اروپاییها بهدنبال ازسرگیری مذاکرات برای خرید گاز روسیه
شرکتهای اروپایی از مذاکرات برای احتمال ازسرگیری خرید گاز طبیعی از شرکت دولتی گازپروم روسیه خبر دادند.
دیدیه هولو، معاون اجرایی شرکت فرانسوی انجی (Engie)، گفت: اگر صلح منطقی در اوکراین برقرار شود، میتوانیم خرید سالانه ۶۰ میلیارد مترمکعب تا ۷۰ میلیارد مترمکعب گاز ازجمله محمولههای الانجی از روسیه را از سرگیریم.
وی افزود: روسیه میتواند حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از تقاضای اتحادیه اروپا را در مقایسه با ۴۰ درصد پیش از آغاز تنشهای مسکو و کییف تأمین کند.
پاتریک پویانه، مدیرعامل شرکت توتال انرژی هم در این باره گفت: اروپا هرگز مانند پیش از تنشهای مسکو و کییف به واردات ۱۵۰ میلیارد مترمکعب از روسیه برنمیگردد، اما شرط میبندم شاید این رقم به ۷۰ میلیارد مترمکعب در سال برسد.
shana.ir/news/656874
@Shananewsroom
shana.ir/news/656874
@Shananewsroom
۷:۴۹
آمادگی اروندان برای جذب سرمایه با شفافسازی فرصتها
عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت:
این شرکت با شفافسازی فرصتهای سرمایهگذاری و ارائه اطلاعات دقیق، زمینه تصمیمگیری آگاهانه سرمایهگذاران را فراهم میکند.
ایجاد پنجره واحد برای سرمایهگذاران و ارائه مشاورههای تخصصی، مسیر ورود به پروژههای بالادستی را تسهیل میکند.
shana.ir/news/656917
@Shananewsroom
shana.ir/news/656917
@Shananewsroom
۹:۲۲
/اطلاعیه مهم/ اعلام شرایط حضور در رویداد «تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران»
با توجه به استقبال گسترده شرکتهای داخلی و خارجی و محدودیت فضای فیزیکی برگزاری، حضور در رویداد «تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» تنها با ثبتنام رسمی در وبسایت مدیریت سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران امکانپذیر است.
علاقهمندان با مراجعه به آدرس investment.nioc.ir، فرآیند ثبتنام را تکمیل کرده و پس از دریافت بارکد و پیامک تأیید، مجاز به حضور در این رویداد خواهند بود.
تنها افرادی که ثبتنام آنها نهایی شده باشد، امکان ورود به سالن اجلاس سران در روز برگزاری رویداد را خواهند داشت.
@Shananewsroom
@Shananewsroom
۹:۲۶
تازهترین برنامه جبرانی عرضه نفت ۸ عضو اوپکپلاس اعلام شد
هشت عضو اوپکپلاس برنامهای تازه را برای جبران مازاد عرضه نفت در قالب توافق کاهش تولید داوطلبانه ارائه کردند.
هشت عضو ائتلاف اوپکپلاس ۱۴ فروردین امسال طی نشستی مجازی اعلام کردند که در ماه مه امسال قصد دارند روزانه ۴۱۱ هزار بشکه از این کاهش عرضه را تعدیل کنند.
بر اساس محاسبات رویترز، برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای از آوریل و طرح افزایش تولید امارات متحده عربی، با افزایش روزانه ۱۳۸ هزار بشکهای بهصورت ماهانه آغاز میشود و این افزایش تا سپتامبر ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.
shana.ir/news/656942
@Shananewsroom
shana.ir/news/656942
@Shananewsroom
۹:۴۷
ارزیابی تأثیر جنگ تجاری آمریکا و چین قیمت نفت را کاهش داد
در حالی که بازارها تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین را ارزیابی می کنند، قیمت نفت کاهش می یابد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال امروز تا ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح روز چهارشنبه به وقت گرینویچ با ۶۶ سنت یا ۱.۰ درصد افت به ۶۴ دلار و یک سنت برای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۶۹ سنت یا ۱.۱ درصد کاهش، ۶۰ دلار و ۶۴ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آیجی در این باره گفت: سرمایهگذاران برای یافتن کاتالیزوری بهمنظور بازگشت معنادارتر به تلاش ادامه میدهند، زیرا انتظار میرود رشد اقتصادی جهان با تعرفههای گمرکی آمریکا کند شود که این روند تقاضای نفت را به خطر میاندازد.
