۵:۰۴
۶:۱۲
۴:۳۵
۱۰:۳۵
۱۸:۱۴
۱۲:۴۳
۵:۴۰
طب سنتی ایرانی حکیم
تصویر
#لباس_نوزاد_بعد_از_تولد باید چگونه باشد
🟠 پس از آنکه طفل را شسته و پاکیزه کردند کلاهی از پارچۀ نازک و لطیف که قدری استعمال شده بر سر او بگذارند و اگر هوا سرد بود از روی آن پارچه، کلاه دیگری بپوشانند و همین که موی سر او بلند شد و قدری به سرما عادت کرد یکی از آنها را بردارند.
🟠 قدری که گذشت دیگر کلاه لازم نیست همیشه سر برهنه باشد مگر وقتی در معرض هوای سرد هستند یا در زمستان.
🟠 همچنین پیراهنی نرم و نازک که آستر نداشته و قدری استعمال شده باشد به او بپوشانند و نیم تنه به روی او بپوشانند و آستینی از پارچۀ کتان یا پنبه به دست او بکشند.
🟠 آستین ها باید وسیع باشند که دایه بتواند دست خود را برای اطلاع از حالت طفل داخل و خارج کند. اگر گشاد نباشد که به سختی دست داخل آن شود ممکن است دست طفل را بشکند زیرا استخوان های او نرم است.
🟠 درکل لباس آنها نه آن قدر گشاد باشد که سرما داخل شود و نه خیلی تنگ باشد.
🟠 در این حالت کمر به پایین طفل باز است که باید با پارچۀ نرمی بدون فشار بپیچند و کمی بلند باشد که تا سینه و زیر بغل آنها بیاید و نواری که چندان فشاری ندهد به دور آن بپیچند و بر حسب فصل، لباس آنها را تغییر دهند.
🟠 در زمستان آنها را با لباس های گرم بپوشانند، تا جایی که ممکن است سوزن و سنجاق به لباس و به این پارچه ها فرو نکنند و با بند و تکمه به ملایمت به قسمی ببندند که در کمال راحتی نفس بکشد
🟠 و سینه بند را از پشت، تکمه نمایند که راحت باشد و در وقت پوشانیدن و کندن محتاج به پیچاندن دست نباشد. همۀ این تدابیر را اگر زمستان باشد در اطاقی که دمای معتدلی دارد بنمایند.
🟠 در کل توصیه می شود که از مواجهه نوزاد با سرما خودداری شود و پوشش نوزاد به گونه ای باشد که از پارچه نرم و نخی در اندازه مناسب که نه بسیار تنگ و نه بسیار گشاد باشد استفاده گردد.
🟠 سر و انتهای اندام نوزاد حتماً با کلاه و لباس پوشانده شود و دمای اتاق در حالت اعتدال باشد.
منبع : ذریه طیبه
•┈••✾••✾••┈•
@ravazadeh_ir
🟠 پس از آنکه طفل را شسته و پاکیزه کردند کلاهی از پارچۀ نازک و لطیف که قدری استعمال شده بر سر او بگذارند و اگر هوا سرد بود از روی آن پارچه، کلاه دیگری بپوشانند و همین که موی سر او بلند شد و قدری به سرما عادت کرد یکی از آنها را بردارند.
🟠 قدری که گذشت دیگر کلاه لازم نیست همیشه سر برهنه باشد مگر وقتی در معرض هوای سرد هستند یا در زمستان.
🟠 همچنین پیراهنی نرم و نازک که آستر نداشته و قدری استعمال شده باشد به او بپوشانند و نیم تنه به روی او بپوشانند و آستینی از پارچۀ کتان یا پنبه به دست او بکشند.
🟠 آستین ها باید وسیع باشند که دایه بتواند دست خود را برای اطلاع از حالت طفل داخل و خارج کند. اگر گشاد نباشد که به سختی دست داخل آن شود ممکن است دست طفل را بشکند زیرا استخوان های او نرم است.
🟠 درکل لباس آنها نه آن قدر گشاد باشد که سرما داخل شود و نه خیلی تنگ باشد.
🟠 در این حالت کمر به پایین طفل باز است که باید با پارچۀ نرمی بدون فشار بپیچند و کمی بلند باشد که تا سینه و زیر بغل آنها بیاید و نواری که چندان فشاری ندهد به دور آن بپیچند و بر حسب فصل، لباس آنها را تغییر دهند.
🟠 در زمستان آنها را با لباس های گرم بپوشانند، تا جایی که ممکن است سوزن و سنجاق به لباس و به این پارچه ها فرو نکنند و با بند و تکمه به ملایمت به قسمی ببندند که در کمال راحتی نفس بکشد
🟠 و سینه بند را از پشت، تکمه نمایند که راحت باشد و در وقت پوشانیدن و کندن محتاج به پیچاندن دست نباشد. همۀ این تدابیر را اگر زمستان باشد در اطاقی که دمای معتدلی دارد بنمایند.
