thumbnail
افشای راه نفوذ نرم اسرائیل به کشورهای اسلامی

undefined کشورهای توسعه‌یافته پس از جنگ جهانی دوم برای گسترش نفوذ خود و تأمین منافع راهبردی، آژانس‌های توسعه را تأسیس کردند. این آژانس‌ها با شناسایی چالش‌های کشورهای هدف و ارائه راه‌حل‌های بشردوستانه، به دنبال وابسته کردن سیاسی، اقتصادی و فرهنگی این کشورها هستند. undefinedرژیم صهیونیستی از طریق آژانس توسعه بین‌الملل اسرائیل (ماشاو) با تمرکز بر ارائه کمک‌ در حوزه‌های کم هزینه و پربازده مانند برگزاری دوره‌های آموزشی و انتقال دانش در کشورهای در حال توسعه، به ویژه کشورهای اسلامی، به دنبال ارائه چهره‌ای مثبت از رژیم صهیونیستی در دنیا و به طور خاص کمک به عادی سازی روابط آن با کشورهای اسلامی و گسترش نفوذ و ایجاد وابستگی است.undefinedدریافت‌کنندگان اصلی کمک‌های رسمی توسعه‌ای رژیم در سال 2022 کشورهای اردن، تشکیلات خودگردان، اوکراین و هند بوده‌اند.undefinedایران با توجه به توانمندی‌های علمی و اقتصادی خود، نیازمند ایجاد نهادی برای توسعه نفوذ منطقه‌ای و کاهش وابستگی کشورهای اسلامی به رژیم صهیونیستی است. این اقدام به مقابله با نفوذ رژیم در کشورهای اسلامی کمک می‌کند.
undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_تحلیلی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۶:۵۷

thumbnail
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedتعلل ایران در تکمیل خط ریلی شلمچه-بصره به نفع ترکیه، عربستان و امارات

undefinedچهارراه شرق به غرب و شمال به جنوب بودن منطقه غرب آسیا، سبب شده است که در سالیان اخیر موضوع راهگذر‌های بین‌المللی (کریدور‌ها) در میان قدرت‌های جهانی و بازیگران منطقه‌ای اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا کند. این موضوع تمام کشور‌ها را برای بهره‌برداری هر چه بیشتر از این راهگذر‌ها به تکاپو انداخته استundefinedخط ریلی شلمچه-بصره یکی از پروژه‌هایی است که بخشی از پازل راهگذر (کریدور) شرق به غرب را تکمیل کرده و منافع اقتصادی و سیاسی فراوانی برای دو کشور ایران و عراق را به همراه دارد. این در حالی است که این پروژه دارای رقیبانی در منطقه غرب آسیا است که به دنبال ایجاد مانع در مسیر بهره‌برداری از آن هستند.

undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_تحلیلی #شبکه_نویسندگان

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۸:۳۷

thumbnail
«آموزه‌هایی برای توسعه حضور منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران»undefinedمعرفی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID)

undefinedپس از اتمام جنگ جهانی دوم، ایالات‌متحده باهدف ارتقای رفاه و امنیت ملی خود، راهبرد جدیدی را در پیش گرفت که با شکل‌دهی ساختارهای حکمرانی و داخلی کشورها به توسعه نفوذ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود در سطح جهان بپردازد. بعدها این راهبرد با نام «ملت‌سازی» در ادبیات علمی وارد شد. ایالات‌متحده قدیمی‌ترین و باتجربه‌ترین کشور در استفاده از این راهبرد برای نفوذ در کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای مسلمان است.undefinedشروع استفاده از این راهبرد توسط ایالات‌متحده به طرح بازسازی اروپا (مارشال) و تشکیل اداره همکاری‌های اقتصادی (ECA) برای اجرای آن بازمی‌گردد. هم‌زمان با اجرای طرح مارشال در اروپا، برنامه اصل 4 ترومن به‌عنوان برنامه کمک فنی برای ایجاد ثبات سیاسی و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی توسط اداره کل همکاری‌های فنی (TCA) در کشورهای درحال‌توسعه دنبال می‌شد. پس‌ازآن در سال 1951 با تصویب قانون امنیت متقابل دو نهاد مذکور در آژانس امنیت متقابل (MSA) ادغام شدند و مدیریت کمک‌های نظامی و غیرنظامی ایالات‌متحده به کشورهای دیگر ذیل آن متمرکز شد. در سال‌های بعد، نهاد متولی این کمک‌های خارجی با تغییراتی مواجه و درنهایت در سال 1961 آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده (USAID) بر اساس قانون «کمک‌های خارجی» تشکیل شد. درحال‌حاضر، آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده مهم‌ترین نهاد توسعه‌ای برون‌مرزی آمریکا است که در بیش از 100 کشور در سراسر جهان منافع سیاست خارجی آمریکا ازجمله هژمونی، لیبرال دموکراسی و بازارهای آزاد را گسترش می‌دهد.
undefinedمطالعه متن کامل

