1_1572162135.mp4

۱۶:۳۲-۱۷.۷۹ مگابایت
#جزو29، نکاتی از سوره های مدثر، معارج و انسان، نمازگزاران و توجه به همنوعانundefinedسیدکاظم فرهنگ.
@quranpuyan

۱:۱۳

1_1571034457.mp3

۳۳:۱۸-۳.۸۷ مگابایت

۱:۱۳

1_1571034718.mp3

۰۱:۰۱:۴۲-۷.۱۲ مگابایت

۱:۱۴

بازارسال شده از تقرب

1_1572144471

۱۶:۳۲-۱۱.۵۹ مگابایت
جزو #بیست_و_نهم ، نکاتی از سوره های #مدثر، #معارج و #انسان، نمازگزاران و توجه به همنوعان
undefinedسیدکاظم فرهنگ

۱:۱۴

بازارسال شده از تقرب
thumbnail
undefined#نکات_کلیدی از #جزء_۲۹ قرآن کریم
برای مطالعه سایر نکات، به وبسایت یا کانال قران پویان درتلگرام و ایتا یا گروههای تقرب در تلگرام، ایتا و واتساپ  مراجعه نمایید.
undefined @quranpuyan
undefinedگروه تقربhttps://t.me/taqarrob99
http://eitaa.com/joinchat/616562802Cf7d0a91ea0
https://chat.whatsapp.com/Kbhf7Ywu2cw9Ry83l5oi2g

۱:۱۴

در حال حاضر نمایش این پیام پشتیبانی نمی‌شود.

thumbnail
#نکته_تصویریجزء بیست و نهم
undefined خداوند راه #هدایت را عرضه کرد. انسان مختار است که بپذیرد یا کفران کند.
إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا  {3}سوره انسانما راه را به او نشان داديم خواه شاكر باشد و پذيرا گردد يا ناسپاس {3}
undefinedآزمايش انسان، براساس #آگاهی و #آزادی است: ‏آگاهی به واسطه چشم و گوش و عقل و فطرت درونی و هدايت بيرونی؛ و آزادی برمبنای اختيار كه به تمام انسان‌ها داده شده است undefinedهر انتخابی، سرانجام خود را به دنبال دارد. كفر، دوزخ را و شكر، بهشت را. undefinedتفسیر نور
┏━━undefinedundefinedundefined━━┓undefined@quranpuyan ┗━━undefinedundefinedundefined━━┛

۷:۳۵

#زندگي_قرآني. شماره 242#جزء29
سوره #معرج #صفحه_569#بایدها و #نبایدهای رفتاری #مصلین چیست؟
undefinedدر آیات۲۲ تا ۳۵ سوره معارج، سیماى جامعه ایده ال در قالب #مصلین ترسیم شده است:
undefined۱- رابطه دائمى و كامل با #خداوند از طریق نماز دارند.
undefined۲- به مشكلات محرومان توجّه دارند و بخشى از مال خود را حق آنان مى دانند.
undefined۳- به خاطر ایمان به معاد و ترس از حساب، بر افكار و گفتار و رفتارشان تقوا حاكم است.
undefined۴- به امانات و تعهّداتشان پایبندند.
undefined۵- نسبت به حقوق مردم قیام مى كنند و اگر براى شهادت و گواهى دعوت شوند ردّ نمى كنند.
undefined۶- در ارضاى غریزه جنسى، به دنبال راه حلال و تشكیل خانواده و نسلِ پاك هستند.
undefined۷- به امانت و عهد و پیمان وفادار هستند و امانت شامل امانت معنوى نیز مى شود، همچون مسئولیّت ها، اسرار مردم و آبروى آنان.
undefinedنشانه #ايمان، تنها #نماز و انفاق نيست، رعايت عهد و پيمان‌های اجتماعی نيز شرط ايمان است. «وَ الَّذِينَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ»undefinedسكوت آگاهان، جرم و گواهی به حق، نشانه ايمان است. «بِشَهاداتِهِمْ قائِمُونَ»
undefinedآغاز و پايان تمام كمالات، توجّه به نماز و روداشتن به خدا است. در آغاز فرمود: «الَّذِينَ هُمْ عَلی‌ صَلاتِهِمْ دائِمُونَ» و در پايان نيز می‌فرمايد: «وَ الَّذِينَ هُمْ عَلی‌ صَلاتِهِمْ يُحافِظُونَ»
undefinedطبقه بندی خلاصه شده خصوصیات #مصلین در آیات ۲۳ تا ۳۴ سوره معارج( صفحه۵۶۹)

