عکس پروفایل نجومن

نجوم

۴۴,۸۶۶عضو
عکس پروفایل نجومن
۴۴.۹هزار عضو

نجوم

ارتباط با مدیر؛@njoom207000undefinedبهترین کانال برای علاقه مندان به نجوم و فضا واخبارروز ناسا،موجودات فضایی تبلیغ ۲۴ساعته پست آزاد۵۰ و پست آخر۷۰تومنافزایش ممبرundefined@member1400پیج اینستاundefined https://instagram.com/njoom20188

۱۷ آبان

thumnail
undefinedکشف یک سیاره عجیب با ابرهای فلزی/ اینجا تیتانیوم می‌بارد
undefinedمحققان علوم فضایی یک سیاره فراخورشیدی (خارج از منظومه‌ شمسی) بسیار داغ با ابرهای فلزی را کشف کرده‌اند که تیتانیوم از آنها می‌بارد./ ایرنا
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۱۹:۴۹

thumnail
undefinedسیاره نپتون چگونه کشف شد؟
undefinedسال ۱۸۴۶ در چنین روزی ستاره‌شناس آلمانی، یوهان گوتفری گاله در رصدخانه برلین، هشتمین سیاره منظومه شمسی را نه کشف که مشاهده کرد. از آنجا که به قول پی‌پر روسو «هیچ‌وقت اکتشافات بزرگ علمی اثر فرد واحدی نیست، بلکه فکر این اکتشافات به تدریج در مغزها رسوخ می‌یابد و هر کس که قابل‌تر و دانشمندتر باشد این فکر را می‌گیرد و آن را تقویت می‌کند» در ماجرای کشف نپتون هم چند #دانشمند نقش داشتند. گویا ژان باتیست دالامبر فرانسوی اولین کسی بود که اواخر قرن هجدهم احتمال وجود چنین سیاره‌ای را مطرح کرد و بعد از او هم هم‌وطنش آلکسی بووار در مطالعه روی حرکت اورانوس ناسازگاری‌هایی را تشخیص داد.
undefinedادامهundefinedundefined

