عکس پروفایل دفترِ دلد

دفترِ دل

۳۶۳عضو

۷ شهریور ۱۴۰۲

1_6456173150.mp3

۱۳:۰۶-۴.۴۸ مگابایت
کتاب "دفتر دل" جلسه دهم#صوت
امام صادق علیه السلام: قیامت بازار قلب است و خداوند در آن روز به قلب ها نگاه می کند...
https://ble.ir/resaledel undefinedundefined

۱۹:۰۸

undefinedحضرت موسی از خدا سوال پرسید: کسانی که در روز قیامت که سایه ای جز لطف تو نیست، زیر سایه ی لطف تو در امان هستند و در سایه ی عرشت، قرار می گیرند، چه کسانی هستند؟ وابستگان تو در قیامت چه اشخاصی هستند که در امانند؟
خدا به حضرت موسی وحی کرد: "الطاهره قلوبهم"؛ کسانی که با دلی پاک، به سوی من آیند.
https://ble.ir/resaledel#جلسه_یازدهم

۱۹:۰۹

۱۶ شهریور ۱۴۰۲

Del11.mp3

۲۳:۳۲-۸.۳۴ مگابایت
کتاب "دفتر دل" جلسه یازدهم#صوت
undefinedهر دلی که از خدا غافل شده و تماما به دنیا توجه پیدا کند، واژگون و سرنگون شده و از مسیر فطرت اولیه اش منحرف می شود...
https://ble.ir/resaledel

۱۹:۴۷

«هیچ چیزی برای دل، فاسد کننده تر از گناه نیست. یعنی چیزی بیشتر از گناه، برای فاسد کردنِ خاصیت توحیدی دل و ضربه زدن به آن وجود ندارد. اثر مستقیم گناه روی دلِ گناهکار است و ارزنده ترین بُعد وجودی او را خراب می کند. انجام گناه و تداوم بر آن، موجب سر و ته شدن و انتکاس دل می گردد.
با یک گناه دل فاسد نمی شود، ولی با مداومت بر معاصی، دل زیر و رو شده و فاسد می گردد. فساد قلب به معنای از بین رفتن وضع طبیعی آن است. وقتی می گویند: یک چیز فاسد شد، یعنی خاصیتش از بین رفت؛ قلب فاسد هم قلبی است که خاصیت خداجویی و خدایابی اش را از دست بدهد. گناه چنین بلایی بر سر قلب می آورد.»
undefinedبرگرفته از کتاب دفتردل؛ آقا مجتبی تهرانی
https://ble.ir/resaledel#جلسه_دوازدهم

۱۹:۴۸

۷ مهر ۱۴۰۲

Del12.mp3

۱۶:۴۲-۶.۳۳ مگابایت
کتاب "دفتر دل" جلسه دوازدهم#صوت
علی علیه السلام: « هیچ دردی برای دل ها، دردناکتر از گناهان نیست. دل دردِ واقعی این است که انسان هنگامی که گناه کرد، احساس کند که دلش درد گرفته است. این، دل دردِ واقعی است و هیچ دردی، دردناک تر از آن نیست. گناه، قلب و دل انسان را سر و ته می کند.»
https://ble.ir/resaledel undefinedundefinedundefined

۷:۱۱

«با توجه به آیات و روایاتی که در این زمینه وجود دارد، باید گفت: انسان می تواند نور دلش را که به انوار ذاتیه توحید مخمر است، در سه جهت خاموش سازد؛ یک، انتخاب‌های اعتقادی که مربوط به کارکرد عقل است، دو، جهات نفسانی که از آن به ملکات نفسانی تعبیر می‌شود، سه، اعمال ظاهری؛ پس انسان می‌تواند با اختیار خود، از سه راه، نور قلب خویش را خاموش کند و موجب واژگونی قلب خویش گردد.»
undefinedبرگرفته از کتاب دفتردل؛ آقا مجتبی تهرانی
https://ble.ir/resaledel#جلسه_سیزدهم

۷:۱۱

Del13.mp3

۱۵:۰۸-۵.۵۳ مگابایت
کتاب "دفتر دل"جلسه سیزدهم#صوت
undefined«نکته مهم این است که لازم نیست انسان زحمت بکشد و قلبش را موحد کند، بلکه خدا دل را خداخواه و خداجو آفریده است. توحید، فطرت قلب است و در تمام دل‌ها وجود دارد. کاری که ما باید بکنیم این است که مراقب باشیم، قلبمان خراب نشود. آن را خراب نکنیم؛ لازم به اصلاح آن نیست! نمی‌خواهد دل را نورانی کرد، بلکه اگر آن را ظلمانی نسازیم، خودش تلالو و نورانیت ذاتی و فطری دارد و همان کافی است.»
https://ble.ir/resaledel undefinedundefined