🟠 در کل توصیه می شود که از مواجهه نوزاد با سرما خودداری شود و پوشش نوزاد به گونه ای باشد که از پارچه نرم و نخی در اندازه مناسب که نه بسیار تنگ و نه بسیار گشاد باشد استفاده گردد.
🟠 سر و انتهای اندام نوزاد حتماً با کلاه و لباس پوشانده شود و دمای اتاق در حالت اعتدال باشد.
منبع : ذریه طیبه
•┈••✾••✾••┈•
@ravazadeh_ir
۵:۴۱
۱۳:۳۸
۵:۰۰
۱۰:۲۴
طب سنتی ایرانی حکیم
تصویر
نان کدو حلوایی
مواد لازم:
۱ . آرد گندم سبوس دار ۵ پیمانه
۲. پوره کدو حلوایی ۱ پیمانه
۳. شیر محلی سه چهارم پیمانه
۴. کره گاوی ۶ قاشق غذاخوری
۵. آب ولرم یک سوم پیمانه
۶.تخم مرغ محلی ۲ عدد
۷.جوش شیرین اصل ۱ قاشق چاییخوری
۸.نمک دریا یک چهارم قاشق چاییخوری
۹.شکرسرخ سه چهارم پیمانه
۱۰.زعفران دمکرده ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
شیر را کمی گرم کرده و با کره مخلوط می کنیم تا بطور کامل ذوب شود.
شکر سرخ و زعفران را به مواد اضافه کرده ، سپس تکه های کدو حلوایی که قبلا با کمی آب پخته شده و بصورت پوره در آورده را به مواد اضافه می کنیم .
یک تخم مرغ را با آن مخلوط می کنیم در مرحله بعدی جوش شیرین و نمک را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم و بعد هم آرد را تدریجی به مخلوط افزوده تا خمیر یکدست بدست آید سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه ورز داده بطوریکه به دست نچسبد.
خمیر حاصل را به مدت یک ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا استراحت کند
سپس میتوان آن را به اشکال گوناگون نظیر دونات یا قطاب در آورد و در بین آن مربای کدو حلوایی قرار دهیم و در آخر هم با فرچه کمی تخم مرغ بر روی نان مالیده شود سپس به مدت نیم ساعت در فر قرار داده تا طلایی شود.
•┈••✾••✾••┈•
@ravazadeh_ir
مواد لازم:
۱ . آرد گندم سبوس دار ۵ پیمانه
۲. پوره کدو حلوایی ۱ پیمانه
۳. شیر محلی سه چهارم پیمانه
۴. کره گاوی ۶ قاشق غذاخوری
۵. آب ولرم یک سوم پیمانه
۶.تخم مرغ محلی ۲ عدد
۷.جوش شیرین اصل ۱ قاشق چاییخوری
۸.نمک دریا یک چهارم قاشق چاییخوری
۹.شکرسرخ سه چهارم پیمانه
۱۰.زعفران دمکرده ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
شیر را کمی گرم کرده و با کره مخلوط می کنیم تا بطور کامل ذوب شود.
شکر سرخ و زعفران را به مواد اضافه کرده ، سپس تکه های کدو حلوایی که قبلا با کمی آب پخته شده و بصورت پوره در آورده را به مواد اضافه می کنیم .
یک تخم مرغ را با آن مخلوط می کنیم در مرحله بعدی جوش شیرین و نمک را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم و بعد هم آرد را تدریجی به مخلوط افزوده تا خمیر یکدست بدست آید سپس آن را به مدت ۱۰ دقیقه ورز داده بطوریکه به دست نچسبد.
خمیر حاصل را به مدت یک ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا استراحت کند
سپس میتوان آن را به اشکال گوناگون نظیر دونات یا قطاب در آورد و در بین آن مربای کدو حلوایی قرار دهیم و در آخر هم با فرچه کمی تخم مرغ بر روی نان مالیده شود سپس به مدت نیم ساعت در فر قرار داده تا طلایی شود.
