undefined اصطلاحات رایج در ارسال مقاله به ژورنال‌های بین‌المللی
undefined سابمیت (Submit):ثبت و ارسال مقاله‌ی خود به یک مجله را سابمیت می‌گویند. سابمیت به معنای ارائه کردن است و فقط باعث معرفی کردن مقاله خود در آن ژورنال می‌باشد و هیچ امتیاز علمی ندارد و جز رزومه حساب نمی‌شود.
undefined منیو اسکریپت (manuscript):به معنی دست نویس می‌باشد و در واقع همان مقاله‌ای است که برای ژورنال ارسال کرده‌اید ولی هنوز به چاپ نرسیده است.
undefined آندر ریویو (Under Review):یعنی مقاله تحت داوری است و باید منتظر نتیجه بمانید.
undefined اکسپت (Accept):یعنی مقاله جهت چاپ در مجله پذیرفته شده است.
undefined ریجکت (Reject):به معنای رد مقاله‌ی شما است.
undefined تمپلت (Template):الگوی نگارش یک مقاله علمی.
undefined ریوایز (Revise):حالتی که نظر داوران این است که مقاله شما باید اصلاح شود.
undefined معرفی مسئولان مجلهبالاترین مقام یک مجله سردبیر یا editor in chief نام دارد که یک پروفسور، دانشمند یا شخصیت علمی برجسته است. تصمیم نهایی در مورد چاپ مقاله شما را این شخص با توجه به نظر اعضای هیئت تحریریه می‌گیرد.
پس از آن، اعضای هیئت تحریریه یا Editorial Board وجود دارند که به سردبیر در مدیریت مجله کمک می‌کنند. هر عضو هیئت تحریریه در شاخه‌ای خاص مهارت دارد و مقالات ارسال شده به ژورنال، متناسب با موضوع آن به هیئت تحریریه مرتبط ارجاع می‌شود.
داوران یا Reviewers ها کسانی هستند که به داوری مقالات می‌پردازند. در واقع اعضای هیئت تحریریه مقاله شما را به داوران ارجاع می‌دهند تا آن را مطالعه کرده و نظر خود را بگویند.
undefined اعضای هیئت تحریریه و داوران در مجلات از افراد برجسته و متخصص انتخاب می‌شوند.
#کاربردی#آموزش#مدرسه_روش
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۶:۲۰

Photo Message
thumbnail
undefined سیستم‌های داوری همتا سیستم‌های داوری همتا (peer review) برای اعتبارسنجی کارهای دانشگاهی وجود دارند، به بهبود کیفیت تحقیقات منتشر شده کمک می‌کنند و امکان‌پذیری شبکه‌سازی را در جوامع تحقیقاتی افزایش می‌دهند. علی‌رغم انتقادات، داوری همتا هنوز هم تنها روشی است که به صورت گسترده برای اعتبارسنجی تحقیقات پذیرفته شده است و با تغییرات نسبتاً جزئی برای حدود 350 سال با موفقیت ادامه یافته است. داوری همتا به روند بازنگری همه‌جانبه مقاله‌های علمی توسط کارشناسان همان رشته گفته می‌شود. داوری همتا بخشی ضروری از چاپ مطالب علمی است که اعتبار متن را تصدیق می‌کند.
🧨 انواع داوری همتاundefined داوری یک سو ناشناس یا داوری یک‌ سو کور (Single anonymized review or Single blind review):در این روش که تحت عنوان داوری یک‌طرفه نیز شناخته می‌شود، داوران نام نویسندگان را می‌دانند، اما نویسندگان نمی‌دانند که چه کسی متن آنها را داوری کرده است؛ مگر آنکه داوران طبق میل خود گزارش داوری را امضا کند. این روش نوعی از ارزیابی‌های قدیمی و درعین‌حال متعارف‌ترین نوع داوری مقالات علمی است. هنگام داوری ارزیابی یک‌سو کور، این نکات حتماً باید در نظر گرفته شود:undefinedناشناس بودن داوران سبب می‌شود تا تصمیمات بدون تعصب و فشار خارجی گرفته شود. در صورت آشکار بودن نام داروان، امکان اعمال فشار روی آن‌ها وجود خواهد داشت. همچنین داوران نباید تحت تاثیر نام نویسندگان قرار بگیرند.undefinedنویسندگان ممکن است نگران باشند که داورانی که در حیطه تخصصی آن‌ها فعالیت می‌کنند، می‌توانند انتشار را به تأخیر بیندازند تا ابتدا خودشان شانس انتشار داشته باشند. به‌عبارت‌دیگر، داوران از ایده و یا نتایج آن‌ها سوءاستفاده کنند. undefinedداور‌ها ممکن است از بی‌نامی خود به‌عنوان توجیهی برای انتقادات غیرضروری و تند هنگام اظهار نظر درباره آثار نویسندگان استفاده کنند.
undefined داوری دو سو ناشناس یا دو سو کور (Double anonymized review or Double-blind review): در این روش که تحت عنوان داوری دوطرفه نیز شناخته می‌شود، داورها نام نویسندگان را نمی‌دانند و نویسندگان هم نمی‌دانند که چه کسی متن آنها را داوری کرده است. استفاده از این روش نیز برای داوری مقالات علمی بسیار محبوب است.برخی از فواید روش داوری پنهان دوسو کور عبارت‌اند از:undefinedناشناس بودن نویسنده تعصب داور‌ها را محدود می‌کند. به‌عنوان‌مثال تعصب می‌تواند بر اساس جنسیت، کشور مبدا، وضعیت علمی و یا سابقه انتشارات قبلی نویسنده باشد.undefinedمقالاتی که توسط نویسندگان معتبر و مشهور نوشته می‌شوند بر اساس محتوای مقالاتشان قضاوت خواهند شد؛ نه بر اساس اعتبار و شهرت آنها.البته داور‌ها اغلب می‌توانند نویسندگان را بر اساس سبک نوشتاری، موضوع یا خود ارجاعی(ارجاع دادن به مقالات خودی) شناسایی کنند.
undefined داوری سه سو ناشناس یا سه‌ سرکور (Triple anonymized review Or Triple-blind review): در این روش، نه تنها هویت نویسنده و داوران برای یکدیگر ناشناس است، بلکه حتی سردبیر و ویراستار نیز هویت نویسنده را نمی‌داند. در روش داوری سه‌سر ناشناس، مقالات در همان مرحلۀ ارسال ناشناس و به‌گونه‌ای اداره می‌شود که سوگیری‌های بالقوه نسبت به نویسنده(گان) به حداقل برسد. مجلات و نشریات زیادی از این نوع داوری مقالات علمی استفاده نمی‌کنند. همانند روش دوسو ناشناس، همچنان این امکان برای ویراستار و داورها وجود دارد که هویت نویسندگان را از طریق سبک نگارش، موضوع، الگوهای رفرنس‌دهی و غیره شناسایی کنند.
undefined داوری باز یا شناخته شده (Open review): متداول‌ترین تعریف از داوری باز زمانی است که هم داور و هم نویسنده در طی فرآیند داوری همتا برای یکدیگر شناخته شده باشند. به عبارت دیگر، نویسندگان می‌دانند که داورها چه کسانی هستند و همچنین داوران نیز می‌دانند که نویسندگان چه کسانی هستند. انواع مختلف داوری همتا باز شامل موارد زیر می‌شود:undefinedانتشار نام داوران در صفحه مقاله.undefinedانتشار گزارش‌های داوری همتا در کنار مقاله، که می‌تواند امضا شده یا به صورت ناشناس باشد.undefinedانتشار گزارش‌های داوری همتا(امضا شده یا ناشناس) همراه با پاسخ نویسندگان و سردبیر(editors’) در کنار مقاله.undefinedانتشار مقاله پس از یک بررسی سریع و باز کردن یک تالار گفتگو برای جامعه‌ای که می‌تواند نظر دهد(با نام یا ناشناس).
#کاربردی#آموزش#مدرسه_روش
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۸:۰۵

