#گزارش_خبری | توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ پیش بینی سه روزه گردوخاک ایران و کشورهای همسایه تا روز ۲۷ اسفند سال جاری اعلام شد به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین گزارش بروزرسانی شده پیش بینی گردوخاک ایران و ۲۳ کشور همسایه بر مبنای خروجی مدل WRF-CHEM مرکز بین المللی مطالعات گردوخاک پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۲۵ تا ۲۷ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ تولید و ارائه شد. بر مبنای این گزارش، در روز شنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۳ برای مصر، سودان، سومالی، شمال و جنوب دریای سرخ، مناطق کوچکی در کشورهای عربستان، عمان، امارات و یمن، بخش هایی از عمان، مرز کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان، جنوب شرقی ایران، جنوب پاکستان، مناطق کوچکی در غرب کشورهای هند و چین و همچنین دریای عمان گردوخاک پیش بینی می شود. در این روز بر روی ایران مناطق شرق هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب و شمال سیستان و بلوچستان تحت تاثیر گردوخاک قرار خواهند گرفت. همچنین، در روز یکشنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ مصر، سودان، سومالی، دریای سرخ، جنوب شرقی عربستان، عمان، یمن، امارات، قطر، جنوب شرقی ایران، جنوب و غرب پاکستان، جنوب غربی افغانستان و غرب قزاقستان متاثر از گردوخاک خواهند بود. در این روز بر روی ایران در شرق استان هرمزگان، جنوب کرمان و بخش وسیعی از استان سیستان و بلوچستان گردوخاک مشاهده خواهد شد. در روز دوشنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۳ در مصر، سودان، سومالی، دریای سرخ، عمان، شرق و غرب یمن، غرب عربستان، قطر، امارات، جنوب کشورهای ایران و پاکستان و غرب قزاقستان گردوخاک مشاهده خواهد شد. بر روی ایران در این روز شرق و غرب هرمزگان و مرز این استان با فارس و جنوب استان سیستان و بلوچستان تحت پوشش گردوخاک با غلظت های مختلف خواهند بود. شایان ذکر است، این گزارش با اهداف پژوهشی به صورت روزانه (بجز روزهای تعطیل) توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور تهیه و تولید می شود. علاقمندان می توانند جهت دریافت آخرین نسخه بروزرسانی آن به تارنمای این پژوهشگاه به نشانی www.rimas.ac.ir مراجعه نمایند.
#گزارش_خبری | توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ پیش بینی سه روزه شاخص پرتو فرابنفش کشور تا روز ۲۷ اسفند سال جاری اعلام شد به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین گزارش به روزرسانی شده پیش بینی سه روزه شاخص پرتو فرابنفش کشور (UV) بر مبنای خروجی مدل TUV پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۲۵ تا ۲۷ اسفند ماه سال ۱۴۰۳ تولید و ارائه شد. بر اساس این گزارش برای روز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳، در ساعت ۰۶:۳٠ روز شنبه مقدار شاخص UV در تمام مناطق کشور کوچک تر از ۲ پیش بینی شده است. در ساعت ٠۹:۳٠ شاخص UV در سیستان و بلوچستان (به جز شمال استان)، نیمه جنوبی کرمان، جنوب شرقی فارس و هرمزگان (به جز سواحل غربی استان) در محدوده ۵ تا ۷ و در سایر استان ها در محدوده ۲ تا ۵ قرار خواهد گرفت. همچنین در نیمه شمالی آذربایجان غربی مقادیر شاخص در محدوده کوچک تر از ۲ پیش بینی می شود. در ساعت ۱۲:۳٠ مقدار شاخص UV افزایش خواهد یافت و در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، کرمان (به جز شمال شرقی استان)، هرمزگان، فارس، یزد (به جز شمال استان)، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، نیمه جنوبی اصفهان، شرق استان های لرستان و خوزستان و جنوب استان مرکزی بین ۷ تا ۱۱ و در سایر استان ها بین ۵ تا ۷ قرار خواهد گرفت. علاوه بر این در شمال گلستان، اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی (به جز نواحی جنوب دو استان) مقادیر شاخص بین ۲ تا ۵ مشاهده خواهد شد. در ساعت ۱۵:۳٠ مقدار شاخص UV کاهش خواهد یافت و مقادیر کوچک تر از ۲ برای بیشتر نواحی کشور پیش بینی می شود. در ایلام، کرمانشاه، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان، استان مرکزی (به جز شمال شرقی استان)، جنوب زنجان، نیمه غربی استان های اصفهان و یزد، غرب کرمان، شمال و غرب هرمزگان، خوزستان و نیمه غربی آذربایجان غربی مقادیر شاخص در محدوده ۲ تا ۵ قرار خواهد گرفت. خروجی مدل نشان می دهد که در ساعت ٠۶:۳٠ روز یکشنبه مقدار شاخص UV برای تمام استان های کشور در محدوده کوچک تر از ۲ قرار خواهد گرفت. در ساعت ٠۹:۳٠ در سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی هرمزگان، نیمه جنوبی کرمان و جنوب شرقی خراسان جنوبی مقدار شاخص بین ۵ تا ۷ و در سایر استان های کشور بین ۲ تا ۵ قرار خواهد گرفت. در ساعت ۱۲:۳٠ مقدار شاخص UV در تمام مناطق کشور افزایش خواهد یافت؛ به طوری که در سیستان و بلوچستان (به جز شمال استان)، هرمزگان، نیمه جنوبی فارس، جنوب یزد و کرمان (به جز شمال استان) مقادیر ۷ تا ۱۱ و در سایر مناطق در محدوده ۵ تا ۷ قرار خواهد گرفت. در گلستان، سواحل گیلان و مازندران، خوزستان و شرق قزوین مقادیر بین ۲ تا ۵ مشاهده خواهد شد. در ساعت ۱۵:۳٠ مقدار شاخص نسبت به ساعات قبل کاهش خواهد یافت و در استان های نیمه شرقی کشور به کوچک تر از ۲ و در آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، نواحی مرکزی تا جنوب فارس، نیمه غربی لرستان، غرب استان مرکزی و نیمه جنوبی اردبیل بین ۲ تا ۵ خواهد رسید. ادامه خبر...
