عکس پروفایل قیامق

قیام

۶۹عضو
عکس پروفایل قیامق
۶۹ عضو

قیام

قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَ فُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا * سبأ/ ۴۶
یادداشت‌های یک عمله فرهنگ
سیدمصطفی خاتمی
@sedkhatami
qiam.ir

۶ مهر ۱۳۹۹

قیام
undefined تصویر
جوانمرد مظلوم!undefined«یادم هست وقتی با ماشین می‌رفتیم اولاً ایشان جای جایش سریع می‌رفتند و حتی بعضی مواقع با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت رانندگی می‌کردند که این سرعت برای پیکان زیاد است. آن هم در جاده‌های قدیم مثل جاده قوچان که به جاده مرگ معروف بود، از بس که در این جاده تصادف می‌شد. ولی #شهید_هاشمی_نژاد با مهارت رانندگی می‌کردند، یعنی جایی که جا داشت با سرعت می‌رفتند و وقتی می‌دیدند که جاده کمی مشکل دارد یا احتمال وقوع حادثه‌ای وجود دارد سرعت را کم می‌کردند و الحمدلله این همه که با ایشان مسافرت رفتیم، تصادفی رخ نداد. شهید هاشمی‌نژاد به من می‌گفتند راننده خوب کسی نیست که تند نرود. راننده خوب آن است که خوب برود یعنی بداند در هر موقعیت چه کار کند».undefinedآنچه خواندید بخشی از خاطرات سیدمرتضی سادات‌فاطمی از همراهان شهید سیدعبدالکریم #هاشمی_نژاد در گفتگو با ماهنامه شاهد یاران است و به‌نظر نگارنده تا حدود زیادی گویای سبک مبارزاتی اوست. شخصیتی کم‌نظیر که همراه با آیت‌الله خامنه‌ای و حجت‌الاسلام‌والمسلمین طبسی مؤثرترین چهره‌های انقلاب در مشهد بوده‌اند. سه چهره‌ای که برخی، از آنان به عنوان «مثلث طلایی انقلاب مشهد» تعبیر می‌کنند.واقعیت آن است که هاشمی‌نژاد با توجه به تیزهوشی و استعداد و تلاشش، اگر مانند بسیاری از طلاب و روحانیون گوشه حجره می‌ماند و خود را درگیر تبلیغ و مسائل اجتماعی و مبارزات سیاسی نمی‌کرد، یا کمی کمتر درگیر می‌شد، شاید الآن زنده و یکی از مراجع صاحب دفتر و رساله بود و احتمالاً اکنون از او با عنوان «حضرت آیت‌الله‌العظمی هاشمی‌نژاد بهشهری» یاد می‌کردیم.این شخصیت مهم و برجسته، پس از انقلاب زیر بار پذیرش مسئولیت‌های رسمی نرفت و ضمن حضور فعال در میان مردم، بر کار تشکیلاتی و فرهنگی و همین‌طور مبارزه با جریان نفاق تمرکز کرد و نهایتاً روز هفتم مهرماه ۱۳۶۰ قربانی همین مبارزه شد. دریغا که با وجود خدمات و تأثیرگذاری بسیار زیاد او و شأن والایش، آنچنان که باید ابعاد وجودی و مبارزاتی‌اش شناخته‌شده نیست. تأسف بالاتر آنکه در سالیان اخیر، در تقویم رسمی کشور یادبود شهادت این شاگرد امام خمینی که ایشان از او با عنوان «جوانمرد فاضل» یاد کرده‌اند، از مناسبت‌های تقویم -که توسط شورای فرهنگ عمومی تعیین می‌شود- حذف شده است!نگارنده بخش زیادی از سال ۱۳۹۸ را به مطالعه و تألیف کتابی با عنوان «پرونده ۳۵۳۵» درباره زندگی سیاسی این شخصیت ارجمند مشغول بوده است که امیدوارم به لطف خداوند زمینه انتشار هرچه سریع‌تر آن فراهم شود.
undefined نقاشی دیواری اثر استاد احمد منصوب، خیابان شهید هاشمی‌نژاد مشهد
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۷:۱۷