عماد الخیاط، سرپرست تحقیقات گروه بورس لندن گفت: اختلاف تعرفه بین آمریکا و چین مهم ترین تهدید برای اقتصاد جهانی و تقاضای نفت است.
shana.ir/news/656934
@Shananewsroom
shana.ir/news/656934
@Shananewsroom
۹:۴۷
درخواست مجلس برای ارائه توضیح وزیر نیرو درباره ناترازی برق
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ناترازی برق سبب نارضایتی مردم و اعتراض نمایندگان شده و انتظار میرود وزیر نیرو با حضور در صحن علنی مجلس، درباره راهکارهای جبران ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق توضیح دهد.
احمد مرادی در گفتوگو با «شانا» به تذکر امروز (چهارشنبه، ۲۷ فروردین) خود درباره قطعی و ناترازی برق اشاره و بیان کرد: امروز در تذکری بیان کردم که انتظار میرود وزیر نفت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی درباره راهکار ناترازی ۲۰ هزار مگاوات برق توضیح دهد که البته منظور بنده وزیر نیرو بود که به اشتباه وزیر نفت خطاب شد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکرات نمایندگان درباره قطعی و ناترازی برق اظهار کرد: اگر ترک فعلی در این حوزه رخ داده باشد، مجلس برخورد میکند.
@Shananewsroom
@Shananewsroom
۱۱:۲۶
چرا سرمایهگذاری برای افزایش تولید نفت ضروری است؟
غلامرضا منوچهری، مدیر پیشین توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران گفت:
سرمایهگذاری برای افزایش تولید نفت هم به ایجاد رفاه برای مردم منجر میشود، هم با استفاده از منابع حاصله میتوان زیرساختهای کشور بهویژه در زمینه تولید برق را به فناوریهای نوین مجهز کرد.
نرخ برگشت سرمایه در میدانهای نفتی رقمی بین ۳۰ تا ۳۰۰ درصد است؛ این رقم در هیچیک از حوزههای دیگر سرمایهگذاری وجود ندارد، اما بنا به دلایل متعدد سرمایهگذار بخش خصوصی جذب بازارهای دیگر نظیر فولاد و ساختمان میشود.
برای افزایش جذابیتهای قراردادهای سرمایهگذاری، بهتر است سهم دولت و سرمایهگذار کمی تعدیل شود و نرخ بازگشت بخش خصوصی به بیش از ۲۰ درصد برسد.
با گرهگشایی از روابط خارجی، رفع تحریمها، تقویت مناسبات بینالملل، بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی در کنار امکانات بخش دولتی و استفاده از ظرفیت شرکتهای بینالمللی که دارای فناوری و توان مالی قابل قبولی هستند، میتوان امیدوار بود که عقبماندگی این سالها جبران شود.
shana.ir/news/656928
@Shananewsroom
shana.ir/news/656928
@Shananewsroom
۱۱:۵۸
بررسی گسترش همکاری ایران و چین در صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همزمان با برگزاری روز ایران در نمایشگاه چایناپلاس ۲۰۲۵ زمینه گسترش همکاری با شرکتهای چینی را بررسی کرد.
حسن عباسزاده و نمایندگان هلدینگهای پتروشیمی چهارشنبه (۲۷ فروردین) از امکانات لجستیکی و زیرساختهای پیشرفته مجموعه بندر Taicang، انبار Feima و بندر Feisu بازدید کردند و زمینه همکاریهای آتی با شرکتهای چینی بررسی شد.
بندر Feisu با ترمینالی به طول ۳۰۰ متر، عمق آب ۱۲ متر و پسکرانهای به وسعت ۱۴ هکتار، دارای ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از ۲.۵ میلیون تن کالا در سال است و سالانه پذیرای بیش از ۱۶۰ کشتی است، همچنین این بندر توانایی پذیرش کشتیهایی با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن را دارد. انبار Feima نیز با ظرفیت نگهداری ۲۰۰ هزار تن پلیمر و پلاستیک، یکی از انبارهای مدرن منطقه شناخته میشود.
این مرکز مجهز به خط بستهبندی مجدد کاملاً خودکار است و از راهکارهای نوآورانهای برای جابهجایی بار ازجمله انتقال بار با بیگبگ، استفاده از شناورهای بالک و تخلیه با چرخش ۱۸۰ درجه پالت و تفکیک بار بهره میبرد.
