عکس پروفایل برنامه رصدخانهب

برنامه رصدخانه

۵۵عضو
thumnail
.#میکرو_رصدخانه
undefinedانسان قرون وسطا آینده نداشت.گویی او در پی این بود که چگونه فردایش شبیه دیروزش باشد.
undefinedانسان جدید وقتی ظهور کرد که در فردا به دنبال آینده ای متفاوت بود و اینجاست که مفهوم پیشرفت شکل گرفت و همینجاست که آن شوق و ذوق و همت عظیم علمی به میدان آمد ولی در ادامه این انسان نتوانست در وسعت بیشتری که برای آن قیام کرده بود،حاضر باشد.
undefinedانقلاب اسلامی یک حضور قدسی به انسان می دهد که او بیش از پیش خود را می یابد و در اکنون جاودانه ی خود وجود می یابد و این مسیری است که در آن امکان دانشمند شدن و بسی فراتر از آن وجود دارد.چراکه دیگر شما سلوکی از جنس پیشرفت و آینده و دانشمندی حس می کنی که هرچند مظلومانه و غریب است ولی حیات شورانگیز انسان آخر الزمانیست.
undefinedقسمت اول رصدخانه با حضور استاد اصغرطاهرزاده از طریق لینک زیر در دسترس است:
https://aparat.com/v/yruh3jv
#علم #فناوری #اقتصاد #رصدخانه #تلویزیون #فکر #فلسفه #توسعه #پیشرفت #فناوری_بالا #پژوهش #دانشگاه #حکمرانی
@rasadkhaneir

۲۱:۲۷

thumnail
..#رصدخانه
undefinedدر قسمت دوم از رصدخانه، با حضور مهندس نوید نجاتبخش درباره ی مفهومی صحبت کردیم که گویی در حال کمرنگ شدن است؛
"دانشمند"
در این قسمت به امکان "حیات دانشمندانه" در این جهان و بازیابی آن شور علمی در شرکت های دانش بنیان پرداختیم.
undefinedنسخه ی کامل و جامع این گفت وگو، از لینک زیر در دسترس شما عزیزان است:
https://www.aparat.com/v/tkj15m3


@rasadkhaneir

۱۸:۰۴

thumnail
رصدخانه؛undefinedرصد علم،فناوری و اقتصاد ایران
undefinedشنبه ها و از این هفته حوالی۲۳:۱۵از شبکه اصفهان
#علم#اقتصاد#فناوری#رصدخانه#فناوری_بالا

۱۲:۱۸

thumnail
..#رصدخانه

undefinedقسمت سومundefinedپرونده ی فناوری های نوبنیاد



undefinedهوش مصنوعی در ایرانundefinedبا حضور دکتر محمدرضااحمدزاده



🟠شنبه۱دی ماه ماه،حوالی ساعت۲۳:۱۵ از شبکه ی اصفهان


#علم #فناوری #اقتصاد #رصدخانه #تلویزیون #فکر #فلسفه #توسعه #پیشرفت #فناوری_بالا #پژوهش #دانشگاه #حکمرانی


