عکس پروفایل طرشت درهط

طرشت دره

۱,۹۷۴عضو
طرشت دره
undefined تصویر
thumnail
ما، مقاومت و بسیج نسبتا خواب آلوده اساتید متخصصقسمت دوم
undefinedاول : بالستیک ها تا ابد موفقند؟ ضدهوایی های تاد و پدافند های زمینی که اینقدر دیر مطلع می شوند که موشک بالای سر هدف سردراورده است و سرعت اصابت موشک مانع کارکردشان است. اسراییل اما در حال قرارداد با شرکتی است که در یک یا چندپرتاب، انبوه ماهواره های ارزان و کوچک را برایش پرتاب نماید. طوری که همیشه سایه شأن بر سر ما باشد و به محض پرتاب مطلع شوند. این سیاستی همراه با گرایش جهانی اینترنت اشیا فضایی است که به اشیا ارزان و سبک فضایی اشاره دارد و موازی با سیاست ماهواره های گران جاسوسی اوفک رژیم جلو خواهد رفت.
undefinedدوم: در دنیای این ماهواره های جمع و جور ، یک زمینه تحقیقاتی شروع شده که چگونه به ماهواره (بخصوص ماهواره های لئو)حمله کنیم. یعنی چطور ماهواره ممکن است عکس نامربوط به اپراتورش برگرداند و او را بی آنکه بداند سرکار بگذارد!
undefinedحمله جذاب ترش این است که چطور جایی که ماهواره نداریم کنترل دسترسی ماهواره را دور بزنیم و چندین عکس مورد نیاز را از خود آمریکایی ها قرض بگیریم!!! عکس های فضایی را ببینید هر لحظه روی سر رفح چند ماهواره آمریکایی و چینی و روسی و ... دارد دور میزند. چه بسا یک ایستگاه زمینی در کشورهای دوست و برادر اطراف بتوانند آن حرف سیدنا را جامه عمل بپوشانند که نگران نیستیم و این امکانات به زودی به دست مجاهدان میفتند‌!
undefinedعکسش هم ممکن است، ما ماهواره داشته باشیم ولی گویا نداریم. هرشب عملیات و نیاز، بلایی سرش بیاورند و پاسخگو نباشد و حتی ممکن است نفهمیم از کجا خوردیم و بیانیه بدهیم که نه اشکال عادی فنی بود و نفوذی در کار نبود.
undefinedسوم: ایستگاه زمینی داشتن هم این روزها خیلی ارزان شده است. آمازون و سایر زیرساختی ها سرویس ایستگاه زمینی ارایه می‌دهند و به لطایف الحیلی میتوان از خود تکنولوژیست های آمریکایی بجای سرمایه گذاری های گران قیمت در این باب کمک هایی گرفت.
undefinedاصل حرف : قدرت امنیت سایبری در فضا موضوعی است در لبه دانش، بسی راهبردی و کاربردی . همان‌قدر که پهبادهای ارزان، جنگ نامتقارنی علیه موشک ها و هواپیماهای گران دشمن رقم زدند، نفوذ سایبری میتواند در شرایط دارایی های نامتقارن نیز ما را به پشتیبانی ماهواره ای از مقاومت برساند. شرط حصول این فناوری همگرایی فناورانه حوزه های رایانشی و سایبری با دانشکده های هوا و فضاست. در برنامه هفتم هم اثری از این همگرایی در امنیت سایبری نیست و این نگرانی هست که از این حیث عقب بمانیم.
undefinedچهارم: اگر بپرسید جلسه آخر بسیج اساتید در اغلب دانشگاهها را سال گذشته بوده و آن هم درباره چگونه بهتر شدن جو فرهنگی دانشگاه صحبت های رجما بالغیبی زده شده و بعد از آن هم نخود نخود هرکه رفته خانه خود! اگر جای خداوند ذوانتقام بودم، یقه بسیجی های چرت آلوده را ده برابر محکم تر از شش تیغ‌های ملی گرا می‌گرفتم.
undefinedحاشیه: هیچکدام از مواردی که نامبرده شد آب خوردن نیست و لبه است. لبه یعنی نیاز به وقت و پول و کار ... این برای دوستانی است که در حوزه فنی نیستند و فردا روز از فلانی و فلانی میپرسند و آن ها هم اگر بگویند نه، این می شود نه علمی و سیاستی کشور!
undefined ماهواره های لئو در لحظه اخذ تصویر روی سر رفح . فکر اگر اگر ...در خصوص پشتیبانی ماهواره ای از یحیی سنوار به سرتان زد؟ رهایش کنید. او که با تفنگ چسب زده راهش را رفت. ما ماندیم و ماموریت خودمان.
#العلم_سلطان#اینترنت_اشیا_فضایی#دانشکدگان_حوزه_رایانشی#نوجوانهای_جسور_پیش_بسوی_رشته_ریاضی#جهاد_علمی#بخوابیم_دشمن_نمیخوابد
@tarashtdareh

۹:۵۸

بازارسال شده از پویش حضرت خدیجه (دیجیتال)
thumnail
undefined این چراغ پویش حضرت خدیجه را چه کسی روشن میکند؟
به یک مدرس ابزار هوش مصنوعی برای آموزش کاربردی به دختران دانش آموز دوره متوسطه ی دوم و دانشجویان و علاقه مندان تولید محتوای دیجیتال نیازمندیم.
50 درصد شهریه اخذ شده از شرکت کنندگان در کارگاه صرف کمک به جبهه مقاومت خواهد شد. متقاضیان می توانند به @ashourim  در پیام رسان ایتا و بله پیام دهند.#متقاضی_مدرس#پویش_حضرت_خدیجه_سلام‌الله‌علیها#این_وقف_بی‌انتهاست.#رسانه_باشید#فعالیت_اقتصادی_خانواده_محور_تراز_انقلاب
@pouyesh_hazrat_khadije_gaza

۱۱:۵۷

بازارسال شده از معلم تاریخ
thumnail
در مضر بودن انرژی هسته ای!!
اخ اخ برای ما، مسیر آینده آنها