thumbnail
undefined سرقت ادبی (Plagiarism) چیست؟
undefined سرقت ادبی یا سرقت علمی به استفاده آگاهانه یا ناآگاهانه از ایده‌ها، نظرات، نوشته‌ها یا دستاوردهای دیگران به نام خود بدون پرداخت حق‌الزحمه و یا به دور از اطلاع صاحب اصلی می‌باشد و انواع مختلفی دارد. بررسی سرقت ادبی برای نویسندگان و محققان معمولا کاری دشوار است و برای این منظور از سایت‌ها و نرم افزارهای تشخیص سرقت علمی استفاده می‌کنند.سرقت علمی ممکن است عمدی یا غیر عمدی رخ دهد اما از بیشتر موارد آن می‌توان دوری کرد و آن را رفع نمود. به عنوان مثال می‌توان منبع نوشته را ذکر کرد. تصدیق این که اطلاعات مشخص شده از جایی اقتباس شده است و اطلاعات لازم برای یافتن منبع آن موجود باشد معمولا از وقوع سرقت ادبی پیشگیری می‌کند.
undefined برای کپی نوشته‌ها، گفته‌ها و ایده‌های دیگران در نوشته‌ها می‌توان از علامت‌های نوشتاری ویژه نظیر نقل قول《》 یا کوتیشن ” “ استفاده کرد.
undefined یکی از بهترین راهکارها برای فرار از این مسئله پارافریز (Paraphrase) کردن جملات است!
undefined پارافریز یا بازنویسی به معنای نوشتن ادراکات خود از یک مطلب و مفهوم است که قبلا به رشته تحریر درآمده است. زمانی که تفکرات دیگران را به زبان خودتان و با عبور دادن از کانال ذهنی شخصی‌تان بازنویسی می‌کنید، هیچ‌گونه تقلب و تخلفی از شما سر نمی‌زند. این کار بسیار حرفه‌ای و درست است و اگر اجرای صحیح آن را بدانید به‌هیچ عنوان اتهام سرقت ادبی به شما وارد نمی‌شود. زمانی که متنی را بازنویسی می‌کنید، مشخص می‌شود که برای تحقیق و پژوهش‌تان از منابع مختلفی بهره برده‌اید و آنها را به‌خوبی درک کرده‌اید.
#کاربردی#آموزش#مدرسه_روش
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۶:۵۳

thumbnail
undefinedundefined سایت‌هایی برای تشخیص سرقت ادبی (Plagiarism) و مشابهت‌یابی مقالات
undefined یکی از معتبرترین سایت‌های تشخیص مشابهت‌یابی و سرقت ادبی مقالات که به صورت رایگان و نامحدود در دسترس می باشدلینک
undefined این سایت مشابهت‌یابی مقالات علمی را با دقت بالایی انجام می‌دهد و دسترسی به آن نیز رایگان استلینک
undefined از سایت‌های دقیق و رایگان مشابهت‌یابی که نیازی به هیچ گونه عضویتی نداشته و با سرعت بالایی نتایج را مشخص می‌کندلینک
undefined تقریبا تمامی ژورنال‌های معتبر و ایمپکت بالا از این سایت برای مشابهت‌یابی استفاده می‌کنند اما متاسفانه مشابهت‌یابی از این سایت رایگان نمی‌باشدلینک
#کاربردی#آموزش#مدرسه_روش
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۷:۱۳

undefined ضریب تاثیر (Impact Factor)
undefinedضریب تاثیر (Impact Factor) یا به اختصار IF که به ضریب تاثیر مجلات (Journal Impact Factor) یا به اختصار JIF هم نیز شناخته می‌شود، یک سیستم اندازه‌گیری برای هر ژورنال است و بطور کلی و با دید عامیانه می‌توان گفت که میزان استقبال از ژورنال را نشان می‌دهد. ضریب تاثیر از سال ۱۹۷۵ برای ژورنال‌ها هر ساله محاسبه شده و در JCR ارائه می‌شود. ضریب تاثیر نیز یک شاخص عددی است که بیانگر کیفیت، اعتبار و اهمیت یک ژورنال است. نحوه‌ی محاسبه‌ی IF برای هر ژورنال به این طریق است که برای مثال تعداد استناد یا رفرنس دادن در سال ۲۰۲۱ به هر مقاله‌ای که طی دو سال گذشته‌ی آن (۲۰۱۹ و ۲۰۲۰) در ژورنال مورد نظر چاپ شده است، تقسیم بر کل مقالات چاپ شده در ژورنال طی دو سال گذشته‌ی آن (۲۰۱۹ و ۲۰۲۰) بیانگر شاخص IF آن ژورنال در سال ۲۰۲۱ خواهد بود.
undefined گزارش میزان استناد و بازدید از ژورنال یا همان JCR (Journal Citation Report) چیست؟یک گزارش سالانه است که توسط موسسه‌ی Clarivate Analytics منتشر می‌شود. این موسسه قبلا جزیی از مجموعه‌ی تامسون رویترز بوده است و هم اکنون با حفظ همکاری با مجموعه‌ی تامسون رویترز به صورت مستقل عمل می‌کند. دیتابیس ژورنال‌ها و ناشرهایی که JCR بر پایه‌ی آن کار ارزیابی میزان استناد و بازدید از هر ژورنال و ناشر را انجام می‌دهد همان دیتابیس تامسون رویترز یعنی WOS است.
undefined سیستم رتبه‌بندی SJR (SCImago Journal Rank) چیست؟یک سیستم رتبه‌بندی که توسط موسسه‌ی SCImago ارائه می‌شود و از دیتابیس اسکوپوس برای رتبه‌بندی ژورنال‌ها و کشورها کمک می‌گیرد. در این سیستم هم ژورنال‌ها و هم کشورها ارزیابی و مقایسه می‌شوند. سیستم رتبه‌بندی SJR بسیار به سیستم معروف رتبه بندی گوگل یا همان Google PageRank شباهت دارد.
undefined تفاوت های SJR و JCRJCR از دیتابیس تامسون رویترز استفاده می‌کند و تمامی اطلاعات ژورنال‌ها و مقالات را از این دیتابیس استخراج می‌کند در حالیکه SJR از دیتابیس اسکوپوس استفاده می کند. SJR به میزان استنادات(وزن می‌دهد) که این وزن بر اساس اعتبار ژورنال مشخص می‌شود؛ یعنی اگر به دو مقالات دو ژورنال مختلف به تعداد یکسان مثلا ۵ بار رفرنس داده شود، از دید SJR میزان استناد به ژورنال معتبرتر بیشتر از ژورنال کمتر معتبر است. این در حالی است که در JCR هر استناد در هر ژورنالی که صورت بگیرد یک وزن و اعتبار یکسان خواهد داشت. در SJR بازه‌های مورد بررسی ۳ ساله هستند در حالیکه در JCR این بازه‌ها ۲ ساله هستند. در SJR خود استنادی (استناد و رفرنس دادن یک فرد در مقاله‌ی جدید خود به مقاله‌های قبلی خود) با ضریب ۳۳٪ حساب می‌شود در حالیکه در JCR با ضریب ۱۰۰٪.
#کاربردی#آموزش#مدرسه_روش
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۷:۵۰