۷:۱۲

undefinedامام حسین علیه السلام فرمود:سالم ترین دل ها، آن دلی است که از شبهات پاک باشد. یعنی تردید و تزلزل دل را خراب می کند. سالم ترین قلوب قلبی است که از آفت شک و تردید در امان باشد.
بیماری های دل، از اینجا شروع می شود که در دل، نسبت به یکی از اصول اعتقادی انسان، شبهه وارد شود و پاسخی برای آن داده نشود. اینجاست که کار خراب می شود و با اولین شبهه، کم کم تردیدها رشد کرده و در دل نفوذ می کند.
بنابر این انسان باید مراقبت داشته باشد و از کنار این شبهات و یا تردیدها به راحتی نگذرد؛ باید رفت و از علما پرسید تا این شبهه، آسیبی به قلب نزند.
#جلسه_چهاردهمhttps://ble.ir/resaledel
undefinedبرگرفته از کتاب «دفتر دل»حاج آقا مجتبی تهرانی

۷:۱۲

Del14.mp3

۱۶:۰۰-۵.۸۳ مگابایت
کتاب "دفتر دل"جلسه چهاردهم#صوت
undefinedکسی که تردید دارد، نمی‌تواند تمام دستورات دینی را انجام دهد. چون به درستی کاری که می‌خواهد انجام دهد، اعتماد ندارد؛ لذا چنین شخصی به راحتی به وادی گناه و نافرمانی خدای متعال، کشیده می‌شود.
https://ble.ir/resaledel undefinedundefinedundefined

۷:۱۳

۱۳ مهر ۱۴۰۲

«ما به عنوان یک میزان کلی در باب مرض و سلامتی قلبمان می‌توانیم بگوییم: اگر انسان بخواهد بفهمد دلش مریض شده یا سالم است، باید ببیند میل قلبی او به کدام سمت و سو است. میل دل چگونه و به کدام طرف است؟ آیا میلش به سوی خدا و آنچه خدا می‌گوید است، یا به سوی شیطان و آنچه شهوت و غضبش می‌گوید؟انسان از همین‌جا می‌تواند صحت و مرض قلب خود را تشخیص دهد. هیچ‌کس در تشخیص صحت و مرض قلب، بهتر از خود انسان نیست. هرکدام از ما طبیب دل‌های خود هستیم.»
#جلسه_پانزدهم
undefinedبرگرفته از کتاب رسائل بندگی، دفتر دلحاج آقا مجتبی تهرانی
https://ble.ir/resaledelundefinedundefinedundefined

۷:۴۷

۲۳ مهر ۱۴۰۲

undefinedکانال «دفتر دل» در روبیکا راه‌اندازی شده است.لطفا به اطلاع علاقه‌مندان برسانید.undefinedاین محتوا می‌تواند افراد زیادی را در مسیر متفاوتی از زندگی قرار دهد:
https://rubika.ir/resaledel

۱۷:۰۴

Del15.mp3

۱۷:۱۳-۶.۳۴ مگابایت
کتاب "دفتر دل"جلسه پانزدهم#صوت
undefinedطبع اولیه قلوب اقتضا می‌کند که خداجو و خدا طلب باشد. اما اگر این قلب، از طبع اولیه‌اش منحرف شده و نسبت به غیرخدا تمایل پیدا کند، بیمار است.
https://ble.ir/resaledel

۲۰:۵۵

« قساوت قلب گاهی در بعد معنوی است و گاهی هم در بعد انسانی. معنای قساوت در بعد انسانی، ملکه عدم تاثر نسبت به تالم ابنای بشر است. یعنی اگر کسی این حالت را داشته باشد که از درد کشیدن هم نوعان خود، متاثر نمی‌شود، قساوت قلب دارد.
این نوع قساوت قلب و سنگ دلی، مربوط به انسانیت انسانی است؛ یعنی ربطی به این ندارد که قلب انسان، الهی باشد یا نباشد. همین که کسی انسان باشد، باید از درد و زجر کشیدن هم نوعانش متاثر شود. اگر کسی این طور نیست، از دایره آدمیت خارج شده است و انسان نیست...یکی از اسباب قساوت، سخن فراوانی است که یاد خدا در آن نباشد و در مقابل، یکی از عوامل رقت قلب نیز ذکرالله است...»
#جلسه_شانزدهم
برگرفته از کتاب رسائل بندگی؛ دفتر دلآیت الله آقا مجتبی تهرانی
undefinedundefinedundefined https://ble.ir/resaledel

