عکس پروفایل صدای هشتاد درصدص

صدای هشتاد درصد

۵۵۱عضو
thumnail
undefined از کیسه‌ی مردم بخشیدن/ عیدیِ رئیس کل بانک مرکزی: معمولا عیدی یا نیم سکه می‌دهم یا سکه!


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۸:۴۶

undefinedحکایت تکراری شیفتگی اصلاح‌طلبان به غرب

undefinedدر روزهایی که ترامپ هر روز علیه ایران لفاظی می‌کند و با زبان تهدید از سیاست فشار حداکثری سخن می‌گوید، برخی اصلاح‌طلبان با رویکردی عجیب، از وجاهت بشردوستانه و تمایل او به حل‌وفصل سیاسی مسائل دم می‌زنند.
undefinedاین مواضع در حالی بیان می‌شود که گزینه‌های آشکار ترامپ چیزی جز جنگ یا تسلیم کامل نیستند و هیچ نشانه‌ای از اراده‌ای برای راه‌حل‌های مبتنی بر مذاکره در رفتار او دیده نمی‌شود. چنین سخنانی به وضوح در تضاد با واقعیت‌های موجود قرار دارد و به نظر می‌رسد بیش از آن‌که بر پایه تحلیل واقع‌بینانه باشد، بر اساس آرزوهای خوش‌بینانه و نگاه سطحی استوار شده‌اند.
undefinedشیفتگی اصلاح‌طلبان به غرب، حکایتی تکراری است که بارها و بارها شاهد تکرار آن بوده‌ایم. گویی این جریان دائم در انتظار «راه‌حل‌های نجات‌بخش» از سوی غرب است، بی‌آنکه نیم‌نگاهی به تجربیات تلخ گذشته داشته باشد. این شیفتگی تا جایی پیش رفته که هر تهدید یا شرط یک‌جانبه‌ای از سوی آمریکا به‌سرعت در ذهن آن‌ها به فرصتی برای گشایش اقتصادی تعبیر می‌شود.
undefinedنتیجه چنین تفکری چیزی جز به خطر افتادن منافع ملی و تکرار تجربه‌های تلخ نیست. این خوش‌بینی افراطی که واقعیت‌های موجود را به‌کلی نادیده می‌گیرد، در نهایت کشور را به مسیری می‌برد که به‌جای حفظ استقلال و عزت ملی، با وابستگی و امتیازدهی به غرب همراه باشد. آیا زمان آن نرسیده که این جریان به جای شیفتگی کورکورانه، از گذشته درس بگیرد و به عزت ملی بازگردد؟
undefinedتجربه نشان داده که هرگاه چنین تفکری محور تصمیم‌گیری بوده، کشور با مشکلاتی جدی رو‌به‌رو شده است. رویاهای کودکانه اصلاح‌طلبان هرگز نمی‌تواند پایه‌ای برای حکمرانی در جمهوری اسلامی باشد. این نوع نگرش ساده‌لوحانه که همچنان آمریکا را پاسخ مشکلات کشور می‌داند، در تضاد آشکار با واقعیت‌های تاریخی و ایستادگی ملت ایران قرار دارد.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۹:۳۶