۱۷ مهر ۱۳۹۹

thumnail
بدرود همشهری
undefinedخیلی‌ها، حتی جمعی از شیفتگان #شجریان ترجیح می‌دادند که این اسطوره آواز ایرانی خود را درگیر حواشی سیاسی نمی‌کرد. حالا به گمانم بهترین وقت است تا این موضوع که ربطی به شخصیت هنری او نداشت، نادیده گرفته شود.undefinedدر روزگاری که صداهای نخراشیده و موسیقی‌های سخیف و مبتذل (از حیث هنری و محتوایی) به نام موسیقی و آثار هنری و فرهنگی روی بورس هستند، صدای این استاد بی‌بدیل و کیفیت برجسته و ممتاز آثار درخشان او سهمی بزرگ در غنای هنری ایران و تقویت هنر اصیل داشت که قطعاً تا روزگاری دراز نتایجش پررنگ خواهد بود.برای آن دسته از هم‌نسلان من که کم‌وبیش مصرف‌کننده موسیقی بوده‌اند و علاقه‌ای به آثار بی‌مایه آن‌ور آبی نداشته‌اند، سهم شجریان از خاطرات، بسیار بزرگ است. ماجرای ربنا هم که نیاز به بازگو ندارد.حالا که این همشهری ما پس از مدت‌ها بیماری در این روز عزیز، به دیار ابدی کوچ کرده است، از خدا می‌خواهم او را در جوار رحمت و آرامش خود سکنی دهد و از کاستی‌ها و خطاهای همه ما بگذرد.
undefined عکس از جناب عرفان کوچاری
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۲۱:۰۹

۴ آبان ۱۳۹۹

مجرم اما انسان
undefinedچند وقت پیش که معترض شدم به ماجرای خیابان‌گردانی اوباش و نحوه برخورد با آنان، برخی گفتند که مردم از دست اینها دل‌خون بوده‌اند و مجرم خطرناک بوده‌اند و ....undefinedاعتراضاتی از این دست به عملکرد نیروی انتظامی (ضمن قدردانی از جایگاه رفیع آنان در حفظ امنیت داخلی) دقیقا به دلیل آن است که اگر صاحبان قوای قهریه، خود را مقیّد به چارچوب‌های مشخص و صریحی در حفظ حقوق و کرامت اشخاص ندانند، نتیجه‌اش می‌شود ماجرای مرگ جوان متهم مشهدی که البته باز هم مردم از دستش دل خوش نداشته‌اند و احتمالاً با طیب خاطر تماشاچی برخورد غیرانسانی با او بوده‌اند.undefinedدر برخورد با افراد هر چند مجرم و معتاد و بدنام، نباید کرامت آنان را به عنوان انسان نادیده گرفت وگرنه چه تفاوتی با نامسلمانان داریم. دانستن این موضوع برای تک‌تک ما مهم است، اما برای کسانی که به نحوی قدرت در اختیار دارند بسیار بسیار مهم‌تر است.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۸:۳۴

۷ آبان ۱۳۹۹

thumnail
این صفحه اول سایت آیت‌الله وحید خراسانی است که آخرین مطلبش، مربوط به لغو مراسم عزاداری روز شهادت حضرت امام حسن عسکری (علیه‌السلام) است.یادتان هست که حضرتشان در زمان پخش سریال مختارنامه، در مخالفت با نمایش چهره نقش حضرت ابوالفضل العباس، چه غوغایی کرد و مریدانش را دعوت به کفن‌پوشی نمود؟کم‌کم دارم باور می‌کنم که در میان برخی از ما شیعیان، شأن و جایگاه و ارج حضرت قمربنی‌هاشم (سلام‌الله علیه)، نه تنها از برخی ائمه که حتی از رسول مهربانی و رحمت، حضرت محمد (صلی‌الله علیه و آله) هم بالاتر است.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۹:۴۷

۱۷ دی ۱۳۹۹

thumnail

۲۱:۵۴

thumnail

۲۱:۵۵

thumnail

۲۱:۵۵

undefinedundefinedundefinedسه استوری درباره اتفاقات امشب آمریکا و منطقه
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۲۱:۵۶