#گزارش_سیاستی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۵:۴۷

thumbnail
undefinedاستفاده مسئولان از واتساپ؛ تهدیدی برای امنیت ملی ایران

undefinedدر دنیای امروز اینترنت و شبکه‌های اجتماعی جایگاه ویژه‌ای در زندگی روزمره انسان‌ها یافته‌اند. این بسترها علاوه بر مزایای این فناور‌ی‌ها از جمله سهولت ارتباطات و انتقال اطلاعات، درعین‌حال تبعات منفی نیز دارند؛ ازجمله آن می‌توان به افشای اطلاعات، رصد تعاملات و شناسایی مکان‌های رفت‌وآمد افراد و همچنین اطلاعات شخصی کاربران اشاره کرد.
undefinedشبکه‌های اجتماعی خارجی چون واتساب بستر‌های مناسبی برای ارتباطات و انتقال اطلاعات برای مسئولان نیستند. این پلتفرم‌ها یکی از بسترهای فعال در اغتشاشات 1401 به شمار می‌رفت که نقش مهمی را در برهم‌زدن امنیت عمومی جامعه ایفا می‌کرد.
undefinedبااین‌حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که مسئولان دولتی بسیاری از ارتباط‌های خود در این بستر استفاده می‌کنند. این در حالی است که عدم توجه به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات در یک پلتفرم خارجی باعث می‌شود که تمامی اقدامات این اشخاص توسط دشمنان تحت رصد قرار گرفته و در موارد لزوم همانند ترور شهید هنیه یا جاسوسی از مقامات از این اطلاعات سوءاستفاده شود، زیرا پلتفرم‌های خارجی معمولاً دسترسی‌های گسترده‌ای به داده‌های کاربران دارند و این می‌تواند منجر به خطرات امنیتی جدی برای کشور شوند.

undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_تحلیلی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۹:۵۲

thumbnail
«آموزه‌هایی برای توسعه حضور منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران»undefinedآشنایی با فعالیت‌های شرکت تتراتک (TETRA TECH) آمریکا در منطقه غرب آسیا

undefined بعد از جنگ جهانی دوم، ایالات‌متحده آمریکا به‌عنوان کشوری که کمترین آسیب را از جنگ‌دیده بود، تلاش کرد تا با استفاده از توانمندی‌های مالی و فنی و خود، کشورهای اروپایی آسیب‌دیده از جنگ را بازسازی کند. بدین منظور ایالات‌متحده طرح مارشال را در غرب اروپا اجرایی کرد که بعدها تجربیات این طرح، سبب شکل‌گیری برنامه ملت‌سازی (Nation-Building) آمریکایی و ایجاد نهادی به نام آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده (USAID) شد. این سازمان راهبری برنامه ملت‌سازی در نقاط مختلف جهان از جمله غرب آسیا را در راستای افزایش نفوذ ایالات‌متحده آمریکا بر عهده دارد. ​​​​​​​​​​​​undefined آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده با واردکردن شرکت‌های خصوصی بزرگ آمریکایی به کشورهای هدف در این منطقه، علاوه بر کاهش حساسیت‌های اجتماعی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی با اجرای طرح‌های اقتصادی نسبت به افزایش نفوذ ایالات‌متحده در این کشورها اقدام می‌کند.​​​​​​​ undefined یکی از این شرکت‌های بزرگ آمریکایی که در اجرای طرح‌های بزرگ اقتصادی- اجتماعی با آژانس توسعه بین‌المللی ایالات‌متحده (USAID) همکاری می‌کند، شرکت تتراتک (TETRATECH) است. این شرکت گروه‌های مختلفی از جمله مهندسی آب، محیط‌زیست، مدیریت دارایی، مدیریت بحران، مدیریت مالی پس از بحران، هوش مصنوعی و تجزیه‌وتحلیل داده‌های پیشرفته، انرژی، مدل‌سازی، زیرساخت، مدیریت منابع و توسعه بین‌الملل در اختیار دارد و پروژه‌های متعددی را در قالب پیمانکاری برای USAID اجرا می‌نماید.
undefinedمطالعه متن کامل

#گزارش_سیاستی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۶:۳۳

thumbnail
undefinedundefinedتأثیر سوء مشکلات بانکی پایانه شلمچه بر تجارت ایران و عراق

undefinedعراق از مهم ترین شرکای تجاری ایران است و سالانه به طور میانگین بیش از 10 میلیارد دلار کالا و خدمات میان دو کشور تبادل می‏شود.
undefinedاز آنجا که حدود ۱۰۰‌درصد تجارت کالایی کشور از طریق پایانه‌های زمینی صورت می‌گیرد، ضرورت دارد این پایانه‌ها از زیرساخت‏های بانکی و مالی خوبی برخوردار باشند، با این حال پایانه شلمچه به عنوان یکی از اصلی‌ترین پایانه‌های تجاری میان دو کشور که طبق آمار گمرک جزو سه پایانه اصلی در تجارت با عراق است، از زیرساخت بانکی مناسب برای سهولت تجارت و تردد برخوردار نیست.
undefinedمهم‏ترین زیرساخت‌‌هایی که این پایانه با فقدان آن روبرو است، عبارت است از: ۲۴ ساعته نبودن بانک واقع در پایانه، ارائه نکردن کارت بانکی به گردشگر و تاجر عراقی در پایانه، نبود شعبه ارزی در پایانه شلمچه.

undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_تحلیلی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۱۵:۵۱

thumbnail
undefinedundefinedundefinedایران چگونه می‌تواند تهدید زنگه‌زور را خنثی کند؟

undefinedجمهوری آذربایجان احتیاج دارد از طریق زمینی به نخجوان متصل شود و به این منظور، وجود مسیر ریلی امن و پایداری که بتواند به‌صورت بلندمدت به آن اتکا کرده و با آزادی عمل به حمل‌ونقل کالا و مسافر میان سرزمین اصلی خود و نخجوان بپردازد، ضروری به نظر می‌رسد. این موضوع برای افزایش پیوستگی سرزمینی این دولت نیز اهمیت دارد. آذربایجان برای تحقق چنین مسیری علیرغم مخالفت ارمنستان، به دنبال ایجاد مجموعه‌ای از راه‌های ریلی و جاده‌ای در خاک ارمنستان و به موازات مرز ایران تحت عنوان «کریدور زنگه‌زور» است.
undefinedاین مسیر از دید جمهوری آذربایجان تنها در صورتی کارآمد و قابل‌اتکا است که یا با جدا شدن آن از خاک ارمنستان و الحاق به خاک آذربایجان، تحت حاکمیت باکو قرار گیرد و یا آنکه در حیطه این کریدور آزادی عمل و کنترل کامل داشته باشد؛ که البته با توجه به سوابق باکو و ضعف مفرط ایروان بخصوص پس از شکست در جنگ اخیر قره‌باغ، احتمال بالایی وجود دارد که پس از مدتی آذربایجان با یک عملیات برق‌آسای نظامی، این منطقه را -که در روایت خود آن را بخشی از خاک آذربایجان تاریخی می‌خواند- به قلمرو خود الحاق کند.
undefinedدر این میان، راهبرد ایران عمدتاً متمایل به نوعی انفعال و در عین‌ حال ایجاد مانع در راه پیشبرد چنین طرحی با اقدامات سیاسی و نظامی بوده است؛ حال آنکه ما مجبور به انتخاب بین رضایت به ساخت این کریدور و یا مانع‌تراشی مطلق برای پیشبرد آن نیستیم!
undefinedایران امکان مشارکت مثبت در این پرونده را توأم با حفظ منافع ملی خود دارد. به این منظور ابتکار موسوم به «کریدور ارس» مطرح شده که البته اکنون پروژه عمرانی آن در بخش جاده‌ای در جریان است، اما مذاکراتی برای احداث مسیر ریلی نیز که اهمیت راهبردی بالاتری دارد، در این چارچوب انجام شده است.

undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_تحلیلی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۸:۲۲

thumbnail
undefinedضرورت توجه به کشت دیم با هدف تامین امنیت غذایی یمن

undefinedیمن از سال ۲۰۱۵ در درگیری‌‌های مختلفی چون جنگ با ائتلاف سعودی- اماراتی قرار داشته که تداوم آن، معیشت مردم این کشور را با مشکلاتی همراه کرده است. تا قبل از جنگ، تأمین اقلام اساسی یمن عمدتا از طریق واردات صورت می گرفت؛ به نحوی که ۹۰ درصد این اقلام از خارج وارد‌ می‌شدundefinedبا وجود آن که گزارش‌های معتبر بین‌المللی، این کشور را حاصلخیزترین کشور منطقه معرفی کرده‌ است، تنها ۱.۴ میلیون هکتار از کل زمین‌های این کشور با سهم ۲.۵ درصد زیر کشت رفته است. با این حال بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد با توجه به حاصلخیزی خاک و بارش مناسب در بسیاری مناطق، امکان خودکفایی در تولید محصولات اساسی در این کشور وجود دارد. undefinedمحاسبات نشان ‌می‌دهد با تقسیم مناطق مختلف یمن متناسب با میزان بارش می‌توان برآورد کرد که ۴۷ میلیون هکتار از زمین‌های این کشور امکان کشت به ویژه کشت دیم را دارد و برپایه آن می‌توان در مجموع ۳۱.۸ تن گندم تولید کرد.
undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_سیاستی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۷:۵۷

thumbnail
undefinedundefinedundefinedآشنایی با ملت‌سازی ایالات‌متحده پس از جنگ جهانی دوم در کشورهای آلمان و ژاپن

undefinedپس از اتمام جنگ جهانی دوم، ایالات‌متحده باهدف ارتقای رفاه و امنیت ملی خود، راهبرد جدیدی را در پیش گرفت که با شکل‌دهی ساختارهای حکمرانی و داخلی کشورها به توسعه نفوذ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود در سطح جهان بپردازد. بعدها این راهبرد با نام «ملت‌سازی» در ادبیات علمی وارد شد.undefinedآلمان و ژاپن دو کشوری بودند که به فاصله کوتاهی از یکدیگر اشغال شدند و ایالات‌متحده در هر دو کشور فرآیند ملت­‌سازی را به صورت جدی آغاز نمود. باوجود همزمانی اقدام آمریکا در شروع فرآیند ملت‌­سازی، شرایط در هر یک از این دو کشور با دیگری تفاوت داشت و به همین علت میزان موفقیت و بازه زمانی اثرگذاری اقدامات ایالات‌متحده در آلمان با ژاپن متفاوت بود.