تقریبا بیست سال پیش ، در اوج سروصدای هسته ای شدن ایران، این چهره، یعنی احمد شیرزاد که به سبب داشتن دکترای فیزیک از شریف اعتبار خوبی در این زمینه داشت در مجلس و مطبوعات حرف هایی درباره مضر بودن صنعت هسته ای، اغراق درباره کاربرد و تاثیر هسته ای در سایر علوم، نیاز نبودن برق هسته ای و اکتفا به سایر فعالیت های ضعیف تر دیگر، و.... می زد‌ و وسط مذاکرات هسته ای، چنان گل بخودی به ما زد که کروبی به او گفت مشابه رادیو اسراییل صحبت کرده است.
حالا بعد از دو دهه تک تک جملاتی که در خبرها درباره علت روی آوردن غول‌های فناوری به سمت برق هسته ای را اگر بخوانید به ساده لوحی این انسان تحصیل کرده بیش از پیش پی می برید. جملاتی درباره قابل اتکا بودن، خالی از کربن بودن و.... درباره برق هسته ای علیرغم گرانی اش و اینکه این صنعت بالغ در طول این ده ها امروز مسیری برای توسعه هوش مصنوعی در سطح وسیع و خنک سازی مراکز داده عظیم مرتبط با آن است.
آقای شیرزاد، تاریخ نطق تاریخی شما را فراموش نمی‌کند. خودتان هم بد نیست جملاتتان را بار دیگر مرور کنید تا دریابید که شما حداکثر یک فیزیک دان ناامید و بدبین به وطن بودید و هیچ سوادی در خصوص آینده پژوهی مسیر فناوری در جهان نداشته اید. تکرار مدعاهای مشابه در رسانه های خارجی در دهه اخیر شما نشان میدهد همچنان همان‌قدر در این حوزه ها کم سواد هستید.
#العلم_سلطان#کش_و_قوس_تاریخی_برسر_صنعت_هسته_ای#غضنفر_را_بگیرید
@moalemtarikh

۲۳:۴۱

بازارسال شده از معلم تاریخ
thumnail
فیلمی حاوی روایت مقام معظم رهبری از ماجرا و بخشی از نطق احمد شیرزاد در مجلس ششم همزمان با مذاکرات هسته ای .
جالب است که انتظار داشتند با این مقدار فهم و خیرخواهی برای کشور تایید صلاحیت هم بشوند و بار دیگر در مجلس قرار بگیرند.
#آنتی_الزایمر#انرژی_هسته_ای
@moalemtarikh

۲۳:۴۱

thumnail
هشتگ_شهدای_کامپیوتری
undefinedهشتگی که لاقل در این کانال محدود به راه قدس است. بله، در مسیر عکس، این بار راه کربلای کامپیوتری ها ظاهراً از قدس میگذرد!
undefinedو حالا با شهادت این دو زوج کامپیوتری دوباره همان نسیم جانفزا در بین خطوط ترمینال و میان کدهای IDE می آید.
undefinedمعجزه خمینی یا درست ترش معجزه حسینی است که لینوکس هم میتواند هم بوی شهادت بگیرد.
undefinedو جالب است صدایی از دانشگاه تهران یا شیراز نمی آید. استادی دلش برای رضا عواضه شاگرد توانمندش به درد نیامده یا سکوت رسانه ای سنگین در بخش های پراکنده مردمی چنین چیزی را رقم زده است؟ ناخودآگاه، در این سکوت انسان یاد دلتنگی رییس دانشگاه کانادایی کذا برای محمدصالحه در زمان انفجار هواپیمای اوکراینی میفتد‌.
undefinedدوستان بسیجی ما در دانشکده فنی، و در دانشگاه شیراز، در آستانه میلاد زینب کبری س، روایت این شهدای کامپیوتری با شماست و الا چه بسا غربت و مظلومیت این شهدا در همان خاک های کنار جاده بیروت بماند.
undefinedبانوی شهید، معصومه کرباسی، بحق عقیله بنی هاشم (س) ، در میانه دوقطبی های سنت و مدرنیته از تأثیرگذاری اجتماعی بانوان، توفیق روایت کمک های خود به حزب الله و روایت الگوی سوم زیست زنانه را به رسانه های سرزمین ما بده ...
undefinedاولین روایت رسمی از اینکه این زوج که بودند و چطور به دلیل نقش در هک سامانه راداری رژیم صهیونیستی هدفمند ترور شدند.

#جهاد_علمی#شهدای_علمی#شهدای_کامپیوتری (با این هشتگ بقیه شهدای این رشته را در کانال ببینید)#لای_در_باز_فوز_عظیم_در_لپ_تاپها@tarashtdareh

۱۵:۰۰

thumnail
undefinedناباوری تلخ این کودکان معصوم را از دیدن دوباره مادر، ملکه تمام امید و آرزوهایشان، بعد از آن لبخندهای شادی اولیه را چه کنیمundefinedundefinedundefined
🟡همه امید یک دانشجوی کامپیوتر، یک استاد کامپیوتر، یک برنامه نویس حرفه ای این بود که این روزها چشمش به یک فراخوان میفتاد که جایی، نهادی، فردی، اکانتی، نوشته بود:به یک برنامه نویس سیستم برای نوشتن وصله جهت اطمینان از عدم انفجار سیستم های مختلف باتری لیتیوم یونی در سطح سیستم عامل یا سفت افزار نیازمندیم
undefinedشاید هرثانیه از دقایق اول واکنش به این حادثه می‌توانست قربانیان روزهای بعدی را نجات دهد، شاید هم امیدی واهی است ناشی از تلخی دیدن این لحظات ...
undefinedولی قطعا یکی از تنها راههایی است که میتوان برای ادامه این مسیر و اطمینان از عدم تکرار آن در افزاره های مختلف چه در ایران چه در لبنان و چه در هرجای جغرافیای مقاومت رفت.
آقایان مسافر مناطق مقاومت، مسولین، ای که دستت می‌رسد بسم اللهundefinedآن دنیا این بچه ها یقه ما را نگیرند، ما یقه هرکه دستش به سیستم کارها می‌رسید و کاری نکرد را میگیریم.
#جهاد_علمی#ما_میتوانیم#ارتباط_مقاومت_با_دانشگاه#رحمت_خدا_بر_رضا_عواضه
@tarashtdareh

۱۵:۴۱

thumnail
این صدای نصر خداست که نسل جدید می شنوند
شما نسل جدیدمان هستید! undefinedشما جوانان دختر و پسر، شما کسانی هستید که پرچم را بر دوش خواهید کشید، راه را ادامه خواهید داد، به اهداف، آرزوها و رویاهای شهدا دست خواهید یافت. ما به شما امیدواریم! undefinedundefinedبه همین دلیل شما را به:جدی گرفتن زندگی 🧭• نیکی به پدر و مادر undefined• صله رحم undefined• راستگویی undefined• امانتداری undefined• خوش رفتاری undefinedدعوت می‌کنیم. و همچنین شما را به:• علم‌آموزی undefined• دانش‌اندوزی undefined• تخصص‌گرایی undefined• شایستگی علمی undefinedفرا می‌خوانیم، زیرا حفظ آزادی و تمام این دستاورها و امانت شهدا بر دوش شماست.
undefinedundefinedگفتند که ما رفتیم، از کرده خود شادیم...این نهضت خونین را در دست شما دادیم.
#سیدحسن‌نصرالله #ستحملون_الرایه#ستحققون_احلام_الشهدا
@tarashtdareh

