عکس پروفایل طب سنتی ایرانی حکیمط

طب سنتی ایرانی حکیم

۲۴,۹۹۶عضو
thumnail
undefined پنیر خوردن آری یا نه ؟
undefinedتدابیر حکیم دکتر روازاده درباره نوع پنیر و روش استفاده از آن
•┈••✾•undefinedundefinedundefined•✾••┈•
@ravazadeh_ir

۵:۰۴

thumnail
تدابیر درمان چربی و غلظت خون در طب سنتی ایرانی اسلامی
undefined️چربی و غلظت خونچند راهکار درمانی و پایین آورنده چربی و غلظت خونی که بالاتر از حد نرمال است؛
undefined سماق و آش سماق زیاد مصرف کنید. (طرز تهیه آش سماق را در این از اینجا مشاهده کنید)
undefined از کره مشکی، کره ای که در مشک درست می‌شود، استفاده کنید.
undefined به مدت یک ماه روزی یک قاشق مرباخوری اسپند بخورید.
undefined آخر غذا مقداری سرکه خانگی میل کنید.
undefined سالی دو بار حجامت کنید.
undefined روزانه دو لیوان شربت خاکشیر گرم میل کنید.
undefined عرق كاسنی و شاهتره روزانه سه فنجان ميل كنيد.
•┈••✾•undefinedundefinedundefined•✾••┈•
@ravazadeh_ir

۶:۱۲

thumnail
undefinedلحظه ها را متوسل به دعاییم بیاسالیانی ست که دل تنگ شماییم بیا ...
undefinedآسمان خواهش یک جرعه نگاهت داردنه که ما ، فاطمه هم چشم به راهت دارد ...
#سلام‌آقای‌من#امام_زمان♥
undefinedفرا رسیدن سالروز شهادت ام ابیها حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بر وجود نازنین امام عصر ارواحنا فداه و همه منتظران تسلیت باد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌@ravazadeh_ir

۴:۳۵

thumnail
طرز تهیه و خواص آش شلغمغذاهاي محلي استان كرمانشاه
نام غذا: آش شلغم– مواد لازم:بلغور گندم: دو پيمانهشلغم متوسط: سه عددآب انار: به مقدار لازمنمك سالم، زردچوبه و ادويه زير خاكي: به مقدار لازمآب سالم: به مقدار لازم– روش طبخ:ابتدا بلغور را با مقداري آب، نمك، زردچوبه و ادويه مي پزيم.سپس شلغم شسته و پوست گرفته را خرد كرده و اضافه مي كنيم تا خوب بپزد.در انتها از روي حرارت برداشته و آب انار را اضافه مي كنيم.
نظر متخصصين تغذيه:اين غذا حدود ٣٠٪؜ انرژي مورد نياز روزانه يك فرد بزرگسال را تأمين مي كند.به دليل وجود شلغم، منبع خوبي از املاح است.انار به دليل داشتن فلاونوييد كه نوعي آنتي اكسيدان است، در پيشگيري از سرطان سودمند است و احتمال سكته مغزي و حملات قلبي را مي كاهد.از نظر تأمين ويتامين هاي گروه B نيز غذاي خوبي است.•┈••✾•undefinedundefinedundefined•✾••┈•
@ravazadeh_ir

۱۰:۳۵

thumnail
undefinedناشتا حمام رفتن خوبه یا بد؟
undefinedهرگاه امام صادق (علیه السلام) می‌خواستند داخل حمام بشوند چیزی میل می‌کردند. به ایشان عرض شد مردم می‌گویند حمام در حال ناشتا بهترین است. فرمودند نه بلکه چیزی که قبل از حمام خورده می‌شود صفراء و سوداء را خاموش می‌کند و گرمی درون(اسید معده) را ساکن می‌کند.
undefinedالکافی کلینی ج۶ ص۴۹۷
@ravazadeh_ir