undefinedمطالعه متن کامل

#گزارش_سیاستی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۵:۵۲

thumbnail
undefinedundefinedاتصال ریلی ایران به عراق ؛ توافقی برد- برد

undefinedتجارت و تردد گردشگر میان دو کشور ایران و عراق با هدف گذاری ۲۰ میلیارد دلاری انجام شده؛ با این وجود، یکی از اصلی‌ترین دلایل عدم تحقق این مسئله، نبود زیر ساخت‌های ارتباطاتی زمینی مناسب میان دوکشور است.این در حالی است که فرصت‌های ارتباطی به خصوص ارتباط ریلی مناسبی میان دو کشوروجود دارد.
undefinedدو محور مناسب برای اتصال ریلی میان ایران و عراق وجود دارد. محوراول؛ این محور که با عنوان راه آهن غرب شناخته می‌شود و پس از رسیدن به مرز خسروی، از طریق خانقین به شبکه ریلی عراق متصل می‌گردد. محور دوم؛ این محور که در جنوب غربی کشور واقع شده است. تحت عنوان محور شلمچه - بصره شناخته می‌شود.
undefinedراه‌آهن شلمچه- بصره کوتاه‌ترین و ساده‌ترین مسیر ریلی برای ارتباط دو کشور ایران و عراق عنوان می‌شود که هزینه و زمان اجراء آن در مقایسه با محور غرب اندک است. باتوجه به عملیات عمرانی محدود (ساخت یک پل + احداث ۳۲ کیلومتر خط ریلی + مین روبی ۱۶ کیلومتر) می‌توان نتیجه گرفت که تکمیل محور جنوب با هزینه بسیار کمتر امکان اتصال ریلی به عراق را در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌سازد.
undefinedاتصال این خط ریلی علاوه بر مزایای اقتصادی در صادرات کالا به عراق که رونق اقتصادی و اشتغال برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد، تسهیل زیارت خیل مشتاقان اباعبدالله و سایر معصومان (علیهم السلام) که سال به سال برحجم آن افزوده می‌شود، خواهد شد.


undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_تحلیلی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۵:۴۷

thumbnail
undefinedضرورت مقابله چندبعدی با فشارهای حقوق بشری کشورهای غربی
undefinedچهل و هشتمین نشست بررسی دوره‌ای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (UPR) در 5 بهمن در ژنو، بار دیگر به صحنه‌ای برای فشارهای سیاسی برخی کشورها علیه ایران تبدیل شد. این نشست به طور سالانه و به منظور بررسی و ارزیابی وضعیت حقوق بشر در کشورها و رسیدگی به موارد نقض آن برگزار می‌‌‌شود. یکی از موضوعات نشست چهل و هشتم، «بهبود وضعیت حقوق بشر از طریق تعامل و گفت‌‌‌وگو در قبال ایران» بوده است.undefined در جریان این نشست، کشورهای غربی و هم‌پیمانانشان مجموعه‌ای از توصیه‌ها و اتهامات علیه ج.ا.ایران مطرح کردند که بسیاری از آن‌ها مصداق بارز دخالت در امور داخلی ایران تلقی می‌شود. از جمله آن می‌‌‌توان به اتهاماتی بی‌‌‌اساس در زمینه‌‌‌های حقوق زنان و برابری جنسیتی، حقوق کودکان و مجازات اعدام اشاره کرد.undefinedاقدامات بی‌هزینه و متداول کشورهای غربی در حالی است که ایران در مواردی از ابزارهای سیاسی و اقتصادی لازم برای پاسخ به آن‌‌ها برخوردار بوده اما در سایه غفلت متولیان امر از این ابزارها برای هزینه‌دار کردن رفتارهای سیاسی طرف‌‌های غربی استفاده نشده است. undefinedضروری است ج.ا.ایران با توجه به وجود تجارت بیش از 33میلیاردی با این کشورها در پنج سال گذشته، به جهت مقابله با این اقدامات سیاست‌‌های زیر را اتخاذ نماید که این سیاست‌‌ها عبارتند از: اعمال تعرفه بر روی کالاهای وارداتی از این کشورها، دیپلماسی فعال در قبال این کشورها، انجام اقدام متقابل.