۵:۵۸

طرشت دره
undefined تهران، بیروت، و قضیه پیجرها قسمت دوم : در یک طرفگی رابطه علم و سیاست undefinedعزیزی در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است که سیستم عامل آی او اس اجازه نصب نرم افزارهای بومی را نمی‌دهد و هر لحظه این امکان هست که بلای پیجرها برای لبنان در داخل کشور رخ دهد . و بعد اضافه کرده است که البته برندی مانند اپل آبروی حرفه ای خود را با چنین کاری از بین نمی‌برد اما درباره لبنان چنین اتفاقی را شاهد بودیم و شرکت نیز سقوط سهام زیادی را تجربه کرده است. undefinedدر این رابطه باید دانست: undefined یک محصول دیجیتال دارای باتری لیتیوم یونی هرچه که باشد برای تبدیل به یک بمب انفجاری چیز زیادی کم ندارد. صد البته برای انفجار در سطح آنچه در لبنان اتفاق افتاد بار انفجاری و چاشنی بیشتری از آنچه در معمول محصولات هست و می‌تواند سبب thermal runaway شود وجود داشت. هیچ ربطی به اپل و اندروید و ساعت هوشمند یا عروسک هوشمند و.... ندارد و زین پس اگر دارید جاروبرقی هوشمند هوآوی هم می‌خرید باید در این باره محتاط باشید. undefinedباتری های کذا، به دلیل هازارد بالایی که دارند بجز دو سیم متداول اتصال به خود محصول در سایر باتری ها، یک بخش مدیریت باتری متصل به خود دارند که تراشه مجزا و حافظه و... به خودی خود دارد که میتواند منبع خطر باشد. امروزه این تراشه ها بعضا خود می‌توانند در برخی محصولات به روز به ابر متصل شده و کنترل هایی را از راه دور نیز انجام دهند. undefinedماده فیلر اطراف فضای باتری خود میتواند به بار انفجاری مکمل غیرقابل کشف در دستگاه های اسکن متداول بدل شود که این نیز در وسایل مختلف یکسان است. undefinedاساسا نه در ایران نه در جای دیگری از جهان فعلا محصول امنیتی برای پایش این بخش باتری وجود ندارد اما میتوان محصولاتی که در سطح سیستم عامل یا سخت افزار نظارت امنیتی میکنند را چاره بخشی از این تهدیدات دانست. در حد اطلاع نویسنده، ایران چنین محصولی برای اندروید با کاربری عادی هم ندارد. پس کلا ما در این سطح لیگ امنیت محصول شرکت هم نکردیم و حرفش را نزنیم بهتر است. undefinedآنچه از چنین مسولینی انتظار می رود این است که توضیح دهند اگر ایران یا هرکشور دیگری نیز قوانینی مثل قانون تازه مصوب تاب آوری سایبری اروپا را می‌داشت و الزامات امنیتی در طول چرخه حیات محصولات مختلف را به محض اینکه بخشی سخت یا نرم افزاری دارند اجباری میکرد چه می شد؟ آیا سه سال آینده که این قانون در اروپا به اجرا می رسد چنین مخاطراتی کمتر نمی شوند؟ آیا حالا نه برای باتری های شخصی با توان پایین، ولی برای مقاصد حیاتی تر طرحی شبیه پاسپورت باتری های اروپا نیاز نداریم؟ در قامت یک سیاستگذار کلان این طور ترساندن های کم رمق به لحاظ علمی ولی پر از نیات غیر علمی قابل قبول نیست. undefined آنچه مسولین باید بدانند این است که همانطور که عقب گرد از فناوری امنیت نمی‌آورد و پیجر امنیت نمیاورد، داشتن سیستم های جدید و آخرین مدل هم ناامنی فزاینده دارد و داشتن سرفیس دست همه وزرا و وکلا به محض ورودش صرف نظر از غلط بودن شرعی و عرفی ، به لحاظ امنیتی نیز غلط اندر غلط است. undefinedآنچه مردم ما باید درباره اپل بدانند، این است که زیست بوم بسته اپل، یعنی تو دهنی به استقلال و آزادی غیرامریکاییان . یعنی من دوست ندارم تو به فارسی برای خودت اپ داشته باشی، دوست ندارم دیجی کالای تو به سود برسد، دوست ندارم زیست بوم دیجیتال تو شکل بگیرد و به همین دلیل اجازه حضور هیچ برنامه داخلی تو‌را به گوشی هایم نمیدهم. undefinedآنچه مردم باید درباره اپل بدانند این است که در خود آمریکا و سایر نقاط جهان این گوشی نماد سبک زندگی آمریکایی است. قلدر، با گارد بسته ، زبان دراز و با ظاهری پرطمطراق و لاکچری و جسور...بیگمان فرانتس فانون اگر زنده بود و می‌خواست مقاومت این روزهای ما را بجای الجزایر به قلم بیاورد، می‌گفت که هر اپلی که دست یک جوان در ایران میاید، سنگری است که توسط استعمارگران فتح می شود. 🟡بگذریم ، عرض اصلی این بود که رابطه علم و سیاست را یک طرفه اگر نگه داریم و بگذاریم علم به کمک سیاست بیاید و سیاست را وارد گزاره های علمی نکنیم قطعا نتایج دقیق‌تری خواهیم گرفت و مردم نیز به قول سدید ما اعتماد بیشتری خواهند کرد. undefinedدر پایان عرض شود باید از چنین مسولین دغدغه مندی تقدیر کرد. روزی در کلاس خیلی جدی دانشجویان بحثی درباره رجیستر شدن و نشدن آیفون باز کردند و صحبتی طولانی از فلسفه این کار در عین دفاع نکردن از روش اجرا شنیدند. در صحبت با یکی از دست اندرکاران بعد از جلسه، روشن شد این فرد گرچه در لباس مسول است ولی اینقدر که دغدغه اپل را دارد دغدغه ژئوپلیتیک فناوری و اثر آن را در دراز مدت ندارد. @tarashtdareh
thumnail
ما، گوشی اپل آمریکایی و‌پیجرهاقسمت دوم
undefinedدر خلال این روزهای تسلیحاتی سازی فناوری های ارتباطی، همه چیز مستعد سوءتفاهم ها و ساده سازی های بیش از حدی است که تصمیم سازان یا تصمیم گیران را برای یک تصمیم ساده ولی معجزه آسا قانع کند! اما دریغ که چنین نیست.
undefinedبزرگوار دلسوز دیگری در طی جلسه ای برای بررسی ریشه های فنی حادثه پیجرها ارایه ای داشته اند که ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین جلساتی چند نکته فنی یادآوری می گردد که معلوم نیست علت و سببش کاتبی از اندیشکده فوق است یا اصل ارایه:
undefinedگوشی های اپل روی پلت فورم Arm کار میکند. همان پلت فرم سخت افزاری که گوشی های اندروید هم دارند. با این حال اندروید یک نرم افزار سیستم عامل متن باز روی سخت افزار متن بسته است. سیستم عامل اپل نرم افزار بسته روی سخت افزار است . درست مثل لپ تاپ هایش و مثل ده ها سیستم عامل کوچک و بزرگ در سایر افزاره هایی که سابقا روی گوشی های ساده تر غیر هوشمند بود و همین الان روی خیلی محصولات دیگر الکترونیکی هست و چیزی درباره اش نمی دانیم. درست مثل برنامه های متن بسته اندروید و آی او اس.
undefinedبله اندروید تا حد خوبی متن باز است اما همان یک خورده متن بسته بودن در سفت افزارها و نزدیک به سخت افزار برای وقوع چنین حوادثی کافی است! . درباره اجازه تغییر نرم افزار هم که طبعا هردو گوشی اندروید و آی او اس این اجازه را رسماً نمیدهند ولی سیستم کارها می‌توانند با custom ROM ها چنین کنند و فرق چندانی میان این دو نیست.
پس به نظر نمیرسد ارتباط دادن گوشی اپل با این اتفاق دردی درمان کند .
undefinedدرباره گوشی اپل، ایکاش مسایل رجیستری غیرقانونی و اپل های موجود در شبکه، بازار مکاره ریپک گوشی ها به اسم آیفون ۱۳ و.... هم لحاظ میشد تا مخاطب دقیقتر ببیند که تصمیم اخذ شده گرچه تصمیم درستی به نظر نمیرسد اما ابعاد تخصصی و غیر ژورنالیستی هم داشته است و نتیجه منصفانه تری گرفته می شد.
undefined وقتی درباره امنیت زنجیره تامین جهانی ، صحبت میکنیم دقیقا یعنی همان گوشی ایرانی که طبعا بخشی از زنجیره پیچیده اش در یک جای دیگر هست اتفاقا در معرض خطر است. پس بهتر است بجای شعارزدگی و حواله دادن امنیت همه چیز به یک دوگان ملی (سیستم عامل صرفا ملی، تراشه ملی، باتری ملی) که میدانیم هم دراز مدت است و هم نهایتا کافی نیست همین الان سازوکارهای واقعی تامین امنیت زنجیره تامین را به سیاستگذار بخورانیم.
undefinedدر کشوری که هنوز خریدها بر اساس اعتماد به فلان شرکت معتمد (ومعمولا رانتی، پیشانی سفید و نه چندان به روز و شایسته) صورت میگیرد و فهمی از ریسک های زنجیره تامین وجود ندارد این حواله به تولید ملی ها اگر خطرناکتر نباشند، درمان نیستند.