۱۸:۱۴

thumnail
#سلسله_احادیث_پزشکی
undefined رسول الله صلی الله علیه و آله :
«غسل القدمین بالماء البارد عقیب الخروج من الحمام أمان من الصداع.»
شستن پاها با آب سرد پس از بیرون آمدن از حمام ، مایه ایمنی از سردرد است.
undefined منبع: الأحکام النبویة في الصناعة الطبیة، ج۲، ص۲۶دانشنامه احادیث پزشکی، ج۱، ص۲۶۴
#آداب_حمام #حمام undefinedundefined#اصلاح_سبک_زندگی
@ravazadeh_ir

۱۲:۴۳

thumnail

۵:۴۰

طب سنتی ایرانی حکیم
undefined تصویر
undefined#لباس_نوزاد_بعد_از_تولد باید چگونه باشد
🟠 پس از آنکه طفل را شسته و پاکیزه کردند کلاهی از پارچۀ نازک و لطیف که قدری استعمال شده بر سر او بگذارند و اگر هوا سرد بود از روی آن پارچه، کلاه دیگری بپوشانند و همین که موی سر او بلند شد و قدری به سرما عادت کرد یکی از آن‌ها را بردارند.
🟠 قدری که گذشت دیگر کلاه لازم نیست همیشه سر برهنه باشد مگر وقتی در معرض هوای سرد هستند یا در زمستان.
🟠 همچنین پیراهنی نرم و نازک که آستر نداشته و قدری استعمال شده باشد به او بپوشانند و نیم تنه به روی او بپوشانند و آستینی از پارچۀ کتان یا پنبه به دست او بکشند.
🟠 آستین ها باید وسیع باشند که دایه بتواند دست خود را برای اطلاع از حالت طفل داخل و خارج کند. اگر گشاد نباشد که به سختی دست داخل آن شود ممکن است دست طفل را بشکند زیرا استخوان های او نرم است.
🟠 درکل لباس آن‌ها نه آن قدر گشاد باشد که سرما داخل شود و نه خیلی تنگ باشد.
🟠 در این حالت کمر به پایین طفل باز است که باید با پارچۀ نرمی بدون فشار بپیچند و کمی بلند باشد که تا سینه و زیر بغل آن‌ها بیاید و نواری که چندان فشاری ندهد به دور آن بپیچند و بر حسب فصل، لباس آن‌ها را تغییر دهند.
🟠 در زمستان آن‌ها را با لباس های گرم بپوشانند، تا جایی که ممکن است سوزن و سنجاق به لباس و به این پارچه ها فرو نکنند و با بند و تکمه به ملایمت به قسمی ببندند که در کمال راحتی نفس بکشد
🟠 و سینه بند را از پشت، تکمه نمایند که راحت باشد و در وقت پوشانیدن و کندن محتاج به پیچاندن دست نباشد. همۀ این تدابیر را اگر زمستان باشد در اطاقی که دمای معتدلی دارد بنمایند.
🟠 در کل توصیه می شود که از مواجهه نوزاد با سرما خودداری شود و پوشش نوزاد به گونه ای باشد که از پارچه نرم و نخی در اندازه مناسب که نه بسیار تنگ و نه بسیار گشاد باشد استفاده گردد.
🟠 سر و انتهای اندام نوزاد حتماً با کلاه و لباس پوشانده شود و دمای اتاق در حالت اعتدال باشد.
undefined منبع : ذریه طیبه

•┈••✾•undefinedundefinedundefined•✾••┈•
@ravazadeh_ir

۵:۴۱

thumnail
#سلسله_احادیث_پزشکی
undefined رسول خدا صلی الله علیه و آله:
«من اشتکی فؤاده و کثر غمه ، فلیأکل لحم الدراج»
هر کس قلب درد دارد و اندوهش بسیار است ، گوشت دراج (کبکنجی) بخورد.
undefined منبع: طب الأئمة علیهم السلام، ص۱۰۷مکارم الاخلاق، ج۱، ص۳۵۰، ح ۱۱۳۶بحارالانوار، ج۶۶، ص۷۴، ح۶۹دانشنامه احادیث پزشکی،ج۲، ص ۴۸۲
#کبکنجی #دراج #اندوه#اصلاح_سبک_زندگی#گوشت undefined #قلب 🫀
@ravazadeh_ir

