عکس پروفایل فیزامینف

فیزامین

۶۲عضو
thumbnail
undefined-ـ-undefinedundefined️(:#تستـ#دوازدهم #فصل‌ـ۳

۱۲:۵۸

thumbnail
undefined-ـ-undefinedundefined️(:#تستـ#دوازدهم #فصل‌ـ۳و۴

۱۲:۵۸

thumbnail
undefined-ـ-undefinedundefined️(:#تستـ#دوازدهم #فصل‌ـ۳

۱۳:۰۰

thumbnail
undefined-ـ-undefinedundefined️(:#تستـ#یازدهم #مدار

۱۳:۰۴

thumbnail
undefined-ـ-undefinedundefined️(:#تستـ#یازدهم #مدار

۱۳:۰۵

thumbnail
undefined-ـ-undefinedundefined️(:#تستـ#یازدهم #مدار

۱۳:۰۷

thumbnail
#کمی‌ـخوارج‌ـ‌ازـ‌کتاب#فیزیک#خواندنی
گراویتون قاتل نظریه نسبیت عام اینشتین undefined
گراویتون (Graviton) یک ذره‌ی فرضی است که در فیزیک نظری برای توضیح نیروی گرانش به‌کار می‌رود بر اساس تئوری‌های کوانتومی، گراویتون‌ها حامل نیروی گرانشی هستند،
مشابه
با فتونی که حامل نیروی الکترومغناطیسی استundefined
در تئوری گرانش کوانتومی، گراویتون‌ها/ بدون جرمundefined دارای اسپین ۲ undefined
undefinedاگر چه گراویتون‌ها در فیزیک نظری مطرح شده‌اند،
اما تا کنون هیچ تجربه‌ای برای کشف یا تشخیص مستقیم آن‌ها به‌دست نیامده است.undefined
تحقیقات و آزمایش‌های بیشتری در این زمینه در حال انجام است...

undefined @physamin undefinedundefinedـ/ـ/ـundefined

۱۹:۳۳

🪐نظریه نسبیت عام اینشتین:یکی از تایید شده ترین نظریه های علم فیزیک استundefined توضیح می‌دهد که
گرانش نتیجه انحنا و انحراف فضا-زمان است. undefinedundefined
اجرام بزرگ مانند زمین، فضا-زمان را انحنا می‌دهند و این انحنا باعث می‌شود که دیگر اجرام به سمت آن‌ها جذب شوند. undefined
برخلاف فیزیک نیوتنی(کلاسیک)undefinedنیروی گرانش جزو ۴ نیروی اصلی و بنیادین جهان است
آلبرت اینشتین طبق این نظریه
گرانش را نیرو به شمار نمی آورد!!!


#شهرـ‌عجیبیه
undefined @physamin undefinedundefinedـ/ـ/ـundefined

۱۹:۴۲

#فیزیک#مفهوم#درکخازن یکی از اجزای مهم در الکتریسیته است که برای ذخیره‌سازی بار الکتریکی استفاده می‌شود. در اینجا به برخی از نکات کلیدی درباره خازن‌ها اشاره می‌شود:
تعریف خازن:خازن دستگاهی است که انرژی الکتریکی را به صورت بار الکتریکی در دو صفحه فلزی (لایه‌های خازن) ذخیره می‌کند. این دو صفحه با یک عایق (دی‌الکتریک) از هم جدا شده‌اند.
عملکرد خازن:- وقتی ولتاژ به دو صفحه خازن متصل می‌شود، یکی از صفحات بار مثبت و دیگری بار منفی دریافت می‌کند. - بار الکتریکی روی صفحات به افزایش ولتاژ بین آنها منجر می‌شود.
واحد ظرفیت:- ظرفیت یک خازن که نشان‌دهنده توانایی آن در ذخیره‌سازی بار است، به واحد فاراد (F) اندازه‌گیری می‌شود. - یک فاراد به معنای این است که یک ولت ولتاژ باعث ذخیره کردن یک کولن بار الکتریکی در خازن می‌شود.
انواع خازن:خازن‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند، از جمله:- خازن‌های کاغذی- خازن‌های سرامیکی- خازن‌های الکترولیتی- خازن‌های پلی استر
کاربردها:خازن‌ها در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی به منظور:- صاف‌کردن ولتاژ (تصفیه)- ذخیره‌سازی انرژی- تنظیم فرکانس در مدارها
خازن در مدار:در مدارهای الکتریکی، خازن‌ها ممکن است به صورت موازی یا سری متصل شوند که این امر بر ظرفیت کلی سیستم تأثیر می‌گذارد.
تخلیه خازن:زمانی که ولتاژ به خازن قطع شود، بار الکتریکی ذخیره‌شده می‌تواند به آرامی تخلیه شود؛ این پدیده به مدت زمان تخلیه خازن و خصوصیات آن بستگی دارد.

