عکس پروفایل تفکر تفریحی ت

تفکر تفریحی

۳۱۳عضو
thumbnail

۱۹:۳۳

thumbnail

۱۹:۳۳

thumbnail
وقتی این پیام‌ها رو میگیرم و میبینم خیلی‌هامون بلند شدیم، رفتیم بین مردم، توی مسجد، بین نوجوان‌ها توی مدرسه و.... فقط میگم «خدایا به تک تک این کارها برکت بده» 🤲😍#بازخورد

📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۶:۳۳

thumbnail
🎥 بررسی فیلم سینمایی «صیاد»، برشی از زندگی «شهید علی صیاد شیرازی»
📝در پست بعد بخوانید 👇
📍 مناسب برای نوجوانان و جوانان
#چهل_و_سومین_فیلم_فجر

🖋مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۴:۰۷

🎥 بررسی فیلم سینمایی«صیاد» #جشنواره_فیلم_فجر
توی این چند سالی که توفیق داشتم از نزدیک با مجموعه‌های انقلابی آشنا بشم و از نزدیک شیوه‌ی کاری‌شون رو ببینم، یک چیز خیلی آزارم میده!اینکه بعضی از جوانان و نوجوانان بسیار توانمند، وقتی وارد این مجموعه‌ها میشن فکر میکنن به محض استارت یک حرکت موثر و انقلابی، براشون فرش قرمز پهن کردن!؛ فکر میکنن یک عدد کارت عابر بانک با چند صد میلیون بودجه، مهیا و حاضر آماده باید درخدمتشون باشه؛ فکر میکنن همه باید باهاشون هماهنگ باشن و چون افتخار دادن بیان در این مسیر، دیگه از صدر تا ذیل نظام براشون دست به سینه ایستادن؛ راستش الان که دارم می‌نویسم خندم گرفته، انتظارات این عزیزان چیزی شبیه به یک جوک خنده داره😂ببخشید اگر کمی تلخم!خیلی‌ها رو دیدم که بابت مهیا نبودن شرایط مطلوب، خداحافظی کردن و مسیرشونو جدا کردن؛ در صورتی که نمیدونستن «شرایط مطلوب» هیچ وقت آماده نیست!تلخم چون ناراحت میشم از اینکه چرا قبل از هر چیزی این رو به بچه هامون نگفتیم؟ چرا بهشون خروار خروار «علم» دادیم اما ذره‌ای «حلم» ندادیم؛ چرا بهشون گفتیم «هدف اونه»، اما مسیر سنگلاخ رو از چشمانشون پنهان کردیم؟اگر بهشون گفتیم، چرا یادشون رفته که کار انقلابی مثل راگبی‌بازیه که توپ افتاده دستش؛ یهو به خودش میاد و میبینه «خودی» و «بی‌خودی» و «نخودی» دارن میزننش؟!!🏈 دیشب فیلم سینمایی «صیاد» رو دیدم؛ فیلم سینمایی که نه؛ انگار داشتم راگبی تماشا می‌کردم! صیادی که توپ مسئولیت رو گرفته بود دستش و حالا از بالا تا پایین داشتن میزدنش! صیادی که توی خاطراتش می‌گفت:«حس تنهایی میکردم؛ من خیلی تنها بودم!»صیادی که به خاطر نجات و پاکسازی جبهه‌ی غرب و به خاطر طرح عملیات مشترک بین ارتش و سپاه حتی از صمیمی‌ترین دوستش تیکه می‌شنید؛ صیاد، همونی که بنی‌صدر خودش فرماندش کرد و خودش براش حکم تمرد صادر کرد (آخ چقدر اونجاش تکراری بود که انقلابی‌های واقعی به دستور رئیس‌جمهورهای خائن دادگاهی میشن🤦)صیاد نه امکانات داشت، نه بودجه و نه حتی اختیار! بذارید اینجا رو از شهید تهرانی مقدم بگم:«فقط انسان‌های ضعیف اندازه‌ی امکاناتشان کار می‌کنند»!اگر صیاد مثل خیلی‌های دیگه با اخم و طرد و تشر میخواست بهش بربخوره که «اولین عملیات مشترک ارتش و سپاه» شکل نمیگرفت؛ اگر اون دنبال بودجه و مشغول شمردن ستاره‌های روی دوشش بود که هیچ وقت عملیات «طریق القدس» پیروز نمی‌شد؛ یه جایی توی فیلم خیلی برام عجیب بود!‌ در مقطعی، امام به جهت حفظ وحدت تصمیمی گرفتند که ظاهراً همسو با نظر بنی‌صدر و خلاف دیدگاه صیاد بود! (درواقع امام مصلحت بزرگتری رو درنظر داشتن که تصمیم درست و به جایی بوده)شاید توی چنین شرایطی اگه کس دیگه‌ای بود برمیگشت خونش! اما فرق صیاد و بقیه همینجاست! او می‌مونه؛ حتی اگه باهاش مخالفت بشه، اون می‌مونه حتی اگر تک تک ستاره‌های روی دوشش خاموش بشن، اون می‌مونه حتی اگر از بعضی فرماندهان سپاه و ارتش به تعداد موهای سرش حرف و کنایه بشنوه؛ اون می‌مونه حتی اگه همه بهش بگن «نمیشه؛ بیخیال»؛ اون می‌مونه و میشه «شهید علی صیاد شیرازی»
اگر رفتید به تماشای این فیلم هی به نوجوان بغل‌دستی‌تون بگید:«ببین! خوب نگاه کن، مسیرش این شکلیه؛ اما آخرش خیلی می‌ارزه!🌟»
پ.ن: برای هم‌نسل‌های من و بعد از من که اون هشت سال رو ندیدیم و نمیدونستیم اختلافات بین سپاه و ارتش تا چه حدی بوده (باعث و بانی اصلیش هم بنی‌صدر بوده) و با چه هنرمندی شهید صیاد یکپارچش کرده، خیلی نکات خوبی داشت👌
🌸 روز پاسدار بر همه‌ی پاسداران انقلاب مبارک😍🎊
🖋مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۴:۰۷