۱۳:۳۸

thumnail
undefined#آلودگی_هوا
undefinedدر روزهای آلودگی هوا، عموم افراد بهتر است از غذاهای سبک یا به اصطلاح غذاهای زود هضم استفاده کنند.
undefinedبدلیل اینکه گردش خون باید بیشتر به سمت ریه برود تا نیاز بدن به اکسیژن را در هوای آلوده تامین کند،
undefined در این شرایط سیستم گوارش قدری ضعیف شده و اگر فرد غذای سنگین (پر حجم و غلیظ) مصرف کند، خوب آن را نمی‌تواند هضم کند و هم میزان خون ارسالی به ریه‌ها هم کاهش یافته و مشکلات تنفسی شخص زیاد می‌شود.
undefined نمونه‌هایی ازغذاهای سبک شامل غذاهای گیاهی، خوراک سبزیجات تازه، گیاهان پخته شده، آش، کدو سبز، زردک، لوبیا و خورشت‌هایی که گوشت قرمز ندارند استفاده کنند
undefined و به خاطر داشته باشند که گوشت قرمز را موقتاً از برنامه غذای خودشان حذف کرده یا کمتر استفاده نمایید.
undefined از مصرف غذاهای پرچرب و با گوشتهای غلیظ مثل گوشت گاو و فست فودها و غذا با حجم زیاد پرهیز شود.
undefined برگرفته از سایت جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران
@ravazadeh_ir

۵:۰۰

thumnail

۱۰:۲۴

طب سنتی ایرانی حکیم
undefined تصویر
نان کدو حلوایی
undefinedمواد لازم:
۱ ‌. آرد گندم سبوس دار ۵ پیمانه
۲. پوره کدو حلوایی ۱ پیمانه
۳. شیر محلی سه چهارم پیمانه
۴. کره گاوی ۶ قاشق غذاخوری
۵. آب ولرم یک سوم پیمانه
۶.تخم مرغ محلی ۲ عدد
۷.جوش شیرین اصل ۱ قاشق چاییخوری
۸.نمک دریا یک چهارم قاشق چاییخوری
۹.شکرسرخ سه چهارم پیمانه
۱۰.زعفران دمکرده ۱ قاشق مرباخوری
undefinedطرز تهیه :
undefinedشیر را کمی گرم کرده و با کره مخلوط می کنیم تا بطور کامل ذوب شود.
undefinedشکر سرخ و زعفران را به مواد اضافه کرده ، سپس تکه های کدو حلوایی که قبلا با کمی آب پخته شده و بصورت پوره در آورده را به مواد اضافه می کنیم .
undefinedیک تخم مرغ را با آن مخلوط می کنیم در مرحله بعدی جوش شیرین و نمک را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم و بعد هم آرد را تدریجی به مخلوط افزوده تا خمیر یکدست بدست آید سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه ورز داده بطوریکه به دست نچسبد.
undefinedخمیر حاصل را به مدت یک ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا استراحت کند
undefinedسپس میتوان آن را به اشکال گوناگون نظیر دونات یا قطاب در آورد و در بین آن مربای کدو حلوایی قرار دهیم و در آخر هم با فرچه کمی تخم مرغ بر روی نان مالیده شود سپس به مدت نیم ساعت در فر قرار داده تا طلایی شود.
•┈••✾•undefinedundefinedundefined•✾••┈•
@ravazadeh_ir

۱۰:۲۴

thumnail
undefined‌#سلام_امام_زمانمundefined
undefinedالسلام علیــــــک یا بقیه الله
هی گنه کردم و هی جار زدم یار بیامن ندانم چه شود عاقبت کار بیاundefined
خود بگفتی دعا بهر ظهورت بکنیمخواندمت خسته ام ای یار بیاundefined
undefined#اَللّهُمَّ_عَجِّل_لِوَلیِّکَ_الفَرَج
undefinedundefinedundefinedundefined
@ravazadeh_ir

