ا

انس با ثقلین

۱۱۵عضو
thumnail

۱۷:۰۲

thumnail
اهمیت اخلاق در کلام امام صادق علیه السلام
1. زندگی با اخلاق گوارا می شود
آن حضرت فرمود: «لا عَیْشَ اَهْنَأُ مِنْ حُسْنِ الْخُلْقِ؛ هیچ زندگی ای گواراتر از نیک خوئی نیست.»
این حدیث به خوبی می رساند که اگر زندگی اجتماعی، خانوادگی و حتی انفرادی توأم با اخلاق باشد، برخوردار از شادی و نشاط و شادابی خواهد بود. جامعه و خانواده ای که اخلاق را مراعات نکنند، نشاط و شادابی از آن رخت خواهد بست.
2. عمر را صرف ادب و اخلاق کن
حضرت صادق علیه السلام فرمود: «اِنْ اُجِّلْتَ فی عُمْرِکَ یَوْمَیْنِ فَاجْعَلْ اَحَدها لاَِدَبِکَ تَسْتَعینَ بِهِ عَلَی یَوْمِ مَوْتِکَ؛ اگر از عمرت تنها به میزان دو روز مهلت داده شدی، یک روزش را برای ادب خود اختصاص بده تا برای روز مرگ از آن کمک بگیری.»
3. اخلاق نیک نشانه بزرگواری است
آن حضرت فرمود: ««ثَلاثَةٌ تَدُلُّ عَلی کَرَمِ الْمَرءِ: حُسْنُ الْخُلْقِ وَکَظْمُ الْغَیْظِ وَغَضُّ الطَّرَفِ؛سه چیز نشانه بزرگواری انسان است: خوش اخلاقی، فرو بردن خشم و فرو پوشیدن چشم.»
4. اخلاق نیک نشانه درست اندیشی است
حضرت صادق علیه السلام می فرماید: «ثَلاثَةٌ یُسْتَدلُّ بِها عَلی اِصابَةِ الرّأیِ.

۱۹:۱۲

وقتی منصور خشمگینانه امام صادق( عليه السلام) را به دربارش خواند و او را تهدید به قتل کرد، حضرت زیر لب دعای جدشان ابی عبدالله را زمزمه می کردند:يا عُدَّتي عِندَ شِدَّتيوَيا غَوثِي عِندَ کُربَتي اَحرِسنِي بِعَينِکَ الَّتي لا تَنامُ وَاکَنِفنِي بِِرُکنِکَ الذَّي لايُرام
«ای نيرو بخش من هنگام دشواريهايم وای پناه من هنگام اندوهم به چشمت که نخوابد مرا حفظ کن ومرا درسايه رکن استوار وخلل ناپذيرت قراربده»
این دعا مرا به یاد دعای روزهای چهارشنبه ی حضرت زهرا "سلام الله علیها" انداخت به راستی که مصیبت شما چقدر با مصیبت مادرتان گره خورده است. درِ سوخته و زمین خوردن میان کوچه و... undefined
جناب حسن لطفی به زیبایی این مشابهت را به نظم درآورده:
باز هم نوبتِ مدینه شد ودر غَمَش باز کربلا می‌سوختباز در کوچه بنی‌هاشم خانه‌ای بین شعله‌ها می‌سوخت
نیمه‌شب ریختند در خانهموسپیدی به ریسمان بستنددرِ آتش گرفته را اماناگهان رویِ کودکان بستند
به پَرِ دامنی در این دستهآتشِ چوبِ شعله‌وَر نگرفتپدر از خانه رفت شکرِ خداپهلویِ او به میخِ در نگرفت
نفسش بند آمده، نامرددر پِیِ خود دوان دوان نَبَرشپیرمرد است می‌خورد به زمینبینِ کوچه کِشان کِشان نبرش
شرم از رنگِ این محاسن کنرحم کُن حالِ کودکانش رااین چنین رفتن و زمین خوردندرد آورده اُستخوانش را
حق بده که به‌یادِ او انداختگَرد و خاکی که بر محاسن داشتمادرش را که تا درِ مسجدداغِ بابا عزای محسن داشت