@rasadkhaneir

۱۵:۱۳

thumnail

۷:۱۴

thumnail

۷:۱۴

thumnail

۷:۱۴

thumnail
..#رصدخانه#سخن_سردبیر
undefinedسید علی میری
در دوره انحطاط پهلوی، چشم و دست ما عادت کرد تا آخرین محصولات علم و فناوری را از غرب وارد سازد.این عادت باعث افسونی شد تا عبور از آن و رسیدن به سرچشمه ها و مرزهای تولید و تحول علم وفناوری جهانی، چشم و گوش ما منتظر است تا تحولات جدید در علم را در کشور ترجمه و تا حد امکان دراو ورود کند.اما واقعا شرایط اخذ علم و فناوری و از آن خود کردن آن چیست؟ما باشاگردی کردن مشکلی نداریم ولی گاهی در تله ای گرفتار می شویم که جهان آمریکایی سالها پیش در دانشگاه های جهان کار گذاشت.این دانشگاه ها، استادان و کلاس های درس صرفا مقدمه یی بودند تا آن جامعه با آخرین محصولات فناوری و علم غربی آشنا بشوند و تاسطحی از آن بدانند که بتوانند آن را بخرند و مصرف کنند.اخذ واقعی علم و فناوری صرفا خریدن و مصرف آخرین محصولات فناوری نیست و نمی تواند باشد و باید بدانیم که اگر می خواهیم واقعا علم و فناوری را اخذ کنیم باید در ساخت،طراحی و تالیف آن مشارکت داشته باشیم و آن را بفهمیم.در این سالها ما با دوفناوری نوبنیاد عمده مواجهیم که جهان آینده را شکل می دهند و ممکن است باهم مرتبط نیز بشوند.فناوری های کوانتومی و هوش مصنوعی امروز در صدر تلاش های علمی جهان قرار گرفته اند و هروز بیشتر از آنها می شنویم.در رصد خانه به هردو می پردازیم ولی در این قسمت با تمرکز بر هوش مصنوعی افتخار داریم تا در خدمت استاد ارجمند، جناب آقای دکتر محمدرضا احمدزاده باشیم و درباب حضور جدی در هوش مصنوعی گفت وگو کنیم.

رصدخانه هر هفته شنبه ها، حوالی ۲۳:۱۵ از شبکه ی اصفهان

۷:۱۴

thumnail

۷:۱۴

thumnail

۷:۱۴

thumnail

۷:۱۴

..سلام و ارادت#یادآوری
undefinedتا دقایقی دیگر می توانید قسمت هوش مصنوعی رصدخانه را از شبکه ی اصفهان تماشا کنید.

۱۹:۴۲

thumnail
#رصدخانه
undefinedدر قسمت سوم رصدخانه به وضعیت و آینده ی هوش مصنوعی در ایران پرداختیم.
undefinedمسئله اساسا این بود که این اولین بار نیست که ما با یک فناوری نوبنیاد روبه هستیم و تذکری که باید بدان توجه می شد این بود که هربار به مصرف کردن نتایج این فناوری ها و علوم قناعت کردیم و از پژوهش در عمق آنها و رسیدن به تالیف در جهان علم باز ماندیم و صد البته منتظریم تا فناوری جدید بعدی بیاید تا دوباره مصرف کنیم.گویی که عادت کرده ایم.undefinedاما هر تهدید، فرصتی پیش می گذارد و شاید در عمیق شدن و تالیف در هوش مصنوعی بتوانیم نسبتی وثیق با علم جدید پیدا کنیم.undefinedتلاش کردیم تا در این قسمت این مسئله را به صورت دیگری و با یک کلیت جدید طرح کنیم.
undefinedاین قسمت از رصدخانه از طریق لینک زیر در دسترس شما قرار دارد:https://www.aparat.com/v/qelw7h8

@GRAVITY_TVshow

۱۸:۳۵

thumnail
..#میکرو_رصدخانه

undefinedاساس دانش بنیان تحقیق و توسعه است ولی ما هنوز تصور درستی از تحقیق و توسعه نداریم.ما تحقیق و توسعه را پژوهش می فهمیم و این دقیق نیست.undefined️تحقیق و توسعه یعنی یک تجربه ی دانشمندانه،یعنی تحیل، یعنی دیدن نادیدنی ها و چیزهایی که در یک سیر و سلوک علمی فهم می شوند.
undefinedقسمت دوم رصدخانه با حضور مهندس نوید نجاتبخش را می توانید از طریق لینک زیر دنبال کنید:
https://www.aparat.com/v/tkj15m3


@rasadkhaneir

۲۱:۱۴

thumnail
undefinedنسخه ی فضای مجازی رصد خانه
قسمت اول؛
undefinedفرهنگستان:
ز ابتدا تا دقیقه ی ۴۴، با استاد طاهرزاده درباب شور عقل تکنیکی در پرتوی انقلاب گفت وگو کردیم.

undefinedرصد:
از دقیقه ی ۴۷ تا انتها نیز با سید رسول فاطمی در باب کتاب" سرمایه داری مرد؛قاتل فئودالیسم فناورانه" اثر یونیس واروفاکیس به گفت وگو نشستیم.