۱۲ تیر ۱۴۰۰

در نکوهش خودمان
undefinedسال ۸۸ بود؛ روزگار فتنه. دوره، دوره وبلاگ‌نویسی بود و وبلاگ‌نویس‌ها در فجازی سلبریتی بودند. یکی بود که قلم بسیار زیبا و خوبی داشت. ضد فتنه و فتنه‌گران می‌نوشت. فرزند شهید هم بود و خب این مزیت رسانه‌ایش را بیشتر می‌کرد. اما یک ایراد بزرگ داشت؛ در مواجهه با مخالفان تقریباً خط قرمزی نداشت. مثلاً سبزها که پای پست‌های وبلاگش کامنت می‌گذاشتند به طرز عجیبی بی‌ادبی پیشه می‌کرد. چون وبلاگش بر بستر شخصی فعال بود (و نه سرویس‌های رایگان وبلاگ) این امکان را داشت که اسم نویسندگان کامنت را حذف کند و به جایش تعابیری شامل نام حیوانات و امثال اینها بگذارد! بعضاً توهین‌ها و فحش‌های زشتی را هم نثار آنها می‌کرد. ما مدعیان انقلاب هم که دلمان از فتنه‌گران پر بود و کینه داشتیم (هر چند به حق) خوش‌خوشانمان می‌شد و چشم روی بی‌ادبی‌هایش می‌بستیم.بعدها هم بارها دیدم که نسبت به افرادی که به هر حال از جبهه انقلاب محسوب می‌شدند، به دلیل اختلاف سلیقه و نظر سیاسی، تندی و بی‌ادبی و جسارت می‌کند.و حالا گاله را باز کرده و نسبت به یکی از شخصیت‌های بی‌نظیر فکری و معنوی انقلاب جسارت کرده است.undefinedجفنگیات این بابا چیزی از شأن و جایگاه مرحوم علامه مصباح کم نمی‌کند. به خود این پسرک خام هم چیزی اضافه نمی‌شود. اما ما باید یاد بگیریم که اگر کسی در برخورد با مخالفان خلاف عدالت و اصول عمل کرد، بی‌ادبی کرد، هتاکی کرد، حتی اگر ظاهراً خودی بود، بزنیم توی دهانش؛ بادش نکنیم.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۲۰:۱۴

۲۶ دی ۱۴۰۰

thumnail
فرومایگان به پیش!undefinedاحتمال بسیار زیاد این قطعه از سخنان آقای ارجایی شهردار مشهد را دیده‌اید.این صحبت‌ها مربوط به همان روزهای انتخاب شهردار مشهد است که در سطحی محدود منتشر شده بود و حالا مجدداً در صفحه اینستاگرام آقای زائری منتشر شده است. درباره سخنان ایشان نیازی به شرح اضافه نیست؛ سطح فهم و عمق اندیشه حضرت والا از همین سخنان گهربار پیداست.وای به مشهد که جماعت اصول‌سوارِ سیاه‌بازِ مدعی انقلاب چنین شخصیت کم‌مایه‌ای را بر مقدّرات شهر حاکم کردند. گرچه عملا حضرت والا پیش از انتخابات فهرست شورا را جوری چید که نام خودش از آن به عنوان شهردار در بیاید.به این بهانه چند نکته‌ای عرض می‌کنم.undefinedرسول خدا می‌فرماید: «امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر کنید، وگرنه خدا بَدان شما را بر نیکانتان چیره می‌کند، و چون چنین شود، هر چه نیکان دعا کنند خدا مستجاب نخواهد کرد».وقتی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را ـ‌علی‌رغم نظر رهبری‌ـ محدود به مسائلی همچون پوشش زنان و برخی مسائل شخصی می‌کنیم و حوزه بسیار مهم امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر حاکمان و مسئولان را نه‌تنها نادیده می‌گیریم بلکه گاهی جرم‌انگاری می‌کنیم؛ و زمانی‌که بعضی اشخاص کم‌مایه به‌صِرف ادعا و رزومه‌سازی، بدون آنکه احساس نیازی به پاسخگویی داشته باشند، رشدهای آسانسوری می‌کنند، طبیعی است که افراد خوشنام، متعهد و کاربلد که از وعده‌های بیجا و ادعاهای واهی پرهیز دارند به حاشیه رانده می‌شوند.و از یاد نبریم که مولا علی در حدیث معروف «ادبار الدول»، دو عامل از چهار عامل مهم سقوط دولت‌ها را «تقدیم الأراذل و تأخیر الأفاضل» برمی‌شمرد!پی‌نوشت: طُرفه آنکه جنابشان در گذشته‌ای نه‌چندان دور، دبیر ستاد موسوم به امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر در خراسان رضوی بوده‌اند!undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۹:۲۱