۱۵:۱۰

thumnail

۱۵:۱۵

undefined متن دعای حضرت زهرا "علیها السلام" در روز چهارشنبه

۱۵:۱۶

چهار شنبه.mp3

۲.۴۳ مگابایت

۱۵:۲۰

undefined صوت دعای روز چهارشنبه ی حضرت زهرا "علیها السلام"
دعای زیر لب امام صادق "علیه السلام" در دربار منصور که در بالا گفتیم ما را یاد دعای حضرت زهرا "سلام الله علیها" در روز چهارشنبه انداخت.
undefined ان شاءالله خدا مضامین این دعا را در حق ما مستجاب کند.https://ble.ir/nobd_alsamen

۱۵:۲۲

undefined ترجمه ی فارسی دعای روز چهارشنبه ی حضرت زهرا (سلام الله علیها)خدایا! تو ما را در حراست و حفظ خودت قرار بده، با آن چشمی که نمی خوابد و با آن نیرویی که مغلوب نمی شود و با آن اسماء و نام‌های بزرگی که تو داری ما را حفظ و حراست کن. خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست. خدایا! تو برای ما حفظ و نگهداری کن. آنچه را که اگر غیر تو بخواهد حفاظتش کند، ضایع شود. و بپوشان بر ما، آنچه را که اگر غیر تو بخواهد بپوشاند، آشکار شود. خدایا از این حفظ و ستر خود برای ما وسیله‌ای در راه اطاعت خودت قرار بده. که تو خواسته ها را می‌شنوی و نزدیک هستی و جواب گو.

۱۵:۳۰

قسمت ۲۰ روایت دوازدهم کتاب عقل و جهلundefined یا هِشَامُ نُصِب الْحَقُّ لِطَاعَةِ اللَّهِ وَ لَا نَجَاةَ إِلَّا بِالطَّاعَةِ وَ الطَّاعَةُ بِالْعِلْمِ وَ الْعِلْمُ بِالتَّعَلُّمِ وَ التَّعَلُّمُ بِالْعَقْلِ يُعْتَقَدُ وَ لَا عِلْمَ إِلَّا مِنْ عَالِمٍ رَبَّانِيٍّ وَ مَعْرِفَةُ الْعِلْمِ بِالْعَقْلِ .
اى هشام حق براى فرمانبردارى خدا به پا داشته شد، نجاتى جز به فرمانبردارى نيست و فرمانبردارى به سبب علم است و علم با آموزش به دست آيد و آموزش به عقل وابسته است و علم جز از دانشمندان الهى به دست نيايد و شناختن علم به وسيله عقل است.#کافی‌شریف

۵:۳۰

thumnail

۵:۳۰

undefined شرح لطیف و دقیق مرحوم صدرا از روایت نورانی بالا#شرح‌صدرا

۵:۳۰


undefinedundefined توضیحی از بیان مرحوم صدرا از روایتحضرت در این روایت، نجات انسان را فقط در طاعت می‌دانند؛ چراکه پیدایش انسان از مواد عالم سفلی و پلیدی‌های طبیعت است و برای آن که شایستگی عالم بالا را پیدا کند، باید خود را صاف و زلال نماید و برای انتقال از این عالم سفلی و پست به عالم عُلیا و بالا چاره‌ای جز تطهیر و تنزیه قلب و روح ندارد که این با طاعت و ترک معصیت محقق می‌شود و جانمایه‌ی طاعت و عبادت همان علم است که نیاز به آموزش دارد و آموختن حقیقی نیازمند عقل اثرپذیر از جانب دانش پژوه و عقل فعال و اثرگذار از جانب استاد می‌باشد.حال این استاد یا خدای متعال است یا عالمی ربانی.undefined رزقنا الله و ایاکم ان شاء الله.

۶:۰۳

thumnail

۹:۱۸

undefinedقسمت ۲۱ از روایت دوازدهم کتاب عقل و جهل #کافی‌شریف

۹:۱۹

thumnail

۷:۲۳

undefined کیفیت نماز روزهای یکشنبه ی ماه ذی قعده
undefined التماس دعا

۷:۲۴

thumnail

۱۱:۱۸

undefinedقسمت ۲۲ روایت ۱۲ کتاب عقل و جهل #کافی‌شریف

۱۱:۱۸

بازارسال شده از سید مهدی
thumnail

۱۰:۴۶

بازارسال شده از سید مهدی
قسمت ۲۳ از روایت ۱۲ کتاب عقل و جهل #کافی‌شریف

۱۰:۴۶