@Shananewsroom
@Shananewsroom
۱۲:۴۹
برنامهریزی دقیق و تعمیرات هدفمند در پالایشگاهها اجتنابناپذیر است
سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر متفاوت بودن شرایط امسال نسبت به سالهای گذشته، خواستار پیگیری جدیتر روندهای مدیریتی شد و گفت:
برنامهریزی دقیق، بهویژه در انجام تعمیرات هدفمند پالایشگاهها، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
طی زمستان پارسال، تمام ارکان شرکت اعم از شرکتهای گاز استانی، انتقال گاز، پالایشگاهها، مدیریت دیسپچینگ، مدیریت گازرسانی و... در این عرصه فعال بودند. به پشتوانه جدیت و بهکارگیری روشهای نو و خلاق تکتک کارکنان این بخشها توانستیم از یکی از سردترین پاییز و زمستانهای چند سال اخیر با موفقیت عبور کنیم.
shana.ir/news/656931
@Shananewsroom
shana.ir/news/656931
@Shananewsroom
۱۲:۵۰
نقشه راه اروپا برای لغو وابستگی به واردات انرژی روسیه تعیین میشود
راهبرد دقیق اتحادیه اروپا برای پایان دادن به واردات نفت و گاز روسیه در ماه مه اعلام میشود.
اتحادیه اروپا متعهد شده است اتکای خود به خرید سوختهای فسیلی روسیه را تا سال ۲۰۲۷ میلادی در پاسخ به تنشهای اوکراین و روسیه قطع کند، اما کمیسیون اروپا انتشار نقشه راه خود را برای چگونگی تحقق این هدف به تأخیر انداخته است. این طرح ابتدا قرار بود ماه گذشته میلادی اعلام شود.
مجارستان متعهد شده است تحریمهای انرژی روسیه را که مستلزم تأیید اتفاق آرا از سوی کشورهای اتحادیه اروپاست، مسدود کند، در حالی که بعضی کشورها هم نشان دادهاند تمایلی به تصویب تحریمهای الانجی روسیه پیش از تأمین منابع جایگزین اتحادیه اروپا ندارند.
حذف کامل گاز روسیه به معنای خرید بیشتر اتحادیه اروپا از تأمینکنندگانی دیگر از جمله ایالات متحده است.
shana.ir/news/656868
@Shananewsroom
shana.ir/news/656868
@Shananewsroom
۱۳:۰۹
ایجاد جذابیت برای سرمایهگذاران در صنعت نفت
حمیدرضا عراقی، مدیرپیشین شرکت ملی گاز ایران گفت:
برای ورود سرمایهگذاری داخلی و خارجی به توسعه بالادستی نفت و گاز باید بوروکراسی عریض و طویل قراردادی کاهش یابد و شرایط قراردادی نیز برای حضور سرمایهگذار داخلی و خارجی جذاب شود.
اینکه چه مقدار منبع گازی و نفتی در کشور داریم، اهمیتی ندارد، اینکه چه مقدار میتوانیم تولید داشته باشیم، مهم است.
اگر برای تولید برق به جای گاز از انرژیهای خورشیدی استفاده شود، کشور تا این اندازه با ناترازی روبهرو نخواهد بود.
shana.ir/news/656929
@Shananewsroom
shana.ir/news/656929
@Shananewsroom
۱۳:۲۵
سرپرست دانشگاه صنعت نفت منصوب شد
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در حکمی «محمدرضا خسروینیکو» را بهعنوان سرپرست دانشگاه صنعت نفت منصوب کرد.
به گزارش شانا، در حکم امید شاکری آمده است:
با عنایت به مراتب علمی، تعهد و سوابق جنابعالی، به استناد اختیارات تفویضی از جانب وزیر محترم نفت و رئیس هیئت امنای دانشگاه صنعت نفت، به موجب این حکم، بهعنوان «سرپرست دانشگاه صنعت نفت» منصوب میشوید.
امید است با اتکال به خداوند متعال و با بهرهگیری از ظرفیتهای مدیران و متخصصان صنعت نفت و اعضای هیئت علمی آن دانشگاه در انجام مأموریتهای محوله موفق و مؤید باشید.
فرصت را مغتم شمرده، از زحمات و خدمات ارزشمند جناب آقای دکتر چهاردولی در مدت تصدی ریاست دانشگاه صنعت نفت، تشکر و قدردانی میکنم.