thumbnail
undefined صفحه آپارات اندیشکده حکمرانی رسا راه اندازی شد.
جهت دسترسی به محتواهای ویدئویی اندیشکده، می‌توانید از لینک استفاده کنید.
#رسانا#اطلاعیه
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۱۱:۳۳

undefined استراتژی‌های قاب‌بندی (framing strategies)
undefined دکتر طاهریان
روشی که سیاست‌گذاران برای اطمینان از پذیرش خط‌مشی‌ها توسط جامعه هدف و کاستن از مشکلات و چالش‌های فاز اجرایی خط‌مشی استفاده می‌کنند. استراتژی‌ها (یا روش‌های) قاب‌بندی چارچوب‌بندی] سیاست، به روش‌هایی اشاره دارد که بازیگران سیاسی و سیاست‌گذاران برای ارائه و تفسیر مسائل و ایده‌های سیاستی به کار می‌برند. این استراتژی‌ها شامل انتخاب واژه‌ها، نمادها و مفاهیم خاصی است که به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا یک موضوع یا ایده را در شکل مثبت یا منفی قرار دهند و بر نحوه درک و واکنش مردم و دیگر ذینفعان تأثیر بگذارند. برای مثال:

undefined انتخاب کلمات: اگر سیاست گذار بگوید "تغییرات آب و هوایی" به جای "گرمایش جهانی"، ممکن است مردم احساس متفاوتی نسبت به موضوع داشته باشند. کلمات می‌توانند احساسات و نگرش‌ها را تحت تأثیر قرار دهند.

undefined تأکید بر جنبه‌های خاص: اگر بر روی جنبه‌های مثبت یک سیاست تأکید شود (مثل "ایجاد شغل")، مردم ممکن است بیشتر به آن علاقه‌مند شوند تا اگر بر روی جنبه‌های منفی آن تأکید کنید (مثل "هزینه‌های بالا").

undefined ساختن داستان: وقتی شما یک داستان جذاب درباره یک موضوع تعریف می‌کنید، مردم بیشتر به آن گوش می‌دهند و به آن علاقه‌مند می‌شوند. مثلاً، به جای گفتن "باید به محیط زیست توجه کنیم"، می‌توانید داستانی درباره تأثیرات آلودگی بر زندگی یک خانواده بگویید.

undefinedبه طور کلی، استراتژی‌های قاب‌بندی به سیاست‌گذار کمک می‌کنند تا سیاست را به گونه‌ای ارائه دهد که ذینفعان و جامعه هدف، آنرا بهتر بفهمند و به آن‌ واکنشی نشان دهند که مطلوب سیاست‌گذاران است. بدیهی است که این استراتژی‌ها می‌توانند توسط بازیگران مختلف خط‌مشی، از تبیین مسئله عمومی و تلاش برای دستورکارگذاری، تا اقدامات مشروعیت بخشی و همراه‌سازی افکار عمومی و مجریان با سیاست‌ها و حتی اعلام نتایج ارزیابی های (عمدتا سیاسی) خط مشی؛ بکار گرفته شود.

#آموزش
#مدرسه_روش

undefined اندیشکده حکمرانی رسا
[بله
| تلگرام
undefined @rasagt_ir

۱۲:۴۵

undefined ارزش اقتصادی روایت
undefined قسمت اول
undefined الهام حمیدی
undefined در سال ۲۰۰۹ یکی از محبوب‌ترین داستان‌هایی که در ایمیل‌ها بین مردم دست‌به‌دست می‌شد، داستان استاد اقتصادی در دانشگاه تک تگزاس آمریکا بود که در اقدامی بی‌سابقه مجبور شده بود همه دانشجویان یکی از کلاس‌های خود را مردود کند.
undefined داستان از این قرار بود که دانشجویان این کلاس همگی از طرفداران سرسخت سیستم سوسیالیستی بودند. آنها مصرانه با استادشان بر سر این موضوع بحث می‌کردند که مزیت جامعه سوسیالیستی این است که کسی نه فقیر می‌شود و نه ثروتمند و این یعنی یک توازن عالی با منافع زیاد برای همه مردم. استاد اقتصاد نیز با مشاهده دیدگاه‌های متعصبانه آنها، تصمیم گرفت آزمایشی مبتنی بر همین دیدگاه در کلاس آنها پیاده کند و به دانشجویانش اعلام کرد قرار است به همه آنها نمره‌ای یکسان بدهد که معادل میانگین نمرات همه دانشجویان کلاس باشد؛ چیزی شبیه به آنچه در نظام سوسیالیستی اجرا می‌شود.
undefined پس از اولین امتحان، میانگین نمره همه آنها B بود؛ این نمره نارضایتی دانشجویان درس‌خوان‌تر و رضایت دانشجویان درس‌نخوان‌تر را به همراه داشت. پس از دومین امتحان میانگین نمرات به C و در نهایت به D تنزل پیدا کرد. دلیل آن‌ هم روشن بود؛ دانشجویان درس‌نخوان کمتر تلاش می‌کردند و دانشجویان درس‌خوان نیز دیگر انگیزه‌ای برای درس خواندن نداشتند و در نهایت همه کلاس مردود شدند.
undefined این روایتی قابل فهم و جالب در مورد موضوعی پیچیده بود. ولی آنچه بسیاری از مردم از آن بی‌اطلاع بودند این بود که این روایت تخیلی و کاملاً ساختگی بود که به‌وضوح مفهوم برابری، سوسیالیسم و کمونیسم را بیش‌ازاندازه ساده‌سازی کرده و در هم آمیخته بود. ولی بااین‌حال همین روایت در سادگی خود، داستانی بود متقاعدکننده برای عموم مردم که نظام سوسیالیستی را نقد و برای حمایت از نظر خود به این روایت استناد کنند.
undefined همه ما با نمونه‌های مشابهی از این روایت‌ها برخورد کرده‌ایم؛ روایت‌هایی از توانایی منحصربه‌فرد ایلان ماسک که موجب جلب اعتماد سرمایه‌گذاران شده است، یا روایت‌هایی از چگونگی جایگزین شدن نیروی کار انسانی با هوش مصنوعی که همه را بر آن داشته که در تصمیمات شغلی‌شان تجدید نظر کنند. این‌گونه روایت‌ها، به‌ویژه در حوزه تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، از اهمیت زیادی برخوردارند، آن‌ هم به دلیل اینکه همه مردم نمی‌توانند درک درستی از مفاهیم اقتصادی داشته باشند و بر اساس داده‌های علمی و اعداد و ارقام قضاوت کنند. این در حالی است که در الگو‌های استاندارد اقتصادی این‌گونه انتظار می‌رود که آمارهای خشک‌وخالی، تحقیقات و مطالعات باید تنها مرجع تصمیم‌گیری‌های مالی باشند.
undefined پروفسور شیلر، اقتصاددان دانشگاه ییل و برنده جایزه نوبل اقتصاد، شناخته‌شده‌ترین اقتصاددانی است که به نقش این روایت‌ها بر عملکرد اقتصادی مردم باور دارد. به اعتقاد او، اطلاعاتی که مردم بر اساس آن تصمیم‌گیری‌های خود را انجام می‌دهند صرفاً آمار و ارقام نیستند. او بر این باور است که اطلاعات در قالب روایت‌ها و داستان‌ها در میان مردم جابه‌جا می‌شوند. روایت‌ها همان داستان‌های ساده و حتی تک‌جمله‌ای هستند که برای خودمان و دیگران تعریف می‌کنیم تا بتوانیم توضیحی منطقی برای پدیده‌های دنیا پیدا کنیم. این روایت‌ها به‌راحتی درک می‌شوند و قابلیت به خاطر سپردن و اشتراک‌گذاری را دارند. آنها به‌شدت مسری هستند، و همین ویژگی باعث می‌شود ناگهان فراگیر شوند، تا حدی که در کوچه و خیابان، در هر دورهمی و هر رسانه‌ای مورد بحث قرار می‌گیرند. روایت غالب در دوران انقلاب صنعتی، روایتی از پیشرفت و موفقیت اقتصادی بود که توجهی به شرایط کاری وحشتناک و استثمار کارگران نداشت. این روایت پس از چند دهه به روایتی از رنج کارگران و حمایت از حقوق آنها تغییر شکل داد. در دوران ظهور اینترنت نیز روایت رایج در ستایش این فناوری و سهولت دسترسی به اطلاعات بود، بدون توجه به مسائلی مانند حفظ حریم شخصی. ولی پس از گذشت چند سال، به‌تدریج روایت دیگری شکل گرفت؛ از نقد این فناوری و تاثیر مخرب آن بر روابط اجتماعی.
#رساب#کتاب
undefined ادامه دارد ...
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۷:۴۵