^^^undefinedundefined @physamin undefinedundefined^^^

۱۸:۲۱

#کمی‌ـخوارج‌ـ‌ازـ‌کتاب#فیزیک#خواندنی

undefinedهر موقع داشتی دعوا میکردیاگه طرف بهت گفت (تو هیچی نیستی) /:
عصبانی نشوundefinedبهش بگو تو از نظر فیزیک درست میگی!!!!undefined

چراundefined
✓ما از اتم ها ساخته شدیم برای راحتی کاراتم را اگر به یک استادیوم بزرگ تشبیه کنیم
--خب؟؟

اگر یک تیله داخل زمین چمن بندازیم این تیله اندازه هسته اتم استundefined
و تماشاچیان مانند الکترون ها هستند که با سرعت بسیار بالا به دور اتم حرکت میکنند
طبق نتایج آزمایشگاهی ۹۹/۹۹۹۹۹۶ درصد از فضای اتم ها خالی استundefinedundefined

خالی خالی هم که نَه
ولی خب میشه گفت خالی؟!

#الله‌ـ‌اکبر

۱۸:۰۷

فیزامین
#کمی‌ـخوارج‌ـ‌ازـ‌کتاب #فیزیک #خواندنی undefinedهر موقع داشتی دعوا میکردی اگه طرف بهت گفت (تو هیچی نیستی) /: عصبانی نشوundefined بهش بگو تو از نظر فیزیک درست میگی!!!!undefined چراundefined ✓ما از اتم ها ساخته شدیم برای راحتی کار اتم را اگر به یک استادیوم بزرگ تشبیه کنیم --خب؟؟ اگر یک تیله داخل زمین چمن بندازیم این تیله اندازه هسته اتم استundefined و تماشاچیان مانند الکترون ها هستند که با سرعت بسیار بالا به دور اتم حرکت میکنند طبق نتایج آزمایشگاهی ۹۹/۹۹۹۹۹۶ درصد از فضای اتم ها خالی استundefinedundefined خالی خالی هم که نَه ولی خب میشه گفت خالی؟! #الله‌ـ‌اکبر
undefinedحالا چه سوالاتی پیش میاد؟

اگه اکثر فضای اتم ها خالی است:
undefinedچرا اتم ها از یکدیگر رد نمیشوند؟
undefinedچرا اتم ها شفاف نیستند؟
undefinedاگر فضای بین اتم ها خالی خالی هم نیست پس چیه؟و......
موضوع بحث های بعدی ما خواهد بود