thumbnail
📍 سومین جلسه از دوره «تربیت مدرس استراتژی برای کودکان و نوجوانان»محل برگزاری: امام‌زاده قاضی‌الصابر
📝 موضوع درس: بررسی آیت «آفتاب‌پرست»
✨ محورهای درس:
🔹 ضرورت پرورش نسلی با ثبات شخصیت، به‌عنوان پیش‌نیازی برای تصمیم‌سازی‌های پایدار، مصمم و اثرگذار.
🔹 بررسی حکمت خلقت آفتاب‌پرست؛ موجودی که برای کسب منفعت، پیوسته خود را با محیط تطبیق می‌دهد و در تغییر مداوم رنگ است.
🔹 چگونه انسان می‌تواند به رنگ الهی دربیاید و جامعه را نیز از این رنگ متاثر کند؟ تأملی بر این حقیقت که انسانِ ثابت‌قدم، با جوهره‌ی نگاه توحیدی، همچون قطره‌ی جوهری در آب، می‌تواند محیط پیرامون را به رنگ حق دربیاورد.
🔹 عاقبت انسانِ «ملون» و بی‌ثبات چیست؟ بررسی پیامدهای تصمیم گیری انسان بی‌ثباتی که دائما خود را با محیط پیرامون تطبیق می‌دهد.
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۱:۲۳

thumbnail
⚠️ شما در حال گوش دادن به یک «قصه» هستید...
📸 کاملاً تصویری
#شنگول_و_منگول#گرگ_و_میش#روباه_و_لک_لک#مذاکره#شرافتمندانه#عاقلانه#برجام#تفکرتفریحی
📌 برای مطالعه‌ی بیشتر به جلسه ۹۸ اتاق کودک مراجعه کنید👇https://www.aparat.com/v/f3x1S

📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۹:۵۳

thumbnail
📍 برگزاری چهارمین جلسه از دوره‌ی «تربیت مدرس استراتژی برای کودکان و نوجوانان» در محل امام‌زاده قاضی‌الصابر
📌عنوان جلسه: من هم غیرقابل پیش بینی می‌شوم!
بررسی آیت خرچنگ
💠 آسیب‌شناسی «تصمیم سازی و تصمیم گیری خطی» تصمیم گیری از روی عادت چه مشکلاتی را ایجاد می‌کند؟
💠 اهمیت تربیت نسل با قابلیت تصمیم سازی و تصمیم گیری «غیر قابل پیش‌بینی»
💠 چگونه تصمیم گیری غیر قابل پیش‌بینی بقای جامعه را تضمین می‌کند؟
💠 تصمیم‌گیری در حیطه‌ی «جبر» و «اختیار» چه سازوکاری دارد؟
💠 عاقبت انسان و جامعه‌ای که صرفاً تصمیم گیری خطی دارد چیست؟

✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۵:۲۰

thumbnail
⚠️ کانون پرورش فکری! ⚠️

✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۲:۳۶

thumbnail

۱۲:۳۶

thumbnail

۱۲:۳۶

⚠️ کانون پرورش فکری! ⚠️
یک انیمیشن کوتاه ایرانی به نام «در سایه‌ی سرو» اسکار گرفت...بگذریم از اینکه جایزه‌ی اسکار آش دهان‌سوزی نیست!اما ای کاش قبل از اینکه یاد بگیرید «چطور انیمیشن‌ بسازید»، یاد بگیرید «چه بگویید، چطور صحبت کنید و هر نکته را کجا فریاد بزنید»!یادتان باشد این انیمیشنی که درباره‌ی تبعات جنگ ساختید، آن بمب‌هایی که در انیمیشن نشان دادید بر سر زن و بچه‌های بی‌گناه می‌افتد، این «تحریم تحریمی» که در کلامتان از آن سخن می‌گویید و این اسکاری که سرمست در دستش گرفتید و عامل بسیاری از این بدبختی و سختی‌هایی که از آن می‌گویید، همین آمریکایی است که تحقیر آمیز یک ویزا به شما داد تا پروازتان با کلی «آیا می‌شود؛ آیا نمی‌شود‌»، همین سه ساعت پیش در «LA» بنشینید!مشکلات هست، اما این چه راه حلی است که در همین مملکت موفقیت کسب می‌کنید اما تا پایتان به غرب باز می‌شود فقط سیاه‌نمایی می‌‌کنید؟؟
در عرصه‌ی رسانه، سینما، پلتفرم‌ها و ...سازو کار نظارتی که نداریم! اما شمای مخاطب حواستان به بعضی تولیدات و حرکات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باشد؛ این انیمیشن کوتاه که شیرین سوهانی (از سازندگان اثر) بدون حجاب اسکارش را روی صحنه گرفت، محصول کانون پرورش فکری بود!امسال هم فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» که بنظر من پر بود از سیاه‌نمایی و بدبختی یک نوجوان و اصلا مناسب مخاطب نوجوان ما نبود، یک سکانس بی‌ربط داشت که در آن نشان می‌داد چطور پلیس، دختران بی‌حجاب (صراحتا بی‌حجاب) را به وحشتناک‌ترین شکل ممکن در ون‌ها می‌برد!؛ آنجا بود که پدر قهرمان این دختر نوجوان، ون پلیس را دزدید و همه‌ی دختران را در خیابان بالاتر پیاده کرد!!! (صوت و کف بعضی از مخاطبان)نمیدانم چه کسی بر تولیدات کانون نظارت می‌کند!! اما واقعا اگر چنین بود، شیرین سوهانی هیچ وقت جرئت می‌کرد بی‌حجاب روی صحنه برود و نطق کند؟؟؟
آیا کانون پرورش فکری در حال نرمالایز کردن بعضی از مسائل برای کودکان و نوجوانان است؟🤔

✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۲:۳۶

thumbnail
📍برگزاری پنجمین جلسه‌ی دوره «تربیت مدرس استراتژی برای کودکان و نوجوانان» در محل امام‌زاده قاضی‌الصابر
🪰🐬آیت‌شناسی مگس، ماهی و دلفین🐬🪰
💠 تاکید بر ضرورت افق‌گذاری و سند چشم‌انداز به همراه انتخاب مسیر‌های صحیح رسیدن به آن اهداف
💠 آیت‌شناسی «مگس» که با وجود داشتن چشمان فراوان، با تصمیم‌گیری خطی، جهت رسیدن به مقصد، با اصرار، خود را آنقدر به شیشه می‌کوبد تا هلاک می‌شود. (اصرار بر مسیر استباه موجب هلاکت است.)
💠 آیت‌شناسی «دلفین» که برخلاف مگس، با تصمیم‌سازی‌های متنوع و با انتخاب بهترین مسیر به هدف خود دست می‌یابد.
💠 آشنایی با مفهوم «توبه» به معنای «بازگشت از مسیر اشتباه» و تاکید بر اصلاح تصمیمات غلط

مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۸:۳۴

thumbnail

۸:۳۴

thumbnail

۸:۳۴

thumbnail
📍برگزاری ششمین جلسه‌ی دوره «تربیت مدرس استراتژی برای کودکان و نوجوانان» در محل امام‌زاده قاضی‌الصابر

