«۵۰ درصد صرفهجویی با تهویه هوشمند»
حل مشکل ناترازی انرژی، اگرچه در نگاه اقتصاددانها ریشه در قیمت پایین یا توزیع نادرست یارانه یا... دارد اما تجربه ثابت کرده میتوان از فناوری هم کمک گرفت تا کمی از وضعیت بحرانی فعلی، فاصله بگیریم. با همین هدف، اخیراً تیمی در دانشکده مهندسی #برق بهسرپرستی دکتر #علیرضا_فرهادی سیستم هوشمند گرمایش-سرمایش بهینه را بر اساس اینترنت اشیاء صنعتی، طراحی، توسعه و پیادهسازی کردند و بهاختصار «سیستم هوشمند تهویهی مطبوع» نامیدند.
این سیستم بومی که حالا در مساحت ۶۷۰۰ متر مربع از فضاهای دانشکده برق در حال پیادهسازیست، چهار بخش اصلی یعنی ترموستاتهای هوشمند، گیت وی، محاسبات ابری و اپلیکیشن دارد؛ ترموستاتها در هر دفتر که سیستمهای گرمایشی-سرمایشی مثل فنکوئل، شوفاژ، کولر گازی و... است، نصب شده و پارامترهای محیطی مثل دما، رطوبت، نور، تردد و... را آنلاین بهصورت محلی یا از راه دور پایش میکنند.
از طرفی در هر طبقه ساختمان یک گیت وی، نصب میشود تا ترموستاتها به اپلیکیشن روی سرور وصل شوند. محاسبات ابری توزیع شده در ترموستاتها باعث مقیاسپذیری بالایش میشود و در نتیجه تعداد ترموستاتهای متصل به گیت وی محدود نیست و با ۶ هسته محاسباتی ICTC شریف، کل ساختمانهای دانشگاه با وسعت ۳۲۰ هزار مترمربع قابل سرویس است.
این ترموستاتها که بدون گیتویها هم فعال هستند، از طریق گوشی هوشمند، تبلت یا کامپیوتر از سراسر کشور در دسترس هستند و کاربر از طریق اپلیکیشن میتواند دما، رطوبت، نور، تردد، نحوه گرمایش-سرمایش، و... را آنلاین پایش و تنظیم کند؛ ضمناً با دسترسی به سایتهای هواشناسی، اطلاعات را برای ترموستاتها میفرستد تا با این اطلاعات، مصرف انرژی را بهینهتر کنند.
گزارش روابط عمومی دانشگاه از این سامانه
@sharifdaily
۹:۴۷