@Shananewsroom
@Shananewsroom
۱۳:۴۵
رشد تقاضای جهانی نفت و عرضه نفت آمریکا کند میشود
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که رشد تقاضای جهانی نفت و عرضه ایالات متحده آمریکا بهدلیل تنشهای مربوط به تعرفههای گمرکی کند میشود.
آژانس بینالمللی انرژی که به کشورهای صنعتی مشاوره میدهد روز سهشنبه (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) در گزارش ماهانه خود اعلام کرد تقاضای جهانی نفت امسال روزانه ۷۳۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت، در حالی که این رقم در برآورد پیشین یک میلیون و ۳۰ هزار بشکه پیشبینی شده بود و در عین حال پایینتر از برآورد اوپک در روز دوشنبه (۲۵ فروردین) بود.
برآورد رشد روزانه ۷۳۰ هزار بشکهای برای تقاضای نفت کمترین مقدار از سال ۲۰۲۰، زمانی که تقاضا بهدلیل بحران شیوع ویروس همهگیر کرونا کاهش یافت، بهشمار میآید.
این آژانس اعلام کرد با وجود این، پروژههای نفتی متعارف همچنان در مسیر خود باقی میمانند و کل عرضه کشورهای خارج از ائتلاف اوپکپلاس در سال ۲۰۲۵ میلادی روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه افزایش مییابد که بهراحتی بالاتر از نرخ رشد تقاضاست و نشان از مازاد عرضه قابلتوجه دارد.
shana.ir/news/656989
@Shananewsroom
shana.ir/news/656989
@Shananewsroom
۱۴:۱۶
رایزنی نفتی ایران و عراق در بغداد
شانا- گروه فیلم: محسن پاکنژاد، وزیر نفت در سفر رسمی به عراق (۲۵ تا ۲۷ فروردین) با حیان عبدالغنی السواد، معاون نخستوزیر عراق در امور انرژی دیدار و با امضای چند تفاهمنامه بر گسترش همکاریهای دوجانبه تأکید کردند.
@Shananewsroom
@Shananewsroom
۱۸:۴۰
انتخاب نمایندگان ایران برای نایبرئیسی فرومهای کنگره جهانی نفت
نامزدهای معرفیشده از سوی ایران موفق به کسب عنوان نایبرئیسی فرومهای بیستوپنجمین کنگره جهانی نفت و انرژی در عربستان شدند، در این رویداد، رهبران صنعت انرژی حضور مییابند.
در این رویداد، رهبران صنعت انرژی از جمله سران کشورها، وزرا، مدیران عامل، رؤسای سازمانهای بینالمللی، همچنین مهندسان و دانشگاهیان حضور مییابند تا با آخرین تحولات در حوزه سیاستگذاری، فناوری، پژوهش و ایدهپردازیها در راستای بهبود هرچه بیشتر این صنعت آشنا شوند.
کمیته برنامهریزی بیستوپنجمین کنگره جهانی نفت انرژی از تمام فعالان و پژوهشگران این صنعت دعوت میکند چکیده مقالات پیشنهادی خود را ذیل سرفصلهای تعیینشده، برای بررسی و داوری حداکثر تا ۱۲ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ ارسال کنند.
shana.ir/news/657001
@Shananewsroom
shana.ir/news/657001
@Shananewsroom
۸:۲۱
نقش مهم روابط عمومیها در ارتقای صنعت نفت
مجید بوجارزاده، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت گفت:
خدمات عظیم این وزارتخانه در تأمین انرژی مانند تأمین پایدار گاز در روزهای سرد سال و بنزین در تعطیلات نوروزی باید به نحو احسن به اطلاع مردم برسد.
صنعت نفت ایران با حمایت از دانش بنیانها و شرکتهای توانمند ایرانی در بسیاری از حوزهها در تولید تجهیزات مورد نیاز خود به خودکفایی دست یافته است. روابط عمومیها باید با معرفی این دستاوردها، مردم را نسبت به توان فناورانه کشور آگاه کنند.
انسجام و همدلی روابط عمومیها نهتنها به ارتقای جایگاه صنعت نفت در افکار عمومی میانجامد، بلکه میتواند در حل مسائل سازمانی نیز نقشی مؤثر ایفا کند.
shana.ir/news/656998
@Shananewsroom
shana.ir/news/656998
@Shananewsroom
۹:۰۸
رشد ۳۳ درصدی انتقال سوخت در نوروز ۱۴۰۴
علی احمدیپور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از رشد چشمگیر انتقال سوخت در تعطیلات نوروزی امسال خبر داد و گفت:
در بازه زمانی ۲۲ روزه از ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۴، ۳ میلیارد و ۲۷۸ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی به انبارهای نفت تحویل داده شده است.