thumbnail
undefined دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران با همکاری اندیشکده حکمرانی رسا و انجمن علمی مدیریت دولتی برگزار می‌کند:
undefined دوره مقاله مروری (مرور دامنه‌ای و نظام‌مند)scoping & systematic review
undefined مدرس : دکتر مهدی خسروی
undefined مدت زمان : ۸ ساعت
undefined نحوه برگزاری : حضوری /آنلاین
undefined زمان برگزاری : ۶ دی
undefined با اعطای گواهینامه رسمی از دانشگاه تهران
undefined مکان برگزاری : تهران، خیابان ۱۶ آذر ، دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران
🧷 لینک ثبت‌نام :undefined لینک
واحد مشاوره و ثبت‌نام:undefined ۰۲۱۸۸۹۷۳۶۴۹undefined۰۹۰۰۱۰۴۰۲۴۴
جهت دریافت اطلاعات بیشتر:undefined @madrese_hokmrani_admin#رسانا#اطلاعیهundefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۸:۳۶

thumbnail
undefined اندیشکده حکمرانی رسا با همکاری انجمن علمی مدیریت دولتی ایران و با پشتیبانی خانه‌اندیشه‌ورزان برگزار می‌کند:
undefined دوره مقاله مرور دامنه‌ای و نظامند (scoping & systematic review)
undefinedundefined مدرس : دکتر مهدی خسروی
undefined مکان برگزاری : خانه‌اندیشه‌ورزان، ساختمان جنوبی، طبقه اول، کافه غربی.
undefined زمان برگزاری : ۱۳ و ۱۴ آذرماه - ساعت ۱۵ تا ۱۹
undefined با ظرفیت بسیار محدود
undefined برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت کد تخفیف به شماره زیر پیام دهید:۰۹۰۲۲۱۴۸۴۲۴
undefined لینک ثبت‌نام :https://evnd.co/6GrX1#رسانا#اطلاعیه
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرام

۸:۰۵

اندیشکده حکمرانی رسا
undefined ارزش اقتصادی روایت undefined قسمت اول undefined الهام حمیدی undefined در سال ۲۰۰۹ یکی از محبوب‌ترین داستان‌هایی که در ایمیل‌ها بین مردم دست‌به‌دست می‌شد، داستان استاد اقتصادی در دانشگاه تک تگزاس آمریکا بود که در اقدامی بی‌سابقه مجبور شده بود همه دانشجویان یکی از کلاس‌های خود را مردود کند. undefined داستان از این قرار بود که دانشجویان این کلاس همگی از طرفداران سرسخت سیستم سوسیالیستی بودند. آنها مصرانه با استادشان بر سر این موضوع بحث می‌کردند که مزیت جامعه سوسیالیستی این است که کسی نه فقیر می‌شود و نه ثروتمند و این یعنی یک توازن عالی با منافع زیاد برای همه مردم. استاد اقتصاد نیز با مشاهده دیدگاه‌های متعصبانه آنها، تصمیم گرفت آزمایشی مبتنی بر همین دیدگاه در کلاس آنها پیاده کند و به دانشجویانش اعلام کرد قرار است به همه آنها نمره‌ای یکسان بدهد که معادل میانگین نمرات همه دانشجویان کلاس باشد؛ چیزی شبیه به آنچه در نظام سوسیالیستی اجرا می‌شود. undefined پس از اولین امتحان، میانگین نمره همه آنها B بود؛ این نمره نارضایتی دانشجویان درس‌خوان‌تر و رضایت دانشجویان درس‌نخوان‌تر را به همراه داشت. پس از دومین امتحان میانگین نمرات به C و در نهایت به D تنزل پیدا کرد. دلیل آن‌ هم روشن بود؛ دانشجویان درس‌نخوان کمتر تلاش می‌کردند و دانشجویان درس‌خوان نیز دیگر انگیزه‌ای برای درس خواندن نداشتند و در نهایت همه کلاس مردود شدند. undefined این روایتی قابل فهم و جالب در مورد موضوعی پیچیده بود. ولی آنچه بسیاری از مردم از آن بی‌اطلاع بودند این بود که این روایت تخیلی و کاملاً ساختگی بود که به‌وضوح مفهوم برابری، سوسیالیسم و کمونیسم را بیش‌ازاندازه ساده‌سازی کرده و در هم آمیخته بود. ولی بااین‌حال همین روایت در سادگی خود، داستانی بود متقاعدکننده برای عموم مردم که نظام سوسیالیستی را نقد و برای حمایت از نظر خود به این روایت استناد کنند. undefined همه ما با نمونه‌های مشابهی از این روایت‌ها برخورد کرده‌ایم؛ روایت‌هایی از توانایی منحصربه‌فرد ایلان ماسک که موجب جلب اعتماد سرمایه‌گذاران شده است، یا روایت‌هایی از چگونگی جایگزین شدن نیروی کار انسانی با هوش مصنوعی که همه را بر آن داشته که در تصمیمات شغلی‌شان تجدید نظر کنند. این‌گونه روایت‌ها، به‌ویژه در حوزه تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، از اهمیت زیادی برخوردارند، آن‌ هم به دلیل اینکه همه مردم نمی‌توانند درک درستی از مفاهیم اقتصادی داشته باشند و بر اساس داده‌های علمی و اعداد و ارقام قضاوت کنند. این در حالی است که در الگو‌های استاندارد اقتصادی این‌گونه انتظار می‌رود که آمارهای خشک‌وخالی، تحقیقات و مطالعات باید تنها مرجع تصمیم‌گیری‌های مالی باشند. undefined پروفسور شیلر، اقتصاددان دانشگاه ییل و برنده جایزه نوبل اقتصاد، شناخته‌شده‌ترین اقتصاددانی است که به نقش این روایت‌ها بر عملکرد اقتصادی مردم باور دارد. به اعتقاد او، اطلاعاتی که مردم بر اساس آن تصمیم‌گیری‌های خود را انجام می‌دهند صرفاً آمار و ارقام نیستند. او بر این باور است که اطلاعات در قالب روایت‌ها و داستان‌ها در میان مردم جابه‌جا می‌شوند. روایت‌ها همان داستان‌های ساده و حتی تک‌جمله‌ای هستند که برای خودمان و دیگران تعریف می‌کنیم تا بتوانیم توضیحی منطقی برای پدیده‌های دنیا پیدا کنیم. این روایت‌ها به‌راحتی درک می‌شوند و قابلیت به خاطر سپردن و اشتراک‌گذاری را دارند. آنها به‌شدت مسری هستند، و همین ویژگی باعث می‌شود ناگهان فراگیر شوند، تا حدی که در کوچه و خیابان، در هر دورهمی و هر رسانه‌ای مورد بحث قرار می‌گیرند. روایت غالب در دوران انقلاب صنعتی، روایتی از پیشرفت و موفقیت اقتصادی بود که توجهی به شرایط کاری وحشتناک و استثمار کارگران نداشت. این روایت پس از چند دهه به روایتی از رنج کارگران و حمایت از حقوق آنها تغییر شکل داد. در دوران ظهور اینترنت نیز روایت رایج در ستایش این فناوری و سهولت دسترسی به اطلاعات بود، بدون توجه به مسائلی مانند حفظ حریم شخصی. ولی پس از گذشت چند سال، به‌تدریج روایت دیگری شکل گرفت؛ از نقد این فناوری و تاثیر مخرب آن بر روابط اجتماعی. #رساب #کتاب undefined ادامه دارد ... undefined اندیشکده حکمرانی رسا بله | تلگرام undefined @rasagt_ir
undefined ارزش اقتصادی روایت
undefined قسمت دوم
undefined الهام حمیدی
undefined رابرت شیلر در کتاب «اقتصاد روایی» که در سال ۲۰۱۹ به چاپ رسید، ثابت می‌کند که جمله «واقعیت‌ها به احساسات شما کاری ندارند» تا چه اندازه اشتباه است. او در کتاب خود به این موضوع می‌پردازد که چگونه رفتار اقتصادی مردم و پدیده‌های اقتصادی تحت تاثیر احساسات مردم قرار دارد. احساساتی که پس از شنیدن داستان‌ها و روایت‌ها برانگیخته می‌شود و می‌توانند بر نحوه تصمیم‌گیری اقتصادی مردم اثرگذار باشند. اقتصاد روایتی (Narrative Economics) مطالعه چگونگی گسترش این روایت‌ها و داستان‌ها و چگونگی تاثیر آنها بر رفتار اقتصادی است. شیلر بر این باور است که گنجاندن روایت‌ها در مطالعات اقتصادی توانایی اقتصاددانان برای پیش‌بینی و آماده شدن برای پدیده‌های اقتصادی را افزایش می‌دهد و همزمان می‌تواند به توسعه نهادها و سیاست‌های اقتصادی کمک کند. بدون درک درستی از اپیدمی روایت‌های رایج، هرگز قادر نخواهیم بود تحولات اقتصادی را درک کنیم.
undefined شیلر تاکید می‌کند که اقتصاد روایی از آن جهت مهم است که تفکر انسان همیشه توانسته نقش مهمی در بحران‌های اقتصادی بازی کند. ما باید بفهمیم طرز فکر مردم چرا و چگونه در طول زمان تغییر می‌کند. مردم می‌خواهند در قالب داستان‌هایی که در زمان آنها گفته می‌شود جا بگیرند، دنباله‌رو همان داستان‌ها و طرز فکرشان نیز تحت تاثیر آنها باشد. شیلر حتی بر این باور است که این روایت‌ها در شکل‌گیری رکود بزرگ یا همچنین بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ نیز نقش مهمی ایفا کرده‌اند. او می‌گوید، آنچه به افزایش ناگهانی قیمت مسکن منجر شد که در نهایت سقوط این بازار را در سال ۲۰۰۸ به دنبال داشت، نه افزایش هزینه ساخت بود و نه کاهش نرخ بهره، بلکه نتیجه روایت‌هایی حول مالکیت خانه و رویاهای ملی‌گرایانه بود. در آمریکا به آن «رویای آمریکایی» می‌گفتند، ولی این روایت در کشورهای مختلف به شکل‌های گوناگونی انتشار یافته بود.
#رساب#کتاب
undefined ادامه دارد ...

۱۲:۲۷

اندیشکده حکمرانی رسا
undefined ارزش اقتصادی روایت undefined قسمت دوم undefined الهام حمیدی undefined رابرت شیلر در کتاب «اقتصاد روایی» که در سال ۲۰۱۹ به چاپ رسید، ثابت می‌کند که جمله «واقعیت‌ها به احساسات شما کاری ندارند» تا چه اندازه اشتباه است. او در کتاب خود به این موضوع می‌پردازد که چگونه رفتار اقتصادی مردم و پدیده‌های اقتصادی تحت تاثیر احساسات مردم قرار دارد. احساساتی که پس از شنیدن داستان‌ها و روایت‌ها برانگیخته می‌شود و می‌توانند بر نحوه تصمیم‌گیری اقتصادی مردم اثرگذار باشند. اقتصاد روایتی (Narrative Economics) مطالعه چگونگی گسترش این روایت‌ها و داستان‌ها و چگونگی تاثیر آنها بر رفتار اقتصادی است. شیلر بر این باور است که گنجاندن روایت‌ها در مطالعات اقتصادی توانایی اقتصاددانان برای پیش‌بینی و آماده شدن برای پدیده‌های اقتصادی را افزایش می‌دهد و همزمان می‌تواند به توسعه نهادها و سیاست‌های اقتصادی کمک کند. بدون درک درستی از اپیدمی روایت‌های رایج، هرگز قادر نخواهیم بود تحولات اقتصادی را درک کنیم. undefined شیلر تاکید می‌کند که اقتصاد روایی از آن جهت مهم است که تفکر انسان همیشه توانسته نقش مهمی در بحران‌های اقتصادی بازی کند. ما باید بفهمیم طرز فکر مردم چرا و چگونه در طول زمان تغییر می‌کند. مردم می‌خواهند در قالب داستان‌هایی که در زمان آنها گفته می‌شود جا بگیرند، دنباله‌رو همان داستان‌ها و طرز فکرشان نیز تحت تاثیر آنها باشد. شیلر حتی بر این باور است که این روایت‌ها در شکل‌گیری رکود بزرگ یا همچنین بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ نیز نقش مهمی ایفا کرده‌اند. او می‌گوید، آنچه به افزایش ناگهانی قیمت مسکن منجر شد که در نهایت سقوط این بازار را در سال ۲۰۰۸ به دنبال داشت، نه افزایش هزینه ساخت بود و نه کاهش نرخ بهره، بلکه نتیجه روایت‌هایی حول مالکیت خانه و رویاهای ملی‌گرایانه بود. در آمریکا به آن «رویای آمریکایی» می‌گفتند، ولی این روایت در کشورهای مختلف به شکل‌های گوناگونی انتشار یافته بود. #رساب #کتاب undefined ادامه دارد ...
undefined ایده اصلی همه آنها این بود که به طور قطع قیمت ملک در آینده چندین برابر می‌شود و افراد باهوش در حال خریدن خانه و سرمایه‌گذاری بر روی ملک هستند. این یک داستان معمولی و کوچه و خیابانی به نظر می‌آمد، ولی توانست بازار مسکن را تا حد زیادی آشفته کند. بازاری که پس از رشد بی‌اندازه در نهایت فروپاشید و دقیقاً زمانی فروریخت که روایت جدیدی جایگزین روایت قدیمی‌تر شد؛ روایتی که از حباب مسکن و حماقت افرادی که در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند می‌گفت. ناگهان سرمایه‌گذاری در مسکن به امری شرم‌آور تبدیل شد و رکود بزرگی که به دنبال بحران بازار مسکن رخ داد نتیجه همین تغییر روایت‌ها بود.
undefined طرفداران اقتصاد روایتی بر این باورند که باید از ویژگی همه‌گیر بودن روایت‌ها در تئوری‌های اقتصادی استفاده کرد. روایت‌ها می‌توانند باورهای عمومی را شکل بدهند و بر تصمیم‌گیری مردم تاثیرگذار باشند. درک اینکه مردم چگونه در گذشته تصمیم‌گیری کرده‌اند باعث می‌شود درک بهتری از اقتصاد امروز داشته باشیم و بتوانیم آینده را بهتر پیش‌بینی کنیم. تفکر عمومی مردم می‌تواند بر نحوه سرمایه‌گذاری آنها و نحوه خرج کردن یا پس‌انداز کردنشان حتی بر تصمیم‌گیری‌شان برای رفتن به دانشگاه یا انتخاب مشاغلی خاص نقش داشته باشد.
undefined روایت‌ها چگونه عمل می‌کنند؟روایت‌ها می‌توانند باورها و انتظارات جدید شکل دهند. آنها حامل ایده‌های جدید هستند و گسترش ایده‌های جدید نیز بسیار به کیفیت روایت آن بستگی دارد. برای مثال در انتخابات سال ۲۰۱۶ دونالد ترامپ با شعار «عظمت را به آمریکا برمی‌گردانیم» مبارزات انتخاباتی‌اش را شروع کرد. این روایتی فاقد جزئیات بود، اما می‌توانست بسیار قانع‌کننده باشد. او روایتی خلق کرد از ساخت دیواری که مانع از ورود مهاجران شود. با این روایت انتظارات جدیدی شکل گرفت و مردم به این نتیجه رسیدند که با کنترل ورود مهاجران عظمت به آمریکا برمی‌گردد. دیوار نوید یک راه‌حل ساده برای مشکلاتی بزرگ بود که با ایده‌های دیگر او مانند حمایت‌گرایی و تعرفه‌های بالاتر همخوانی داشت. این واکنشی بود در برابر نظریه‌های جهانی‌سازی که سال‌ها انباشت خشم مردم را به همراه داشت و در نهایت به همراهی آنها با ترامپ ختم شد. به گفته شیلر، ترامپ استاد روایت‌سازی است؛ ویژگی که بسیاری از اقتصاددانان از آن محروم هستند. روایت‌ها همچنین می‌توانند درک مردم از ریسک و انتخاب‌های سرمایه‌گذاری را تغییر دهند. آنچه حباب دات کام را شکل داد، هجوم مردم برای سرمایه‌گذاری در بخش فناوری اینترنت بود، زیرا بسیار شنیده می‌شد که این بخش رشد چشمگیری خواهد داشت و آینده از آن شرکت‌های اینترنتی است. چنین روایت‌هایی مردم را بر آن داشت که در هر مدل کسب‌وکاری که وابسته به اینترنت بود سرمایه‌گذاری کنند که در نهایت به ترکیدن حباب و از دست رفتن میلیون‌ها دلار سرمایه مردم منجر شد.
#رساب#کتاب
undefined ادامه دارد ...
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۱۲:۲۷

thumbnail
undefined اندیشکده حکمرانی رسا با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشکده مدیریت و گروه مدیریت دولتی دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌کند:
undefined کارگاه آموزشی آکادمیک رایتینگ و پاراگراف‌نویسی
undefined مدرس : جعفر زینت‌بخش، دانشجوی دکتری مدیریت دولتی
undefined نحوه برگزاری : حضوری
undefined زمان برگزاری : 25 آذرماه 1403، ساعت 13 تا 15
undefined مکان برگزاری : دانشگاه تربیت مدرس، ساختمان آموزش، کلاس 208
undefined هزینه : رایگان
#رسانا#اطلاعیه
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_

۳:۴۹

اندیشکده حکمرانی رسا
undefined undefined اندیشکده حکمرانی رسا با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشکده مدیریت و گروه مدیریت دولتی دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌کند: undefined کارگاه آموزشی آکادمیک رایتینگ و پاراگراف‌نویسی undefined مدرس : جعفر زینت‌بخش، دانشجوی دکتری مدیریت دولتی undefined نحوه برگزاری : حضوری undefined زمان برگزاری : 25 آذرماه 1403، ساعت 13 تا 15 undefined مکان برگزاری : دانشگاه تربیت مدرس، ساختمان آموزش، کلاس 208 undefined هزینه : رایگان #رسانا #اطلاعیه undefined اندیشکده حکمرانی رسا بله | تلگرام undefined @rasagt_
undefinedundefined #اطلاعیه
با توجه به تعطیلی کلاس‌های روز یکشنبه و بنا به درخواست دانشجویان، زمان این کارگاه جابه‌جا شده است.
undefined زمان جدید کلاس متعاقباً اعلام خواهد شد.