undefined @physamin undefinedundefinedـ/ـ/ـundefined

۱۸:۰۷

thumbnail
رکوردشکنی تاریخی: کشف پرانرژی‌ترین نوترینوی مشاهده‌شده تاکنون
دانشمندان به‌تازگی موفق به شناسایی نوترینویی با انرژی حدود ۲۲۰ پتاآلکترون‌ولت (PeV) شده‌اند، که رکورد قبلی ۶٫۰۵ PeV را ۳۵۰۰ درصد افزایش داده است. حتی با در نظر گرفتن حاشیه خطا، این مقدار همچنان یک مرتبه بزرگی کامل بالاتر از هر چیزی است که تاکنون مشاهده شده است. منبع این نوترینو هنوز نامشخص است، اما نشان‌دهنده رویدادی با قدرت فوق‌العاده است.
سال گذشته، در یک کنفرانس تخصصی در زمینه نوترینوها، محققان به کشفی بی‌سابقه اشاره کردند، اما جزئیات دقیق آن تا امروز محرمانه مانده بود. اکنون مقاله‌ای که درباره این رویداد منتشر شده، مقدار انرژی آن را ۱۲۰ PeV گزارش می‌دهد، اما پروفسور میروسلاو فیلیپوویچ از دانشگاه وسترن سیدنی، در مصاحبه‌ای، اعلام کرد که با روش دیگری مقدار انرژی ۲۲۰ PeV محاسبه شده که از نظر علمی معتبرتر است. این یافته چنان حیرت‌انگیز است که معادل دویدن ۱۰۰ متر در یک‌سوم ثانیه برای یک انسان است.
فیلیپوویچ در مقایسه‌ای جالب بیان کرد که فوتون‌های ساطع‌شده از لامپ اتاق شما انرژی حدود ۴ الکترون‌ولت دارند، بنابراین این کشف تقریباً ۵۰۰ هزار میلیارد برابر قدرتمندتر است. در حال حاضر، هیچ شتاب‌دهنده ذره‌ای روی زمین قادر به تولید نوترینوهایی با حتی یک‌هزارم این انرژی نیست.
ابزار شگفت‌انگیز KM3NeT: کشف نوترینویی در اعماق مدیترانه
این نوترینو توسط آشکارساز KM3NeT، واقع در اعماق دریای مدیترانه، شناسایی شد. این رصدخانه با ردیابی تابش چرنکوف که از حرکت ذرات سریع‌تر از نور در آب ایجاد می‌شود، کار می‌کند. نکته قابل‌توجه این است که این دستگاه هنوز فقط ۱۰ درصد تکمیل شده اما با این حال موفق به چنین کشفی شده است.
نوترینوها، ذراتی بی‌نهایت فراوان در جهان هستند که به دلیل نداشتن بار الکتریکی و تعامل بسیار ضعیف با ماده، معمولاً بدون هیچ اثری از اجرام عبور می‌کنند. اما در موارد نادر، یک نوترینو ممکن است با بخشی از زمین یا جو برخورد کند و موجب ایجاد ذرات ثانویه شود که به شکل یک آبشار از محصولات ذره‌ای در همان جهت انتشار می‌یابند. این ذرات، که نزدیک به سرعت نور در خلأ حرکت می‌کنند، در محیط‌هایی مانند آب، سرعتی فراتر از نور (در محیط آب) دارند و پدیده‌ای مشابه انفجار صوتی، اما در مقیاس الکترومغناطیسی، ایجاد می‌کنند.
در فوریه ۲۰۲۳، حتی درحالی‌که KM3NeT هنوز به‌طور کامل عملیاتی نشده بود، نوترینویی با برچسب KM3-230213A توسط این سامانه رصد شد. این نوترینو با برخورد به سنگ‌های زیر مالتا، باعث تولید یک میون شد که با ایجاد زنجیره‌ای از ذرات ثانویه، باعث ثبت بیش از ۲۸ هزار فوتون در KM3NeT شد. تجزیه‌وتحلیل این فوتون‌ها امکان بازسازی انرژی نوترینوی اولیه را فراهم کرد.
منشأ نوترینوی فوق‌العاده پرانرژی: پرسشی بی‌پاسخ
با اینکه دانشمندان مطمئن‌اند که این رویداد ناشی از یک نوترینو بوده است، اما منشأ آن هنوز یک معماست. تنها اطلاعات موجود این است که این ذره از سمت صورت فلکی جبار (Orion) آمده است، اما موقعیت دقیق آن چنان مبهم است که احتمال دارد هم از درون کهکشان ما و هم از فراتر از آن سرچشمه گرفته باشد.
فیلیپوویچ معتقد است که این نوترینو می‌تواند حاصل یکی از رویدادهای کیهانی عظیم زیر باشد:
- ابرنواختر- میکروکوازار- انفجار پرتو گاما (GRB)- بلازار (نوعی کوازار که فوران‌هایش مستقیماً به سمت زمین هدایت شده است)
در حال حاضر، بلازار محتمل‌ترین گزینه در بین این سناریوها به شمار می‌رود.
یک احتمال عجیب‌تر اما جذاب‌تر این است که این نوترینو در نتیجه برهم‌کنش پرتوهای کیهانی با تابش زمینه کیهانی (CMB) ایجاد شده باشد، پدیده‌ای که تاکنون مشاهده نشده است. تنها راه برای مشخص کردن منشأ این رویداد، جمع‌آوری نمونه‌های بیشتری از نوترینوهای با انرژی فوق‌العاده بالا و ردیابی الگوی توزیع آن‌ها در فضا است.
این مطالعه در ژورنال Nature منتشر شده است.
#اخترفیزیک #نوترینوundefined🪐 @physamin 🪐undefined

۱۷:۵۲

thumbnail
نحوه خواندن اندازه اجسام توسط ریز سنج
undefined @physamin undefined

۱۷:۱۳

thumbnail
#فیزیک_دهماصل ارشمیدسمیزان تغییر حجم در مایع به اندازه حجم جسم نیرویی که به طرف بالا بر جسم وارد می‌شود برابر با وزن مایع جابه‌جا شده است@physamin

۸:۱۴

thumbnail
تشکیل موج ایستاده
@physamin

۹:۴۱

thumbnail
گیف
0
نحوه ایجاد موج ایستاده در طناب، به تداخل دو موج تابش و بازتاب دقت کنید که چگونه موج ایستاده تشکیل شده است
@physamin