۱۴ بهمن ۱۴۰۰

thumnail
مقتدر مظلوم
undefinedدوازدهم بهمن این عکس‌نوشت را به‌صورت استوری منتشر کردم. گرچه مشابه این مضمون را درباره امام خمینی زیاد دیدم و شنیدم و به‌نظرم نکته خیلی تازه‌ای نبود، اما بازخورد زیادی داشت.امام خمینی گرچه قدرش هنوز برای ما ناشناخته است، اما به‌هرحال به دلایل مختلف مورد ستایش و تمجید مردم و نخبگان واقع شده است؛ در دوره رهبری ده ساله در جمهوری اسلامی هم خیلی از مخالفان چه آنها که از اساس مخالفت داشتند و چه آنها که با بعضی تصمیمات ایشان مخالف بودند، به‌دلیل محبوبیت بالای ایشان و مسائلی از این قبیل (که مسامحتاً به عنوان چهره کاریزماتیک از آن یاد می‌شود)، جرئت ابراز نداشتند.حالا می‌خواهم نکته دیگری بگویم.undefinedاما آیت‌الله خامنه‌ای در دوره رهبریش (به‌ویژه در سال‌های آغازین) مسیری بسیار سخت را پیشِ رو داشته است. خیلی از سیاسیون خودشان را هم‌ردیف ایشان می‌دیدند؛ چه بسا در ذهنشان این بود که «آقای خامنه‌ای یکی، من هم یکی». طبیعتاً حرف‌شنوی و اطاعت‌پذیری اشخاص، نهادها و ساختارها از رهنمودهای رهبری نسبت به دوره امام بسیار کمتر شد.مسائل جدیدی پیش روی انقلاب و نظام واقع شد که گاهی به‌جهت پیچیدگی از جنگ تحمیلی هم شرایط سخت‌تری را ایجاد کرد.گرچه می‌دانم ممکن است برخی این سخن را نپسندند، اما شخصاً نظرم این است که در چنین شرایط و بستری و در مواجهه با موانع داخلی (بسیار بیشتر از آن چیزی که در برابر امام خمینی بود)، برایند مدیریتی دوره آیت‌الله خامنه‌ای امتیاز بالاتری نسبت به دوره زعامت حضرت امام خمینی می‌گیرد.البته اینکه ما سربازان قابلی نیستیم و از فرمانده، خیلی عقب‌تریم و در نتیجه خیلی از دغدغه‌ها و رهنمودهای او روی زمین مانده است، خودش یکی از شواهد مظلومیت این مرد بزرگ است.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۲۰:۲۱

۷ اسفند ۱۴۰۰

جدایی امارات از آمریکا
undefined#امارات_متحده_عربی به پیش‌نویس قطعنامه علیه #روسیه درباره حمله به #اوکراین رأی ممتنع داد.شاید امارات تاکنون بعد از #عربستان_سعودی مهم‌ترین متحد #آمریکا در منطقه بوده است!undefinedفارغ از خوب‌وبد تهاجم نظامی روسیه و نتایج کوتاه‌مدت آن، تحولات و آثار ناشی از این بحران در آینده مناسبات سیاسی جهان بسیار مهم و تعیین‌کننده است.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۵:۲۰