undefined۱- از لحاظ فکری؛ اهمیت دادن به قیامت.
undefined۲- از لحاظ اخلاقی؛ سلامت جنسی، رعایت امانت و عهد، و اقامه شهادات.
undefined۳-از لحاظ اعمال؛ دوام نماز، حفاظت از نماز (متوجه وقت بودن، درستیِ ارکان، درستی قرائت ها، وغیره)، اعطای ثابت صدقات.
undefinedتفسیر نور
کانالِ قرآن‌پویان تدبر در قرآن ،تفقه در دين ┏━━undefinedundefinedundefined━━┓ undefined@quranpuyan ┗━━undefinedundefinedundefined━━┛

۱۰:۴۹

undefinedاهميت #زكات و #فطريه در #اسلام
undefinedمی ‏دانید که #زکات_فطره بر کسی که توانایی داشته باشد، واجب است و باید آن را از طرف خود و فرزندان و همۀ کسانی که تحت سرپرستی او هستند، بپردازد.
undefinedبی ‏گمان این مسئله نشان ‏دهندۀ عمق شعور انسانی و تأکید بر این نکته است که انسانی که خدا می ‏خواهد، انسانی که خدا از او خشنود است، انسانی که اسلام می‏ خواهد تربیت کند، انسانی که اسلام برای او آمده است، کسی است که وقتی در جامعه رنج دیده و گرسنه و فقیر وجود داشته باشد، احساس شادی نمی‏ کند. اسلام نمی‏ پذیرد که فرد مسلمان سیر بخوابد، ولی همسایۀ او گرسنه باشد،
undefinedخداوند از کسی که بتواند گرسنگی همسایگان، درد و رنج دوستان، درماندگی #فقیران و نیاز زحمت ‏کشان را نادیده بگیرد و در خانۀ خود با فرزندانش شاد و خوشحال باشد، خشنود نیست. آن کسی که خدا از او راضی است و آن کسی که مصلح و موفق و خوشبخت به شمار می ‏آید و آن کسی که اسلام او را انسان به حساب می ‏آورد، کسی است که: «قَد أفلَحَ مَن تَزَکّی. وَ ذَکَرَ اسمَ رَبِّهِ فَصَلّی. بَل تُؤثِرونَ الحَیاةَ الدُّنیا. وَالآخِرَةُ خَیرٌ وَأبقی.» یعنی انسان حتی برای مصلحت خودش نیز باید آخرت را بر دنیا ترجیح دهد.
undefined#سعادت_انسان وقتی کامل می‏ شود که برادرش نیز همراه با او خوشحال باشد، #همسایه‏ اش پیش از او سیر باشد و دوستش پیش از او در راحتی باشد. اسلام از ما می‏ خواهد که وجود و جسم خود را بزرگ تر از این یک مترونیم احساس کنیم. می ‏خواهد در ما وجودی بزرگ و وسیع ببیند، #اسلام چنین انسانی می‏ خواهد. می ‏خواهد این حس را گسترش دهد و این پیوند را عمیق کند و از شما #انسانی_بزرگ و گسترده با وجودی بیش از یک مترونیم طول و نیم متر عرض پدید آورد. از این رو، در این روز #زکات را بر شما واجب کرده است و حتماً شما نیز زکات خود را پیش از نماز داده ‏اید.
undefinedولی آیا تصور می‏ کنید وظیفۀ ما با دادن #زکات مالی و دادن پول پایان می ‏یابد؟ من بر این عقیده‏ ام که زکات مال، نشانه و نمادی از زکات در هرچیزی است. امروز ای برادر، همانگونه که از مال خود به همسایه یا خویشان یا فقیران زکات می‏ دهی، از تندرستی و #شادی و #تجربه، و حتی از نظر و #بینش خودت نیز به نیازمندان زکات بده. چه اشکالی دارد که دست خود را دراز کنی تا با کسی که از او بریده ای و، در عین حال، به تو نیاز دارد، ولی تو به او نیاز نداری، آشتی کنی؟ چه اشکالی دارد که فرد تازه ‏کار و ناآزموده ای را راهنمایی کنی؟ یا نادانی را آگاه کنی؟ یا فرد ناراحت و اندوهگینی را شاد کنی؟ اینها زکات است؛ زکاتی برگرفته از نماد زکات مالی.
undefinedبه طور خلاصه، ای مسلمان، اسلام از تو می ‏خواهد که شبِ تارِ #همسایه‏ ات را روشن کنی، پیش از آنکه خانه ‏ات را روشن کنی. از این رو، به تو می‏ گوید پیش از آنکه نماز عید بخوانی و به خانه بازگردی و عید را جشن بگیری، #زکات بده. می‏ خواهد شادی را به خانۀ همسایه‏ ات ببری، پیش از آنکه خودت شاد باشی. و این نماد اسلام و معنای عید است. برکت این #عید در همین است.
undefinedاز خطبه نمازعيد فطر- امام موسي صدر
کانالِ قرآن‌پویان تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━undefinedundefinedundefined━━┓ undefined@quranpuyan ┗━━undefinedundefinedundefined━━┛