undefined️پایش امنیت محصول مهمترین نکته این خلاصه ارایه به نظر می‌رسد. اما بیم آن می‌رود که باز پدیده ای ایستا و یکباره دیده شود. از فردا همین شرکت های وابسته همیشگی یک آزمایشگاه ارزیابی بزنند و دکانی باز شود. باید دانست امنیت یک محصول زنده، پدیده ای پویاست و در لحظه معنا پیدا می‌کند.
undefinedقطعا ایران باید قواعد و قوانین سخت گیرانه تری برای حفاظت از شهروندانش داشته باشد. اما این قوانین را چه کسی بجز مرکز ملی باید بنویسد؟ و چطور این قوانین باید یک طرفه و دستوری نوشته نشوند تا کشوری واردکننده و در تحریم، قیمتهای بالاتری را در محصولات سخت افزاری تجربه نکند و عملا به بن بست نرسد؟
🟡با نداشتن یک تصویر بزرگ مرتبط در اسناد بالادستی کشور در این باره ، امیدی به حل مسأله نیست.

undefined در پایان باید گفت کشوری که هنوز هیچ دانشگاهی در آن قطب امنیت در سطح سیستم نیست و درصدد ایجاد آن هم نیست، هیچ دانشکده یا اندیشکده ای واقعا میان رشته ای در آن نیست و همه از نگاه خودشان در این رابطه صحبت میکنند، هیچ دوره اقتصاد اینترنت حرفه ای و میان رشته ای ندارد، حتی دانشکده های فلسفه فناوری اش را فیزیکی های فلسفه علم خوانده پر کرده اند و اغلب نیازی به ارتباط با مهندسین نمیبینند و دست همکاری را پس میزنند ، این مسایل باقی خواهد ماند. مگر ساز و کاری بخواهد این تغییر نگاه را ایجاد و اعمال کند.
undefined یک روزی باید تحول دیجیتال را در وزارت علوم و در شورای عالی فضای مجازی و .... باور کنیم و یا پای مهندسین حوزه ارتباطات و هوش را به طور اساسی (عضویت دائم) به اندیشکده ها و دانشکده های سیاستگذاری باز کنیم یا برعکس
undefinedبه امید آنکه آن روز ، با این تعلل ها نزدیک باشد و ملت ما همان ملتی شود که بتواند امنیت حضور امام موعود را فراهم کرده و ظهور را تجربه کند.