thumnail
undefined تقویمundefined@sedaye_hashtaddarsad

۶:۰۱

undefinedناامیدسازی اجتماعی؛ کارویژه جدید اصلاح‌طلبان

undefinedعدم تحریک افکار عمومی، جلوگیری از التهاب آفرینی، عدم تحریک احساسات منفی در جامعه، کمک به حفظ آرامش جامعه، ایجاد همبستگی ملی و امید آفرینی، از اصول مهم اخلاق حرفه‌ای محسوب می‌شود که هر روزنامه‌نگاری ملزم به رعایت آن است. به ویژه در جوامعی که با چالش‌های، اقتصادی یا سیاسی و اجتماعی روبرو هستند.
undefinedبا این حال روزنامه‌های رادیکال متعلق به گروه سیاسی اصلاح‌طلب، در هیچ بحرانی نه تنها خود را ملزم به رعایت این اصول ندانسته‌اند، بلکه همواره با دمیدن در آتش بحران‌ها، عامدانه اخلاق حرفه‌ای را به همراه آرامش اجتماعی، زیر پا خرد کردند. نمونه‌ آن هم اغتشاشات 1401 بود که روزنامه‌های زنجیره‌ای سرمنشاء التهاب افکار عمومی شدند.
undefinedحالا که به انتهای سال رسیدیم، همین رسانه‌ها برخلاف عرف معمول که سختی‌ها و شادی‌های سال گذشته را بازخوانی می‌کنند، تصویری یاس آلود، سیاه و تاریک از سال آینده ساخته‌اند.
undefinedسازندگی شهری را تصور کرده است نه آب دارد، نه برق و نه گاز: «سال 1404 بدون هیچ شک و گمانی دشوارترین سال در نیم قرن گذشته خواهد بود. تصور کنید در شهری زندگی می‌کنید که برق آن در تابستان به تناوب قطع می‌شود، آب هم جیره بندی شده و گاز هم در زمستان قطع می‌شود. در چنین شرایطی، تحریم هم هستیم و شوک های ارزی پیدرپی خواهیم داشت و تورم هم مستمر در حال افزایش است. نتیجه این وضعیت، افزایش فشارهای روانی به افراد و بروز پدیده های اجتماعی و تشدید شکاف میان مردم و جامعه است.»
ناامیدسازی اجتماعی که ظاهراً کارویژه جدید اصلاح‌طلبان شده، برخلاف سیاست‌های امیدآفرینی پزشکیان بوده و در نهایت دودش به چشم دولت می‌رود. پزشکیان اما معتقد است: «اگر ما با هم باشیم و دست به دست هم بدهیم، به یاری خدا در مقابل همه مشکلات قادر خواهیم بود راه حل پیدا کنیم و ایران و کشورمان را به جایی برسانیم که آنها در حیرت بمانند.»
undefinedاحتمالاً در روزهای و ماه‌های آینده شاهد سیاه‌نمایی‌های بیشتری از سوی رادیکال‌های داخلی خواهیم بود. هدف نیز تکمیل ضلع سوم فشار برای تحمیل یک مذاکره بد به ایران است. فشاری که از طریق آشوب روانی در مرحله اول و آشوب اجتماعی در مرحله دوم به وجود می‌آید تا به عنوان لبه دوم قیچی ترامپ عمل کند.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۶:۳۳

thumnail
undefined تقویمundefined@sedaye_hashtaddarsad

۳:۴۵

thumnail
undefined ‏نرخ رشد دلار در دولت‌ها!
undefinedدولت شهید رئیسی تقریبا در سه سال 30هزارتومان دولت پزشکیان در شش ماه 42 هزارتومان


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۷:۳۰

thumnail
undefinedرهبر انقلاب: تولید یکی از کلیدهای اصلی اصلاح معیشت است!


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۷:۳۰

thumnail
undefinedاتمام حجت رهبر با مسئولین.

undefined رهبر انقلاب: رهبری در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی دخالت نمی‌کند؛ مسئولین دولتی بدانند چه وظایفی برعهده آنهاست.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۸:۰۴