۱۵:۳۳

در حال حاضر نمایش این پیام پشتیبانی نمی‌شود.

undefinedundefined بخشی از دعای #شب_عید_فطر
يَا رَبَّاهْ يَا اللَّهُ يَا رَبَّاهْ يَا اللَّهُ يَا رَبَّاهْ يَا اللَّهُ‏
أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ undefinedوَ تَمُنَّ عَلَيَّ بِرِضَاكَ وَ تَعْفُوَ عَنِّي بِحِلْمِكَ‏
وَ تُوَسِّعَ عَلَيَّ مِنْ رِزْقِكَ الْحَلاَلِ الطَّيِّبِ وَ مِنْ حَيْثُ أَحْتَسِبُ وَ مِنْ حَيْثُ لاَ أَحْتَسِبُ‏
فَإِنِّي عَبْدُكَ لَيْسَ لِي أَحَدٌ سِوَاكَ وَ لاَ أَحَدٌ أَسْأَلُهُ غَيْرُكَ‏
يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ مَا شَاءَ اللَّهُ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ‏.
undefinedاى پروردگار. اى خدا اى پروردگار اى خدا اى پروردگار اى خدا
undefinedاز تو خواهم كه رحمت فرستى بر محمد و آل محمد و منت نهى بر من به رضايت خود و بگذارى از من به بردباريت
undefinedو فراوان كنى روزيم را از حلال و پاك و از آنجا كه گمان دارم و از آنجا كه گمان ندارم
undefinedزيرا من بنده توام و نيست طرفدارم احدى جز تو و از احدى خواهش نكنم جز تو
undefinedاى مهربانترين مهربانان عالم آنچه را خدا خواست بشود و هيچ قوت و نيرويى جز به خداى بلند بزرگ نخواهد بود
┄┅═undefined═┅┅───
@quranpuyan

۱۸:۵۶

در حال حاضر نمایش این پیام پشتیبانی نمی‌شود.

1_10738904085.mp3

۱۷:۳۷-۸.۰۸ مگابایت
undefinedبحشی از شرح توحیدی و عرفانی دعای #قنوت #نماز_عید_فطر
اللّٰهُمَّ أَهْلَ الْكِبْرِياءِ وَالْعَظَمَةِ، وَأَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَأَهْلَ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَأَهْلَ التَّقْوىٰ وَالْمَغْفِرَةِ...
#⃣ #اللهم / #اهل / #کبریا / #عظمت#⃣ #جود / #جبروت#⃣ #عفو / #رحمت#⃣ #تقوا / #مغفرت
استاد علی بزازی
@quranpuyan

۶:۰۵

در حال حاضر نمایش این پیام پشتیبانی نمی‌شود.