#گزارش_خبری | ادامه خبر؛ بر اساس پیش بینی صورت گرفته، در ساعت ٠۶:۳٠ روز دوشنبه مقدار شاخص UV برای تمام مناطق کشور کوچک تر از ۲ خواهد بود. شاخص UV در ساعت ٠۹:۳٠ در نیمه شرقی و جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان در محدوده ۵ تا ۷ و در سایر استان های کشور در محدوده ۲ تا ۵ مشاهده خواهد شد. مقدار شاخص UV در ساعت ۱۲:۳٠ در تمام مناطق کشور افزایش خواهد یافت و در جنوب سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، همدان، مرکزی و جنوب زنجان در محدوده ۷ تا ۱۱ و در سایر نواحی کشور بین ۵ تا ۷ قرار خواهد گرفت. در برخی نواحی پراکنده در بخش های غربی کرمان و جنوب فارس و نواحی غربی و مرکزی هرمزگان و سواحل تنگه هرمز مقادیر شاخص بین ۲ تا ۵ مشاهده خواهد شد. در ساعت ۱۵:۳٠ مقدار این شاخص کاهش خواهد یافت و در استان های نیمه شرقی کشور به کوچک تر از ۲ خواهد رسید. با این حال در استان های غربی کشور شامل اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان، همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، بوشهر، فارس (به جز شمال غربی استان)، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، استان مرکزی، نیمه غربی استان های اصفهان و قم، قزوین، البرز، گیلان، جنوب غربی مازندران و ارتفاعات شمال تهران مقادیر بین ۲ تا ۵ پیش بینی می شود. شایان ذکر است، این گزارش با اهداف پژوهشی به صورت روزانه (بجز روزهای تعطیل) توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور تهیه و تولید می شود. علاقمندان می توانند جهت دریافت آخرین نسخه بروزرسانی آن به تارنمای این پژوهشگاه به نشانی www.rimas.ac.ir مراجعه نمایند.
#گزارش_خبری | با حضور رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ اولین نشست کمیته علمی یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو برگزار شد اولین نشست کمیته علمی یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو با حضور مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" و جمعی از اعضای کمیته علمی این همایش برگزار شد. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، اولین نشست کمیته علمی یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو با حضور جمعی از اعضای کمیته علمی این همایش در سالن جلسات پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور برگزار شد. این نشست با حضور مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور"، ابراهیم فتاحی "معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور"، ساویز صحت کاشانی "رئیس انجمن علمی هوای پاک ایران و رئیس یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو"، یوسف رشیدی "دبیر علمی یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو"، ادریس ساعی "دبیر اجرایی یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو" و جمعی از اعضای کمیته علمی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. در این نشست پس از بررسی فعالیت های انجام شده در راستای راهبری علمی این همایش، عناوین پیشنهادی اعضای کمیته علمی در خصوص محورهای مهم یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در پایان این جلسه مقرر گردید تا در نشست بعدی اعضای این کمیته، تعداد و عنوان کارگاه ها، پنل ها و میزگردهای تخصصی این همایش دو روزه مشخص گردد. شایان ذکر است، یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو توسط انجمن علمی هوای پاک ایران با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ در محل این پژوهشگاه برگزار می شود.