۱۹:۵۸

نجوم
undefined undefinedسیاره نپتون چگونه کشف شد؟ undefinedسال ۱۸۴۶ در چنین روزی ستاره‌شناس آلمانی، یوهان گوتفری گاله در رصدخانه برلین، هشتمین سیاره منظومه شمسی را نه کشف که مشاهده کرد. از آنجا که به قول پی‌پر روسو «هیچ‌وقت اکتشافات بزرگ علمی اثر فرد واحدی نیست، بلکه فکر این اکتشافات به تدریج در مغزها رسوخ می‌یابد و هر کس که قابل‌تر و دانشمندتر باشد این فکر را می‌گیرد و آن را تقویت می‌کند» در ماجرای کشف نپتون هم چند #دانشمند نقش داشتند. گویا ژان باتیست دالامبر فرانسوی اولین کسی بود که اواخر قرن هجدهم احتمال وجود چنین سیاره‌ای را مطرح کرد و بعد از او هم هم‌وطنش آلکسی بووار در مطالعه روی حرکت اورانوس ناسازگاری‌هایی را تشخیص داد. undefinedادامهundefinedundefined
undefinedبووار این مساله را با ریاضیدان جوانی به نام اوربان لو وریه در میان گذاشت و به او گفت اینجا یک مارماهی زیر سنگ پنهان است و شاید تو بتوانی آن را پیدا کنی. لو وریه به پیشنهاد بووار روی مطالعه حرکت #اورانوس متمرکز شد و او هم ناسازگاری‌هایی را تشخیص داد که به نظرش متأثر از عاملی خارجی بود؛ «این عامل خارجی ممکن است دو همسایه بزرگ اورانوس یعنی مشتری و زحل باشند اما محاسبه ثابت می‌کند که چنین نیست. پس حتما سیاره ناشناسی در میان است که می‌توان جرم و وضع آن را از روی اختلالاتی که در حرکت اورانوس ایجاد می‌شود حساب کرد.»
undefinedلو وریه محاسبات خود را با دقتی درخور یک دانشمند تاریخ‌ساز تکمیل کرد و نامه‌ای برای گاله، که ستاره‌شناس مشهور مقیم #برلین بود فرستاد. در آن نامه نوشت: «چون رصدخانه شما دارای دوربین بسیار قوی است و شما این ناحیه از آسمان را با دقت مطالعه کرده‌اید، خواهش می‌کنم نگاه کنید که آیا شیئ خاصی که روی کاتالوگ‌ها مشاهده نشده باشد در ۳۲۶ درجه و ۳۲ دقیقه طول آسمانی وجود دارد یا نه؟»
undefinedنامه ۲۳ سپتامبر ۱۸۴۶ به گاله رسید و او همان شب، سیاره را با اختلافی در حد یک درجه در همان جایی که لو وریه محاسبه کرده بود پیدا کرد. گاله بر حرکت این شیئ و مقایسه آن با محل ستارگان پس‌زمینه‌اش دقیق شد و ۲۴ ساعت بعد نتیجه گرفت که این شی قطعا یک سیاره است. این سیاره را به خاطر رنگ آبی‌اش، به اسم خدای دریاها در اساطیر رومی، نپتون نامیدند.
undefinedنماد نجومی آن هم نیزه سه شاخه‌ای است که معمولا نپتون (و نیز پوزئیدون) در نقاشی‌هایی که از او می‌کشند در دست دارد. نپتون ۱۳ قمر در اندازه‌های مختلف دارد که بزرگ‌ترین‌شان تریتون خوانده می‌شود. این سیاره از مشتری و زحل و اورانوس کوچک‌تر است و از این‌رو چهارمین سیاه بزرگ منظومه شمسی شناخته می‌شود. جرم آن ۱۷ برابر جرم زمین و قطرش ۴ برابر قطر #سیاره ماست. ۱۶۵ سال زمینی طول می‌کشد که یک بار به دور خورشید بچرخد و به عبارت دیگر، یک سال آن ۱۶۵ برابر یک سال ماست. یعنی از زمان کشف تاکنون، فقط یک سال در آنجا سپری شده است.
undefined نپتون تنها سیاره منظومه شمسی است که با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شود و قبل از این که وجود آن با رویت اثبات شود، در محاسبات #ریاضی دیده شد. سال ۱۹۸۹ کاوشگر وویجر۲ از نپتون عکس گرفت و مرزهای شناخت دانشمندان از آن را کمی گسترش داد. می‌گویند این سیاره جو متلاطمی دارد و بادهای سردی با سرعت ۶۴۰ کیلومتر بر ساعت در آن می‌وزد.»
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۱۹:۵۸

۱۸ آبان

thumnail

۴:۰۶

thumnail

۴:۰۶

thumnail

۴:۰۶

۱۹ آبان

thumnail
undefined undefined احتمال وجود حیات میکروبی در سیاره مریخ
undefined️محققان توضیح می‌دهند لایه‌هایی از یخ‌آب که با انباشته شدن برف و غبار چند میلیون سال گذشته روی سطح مریخ شکل گرفته، ممکن است شرایطی برای وجود حیات فراهم کنند. به باور آنها، یخ آ‌ب‌شده زیر سطح می‌تواند مقداری آب مایع در خود نگه دارد و به این ترتیب بهترین بستر برای حیات در مریخ باشد.
undefined️سطح مریخ به دلیل نداشتن لایه محافظ ازن، در معرض تابش شدید خورشید است که حتی به عمق و زیر سطح آن نیز نفوذ می‌کند و حدود ۳۰ درصد خطرناک‌تر از تابش‌های زمین است. با این حال، مطالعه جدید نواحی خاصی از مریخ را نشان می‌دهد که کمتر در معرض تابش‌اند و ممکن است شرایط حیات در آنها وجود داشته باشد.

undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۱۴:۵۱

۲۰ آبان

thumnail
undefined اگر میتوانی ببینی، نگاه کنundefined اگر میتوانی نگاه کنی، تأمل کنundefined #والپیپر_زنده_نجومی
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۴:۲۵

thumnail
undefinedعکسی بی‌نظیر با بیش از ۱میلیارد پیکسل از ۶۲ عکسِِ سرهم شده پدید آمده.IG: txmrae
Half moon

۱۸:۰۶

۲۳ آبان

thumnail
undefinedنظریه جهان های چرخه ای یا جهان اکپیروتیک
undefinedشاید تصور کنید هنوز زمان آن نرسیده که بتوان نظریه M را بطور جدی به حیطه کیهان شناسی وارد کرد. با این وجود فیزیکدانان تلاش کرده اند به منظور ایجاد تغییری جدید در شیوه معمول تورم جهان، از #فیزیک پوسته ها استفاده کنند. پل استینهارت از پریستون ،برت اورت از دانشگاه پنسیلوانیا و نیل توراک از دانشگاه کمبریج به همراه هم نظریه ای به نام “جهان اکپیروتیک” ( در زبان یونانی به معنی آتش سوزی ) یا جهان چرخه ای ارئه داده اند تا بتوانند ویژگی های جدید تصویر پوسته M بعدی را به کار گیرند. در چنین تصویری برخی از ابعاد می توانند بزرگ و حتی از نظر اندازه نامتناهی باشند. آن دو پوسته سه بعدی همواره ، همگن و موازی و سرد بوده ولی گرانش به تدریج آنها را به سمت هم می کشاند. سرانجام آنها با یکدیگر برخورد می کنند و انرژی جنبشی عظیمی ناشی از برخورد آنها به تابش ماده ای تبدیل می شود که جهان ما را می سازند. برخی ترجیح می دهند به جای #نظریه_بیگ_بنگ به این نظریه برخورد بزرگ بگویند؛ زیرا در این حالت مسئله مربوط می شود به برخورد دو پوسته.
undefinedادامهundefinedundefinedundefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۵:۵۰

undefinedنیروی ناشی از برخورد، دو #جهان را از هم دور می کند. وقتی این دو پوسته از یکدیگر دور می شوند، به سرعت خنک شده، و جهانی را که امروز می بینیم ایجاد می کنند. این خنک شدن و انبساط برای تریلیون ها سال ادامه داشته، تا زمانی که دمای جهان ها به صفر مطلق نزدیک مش شود و #چگالی ماده به تنها یک الکترون در کادریلیون سال نوری مکعب می رسد. در نتیجه جهان خالی و راکد می گردد. اما گرانش به کار خود برای جذب دو پوسته ادامه می دهد، تا اینکه تریلیون ها سال بعد، آنها بار دیگر با یکدیگر برخورد کرده و این چرخه دوباره تکرار می شود. این نظریه یعنی احتمالا پوسته های دیگری نیز در فضا شناور هستند که ممکن است در آینده با ما برخورد بزرگ دیگری کنند.
undefinedمنبع:سایت علمی بیگ بنگ
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۵:۵۱

thumnail
undefinedاگر قاره ها از هم جدا نمی شدند و ابر قاره ی "پانگه آ" متلاشی نمی شد، جای کشورها به این صورت می بود..!

