#گزارش_خبری / بخش سوم و پایانی | پاسخ به پرسش دانشجویان
جنبش دانشجویی آنچنان که باید و شاید در دوره شهید رئیسی نتوانست نسبت خودش را با دولت مستقر پیدا کند. نسبت امروز جنبش دانشجو با دولت مستقر باید چگونه باشد؟
دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در مجمع اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان پاسخ داد: از لحاظ جنبی فردی باید عرض کنم که تک تک دوستانی که به عنوان فعال سیاسی احساس مسئولیت کردند و در میدان هستند، جا دارد به آنها تبریک بگوییم. شما ها با آنهایی که نیستند فرق می کنید. این تبریک گفتن هم به معنای این است که شما را خداوند به این مسیر هدایت کرده است. توفیق است. هر توفیقی هم مسئولیت دارد. هر نعمتی در مقابلش یک تکلیف است. در دین ما رابطه، رابطه حق و تکلیفی است. هر حق و نعمتی که دارید تکلیفی دارید. اینکه خداوند شما را انتخاب کرده و این لطف را به شما کرده که هدایت تان کرده است، تکلیف آور است.
تکلیفش این است که هم خودتان و هم جامعه تان را رشد دهید. رشدتان این است که باید در تراز یک انسان الگو عمل کنید. ما آن زمانی که جامعه اسلامی مشهد بودیم، شرط مان با رفقای مان این بود که کسانی در شورای مرکزی باشند که اولا همه معدل های شان بالای ۱۵ باشد، دوم آنکه تعهد کنند که نماز شب شان ترک نشود. مستحب است اما برای این افراد واجب است. بعد هم بچه ها در مباحث احکام، اخلاق و اینها جدی کار می کردند. چرا؟ می گفتیم شما در دانشگاه های تان، دیگر خودتان نیستید، عَلَم آبروی یک عده ی دیگری هستید. یک کسی در جمهوری اسلامی مسئولیت دارد، بچه اش فرد دیگری است. چرا فرزند یک مسئول باید یک احتیاطاتی داشته باشد که دیگران نباید داشته باشند؟ پدرش کاره ای هست، خودش که کاره ای نیست. چون او نشانه ی پدرش هست. پدرش چیست؟ پدرش نشانه یک تفکر است. این جنبه های فردی پاسخ به سوال شما هست.
در جنبه های جمعی، این نکته ظریفی هست. همه دولت ها، دولت های جمهوری اسلامی هستند. خواست شما باید این باشد که به دولت کمک کنید. قلبا از موفقیتش خوشحال و از شکستش ناراحت شوید. دائم به مردم نگویید که اشتباه کردید. برخی از ما بچه حزب اللهی ها انگار از مردم طلبکاریم. انگار مردم از اول انقلاب دائما اشتباه می کنند. این خودحق پنداری ها، میان ما و مردم فاصله انداخته است. ما تبدیل به مرشد اعظم شان شده ایم. دائما نصیحت شان می کنیم. حال حاج قاسم نسبت به مردم چه بود؟ می گفت این دختر کم حجاب دختر ماست. حتی برای آن زن ایزدی هم غصه می خورد. مردم برای ما و شما فرصتی برای رفتن به بهشت هستند. پس آن عزیزان بر سر ما منت دارند. ما از آنها طلبکار نیستیم. خداوند بخاطر وجود این مردم خداوند فرصتی برای سعادت مان فراهم می کند. باید نگاه مان به مردم این باشد. اگر این شد، خروجی های شما درست می شود.
شما اگر جایی حمایت می کنید، تذکر می دهید، داد می زنید، بخاطر خداست. الاعمال بالانیات موضوع مهمی است. اثر وضعی روی عمل شما دارد و تاثیر می گذارد. شما باید نگاه تان به دولت و عموم مردم نگاه تربیتی باشد. نگاه تربیتی پیامبران و رسل. آنهم پیامبر گونه اش، از جنس امیرالمومنین. اگر غضب یا محبت می کنید، نگاه تربیتی دارد.
بزرگترین کمبود انقلاب اسلامی، کمبود کادر است. مشکل مان با رفقا این است که در این زمینه احساس وظیفه نمی کنند. خودشان را برای گرفتن کار آماده نمی کنند. فقط می خواهند کار را بگیرند. بعد مدیر هم که می خواهید بگذارید، طرف باید دانش مدیریت داشته باشد. نظام اداری و مالی کشور را بشناسد. دولت شهید رئیسی، میخواست، اما افراد تراز به تعداد نداشت. چون او وقتی می خواهد سازماندهی کند باید دولتی را سازماندهی کند که فقط ۳۵۰۰ مدیر استراتژیک دارد. تعداد زیادی از بچه ها آمدند و در کار تازه تست می شدند. این غلط بود. حاج آقا در دوران مسئولیت شان مجبور شد ۱۱ نفر از ۳۵ نفر کابینه را عوض کند. تقریبا یک سوم را عوض کرد.
این وظیفه تشکل های انقلابی است. شما یک مسئولیت نسبت به امروز و حال انقلاب اسلامی دارید، یک مسئولیت هم نسبت به آینده انقلاب اسلامی دارید. کلان نظریه انقلاب اسلامی توسط امام (ره) تولید شده است. یا کلان نظام سیاسی تولید شده است اما در سایر نظامات، مشکل نظریه و مدل داریم. به همین خاطر حکمرانی ما التقاطی است. یک چیزی از غرب و یک چیزی از شرق داریم. اگر می بینید در اقتصاد به مشکل برمی خوریم، چون در حوزه تولید نظریه مشکل داریم. هیچ نظریه ی روشن و متقنی وجود ندارد. بعد از نظریه، مدل حکمرانی، سیاست های کلی، سیاست های اجرایی و بعد ساختار و مدیریت داریم. منتها از کجا شروع می شود؟ از نیروی انسانی. بالاخره بچه های حزب اللهی باید این کارها را بکنند. ممکن است عده ای در جاهای مختلف کارهایی کرده باشند، اما باید در بستر دانشگاه، پژوهشکده ها، اندیشکده ها بیاید و مورد بحث و نظر قرار بگیرد و تبدیل به یک نظریه اجماعی بشود.
۷:۳۶
۱۳:۱۷
۱۳:۱۷
۱۳:۱۷
۱۳:۱۷
۹:۱۵
۱۷:۱۲
۱۰:۰۵
۱۰:۵۲
۱۸:۲۵
۱۹:۳۶
۱۵:۲۴
۹:۲۷
۱۱:۴۵
۱۱:۵۰
۱۱:۵۰
۱۴:۵۵
۱۴:۵۸
۱۵:۰۲
۱۵:۰۴