۲۰:۵۷

۱۲ آبان ۱۴۰۲

Del16.mp3

۱۶:۴۲-۵.۷۲ مگابایت
کتاب "دفتر دل"جلسه شانزدهم#صوت
«یکی دیگر از اموری که در روایات آمده که موجب قساوت قلب می شود، این است که انسان سخن بسیار داشته باشد؛ اما در آن یاد و نامی از خدا نباشد»...
undefinedundefinedundefined https://ble.ir/resaledel

۹:۵۹

«ما تعبیرات مختلفی داریم که توصیه می کند، در امور معاشرتی خود، بسیار مراقب باشید؛ چون بر قلبتان تاثیر دارد.
معاشرت، در چگونگی حال قلبت موثر است؛ به این صورت که تو را هنگام تنبه دادن به امور معنوی، سنگدل و سخت دل کند یا نرم دل و لیّنُ القلب نموده که معنویت را سریع به خود جذب نمایی.
معاشرت، برای قلب انسان نقش سازندگی عجیبی دارد. معاشرت با افرادی که صاحب دل های پاک و صاف هستند و در مسیر الهی گام بر می‌دارند، از دل حراست و محافظت می نماید؛ یعنی نمی گذارد دل، سخت شود.»
#جلسه_هفدهمhttps://ble.ir/resaledel undefinedبرگرفته از کتاب «دفتر دل»undefinedاستاد اخلاق؛ آقا مجتبی تهرانی

۱۰:۰۱

۱۳ آبان ۱۴۰۲

thumnail
undefinedبا سلام و احترام خدمت علاقه‌مندان به محتوای این کانال؛
جهت اطمینان در خصوص روخوانی کتاب که اشکال شرعی نداشته باشد با پیگیری از دفتر استاد اخلاق، حاج آقا مجتبی تهرانی، مسئولین مربوطه فرمودند هیچ مانعی ندارد و می‌توانیم به این روخوانی و ضبط ادامه دهیم.همچنین علاقه‌مندان از طریق سایت ایشان می‌توانند اصل کتاب را هم تهیه کنند.
https://mojtabatehrani.com
undefinedان‌شا‌الله ثواب این تلاش برسد به روح متعالی این استاد بزرگ که حق عظیمی بر گردن ما در مسیر و رشد و تعالی دارند.
undefinedبه زودی به یاری خدا ادامه جلسات را ارسال می‌نماییم. https://ble.ir/resaledel

۷:۵۸

۱۳ آذر ۱۴۰۲

Del17.mp3

۱۸:۵۲-۶.۱۹ مگابایت
کتاب "دفتر دل"جلسه هفدهم
undefinedدلت را به موعظه و اندرز زنده بدار!تمام دستورات شرع، برای حفاظت از قلب است... #صوت.
https://ble.ir/resaledel. undefinedundefined

۱۹:۵۶

«برای دل‌ها زنگاری است، مانند زنگاری که روی فلز ایجاد می‌شود. یعنی دل زنگ می‌زند، مانند آهن که زنگ می‌زند. حضرت رسول فرمود: دل‌های زنگ زده‌تان را با استغفار، جلا دهید. کاری که باید عبد در ارتباط با دل و قلبش انجام دهد، تا محل لطف پروردگارش قرار گیرد، این است که استغفار نماید. استغفار هم یعنی طلب پوزش و غفران از خداوند.»
#جلسه هجدهم
undefinedبرگرفته از کتاب «دفتر دل»undefinedاستاد اخلاق؛ آقا مجتبی تهرانی.
https://ble.ir/resaledel

