عکس پروفایل نوجوان منن

نوجوان من

۴۳عضو
تربیت، نیازمند آن است که رفتار و اعمال مربی، تحت‌تأثیر محرکات آزاردهنده یا فشارهای بیرونی و درونی قرار نگیرد.
ساده‌تر:یعنی اینکه پدر و مادر، معلم یا مربی، باید انقدر خودکنترلی داشته باشه‌ن که سختی اتفاقات روزمره یا فشارهای روحی زندگی، روی نحوه‌ی برخوردشون با کودک یا نوجوان، تأثیر مثبت یا منفی نذاره.
دقت کنیم، حتی تأثیر مثبت هم خوب نیست؛ چون القای جوگیربودن می‌کنه و فرزند ، دفعات بعدی که این شرایط پیش بیاد، می‌تونه سواستفاده کنه و امتیازِ الکی بگیره.
@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۷:۵۴

undefined پدرهایی که کلیشه‌های جنسیتی را زیر سئوال می‌برند، دخترهای قدرتمندتری دارند.
تحقیقات نشان می دهد پدرانی که به طور فعال در انجام کارهای خانه شرکت می کنند، روی آرزوهای شغلی دختران شان تأثیر می‌گذارند. هنگامی که پدری در بخش بیشتری از وظایف سنتی زنانه مانند آشپزی، نظافت و مراقبت از کودک سهیم است، دختر  او کمتر به مشاغل کلیشه‌ای زنانه (مانند پرستاری یا تدریس) علاقه نشان می‌دهد و بیشتر تمایل دارد به دنبال مشاغل پردرآمد باشند. بنابراین، پدرانی که آستین ها را بالا می زنند و در خانه کمک می کنند، ممکن است ناخواسته بلند پروازی‌ ها و شجاعت و شهامت دخترانشان را تقویت کنند.
وقتی دختران می بینند که پدران شان مسئولیت های خانگی را که به طور سنتی با زنان مرتبط است بر عهده می گیرند،  کلیشه های جنسیتی را به چالش می‌کشند و آنها را تشویق می کند تا اهداف و آرزوهای خود را خارج از نقش های جنسیتی سنتی دنبال کنند. این می تواند به اعتماد به نفس بیشتر، استقلال و طیف وسیع تری از گزینه های شغلی برای دختران منجر شود.
@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

undefined با عاشق شدن های دوران نوجوانی فرزندانمان چگونه برخورد کنیم؟
از نوجوانی به عنوان دوره بحران نام برده شده است پس ابتدا مطالعه ای در مورد ویژگی های عاطفی شناختی و جسمی نوجوانان داشته باشید تا با اشنایی از این دوران نوجوان خود را بیشتر بشناسید. انگاه خواهید دید بسیاری از رفتارهایی که ما می رنجاند شرایط طبیعی این  دوره انان است و نیازمند صبر و مهربانی ما می باشد. بدلیل سرعت بالای رشد در این دوره بویژه در حوزه جنسی، نوجوان گرایش به شناخت به جنس مخالف نموده و در این مورد احساس پیدا می کند احساساتی که بیشتر از انکه جنبه عقلانی داشته باشد جنبه صرف احساسی دارد. علاقه مندی به رمانها و فیلم های عاشقانه و کنجکاوی های جنسی شروع می شود. مراقبت و نه محدودیت زیاد روش مناسبی است. نوجوان باید بداند ما دوستش داریم  و این احساسش هم طبیعی است فقط نحوه برخورد با این احساسش را باید به او اموزش دهیم. به دلیل عدم پختگی کافی شناختی و منطقی نوجوان، باید با وی در خصوص این مساله با احتیاط برخورد کرد تا نوجوان دست به رفتارهایی غیرعقلانی که نتیجه ای جز پشیمانی خودش و شما را دربرندارد نزند. صمیمی شدن با نوجوان در حدی که او بتواند براحتی مسائلی که برایش پیش می اید با والدین هم جنس خود مطرح کند خوب است. مسلما الگوی سالم اخلاقی و جنسی والدین هم در این مورد تاثیر بسزا دارد. از طرفی می بایست نسبت به احساس عشق نگرش مثبت خود را نشان دهیم ولی در مورد بی بند و باری های جنسی و خطرات ان گوشزد نموده و وی را اگاه کنیم. نوجوانانی که این اطلاعات را از والدین هم جنس خود می گیرند اگاهی و رفتار سالمتری را کسب می کنند تا انانی که از دوستان خود کسب اطلاع می کنند. نوجوان بشدت نیازمند توجه و دیده شدن است این امکان را از طروق دیگر به او بدهیم تا برای ارضا شدن این نیاز دست به انتخاب دوستی های ناسالم نزند. وی باید بداند از نظر چهره و فیزیک و همچنین توانایی های خاص خود مورد قبول والدین می باشد. به این صورت خودپنداره مثبتی از خود پیدا می کند. مشغول بودن نوجوان در کلاسهای ورزشی، گوش کردن به حرفها و دردلهای مختلف او، درک شرایطش، بیان داستانهای نوجوانی خود، اطلاع از پیامدهای ناگوار دوستی ها و روابط ناسالم، ایجاد بسترهایی در رشد شناختی و مهارتی نوجوان به طوری که هم بخش مهمی از اوقاتش صرف اموزش و یادگیری باشد و هم اینکه بتواند از طریق رشد در مهارتهای هنری یا شناختی ابراز وجود کند نیز تاثیر مثبتی دارد. او باید بداند برای شما عزیز است و شما در این مسیر پرتلاطم کنارش هستید.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