نیروی انسانی سرمایهای است که چرخ این صنعت را به حرکت در میآورد. در فرآیند انتقال مواد نفتی به مبادی مصرف، واحدهای عملیاتی نقش نخست را ایفا میکنند و همکارانی که از حوزه عملیات پشتیبانی را انجام میدهند نیز عملکردی شایسته تقدیر دارند.
در بازه زمانی ۲۲ روزه از ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۴، ۳ میلیارد و ۲۷۸ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی به انبارهای نفت تحویل داده شد که از این مقدار بیش از ۲ میلیارد لیتر مربوط به بنزین بود.
shana.ir/news/657003
@Shananewsroom
shana.ir/news/657003
@Shananewsroom
۹:۵۵
تولید نفت آمریکا تا سال ۲۰۲۷ به اوج میرسد
اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد که تولید نفت ایالات متحده تا سال ۲۰۲۷ میلادی با کمرنگ شدن رونق شیل به اوج خود میرسد.
بازوی آماری وزارت انرژی آمریکا در چشمانداز سالانه انرژی خود اعلام کرد که تولید نفت آمریکا، بزرگترین تولیدکننده نفت جهان، از رقم روزانه حدود ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۵ به حدود ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۵۰ میرسد.
کنی ژو، تحلیلگر تحقیقاتی گلوبال ایکس، در این باره گفت: حتی در حالی که صنعت نفت از اقدامهای اولیه ترامپ برای تسهیل الزامهای مجوز و گسترش فرصتهای حفاری استقبال کرد، افزایش نوسانهای قیمت ناشی از چشمانداز نامشخص بازار، تولیدکنندگان را مجبور به کاهش سرمایهگذاری کرده است.
دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد که کل محصول عرضه شده، معیار تقاضای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، از روزانه ۲۰ میلیون و ۵۱۰ هزار بشکه در سال جاری میلادی به روزانه ۲۰ میلیون و ۵۲۰ هزار بشکه در سال آینده میلادی خواهد رسید.
shana.ir/news/656997
@Shananewsroom
shana.ir/news/656997
@Shananewsroom
۱۲:۴۱
دور تازه تحریمهای ایران قیمت نفت را افزایش داد
قیمت نفت خام در پی دور تازه تحریمها علیه صادرات نفت ایران و بهدنبال آن نگرانیها درباره عرضه نزدیک به بالاترین حد در دو هفته گذشته داد و ستد شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۹ و ۲۴ دقیقه روز پنجشنبه به وقت گرینویچ با ۵۴ سنت یا ۰.۸۲ درصد افزایش به ۶۶ دلار و ۳۹ سنت برای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۶۴ سنت یا یک درصد افزایش، ۶۳ دلار و ۱۱ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
جیووانی استانوو، تحلیلگر مؤسسه یوبیاس (UBS)، در این باره گفت: دور تازه تحریمها از سوی آمریکا علیه صادرات نفت ایران و اظهارنظرهای تند خزانهداری ایالات متحده درباره این موضوع، نگرانیها درباره عرضه را افزایش داده و به حمایت از قیمت نفت خام کمک کرده است.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز چهارشنبه دور تازهای از تحریمها را علیه صادرات نفت ایران، از جمله علیه یک پالایشگاه نفت مستقل چینی، اعمال کرد و فشارها را بر تهران در بحبوحه گفتوگوها درباره برنامه هستهای این کشور تشدید کرد.
shana.ir/news/657004
@Shananewsroom
shana.ir/news/657004
@Shananewsroom
۱۵:۲۹
تنوعبخشی به تأمین مالی، کلید تحقق سرمایهگذاری در صنعت پالایش
محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، تنوعبخشی به روشهای تأمین مالی برای تحقق سرمایهگذاری در صنعت پالایش را ضروری دانست و گفت:
حکمرانی درست در بدنه صنعت پالایش، زمینهساز سود پایدار برای سهامداران است.
پروژههای جدید پالایشی، ارتقا کیفی فرآوردههای پالایشگاهها و توسعه زیرساختها از جمله گسترش خطوط لوله و ظرفیت ذخیرهسازی سوخت و توزیع فرآوردهها، حوزههایی هستند که ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه دارند.
shana.ir/news/657005
@Shananewsroom
shana.ir/news/657005
@Shananewsroom
۲۰:۰۴