undefinedمعضل بی تصمیمی مدیران سایه‌نشین

undefinedبی‌تصمیمی یک معضل مدیریتی است که هم تحرک را از مجموعه می‌گیرد و هم باعث عقب افتادگی آن می‌شود؛ خصوصا توسط مدیران که وظیفه هدایت و نقشه کشی برای مجموعه‌ها و ارادت را بر عهده دارند.
undefinedمدیران سایه‌نشین و کسانی که برای آسایش خیال خود تصمیمی نمی‌گیرند و ریسک پذیری کارهای جدید را نمی پذیرند در مرحله بعد ممکن است در برابر ناملایمات و فساد نیز مسامحه و مدارا کنند. شعار این افراد یک نوع بدفهمی و کج فهمی و همچنین قرار دادن یک مفهوم درست در جای غلط از این بیت شعر حافظ است که می گوید «با دوستان مروت و با دشمنان مداراست».
undefinedآنچه اهمال مدیران بر سر کشور می‌آورد در دهه ۹۰ که به عنوان دهه از دست رفته یاد می‌شود به وضوح قابل مشاهده است. دورانی که شاهد قصور مدیریتی در کشور بودیم و همه چیز به بهانه توافق معطل و معلق ماند تا امروز در ناترازی ها خود را نشان داده است.
undefinedقصور مدیریتی باعث انباشت بسیاری از مشکلات در کشور شد. «اسحاق جهانگیری»‌ معاون اول دولت‌های روحانی در همین رابطه از مدیران بی‌انگیزه وآویزانی صحبت و گلایه می‌کرد که نه تنها خود شجاعت کنار رفتن داشتند نه کسی هم شجاعت کنار زدن آن‌ها را نداشت.
undefinedمعایب و ضررهای مدیران سایه نشین بسیار زیاد است و متاسفانه در ساختار مدیریتی کشور از این نوع افراد نیز کم نیستند منتها بعد از مدتی دیده می شود که به جهت اینکه کاری انجام ندادند و به اصطلاح دیکته ننوشته غلط ندارد از این افراد به عنوان مدیران لایق و خوب یاد می‌شود اما متاسفانه بعضا مدیرانی که چندین کار خوب انجام داده‌اند اما در یک کار چندان موفق نبودند برچسب مدیر نالایق و خطا کار می خورد.
undefinedبنابراین بایستی در وهله اول در کشور فرهنگ مدیریتی را تغییر داد و مدیران تصمیم گیر و تصمیم ساز را به عنوان الگو در کشور بکار گرفت و از مدیرانی که سعی دارند تنها به آرام کردن و روزمره سازی سیستم تحت هدایت خود بپردازند،‌ حذر کرد.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۱۰:۴۱

undefinedتهدید بزرگ جمعیتی کشور ؛ برنامه دولت در این زمینه چیست؟

undefinedاخیراً خبرگزاری تسنیم به نقل از دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارش داد: «در پنج سال آینده، ایران از این پنجره جمعیتی خارج خواهد شد و به زودی به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهد شد».
undefinedهمچنین وی بیان کرده است: «اگر نرخ جمعیتی کنونی ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۳۰ جمعیت ایران به حدود ۵۰ میلیون نفر کاهش یابد و در سال ۱۴۸۰ به ۳۵ میلیون نفر برسد! در حالی که کشور همسایه ما، افغانستان جمعیتی حدود ۲۵۰ میلیون نفر خواهد داشت».
undefinedاین آمار و مشابه این آمار یک بار دیگر نشان می دهد که ما با یکی از بزرگترین تهدیدهای تاریخ کشور روبرو هستیم. متأسفانه با وجود اینکه چند سال است که این تهدید از سوی برخی دغدغه مندان و مسئولین گوشزد می شود، باز هم فرصت های زیادی از دست رفته است.
undefinedدر سال های اخیر، آمارهایی در مورد وضعیت پیری جمعیت و تهدید بزرگی که با آن روبرو هستیم، ارائه شده است. بدون شک، ارائه این آمارها ضروری است؛ اما آنچه می تواند مایه نگرانی باشد این است که صرفاً این آمارها بیان شود و آنگاه گوش و چشم برخی مسئولین به این آمارها عادت کند و آنها مشغول روزمرگی خود باشند و یا به جای انجام اقدامات اساسی برای حل این بحران، به اقدامات سطحی که درد اصلی را دوا نمی کند، روی آورند.
undefinedپرسش اساسی در مورد وضعیت جمعیت این است که طرح و برنامه دولت برای حل این معضل چیست؟ علاوه بر این، در کنار همه اقداماتی که نهادها و دستگاه های مسئول انجام می دهند، شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به عنوان یک قرارگاه مرکزی که نقش سیاستگذاری و همچنین تعامل و هم افزایی میان قوا و دستگاه ها را در این نوع زمینه ها برعهده دارد، باید به صورت جدی تر وارد میدان شود.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۱۶:۰۱