undefined‍🩹 نشانه‌های والدین سمّی:
undefined‍🩹 والدینی که فرزندان خود را تنبیه‌های بدنی سخت (مثل کتک زدن با کمربند) میکنند.undefined‍🩹 والدینی که الکل یا مواد مخدر استفاده می‌کنند و این کار آنها باعث ناامنی، ترس، ناراحتی و خجالت فرزندشون می‌شود.undefined‍🩹 والدینی که مشکلات و گرفتاری‌ هایی دارند که فرزند آنها اغلب ناچار به نگهداری از آن‌هاست مانند والدی که بیماری روانی دارد.undefined‍🩹 والدینی که با کودک خود کارهایی را می‌کنند که کودک ناچارا مجبور است آن‌ کارها را (مثلا سواستفاده و آزار جنسی کودک) از دیگران پنهان کند.undefined‍🩹 والدینی که فرزندشون از آنها ترس و وحشت زیادی دارد.undefined‍🩹 والدینی که فرزندشون جرات نمیکند خشم و اعتراضش (یا دیگر احساساتش) را به آنها نشان بدهد.undefined‍🩹 والدینی که بطور دائم از #قیچی‌های_رابطه ( سرزنش کردن، مقایسه با دیگران، فحش و نفرین کردن، منت گذاشتن و تحقیر و تهدید کردن، قهر و طرد کردن، کتک زدن و ...) استفاده میکنند.undefined‍🩹 والدینی که همیشه با کلام یا رفتارشون به کودک احساس بد بودن و بی‌ارزشی می‌دهند.undefined‍🩹 والدینی که متعصب، سخت گیر و سلطه جو هستند.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

« وقتی کمالگرا هستی و با کوچکترین اشتباهی، خودت را دائم سرزنش می کنی ... »
undefined والد سرزنش گر یا والد تنبیه‌ کننده، همان بخش از ذهن فرد است که دائما او را مورد سرزنش و تنبیه قرار می‌دهد. افرادی که به نوعی کمال‌گرا محسوب می‌شوند خیلی از اوقات خودشون را بابت نرسیدن به معیارهای سطح بالا سرزنش می‌کنند. این سرزنش‌ ها همان صدای والد تنبیه‌ کننده است که خیلی از افراد فکر می‌کنند در واقع صدای خودشون است. اما این همان صدای والد یا مرجع قدرتی است که در کودکی فرد را برای نرسیدن به معیارهای بالای خودش، سرزنش می‌کرد....همان پدر یا مادری که دائماً انتظارهای بالا از فرزند خود داشتند و فرزند احساس می‌کرد اگر می‌خواهد توسط والدینش دوست داشته شود یا احساس شکست نکند باید به کمال و موفقیت های بالا برسد؛ در غیر این صورت مستحق سرزنش است...@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

undefined️ خودکشی در نوجوانان
میزان خودکشی از کودکی تا پیری افزایش می یابد ولی در نوجوانی تعداد خودکشی به یک باره بالا می رود، بطوری که در آمریکا خودکشی نوجوانان سومین علت مرگ است که شاید به این دلیل باشد که نوجوانان کانادایی و آمریکایی نسبت به گذشته دچار استرس بیشتری هستند و حمایت کمتری را دریافت می کنند.
احتمالا توانایی بهتر نوجوانان در برنامه ریزی کردن برای خودکشی، در بیشتر شدن خودکشی در این سن دخیل باشد با اینکه برخی از نوجوانان به صورت تکانشی عمل می کنند ولی بسیاری از آنها گام های هدفمندی را برای کشتن خودشون بر می دارند.
undefined️ کدام نوجوانان بیشتر به خودکشی گرایش دارند ؟دو دسته از نوجوانان بیشتر از بقیه اقدام به خودکشی می کنند:۱. نوجوانان باهوش_ نوجوانان بسیار باهوش که تنها و منزوی هستند و نمی توانند معیارهای عالی خود را در زندگی برآورده کنند.۲. نوجوانانی که گرایش های ضد اجتماعی دارند_ این گروه بیشتر دست به خودکشی می‌زنند و گروه بزرگ تری نیز هستند. این گروه ناخشنودی خود را از طریق تهدید و ترساندن بقیه، جنگ و ستیز، دزدی و سومصرف مواد و دارو نشان میدهند و با وجود اینکه متخاصم و پرخاشگر و مخرب هستند خشم خود را به درون خود نیز برمی گردانند.
undefined️ دلایل خودکشی در نوجوانان:۱. زمینه اختلالات روانی در خانواده_ در اغلب خانواده های نوجوانانی که خودکشی می کنند، زمینه اختلالات هیجانی و ضداجتماعی وجود دارد.۲. تجربه رویدادهای استرس زا در زندگی_ اغلب این نوجوانان رویدادهای استرس زای متعددی مانند فقر مالی، طلاق والدین، سوءاستفاده و غفلت را تجربه کرده اند و معمولا اتفاقات استرس زا قبل از تلاش برای خودکشی افزایش می یابند.۳. تغییرات شناختی و ناامیدی_ یاس و ناامیدی  باعث می شود که بسیاری از نوجوانان افسرده نتیجه بگیرند که هیچکس نمی تواند غم و اندوه و افسردگی آنها را درک کند و در نتیجه یاس و ناامیدی آنها عمیق تر می شود.۴. سرزنش کردن نوجوانان توسط والدین.۵. قطع رابطه با همسالان و تنهایی و انزوا.۶. احساس شرمساری ناشی از دستگیر شدن به خاطر رفتارهای ضد اجتماعی.
در حال حاضر خودکشی های تقلیدی نیز زیاد دیده می شوند به این معنا که وقتی یکی از عزیزان نوجوان و یا دوستانش خودکشی می کند او نیز به همین کار دست می زند.به طور کلی عوامل اجتماعی ، روانی و خانوادگی در خودکشی نوجوانان دخالت زیادی دارند.
undefinedهر ساله تعدادی از نوجوانان به دلیل مشکلات تحصیلی مثل نیاوردن نمره و معدل خوب، قبول نشدن در کنکور و دانشگاه و رشته مورد نظر و ترس از تنبیه خانواده و قضاوت های دیگران و.... خودکشی میکنند.
undefined به فرزندمون این احساس را بدهیم که همیشه و در هر شرایطی دوستش داریم و برای ما باارزش است حتی اگر ترک تحصیل کند و ادامه تحصیل ندهد باز هم چون فرزند ماست، وجودش برای ما باارزش است و دوستش داریم.
@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