undefined ۱۷۵ میلیون سال پیش قاره‌هایی که امروز مجموعهٔ خشکی‌های زمین را تشکیل می‌دهند در یک اَبَرقارهٔ کلان به نام پانگه‌آ کنار هم جمع شده بودند. آفریقا در میانهٔ این همگروهه جای داشت و در واقع برآمدگی شمال غربی آن، پیوندگاه دو قطعه پانگه‌آ، لورازیا (دربرگیرندهٔ آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شمالی) و گندوانا (شامل آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیای جنوبی، جنوبگان و قاره استرالیا) بود.به خاطر وجود این پل خاکی به‌هم‌پیوسته بود که، جانوران خشکی‌زی کمیاب مانند کیسه‌داران، که نخستین گروه مهم پستانداران بودند، می‌توانستند در هر گوشهٔ زمین پراکنده شوند.
undefinedنزدیک به ۱۶۵ میلیون سال پیش که روند تکه‌تکه شدن پانگه‌آ آغاز شد، ادامهٔ این جابه‌جایی بسیار دشوار گردید.

undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۵:۵۶

نجوم
undefined undefinedاگر قاره ها از هم جدا نمی شدند و ابر قاره ی "پانگه آ" متلاشی نمی شد، جای کشورها به این صورت می بود..! undefined ۱۷۵ میلیون سال پیش قاره‌هایی که امروز مجموعهٔ خشکی‌های زمین را تشکیل می‌دهند در یک اَبَرقارهٔ کلان به نام پانگه‌آ کنار هم جمع شده بودند. آفریقا در میانهٔ این همگروهه جای داشت و در واقع برآمدگی شمال غربی آن، پیوندگاه دو قطعه پانگه‌آ، لورازیا (دربرگیرندهٔ آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شمالی) و گندوانا (شامل آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیای جنوبی، جنوبگان و قاره استرالیا) بود. به خاطر وجود این پل خاکی به‌هم‌پیوسته بود که، جانوران خشکی‌زی کمیاب مانند کیسه‌داران، که نخستین گروه مهم پستانداران بودند، می‌توانستند در هر گوشهٔ زمین پراکنده شوند. undefinedنزدیک به ۱۶۵ میلیون سال پیش که روند تکه‌تکه شدن پانگه‌آ آغاز شد، ادامهٔ این جابه‌جایی بسیار دشوار گردید. undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefined undefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined
اینو پیشنهاد مجله بزنیدundefinedundefinedundefined

۵:۵۷

۲۴ آبان

thumnail
undefinedاندازه خورشید در مقایسه با زمین و سیارات دیگر
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۱۲:۵۹

۲۶ آبان

thumnail
تصویر منتخب ناسا
راه شیری بر فراز جزیره ایستر
چرا مجسمه‌های جزیره ایستر ساخته شدند؟ هیچ‌کس دقیقاً نمی‌داند. چیزی که مشخص است این است که بیش از ۹۰۰ مجسمه سنگی بزرگ به نام موآی در آنجا وجود دارد. این مجسمه‌های موآی که توسط مردم راپا نویی (جزیره ایستر) ساخته شده‌اند، به طور میانگین بیش از دو برابر قد یک انسان ارتفاع دارند و وزنشان بیش از ۲۰۰ برابر یک انسان است.
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۲:۳۷

thumnail

۲:۳۸

thumnail
کرمچاله های قابل عبور؟
چگونه می توانیم سیاهچاله را تجسم کنیم؟کرمچاله ها واقعی هستند یا فانتزی؟آیا کرمچاله ها از نظر فیزیکی قابل قبول هستند؟کرمچاله ، سیاهچاله و سفیدچاله
• ترجمه و زیرنویس از نادیه افشاریundefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۲:۴۱

۳۰ آبان

thumnail
undefinedسحابی Crescent در فاصله ۵۰۰۰ #سال_نوری از ما.
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۲:۴۶

thumnail
undefinedتصویری زیبا از ایستگاه فضایی بین المللی
undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۱۴:۳۹

thumnail
undefined نمای ۳۶۰ درجه از شب مریخ که کاوشگر استقامت ثبت کرده است

undefined┄┅═✾undefined✾═┅┄undefinedundefinedundefined @njoom2018 undefinedundefined

۱۹:۲۹