عکس پروفایل سرای ادبس

سرای ادب

۳۲۲عضو
thumnail
#نبض_قلم undefined

undefinedدهه فجر و عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی
undefined نهاد عمومی کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد به مناسبت فرارسیدن چهل و پنجمین دهه فجر انقلاب اسلامی ایران ، طرح عضویت رایگان و بخشودگی جرائم دیرکرد منابع در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور اجرا شده است.
(12بهمن تا 22بهمن)

_#اخبار_ادبیات_ایران_و_جهان undefined#سرای_ادب🌱undefined کانون شعر و ادب دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید صدوقی کرمانشاهhttps://ble.ir/sher_o_adab_sadooghi

۱۷:۳۵

thumnail
زمستان را به یاد شب‌های طولانیبه یاد قل قل سماور پای کرسی
زمستان را به یاد باهم بودتخمه خوردن شب نشینی
زمستان را به یاد برف هایشلیز خوردن برف بازی
زمستان را به یاد خاطراتشبرف سنگین تعطیلی
زمستان را به یاد انتظارشانتظار بهار زیبایی
زمستان را به یاد شب چلهمنتظر می مانیم تا نوروز باستانی
زمستان را تا هست دوست دارمبه یاد شب های سرد طولانی

undefinedشاعر و خطاط:نیکی آل آقا undefined
پیشاپیش عیدتون مبارکundefinedundefined



_undefinedکانون شعر و ادب دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید صدوقی کرمانشاه undefined
#سرای_ادب undefined

https://ble.ir/sher_o_adab_sadooghi

۹:۴۷

thumnail
دست از جهان نَشُسته مکُن آرزوی عشقکاین نیست دامنی که توان بی‌وضو گرفت!
#صائب_تبریزی۲۲ اسفند، روز بزرگداشت شهدا

_undefinedکانون شعر و ادب دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید صدوقی کرمانشاه undefined
#سرای_ادب undefined

https://ble.ir/sher_o_adab_sadooghi

۱۴:۵۳

ازخدامی خواهم: هفت سین؛ سلام، سرور، سادگی، سلامتی، سعادت، سرزندگی و سلوک با مردم را در سفره صداقتت بچیند.جانت رابه صفای قرآن چشم دلت رابه روشنی آب و آیینه بگرداند و ماهی خیالت را درکاسه‌های اندیشه بچرخاند. در آستانه فرا رسیدن “عید نوروز باستانی” و طمطراق پیک بهاران و آغاز سال نو تبریک و تهنیت صمیمانه را تقدیم شما و خانواده محترمتان داشته و در پرتو الطاف بیکران خداوندی، سلامتی و بهروزی طراوت و شادکامی، عزت و کامیابی را آرزومندیم…

نوروز بر شما مبارک undefinedundefined

_undefinedکانون شعر و ادب دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید صدوقی کرمانشاه undefined
#سرای_ادب undefined

https://ble.ir/sher_o_adab_sadooghi

۱۵:۱۵

thumnail
گویند مگو سعدی چندین سخن از عشقشمی‌گویم و بعد از من گویند به دوران‌ها  ۱ اردیبهشت، بزرگداشت #سعدی

۱۳:۳۵

thumnail
undefined️کانون شعر و ادب پردیس شهید صدوقی با همکاری امور فرهنگی برگزار می کندundefined
undefinedمسابقه مشاعره
همزمان با جشن مقام معلم
علاقمندان به شرکت در مسابقه برای ثبت نام به آیدی زیر در پیام رسان بله پیام بدید.
undefined@nikialagha
undefinedهمراه با اهدای جوایز نفیس


_undefinedکانون شعر و ادب دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید صدوقی کرمانشاه undefined
#سرای_ادب undefined

https://ble.ir/sher_o_adab_sadooghi

۱۶:۴۸

thumnail
دیدم این مشهد چرا هی بی قراری می‌کندجای باران؛ سیل در این شهر جاری می‌کنددیر فهمیدم که او اندر فراق خادمشعزم خود را جزم دارد گریه زاری می‌کند
#ایران_تسلیت🖤

_undefinedکانون شعر و ادب دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید صدوقی کرمانشاه undefined
#سرای_ادب undefined

https://ble.ir/sher_o_adab_sadooghi

۶:۳۴

thumnail
برگزاری مشاعره و حافظ خوانی به مناسبت شب یلدا undefined

۱۳:۱۶

thumnail
روز دانشجوundefinedundefinedundefinedبازم به اواسط آذر رسیدیم و تو گوشه کنار فضای مجازی با جمله هایی مثل ((درس که نمی خونید ولی روزتون مبارک)) مواجه میشیم اما سوای همه این صحبتا و شوخی ها میخوام براتون راجب فلسفه انتخاب این روز و اینکه چرا 16 اذر شده روز ما باهاتون صحبت کنم!!در دهه ۱۳۲۰ و ۱۳۳۰ پس از سقوط حکومت رضاشاه پهلوی فضای جامعه بازتر شده بود، فعالیتهای سیاسی در بین دانشجوهای دانشگاه تهران افزایش یافت. پس از وقوع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ،سازمان های سیاسی تشکیل دهنده جبهه ملی، تظاهرات پراکنده ای در پاییز همون سال در اعتراض به محاکمه( مصدق و سفر ریچارد نیکسون )معاون رئیس جمهور وقت آمریکا به ایران، در دانشگاه تهران و بازار انجام دادند.این موضوع بهانه الزم برای اعتراضات را فراهم کرد و در ۱۶ آذر به سفارش نهضت مقاومت ملی، دانشجوهای فعال به سخنرانی در کلاس ها پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فرا گرفت.سربازان و نیروهای ویژه ارتشی پس از هجوم به دانشگاه، به کلاس های درس حمله کردن و صدها دانشجو را بازداشت و زخمی نمودند. نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به شلیک تیر کردند که موجب مرگ سه دانشجوی این دانشکده به نام های:احمد قندچی ،مصطفی بزرگ نیا و مهدی شریعت رضوی به خاطر بزرگداشت این سه دانشجو تاریخ 16 آذر،روز دانشجو نام گرفت.

۶:۰۵

thumnail
الا ای چاه یارم را گرفتند
گلم، باغم، بهارم را گرفتند
میان کوچه ها با ضرب سیلی
همه دار و ندارم را گرفتند
شهادت حضرت فاطمه(س) تسلیت باد

۱۱:۱۴

thumnail
دانشجو یعنی
سرشار از شور و شادیundefinedundefined
شب نشینی با نقل و چاییundefinedundefined
دور از هیاهوی جنجالی
قلم و شب‌های جزوه نگاریundefined
دانشجو یعنی همیشه بی‌خوابیundefined
با کوک ساعت هم هی خواب بمانی
از سرویس سر ساعـت هم جا بمانی
دانشجو یعنی از ترس شب‌های امتحان
طول ترم درس بخوانی یا نخوانیundefined
باز هم هی بمانی هی بمانی
دانشجو یعنی پول تو جیبی‌های آخر ماهی
استقلال مالی یا جیـب‌های پر از خالی
دانشجو یعنی رویای شام‌های شاهانه
دورهمــی، خـوردن املت‌های شـبانهundefined
دانشجو یعنی شستن ظرف‌های سالانه
جویای علم و رهرو راه‌هـــــای جانانه
دانشجو یعنی کیف سنگین و چـمدان🧳
تعطیلی و بلیط شهرستان
به دور از شوخی‌های سرکاری
با دل‌های رنجور و ایـن همه بیکاری
دانشجو یعنی یک دنیا امید و جوانی
به دنبالش شاهد روزهای عالی
یک فکر تازه تا جا نمانـی و جا نمانیundefinedundefined

۶:۱۶

thumnail

۶:۱۶

thumnail

۱۰:۰۰

thumnail
مسابقه مشاعره به مناسبت شب یلدا

۱۱:۵۴

thumnail
فلسفه یلدا :
شب یلدا در گاهشماری ایرانیان باستان از سال ۵۰۲ پیش از میلاد در زمان داریوش یکم به تقویم رسمی ایرانیان باستان راه یافت. چله و جشن‌هایی که در این شب برگزار می‌شود، یک سنت باستانی است. مردم روزگاران دور و گذشته، که کشاورزی، بنیان زندگی آنان را تشکیل می‌داد و در طول سال با سپری شدن فصل‌ها و تضادهای طبیعی خوی داشتند، بر اثر تجربه و گذشت زمان توانستند کارها و فعالیت‌های خود را با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و جهت و حرکت و قرار ستارگان تنظیم کنند. مردم در جغرافیای ایران به‌ویژه در حوزه تمدن زاگرس رافدین بیش از سه هزار سال پیش با پدیده‌های خورشیدی مانند بزرگ‌ترین شب- بزرگ‌ترین روز - اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی آشنا بودند. و از یک دوره ای این ایام ویژه یا پدیده خورشیدی جنبه تقدس و دینی به خود گرفته است. مردم به‌ویژه در تمدن زاگرس رافدین در دوره یکجانشینی (شهرنشینی) متوجه شدندکه در بعضی ایام و فصول روزها بسیار بلند می‌شود و در نتیجه در آن روزها، از روشنی و نور خورشید بیشتر می‌توانستند استفاده کنند. این اعتقاد پدید آمد که نور و روشنایی و تابش خورشید نماد نیک و موافق بوده و با تاریکی و ظلمت شب در نبرد و کشمکشند. مردم دوران باستان و از جمله اقوام آریایی، از هند و ایرانی - هند و اروپایی، دریافتند که کوتاه‌ترین روزها، آخرین روز پاییز و شب اول زمستان است و بلافاصله پس از آن روزها به تدریج بلندتر و شب‌ها کوتاهتر می‌شوند، از همین رو آن را شب زایش خورشید (مهر) نامیده و آن را آغاز سال قرار دادند کریسمس مسیحیان نیز ریشه در همین اعتقاد دارد. در دوران کهن فرهنگ اوستایی، سال با فصل سرد شروع می‌شد و در اوستا، واژه «سَرِدَ» (Sareda) یا «سردَ» (Saredha) که مفهوم «سال» را افاده می‌کند، خود به معنای «سرد» است و این به معنی بشارت پیروزی اورمزد بر اهریمن و روشنی بر تاریکی است.
در برهان قاطع ذیل واژه «یلدا» چنین آمده است:
یلدا، شب اول زمستان و شب آخر پاییز است که اول جَدی و آخر قوس باشد و آن درازترین شب‌هاست در تمام سال و در آن شب یا نزدیک به آن شب، آفتاب به برج جدی تحویل می‌کند و گویند آن شب به‌غایت شوم و نامبارک می‌باشد و بعضی گفته‌اند شب یلدا یازدهم جدی است.
تاریکی نماینده اهریمن بود و چون در طولانی‌ترین شب سال، تاریکی اهریمنی بیشتر می‌پاید، این شب برای ایرانیان نحس بود و چون فرا می‌رسید، آتش می‌افروختند تا تاریکی و عاملان اهریمنی و شیطانی نابود شده و بگریزند، مردم گرد هم جمع شده و شب را با خوردن، نوشیدن، شادی و پایکوبی و گفتگو به سر می‌آوردند و خوانی ویژه می‌گستردند، هرآنچه میوه تازه فصل که نگاهداری شده بود و میوه‌های خشک در سفره می‌نهادند. سفره شب یلدا، «میَزد» Myazd نام داشت و شامل میوه‌های تر و خشک، نیز آجیل یا به اصطلاح زرتشتیان، «لُرک» Lork که از لوازم این جشن و ولیمه بود، به افتخار و ویژگی «اورمزد» و «مهر» یا خورشید برگزار می‌شد. در آیین‌های ایران باستان برای هر مراسم جشن و سرور آیینی، خوانی می‌گستردند که بر آن افزون بر آلات و ادوات نیایش، مانند آتشدان، عطردان، بخوردان، برسم و غیره، برآورده‌ها و فراورده‌های خوردنی فصل و خوراک‌های گوناگون، خوراک مقدس مانند «میَزد» نیز نهاده می‌شد.
شب یلدا را شب میلاد خدای خورشید، عدالت، پیمان و جنگ هم می‌دانند. دربارهٔ آن دو روایت عمده رایج است. اول آنکه در این شب مهر، میترا یا آن‌چنان‌که در اوستا و نوشته‌های پادشاهان هخامنشی آمده، میثرَه (Mithra) به جهان بازمی‌گردد. او که از ایزدان باستانی هند و ایرانی است ساعات روز را طولانی کرده و در نتیجه برتری خورشید پدیدار می‌شود.
آئین مهرپرستی یا آئین مهر برپایه پرستش میترا در دوران پیش از آئین زرتشت شکل گرفته است و در اروپا به آئین میتراییسم هم گفته می‌شود.
بعضی پژوهشگران هم بر این باورند که در شب یلدا، پیامبری زاده می‌شود: «در سال ۵۱ پادشاهی اشکانیان که مصادف است با سال ۱۹۶ میلادی، پیامبری در شب یلدا زاده می‌شود. او را دو دولفین از آب بیرون می‌آورند، چه آنکه براساس آئین مهر، آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.»
در هردو روایت، شب یلدا شب تولد مهر است و این بازمانده از آداب مهری است که در شرق مدیترانه به‌طور وسیعی رایج بوده و آثارش از جمله در معابد مهری باقی‌مانده در پالمیرا در اردن فعلی دیده می‌شود.

۱۷:۳۵

بازارسال شده از انجمن شعر و ادب فارسی
thumnail
undefinedدو قدم مانده که پاییز به یغما برود undefinedاین همه رنگ قشنگ از کف دنیا برود undefinedهر که معشوقه برانگیخت گوارایش بادundefinedدل تنها به چه شوقی پی یلدا برود؟!undefinedگله‌ها را بگذار ، ناله‌ها را بس کن undefined زندگی گوش ندارد که تو هی شکوه کنی undefined زندگی چشم ندارد‌ که‌ ببیند اخم دلتنگ تو را undefinedفرصتی نیست که صرف گله و ناله شود undefinedتا بجنبیم ، تمام است.. تمام



undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined ••°•۰•°•۰•• یلدا مبارک ••۰•°•۰•°••undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined__#سرای_ادب🍂undefinedکانون شعر و ادب دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید صدوقی کرمانشاه undefinedhttps://ble.ir/sher_o_adab_sadooghi

۱۵:۰۶

thumnail
زهرا اگر نبود جهان و جنان چه بود
عرض و سما و مهر و مه و اختری نداشت
امضا نداشت حکم رسالت بدون او
پیغمبری به دهر چنین دختری نداشت
میلاد حضرت فاطمه(س) مبارک باد

۱۲:۳۲