undefined مغز نوجوانان قادر به اولویت بندی کارها نیست!
undefined  تحقیقات جدید نشان میدهد که مغز نوجوانان به اندازه کافی بالغ نشده که بتواند وظایفش را به درستی تشخیص داده و به موقع واکنش نشان دهد. این موضوع شاید دلیل اصلی به تاخیر انداختن انجام تکالیف مدرسه و دیگر کارهای مهم، توسط نوجوانان را توجیه کند. 
undefined در مطالعه ای که شامل یک بازی واکنش بود، شرکت کنندگانی که بزرگتر بودند نسبت به شرکت کنندگان کوچکتر، عملکرد بهتری در تغییر رویکرد خود، صرف زمان و تلاش بیشتر از خود نشان دادند.
undefined محققان در دانشگاه هاروارد در ماساچوست تایید کردند که رابطه مشخص و معناداری بین افزایش سن و رشد مغز وجود دارد. آنها می گویند که بین سن افراد و رشد مغز و بهبود انجام وظایف از لحاظ اهمیت، رابطه مشخصی وجود دارد.
undefined کاترین اینزل، پژوهشگر ارشد این مطالعه می گوید که توانایی تنظیم وظایف از لحاظ نقش و اهمیتشان به تدریج در دوران نوجوانی شکل می گیرد.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

‍ 🟢 شش ویژگی نسل جدیدی که ما را شگفت زده کرد!
باید اعتراف کرد که دهه هشتاد، نودی ها و بخشی از دهه هفتادی ها همه ما را غافل گیر کردند. پیشاپیش بابت جمله ای که در ادامه میخواهم بگویم از نسل جدید معذرت خواهی می کنم؛ همیشه در مورد شما این ذهنیت را داشتم که نسلی بی خبر، ساده، عشرت طلب و غیر جنگجو هستید اما چند سالی ست که به همه ما ثابت شد که نسلی آگاه، پیچیده، جنگنده و فعالید. احتمالا مسئولان هم غافل گیر شده اند. طبیعی است؛ چون تا کنون تصوری که از جامعه داشته اند برمی گشت به نسل ما. این اولین مواجهه جدی مسئولان با نسلی جدید است. همه ما شگفت زده شدیم!به عنوان نمونه دو سال پیش، تحقیقی انجام شد که در آن نسل‌های دهه ۶۰ و ماقبل، نسل‌های بعدتر از خود را اینگونه توصیف می کردند: فردگرا، لذت‌طلب، مصرف‌گرا و بی‌آرمان و غیرسیاسی! بنابراین مسئولین هم بعنوان بخشی از جامعه اینگونه فکر میکردند. بدترین کار ممکن این است که تحلیل های ساده و سطحی ارایه کنیم که این ها نسل گیمرهایی هستند که از پای بازی بلند شده اند و دچار هیجان شده اند و به خاطر غریزه جنسی به خیابان ها آمده اند و فریب رسانه های اجتماعی را خورده اند. (این ها را من نمی گویم متاسفانه عده ای کارشناس گفته اند). فریب خورده، گیمر هیجان زده و گرفتار غریزه جنسی شایسته میلیون‌ها فرزند این سرزمین نیست.
undefined تحلیل و تجویز راهبردی:من اگر جای مسئولین بودم حتما ۲ کار می کردم: undefinedحتما برای شناخت عمیق این نسل و خواسته هایش و آرمان هایش وقت می گذاشتم.undefinedحتما به خاطر چنین نسلی سجده شکر میکردم. می پرسید چرا؟ توضیح میدهم.
undefined مشخصات این نسل تا آنجا که تعامل، تامل و تحقیق کرده ام:۱) این نسل برخلاف ما نسل اطاعت نیست. ما یاد گرفته بودیم که باید در برابر بزرگترها هر چه شنیدیم، بگوییم چشم. اصلاً، ملاک اصلی بچه خوب همین حرف شنوی از بزرگترها بود. این بزرگ ترها هم دایره وسیعی داشت: پدر، مادر، خاله و عمو گرفته تا معلم و مدیر مدرسه و مقامات. این نسل یاغی نیست اما اهل اطاعت نیست. حرف آنها این است: به جای دستور دادن، ما را قانع کنید. دستور نه! اطاعت هرگز، گفتگو کنیم!
۲) این نسل جسورتر از نسل ماست. ما ارزش ها، سنت ها و عادتها را می پذیرفتیم. این نسل اما سوال میکند، رد میکند، نقد میکند، نمی پذیرد. این نسل بخاطر جسارتش سبک زندگی اجباری را نمی پذیرد. نمی‌پذیرد کس دیگری برایش تعیین تکلیف کند. نمی‌پذیرد حتی معلمش خارج از برنامه درسی چیزی از او بخواهد.
۳)  این نسل برخلاف ما با نظام رسانه ای حکومت کمترین ارتباط را داشته‌‌. این نسل، نسل «نو تی‌وی» (no TV) است. نسلی که با برنامه کودک تلویزیون ایران بزرگ نشده. به احتمال زیاد اخبار تلویزیون را ندیده. اما در عوض، درون شبکه‌های اجتماعی متولد شده. مصرف کننده ساده باور نیست، جستجوگر تیزبین است. 
۴) این نسل برخلاف ما «شهروند جهان» است. ما تا سال های سال کل ارتباط مان با جهان هستی، برنامه دیدنی ها بود. یادتان هست؟ این نسل برخلاف ما که عمدتا دنیا را در محدوده روستا و شهر و کشور خودمان می دیدیم، جهان‌آگاه‌تر از همه اجدادمان در تمام طول تاریخ شده اند و دارای سطح بالاتری از انتظار از زندگی و حکمرانی اند.
۵) این نسل سیاسی است اما مرجعیت سیاسی ندارد. این نسل جناح های سیاسی را نمیشناسد و اگر هم بشناسد، قبول ندارد! این نسل خودش مرجع است نه مقلد!
۶) این نسل برخلاف نسل ما، خود را بالاتر از حکومت میداند. این نسل قدرت دولت را مطلق نمیداند. قدرت باید کارکرد داشته باشد و سطح استانداردی از معیشت را تامین کند اگرنه مشروعیت ندارد. این نسل ورود دولت به همه حوزه ها را مجاز نمیداند بویژه حوزه زندگی شخصی. آنها میگویند که قدرت در خدمت ماست و نه برعکس.
بنابراین ما با یک نسل هوشیار اطاعت گریزِ جهان آگاهِ غیر مقلدِ جسور روبرو هستیم و چه ظرفیتی بالاتر از این نسل برای ساختن ایران آینده. به شرط آنکه توانایی بکارگیری این ظرفیت را داشته باشیم. حکمرانی جدید نیز باید متفاوت باشد مثلا حکمرانی مبتنی بر اجبار_اطاعت دیگر برای این نسل کار نمی کند و باید تغییر کند به حکمرانی مبتنی بر اجماع_ اقناع. نسل جدید جمعیتی یعنی نیاز به نسل جدید حکمرانی.
دهه هشتادی ها عزیز! ممکن است نتوانم فضای ذهنی تان را درک کنم، شاید خواسته های شما با خواسته های من تفاوت داشته باشد اما از اینکه نسبت به کشور، دیگران و آینده تان بی تفاوت نیستید کیف میکنم. برخی کارها و روشهای شما را نمی پسندم ولی بخاطر شما از گذشته به آینده ایران امیدوارترم. سخت امیدوارم که کنشگری مدنی، گفتگوی مسالمت آمیز و کار تشکیلاتی را یاد بگیرید و آینده بهتری برای همه ما رقم بزنید.undefined دکتر مجتبی لشکربلوکی
@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