thumnail
undefinedاگر علت افزایش قیمت دلار استیضاح همتی است و عامل خارجی ندارد، یک وزیر کارآمد معرفی کنید.

محسن زنگنه نماینده مجلس: برخی این روزها؛ علت افزایش دلار و طلا را استیضاح وزیر اقتصاد می دانند.‏این نگرش، گامی به جلوست!‏پس عامل افزایش ارز؛ مواضع ترامپ،حمله اسرائیل و آمریکا به غزه و یمن، افزایش انس جهانی طلا یا نتیجه مذاکره با آمریکا نیست!‏نتیجه اینکه؛یک وزیر کارآمد می تواند مانع افزایش ارز و طلا شود.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۱۶:۱۳

thumnail
undefinedوعده خانم وزیر برای مقابله با ایرلاین‌های گرانفروش بلوف از آب در آمد!

undefinedدر حالی شخص وزیر راه و شهرسازی و همچنین مسولان سازمان هواپیمایی وعده جلوگیری از گرانفروشی و برخورد با ایرلاین‌های متخلف را داده بودند که این روزها برخی ایرلاین‌ها قیمت بلیت پراواز داخلی را ۷۰۰ درصد بالاتر از نرخ‌های اعلامی خود می‌فروشند.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۱۷:۰۶

thumnail
undefinedمعرفی وزیر اقتصاد، اولین و مهم‌ترین اقدام دولت در سال جدید

محسن زنگنه، نماینده مجلس، در توییتی معرفی وزیر اقتصاد را نخستین و حیاتی‌ترین اقدام دولت در سال جدید دانست. وی تأکید کرد که این وزیر باید حقیقتاً به سرمایه‌گذاری برای تولید باور داشته باشد و در برابر قدرت و نفوذ ذی‌نفعان بزرگ و بازارهای کاذب مقاوم باشد. زنگنه همچنین بر لزوم برخورداری وزیر پیشنهادی از برنامه، اراده و توان کافی برای اجرای این هدف تأکید کرد.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۱۷:۵۳

thumnail
undefined تقویمundefined@sedaye_hashtaddarsad

۳:۴۵

thumnail
undefinedرئیس‌جمهور در لیالی قدر هم، دست از سخنان تکراری نمی‌کشد/ حلِ مشکلات، منوط به تشخیص درست و اقدام به موقع است!


پزشکیان: هیچ مشکلی وجود ندارد که نتوانیم آن را حل کنیم؛ ما بی‌خوابی و گرسنه می‌کشیم تا در این شب، تقدیر ما تعیین شود.