undefinedنسخه ی کامل و با کیفیت این قسمت از طریق لینک زیر در دسترس است:https://aparat.com/v/yruh3jv

۷:۰۳

بازارسال شده از هم‌عزم
thumnail
پیش رویداد فتح روایت
undefinedروایت‌گری یک حیات متفکرانه است.گویی نمی‌توان بی‌تفاوت به وضعیت کشور و انقلاب و اندیشیدن به افق.ها، صحنه‌ای از کشور و انقلاب روایت کنیم. همین‌جا است که ما نیاز به بازخوانی و فهم نسبت خود با شهید آوینی داریم چرا که او سرچشمه‌ی وحدت تفکر با هنر در روایت انقلاب اسلامی است.
undefinedروایت وضعیت ایران و انقلاب اسلامی امروز شاید کار آسانی نیست و زبان دیگری می‌طلبد.چرا که زبان تحلیل‌ها، مطالبه‌گری‌ها و رسانه شاید نتواند حقیقت مسیر و سیر کلی حرکت را نشان دهند و با اوج گیری.ها، ذوق‌زده و در نقاطی هم با ناامیدی و تعمیم بی‌اساس همراه باشند.
undefinedدر همین نقطه است که روایت اساسی است چراکه می‌تواند جز را در کل و کل را در جز به گفت آورد و به حقیقت امر توجه دهد.
undefinedروایت مقاومت و روایت پیشرفت نسبت‌ها و تمایزهایی دارند ولی فکر کردن به این نسبت‌ها و تمایز‌ها می‌تواند برای ادامه‌ی حضور فکری در عرصه‌ی روایت پیشرفت راهگشا باشد. همین‌طور طرح بحث راه و بی‌راهه‌های پیشرفت ایران نیز با اهالی روایت پیشرفت بسیار اساسی است به گونه‌ای که بخش مهمی از فلسفه‌ی وجودی دبیرخانه‌ی جایزه‌ی ملی روایت پیشرفت و تحول و پیشرفت در این عرصه تعریف می شود و شاید صورت مسئله این است که چگونه میراث شهید آوینی در روایت هنری، متعهدانه و صدالبته متفکرانه را در روایت پیشرفت پیدا کنیم و چگونه روایت پیشرفت، روایتی عزم‌آفرین از وضعیت امروز و حضور در فرداست؟
undefinedفتحِ روایت دعوتی به اندیشه از اهالی هنر، روایت و رسانه در عرصه‌ی وضعیت انقلاب و پیشرفت در مسیر ادامه‌ی آن است و ما مشتاق و چشم انتظار طرح بحث‌ها و بیان مؤثر شما در این میدان هستیم.
هم‌عزم بمانیم...undefined @hamazm

۱۵:۴۷

thumnail
..#رصدخانه

undefinedقسمت چهارمundefinedپرونده ی فناوری های نوبنیاد



undefinedفناوری های کوانتومی در ایران و جهان(بخش اول)undefinedبا حضور دکتر رسول رکنی زاده



🟠شنبه۸دی ماه ماه،حوالی ساعت۲۳:۱۵ از شبکه ی اصفهان


#علم #فناوری #اقتصاد #رصدخانه #تلویزیون #فکر #فلسفه #توسعه #پیشرفت #فناوری_بالا #پژوهش #دانشگاه #حکمرانی