@tarashtdareh

۹:۱۹

thumnail
جای خالی یاد زنان و مردان ناشناس آمریکایی! به بهانه استعفای علیرضا ذاکری از گوگل (شریفی المپیادی )
undefinedسوره فتح آیه ای دارد (آیه ۲۵) در خصوص اینکه چرا قضیه صلح حدیبیه در مکه به این شکل پیش رفت و چرا درحالیکه خدا از این طرف مومنان را به جنگ فراخوانده بود، عملا نگذاشت جنگ واقع بشود. دلیلش مردان و زنان مومن ناشناس مکه بودند! بله، به دلایلی که نویسنده نمی‌داند هجرت نکرده بودند و کسی از مردم عادی آنها را داخل سپاه اسلام نمیدید ولی بودند و لشگر ذخیره خدا بودند در آن بلاد کفر .
undefinedاز آغاز پروژه نیمبوس اسراییل با آمازون و گوگل در این سه سال، این آزادگان آمریکایی خون به دل پروژه داران کرده‌اند!
🟡پروژه بیش از یک میلیارد دلاری مربوط به ابر دولت اسراییل و دسترسی دادن به نظامیان این کشور به داده هاست که البته با سرویس های هوش مصنوعی قدرت عجیب و غریبی خواهد ساخت. با اینکه در قرارداد آمده که تحت هیچ کمپین بایکوتی دو شرکت حق خروج از قرارداد ندارند ، کارمندان این شرکتها حتی قبل از طوفان الاقصی کار را سخت کردند و رسماً کار را روی زمین گذاشتند.
undefinedحالا در روزهای پسا هفت اکتبر، وضعیت پروژه واقعا معلوم نیست. هرروز عده ای اعتراض میکنند، نامه سرگشاده می‌دهند، برخی اخراج می شوند، برخی استعفا میدهند و.....
undefinedما چه کنیم؟ از پستوهای اتاق هایمان در بیاییم و چهارخبر این چنینی را در بوردهای دانشکده کامپیوتر بگذاریم! باور کنید ما نه اخراج می شویم نه هزینه ای میدهیم!!!
undefinedدرباره اش در دانشکده های کامپیوتر حرف بزنیم. ببینیم چه می شود کرد؟ چند نفر هستند این لشکریان، چه ظرفیت های مشترکی داریم؟
undefined ما برای مرگ نیمبوس چه میتوانیم بکنیم؟ زیادی عقب نمانده ایم؟ شهروند آمریکا میداند جوانی که زنده زنده در آن بیمارستان کذای غزه سوختundefined دانشجوی مهندسی نرم افزار بوده و بخاطرش هزینه میدهد ، ما در ام القرای جهان اسلام، درگیر یک قل دوقل؟
undefined دعوتشان کنیم، روایتشان کنیم.... از یک مریم میرزاخانی یک نماد ساخته شد...از شهادت یک محمدصالحه پای کار این کشور این همه هزینه تراشی شد، این لشگر ذخیره را دریابیم .

undefinedوقت به هم پیوستن این قطره هاست در روزهایی که تماشاچی های پوست کلفتی برای تابلوی سگیونیستی قتل نوزادان و کودکان شده ایم...
undefinedپیوست ۱: متن استعفای علیرضا ذاکریhttps://www.linkedin.com/posts/zakeri_im-happy-to-announce-that-i-have-left-google-activity-7263598518718603264-kjNy/?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
@tarashtdareh

۳:۲۹

thumnail
یک عکس لو رفته! از ناشناسهای قرآنی و رفقای ساکن آمریکای مقاومت
چه تی شرت های شیکی...چه تصویرسازی قشنگی بجای نام تجاری گوگل روی آنهاست...کاش در ایران هم تی شرت های این چنینی گیر می‌آمد.
الحق یک هیات طور کامپیوتری ها تشکیل شده! یک سخنران کامپیوتری حوزوی کم دارد که ریشه های این وجدان درد را تبیین کند و دل توی دل این جوانها و بقیه مرددین بگذارد و ادامه راه را از نگاه خدا نشان دهد :)
#خدمات_متقابل_جبهه_جهانی_مقاومت#نیمبوس#لشگر_ذخیره_نخبه_خدا_در_امریکا

۳:۴۲

بازارسال شده از مرکز طراحی حکمرانی نرم سامان (فطن)
thumnail
undefined چهارمین دوره رویداد جهت
undefinedفرصتی ویژه برای دانشجویان علاقه‌مند به حل مسائل و توسعه ایرانundefined
در این رویداد، دست می‌یابید به:
undefinedامکان جذب در اندیشکده و پا نهادن در مسیری پر از چالش‌های جذابundefinedامکان ورود به دنیای حل مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگیundefinedشبکه‌سازی با طیف وسیعی از خبرگان و اندیشه‌ورزانundefinedحضور در دوره‌های آموزشی خانه اندیشه‌ورزان و بهره‌مندی از دانش و تجربه نخبگانundefinedعضویت در شبکه خانه اندیشه‌ورزان
undefinedزمان برگزاری: ۲۲ آذر ۱۴۰۳undefinedمکان: خانه اندیشه‌ورزان
undefinedبرای ثبت‌نام کلیک کنید:
ثبت‌نام دانشجویان کارشناسیhttps://khanahouse.porsline.ir/s/jahat4-B
ثبت‌نام دانشجویان ارشد و دکتریhttps://khanahouse.porsline.ir/s/jahat4-MD
undefinedمهلت ثبت‌نام: ۱۰ آذر
undefinedجهت کسب اطلاعات تکمیلی به سایت ما سر بزنید:www.jahatevents.ir
undefinedپاسخگوی سوالات:@jahatevents_ad

undefinedکانال اطلاع رسانی اندیشکده فطن
undefined اینستاگرام | تلگرام | بله

۱۵:۵۲

بازارسال شده از روزنامه شریف Sharifdaily l
thumnail
«دانشگاه یا آموزشگاه؟ مسئله این است»
#برگی_از_تاریخ
[«برخی از دانشگاه‌ها فقط نام دانشگاه را یدک می‌کشند و فقط آموزشگاه برازنده نام آن‌هاست. ضمن اینکه دانشگاه‌های کشور به سمت کسب درآمد از راه آموزش حرکت می‌کنند و این یعنی دوری از پژوهش و تحقیق.»]
undefined این جمله، بخشی از مصاحبه دکتر #عباس_اکبرزاده، عضو هیئت‌علمی دانشکده #مواد بود که در شماره ۲۱۱ سال ۸۳ مطرح شده و #محمدحسین_هدایتی نگاهی به آن انداخته است:
undefinedآن ایام در بسیاری از دانشگاه‌های کشور آموزش و پژوهش متوازن نبود. بسیاری از دانشگاه‌ها قصد داشتند نشان دهند به پژوهش هم مثل آموزش بها می‌دهند، تظاهری که بر خلاف عمل آن‌ها بود. از نظر دکتر اکبرزاده، این مراکز، نه دانشگاه، بلکه آموزشکده‌اند؛ استاد درس می‌دهد، دانشجو در کلاس درس شرکت می‌کند و امتحانی برگزار می‌شود و تمام، دقیقاً مثل دبیرستان.
undefined شریف اما بیست سال پیش خوب عمل می‌کرد؛ از نظر اکبرزاده توازن تعداد مقالات و پژوهش‌های انجام شده، وضعیت بهتر آموزش و پژوهش نسبت به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر را نشان می‌داده است. همچنین محدودیت‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را مسبب حرکت دانشگاه‌ها به سمت آموزش پولی و پژوهش کمتر معرفی می‌کند. «آموزش‌های درآمدزای تک‌درس و نوبت دوم، راه کسب درآمد بودند؛ سیاستی که دانشگاه را به سمت آموزش خالی سوق می‌داده و معضل بزرگی بودع است.»
undefinedپیدا شدن این سوژه در روزنامه بیست سال پیش حداقل نشان می‌دهد از آن زمان هم کالایی شدن آموزش دانشگاه مثل امروز بر سر زبان‌ها بوده است. دکتر در آن مصاحبه می‌گوید: «در دو سال اخیر» چنین نوع نگاهی در آموزش عالی قوت گرفته؛ همین یعنی پولی شدن آموزش‌ها و کم‌کاری دانشگاه در پژوهش و صنعت کشور از آن زمان در حال شکل‌گیری بوده است.
undefined این روزها هم کم‌وبیش با مدل تکثیر شده نگاهی مواجهیم که دانشگاه را به چشم یک بنگاه اقتصادی می‌دیده و شریفی که آن‌ روزها به گفته اکبرزاده، به سمت کالا کردن آموزش حرکت نمی‌کرده و رسالت خود را در برابر پژوهش و پیش‌برد کشور حفظ کرده بوده با کسب درآمد از مسیر پردیس، پا به راهی گذاشته که او درباره‌اش گفته: «دانشگاه را از مسیر اصلی و واقعی خود دور می‌کند و نمی‌تواند رسالت واقعی خود را به نحو احسن به انجام برساند.»
undefined @sharifdaily