undefinedمطالعه متن کامل

#یادداشت_تحلیلی
undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۷:۲۳

thumbnail
undefinedundefinedاثرگذاری بر باکو با زبان نفت
undefinedایران و آذربایجان در سال‌‌‌های اخیر چالش‌های سیاسی و امنیتی متعددی چون کریدور زنگه‌زور و حضور رژیم صهیونیستی در آذربایجان داشته اند. باتوجه به این سابقه می‌توان گفت یکی از چالش های مهم ایران در تعامل با این همسایه شمالی پرحاشیه، کمبود اهرم فشار غیرنظامی چون ابزار اقتصادی است.undefined اقتصاد آذربایجان اقتصادی تک محصولی و نفتی است. رژیم صهیونیستی با خرید 150 هزار بشکه نفت از تولید روزانه 500 هزار بشکه‌ای باکو، سومین خریدار نفت آذربایجان است و با استفاده از همین ابزار، ارتباطات خود را با حکام این کشور تقویت کرده است.undefinedدر مقابل، تجارت ایران و آذربایجان وضعیت نامناسبی دارد. حجم کل تجارت دو کشور همسایه چیزی حدود 470 میلیون دلار است که از این رقم، واردات ایران از آذربایجان کمتر از 30 میلیون دلار بوده و سهم نفت و گاز نیز در آن عملاً صفر است!undefined ایران ظرفیت بالایی برای خرید یا سواپ نفت با آذربایجان دارد و این تعامل می‌تواند از نظر اقتصادی نیز به صرفه باشد. باز شدن مسیر گفتگو در حوزه خرید نفت و گاز از این کشور، مسیر تعاملات در سایر حوزه ها را نیز تسهیل خواهد کرد. با شروع این تجارت، تراز تجاری ایران و آذربایجان نیز تعدیل شده و امکان حذف دلار از تجارت دوجانبه و استفاده از فرایندهای اعتباری فراهم خواهد شد. این مسئله نیز به نوبه خود با کمرنگ کردن تاثیر تحریم، به افزایش حجم تجارت دو کشور خواهد انجامید.


undefinedمطالعه متن کامل
#پرونده_جمهوری_آذربایجان#مسئله_تجارت_خارجی#یادداشت_تحلیلی
undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۱۳:۲۶

thumbnail
undefinedundefinedافزایش رونق در پایانه شلمچه در گرو بهبود مشکلات امنیتی

undefinedعراق به عنوان یکی از مهم‌‌‌ترین شریک‌‌‌‌های تجاری ایران، تنها در 9ماهه گذشته، 9 میلیارد و 400 میلیون دلار از ایران کالا وارد کرده است.در این میان، پایانه مرزی شلمچه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، به‌گونه‌ای که از کل صادرات ایران به عراق، یک میلیارد و 600 میلیون دلار آن از طریق این گذرگاه انجام شده است.با این حال، این پایانه با چالش‌های امنیتی جدی روبه‌روست که نه‌تنها جریان مبادلات تجاری را مختل کرده بلکه تعاملات گردشگری میان دو کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است.undefinedاین چالش‌‌‌‌ها عبارتند از: ناامنی بخش بارانداز پایانه، کاهش نیروهای امنیتی در پایانه بعد از اتمام ساعات اداری و راه‏‌اندازی نشدن دستگاه‏ ایکس‌‏ری در بخش مسافری و باریundefinedرفع این مشکلات، نه‌تنها امنیت و آسایش مردم شلمچه را بهبود می‌بخشد، بلکه موجب رشد و توسعه اقتصادی منطقه شلمچه و شهرستان خرمشهر، افزایش صادرات ایران به عراق و ارتقای جایگاه ایران در جامعه عراق خواهد شد.undefinedسازمان مناطق آزاد اروند به‌عنوان متولی این گذرگاه باید نسبت به رفع این مشکلات که هم برای تاجران و مسافران ایرانی و هم عراقی ایجاد شده و در زیر به آنها پرداخته شده است، اقدام کند.


undefinedمطالعه متن کامل

#پرونده_عراق#مسئله_خط_ریلی_شلمچه_بصره#مسئله_پایانه_شلمچه#یادداشت_تحلیلی
undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۸:۰۷

thumbnail
undefinedundefinedشروع فرایند الحاق ارمنستان به اتحادیه اروپا و ناتو در سایه غفلت ایران

undefinedپس از جنگ دوم قره‌باغ و شکست ارمنستان در آن، وضعیت موازنه در منطقه قفقاز جنوبی به‌نفع جمهوری آذربایجان تغییر کرد و ارمنستان در موضع ضعف قرار گرفت.undefinedاین وضعیت درحالی رقم خورد که در ایروان، قدرت در اختیار غرب‌گرایان به رهبری «پاشینیان» است و او سعی دارد راه‌حل مشکلات این کشور را نه در ائتلاف‌های سنتی با روسیه و ایران بلکه در پیوستن کامل به جبهه غرب جست‌وجو کند.undefinedدر این شرایط دولت ایران نیز علی‌رغم وجود برخی فرصت‌ها بخصوص در عرصه تعاملات اقتصادی، اقدام قابل توجهی برای تغییر این وضعیت نکرده است و این خود به غرب‌گرایان ارمنستان آزادی عمل بیشتری برای حرکت به سوی غرب داده است.undefinedطی ماه‌های اخیر تحرکات گسترده و سریعی از سوی ارمنستان و همچنین ساختارهای بین‌المللی غربی صورت گرفته تا زمینه‌های الحاق کامل ارمنستان به این جبهه را فراهم کرده و آن را تسهیل کند.