۱۲ اسفند ۱۴۰۰

این گیجِ گنگ کیست!؟ ‌*چند نکته درباره حواشی طرح موسوم به صیانت
undefinedیک ـ ساختار حاکمیتی کشور اغلب اوقات شخصیتی الکن، گنگ و سرگشته از خود نشان می‌دهد! گویی هیچ راه و مسیری برای گفتگو و مفاهمه با مردم نمی‌شناسد یا در دسترس ندارد. (بماند که برخی مؤثران همچون آقای عنابستانی تصویری به مراتب زشت‌تر و شخصیتی پرخاشگر و دیکتاتور از نظام می‌سازند.)فرض می‌کنیم طرح موسوم به صیانت، طرحی عالی، بی‌عیب و چنان‌که طرفدارانش ادعا می‌کنند فاقد مؤلفه‌های محدودکننده است. وقتی امثال منِ دلبسته انقلاب و نظام اسلامی، سرشار از ابهام و سؤال و نگرانی هستیم از طیف اصطلاحاً خاکستری چه توقعی می‌رود؟ چرا آقایان مدعی نتوانسته‌اند با مردم مکالمه و آنان را نسبت به این طرح اندکی اقناع کنند؟کی قرار است عقلای قوم برای این لکنت و گنگی و بلاتکلیفی چاره‌ای بیندیشند؟ سرمایه اجتماعی و اعتماد اقشار مختلف نسبت به حاکمیت و نظام روزبه‌روز آب می‌رود و در نهایت تحیّر گویا کسی دل‌نگران نیست!undefinedدو ـ از دیگرسو نظام حاکمیتی، شخصیتی خنگ، گیج و ناآموزش‌پذیر از خود نشان می‌دهد. تا چه زمانی قرار است تجربه‌های قبلی بالکل نادیده گرفته شوند؟ تجربه ممنوعیت ویدئو و ماهواره، تجربه آبان۹۸ و شورش‌های بنزینی و تفاوت معنادار آن با آغاز طرح هدفمندی یارانه‌ها، تجربه برجام و غش‌وضعف رفتن برای آن و تصویب بیست‌دقیقه‌ایش، تجربه برخورد حذفی با برخی معارضان بی‌خطر و حتی منتقدان به ساختارها و عملکردها و نتایج عکس این برخوردها، تجربه شکست‌خورده گشت ارشاد، تجربه بارها آزموده‌شده سرکوب میدانی قیمت‌ها و ده‌ها تجربه ناموفق و حتی تلخ دیگر کِی قرار است به کار ساختارهای کشور بیاید؟ چه زمانی قرار است این تجربه‌های انباشته تحلیل و تبدیل به دانش شود و از تکرار مکرّرات و آزمون‌وخطا دست بکشیم؟undefinedسه ـ عملکرد مجلس داعیه‌دار انقلاب در ماجرای طرح صیانت برای بار چندم به همه ما گوشزد می‌کند که وقتی ائتلاف‌ها و فهرست‌ها و رأی‌ها، نه از سر وحدت گفتمانی و صلاحیت‌ها که بر اساس بده‌بستان‌های پشت صحنه و گاوبندی جریانات سیاسی است، فرقی نمی‌کند مجلس در اختیار اصلاح‌طلبان باشد یا اعتدالیون یا اصولگرایان؛ نتیجه یکی است، نادیده گرفتن مردم و دعوا سر لحاف. مگر نه اینکه با تشر برخی منبری‌ها قرار بود مجلس شورای اسلامی آدم شود و به فرماندهی سردار دکتر خلبان (همان بولدوزر جهادی رینگ‌اسپورت) شفافیت به عنوان یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم اجرایی شود؟ حالا در همین مجلس به جای شفافیت به مبهم‌ترین شکل طرحی پخت‌وپز می‌شود که شائبه محدودیت شدید در مهم‌ترین ابزار مطالبه و شفافیت مردمی در آن جدی است.احیاناً تئوری‌پردازان جریان اصولگرا و لیست‌بندها نظری ندارند؟
* این یادداشت زمانی نوشته شد که تصویب کلیات طرح موسوم به صیانت در کمیسیون ویژه از سوی معاونت قوانین مجلس ابطال شد. گمانم این بود که قضیه از سوی عقلا فیصله داده شده است؛ اما افسوس که همچنان عده‌ای عزم جدی برای پیگیری این طرح دارند.
undefined @qiam_khatami

۱۲:۲۱

۲ فروردین ۱۴۰۱

thumnail
مرحوم آقای ری‌شهری برای من همواره یادآور تلاش خالصانه‌اش در ماجرای آقای منتظری و پرونده سیدمهدی هاشمی است. او زمانی به فرمان امام خمینی پرونده مهدی هاشمی را با جدّیّت و بدون اغماض پیگیری می‌کرد که آقای منتظری همچنان قائم‌مقام رهبری بود و با توجه به شرایط سلامتی امام هر لحظه احتمال داشت بیت قائم‌مقام به بیت رهبری تغییر نام پیدا کند. این را یکی از شخصیت‌ها هم به او یادآوری و توصیه به مصلحت‌اندیشی برای آینده خود کرده بود (گویا مرحوم مغروق).نقش آقای ری‌شهری در به نتیجه رسیدن این پرونده پیچیده و مهم، بسیار بزرگ بود. در نتیجه تأثیر جدی او و اقداماتش در فرایند عزل آقای منتظری از قائم‌مقامی رهبری و پیشگیری از فاجعه به قدرت رسیدن آقای منتظری و بیت او نیز غیرقابل انکار است.رحمت و رضوان خدا بر او باد.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۷:۵۲