۸:۲۳

اندیشکده حکمرانی رسا
undefined ایده اصلی همه آنها این بود که به طور قطع قیمت ملک در آینده چندین برابر می‌شود و افراد باهوش در حال خریدن خانه و سرمایه‌گذاری بر روی ملک هستند. این یک داستان معمولی و کوچه و خیابانی به نظر می‌آمد، ولی توانست بازار مسکن را تا حد زیادی آشفته کند. بازاری که پس از رشد بی‌اندازه در نهایت فروپاشید و دقیقاً زمانی فروریخت که روایت جدیدی جایگزین روایت قدیمی‌تر شد؛ روایتی که از حباب مسکن و حماقت افرادی که در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند می‌گفت. ناگهان سرمایه‌گذاری در مسکن به امری شرم‌آور تبدیل شد و رکود بزرگی که به دنبال بحران بازار مسکن رخ داد نتیجه همین تغییر روایت‌ها بود. undefined طرفداران اقتصاد روایتی بر این باورند که باید از ویژگی همه‌گیر بودن روایت‌ها در تئوری‌های اقتصادی استفاده کرد. روایت‌ها می‌توانند باورهای عمومی را شکل بدهند و بر تصمیم‌گیری مردم تاثیرگذار باشند. درک اینکه مردم چگونه در گذشته تصمیم‌گیری کرده‌اند باعث می‌شود درک بهتری از اقتصاد امروز داشته باشیم و بتوانیم آینده را بهتر پیش‌بینی کنیم. تفکر عمومی مردم می‌تواند بر نحوه سرمایه‌گذاری آنها و نحوه خرج کردن یا پس‌انداز کردنشان حتی بر تصمیم‌گیری‌شان برای رفتن به دانشگاه یا انتخاب مشاغلی خاص نقش داشته باشد. undefined روایت‌ها چگونه عمل می‌کنند؟ روایت‌ها می‌توانند باورها و انتظارات جدید شکل دهند. آنها حامل ایده‌های جدید هستند و گسترش ایده‌های جدید نیز بسیار به کیفیت روایت آن بستگی دارد. برای مثال در انتخابات سال ۲۰۱۶ دونالد ترامپ با شعار «عظمت را به آمریکا برمی‌گردانیم» مبارزات انتخاباتی‌اش را شروع کرد. این روایتی فاقد جزئیات بود، اما می‌توانست بسیار قانع‌کننده باشد. او روایتی خلق کرد از ساخت دیواری که مانع از ورود مهاجران شود. با این روایت انتظارات جدیدی شکل گرفت و مردم به این نتیجه رسیدند که با کنترل ورود مهاجران عظمت به آمریکا برمی‌گردد. دیوار نوید یک راه‌حل ساده برای مشکلاتی بزرگ بود که با ایده‌های دیگر او مانند حمایت‌گرایی و تعرفه‌های بالاتر همخوانی داشت. این واکنشی بود در برابر نظریه‌های جهانی‌سازی که سال‌ها انباشت خشم مردم را به همراه داشت و در نهایت به همراهی آنها با ترامپ ختم شد. به گفته شیلر، ترامپ استاد روایت‌سازی است؛ ویژگی که بسیاری از اقتصاددانان از آن محروم هستند. روایت‌ها همچنین می‌توانند درک مردم از ریسک و انتخاب‌های سرمایه‌گذاری را تغییر دهند. آنچه حباب دات کام را شکل داد، هجوم مردم برای سرمایه‌گذاری در بخش فناوری اینترنت بود، زیرا بسیار شنیده می‌شد که این بخش رشد چشمگیری خواهد داشت و آینده از آن شرکت‌های اینترنتی است. چنین روایت‌هایی مردم را بر آن داشت که در هر مدل کسب‌وکاری که وابسته به اینترنت بود سرمایه‌گذاری کنند که در نهایت به ترکیدن حباب و از دست رفتن میلیون‌ها دلار سرمایه مردم منجر شد. #رساب #کتاب undefined ادامه دارد ... undefined اندیشکده حکمرانی رسا بله | تلگرام undefined @rasagt_ir
undefined ارزش اقتصادی روایت
undefined قسمت سوم (آخر)
undefined الهام حمیدی
روایت‌ها در تغییر رفتار مشتریان نیز اثر دارند. زمانی بود که روایت «الان بخر، بعداً پول بده» به روایت محبوب مشتریانی که کارت اعتباری داشتند تبدیل شده بود، ولی اکنون داستان مورد علاقه آنها مصرف پایدار و دغدغه‌های محیط زیستی و اجتماعی است. آنها ترجیح می‌دهند به جای مصرف‌گرایی، رفتارهای دوستدار محیط زیست در پیش بگیرند و رو به محصولات و خدمات پایدار آورده‌اند. در نهایت روایت‌ها می‌توانند تغییر عرف اجتماعی و اقتصادی را نیز در پی داشته باشند. چند سالی است که همه از توازن میان کار و زندگی شخصی صحبت می‌کنند. این روایت تا اندازه‌ای مورد اقبال مردم قرار گرفته که کارفرمایان را مجبور کرده است به ساعت‌های کاری انعطاف‌پذیر، دورکاری، مرخصی‌های طولانی‌تر زایمان و توجه بیشتر به رفاه نیروی کار تن بدهند.
undefined روایت‌ها در خدمت رشد اقتصادی منطقه‌ایروایت‌ها و داستان‌های یک جامعه می‌توانند وضعیت فعلی صنعت و تواناهایی‌های بالقوه در یک منطقه و چشم‌انداز آینده آن را نشان دهند. برای مثال برای لندن روایتی وجود دارد که این شهر تنها شهر پر از فرصت اروپاست. فارغ از درست و غلط بودن آن، همین روایت کافی است تا سرمایه‌گذاران جذب این شهر شوند و توسعه آن سرعت بیشتری بگیرد. برعکس آن ولز است؛ منطقه‌ای که می‌گویند نگاه رو به عقب دارد، همواره دیگران را به خاطر شکست‌های اقتصادی‌اش مقصر جلوه داده است و ذهنیت قربانی بودن در جامعه آن حاکم است. همین روایت منفی از این منطقه باعث شده است که رشد اقتصادی آن عقب‌تر از بقیه مناطق انگلستان باشد. هنر رهبران محلی این است که بتوانند روایت‌های مثبت را جایگزین این روایت‌های منفی کنند. آنها باید بتوانند ثبات و فرصت‌های اقتصادی را از طریق روایت‌ها به عموم مردم منتقل کنند.
در حال حاضر روایت‌هایی که از دوبی در دنیا فراگیر شده است، انبوهی از گردشگران، سرمایه‌گذاران و ماجراجویان را به این شهر کوچک جذب کرده است؛ شهری که تنها داستانی که از آن شنیده می‌شود داستان تجملات، نوآوری‌ها، محیط دوستدار تجارت و تنوع فرهنگی آن است.
undefined ادامه دارد ...
#رساب#کتاب
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۱۱:۳۸

اندیشکده حکمرانی رسا
undefined ارزش اقتصادی روایت undefined قسمت سوم (آخر) undefined الهام حمیدی روایت‌ها در تغییر رفتار مشتریان نیز اثر دارند. زمانی بود که روایت «الان بخر، بعداً پول بده» به روایت محبوب مشتریانی که کارت اعتباری داشتند تبدیل شده بود، ولی اکنون داستان مورد علاقه آنها مصرف پایدار و دغدغه‌های محیط زیستی و اجتماعی است. آنها ترجیح می‌دهند به جای مصرف‌گرایی، رفتارهای دوستدار محیط زیست در پیش بگیرند و رو به محصولات و خدمات پایدار آورده‌اند. در نهایت روایت‌ها می‌توانند تغییر عرف اجتماعی و اقتصادی را نیز در پی داشته باشند. چند سالی است که همه از توازن میان کار و زندگی شخصی صحبت می‌کنند. این روایت تا اندازه‌ای مورد اقبال مردم قرار گرفته که کارفرمایان را مجبور کرده است به ساعت‌های کاری انعطاف‌پذیر، دورکاری، مرخصی‌های طولانی‌تر زایمان و توجه بیشتر به رفاه نیروی کار تن بدهند. undefined روایت‌ها در خدمت رشد اقتصادی منطقه‌ای روایت‌ها و داستان‌های یک جامعه می‌توانند وضعیت فعلی صنعت و تواناهایی‌های بالقوه در یک منطقه و چشم‌انداز آینده آن را نشان دهند. برای مثال برای لندن روایتی وجود دارد که این شهر تنها شهر پر از فرصت اروپاست. فارغ از درست و غلط بودن آن، همین روایت کافی است تا سرمایه‌گذاران جذب این شهر شوند و توسعه آن سرعت بیشتری بگیرد. برعکس آن ولز است؛ منطقه‌ای که می‌گویند نگاه رو به عقب دارد، همواره دیگران را به خاطر شکست‌های اقتصادی‌اش مقصر جلوه داده است و ذهنیت قربانی بودن در جامعه آن حاکم است. همین روایت منفی از این منطقه باعث شده است که رشد اقتصادی آن عقب‌تر از بقیه مناطق انگلستان باشد. هنر رهبران محلی این است که بتوانند روایت‌های مثبت را جایگزین این روایت‌های منفی کنند. آنها باید بتوانند ثبات و فرصت‌های اقتصادی را از طریق روایت‌ها به عموم مردم منتقل کنند. در حال حاضر روایت‌هایی که از دوبی در دنیا فراگیر شده است، انبوهی از گردشگران، سرمایه‌گذاران و ماجراجویان را به این شهر کوچک جذب کرده است؛ شهری که تنها داستانی که از آن شنیده می‌شود داستان تجملات، نوآوری‌ها، محیط دوستدار تجارت و تنوع فرهنگی آن است. undefined ادامه دارد ... #رساب #کتاب undefined اندیشکده حکمرانی رسا بله | تلگرام undefined @rasagt_ir
undefined روایت‌ها و تاثیر آن بر بازار داراییقدرت دگرگون‌کننده روایت‌ها این است که آنها فرضیه بازار کارآمد را به چالش می‌کشند. بر اساس این فرضیه قیمت دارایی‌ها منعکس‌کننده اطلاعات موجود است و ازاین‌رو قیمت آنها منصفانه و منطقی است. بااین‌حال اگر واقعاً رفتار بازار را تحلیل کنیم، آنچه نوسانات قیمت دارایی را رقم می‌زند، نه تغییر در اطلاعات، بلکه تغییر در طرز فکر و قضاوت مردم به دلیل گسترش داستان‌ها و روایت‌های جدید است. این موج‌های داستانی قدرت این را دارند که ارزش بنیادی یک دارایی را فقط به دلیل اثرگذاری یک داستان تغییر دهند. در ماه ژانویه سال ۲۰۲۳ ترس از رکود در آمریکا بالا گرفت، همه مردم از امکان شکل گرفتن یک رکود طولانی صحبت می‌کردند، ولی در طول یک ماه روایت دیگری جایگزین آن شد و مردم نسبت به آینده امیدوارتر شدند و بازار اوراق قرضه ناگهان رونق گرفت.
همین باعث شد در دومین ماه سال، بازارهای اعتباری جان تازه‌ای بگیرند؛ حتی بازدهی بازار سرمایه نیز رو به افزایش بود تا روزی که در ماه مارس همان سال بانک سیلیکون‌ولی از هم پاشید و ترس از همه‌گیری بحران مالی، روایت جدیدی از هراس و نااطمینانی را دوباره گسترش داد. امید جای خود را به ترس داده بود و مکالمات کوچه و خیابان و فضای مجازی حول بی‌ثباتی سیستم بانکی آمریکا می‌چرخید. واکنش بازار فروش سریع دارایی‌های ریسک‌پذیر و فرار سرمایه به سمت سرمایه‌گذاری‌های امن با افزایش نرخ بهره بود. همه این اتفاقات فقط در طول شش ماه و در نتیجه داستان‌هایی بود که به‌سرعت بین مردم رواج پیدا می‌کرد.
undefined البته منتقدان اقتصاد روایی اصرار دارند که روایت‌ها نیستند که موجب تحولات اقتصادی می‌شوند، بلکه این تحولات اقتصادی هستند که روایت‌ها را شکل می‌دهند. این همان رابطه مرغ و تخم مرغ است که ظاهراً نمی‌توان جواب قطعی برای آن پیدا کرد و هر نظریه طرفداران خود را دارد. ولی می‌توان گفت که رابطه‌ای دوطرفه بین روایت‌ها و پدیده‌ای اقتصادی وجود دارد. یک روایت می‌تواند بر رفتار اقتصادی تاثیر بگذارد که خود موجب رویدادهای اقتصادی جدید شود و در نهایت آن روایت را بیشتر تقویت کند. ولی در هر صورت رابرت شیلر تاکید می‌کند که زمان آن فرارسیده است که اقتصاددانان به این باور برسند که علاوه بر آمار و ارقام، داستان‌ها نیز در هدایت افکار عمومی و تصمیم‌گیری مردم نقش دارند. اگر اقتصاددانی می‌خواهد حرف‌هایش شنیده شود باید بتواند روایت جدیدی برای ایده جدیدش خلق کند؛ شاید این‌گونه بتواند ارتباط موثرتری با مردم برقرار کند و نظریه‌هایش بهتر شنیده شود.
undefined منبع: هفته نامه تجارت فردا
#رساب#کتاب
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۱۱:۳۸