undefinedمطالعه متن کامل
#پرونده_ارمنستان#مسئله_روابط_با_اتحادیه_اروپا#یادداشت_تحلیلی
undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۸:۴۲

thumbnail
undefined«تیکا»؛ پلی برای توسعه نفوذ ترکیه در کشورهای در حال توسعه

undefined در اوایل دهه 1990 میلادی، ترکیه با هدف گسترش نفوذ خود در کشورهای تازه استقلال یافته آسیای مرکزی و قفقاز با ادعای اشتراکات فرهنگی اقدام به تأسیس «آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه» (تیکا) کرد.undefined با روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه در اوایل قرن بیست و یکم و تغییر ریل‌گذاری در سیاست خارجی ترکیه، تیکا با تاسیس دفاتری در سایر مناطق از جمله کشورهای غرب آسیا، آفریقا، بالکان و..نقش آفرینی خود را گسترش داد.undefined این سازمان در بیش از 150 کشور پروژه‌‌های فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، کشاورزی و زیربنایی اجرا کرده که باعث افزایش نفوذ ترکیه در این کشورها و تقویت روابط دوجانبه و نزدیکی بیشتر دو ملت می‌شود. تیکا با تکیه بر قدرت نرم فرهنگی و دیپلماسی توسعه‌ای، به ابزاری مؤثر برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی ترکیه تبدیل شده است.
#پرونده_ترکیه#مسئله_نفوذ_نرم_ترکیه#مسئله_تیکا#یادداشت_تحلیلی


undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۸:۰۳

اندیشکده سحاب
undefined undefinedundefinedاثرگذاری بر باکو با زبان نفت undefinedایران و آذربایجان در سال‌‌‌های اخیر چالش‌های سیاسی و امنیتی متعددی چون کریدور زنگه‌زور و حضور رژیم صهیونیستی در آذربایجان داشته اند. باتوجه به این سابقه می‌توان گفت یکی از چالش های مهم ایران در تعامل با این همسایه شمالی پرحاشیه، کمبود اهرم فشار غیرنظامی چون ابزار اقتصادی است. undefined اقتصاد آذربایجان اقتصادی تک محصولی و نفتی است. رژیم صهیونیستی با خرید 150 هزار بشکه نفت از تولید روزانه 500 هزار بشکه‌ای باکو، سومین خریدار نفت آذربایجان است و با استفاده از همین ابزار، ارتباطات خود را با حکام این کشور تقویت کرده است. undefinedدر مقابل، تجارت ایران و آذربایجان وضعیت نامناسبی دارد. حجم کل تجارت دو کشور همسایه چیزی حدود 470 میلیون دلار است که از این رقم، واردات ایران از آذربایجان کمتر از 30 میلیون دلار بوده و سهم نفت و گاز نیز در آن عملاً صفر است! undefined ایران ظرفیت بالایی برای خرید یا سواپ نفت با آذربایجان دارد و این تعامل می‌تواند از نظر اقتصادی نیز به صرفه باشد. باز شدن مسیر گفتگو در حوزه خرید نفت و گاز از این کشور، مسیر تعاملات در سایر حوزه ها را نیز تسهیل خواهد کرد. با شروع این تجارت، تراز تجاری ایران و آذربایجان نیز تعدیل شده و امکان حذف دلار از تجارت دوجانبه و استفاده از فرایندهای اعتباری فراهم خواهد شد. این مسئله نیز به نوبه خود با کمرنگ کردن تاثیر تحریم، به افزایش حجم تجارت دو کشور خواهد انجامید. undefinedمطالعه متن کامل #پرونده_جمهوری_آذربایجان #مسئله_تجارت_خارجی #یادداشت_تحلیلی undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله
thumbnail
undefinedتطهیر اسرائیل در کتب درسی مدارس جمهوری آذربایجان!

undefinedکتب درسی، ابزار اصلی هر حکومت برای شکل دادن به ذهنیت مردم خود در نسل‌های آتی استundefinedجمهوری آذربایجان در اقدامی تازه در راستای تعمیق نفوذ رژیم صهیونی در ویراست جدید کتب درسی مدارس خود، تغییرات قابل توجهی به نفع اسرائیل ایجاد و این رژیم را تطهیر کرده و از سوی دیگر مبارزه فلسطینیان را تروریسم نامیده است.undefinedجمهوری آذربایجان طی دو دهه اخیر، روابط خود را با رژیم صهیونیستی گسترش داده و این روند از چندی پیش از جنگ دوم قره‌باغ شدت و عمق بیشتری یافته است.این اقدام را می‌توان گامی تازه در راستای ریشه‌دار کردن روابط با اسرائیل در ذهنیت جامعه جمهوری آذربایجان و اکثریت شیعه‌ی این کشور دانست.undefinedبرنامه درسی جدید تصویر مثبتی از یهودیان و اسرائیل را برجسته کرده و هولوکاست را به عنوان نسل‌کشی شش میلیون یهودی به رسمیت شناخته است؛ به انتقاد از فساد و شکست‌های نظامی در کشورهای عربی پرداخته است؛ اسرائیل را به عنوان مرکزی برای نوآوری‌های فناورانه و کشاورزی معرفی می‌کنند و سیستم‌های پیشرفته آبیاری آن را به عنوان الگویی برای توسعه پایدار ذکر می‌کنند؛ احترام به یهودیت و دیگر ادیان اقلیت را آموزش داده و آن‌ها را به عنوان بخشی از بافت ملی مردم آذربایجان گنجانده‌اند؛ باورها، نمادها و مکان‌های مذهبی یهودیان نیز ذکر شده و کلیشه‌های منفی تاریخی درباره یهودیان حذف شده‌اند.