undefinedذهنیت ثابت یا رشدگرا ؟در کودکی به ما حق انتخاب دادند که مثل خرگوش بااستعداد اما نامنظم باشیم یا مثل لاک‌پشت آهسته اما ثابت‌ قدم... درسی که قرار بود از این مثال یاد بگیریم این بود که اگر آهسته و پیوسته به راهت ادامه بدهی، حتما برنده میشوی؛ اما واقعاً کدام از ما می‌خواست که به‌ جای لاک‌پشت باشد؟
هرقدر هم که فرهنگ ما در مورد تلاش و پشتکار فردی صحبت کند، باز ارزش بیشتری برای استعدادهای طبیعی قائل می‌شود و بیشتر افراد دوست دارند فکر کنند که قهرمانان و بت‌های معروف، افرادی هستند که متفاوت از بقیه به دنیا آمده اند و دوست ندارند آن‌ها را افراد نسبتاً عادی ببینند که با تلاش و زحمت، خودشون را به افراد خارق‌ العاده‌ای تبدیل کرده اند.
اما همانطور که باب راس در ویدیو اشاره می کند: «استعداد، علاقه‌ی دنبال‌ شده‌ است.»درواقع آدم ها دو طرز فکر دارند: ۱. طرز فکر ثابت ۲. طرز فکر رشدگرا.
undefinedافرادی که ذهنیت ثابت دارند، دنباله‌روی فرضیه ثبات نفس هستند و معتقدند که خصوصیات مهمی مثل هوش و شخصیت ویژگی‌های ثابتی هستند که نمیشود آنها را تغییر داد. undefinedافرادی با ذهنیت رشدگرا، بر این باورند که این خصوصیت‌های اساسی شکل‌ پذیرند و با تلاش و آموزش می توان آنها را بهبود داد.اینکه ذهنیت شما ثابت است یا رشدگرا، بستگی به این دارد که درباره کدام خصوصیت و ویژگی صحبت می‌کنیم. اما اگر بپرسید این ذهنیت چطور ایجاد میشود؟ می توان پاسخ داد که عمدتاً توسط والدین ایجاد میشود.
undefinedوالدینی که دستاورد فرزندشون را با جمله‌ای مثل: «حسابی درس خواندی که نمره ات عالی شد. » تحسین می‌کنند به شکل گیری ذهنیت رشدگرا کمک می‌کنند. (توجه و تاکید روی تلاش کودک برای رسیدن به موفقیت)اما والدینی که میگویند: « تو نابغه ای که نمره بیست گرفتی! خیلی باهوشی!» زمینه‌ساز شکل‌گیری ذهنیت ثابت میشوند. ( توجه و تاکید بر هوش بالای کودک)
undefinedاگر فرزندان ما به این باور برسند که موفقیت آنها به هوش ذاتی شون بستگی دارد و اینکه هوش خاصیتی ثابت است، به احتمال خیلی قوی وقتی که شرایط سخت بشود این طور فکر خواهند کرد که کاری از آنها ساخته نیست.و برعکس، فردی که باور دارد رسیدن به هر موفقیتی، نتیجه تلاش و سخت کوشی خودش هست، طبیعتا در هر شرایط سختی هم که قرار بگیرد، تلاش و کوشش خودش را افزایش می دهد.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