۱۴:۲۵

بازارسال شده از امل | پژمان عرب
thumnail
یکی از صدها کار مرتبط به دانش‌بنیان که می‌شود انجام داد...

۹:۴۱

کسب و کار دیجیتال، حقیقت تکان دهنده
undefinedمازن انیس النقاشفرزند مرحوم بزرگوار عزیزمان انیس النقاش
ما تحت اشغال دیجیتال هستیم و نظارت فقط یک فناوری نیست بلکه ابزاری برای کنترل کامل است
آنچه ما امروز تجربه می کنیم، توسعه فناوری یا نظارت صرف به دلایل امنیتی نیست. ما تحت اشغال دیجیتالی به رهبری صهیونیسم هستیم که دارای ابزارهای جاسوسی پیشرفته ای مانند پگاسوس است که هدفش تحت سلطه در آوردن بشریت و تبدیل ما به ابزار در پروژه توسعه طلبانه خود است.
نرم افزارهای جاسوسی، تشخیص چهره و بیومتریک «فناوری مدرن» نیستند، بلکه سلاح های استعماری هستند که برای تغییر شکل جوامع و تحمیل رژیم سانسوری استفاده می شوند که نمی توان از آن فرار کرد. این اشغال مرزها نیست، بلکه اشغال ذهن و روح است.
در حالی که شما مشغول این هستید که «چه کسی در سیاست لبنان چه گفته است» و درباره «ایران ما را رها کرده یا نه» و «عربستان سعودی پول پمپ می کند یا نه» و «قطعنامه 1701 خوب است یا بد». این است که شما را به یک سیرک هدایت می کنند. مشغول بحث های توخالی در حالی که به آرامی یک قفس دیجیتالی ساخته می شود که به روی شما بسته می شود. undefinedundefined
شرکت های صهیونیستی «شرکت های فناوری مستقل» نیستند. آنها تسلیحات اطلاعاتی هستند که در هماهنگی با سرویس های امنیتی غربی کار می کنند. هدف کنترل فضای دیجیتال، جمع آوری داده ها و کنترل هر تصمیم سیاسی و اقتصادی در خاورمیانه و جهان.
حقیقت تلخ؟ هر کسی که صدای خود را علیه این سیستم سانسور بلند کند هدف قرار می گیرد. نمونه ها بی شمارند:
جمال خاشقجی: او پس از نظارت با پگاسوس کشته شد.شرین ابوعقله: او پس از پوشش وقایع جنین تحت نظر ترور شد.
دافنه کاروانا: او فساد دولت ها را منفجر کرد با منفجر کردن ماشینش کشته شد.
ادوارد اسنودن: او سیستم نظارت جهانی را افشا کرد و مورد آزار و اذیت مداوم قرار گرفت.
راه حل ها «تغییر برنامه ها» یا «استفاده از تلفن ایمن» نیستند. اگر دستگاه متصل باشد، نظارت می شود. راه حل رهایی کامل از این سیستم است. بازگشت به روش‌های ارتباطی که قابل نظارت نیست، ساخت یک شبکه مقاومت غیرمتمرکز بر اساس روش‌های سنتی و فناوری‌های منبع باز.
اگر الان بیدار نشویم و متوجه وسعت خطری که با آن روبرو هستیم، صریحاً می گویم: از امروز فاتحه بر جان همه ما باد. سیرک سیاسی را ادامه دهید، اما بدانید که بردگی دیجیتال در راه است و هیچ کس از چنگال آن فرار نخواهد کرد.
در نهایت انتخاب روشن است: ما اکنون مقاومت می کنیم، سیستم موازی می سازیم یا با آزادی خود خداحافظی می کنیم. اگر این راه را ادامه دادیم به بردگی خوش خوش آمدید .