undefinedمطالعه متن کامل
#پرونده_جمهوری_آذربایجان#مسئله_روابط_با_رژیم‌‌صهیونیستی#یادداشت_تحلیلی
undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۷:۴۶

thumbnail
آموزهایی برای توسعه حضور منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران undefinedبررسی ابعاد ریسک سیاسی در تعامل اقتصادی با کشورهای منطقه و ضرورت پوشش آن

undefinedکشورهای منطقه غرب آسیا ازجمله عراق، لبنان، افغانستان و یمن دارای اهمیت‌ راهبردی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی– اجتماعی برای جمهوری اسلامی ایران هستند. اما وجود بحران‌های نظامی و سیاسی – امنیتی در این کشورها توسعه روابط اقتصادی را با ریسک‌های سیاسی مواجه می‌کند. undefinedیکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازهای حضور بخش غیردولتی برای سرمایه‌گذاری در کشورهای منطقه اطمینان از پوشش ریسک‌های سیاسی است. این ریسک‌های سیاسی که مرتبط با جنبه‌های کیفی اقتصاد هستند به دلیل بی‌ثباتی عوامل مرتبط با نهاد حاکمیت یا درگیری بین دو کشور به وجود می‌آید و به‌موجب آن، بازدهی سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های اقتصادی مختل می‌شود و سطح اطمینان سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد.undefinedکشورهای توسعه‌یافته در ساماندهی مناسبات اقتصادی بین‌المللی خود مواردی نظیر توسعه هژمونی سیاسی و امنیتی، ارتقای امنیت ملی، توسعه نفوذ فرهنگی و سیاسی و اثرگذاری در مناسبات حاکمیتی کشورها را دنبال می‌کنند، این کشورها پوشش ریسک‌های سیاسی را نیز در تعامل اقتصادی با کشورهای هدف مد نظر قرار می‌دهند. undefinedدر سراسر جهان دولت‌ها برای پوشش ریسک سیاسی از محل منابع و ذخایر ملی خود، نسبت به ایجاد بانک‌ها، صندوق‌ها، شرکت‌ها یا تامین منابعی اقدام می‌کنند که از طریق صدور ضمانت‌ها و بیمه‌نامه‌های مختلف، ریسک سیاسی حضور در بازار دیگر کشورها را برای بخش خصوصی خود پوشش ‌دهند.

undefinedمطالعه متن کامل

#گزارش_سیاستی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۹:۲۲

اندیشکده سحاب
undefined undefined«تیکا»؛ پلی برای توسعه نفوذ ترکیه در کشورهای در حال توسعه undefined در اوایل دهه 1990 میلادی، ترکیه با هدف گسترش نفوذ خود در کشورهای تازه استقلال یافته آسیای مرکزی و قفقاز با ادعای اشتراکات فرهنگی اقدام به تأسیس «آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه» (تیکا) کرد. undefined با روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه در اوایل قرن بیست و یکم و تغییر ریل‌گذاری در سیاست خارجی ترکیه، تیکا با تاسیس دفاتری در سایر مناطق از جمله کشورهای غرب آسیا، آفریقا، بالکان و..نقش آفرینی خود را گسترش داد. undefined این سازمان در بیش از 150 کشور پروژه‌‌های فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، کشاورزی و زیربنایی اجرا کرده که باعث افزایش نفوذ ترکیه در این کشورها و تقویت روابط دوجانبه و نزدیکی بیشتر دو ملت می‌شود. تیکا با تکیه بر قدرت نرم فرهنگی و دیپلماسی توسعه‌ای، به ابزاری مؤثر برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی ترکیه تبدیل شده است. #پرونده_ترکیه #مسئله_نفوذ_نرم_ترکیه #مسئله_تیکا #یادداشت_تحلیلی undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله
thumbnail
undefinedundefined «تیکا»؛ ابزار نفوذ نرم ترکیه در پاکستان

undefinedپاکستان به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک، نزدیکی فکری جریان‌های قدرت با حزب عدالت و توسعه، توانمندی نظامی (به‌ویژه در زمینه سلاح اتمی) و بازار بزرگ (حدود 250 میلیون نفر) برای ترکیه اهمیت ویژه‌ای دارد.undefinedآژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (تیکا) به عنوان بازوی اصلی توسعه نفوذ بین‌‌الملل ترکیه از سال 2010 با افتتاح اولین دفتر خود در اسلام‌آباد، فعالیت‌های خود را در پاکستان آغاز کرده و طی این مدت، بیش از 700 پروژه، در زمینه آموزش، بهداشت، کشاورزی، آب و فاضلاب، همکاری‌های فرهنگی و همکاری رسانه‌ای به انجام رسانده است.undefined فعالیت‌های تیکا در پاکستان تأثیرات مثبتی داشته و این فعالیت‌ها نه تنها به بهبود شرایط زندگی مردم و توسعه اقتصادی و اجتماعی پاکستان کمک کرده، بلکه باعث تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور و افزایش نفوذ ترکیه در این کشور شده است.