•┈••✾••✾••┈•
@ravazadeh_ir
۱۰:۲۴
۱۰:۱۷
۲۰:۱۰
۵:۲۹
۱۹:۵۰
۶:۱۲
گرم و خشک
لیست گیاهانی که مزاج گرم و خشک دارند (به ترتیب حروف الفبا):
انغوزه، انیسون، اذخر، اسارون، ابهل، اشنه، اشنان، انفحه، استرک، اقحوان، اوشق، انجدان، انجره، اترج (بالنگ)، افتیمون
بان، بابونه، بلسان (حب البلسان )، بلادر، بورگ، بادرنجبویه، باذنجان، باذروج، بسفایج، بسباسه، تخم کتان
جوز (گردو)، جوز بویا، جندبیدستر، جاوشیر، جرجیر (شاهی)
حسک، حنظل، حمص
خولنجان، خربق سفید، خطمی
دارچین، دارفلفل، وج (اگیر ترکی)، ورس، زنجفیل، کف دریا، زعفران، هل، رازیانه
سندروس، سرو، سوسن، صعتر، سداب، سمن، سنبل الطیب، سقمونیا، سکبینج، سیر، سقز، سنا مکی
شوید، شبرم، شب بو
صمغ عربی، صبر زرد
عنصل، عصفر، عاقرقرحا، عنبر عود
غاریقون، غافث
فرفیون
قرفه، قطران، قسط
کندر، کندس (کندش)، کبابه، گوگرد، کراویا، کرفس، کلم
گندم، گوگرد، گل سرخ
لبنی عسل، لبلاب
مشک، مرزنجوش، مومیائی، مُر مکی، میخک مصطکی، میعه
نارمشک، نانخواه، نوره
یونجه خشک
هوفاریقون، هل، هل بوا،
—————————-—————————————
گرم ترین گیاهان عبارتند از: انغوزه، مومیایی شبرم، سقمونیا، صمغ عربی، اوشق، خولنجان، گردو، جرجیر (شاهی)، کرفس وحشی
باید توجه داشت مع کلا گرم و خشک برای مزاج های سرد بخصوص سرد و مرطوب مفید است، یعنی برای افرادی که غلبه بلغم و خلط دارند و مبتلا به فراموشی، بیخیالی، کم تحرکی و ضعف هستند، مفید است
زیاده روی در گرمیجات باعث گرمی درون و غلبه صفرا می شود، به همین جهت مصرف اینها در بیماری های سرد و در فصل سرد زمستان مفید است، و مصرف آنها در فصل گرم سال موجب غلبه صفرا میشود.
#مزاج_گیاهان#گرمی#سردی
@ravazadeh_ir
لیست گیاهانی که مزاج گرم و خشک دارند (به ترتیب حروف الفبا):
انغوزه، انیسون، اذخر، اسارون، ابهل، اشنه، اشنان، انفحه، استرک، اقحوان، اوشق، انجدان، انجره، اترج (بالنگ)، افتیمون
بان، بابونه، بلسان (حب البلسان )، بلادر، بورگ، بادرنجبویه، باذنجان، باذروج، بسفایج، بسباسه، تخم کتان
جوز (گردو)، جوز بویا، جندبیدستر، جاوشیر، جرجیر (شاهی)
حسک، حنظل، حمص
خولنجان، خربق سفید، خطمی
دارچین، دارفلفل، وج (اگیر ترکی)، ورس، زنجفیل، کف دریا، زعفران، هل، رازیانه
سندروس، سرو، سوسن، صعتر، سداب، سمن، سنبل الطیب، سقمونیا، سکبینج، سیر، سقز، سنا مکی
شوید، شبرم، شب بو
صمغ عربی، صبر زرد
عنصل، عصفر، عاقرقرحا، عنبر عود
غاریقون، غافث
فرفیون
قرفه، قطران، قسط
کندر، کندس (کندش)، کبابه، گوگرد، کراویا، کرفس، کلم
گندم، گوگرد، گل سرخ
لبنی عسل، لبلاب
مشک، مرزنجوش، مومیائی، مُر مکی، میخک مصطکی، میعه
نارمشک، نانخواه، نوره
یونجه خشک
هوفاریقون، هل، هل بوا،
—————————-—————————————
گرم ترین گیاهان عبارتند از: انغوزه، مومیایی شبرم، سقمونیا، صمغ عربی، اوشق، خولنجان، گردو، جرجیر (شاهی)، کرفس وحشی
باید توجه داشت مع کلا گرم و خشک برای مزاج های سرد بخصوص سرد و مرطوب مفید است، یعنی برای افرادی که غلبه بلغم و خلط دارند و مبتلا به فراموشی، بیخیالی، کم تحرکی و ضعف هستند، مفید است
زیاده روی در گرمیجات باعث گرمی درون و غلبه صفرا می شود، به همین جهت مصرف اینها در بیماری های سرد و در فصل سرد زمستان مفید است، و مصرف آنها در فصل گرم سال موجب غلبه صفرا میشود.
#مزاج_گیاهان#گرمی#سردی
@ravazadeh_ir
۷:۱۱
۱۶:۵۳
۵:۱۹