر گفتگو شده است به ویژه در بین فارسی زبانان، یعنی معمولا در بین فارسی زبانان، فضای مجازی فقط به عنوان منتقل کننده‌ی معنا یا پیامرسان در نظر گرفته شده و مداخله‌ی این ابزار و لوازم آن در معنای منتقل شونده به ندرت مورد بحث قرار گرفته است. ما در نشرآرا تمرکز بیشتر خود را معطوف به فضای مجازی و متن ساخته شونده در آن خواهیم کرد.
#فضای_مجازی


@nashrara

۹:۵۱