۱۰:۱۷

thumnail
تدابیر ماه کانون اول اولین ماه از زمستان
undefinedدر رساله ذهبیه راهبردهای بهداشتی درمانی در فصول مختلف و بیان راهکارهای پیشگیرانه برای حفظ سلامتی درباره اولین فصل زمستان این گونه آمده است:
undefinedكانون الاول: واحد و ثلاثون يوما، یقوی فيه العواصف، و تشتد فیه البرد، و ينفع فيه كل ما ذكرناه في تشرين الاخر. و يحذر فيه من أكل الطعام البارد، و يتقى فيه الحجامة و الفصد، و يستعمل فيه الاغذية الحارة بالقوة و الفعل.
undefinedکانون اول (اولین ماه زمستان) سی و یک روز است. (تقریبا ۲۳ آذر تا ۲۳ دی) بادهای تند و شدید در آن وزیدن میکند و سرما در آن شدید میشود در این ماه آنچه در تشرین دوم گفته شد نافع است.
undefined از خورون غذاهای سرد مزاج و فصد و حجامت پرهیز شود در این ماه از غذاهای گرم خواه مزاجش گرم باشد یا دمایش بالا باشد استفاده شود.
توصیه های تغذیه ای در ماه کانون الاول
خوردن هر آنچه که در تشرین الثانی بیان شد
خوردن غذاهای گرم و مقوی
پرهیزات غذایی در ماه کانون الاول
از غذاهای سرد پرهیز شود
توصیه های بهداشتی در ماه کانون الاول
اجتناب از حجامت
اجتناب از فصد
undefinedنکات:
undefinedحجامت و فصد هنگامی مطلوب است که دم تحریک و هیجان کند اما در زمستان چنین تحریکی وجود ندارد لذا فصد و حجامت مناسب نیست.
undefinedهوا سرد است لذا استفاده از سردی جات سبب افزایش بلغم و سودا و در نتیجه یبوست و دردهای مفاصل را بدنبال دارد لذا در این فصل بسیار توصیه شده که با پوششهای پشمین ساقین و کلیتین پوشیده شود.
undefinedگرمی جات در زمستان و فصل سرما مطابق با تدبیر بدن است چرا که سردی هوا بر طبع تاثیرات مخربی وارد میسازد لذا باید با خوردن گرمی جات کارکرد ارگانهای بدن را تنظیم نمود.
رساله ذهبیه
•┈••✾•undefinedundefinedundefined•✾••┈•
@ravazadeh_ir

۲۰:۱۰

thumnail
undefined #کلیپ شماره یک
undefined تدابیر #شب_یلدا چرا #کرسی؟
•┈••✾•undefinedundefinedundefined•✾••┈•

@ravazadeh_ir

۵:۲۹

thumnail
undefined #کلیپ شماره دو
undefined تدابیر #شب_یلدا - کدو حلوایی جایگزین هندوانه
@ravazadeh_ir

۱۹:۵۰

thumnail
#سلسله_احادیث_پزشکی
undefined رسول الله صلی الله علیه و آله :
«مَن أدمَنَ أکلَ الزَّبیبِ عَلَى الرِّیقِ، رُزِقَ الفَهمَ وَالحِفظَ وَالذِّهنَ ، ونَقَصَ مِنَ البَلغَمِ.»
هر کس به خوردن مویز در حالت ناشتا عادت کند، فهم و حافظه و ذهن، روزی او می‌شود.و بلغمِ وى می‌کاهد
undefined منبع: بحارالانوار، ج۶۲، ص۲۷۱