۶ فروردین ۱۴۰۱

خیانت به گفتمان زیارت
به نظر من ماجرای کلاف سردرگم حضور زائران امام رضا در مشهد در نوروز ۱۴۰۱، تشت رسوایی طرح طاش و طاش‌اندیشان را از بام توهمات و ادعاهای پیچیده شده در زرورق توجیهات به‌ظاهر اقتصادی فروانداخت.حجم بالای زائرانی که به امید اقامت در اماکن ارزان‌قیمت، چادر و حتی خودرو به مشهد آمده بودند و حالا به دلیل برودت ناگهانی هوا، متحیّر و سردرگم ماندند نشان داد سیاست سودمحور و پول‌پرستانه در تجاری‌سازی زیارت و ساخت اماکن اقامتی گران‌قیمت برای ازمابهتران، توانایی پاسخگویی به نیاز زیارتی مشهد را ندارد.این الگوی ساخت‌وساز نه‌تنها نتوانسته نیاز واقعی زائر و مشهد را تأمین کند، بلکه خالی ماندن ده‌ها مجتمع تجاری در اطراف حرم مطهر و سطح شهر، میانگین ضریب اشغال پایین اماکن اقامتی در طول سال و در نتیجه عدم صرفه اقتصادی، معضلات پیچیده‌ای در حوزه‌های اقتصادی، مدیریت شهری و فرهنگی داشته است که از بدیهی‌ترین آثار این سیاست غلط است، اما هنوز برخی لجوجانه بر ادامه آن اصرار دارند.بافت حریم حرم از ساکنان واقعی و مساجد و حسینیه‌های فعال که به وقتش میزبان زائران بودند خالی شده است و حالا در شرایط تراکم زائر همه انگشت‌به‌دهان مانده‌اند که چه کنند.آفتاب پشت ابر نمی‌ماند و دیر یا زود ابعاد فضاحت به بار آمده عیان‌تر خواهد شد.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۹:۳۴

۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

thumnail
هفت قلم خاص از سیسمونی جنجالی
۱. یک هفته‌ای از افشای سفر خانواده آقای قالیباف به ترکیه می‌گذرد. سعی‌ام این است که تا از صحت خبری و ابعاد آن مطمئن نباشم، آن را بازنشر نکنم یا به آن نپردازم. الآن هم که این چند خط را می‌نویسم بیشتر از آنکه اصل ماجرا را هدف داشته باشم، برخی حواشی آن مدنظر است.۲. هنوز و تا همین الآن، منطقی‌ترین واکنش از جانب نزدیکان آقای قالیباف متعلق به فرزندش الیاس قالیباف است که ضمن عذرخواهی از این اتفاق، اعلام کرد که شخص رئیس مجلس مخالف این سفر بوده و البته سفر برای خرید سیسمونی نبوده است.۳. گویا آقای سیدمحمود رضوی جزء اولین کسانی است که افشای این سفر را طرح محافل امنیتی برای حذف یکی از رقبای سیاسی قلمداد کرد. از جمله در یادداشت ایشان آمده بود که کسی از بارداری دختر قالیباف مطلع نبوده است پس کار محافل امنیتی است. این یعنی تلویحاً تأیید ماجرای سیسمونی. (حالا اینکه سفر به قصد خرید سیسمونی بوده یا آنجا موقعیتش پیش آمده بحث دیگری است).۴. واقعیتش اگر نزدیکان آقای قالیباف صرفاً موضوع را تکذیب یا به نحوی توجیه می‌کردند شخصاً می‌توانستم کم‌کم ماجرا را نادیده بگیرم، اما این حجم از توهین و تهمت به منتقدان و همچنین امنیتی کردن فضا و تلاش برای یارگیری (از دیگرانی که احتمالاً آنان هم باغچه‌شان کرم دارد!) هشداری جدی است برای آنکه بدانیم بر خلاف تلاشی که برای کوچک جلوه دادن قضیه می‌شود، با موضوع مهمی مواجهیم.۵. بعضی دوگانه‌ای تصویر کرده‌اند میان شفافیت و افشاگری و اولی را خوب دانسته‌اند و دومی را بد و زشت. نخست آنکه فعلاً مجلسی که با شعار شفافیت رأی آورد بعد از دو سال همان وعده را هم عملی نکرده است. دوم اینکه اساساً این دوگانه غلط است. افشاگری نه تنها با شفافیت تعارضی ندارد بلکه مکمل و یاور آن است.۶. فرض بگیریم در دولت و مجلس قبل مشابه چنین اتفاقی برای یکی از سران اعتدال یا اصلاحات از قبیل روحانی، لاریجانی، جهانگیری و... پیش می‌آمد (چنان‌که موارد مشابهی بود)؛ انصافاً واکنش رسانه‌های مدعی انقلاب و اصولگرایی و چهره‌های رسانه‌ای منتسب به آنان و تریبون‌داران این جریان چه بود؟ (چنان‌که شاهد بوده‌ایم). جز آنکه تا مدتی تقبیح و مطالبه پاسخگویی و استعفا و محاکمه ادامه داشت؟ (اینکه این حملات و مطالبات نتیجه‌ای داشت یا نداشت موضوع دیگری است، چنان‌که اکنون هم نتیجه خاصی نداشته است). نمی‌شود که آن زمان افشای فساد یا اشرافی‌گری مسئولان رده بالای کشور مصداق بصیرت و جهاد تبیین از سوی افسران جنگ نرم و نیروهای انقلابی باشد و حالا توطئه محافل امنیتی و حمله به اصل نظام از سوی «سگ‌های هار بی‌قلاده» و مشتی عدالت‌خوار تلقی شود!۷. متأسفانه وقتی به همه چیز از منظر سیاسی و روابط گروهی و رفاقتی نگاه می‌کنیم، نتیجه می‌شود مصداق مثل «یک بام و دو هوا». این یکی از بدترین آفاتی است که جریان انقلابی را تهدید می‌کند، کور خود و بینای دیگران بودن. تصاویر این پست مصداقی از این استاندارد دوگانه است.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۶:۵۰