#پرونده_ترکیه#مسئله_نفوذ_نرم_ترکیه#مسئله_تیکا#یادداشت_تحلیلی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۱۴:۵۱

اندیشکده سحاب
undefined undefinedundefined «تیکا»؛ ابزار نفوذ نرم ترکیه در پاکستان undefinedپاکستان به دلیل موقعیت ژئوپلیتیک، نزدیکی فکری جریان‌های قدرت با حزب عدالت و توسعه، توانمندی نظامی (به‌ویژه در زمینه سلاح اتمی) و بازار بزرگ (حدود 250 میلیون نفر) برای ترکیه اهمیت ویژه‌ای دارد. undefinedآژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (تیکا) به عنوان بازوی اصلی توسعه نفوذ بین‌‌الملل ترکیه از سال 2010 با افتتاح اولین دفتر خود در اسلام‌آباد، فعالیت‌های خود را در پاکستان آغاز کرده و طی این مدت، بیش از 700 پروژه، در زمینه آموزش، بهداشت، کشاورزی، آب و فاضلاب، همکاری‌های فرهنگی و همکاری رسانه‌ای به انجام رسانده است. undefined فعالیت‌های تیکا در پاکستان تأثیرات مثبتی داشته و این فعالیت‌ها نه تنها به بهبود شرایط زندگی مردم و توسعه اقتصادی و اجتماعی پاکستان کمک کرده، بلکه باعث تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور و افزایش نفوذ ترکیه در این کشور شده است. #پرونده_ترکیه #مسئله_نفوذ_نرم_ترکیه #مسئله_تیکا #یادداشت_تحلیلی undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله
thumbnail
undefinedundefined تیکا؛ ناجی افغانستان یا ابزار توسعه نفوذ ترکیه؟
undefined تیکا فعالیت خود را در افغانستان با تأسیس دفتر کابل در سال 1383 آغاز کرد. undefinedاین سازمان تاکنون بیش از 1500 پروژه در حوزه‌های آموزش، بهداشت، کشاورزی و مرمت آثار باستانی اجرا کرده است. undefinedتیکا پس از تسلط دوباره طالبان در مرداد 1400، برخلاف بسیاری از نهادهای بین‌المللی که فعالیت‌های خود را محدود یا متوقف کردند، به تلاش‌هایش در افغانستان ادامه داد.undefinedفعالیت‌‌‌های تیکا باعث افزایش رونق زبان ترکی، تقویت پیوندهای اجتماعی، گسترش روابط تجاری، افزایش نگاه مثبت مردم افغانستان به ترکیه و بهبود روابط دوجانبه سیاسی شده است.

#پرونده_ترکیه#مسئله_نفوذ_نرم_ترکیه#مسئله_تیکا#یادداشت_تحلیلی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۶:۴۳

thumbnail
آموزه‌هایی برای توسعه حضور منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایرانundefinedمعرفی شرکت چالش هزاره (MCC)

undefined شرکت چالش هزاره درسال 2004 با پیشنهاد جورج بوش، رئیس‌جمهور وقت این کشور با هدف هدایت صحیح کمک‌های دولتی آمریکا تشکیل شد.undefined این شرکت یک نهاد مستقل در ایالات متحده است که با ارائه هدفمند کمک‌های اقتصادی، رشد اقتصادی، کاهش فقر مدعی تقویت کشورهای هدف خود است.undefinedشرکت چالش هزاره، شاخص‌های 21گانه در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی معرفی و بر مبنای آن کشورهای متقاضی را انتخاب و ارزیابی می‌نماید. ویژگی شاخص شرکت چالش هزاره آن است که شرایط انتخاب پروژه‌ها و اجرای آن‌ها را به نحوی راهبری می‌نماید که زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایالات متحده آمریکا و نیز سرمایه‌گذاران محلی‌ را در پروژه‌ها، فراهم ‌آورد و اینگونه توسعه نفوذ ایالات متحده در آن کشور را رقم می‌‌‌‌زند.undefined مهم‌ترین آموزه‌های شرکت چالش هزاره را می‌توان در موارد ذیل جستجو کرد:​ایجاد یک نظام دائمی، قدرتمند و دارای اعتبار از سوی دولت آمریکا و دولت هدف برای تسهیل و تضمین سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی، ارائه پیشنهاد، اصلاح و نظارت بر ساختارهای کشور هدف پیش از اجرای پروژه‌ها، ساماندهی شبکه‌ای از افراد همپیمان ایالات متحده با استفاده از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، افزایش ثبات نظام سیاسی وابسته به آمریکا، ​​ایجاد واحدی برای اقناع افکار عمومی، اطلاع‌رسانی و پاسخگویی به مردم در قبال اجرای هر پروژه.



undefinedمطالعه متن کامل

#گزارش_سیاستی

undefinedاندیشکده سحاب در وب I بله

۱۱:۳۱