🕸 مثال شناسی بیت عنکبوت 🕸
💠 بررسی آیه ۴۱ سوره‌ی عنکبوت جهت مثال شناسی خانه و خانواده‌ی عنکبوت
💠 هر چند تارهای عنکبوت جنس بسیار محکمی دارد اما به دلیل خانه سازی در مکان نامناسب و معماری بی‌کیفیت، بسیار سست است.
💠 بیت به «خانواده» نیز اتلاق می‌شود؛ عنکبوت به دلیل خودمحور بودن و تنیدن ملات خانه از سر خود، هم خانه‌سازی و هم روابط خانوادگی سستی دارد. (عنکبوت‌ها، پس از تولدِ بچه عنکبوت‌ها، همدیگر را خورده و عملا خانواده را نابود می‌کنند!)
💠 مثال افرادی که ملات فکری، روابط خانوادگی و... را بدون درنظر گرفتن ولایت الله اتخاذ می‌کنند، مانند بیت عنکبوت،‌ در عمل سستی و ناپایداری را رقم می‌زنند.
💠 مبتنی بر آیه‌ی «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا...» ریسمان الهی، بعنوان محکم‌ترین طنابی است که در نگاه توحیدی مانع پراکندگی و سستی می‌شود.

✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۹:۵۹

بعضی وقت‌ها از سوالاتی که بچه‌های کوچک می‌پرسن حیرت میکنم!مثلا در همین یکی دو روز اخیر...؛ صبر کنید! خودتون ببینید👇موقعیت: زمانی که حیدر غرق در ماشین بازی بود 🏎...-مامان! اسرائیل میخواد خدا رو بُکشه؟!!_من (ضمن اینکه داشتم با خودم کلنجار میرفتم که این سوال از کجا اومده): نه مامان جان خدا هیچ وقت نمی‌می‌ره و... (ایمان به خدا)چند وقت بعد؛ موقعیت: وسط اتوبان و درگیر کارهای آخر سال...-مامان! فرشته‌ها بال دارن؟-من (که دقیقا میخواستم بدونم چی میشه که این سوالا یک‌دفعه در کله‌ی بچه‌ای چهار ساله سبز میشه): آره مامان جان، فکر میکنم بعضی‌هاشون بال داشته باشن؛ راستی یه چیزی میدونستی؟-حیدر خیره به بیرون، در حالیکه انگار اصلا حواسش به من نیست: نه! چی؟-من: میدونستی فرشته‌ها که خیلی مهربون هم هستن و دیده هم نمیشن کارهایی که خدا بهشون میگه رو انجام میدن؟؛ حالا یه چیز باحال تر اینکه میدونستی همه‌ی آدما دو تا فرشته روی شونه‌هاشون دارن؟ یکی روی این شونه (درحالیکه دستم روی شونه‌ی دست راستشه) و یکی روی این یکی شونه (سمت چپ...) -حیدر: خب چرا؟!-من: چون قراره کارهای خوب و بد ما رو بنویسن و به خدا بگن که مثلا حیدر امروز خیلی کارهای خوبی انجام داده ...؛ تازه غیر از این ها کلیییی فرشته‌های دیگه هم هستن که هر کدوم یه کاری انجام میدن؛ مثلا بعضی‌هاشون هر روز مراقب حیدر هستن، مثلا یادته دیشب بدجوری زمین خوردی اما هیچی‌ات نشد؟؛ من فکر میکنم فرشته‌ها مراقبت بودن که طوری‌ات نشد... جالب بود؟ دوست داشتی؟ (ایمان به ملائکه)-حیدر در حالیکه یک لبخند ملیح همراه با رضایت، کُنج لبش نشسته: آره مامان؛ بیا بیشتر با هم حرف بزنیم!...