۱۹:۵۷

من و داستان راه اندازی این کانال (دفتر دل)
بچه‌تر که بودم پدرم عموما در ماشین یک نوار کاست سخنرانی می‌گذاشت که این‌گونه شروع می‌شد: سلسله سخنرانی‌های حاج آقا مجتبی تهرانی...
برای من یک صدای ملکوتی بود که به قلبم می‌نشست. عمیق و تاثیرگذار و نمی‌دانستم چرا. از جملات بسیاری که می‌شنیدم، جملات اندکی را متوجه می شدم. اما همان قدر هم که متوجه می‌شدم احساس می‌کردم مرا از چیزهایی که با آن درگیر هستم جدا می‌کند و به چیزهای بزرگتر و مهم تر می‌رساند. یک دفعه خیلی چیزها برایم کوچک می‌شد و چیزهای جدیدی می‌آمد که مرا به فکر فرو می‌برد و بزرگ و مهم می‌شد.بین این سخنرانی‌ها، جلساتی بود با عنوان: «قلب».
من همیشه در خود احساسی داشتم که به شناخت اعماق وجودم علاقه داشتم. بخاطر همین خیلی از این تست‌های روانشناسی شخصیت را دنبال می‌کردم، اما این محتوا اصلا با آن محتواها قابل مقایسه هم نبود. مطالب این صوت‌ها خیلی عمیق بود. و اتصالش به یک منبع متفاوت کاملا مشخص بود. این طور بود که برخی عباراتش حالم را خیلی دگرگون و مرا درگیر خود می‌کرد.
« دلِ مرده، آن دلی است که از مسیر فطری خویش و سیر درونی هدف‌گیری شده‌اش منحرف شده و دلِ زنده، آن دلی است که به سوی هدف تعیین شده‌ای که برای آن خلق شده، در حال حرکت است.»
همیشه دلم میخواست روزی به جلسات کامل این صوت ها دسترسی پیدا کنم تا اینکه یک روز باخبر شدم این سلسله جلسات در قالب یک جلد کتاب، تدوین و چاپ شده است. سر از پا نمی‌شناختم. بدون فوت وقت سراغ انتشاراتش رفتم و کتاب را تهیه کردم. کتابی با عنوان:
undefined رسائل بندگی؛ دفترِ دلundefined
وقتی کتاب را می‌خواندم انگار روی زمین قرار نداصتم. حال خاصی بود. از این همه چیزهای مهمی که نمی‌دانستم و نسبت به آن بی توجه بودم. حال قلبم...
انقدر این کتاب اثر خاصی بر من گذاشت که طاقت نیاوردم و کانالی در فضای مجازی ساختم و به معرفی این کتاب پرداختم. آن روزها که تازه به خارج از ایران رفته بودم و تنهایی‌های زیاد فرصت تفکر عمیق‌تر را بیشتر ایجاد کرده بود...
و از آنجا که می‌دانستم خیلی‌ها به دلیل مشغله‌های مختلف فرصت کتاب خوانی را ندارند، خودم شروع کردم به روخوانی و ضبط آن و در کانال قرار دادنش، تا افرادی که تمایل و دغدغه دارند اما زمان ندارند، بتوانند در طی مسیر، در ماشین و در شرایط مختلف این کتاب را به شکل صوتی دریافت کنند...
بعد آن کتاب «تأدیب عقل» آمد! و حالا بررسی وضعیت عقلم... نمی توانم بگویم کدامیک بهتر است. هر دو بی‌نظیر است...
امیدوارم که به زودی بتوانم حداقل بخشی از این کتاب را هم روخوانی کنم و نکات مهمش را در همین فضا در اختیار همه علاقه‌مندان قرار دهم. محتوایی که اگر به وقت به دست برخی آدم‌ها رسیده بود که قلب و عقل خود را بررسی، اصلاح یا تربیت کنند، بسیاری از مشکلات و خطاهای فردی و اجتماعی و سیاسی توسط آنان صورت نمی‌گرفت و دچار انحراف در نگاه و فکر و تصمیم نمی‌شدند.
آرزوی منِ کوچک،‌ ساده سازی این محتواهای غنی در مسیر تربیت تمام انسان‌هایی است، که بخاطر دوری از این آموزشی‌های عمیق، در این دنیا در رنج‌های غیرطبیعی و زندگی سطحی به سر می‌برند. وقتی انسان و تمایزش با سایر مخلوقات این کره خاکی، با عقل و قلبش تعریف می شود اما خودش، هیچ از این دو پدیده منحصر به فرد،‌ خاص و پیچیده، نمی داند و خبر ندارد...
امید که خداوند این توفیق را مستدام بدارد.ملتمس دعای عاقبت بخیرینرگس مهاجر.
https://ble.ir/resaledelundefinedundefinedundefinedundefined

۱۹:۵۸

۲۰ دی ۱۴۰۲

Del18.mp3

۸.۵۹ مگابایت
کتاب "دفتر دل"جلسه هجدهم
undefined آیا در چنین شبی که خداوند می خواهد به قلوب بندگانش نظر کند، هر قلب و دلی مورد توجه و نظر الهی واقع می شود یا این فیض، مربوط به برخی قلوب خواص است؟
#صوت#شب_قدر
undefinedحاج‌آقا مجتبی تهرانیundefinedکتاب رسائل بندگی؛ دفتر دل
@resaledel

۱۰:۵۵