thumbnail
#نکته_تصویریجزء ٣٠
undefined #شكوفايی_نفس با #تزكيه و رستن از #وابستگی ها
undefined قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَکّی«۱۴» وَ ذَکَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلّی«۱۵ اعلی»
undefinedهمانا رستگار [=شكوفان] شد هر كه پاكی پذيرفت [=خود را از وابستگی به مال، پاك و آزاد كرد]."۱۴"و نام [=نقش و نيروی] خداوندگارش [و تدبير او در ادارة عالم را همواره] به ياد آورد و نماز گزارد [=به او روی آورد].(۱۵)

undefined ريشه کلمه «فَلَحَ»، تداعی کننده شکافتن موانع برای انجام کار و پيشروی در مسير است.undefinedدانه قدسی آدمی نيز اگر از بار سنگين وابستگی‌های مادّی، به مدد #تزکيه نفس، آزاد گردد، در هوای ايمان و معنويت، به رشد و تعالی می‌رسد. undefinedفعل افلح نشان می‌دهد آنها نفس خود را به شکافتن، رُستن و شکفتن رسانده‌اند. شکافتن حجاب‌ها و موانع، رَستن از وابستگی‌های دنيایی و شکفتن استعدادهای خدایی است. undefined واژه «صلّی» که از نظر معنایی مقابل «تولّی» [پشت کردن و رو گرداندن] است، نمايانگر روی آوردنِ توأم با توجه محبت‌آميز است.
تفسیر بازرگان
@quranpuyan

۷:۵۷

#زندگي_قرآني. شماره 243#جزء30
سوره #عصر #صفحه_601
undefined #تواصی به حق و صبر یعنی چه؟ و چرا عامل نجات از خسران عمومی است؟
undefined إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ(3عصر)undefinedمگر كساني كه ايمان آورده و كارهاي شايسته كردند3 و يكديگر را پيوسته به [دو عامل] حق و صبر سفارش كردند4 [يا مي‌كنند].
undefinedشرط دو قسمتي «ايمان و عمل صالح»، در سورة عصر، با شروط سوم و چهارمي [توصيه به حق و توصيه به صبر] تكميل شده است تا ايمان و عمل صالح در زمينة مسايل فردي متوقف نشود. از آنجايي كه افراد در زندگي اجتماعي تأثيرات متقابلي بر يكديگر دارند،
undefinedمؤمنين طبق آية 71 سورة توبه (9:71) «وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْض...» نسبت به يكديگر «ولايت» ايماني و مسئوليت اجتماعي گسترده‌اي، علاوه بر فرائض فردي، دارند كه اهم آن پاسداري از #حق و مراقبت از #ارزشهايي است كه جامعة ايماني به خاطر آن برپا شده است.
undefinedو از آنجايي كه توصيه به حق اغلب با مخالفت و ممانعت اهل باطل روبرو مي‌شود، و نيز مستلزم پشتكار و پيگيري و صرف وقت و سرمايه مي‌باشد، لازم است با «صبر»، به معناي پايداري و تحمل و حوصله مستمر، تضمين گردد آنچنان كه در نصايح حكيمانه لقمان به فرزندش، به دنبال توصيه به امر به معروف و نهي از منكر [كه همان توصيه به حق است]، به «صبر» در برابر مصيبت‌هاي قابل انتظار در راه حق تأكيد شده است:«يَا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلاهَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا أَصَابَكَ إِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ».
undefinedundefinedبه اين ترتيب نجات از #خسران عمومي هنگامي ميسر خواهد شد كه مؤمنين پس از آراسته شدن به #ارزشهاي_ايماني و عمل صادقانه به آن، دايماً يكديگر را [در برابر فريب‌هاي اهل باطل] به حق سفارش نمايند و به مقاومت و پايداري [در برابر عوامل بازدارنده از حق] توصيه نمايند.
undefinedتفسیر بازرگان
کانالِ قرآن‌پویان تدبر در قرآن ،تفقه در دين ┏━━undefinedundefinedundefined━━┓ undefined@quranpuyan ┗━━undefinedundefinedundefined━━┛