به نقل از کانال علی عبدیhttps://eitaa.com/kriyaasses

۱۵:۰۴

thumnail
آخرین خودکار جهان
موضوع انشا این بوده : با آخرین خودکار جهان چه مینوشتید؟
undefinedو این انشای نوشته شده در عکس را یک نوجوان آرمانگرای ایرانی نوشته است. پسربچه ای که الحق و الانصاف آرزوی هرکدام از ما داشتن چنین فرزندی هست. همان نوجوان بسیجی خط امام روح الله در نسل جدید. بین غوغای مفسده ها و بت های غربی و شرقی...خدا حفظ کند و سرباز حضرت بقیه الله عج قرار دهد این نوجوان و امثال او را.
undefinedاما حالا در هفته بسیج شاید بد نباشد تلنگری به خودمان بزنیم و تعبیرمان را از بسیجی بیازماییم. شاید پر بیراه نباشد که بگوییم ما پدرمادرهای بسیجی ، یک عمر شعار داده ایم و فرزندان بسیجی مان را نیز داریم به شعار عادت میدهیم.
undefinedاگر فخری زاده میخواهیم ، شهریاری میخواهیم فرزند ما باید آخرین خودکار جهان را هم برای شعار دادن صرف کند ؟
undefinedچرا یک ذهن جسور علمی شبیه جسارت برخی غربی ها پرورش ندهیم که بلافاصله فکر کند بعد از آخرین خودکار جهان چه می شود؟ فلسفه خودکار چیست و بعد از آن چطور این نیاز باید برطرف بشود و او خود را منجی ابداع مسیر جدید رفع این نیاز ببیند؟
undefinedمثلا شاید با چنین دیدی با آخرین خودکار جهان، یک بسیجی باید به دنبال پروتکل ارتباطی بعدی جهان باشد و آن را مکتوب کند. مثلا لیستی بنویسد از سایر جوهرهای شیمیایی و طبیعی و راههای تداوم ارتباط با کاغذ...شاید کدینگ کوتاهی بنویسد برای درج نوشته ها با خودکار های بی جوهر باقی مانده ...و هزار شاید دیگر.
undefinedبرگردیم به هفته بسیج... بسیجی امروز ما همان است که رهبرش چندین سال است از او خواسته ای داشته و او باید روز و شب نداشته باشد تا این امر بر زمین نماند:
و امّا آن نکته‌ای که گفتم اشاره میکنم، بحث آفرینش علمی است؛ این مهم است. امروز کارهای علمی زیادی در کشور میشود، امّا این کارها غالباً متفرّعات بر آفرینش علمی دیگران است؛ فرض بفرمایید که نیروی انرژی هسته‌ای را مثلاً‌ کسی کشف کرده، ما امروز داریم روی این کار میکنیم. آنچه نیاز هست و بایستی انجام بگیرد undefinedآفرینش علمundefined است؛ باید خلّاق باشید، باید تولید کنید علم را که غالباً‌ از کشف یک نیرویی در طبیعت به وجود می‌آید؛ یعنی نوآوری در علم ناشی از این است که یک ناموسی را، یک قانونی را که در طبیعت وجود دارد و تا امروز کشف نشده، شما کشف میکنید، بر اساس آن تولیدِ علم میشود، بر اساس آن فنّاوری‌های متعدّدی به وجود می‌آید. باید دنبال این باشیم؛ یعنی جوان نخبه‌ی ما باید دنبال این باشد: خلّاقّیت در دانش(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان سال 98)
#آفرینش_علمی#رستاخیز_علمی_گام_دوم#بسیجی#جهاد_علمی@tarashtdareh

۱۶:۱۳

بازارسال شده از هسته مرکزی بین الملل بسیج دانشجویی
thumnail
undefined #دانشگاه_مقاومت | کارگاه آشنایی با مولفه‌های ارتباط گیری با دانشجویان خارج از کشور
undefinedبا حضور: undefinedجناب آقای محمدرضا محمدی(مسئول سابق بین‌الملل سازمان بسیج دانشجویی کشور)
undefined زمان: جمعه، ۹ آذرماه
undefined ساعت ۱۹ الی ۲۱
undefined برگزاری جلسه به صورت مجازی در اسکای روم:undefined http://Skyroom.online/ch/rafda/siasatvarzi

undefined @ashab_rouholahundefinedاصحاب روح الله
undefined همراه ما باشید:تلگرام | ایتا | بله | توییتر#هسته_مرکزی_بین‌الملل_بسیج_دانشجویی @iccbso

۸:۲۹

طرشت دره
undefined ما، مقاومت و بسیج نسبتا خواب آلوده اساتید متخصص قسمت دوم undefinedاول : بالستیک ها تا ابد موفقند؟ ضدهوایی های تاد و پدافند های زمینی که اینقدر دیر مطلع می شوند که موشک بالای سر هدف سردراورده است و سرعت اصابت موشک مانع کارکردشان است. اسراییل اما در حال قرارداد با شرکتی است که در یک یا چندپرتاب، انبوه ماهواره های ارزان و کوچک را برایش پرتاب نماید. طوری که همیشه سایه شأن بر سر ما باشد و به محض پرتاب مطلع شوند. این سیاستی همراه با گرایش جهانی اینترنت اشیا فضایی است که به اشیا ارزان و سبک فضایی اشاره دارد و موازی با سیاست ماهواره های گران جاسوسی اوفک رژیم جلو خواهد رفت. undefinedدوم: در دنیای این ماهواره های جمع و جور ، یک زمینه تحقیقاتی شروع شده که چگونه به ماهواره (بخصوص ماهواره های لئو)حمله کنیم. یعنی چطور ماهواره ممکن است عکس نامربوط به اپراتورش برگرداند و او را بی آنکه بداند سرکار بگذارد! undefinedحمله جذاب ترش این است که چطور جایی که ماهواره نداریم کنترل دسترسی ماهواره را دور بزنیم و چندین عکس مورد نیاز را از خود آمریکایی ها قرض بگیریم!!! عکس های فضایی را ببینید هر لحظه روی سر رفح چند ماهواره آمریکایی و چینی و روسی و ... دارد دور میزند. چه بسا یک ایستگاه زمینی در کشورهای دوست و برادر اطراف بتوانند آن حرف سیدنا را جامه عمل بپوشانند که نگران نیستیم و این امکانات به زودی به دست مجاهدان میفتند‌! undefinedعکسش هم ممکن است، ما ماهواره داشته باشیم ولی گویا نداریم. هرشب عملیات و نیاز، بلایی سرش بیاورند و پاسخگو نباشد و حتی ممکن است نفهمیم از کجا خوردیم و بیانیه بدهیم که نه اشکال عادی فنی بود و نفوذی در کار نبود. undefinedسوم: ایستگاه زمینی داشتن هم این روزها خیلی ارزان شده است. آمازون و سایر زیرساختی ها سرویس ایستگاه زمینی ارایه می‌دهند و به لطایف الحیلی میتوان از خود تکنولوژیست های آمریکایی بجای سرمایه گذاری های گران قیمت در این باب کمک هایی گرفت. undefinedاصل حرف : قدرت امنیت سایبری در فضا موضوعی است در لبه دانش، بسی راهبردی و کاربردی . همان‌قدر که پهبادهای ارزان، جنگ نامتقارنی علیه موشک ها و هواپیماهای گران دشمن رقم زدند، نفوذ سایبری میتواند در شرایط دارایی های نامتقارن نیز ما را به پشتیبانی ماهواره ای از مقاومت برساند. شرط حصول این فناوری همگرایی فناورانه حوزه های رایانشی و سایبری با دانشکده های هوا و فضاست. در برنامه هفتم هم اثری از این همگرایی در امنیت سایبری نیست و این نگرانی هست که از این حیث عقب بمانیم. undefinedچهارم: اگر بپرسید جلسه آخر بسیج اساتید در اغلب دانشگاهها را سال گذشته بوده و آن هم درباره چگونه بهتر شدن جو فرهنگی دانشگاه صحبت های رجما بالغیبی زده شده و بعد از آن هم نخود نخود هرکه رفته خانه خود! اگر جای خداوند ذوانتقام بودم، یقه بسیجی های چرت آلوده را ده برابر محکم تر از شش تیغ‌های ملی گرا می‌گرفتم. undefinedحاشیه: هیچکدام از مواردی که نامبرده شد آب خوردن نیست و لبه است. لبه یعنی نیاز به وقت و پول و کار ... این برای دوستانی است که در حوزه فنی نیستند و فردا روز از فلانی و فلانی میپرسند و آن ها هم اگر بگویند نه، این می شود نه علمی و سیاستی کشور! undefined ماهواره های لئو در لحظه اخذ تصویر روی سر رفح . فکر اگر اگر ...در خصوص پشتیبانی ماهواره ای از یحیی سنوار به سرتان زد؟ رهایش کنید. او که با تفنگ چسب زده راهش را رفت. ما ماندیم و ماموریت خودمان. #العلم_سلطان #اینترنت_اشیا_فضایی #دانشکدگان_حوزه_رایانشی #نوجوانهای_جسور_پیش_بسوی_رشته_ریاضی #جهاد_علمی #بخوابیم_دشمن_نمیخوابد @tarashtdareh
thumnail
اینترنت ماهواره ای در ادلب،
جای خالی بحثهای مرتبط با امنیت فضایی در تهران