undefined اصرار برای تغییرِ طرز تفکر نوجوانان، نتایج معکوس به بار می آورد.
طبیعی است که والدین بخواهند به نوجوان شون کمک کنند تا ذهنیت های سالم تری داشته باشد، اما «اجبار کردن» نوجوان به تغییر طرز فکرش، معمولاً به دلایل زیر، مؤثر یا اخلاقی نیست:
1. خودمختاری و احترام هر فردی حق افکار، عقاید و دیدگاه های خودش را دارد. مجبور کردن نوجوان به تغییر طرز فکرش، استقلال او را نادیده می گیرد و می تواند منجر به رنجش و جروبحث و درگیری شود.

2. مقاومت
وقتی نوجوان از طرف اطرافیان احساس اجبار یا فشار کند، اغلب در مقابل تغییر مقاومت میکند. یعنی به جای فکر کردن و تامل بیشتر روی باورها و عقایدش، ممکن است حالت تدافعی بگیرد و در ذهنیت موجودش تثبیت شود.

3. انگیزه درونی تغییرات ذهنی معنادار، ناشی از انگیزه درونی است در زمانی که افراد واقعاً می خواهند تغییر کنند. فشار خارجی به ندرت منجر به دگرگونی پایدار می شود.

4. همدلی و درک
به جای زور و اجبار و اصرار، سعی کنید دیدگاه نوجوان تون را درک کنید. همدلی کنید، فعالانه گوش دهید و در گفتگوی محترمانه شرکت کنید. تفکر انتقادی را تشویق کنید و بدون تحمیل دیدگاه خودتون فقط به او اطلاعات ارائه دهید.
@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۵

undefined چرا باید هر روز فرزندتون را در آغوش بگیرید.
لمس کردن بخش بزرگی از نحوه تعامل انسان ها با یکدیگر است؛ اهمیت لمس کردن از زمان تولد شروع می‌شود. وقتی نوزادان به دنیا می‌آیند، پزشکان به مادران توصیه می‌کنند که آنها را در آغوش گرفته و به این طریق به آن‌ها احساس آرامش را منتقل کنند تا نوزادان رشد سالمی داشته باشد.
پوست بزرگ‌ ترین عضو بدن ماست و حس خوب و بد لمس را به مغز ارسال می‌کند. هنگامی که در تماس‌های خوشایند مانند در آغوش گرفتن قرار می‌گیریم، مغز هورمون اکسی‌ توسین ترشح می‌کند و ما احساس خوبی پیدا می‌کنیم.
تحقیقات نشان می‌دهد که لمس عاطفی، قشر اوربیتوفرونتال (قشر پیش پیشانی) را فعال می‌کند. این ناحیه از مغز با رفتارهای عاطفی و اجتماعی و همچنین با همدلی، اخلاقیات و تصمیم‌گیری و هدفمندی و... مرتبط است.
همچنین لمس کردن می‌تواند برای آرام کردن پریشانی‌ های افراد، موثر باشد. یک مطالعه در سال 2017 نشان می‌دهد که در آغوش گرفتن و نوازش کودکانی که مضطرب هستند اثر تسکین‌ دهنده‌ای دارد. مطالعه‌ی دیگری نشان می‌دهد که لمس انسان ممکن است حتی به مبارزه با عفونت‌ها کمک کند.
موقعیتی را تصور کنید که نمی‌توانید با دیگران تماس فیزیکی داشته باشید. این پدیده، گرسنگی پوست یا محرومیت از لمس نامیده می‌شود و به شرایطی گفته می‌شود که علیرغم میل درونی مان، نمی‌توانیم به اندازه‌‌ای که نیاز داریم، با دیگران تماس فیزیکی داشته باشیم. ( دوران قرنطينه در همه‌گیری کرونا را یادتان هست؟) این شرایط ممکن است برای کودکانی که تحت پوشش پرورشگاه ها و بهزیستی هستند یا سالمندانی که در بیمارستان و خانه سالمندان هستند هم پیش بیاید.
علائم گرسنگی پوست معمولا با علائمی مثل احساس تنش و فشار، اضطراب، خلق پایین، رضایت کم، مشکلات خواب و خستگی همراه است. برخی متخصصان مواردی مثل استفاده از پتوی نرم، ماساژ، مرور خاطرات مثبت و دیدن عکس های قدیمی تر خانوادگی، داشتن حیوان خانگی، در آغوش گرفتن اعضای خانواده و دوستان، استفاده از تماس ویدیویی و ورزش کردن را پیشنهاد کرده‌اند.
@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۷:۰۳