#مویز undefined #ذهن#حافظه undefined#اصلاح_سبک_زندگی
@ravazadeh_ir

۶:۱۲

undefined گرم و خشک
undefined لیست گیاهانی که مزاج گرم و خشک دارند (به ترتیب حروف الفبا):
undefined انغوزه، انیسون، اذخر، اسارون، ابهل، اشنه، اشنان، انفحه، استرک، اقحوان، اوشق، انجدان، انجره، اترج (بالنگ)، افتیمون
undefined بان، بابونه، بلسان (حب البلسان )، بلادر، بورگ، بادرنجبویه، باذنجان، باذروج، بسفایج، بسباسه، تخم کتان
undefined جوز (گردو)، جوز بویا، جندبیدستر، جاوشیر، جرجیر (شاهی)
undefined حسک، حنظل، حمص
undefined خولنجان، خربق سفید، خطمی
undefined دارچین، دارفلفل، وج (اگیر ترکی)، ورس، زنجفیل، کف دریا، زعفران، هل، رازیانه
undefined سندروس، سرو، سوسن، صعتر، سداب، سمن، سنبل الطیب، سقمونیا، سکبینج، سیر، سقز، سنا مکی
undefined شوید، شبرم، شب بو
undefined صمغ عربی، صبر زرد
undefined عنصل، عصفر، عاقرقرحا، عنبر عود
undefined غاریقون، غافث
undefined فرفیون
undefined قرفه، قطران، قسط
undefined کندر، کندس (کندش)، کبابه، گوگرد، کراویا، کرفس، کلم
undefined گندم، گوگرد، گل سرخ
undefined لبنی عسل، لبلاب
undefined مشک، مرزنجوش، مومیائی، مُر مکی، میخک مصطکی، میعه
undefined نارمشک، نانخواه، نوره
undefined یونجه خشک
undefined هوفاریقون، هل، هل بوا،
—————————-—————————————
undefined گرم ترین گیاهان عبارتند از: انغوزه، مومیایی شبرم، سقمونیا، صمغ عربی، اوشق، خولنجان، گردو، جرجیر (شاهی)، کرفس وحشی
undefined باید توجه داشت مع کلا گرم و خشک برای مزاج های سرد بخصوص سرد و مرطوب مفید است، یعنی برای افرادی که غلبه بلغم و خلط دارند و مبتلا به فراموشی، بیخیالی، کم تحرکی و ضعف هستند، مفید است
undefined زیاده روی در گرمیجات باعث گرمی درون و غلبه صفرا می شود، به همین جهت مصرف اینها در بیماری های سرد و در فصل سرد زمستان مفید است، و مصرف آنها در فصل گرم سال موجب غلبه صفرا میشود.
#مزاج_گیاهان#گرمی#سردی
@ravazadeh_ir

۷:۱۱

thumnail
#سلسله_احادیث_پزشکی
undefined امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
«لا یستلقین أحدکم في الحمام ؛ فإنه یذیب شحم الکلیتین ، و لا یدلکن رجلیه بالخزف ؛ فإنه یورث الجذام.»
مبادا که کسی در حمام، به پشت بخوابد؛ زیرا این کار، چربی کلیه ها را ذوب می‌کند؛و مبادا در حمام آجر و سفال بر پای خود نسایید که مورث خوره است.
undefined منبع : نهج الطبایهالکافی، ج۶، ص۵۰۰، ح۱۹مکارم الاخلاق، ج۱، ص۱۳۴، ح۲۳۲بحارالانوار، ج۷۶، ص۸۱، ح۲۲
#حمام #خوره#سفال #آجر#آداب_حمام undefinedundefined#اصلاح_سبک_زندگی
@ravazadeh_ir

۱۶:۵۳

thumnail
#سلام_آقاجانم
undefinedمنتظر لحظه ظاهر شدنت هستيمو به شوق آن لحظه ی شیرین ، خانه دل را هر روز آب و جارو ميكنيم ...وقتی که بیاییدبه انتظار هایی که کشیده ایم افتخار خواهیم کرد.
#مولاناالمهدی
@ravazadeh_ir

۵:۱۹