۹ مرداد ۱۴۰۱

به نام پدر
undefinedجناب آقای علم‌الهدی در خطبه‌های جمعه هفتم مرداد، مروری داشته است بر دیدار ائمه جمعه با رهبر انقلاب و سخنان ایشان. آقای علم‌الهدی حدود دو دقیقه درباره آن بخش از سخنان رهبری که به شاخصه‌های امام جمعه و الزامات این جایگاه مربوط می‌شود صحبت کرده است؛ آن هم صرفاً اشاره به یک نکته از این سخنان درباره لزوم رفتار پدرانه امامان جمعه. خلاصه اینکه آقای علم‌الهدی پس از توضیح وظیفه پدری امام جمعه، نکته دیگری از این مطالبه رهبری استخراج می‌کند که واقعاً عجیب است. مضمون کلام ایشان این است که مردم وظیفه دارند که از توهین و فحاشی و افترا به امام جمعه به عنوان پدر پرهیز کنند!undefinedاینکه ایشان از میان آن همه نکات و شاخصه‌ها چرا فقط به یکی، تنها اشاه‌ای گذرا داشته است بماند. مانده‌ام ایشان چگونه می‌تواند مطالبه رهبری از خودش را به مردم برگرداند و از آن ابزاری برای طلبکاری از مردم بسازد؟کسی موافق توهین و فحاشی و افترا نیست، اما اینکه شما چنین مطالبه‌ای را به نفع خود مصادره کنید هم از عجایب است.راستی انتقاد و تذکر به امام جمعه، در حکم توهین، افترا، فحاشی و در نتیجه ممنوع است؟
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۴:۳۱

۱۱ مهر ۱۴۰۱

زخم کهنه.pdf

۴۷۳.۴۲ کیلوبایت

علاج کنید این زخم کهنه را
یادداشتی هشدارآمیز نوشته‌ام درباره آنچه این مدت گذشته، با نگاهی به آینده. این یادداشت دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱ در روزنامه قدس منتشر شده است.به دلیل حجم مطلب، امکان انتشار متن آن در یک پست بله نیست. در صورت تمایل در فایل پی‌دی‌اف پیوست مطالعه کنید.
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۲:۰۱

۱۳ دی ۱۴۰۲

thumnail
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۹:۳۷

۱۲ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
undefined @qiam_khatami
undefined اگر پسندتان بود، به دیگران معرفی و منتشر کنید.

۱۰:۱۸