موقعیت: پارک در حال تاب سواری-من: حیدر! برگ‌های این درخته رو ببین، چطوری جوانه زده! وایی مگه میشه روی این شاخه‌ی خشکی که انگار دیگه مُرده یه برگ سبز جوان، جوانه بزنه؟!😌 (ایمان به معاد و آخرت، فعلا در حد همین سوال!)
حالا چرا اینا رو براتون گفتم؟ یکی اینکه بگم خیلی وقت‌ها ما مامان باباها میتونیم از روی سوالات بچه‌ها متوجه بشیم که «کی» وقت صحبت کردن در باره‌ی «چیه» (مخاطب‌سنجی)؛ مثلا من قصد نداشتم الان درباره‌ی مبحث خیلی مهم «هفت متعلق ایمان» با پسرم صحبت کنم و فکر میکردم که خیلی زود باشه! اما این هفته، این سوالا برام نشونه بود که باید کم کم، خیلی آروم آروم،‌ حتی توی موقعیت‌هایی که پیش میاد بهش از این هفت ایمان بگم؛ حالا چرا؟ چون هم دلایل فردی داره و هم دلایل کلان و اجتماعی! درباره‌ی دلیل فردی که حرف بسیاره اما همیشه برای من، ایجاد این ایمان‌ها در قلب، به منزله‌ی حفظ شدن اون آدم از خطرات و آسیب‌های معرفتی و روحیه، چرا؟ چون تحلیلم اینه که اساس ایمان (که از کلمه‌ی «امن» میاد) بر امنیت استواره و خب خیلی وقت‌ها با خودم میگم «من که نمیتونم در هر شرایطی مراقب بچم باشم و اونو بِپام! اما میشه چیزی رو در قلبش ایجاد کرد که در برابر خطرات و تهدیدات واکسینه‌اش کنه»...درمورد ضرورت اجتماعی‌ و کلانش هم، مثلا میدونستید طبق صبحت‌های حضرت آقا و امام خمینی، حفظ ایمان مردم به دلیل اینکه قوام و اساس نظام هست «واجبه»؟ و از طرفی حفظ نظام جمهوری اسلامی از «اوجب واجباته»؟ خب نتیجه اینکه «حفظ ایمان مردم میشه از اوجب واجبات!»واقعا چند درصدِ ما میدونیم که اوجب واجبات، حفظ ایمان مردمه!😯 یا اصلا یه سوال دیگه که شما بگید! اینکه میدونید توی قرآن چنننند بار کلمه‌ی «ایمان» (و مشتقاتش) اومده؟🧐ایام عید و ماه مبارک رمضان فرصت خوبیه که درمورد این هفت ایمان (ایمان به غیب، خدا، ملائکه، کتاب‌های آسمانی، انبیا، آخرت و آیت‌های الهی) با بچه‌ها صحبت کنیم؛ حالا چجوری؟می‌خوام فیلم یکی از جلسات «بازخوانی مباحث اتاق کودک و نوجوان» رو که در جمع مدرسین استراتژی برای کودکان داریم تقدیم‌تون کنم👇؛ خیلی التماس دعا 🙏🌸
نکات تکمیلی در کانال کودکان استراتژیست👇https://eitaa.com/strategistkids


✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۰:۴۲

thumbnail
📍بازخوانی جلسه ۳۲ «اتاق کودک»

🔆ایمان به کی و چی؟🔆
💠 تاکید بر ضرورت «حفظ ایمان» جهت «حفظ نظام اسلامی» و همچنین ایمان‌شناسی به منظور «تمدن سازی نوین اسلامی»
💠 بررسی متعلقات هفتگانه ایمان؛ یعنی خدا، غیب، ملائکه، کتاب‌های آسمانی، انبیا، آیت‌های الهی و آخرت
💠 نسبت‌شناسی متعلقات هفتگانه‌ی ایمان و علم تصمیم سازی و تصمیم گیری (استراتژی)


✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۰:۴۲

thumbnail
⚡️دنیایی که بر اساس «پاندو» ساخته بشه، واقعا عجیبه!🔥
🎥 بررسی انیمیشن «Strange world» ساخته‌ی ۲۰۲۲ والت‌دیزنی

✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۱:۴۴

انیمیشن «دنیای عجیب» رو دیدید؟ ساخته‌ی ۲۰۲۲ والت دیزنیه و داستان جالبی داره.حالا داستان از چه قراره؟توی شهر آوالونیا یه گیاهی به اسم پاندو منبع اصلی انرژی و اساس تمدنه. نکته مهم اینه که دونه‌ی پاندو اصلاً مال اون منطقه نبوده، از بیرون شهر آورده شده! مردم فکر می‌کنن این گیاه قراره نجاتشون بده و با اون دونه سال‌های زیادی تمدنشون رو ارتقاء میدن.مردم شهر متوجه میشن که گیاه داره قدرتش رو از دست میده؛ بنابر‌این تصمیم میگیرن برای نجاتش برن به ریشه‌ی اصلی گیاه که ناگهان متوجه می‌شن برعکس چیزی که فکر میکردن، پاندو داره از درون سیستم طبیعی، سرزمینشون رو نابود می‌کنه. اون ها متوجه میشن که شهرشون روی بدن یه موجود زنده ساخته شده که طی چندین سال ریشه‌های این گیاه رونده، دور تا دور قلبش چمبره زده و داره قلب رو از کار میندازه و اگه جلوش گرفته نشه تمام دنیا نابود میشه...در نهایت می‌فهمن که باید پاندو رو از ریشه نابود کنن!
خب وقتی داشتم این کار رو که در اصل پیام محیط زیستی داره نگاه میکردم، فکر کردم که این داستان شبیه قصه‌ی تمدن‌هاست؛ جایی که متفکرین یک جامعه، بدون اینکه بدونن ریشه‌ی یک دانش و علم چیه (مثل پاندو) و بدون توجه به بومی بودن یا نبودش، میرن سراغش و سال‌ها براساس همون دانش تمدن خودشون رو شکل میدن! غافل از اینکه «خانه از پای‌بست ویران است»...غافل از اینکه بدونن چیزی که به ظاهر «کار می‌کنه» و روشنی‌بخش تمدن جلوه می‌کنه (پاندو بسیار درخشان و منشا روشنی بود)، در اصل آتشیه که قلب همین تمدن رو داره می‌سوزونه (دقیقا پاندو هم با جرقه‌هاش داشت قلب رو می‌سوزاند/ جالبه که در داستان اساطیر یونان، پرومته‌ئوس، آتش دانش رو از زئوس دزدید!)چقدر دانه‌ و میوه‌ی این پاندو شبیه همون میوه‌ی درخت ممنوعه است! چقدر شبیه همون علوم غربی هست که حضرت آقا بارها گفتن «علوم ذاتا مسموم»، همونایی که تاکید کردن «غیر توحیدی و غیر الهی است»؛ همون علم‌هایی که قلب تمدن غرب و هر کشوری که ازش تقلید می‌کنه رو می‌سوزونه و فرو‌می‌پاشه و همون علوم اکتسابی که باهاش در زمین و خشکی فساد می‌کنه و همه جا رو از بین می‌بره (ظهر الفساد في البر والبحر بما كسبت أيدي الناس...)مثل همون علم اقتصادی که برنده‌ی نوبل اقتصادیش (استیگلیتز) میگه:«از اساس سقوط کرده»؛ همون علمی که الان بیش از ۳۷ تریلیون دلار بدهی روی دست صاحبش گذاشته و قلب مالی هر کشوری که به دلاری وابسته است رو داره می‌سوزونه!...
🗻این انیمیشن یه بازنمایی از مُثُل افلاطون هم داشته و همون‌طور که سفر رو بستر داستان می‌گیره، نشون میده که ایتن و سرچر بعد از اینکه از گروه جدا میشن و میرن به سمت بیرون بدن موجود زنده (شبیه غار هم هست) و حقیقت رو بیرون می‌بینند، برمیگردن و سایر مردم رو از حقیقت مطلع می‌کنند و برای دیدن اصل ماجرا با هم به بیرون سفر می‌کنند.
انیمیشن سه نسل رو بررسی می‌کنه: جِیگر (پدربزرگ) بعنوان نسل گذشته؛ سرچر (پدر ایتن) بعنوان نسلی که تفکراتش جامعه رو پیش می‌بره؛ و ایتن (پسر سرچر) که یه بازنگری اساسی نسبت به چشم‌اندازهای نسل قبلیش داره 📌 از این نگذریم که معنی اسامی با شخصیت‌ها هم‌خوانی داره و البته که این انیمیشن ساخته‌ی والت‌دیزی صهیونیستیه، پس رگه‌های صهیونیستی توش زیاد دیده میشه و حتی اسم قهرمان داستان (Ethan) عبریه🤫؛ درضمن همجنس‌باز هم هست😖
🌎در سکانس آخر که نشون میده موجود زنده روی کره‌ی زمینه و در اقیانوس حرکت می‌کنه، استعاره‌ای از خشکی های زمین هست؛ کشتی فضایی که از نژادهای متنوعی توش هستند، نماد جوامع و کشورهاست🛸
🎵 انیمیشن رگه‌هایی از حرکت‌های استعماری رو هم داره و جالبه که شعرها، سرودها و سبک موسیقی دقیقا همون سبک موسیقی خاندان سلطنتی و بریتانیا است.

✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در شبکه‌های اجتماعی:https://zil.ink/tafakortafrihi

۱۱:۴۴