undefined@sedaye_hashtaddarsad

۶:۳۳

undefined نقش دولت، مردم و رسانه درتحقق شعارسال

undefinedرهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خود شعار امسال را «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری کرد.
undefinedتولید همراه با سرمایه گذاری عامل مهم در جهش اقتصادی است. یکی از مسائل مهم اقتصاد در کشور سرمایه‌گذاری‌های تولیدی بوده و تولید آن وقتی جهش پیدا می‌کند که سرمایه‌گذاری انجام شود.
undefinedسرمایه‌گذاری در روش‌های تولیدی می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها برای کسب بازده پایدار و ایجاد ارزش افزوده باشد. سرمایه‌گذاری در تولید به معنای تخصیص منابع مالی، زمانی و انسانی به فرآیندهای تولید کالا یا خدمات است که ارزش افزوده ایجاد می‌کنند. این نوع سرمایه‌گذاری شامل تأسیس یا توسعه واحدهای تولیدی، خرید تجهیزات و ماشین‌آلات، تأمین مواد اولیه، استخدام نیروی کار، و مدیریت فرایند تولید و توزیع است.
undefinedهدف اصلی آن، تولید محصولات باکیفیت برای پاسخ به نیاز بازار، افزایش سودآوری، و ایجاد فرصت‌های شغلی است. این روش با توجه به رشد اقتصادی، تقاضای بازار و حمایت‌های دولتی، پتانسیل بالایی برای سوددهی پایدار و توسعه کسب‌وکار دارد.
undefinedتمام این اقدامات باید به اصلاح معیشت بیانجامد و این امر ؛ برنامه‌ریزی می‌خواهد و در این برنامه ریزی بایستی حتماً هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزه فراوان، سرمایه‌گذاری برای تولید را جدی بگیرند و دنبال کنند.
undefined کار دولت، فراهم کردن زمینه‌ها و رفع موانع تولید است؛ کار مردم هم این است که سرمایه‌های خُرد و سرمایه‌های بزرگ خود را بتوانند در راه تولید به کار ببرند. و در این بین هم نقش رسانه ها هم بسیار مهم و به نوعی نقش ناظر را دارند.



undefined@sedaye_hashtaddarsad

۹:۳۴

undefinedسالی که نکوست از بهارش پیداست!


undefinedهمانگونه که پیش‌بینی می‌شد متاسفانه روند کاهنده تورم متوسط سالانه که از شهریور ۱۴۰۲ در دولت شهید رییسی آغاز شده بود، فقط در عرض چند ماه پس از دولت او و از بهمن ماه ۱۴۰۳ متوقف شد و در اسفند ماه ۱۴۰۳ به ۳۲.۵ درصد افزایش یافت.
undefined در اسفند ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم ماهانه گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۴.۹ درصد بوده است. با احتساب تورم ماهانه ۶.۷ درصدی این گروه در بهمن ماه، در مجموع باید گفت سبد خوراک که سهم مهمی در سبد مصرفی خانوارها به ویژه در دهکهای پایین‌ دارد در دو ماه اخیر و در آغاز بهار بیش از ۱۱.۵ درصد افزایش بها داشته که موضوعی بسیار نگران کننده است. بالطبع افزایش اخیر ریشه در شرایط بی‌مدیریتی دولت و همچنین افزایش قابل ملاحظه نرخ ارز دارد.
undefinedبرای مقایسه بهتر خوب است ارقام تورم در پایان سال ۱۴۰۲ را مرور نماییم:تورم اسفند ماه ۱۴۰۲: ۲ درصدتورم نقطه به نقطه در پایان ۱۴۰۲: ۳۲.۲ درصدتورم متوسط سالانه ۱۴۰۲: ۴۰.۷ درصد
undefinedنکته قابل توجه اینکه متوسط تورم ماهانه در سال ۱۴۰۳ معادل ۲.۷ درصد بوده است و با توجه به رهاشدگی اقتصادی در حوزه نرخ ارز و به ویژه تصمیمات دولت درباره ارز نیما و بازار ارز توافقی و نیز پیچیدگی صحنه روابط خارجی، بعید است متوسط تورم ماهانه سال ۱۴۰۴  کمتر از ۳ درصد باشد.با این فرض تورم نقطه به نقطه در پایان سال ۱۴۰۴ حداقل معادل ۴۲.۶ درصد و تورم متوسط سالانه نیز معادل ۴۱.۶ درصد خواهد بود.همه این اتفاقات تلخ و آزاردهنده برای زندگی و معیشت مردم که فقط ظرف ۷ ماه در حال نمایان شدن است ریشه در بی‌برنامگی و انتظار چند ماهه برای جمع‌بندی کارشناسان و عدم اشراف مدیران ارشد به مسائل جاری کشور و مشغول شدن دولت به موضوعات حاشیه‌ای و غفلت از مسایل راهبردی است.واقعا سالی که نکوست از بهارش پیداست!