‍ ‍ undefinedنوجوانانی که به گوشی های هوشمند اعتیاد دارند، مضطرب تر و افسرده ترند.
undefined تحقیقات جدید نشان می‌دهد نوجوانانی که در استفاده از گوشی همراه دچار مشکل و اختلال هستند، بیش از نوجوانانی که چنین مشکلی ندارند با اضطراب، افسردگی و بی‌خوابی مواجه‌اند.
undefined به گفته محققان کینگز کالج لندن، نوجوانانی که اختلال استفاده از گوشی هوشمند دارند و الگوی رفتاری‌ شبیه به اعتیاد را دنبال می‌کنند، دو برابر بیش از دیگران اضطراب دارند.
undefined اختلال استفاده از گوشی هوشمند با رفتار هایی مانند احساس نگرانی در صورت در دسترس نبودن گوشی، دشواری در کنترل زمان استفاده از گوشی و استفاده از گوشی به جای پرداختن به دیگر فعالیت‌های معنادار، تعریف می‌شود.طبق نتایج تحقیقات، این مشکل بر اقلیت نوجوانان تاثیر می‌گذارد و با آنکه شدت آن از اعتیاد کمتر است، اما احتمالا به زودی پس از به دست آمدن شواهد کافی نوعی اعتیاد به شمار آید.
undefined به گزارش اسکای‌نیوز، حدود ۴۴٪ از نوجوانان ۱۳ تا ۱۶ ساله که اختلال استفاده از گوشی هوشمند داشتند، علائم اضطراب نشان دادند، در حالی که این میزان در افراد بدون این اختلال ۲۶.۴٪ بود. همچنین ۵۶٪ نوجوانان ۱۳ تا ۱۶ ساله که با گوشی هوشمند مشکل داشتند، با علائم افسردگی مواجه بودند، در حالی که این میزان در افراد بدون این مشکل ۳۵.۸٪ بود.
undefined طبق یافته‌های محققان، نوجوانان ۱۳ تا ۱۶ ساله که دچار این مشکل‌اند بیشتر از شبکه‌های اجتماعی تیک‌تاک و اینستاگرام استفاده می‌کنند، در حالی که استفاده از شبکه‌های اجتماعی واتس‌اپ، بازی‌های آنلاین و استفاده کلی از اینترنت در هر دو گروه نوجوانان تقریبا یکسان است. @n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۶:۰۵

undefinedپیامد رفتار

قوانین مختلف و پیامد شکستن هر قانون را با حضور و مشارکت فرزندتون تعیین کرده و بنویسید و از قبل با او درباره وضع هر قانون و پیامد عدم پایبندی اش به آن قانون به توافق برسید.
اگر پیامدی منفی برای شکستن هر قانون تعیین نشود، فرزند شما به راحتی بارها قوانین را شکسته و مدام با شما درگیر شده و چانه زنی و جروبحث میکند.اما وقتی برای انجام ندادن هر قانون، از قبل پیامدی منفی در نظر گرفته شده و فرزندتون میداند که اگر قانون تعیین شده را رعایت نکند با پیامد منفی اش روبرو خواهد شد (و مادر و پدرش را والدینی مقتدر بداند) به احتمال خیلی زیاد قانون را رعایت خواهد کرد.دکتر علی صاحبی@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۶:۱۰

undefinedundefined با فعالسازی رفتاری به مقابله با افسردگی بروید.
منظور از فعال‌سازی رفتاری، انجام رفتارهایی است که فرد با انجام آنها می‌تواند بر وضعیت خلقی خودش تأثیر بگذارد.
فعالسازی رفتاری یک درمان کوتاه مدت است که می‌تواند تأثیر فوق العاده‌ای بر خلق و خوی شما داشته باشد. بیشتر تحقیقات در مورد فعال سازی رفتاری بر تأثیر آن روی افسردگی اشاره می کنند زیرا افراد افسرده اغلب علاقه خود را به فعالیت‌هایی که قبلاً از آن‌ها لذت می‌بردند از دست می‌دهند و ممکن است از انجام سایر فعالیت‌های لذت بخش نیز دوری کنند.از دست دادن علاقه به سرگرمی‌ ها و کارهای لذت بخش قبلی، میتواند علائم افسردگی را تشدید کند مخصوصا اگر فرد فعالیت‌هایی را که برای او معنا‌دار بوده یا به او در حفظ ارتباطات اجتماعی کمک می‌کرده و یا عزت نفس او را تقویت می‌کرده، متوقف کند.فعال‌سازی رفتاری افراد را تشویق می‌کند تا برای مقابله با این شرایط، حرکت کنند.
طبیعتا فعالیت‌هایی که باعث ایجاد احساس خوب در افراد می‌شود از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برای همین اگر احساس می کنید خلق تان پایین و افسرده است حتما لیستی از همه کارهای لذت بخشی که قبلاً انجام می داده اید و از انجام آنها لذت می بردید، بنویسید. سپس تلاش کنید (خودتون را مجبور کنید) که هر روز چند تا از آن کارها را انجام بدهید. اگر احساس کردید انگیزه انجام هیچ کدام از آن کارها را ندارید، طبیعی است چون خلق و انرژی پایین شما باعث این بی انگیزگی و ناامیدی شده است اما تسلیم نشوید، به خودتون بگویید فقط ۵ دقیقه این کار را انجام بده و نه بیشتر. وقتی کار لذت بخش یا معناداری را فقط برای ۵ دقیقه شروع کنید، خواهید دید که بعد از ۵ دقیقه همچنان تمایل و توان ادامه دادنش را خواهید داشت.
بطور مثال شما قبلا عاشق پیاده روی در پارک و فضای سبز بودید اما از وقتی که درگیر یک دوره افسردگی شده اید به طور کامل پارک رفتن و پیاده روی را کنار گذاشته اید. شاید فکر کنید پیاده‌روی در طبیعت و پارک رفتن کاری بیهوده و بی معناست و دست از این کار بکشید و خود را از انجام فعالیتی که قبلاً از آن لذت می بردید، محروم کنید. اما اگر سعی کنید هر روز برای ۱۵ دقیقه هم شده به پارک بروید و در فضای سبز وقت بگذرانید، متوجه میشوید که هنوز هم می‌توانید از پس این کار برآمده و هنوز هم پارک رفتن و پیاده روی باعث می‌شود خلق و خوی شما بهبود پیدا کند، همچنین از نظر فیزیکی فعال تر شده و از لحظاتی که در پارک و کنار درختان هستید، لذت می برید.
یک راه دیگر برای استفاده از فعال‌سازی رفتاری، جایگزین کردن یک رفتار مفید با یک رفتار غیرمفید است. مثلا مدتی است که به علت افسردگی تا وسط روز می خوابید و همین زیاد خوابیدن باعث بیحالی، خستگی و کم انرژی و بی انگیزه شدن شما و تشدید خلق افسرده تون شده است، می‌توانید خوابیدن تا وسط ظهر را با یک عادت لذت‌ بخش و پرتحرک تر جایگزین کنید. مثلا هر روز ساعت ۸ صبح یک آهنگ گذاشته و شروع به رقصیدن کنید. شاید فکر کنید چه کسی انگیزه و حوصله دارد که از رختخواب بیرون آمده و برقصد؟! اما کافیست که خودتون را برای مدت ۵ دقیقه مجبور به این کار کنید.... مسلما انجام هر کار لذت بخشی که قبلاً به آن احساس خوب و مثبتی داشتید، در دوران افسردگی نیز به شما کمک می کند که احساس و خلق و خوی بهتری پیدا کنید.دکتر آذرخش مکری @n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۶:۱۳