۱۰:۴۰

undefined #عیدفطر؛ عید #کرامت فردی و جمعی undefinedدر نماز عيد فطر سورۀ #اعلی و #شمس را می‌‏خوانیم. اگر این دو سوره را به طور دقیق بررسی کنیم، هدف #عید و مفهوم عید برایمان روشن می‌‏شود. این هدف به‌روشنی در دعاهایی که ۹ بار در نماز خود تکرار کردیم، نمود می‌‏یابد: «اللهم اهل #الکبریاء والعظمة واهل الجود والجبروت واهل العفو والرحمـة واهل التقوی والمغفرة» (بار خدایا،‌ ای کسی که سزاوار بزرگی و عظمت و سزاوار بخشندگی و قدرت و اهل گذشت و رحمت و اهل تقوا و آمرزندگی هستی.) ما خدا را با این چهار اسم و عنوان صدا زدیم و می‌‏دانید که انسان وقتی می‌‏خواهد پروردگارش را بخواند، او را به نامی که مناسب با نیاز و خواسته‏ اش باشد، صدا می‌‏زند.

۱۴:۳۹

1_17902181433.mp3

۵۱:۱۶-۱۱.۷۴ مگابایت
undefined ارزیابی #سلطان_جائر با      عدالت عصری و جور عصری  
undefinedتعریف سلطان جایر چیست؟در متون دینی، تعریفی از سلطان جایر نشده پس همان معنا و فهم عرفی، ملاک استموضوع و مصادیق #عدل و #جور هم تابع زمان و مکان است. مثلا رعایت عدالت در قضاوت و حفظ حقوق متهم از قدیم مطرح بوده اما حق دسترسی به وکیل، لزوم تفهیم اتهام به موقع، حضور هیات منصفه در جرایم سیاسی و مطبوعاتی، امکان اعتراض و... امروزه لازمه عادل بودن سیستم قضایی است.
undefinedدر حکومتهای امروز که تاثیر یک فرد، کمتر از گذشته است، #عادلانه_بودن_سیستم_حکومتی مدنظر است. همچنین همکاری در سطوح پایین ادارات نهادهای حکومتی، از انجا که در عرف، کمک به ‌ظلم محسوب نمیشود، ا‌شکالی ندارد.
undefinedسوال:ایا با بروز یک ظلم و بی عدالتی، ان حکومت، جایر میشود؟درصورتیکه حاکمیت خودش به ظلم حساس باشد و با ظالمان و ناقضان عدالت، برخورد کند و ظلمهای رخ داده توسط عمالش را جبران کند و امکان احقاق حقوق مردم عادی فراهم باشد، حاکمیت را حاکم جور نمی گوییم.
استاد سروش محلاتی@quranpuyan