۹:۴۵

#مغناطیس #فصل_سه#فیزیک_یازدهمundefinedمیدان مغناطیسی در داخل آهن‌ربا به دلیل آرایش ذرات مغناطیسی و دوقطبی‌های مغناطیسی بوجود می‌آید. آهن‌رباها معمولاً از موادی ساخته می‌شوند که خواص مغناطیسی دارند، مانند آهن، نیکل و کبالت.
undefinedدر داخل یک آهن‌ربا، این ذرات به طور دائمی دارای دوقطبی مغناطیسی هستند و در حالت طبیعی، این دوقطبی‌ها در جهت‌های مختلف پراکنده‌اند. اما وقتی که آهن‌ربا مغناطیسی می‌شود، به دلیل اثر میدان مغناطیسی خارجی، دوقطبی‌ها در یک جهت خاص آرایش می‌یابند.
undefinedمیدان مغناطیسی در داخل آهن‌ربا به طور یکنواخت و به سمت قطب‌های مغناطیسی (شمال و جنوب) توزیع می‌شود. خطوط میدان مغناطیسی که در فضا وجود دارند، خارج از آهن‌ربا از قطب شمال به قطب جنوب می‌روند و در داخل آهن‌ربا از قطب جنوب به قطب شمال برمی‌گردند.
undefinedویژگی‌های میدان مغناطیسی شامل شدت میدان (که بیانگر قدرت میدان مغناطیسی است) و جهت میدان (که نشان‌دهنده قطب‌ها است) می‌باشد. این میدان‌ها همواره تأثیراتی بر روی اجسام دیگر در اطراف خود دارند و می‌توانند باعث جذب یا دفع مواد مغناطیسی شوند.🧲
@physamin

۱۵:۴۲

thumbnail
#مفهوم_فیزیک #مغناطیس
undefinedمیدان مغناطیسی سیملوله یا "Quantum Hall Effect" یکی از مفاهیم مهم در فیزیک و علم مواد است. این پدیده معمولاً در شرایط خاصی از دما و فشار، به ویژه در دماهای بسیار پایین و در حضور میدان مغناطیسی قوی مشاهده می‌شود.
undefinedسیملوله به یک ساختار حلقوی گفته می‌شود که معمولاً از مواد نیمه‌هادی ساخته شده و در آن الکترون‌ها برای حرکت به دور حلقه‌ها محدود شده‌اند. در این حالت، زمانی که یک میدان مغناطیسی متقاطع با سیملوله اعمال می‌شود، الکترون‌ها به دلیل تأثیر میدان مغناطیسی، در یک حرکت خاص به دور حلقه‌ها می‌چرخند.
undefinedمیدان مغناطیسی به طرز قابل توجهی خصوصیات الکتریکی ماده را تغییر می‌دهد و به ایجاد نوارهای غیر متصل در ناحیه انرژی منجر می‌شود که می‌توانند مقاومت الکتریکی را به صورت ناگهانی تغییر دهند، که این پدیده به عنوان "اثر هال" شناخته می‌شود.
undefinedاین اثر به طور گسترده‌ای در تحقیقات علمی مورد بررسی قرار گرفته و کاربردهای زیادی در توسعه فناوری‌های نوین مانند سنسورها و دستگاه‌های الکترونیکی دارد.
🧲 @physamin 🧲

۷:۲۷

undefined رئیس‌جمهور مصوبۀ کنکور را ابلاغ کرد
رئیس‌جمهور مصوبۀ الحاق یک تبصره به ماده واحدۀ اصلاح و تکمیل مصوبۀ سیاست­ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) را ابلاغ کرد.براساس این تبصره در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ سابقۀ تحصیلی پایه یازدهم با تأثیر مثبت و پایۀ دوازدهم با تأثیر قطعی در نمرۀ کل سابقه تحصیلی لحاظ می­شود و سهم نمرۀ کل سابقۀ تحصیلی برای همه متقاضیان ۶۰ درصد است.در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ دروس عمومی و تخصصی پایۀ یازدهم و دوازدهم بر اساس نتایج آزمون­های نهایی، مبنای تشکیل سابقۀ تحصیلی برای همه متقاضیان است و سهم نمرۀ کل سابقۀ تحصیلی ۶۰ درصد با تأثیر قطعی است.در آزمون سراسری ۱۴۰۶ و بعد از آن؛ دروس عمومی و تخصصی پایه­‌های یازدهم و دوازدهم براساس نتایج آزمو‌ن‌های نهایی دروس پایۀ یازدهم و دوازدهم مبنای تشکیل سابقۀ تحصیلی برای همۀ متقاضیان با تأثیر قطعی ۶۰ درصد
@physamin

۱۴:۳۲

undefined خلاصه از وضعیت سوابق تحصیلی در کنکورهای ۱۴۰۴، ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ undefined
undefinedدر کنکور ۱۴۰۴: تاثیر یازدهم مثبت و تاثیر دوزادهم قطعی
undefinedدر کنکور ۱۴۰۵: تاثیر یازدهم فقط از ۶ درس قطعی و دوزادهم کل دروس قطعی
undefinedدر کنکور ۱۴۰۶: کل دروس یازدهم و دوازدهم تاثیر قطعی
undefinedدر هر سه کنکور تاثیر سوابق ۶۰ درصد و تاثیر کنکور ۴۰
@physamin

۱۴:۳۳