#گزارش_خبری | توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ پیش بینی هفتگی بارش و دمای هوای کشور از اواسط فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه اعلام شد به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین نقشه های پیش بینی هفتگی بارش و دمای هوای کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۱۸ فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری تولید و ارائه شد. این پژوهشگاه در خصوص بارش کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی در این بازه زمانی اعلام کرد: میانگین بارش کشور در نیمه دوم فروردین کمتر از نرمال است و انتظار می رود در اردیبهشت به نرمال گرایش یابد. در خصوص پیش بینی دمای هوای کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی در این بازه زمانی انتظار می رود: دمای هوای نیمه شرقی کشور در هفته آینده از ۳ تا ۱۰ درجه بیش از نرمال است که ممکن است در برخی از این مناطق کم سابقه باشد. دمای هفته پایانی فروردین در استان های ساحلی خزر و نوار شمال شرق کشور نسبت به نرمال کاهش می یابد. انتظار می رود اغلب مناطق کشور افزایش دمای کم سابقه ای را در هفته اول اردیبهشت تجربه کنند. در سه هفته پایانی اردیبهشت، دمای هوای اغلب مناطق کشور اندکی متعادل می شود، اما همچنان بیش از نرمال خواهد بود. شایان ذکر است، گزارش پیش بینی هفتگی بارش و دمای هوای کشور دوشنبه های هر هفته توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور تهیه و تولید میشود که بازه پیش بینی های هفتگی دوشنبه تا یکشنبه را پوشش میدهد. به همین جهت با تولید آخرین گزارش پیش بینی توسط پژوهشگاه مذکور این گزارش به صورت هفتگی بروزرسانی و اطلاع رسانی می شود.
#گزارش_خبری | توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ تحلیل پیش بینی هفتگی بارش کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی از ۱۸ فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین نقشه های پیش بینی هفتگی بارش کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۱۸ فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری تولید و ارائه شد. بر این اساس، در هفته اول (۱۸ تا ۲۴ فروردین) میانگین بارش کشور کمتر از نرمال است. بارش انباشته با احتمال ۲۵ تا ۵۰ درصد در مناطق محدودی از زاگرس میانی و نوار غربی شمال غرب کشور از ۲۰ تا ۷۰ میلیمتر است. همچنین، میانگین بارش کشور در هفته دوم (هفته آخر فروردین) کمتر از نرمال است. انتظار می رود در استان های ساحلی خزر و مناطقی از شمال شرق گرایش به نرمال داشته باشد. در این هفته در محدوده البرز مرکزی تا شمال غرب با احتمال ۲۵ تا ۵۰ درصد بارش انباشته بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر برآورد می شود. در ادامه، میانگین بارش هفته سوم (هفته اول اردیبهشت) کشور در محدوده نرمال تا کمتر از آن است. انتظار می رود میانگین بارش کشور در هفته های چهارم تا ششم کمتر از نرمال باشد ولی مناسب تر از هفته سوم است.
#گزارش_تصویری | توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ تحلیل پیش بینی هفتگی بارش کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی از ۱۸ فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴
#گزارش_خبری | توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ تحلیل پیش بینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی از ۱۸ فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، جدیدترین نقشه های پیش بینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از ۱۸ فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری تولید و ارائه شد. بر این اساس، میانگین دمای هفته اول (۱۸ تا ۲۴ فروردین) در بخش هایی از شمال غرب، غرب و سواحل دریای خزر و عمان ۱ تا ۳ درجه، در نیمه شرقی کشور ۶ تا ۱۰ درجه و در سایر مناطق از ۳ تا ۶ درجه بیش از نرمال است. افزایش در برخی مناطق نیمه شرقی می تواند کم سابقه باشد. همچنین، دمای هوای هفته دوم (هفته پایانی فروردین) در جنوب شرق ۳ تا ۶ درجه بیش از نرمال و برای سایر مناطق تا ۳ درجه کمتر از نرمال پیش بینی شده است. بیشترین کاهش (۱ تا ۳ درجه) در نوار ساحلی خزر و شمال غرب کشور رخ می دهد. در ادامه، میانگین دمای هفته سوم برای سواحل خزر، شرق و جنوب شرق کشور ۱ تا ۳ و برای سایر مناطق ۱ تا ۶ درجه بیش از نرمال خواهد بود. دمای هوای کشور در هفته های چهارم تا ششم (سه هفته پایانی اردیبهشت) قدری متعادل شده و نابهنجاری آن از ۱+ تا ۳+ درجه برآورد می شود.
#گزارش_تصویری | توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور؛ تحلیل پیش بینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشه های احتمالاتی از ۱۸ فروردین ماه تا ۲۸ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴
#گزارش_خبری | پانزدهمین نشست هفتگی شبکه علمی(هاب) تغییر اقلیم کشور در تعامل پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست و پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور برگزار میگردد: نشست علمی و تخصصی با موضوع تغییر اقلیم و سامانه های هشدار سریع سخنران:جناب آقای دکتر مهدی رهنمادانشیار و رئیس محترم پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور