عکس پروفایل دانشنامه طبس گلشند

دانشنامه طبس گلشن

۱۷۱عضو
thumnail
آیین " قنبرخوانی"
#آداب_و_رسوم_طبس
undefinedمراسم قنبرخوانی ، یکی از آیین های نمایشی است که همه‌ساله در ظهر روز شهادت حضرت علی (ع) در ۲۱ ماه مبارک رمضان در مساجد جامع شهر و روستاهای طبس برگزار میشود .
undefinedدر واقع قنبرخوانی نوعی نمایش موسیقیایی_آئینی در اشکال آوازی به شمار می‌رود که معروف به «قنبر» غلام حضرت علی(ع) و به عبارتی شرح حال او و ارادتش به مولا امیرالمومنین(ع) است.
undefinedسابقه این تعزیه به دوران صفویه میرسد و یکی از وجوه تلفیق هنر موسیقی و نمایش در خدمت آیین‌های دینی است، هنوز قنبرخوانانی حضور دارند که نقل قنبرخوانی را سینه به سینه آموخته‌اند و حدیث عشق قنبر به مولا را هر رمضان برای عشاق و ارادتمندان به امام علی(ع) بازگو می‌کنند.
اطلاعات بیشتر: undefinedundefinedundefinedhttp://www.tabasenc.ir/قنبرخوانی/
undefinedTabas Encyclopediaبخش آداب و رسوم "دانشنامه طبس" undefined @tabasEnc

۲۰:۵۱

thumnail
چرا باید شهر طبس همچنان بصورت ویلایی و یک طبقه حفظ شود ؟#باغشهر_طبس#هویت_شهریآپارتمان ، مسکن نیست آیا موافق هستید با افزایش طبقات ، #حریم_خصوصی و کارآمدی #حیاط شما حذف شود ؟!
undefined " دانشنامه طبس" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس  undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۱۴:۴۲

thumnail
باغ نو ( باغ خان ) مجموعه ی بناها وخانه ها وباغهایی است که برای حاکم طبس وخانواده ویا خویشان او ساخته شده است.آنچه مسلم است این است که این بنا یکی ازبناهای مجموعه ی بزرگی ازساختمان هاست که به تدریج برای خان وخانواده ی او تا نیمه ی اول قرن سیزدهم ساخته شده بود که اغلب آنها تا قبل از زلزله ۵۷ ازبین رفته اند وارتباطهای کلی آنها معلوم نیست.
ازدیدگاه معماری بنای دیوانخانه یکی اززیبا ترین ساختمان های طبس است ودارای تناسبها وارتباطهای حجمی بسیارزیبایی است. حوضخانه ازداخل وخارج زیباست وحجم  آن با نورگیر سه طبقه اش وبادگیرهایش دررابطه با حجم بقیه ی قسمتها مثل آشپزخانه واتاق های اندرونی بسیارموزون ودل انگیز است وبا معماری بافت اطرافش درشهر هماهنگی کامل دارد.ممی گویند معمار ساختمان های محمد باقرخان ( عماد الملک بزرگ ) حاج حسین علی معمار یزدی بوده است واغلب ساختمان هایی که توسط عماد الملک ساخته شده به معماری او بوده است.
دانشنامه طبس" https://www.instagram.com/tabasenc_ir/
رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۱۱:۲۷

thumnail
undefinedوَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی سَبیلِ اللهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ
(اى پیامبر!) هرگز گمان مبر کسانى که در راه خدا کشته شدند، مرده اند! بلکه زنده اند، و نزد پروردگارشان روزى داده مى شوند.
undefinedتصاویر حضور آیت الله رئیسی در شهرستان طبس ۱۹ شهریور ۱۴۰۰

undefined " دانشنامه طبس" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۷:۱۸

thumnail
روستای ازمیغان
undefined "دانشنامه طبس" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۱۷:۴۵

thumnail
undefinedالغر و الغربندی Alghar bandi #معماری_طبسدر ساختمانهای قدیم طبس به دلیل گرمای و نور شدید خورشید و جلو گیری از نفوذ گرما به داخل ساختمان معماران قدیم طرحی را در ساختما نها به اجرا میگذاشتند به نام محلی(الغر)این طرح به این شکل بوده که اولا" سقف همه اطاقها مدور (دور دار) (گنبدی) بود به قسمی که باعث می گردیده ارتفاع اطاقها از کف بیشتر می شد ، ودر ضمن بین دو سقف اطاقهای کنار همدیگراز پشت فاصله ای ایجاد می شده، معماران برای جلو گیری از تابش آفتاب زیاد به کل سقف اطاقها،فاصله ایجاد شده بین سقف اطاقها یک پوشش اجرا می کردند به شکل یک تونل که به نام الغربندی معروف بود.
این باعث می شد که نور شدید آفتاب فقط به 20 الی 30 در صد پشت بام ساختمان بتابد، و در نتیجه گرمای کمتری جذب شود و در ضمن فضایی خالی بین سقف اول و پشت بام ایجاد می شد، که بعضی از همشهریان با ایجاد یک پنچره از داخل حیاط به ابعاد 20 در20 سانتیمتر ایجاد و از آن به عنوان لانه کبو تر استفاده می کردند.از طرفی با انجام الغربندی باعث می شد که شیب دو طرف پشت اطاقها کم شده و فضای صاف و مسطحی چهت خوابیدن پشت بام ایجاد گردد . توضیح اینکه سقف ساختمانهای قدیم طبس (قبل از زلزله) یا دوار بود یا چهار ترک ، البته سقفهایی که چها ر ترک بود در زلزله آسیب ندید و یا کمتر اسیب دید.
مانند چند حوض آب که هنوز هم قابل استفاده می باشد (حوض سفید واقع در منطقه کشاورزی پایین محله).
undefined محمد جعفریان مقدم
undefinedدانشنامه طبس گلشنمرجع تخصصی فرهنگ و تاریخ طبسundefined www.tabasenc.ir
undefined @tabasENC

۶:۰۴

thumnail
undefinedطبس گرمترین شهر دنیا در ۶ مرداد ۱۴۰۳ منبع: eldoradoweather
undefined "دانشنامه طبس گلشن" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۹:۱۱

thumnail
undefinedکارگاه سنتی آهنگری آقای سمندریانعکس: آقای سید حمید حقی
undefined "دانشنامه طبس گلشن" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۹:۱۲

thumnail
undefinedتابستان داغ عکس: آقای سید حمید حقی
undefined "دانشنامه طبس گلشن" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۹:۱۳

thumnail
undefined نفر دوم از سمت راست آیت الله محمد حسن رمزی طبسی(ره) در پیاده روی اربعین از مسیر طریق العلماء سال ۱۳۴۰ شمسی#مشاهیرطبس
#دانشنامه_طبس@tabasEncundefinedundefinedundefinedundefined زندگینامه و آثار آیت الله محمد حسن رمزی : undefinedundefinedundefinedhttp://www.tabasenc.ir/حاج-شیخ-محمد-حسن-رمزی-طبسی/

۳:۵۳

thumnail
undefinedصبح یک زندگی آرام روستاییفیلم : کویر حلوان
undefined "دانشنامه طبس گلشن" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۴:۱۹

thumnail
خاطره دکتر سید ضیاء الله حقی از یک عمل منحصر به فرد در دوران جنگ تحمیلی
۴۲۰۰ مجروح جنگی در دوران دفاع مقدس از ناحیه قفسه سینه در بیمارستان قائم مشهد جراحی و تحت درمان قرار دادم و در یک روز شلوغ عکس رادیوگرافی یک مجروح جنگی را بررسی کردم که قفسه سینه پشت قلب شیئی بود که شبیه ترکش توپ یا خمپاره نبود و این را به دوستان سپاه نشان دادم گفتند که این ماسوره خمپاره عمل نشده است و قرار شد من او را عمل کنم و برای من و دو نفر همکارانم جلیقه ضد گلوله آوردند و تاکید کردند احتمال ترکیدن ماسوره خمپاره زیاد است و خیلی سریع باید در آورده شود و ما نیز وصیت خود را بیان داشتیم .بیشتر مجروحین از بسیجیان و نیروهای سپاه بودند، دریافتم که این ها به معنی واقعی کلمه جان برکف بودند، اگر آن‌ها از جانشان مایه نمی‌گذاشتند و از شرف و ناموس وطنمان دفاع نمی‌کردند، خدا می‌داند، چه بر سرمان می‌آمد، ما همیشه باید همه‌ی آنچه را که داریم مدیون خون شهدای گرانقدر، ایثارگران، جانبازان، اسرا و مفقودین بدانیم.
#دفاع_مقدس #جنگ
undefined "دانشنامه طبس گلشن" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۲۰:۱۷

thumnail
undefinedتصاویر خاطره انگیز از اعزام نیرو و حضور رزمنده های طبسی در جبهه های هشت سال دفاع مقدس
undefinedتعداد شهدای شهرستان طبس در جنگ تحمیلی :208 نفر و 11 نفر شهید گمنام
undefinedشهر طبس : 66 نفرundefinedشهر دیهوک :2 نفرundefinedشهر عشق آباد :22 نفرundefinedبخش مرکزی ( طبس و روستا ها ):133 نفرundefinedبخش دیهوک( دیهوک و روستا ها ): 18 نفرundefinedبخش دستگردان (عشق آباد و روستا ها) :57 نفرundefinedشهدای سادات :8 نفرundefinedشهدای ورزشکار:5 نفرundefinedشهدای ارتش :28 نفرundefinedشهدای جهاد سازندگی :3 نفرundefinedشهدای فرهنگی: 7نفرundefinedشهدای دانش آموز : 32 نفرundefinedشهدای روحانی :7 نفرundefinedشهدای مفقود الاثر :9 نفرundefinedتعداد خانواده های 2 شهیدی : 2 خانواده
منبع : بنیاد شهید شهرستان طبس ۱۳۹۵
#دفاع_مقدس #جنگ
undefined "دانشنامه طبس گلشن" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۲۰:۱۸

thumnail
زوج هنرمند طبسیقلم زنی روی مس ، محبوب‌ترین صنایع دستی حال حاضر طبس محسوب می‌شود فیلم : وحید الاهی
undefined "دانشنامه طبس گلشن" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبسundefined Tabas ENCyclopediaundefined @TabasENC

۲۱:۵۹

thumnail
تصویری دیده نشده از تظاهرات عظیم مردم طبس در روز تاسوعا ۱۹ آذر ۱۳۵۷و ۸۵ روز بعد از زلزله منبع : آرشیو دانشنامه طبسرسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۱۳:۵۶

thumnail
undefinedعکس دیده نشده از چادر تکیه عزاداری محرم در طبس undefined1284 هجری شمسیundefined سون هدین جهانگرد سوئدی

undefined "موزه مجازی دانشنامه طبس" http://anthropology.tabasenc.ir/
undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۴:۰۴

thumnail
undefined کرسی و فواید آن با لهجه طبسیشاعر و گوینده : عباسعلی قادری ( پریزاد طبسی ) تصاویر : جشنواره کرسی در طبس _۱۳۹۷
undefined تدوین و مونتاژ: #دانشنامه_طبس رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس
  undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۱۹:۱۵

thumnail
دولچه حمام - طبسقدمت: قاجاریه (بیش از ۱۵۰ سال)جنس مسی جهت غسل و آبکشی در حمام
منبع: موزه مجازی تاریخ و مردمشناسی طبس : http://anthropology.tabasenc.ir/
undefined " دانشنامه طبس" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس  undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۲۰:۴۴

دانشنامه طبس گلشن
undefined دولچه حمام - طبس قدمت: قاجاریه (بیش از ۱۵۰ سال) جنس مسی جهت غسل و آبکشی در حمام منبع: موزه مجازی تاریخ و مردمشناسی طبس : http://anthropology.tabasenc.ir/ undefined " دانشنامه طبس" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس   undefined Tabas ENCyclopedia undefined@TabasENC
undefinedوقتی که شامپو تازه رایج شده و بلکه " تازه بِه دَو آمده بود " ، ما یک بطری پلاستیکی " شامپویِ تخم مرغیِ خُمره ای داروگر " خریده بودیم . روزی هم که قرار بود بروم حمام ( حمامِ عمومیِ کوچه یِ حمام متعلق به استاد غلامرضا حسن زاده ، که الآن به کوچه آموزش و پرورش داده شده و کمی از آن هم که کنار منزل آقای بهرامی که حالا مطب آقای دکتر زمانی است ، باقی مانده است ) . undefinedبله روزی که قرار بود بروم حمام ، شامپو را با خودم بردم و میدانستم که باید خیلی کم مصرف کنم ! undefinedرویِ سکّویِ پشت به خزینه نشسته بودم ، خودم را می شستم و در مواقع لازم ، با " دَلو چه که ما به آن دولچه " می گوییم ، از خزینه آب برمی داشتم و روی خودم می ریختم .من هم علی رغم اینکه فقط اِجازه یِ مصرفِ مقدارِ خیلی کمی از آن بطریِ شامپو را داشتم ، برای اینکه مردم ببینند که چقدر مُهم ام ! و چشمانشان باز بماند از تعجّبِ این فراورده یِ نوظهور ، به چند نفر تعارف کردم که ؛ شامپو بفرمایید ! و بعد هم چند قطره ای از آن چیزِ عجیب در کفِ دستشان می چِکاندم که به سرِشان بِمالند و " کَف " کنند !روی سکو ، کنارِ من آقایِ قطب نشسته بودند و سر و رویِشان را با صابون می شستند و طبعاً چشمانِشان بسته بود . من هم به ایشان ، عرض کردم که ؛ شامپو لازم دارید ؟ آقای قطب گفتند : چیست ؟ گفتم : عرض می کنم ؛ شامپو . ایشان که مانند بسیاری ، هنوز با این شوینده یِ فرنگی آشنا نبوده و اِسمش را نشنیده بودند ، هوا را که آغشته از عطرِ مطبوعِ شامپو شده بود ، با نفسی عمیق به درونِ ریه هایشان فرستادند و چون نسبت به صابونِ وثوق و پیه و روشِیَه ( که از سنگِ پُکّوُ و حرام مغز گوسفند درست می کردند و بویِ خوبی نداشت ) عطرِ بسیار دلپذیری را اِستِشمام کردند با حالتی از اِستفهام پرسیدند: عطرِ کاشانه ؟ گفتم : نه ، شامپویه !و ایشان همانطور که سرشان پر صابون و چشمهایشان بسته بود ، " دَست پَلَیسا " #دولچه شان را پیدا کردند و به سمتِ من آوردند و گفتند ؛ من که شامپو نمیدانم چیست . ولی هرچه هست حالا بریزید این تو . و تویِ آن دولچه یِ خیلی بزرگ که نمیشد فقط چند قطره ریخت .... و این شد که مجبور شدم نصفِ بیشتر محتویات بطری شامپو را آن توُ بریزم ! و چقدر دِلم سوخت و چگونه جوابِ مادر و پدرم را دادم ! undefinedآخر بچه را چه به این ژست ها !

undefinedمطلب : مرحوم محمد مهدی امینیان مدرس

undefined " دانشنامه طبس" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس  undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۲۰:۴۴

thumnail
undefined ۴۴ قلم از تجهیزات مطبخ های قدیمی طبس۱- درب یک یا دولنگه۲- یک یا چند دکدو ( اجاق )۳- تنور گلی نانوایی۴- انبربلند و رفده۵- یک یا چند پرخو ۶- توه ( جهت سرخ کردن بلغور یا خوشتلی )۷- دود کش یک تا چند دهانه۸- تعداد زیادی جل سرخمیر ۹- یک تا چند طغارو لگن۱۰- یک تا چند غرفه ۱۱- چند عدد سوچ۱۲- یک عدد چهک۱۳- تعداد ی میخ فولادی روی دیوارها۱۴- چند عدد دیک و دیکچه مسی ۱۵- چند عدد سینی وچلو  صافی مسی ۱۶- لاغو۱۷- فر گلی یا اجوری۱۸- اوگردو۱۹- کفچیزو کفگیر۲۰- منغل۲۱- چوه۲۲- سه پیه۲۳- چند عد د غلیف۲۴- کینو، ۲۵- کپو، ۲۶- سنگ آش، ۲۷- کندَه۲۸- گربه تاز۲۹-نمکدون گلی۳۰-دستاس۳۱_دَسگیرَه۳۲_قَشُق۳۳_عَلَوگِرَه۳۴_اَنواعِ اَدِیَه جات۳۵_ذُغال۳۶_خَکِنداز (بِرا جَم کِردَنِ خَکِستَر) ۳۷_دوشَخلی۳۸_اِسکِل (برا شور دادن ِاَتِشِ تِنور)۳۹_دَبَّه مِسی یا نِکِلی (بِرا روغن)۴۰_تُربَنجی۴۱ـ دَگدو۴۲ـ دیک برگ۴۳ـ چلو صافی۴۴ـ چِلِک

undefined " دانشنامه طبس" رسانه تخصصی هویت و فرهنگ طبس  undefined Tabas ENCyclopediaundefined@TabasENC

۲۰:۱۴