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۱۶:۳۱

thumnail
undefined تقویمundefined@sedaye_hashtaddarsad

۳:۴۶

undefinedگران فروشی عجیب برنج/ ضعف نظارتی وزارت جهاد کشاورزی به اوج خود رسیده است


undefinedدرحالی که وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از گران فروش برنج ایرانی حداکثر قیمت این محصول را به ازای هر کیلوگرم ۱۳۰ هزار تومان تعیین کرده است، اما یک فروشگاه اینترنتی بدون توجه به این موضوع اقدام به عرضه برنج ایرانی با قیمت‌های مختلف از جمله هر کیلوگرم در محدوده ۱۸۰ هزار تومان، ۱۹۰ هزار تومان، ۲۲۵ هزار تومان، ۲۵۴ هزار تومان تا ۲۷۷ هزار تومان کرده است.
undefinedدر ۱۲ اسفند سال قبل، ستاد تنظیم بازار با ریاست معاون اول رئیس جمهور و به در خواست وزارت جهاد کشاورزی، حداکثر قیمت مصرف‌کننده برنج داخلی طارم و هاشمی ازای هر کیلوگرم ۱۳۰ هزار تومان تعیین کرد.
undefinedالبته همه این موارد نشان دهده وجود پررنگ مافیا در حوزه واردات برنج است. وجود مافیا و رانت در واردات برنج یکی از چالش‌های بزرگ اقتصادی کشور در حال حاضر به حساب می آید که این مساله تأثیرات منفی گسترده‌ای بر بازار و معیشت مردم داشته است.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۵:۵۷

undefinedتفکر حاکم بر بدنه دولت؛ سرمایه‌گذاری بدون FATF نمی‌شود!

undefined«تلاش می‌کنیم با پیوستن به FATF دست سرمایه‌گذاران را باز کنیم.» جمله‌ای است که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در یک نشست خبری در دی ماه سال گذشته در پاسخ به سوالی درباره FATF گفت.
undefinedحل مشکلات اقتصادی از طریق ارتباط با خارج از کشور و حل پرونده‌های خارجی همچون FATF از مهم‌ترین دیدگاه‌های دولت چهاردهم است که از همان ابتدای کاندیداتوری مسعود پزشکیان برای ریاست جمهوری مطرح شده است.
undefinedرئیس جمهور در تیرماه سال گذشته در جریان یک نشست انتخاباتی با اتاق اصناف در خصوص حل مشکلات اقتصادی گفت که به دنبال این هستم که روابط خارجی کشور را بهتر کنم. «اگر FATF را حل نکنیم به پیر و پیغمبر هر کاری بکنیم نمی‌شود، از نظر عقلی نمی‌شود.»
undefinedرئیس جمهور معتقد است که اگر دبی، دبی شده است به خاطر ارتباط با خارجی‌ها بوده است.
undefinedدولتمردان در دولت چهاردهم عمدتاً رشد اقتصادی و حل مشکل اقتصادی را در گرو ایجاد سرمایه‌گذاری خارجی عنوان می‌کنند. به همین دلیل اعتقاد دارند بدون FATF سرمایه‌گذاران خارجی به ایران وارد نمی‌شوند و بدون سرمایه‌گذاری خارجی هم مشکلات اقتصادی قابل رفع نیست.
undefinedعبدالناصر همتی وزیر سابق اقتصاد که به تازگی از قطار دولت پیاده شده است، معتقد بود که وضعیت سرمایه‌گذاری در کشور به دلیل قرار گرفتن در لیست سیاه FATF خوب نیست. او می‌گفت که حل مسئله FATF می‌تواند بسیاری از مسائل ما را حل کند.


undefined@sedaye_hashtaddarsad

۸:۴۵