((مگه نگفتم؟)) روشی است برای خنک شدن دل والدین و لجبازتر شدن بچه‌ها. در این روش مادر و پدر بارها به فرزندشان تذکر می‌دهند که: «هوای پارک سرده یه لباس گرم بپوش» و بچه هم می‌گوید: «نه، همین‌که پوشیدم خوشگل تره» اما وقتی از ماشین پیاده می‌شوند بچه سردش می‌شود و اینجا نوبت والدین است که هشدارهای قبلی‌اش را مثل چماق توی سر بچه بکوبند که:
((مگه نگفتم هوای پارک سرده هان؟ گفتم یا نگفتم؟))
در اینجا پدر و مادر از درایت خودشان احساس غرور می‌کنند و امیدوارند این اتفاق درس عبرتی بشود برای آینده.  اما بچه، نه‌تنها از رفتارش درس نمی‌گیرد و سر عقل نمی‌آید بلکه از اینکه این‌طور تحقیرشده عصبانی می‌شود و در اولین فرصت این تحقیر والدین را با منفی کاری و لجبازی بیشتر تلافی می‌کند.
این جور مواقع بهتر است والدین گرامی خیلی محترمانه لباس گرمی را که همراهشان آورده اند به بچه بدهند تا بپوشد و دور سرکوفت های بعدی را خط بکشند. @n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۵:۳۹

undefined مثلث خطر نوجوانی
یک مثلث را در نظر بگیرید که هر ضلع آن، نشانه یک فکر غیرواقعی و درک نادرست از وقایع و اتفاقات (توهم) در نوجوان است:
ضلع undefined نوجوانان توهّم همه چیز دانی و همه کار توانی دارند! آنها فکر می کنند از پدر و مادر و بقیه اطرافیان شون بیشتر می فهمند و می دانند. برای همین به راحتی والدین شون را محکوم به ندانستن، آگاه نبودن و نفهمیدن میکنند. انگشت اتهام شون را به سوی والدین و معلمان و ... می گیرند و آنها را به خاطر به روز نبودن، قدیمی و بسته فکر کردن متهم می کنند. یکی دیگر از ویژگی های نوجوانان بلندپروازی و مطمئن بودن از خود است. آنها فکر می کنند هر کاری را می توانند بکنند و کمتر حد و مرزی برای توانمندی های خود قائل هستند.
ضلع undefined نوجوانان فکر میکنند در مرکز توجه جهان هستند و همه به آنها نگاه کرده و آنها را زیر نظر دارند و قضاوت میکنند.برای همین ساعت ها جلوی آینه مشغول  ظاهرشون شده و به شکل افراطی دغدغه لباس و تیپ و قیافه خود را دارند. این فکرِ که همه آنها را زیر نظر دارند و به آنها نگاه می کنند باعث میشود که نوجوان برای داشتن یک گوشی مدل بالا یا خرید لباس های مد روز ساعت ها با والدینش بحث کند یا به خاطر داشتن جوش های صورتش یا بزرگی بینی اش دچار خلق پایین و افسرده شود یا از اینکه فلان حرف را در جمع گفتید، خیلی عصبانی شده و پرخاشگری کند.
ضلع undefined نوجوانان فکر میکنند که هیچ خطری انها را تهدید نمیکند و اتفاقات بد و خطرات فقط برای دیگران پیش می آید.برای همین این فکر را دارند که آنها با بقیه فرق دارند و به سیگار و... معتاد نمیشوند، اگر با موتور تک چرخ بزنند اتفاقی برای آنها نمی افتد. اگر هر روز فست فود و نوشابه و... بخورند دچار اضافه وزن و مشکلات سلامتی نمیشوند، حتی اگر برای ترساندن والدین دست به خودکشیِ نمایشی بزنند، واقعا جان شون را از دست نمیدهند و...
همه نوجوانان کمابیش، این تفکرات غیرواقعی را دارند و در رفتارها و گفتارشون میتوانید این مثلث خطر را ببینید. به تدریج که نوجوان بزرگتر شده و قشر پیش پیشانی مغزش کامل میشود این افکارش هم تعدیل میشوند. پس با نصیحت و تذکر و توصیه یا با سرزنش و تحقیر و توهین و جروبحث نمیتوانید افکار او را تغییر دهید.برای مراقبت از او فقط می توانید این ویژگی های طبیعی نوجوان تون را پذیرفته و رابطه تون را با او صمیمی تر کرده و در کنارش بمانید تا به وقت نیاز از او محافظت کنید.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۷:۲۵