بازارسال شده از اندیشکده حکمرانی رسا
thumbnail
undefined دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران با همکاری اندیشکده حکمرانی رسا و انجمن علمی مدیریت دولتی برگزار می‌کند:
undefined دوره مقاله مروری (مرور دامنه‌ای و نظام‌مند)scoping & systematic review
undefined مدرس : دکتر مهدی خسروی
undefined مدت زمان : ۸ ساعت
undefined نحوه برگزاری : حضوری /آنلاین
undefined زمان برگزاری : ۶ دی
undefined با اعطای گواهینامه رسمی از دانشگاه تهران
undefined مکان برگزاری : تهران، خیابان ۱۶ آذر ، دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران
🧷 لینک ثبت‌نام :undefined لینک
واحد مشاوره و ثبت‌نام:undefined ۰۲۱۸۸۹۷۳۶۴۹undefined۰۹۰۰۱۰۴۰۲۴۴
جهت دریافت اطلاعات بیشتر:undefined @madrese_hokmrani_admin#رسانا#اطلاعیهundefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۸:۰۶

thumbnail
اندیشکده حکمرانی رسا تقدیم می‌کند:
undefined هوش مصنوعی: ابزاری نوین برای حکمرانی مدرن undefined
undefined️از پیش‌بینی مشکلات اجتماعی تا بهبود فرایندهای تصمیم‌گیری و توسعه سیاست‌های کارآمدundefined چطور می‌توان از هوش مصنوعی برای حل چالش‌های پیچیده حکمرانی استفاده کرد؟undefined آیا هوش مصنوعی آینده مدیریت عمومی را متحول خواهد کرد؟
undefined در این ویدیو، نقش و تأثیر هوش مصنوعی در بهبود حکمرانی و سیاست‌گذاری را بررسی می‌کنیم.
#رسا_نو
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۷:۲۸

thumbnail
نشست علمی تبیین مدل‌های ارزشیابی قوانیننشست اول: قوانین حوزه مالیات
undefined دکتر محمد مسیحیمعاون وزیر و رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه ای
undefined دکتر سعید توتونچی معاون سابق سازمان امور مالیاتی کشور
undefined دکتر مهدی موحدی بک نظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور
undefined دکتر هادی ترابی‌فرمدیر گروه مالیات دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
undefined دکتر جواد اسکندریکارشناس دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
undefined دکتر سیدرضا نخلیاستادیار گروه حکمرانی اقتصادی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران
undefinedundefined دبیران جلسه: آقایان جعفر زینت‌بخش و مهدی خسروی
undefined محل برگزاری: بهارستان، ساختمان شيخ فضل‌الله نوری، سالن جلسات، طبقه ۵
undefined زمان برگزاری: شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۴
undefined برای حضور در نشست، حداکثر تا ساعت ۹ روز شنبه ۱۸ اسفند، نام و نام‌خانوادگی، نام‌پدر، کدملی و تاریخ تولد خود را به شماره ۰۹۱۲۵۱۷۱۲۵۷ پیامک فرمایید.
#اطلاعیه
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۱۷:۱۲

thumbnail
undefined نشست علمی تبیین مدل‌های ارزشیابی قوانیننشست دوم: حوزه قانون‌گذاری و پارلمان
undefined دکتر مهدی عبدالملکیمعاون قوانین مجلس شورای اسلامی
undefined دکتر محمد آزادانیمشاور رئیس دفتر رئیس‌جمهور
undefined دکتر احمد مرکز مالمیریعضو هیئت علمی مرکز پژوهش‌های مجلس
undefined دکتر سید مجتبی امامیعضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)
undefined دکتر حسین بابایی مجردمدیر آزمایشگاه حکمرانی و سیاست‌پژوهی مرکز پژوهش‌های مجلس
undefinedundefined دبیران جلسه: آقایان جعفر زینت‌بخش و مهدی خسرویکارشناسان آزمایشگاه حکمرانی و سیاست‌پژوهی مرکز پژوهش‌های مجلس
undefined محل برگزاری: بهارستان، ساختمان شيخ فضل‌الله نوری
undefined زمان برگزاری: چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ساعت ۱۴
undefined برای حضور در نشست، حداکثر تا ساعت ۹ روز چهارشنبه ۲۲ اسفند، نام و نام‌خانوادگی، نام‌پدر، کدملی و تاریخ تولد خود را به شماره ۰۹۱۲۶۹۰۲۹۴۰ پیامک فرمایید.
undefined اندیشکده حکمرانی رسابله | تلگرامundefined @rasagt_ir

۱۳:۰۲