۷:۳۴

undefined مردم به چه تعریفی از #جمهوری_اسلامی رای #آری دادند؟
undefinedبخشهایی از مصاحبه شهید #مطهری قبل از برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی در تاریخ 10 فروردین 1358 در صدا و سیما:
undefined" «جمهوری اسلامی‌» از دو کلمه مرکب شده: کلمه «جمهوری» و کلمه «اسلامی‌». کلمه جمهوری شکل حکومت پیشنهاد شده را مشخص می‌‏کند. یکی از آنها هم حکومت عامه مردم است، یعنی حکومتی که حق انتخاب حاکم با همه مردم است قطع نظر از این که مرد هستند یا زن، سفید هستند یا سیاه و دارای هر فکر و هر عقیده‌ا‌ی هستند، فقط شرط بلوغ سنی و رشد عقلی در آن معتبر است و نه چیز دیگر، و بعلاوه این حکومت حکومت #موقت است یعنی هر چند سال یک بار باید تجدید شود یعنی undefinedمردم #حق_تجدیدنظر دارند که بخواهند آن #حاکم را برای بار دوم و احیانا برای بار سوم یا چهارم (اگر قانون اساسی شان اجازه بدهد) انتخاب کنند یا شخص دیگری را که از او بهتر می‌‏دانند.
undefinedو اما کلمه «اسلامی‌» محتوای این حکومت را بیان می‌‏کند، یعنی پیشنهاد می‌‏شود که این حکومت با اصول و مقررات اسلامی‌ اداره شود و در مدار اصول اسلامی‌ حرکت کند، بنابراین «جمهوری اسلامی‌» یعنی حکومتی که شکل آن انتخاب حاکم است از طرف عامه مردم برای #مدت_موقت و نه شکل #موروثی، و محتوای آن اسلامی‌ است یعنی بر اساس معیارها و موازین اسلامی‌ است.
مسئله «جمهوری» مربوط به شکل حکومت است که البته مستلزم نوعی دموکراسی است یعنی مردم حق حاکمیت دارند. #حق_حاکمیت به معنی این است که مردم حق دارند که سرنوشت خودشان را خودشان در دست بگیرند
undefinedتوهمی‌ که از جمهوری اسلامی‌ در ذهن بسیاری پیش آمده درست همین است که جمهوری اسلامی‌ به معنی #حکومت_طبقه_روحانی است. اگر چنین اشتباهی هم پیش آمده باید این اشتباه رفع شود. حکومت اسلامی‌ و جنبه اسلامی‌ بودن حکومت به حاکمیت عملی یک طبقه ارتباط ندارد،
undefined مسئله #ولایت_فقیه این نیست که فقیه خودش در رأس دولت قرار می‌‏گیرد، خودش می‌‏خواهد عملا حکومت کند و مجری باشد. نقش فقیه در یک کشور اسلامی‌ که ملتزم و متعهد به اسلام است و اسلام را به عنوان یک ایدئولوژی پذیرفته است نقش یک ایدئولوگ‏ است نه نقش یک حاکم"
undefinedمن اعلام می‌کنم که در رژیم جمهوری اسلامی هیچ محدودیتی برای افکار وجود ندارد و از باصطلاح کانالیزه کردن اندیشه‌ها خبر و اثر نخواهد بود. همه باید آزاد باشند که حاصل #تفکرات و #اندیشه‌های اصیلشان را عرضه کنند undefinedپیرامون انقلاب اسلامی، ص ۱۱‌
undefinedبشر اگر بخواهد رشد پیدا کند باید در کار خودش آزاد باشد، در #انتخابات خودش آزاد باشد. اگر به بهانه این که ملت رشد ندارد باید به او #تحمیل کرد، آزادی را برای همیشه از او بگیرند، این ملت تا ابد غیر رشید باقی می‌ماند. رشدش به این است که آزادش بگذاریم ولو در آن آزادی ابتدا اشتباه هم بکند. صد بار هم اگر اشتباه بکند باز باید آزاد باشد.اگر به مردم در مسائلی که باید در آنها فکر کنند از ترس این که مبادا اشتباه بکنند، به هر طریقی #آزادی_فکری ندهیم یا روحشان را بترسانیم که در فلان موضوع دینی و مذهبی مبادا فکر کنی که اگر فکر بکنی و یک وسوسه کوچک به ذهن تو بیایید، به سر در آتش جهنم فرو می‌روی، این مردم هرگز فکرشان در مسائل دینی رشد نمی‌کند و پیش نمی‌رود. دینی که از مردم در اصول خود تحقیق می‌خواهد و (تحقیق هم یعنی بدست آوردن مطلب از راه تفکر و تعقل) خواه ناخواه برای مردم #آزادی_فکری قائل است.» undefined (پیرامون جمهوری اسلامی، ص ۱۲۳)

@quranpuyan

۱۶:۰۹

thumbnail
#آیه‌های‌نور
بسم الله الرحمن الرحيم
وَجَعَلْنَا بَعْضَكُمْ لِبَعْضٍ فِتْنَةً أَتَصْبِرُونَ وَكَانَ رَبُّكَ بَصِيرًا 
و ما بعضی از شما بندگان را سبب آزمایش بعضی دیگر می‌گردانیم تا آیا صبر ( در طاعت خدا ) خواهید کرد؟ و پروردگار تو ( به احوال و اعمال همه خلق ) بیناست.
undefined سوره فرقان ، آیه ۲۰
@quranpuyan

۲:۲۴