undefinedundefined

توجه کنید....!!!
فرزندان در محیط خانه چه می آموزد؟۱-اگر آنها را سرزنش کنید او می آموزد که همیشه سرزنش شود و سرزنش کند.۲-اگر با آنها خشونت و ضدیت داشته باشید او می آموزد که با همه بجنگد.۳-اگر فرزند را بترسانید او می آموزد که همواره نگران باشد.۴-اگر به فرزند احساس گناه بدهید او می آموزد که به حال خودش تاسف بخورد.۵- اگر فرزند را مسخره کنید او می آموزد که از خود شرمنده باشد.۶- اگر به فرزند احساس شرم بدهید می آموزد تا همواره احساس گناه داشته باشد.۷- اگر به فرزند احساس گناه بدهید او می آموزد تا همواره خود را مقصر بداند.۸- اگر از فرزند قدردانی کنید او می آموزد تا از دیگران قدردانی کند.۹- اگر او را دوست داشته باشید و به او احترام بگذارید، او احساس ارزشمندی می کند و عزت نفسش افزایش می یابد.۱۰- فرد دارای عزت نفس، خودش را دوست دارد، مراقب خودش است، با هر کسی معاشرت نمی کند، هر حرفی نمی زند، هر کاری نمی کند و با اعتماد به نفس است.
به همین راحتی شخصیت فرزندان را شکل میدهیم.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۷:۳۴

روانکاو آلیس میلر (Alice Miller ) ، اینگونه بیان می کند که :
هر نوعی از گوشمالی دادن نوجوان ، یک تحقیر است و این تحقیرها اثرات بد جسمی و عاطفی بر جای می گذارند . او در ادامه می گوید : آنچه را که ما با فرزندانمان انجام می دهیم بعدا بخشی از مجموعه رفتار های آنها خواهد شد ، یعنی فردی که در سنین کودکی و نوجوانی از والدینش کتک می خورد در آینده دائما دیگران را مورد ضرب و شتم قرار می دهد و آن هایی که مورد تحقیر واقع می شوند در آینده دیگران را تحقیر خواهند کرد!
@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۴۴

undefined در تربيت فرزند ، از سه كليد " منطق ، عاطفه و جديت " استفاده كنيد .
منطقي بودن ، مثل زماني كه فرزند شما خواستهٔ به جايي دارد و بايد برآورده شود. بنابراين :دليلي براي جدال و بحث نيست .
عاطفي بودن، مثل زماني كه احساس مي كنيد با كمي ابراز عشق و توجه، مي شود به اتمسفر ارتباط شما و فرزندتان آرامش منتقل كرد بنابراين:دليلي براي استفاده از روش هاي منفي ارتباطي مثل بحث، توهين، تحقير نيست.
جدي بودن، مثل زماني كه قانوني را وضع كرده ايد و اطمينان داريد به صلاح فرزندتان است، بايد با جديت (بدون عصبانيت)، روي حرف تان بايستيد. بنابراين: دليلي براي بحث هاي طولاني و قوانين بي ثبات نيست.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۹:۲۰

undefinedوالدین هلیکوپتری نباشیمundefined
والدین هلیکوپتری چه کسانی هستند و چه تاثیرات مخربی بر روی تربیت فرزندان دارند؟

اگر کارهای فرزندتان را انجام می دهید؛ تصمیم می گیرید که با چه کسی دوست باشد؛ در خارج خانه همیشه او را همراهی می کنید و کارهایی از این قبیل، شما از دسته والدین هلیکوپتری هستید.undefinedundefined
والدین هلیکوپتری در انجام ساده ترین کارهای فرزندتان دخالت می کنند؛ همیشه در کنار او هستند؛ اعمال او را زیر ذره بین دارند و اجازه تصمیم گیری را به فرزند خود نمی دهند. از این رو همیشه با فرزند خود در حال کشمکش هستند، چرا که به اجازه رشد استقلال را به کودک خود نمی دهند.undefined
یک والد هلیکوپتری می تواند تاثیرات مخربی بر روی فرزند خود بگذارد.
undefined
والدین هلیکوپتری چه نشانه هایی دارند؟
undefinedوالدین هلیکوپتری کارهایی را انجام می دهند که فرزندشان به تنهایی می تواند آنها را انجام دهد.undefinedبه او اجازه انتخاب های متناسب با سنش را نمی دهد.undefinedفرزندان را وادار می کنند طبق خواسته آنها رفتار کنند.undefinedبرای فرزندانشان تصمیم می گیرند و آنها را به سمت برآورده کردن آرزوهای شخصی خودشان سوق می دهند.undefinedمسئولیت شکست ها و موفقیت های فرزندشان را به عهده می گیرند و سپر بلای آنها هستند.undefinedبه فرزندشان اجازه حل مشکلاتش را نمی دهند.undefinedدر خانه هیچ مسئولیتی به فرزند خود نمی دهند.undefinedبرای مربی فرزندشان تعیین تکلیف می کنند.undefinedهمیشه و هر جا در کنار فرزندان خود هستند.
undefinedدلیل حمایت بیش از حد والدین هلیکوپتری چیست؟
والدین هلیکوپتری ممکن است به خاطر علاقه زیاد به فرزندشان یا نگرانی بیش از حد در مورد موفقیت یا شکست های او، اقدام به کنترل بیش از حد کنند.@n_hekmathttps://ble.ir/nojavanee_man

۱۸:۲۳