@rasadkhaneir

۹:۲۸

thumnail
..undefined#سخن_سردبیر
undefinedنقل قولی از استاد عزیزم را به یاد دارم که می گفت:در فیزیک معاصر و در ادامه ی  یک سنت قدیمی تر در علم مدرن، وقتی با کشتی ریاضیات از ساحل واقعیت فهم عام دور شدیم، توانایی ما در رشد و توسعه ی فناوری بسیار بیشتر شد. undefined️بدرستی ریاضیات گویی هم در اختیار ماست و هم از طرفی ما در ادامه ی پژوهش ریاضی در  اختیار اوییم.بار ها در طول تاریخ علم پیش آمده که ریاضی دانها با وضعیتی فوق العاده انتزاعی مواجه شدند که از بی نسبتی آن با طبیعت و فناوری بسیار مطمئن بودند ولی در طول حیات خود آنها این صورت انتزاعی ریاضی وارد جریان علمی و فیزیکی شده است. undefinedفناوری های کوانتومی برای ما هم فرصت اند و هم تهدید.گویی اگر امکان فکر کردن به فرم و وضع علم جهانی در این صریح ترین حالت خود برای ما پیش نیاید، ما سنت دنباله روی علمی و مصرف فناوری را در این نقطه نیز تکرار می کنیم.این فناوری ها دو انقلاب را در صورت جهان امروز ایجاد کرده اند و سرعت آنها امروز سرسام آور است و پیش بینی می شود با هر قدم جدید در این مسیر ،جهان ما تغییر شکل خواهد داد.همچون هوش مصنوعی و البته سابقه ی طولانی ما در مواجهه با محصولات علم جدید خرید،مونتاژ یا محبوس شدن در دانشگاه راه حل نیست بلکه باید به فعلیت یافتن آن و پهن کردن سفره ی این فناوری ها به وسعت ایران و توانایی هایش در پژوهش،شرکت های دانش بنیان و مردم فکر کرد. undefined️به نظر می رسد مکانیک کوانتومی و فناوری های کوانتومی فکر برانگیز ترین نقطه ی مواجه ی فلسفه با علم باشند.این نقطه به یکی از دو صورت عملگرایی صوری/آماری و کران بالای قوه ی فکری ما برای مواجه با جهان و نوعی واقعرایی باز برای متفکران فهم شده است. undefinedبیایید به سبک مکانیک کوانتومی فکر کنیم که هردو می تواند باشد و ما در این صورت می توانیم کل تاریخ علم را بر اساس این نقطه صورت بندی کنیم به گونه ای که گویی در تاریخ علم ما هربار با گشودگی علمی سروکار داریم که کل واقعیت و توصیف طبیعت نیست بلکه بخشی از آن است که در وسعت ما رخ نموده است. undefined️در این قسمت با حضور دکتر رسول رکنی زاده، در رابطه با مکانیک کوانتومی و فناوری های کوانتومی در ایران و جهان گفت وگو کردیم.

undefinedبخش اول گفت وگو با دکتر رسول رکنی زاده در رابطه با مکانیک کوانتومی،فناوری های کوانتومی در ایران و جهان امشب از ساعت۲۳:۱۵ از شبکه ی اصفهان پخش خواهد شد.

۱۰:۵۸

thumnail
..#میکرو_رصدخانه
undefinedمسئله اینجاست که باید در آینده حاضر شویم.در طول تاریخ هم گاهی سخن از جنس آینده ی دانشمندان به راحتی شنیده نمی شد و این آینده با سازوکار های از جنس گذشته یا امروز قابل داوری یا شکل گیری نیست.undefined️از همین جهت است که اساسی است که یک شرکت دانش بنیان از دولتی شدن و تمنای دولتی شدن پرهیز کند و صدالبته امکان تاسیس شرکت دولتی یا نیمه دولتی دانش بنیان اگر غیرممکن نباشد، بسیار سخت است.
undefinedقسمت دوم رصدخانه با حضور مهندس نوید نجاتبخش از طریق لینک زیر در دسترس است:https://www.aparat.com/v/tkj15m3

@rasadkhaneir

۸:۵۰

thumnail
..#رصدخانه

undefinedقسمت پنجمundefinedپرونده ی فناوری های نوبنیاد



undefinedفناوری های کوانتومی در ایران و جهان(بخش دوم)undefinedبا حضور دکتر رسول رکنی زاده



🟠شنبه۱۵دی ماه،حوالی ساعت۲۳:۱۵ از شبکه ی اصفهان


#علم #فناوری #اقتصاد #رصدخانه #تلویزیون #فکر #فلسفه #توسعه #پیشرفت #فناوری_بالا #پژوهش #دانشگاه #حکمرانی
@rasadkhaneir

۲۱:۱۵