undefinedدر پست قبلی درباره اهمیت امنیت فضایی و همگرایی آن با سیاست های امنیتی سایر بخش های ارتباطات صحبت شد، چیزی که جای آن به روشنی در برنامه هفتم خالی است و بیم آن می‌رود پنج سال دیگر هم همینجا باشیم که امروز هستیمundefined.
undefinedحالا گفته میشود تروریست ها در ادلب با اینترنت ماهواره ای درحال پشتیبانی شدن هستند و نبرد سخت تر شده است.
undefinedچه کنیم؟
undefinedاز روسیه بخواهیم همان حملات منع سرویس علیه ماهواره ها در اوکراین را راه بیندازد و کیفیت سرویس ماهواره را در منطقه پایین بیاورد؟
undefinedمسیر محققان خوشفکر دانشگاه تگزاس در آستین را پیش بگیریم که طی یک تز دکترا وقت گذاشتند و سیگنال اسپیس ایکس را مهندسی معکوس کردند؟ (و حتی یاد گرفتند چطور بدون همراهی ایلان ماسک از همین منظومه ها بجای جی پی اس استفاده کنند؟)
undefinedبه ستاد اتصال پذیری معاونت بگوییم بجای چسبیدن به پیام های امنیت سایبری در حد فیشینگ و پسورد روی این موضوع سرمایه گذاری کند و وقت بگذارد تا مگر چهار استاد ناامید گوشه دانشگاه ، چند تز روی موضوع تعریف کنند و اینطور روزها یک نمونه آزمایشگاهی دم دست وجود داشته باشد؟
undefinedبه پدافند غیرعامل بگوییم بجای ده سال دیگر، امروز با همکاری سازمان فضایی روی چیزی شبیه مون لایتر وقت بگذارد؟ مون لایتر اولین جعبه شنی (سندباکس) واقعی فضایی است که یک کیوب ست در فضاست و برای مقاصد امنیتی در دسترس قرار میگیرد.
undefinedبه وزارتخانه های مرتبط بگوییم اولویت بومی سازی امنیت مرتبط با فضا تعریف کنند و ما هم محصولات بومی مشابه دشمنانمان برای حمله و دفاع فضایی-سایبری بسازیم؟
undefinedبه مرکز ماهر بگوییم آپای فضایی میخواهیم، ما هم سی تی اف های فضایی نیاز داریم و اینکه چهارمین دوره مسابقات هک إ ست (hack a sat) دارد برگزار میشود ولی در ایران خبری نیست یعنی عقب ماندیم ؟
undefinedبه دانشگاه ها بفهمانیم باید دانشکده هوافضا با دانشکده مهندسی کامپیوتر کار مشترک کنند ؟ و برای پایان نامه های امنیت سایبری مشترک حمایت تحقیقاتی تعریف کنیم؟
undefinedبه مرکز پژوهش های مجلس بگوییم به موضوع ورود کنید و گوش های سیاست گذاران را به این حوزه‌ها عادت دهید؟

undefinedتوفیق هریک از این کارها را با فاتحه ای نثار فخر ایران، شهید محسن فخری زاده ، از پروردگار او در ایام سالگردش بخواهیم. مردی که بدون هیچ سروصدایی، توفیقات بزرگترین جهادهای کبیر علمی را یافت.
@tarashtdareh

۱۱:۴۰

thumnail
از بفروش برو آمریکایی تا ورود مفتی مصلحتی در دیگر کشورهامروری بر لایه های عمیق قانون گذاری در حوزه فناوری
🟡سکانس جنگل: در جنگل که زندگی کنی خوبی اش این است که قانون جنگل خبرنگار منتقد ندارد! در جهانی که غول های رسانه ای جهانی و البته غالب رسانه های محلی کشورهایش در خدمت جریان سرمایه داری و امپریالیسم شکل گرفته اند، هیچ خبرنگاری نیست رای دادگاه آمریکا و قانون من در آورد اخیر این کشور علیه تیک تاک را مسخره کند؟!قانون روشن است. یا تیک تاک را به ما می‌فروشی میروی پی کارت یا آن را می‌بندیم . به همین سادگی و خوش مزگی...یعنی دیگر بحث دفتر داشتن و تمکین به قانون نیست!!!! نه خیلی خیلی جلوتر !تو تهدیدی پس باید مغز و ایده و سود و دار و ندارن را بدهی به ما و به سلامت!این است افق توسعه فناوری در یک جنگل !!
🟡سکانس دبلیو تی او: خبر دیگری که باز رسانه های جهانی البته پوشش دادند و در ایران تحلیل نشد، دعوای امسال در سازمان تجارت جهانی است. از ابتدا قرار غرب این بود، ورود خدمات فناوری اطلاعاتی به کشورها باید مفت باشد. کشورها بیخود می‌کنند از تعرفه و عوارض گمرکی در حوزه خدمات بعنوان اهرم اعمال سیاست استفاده کنند. حوزه فضای مجازی کشورها واس ماسundefined. هیچ تعرفه گمرکی نباید وضع شود. این مصوبه دو دهه قبل این سازمان بود که قرار بود دوساله باشد. اما از آن زمان به لطف بلوک غرب مرتب تمدید می شود. امسال اگرچه هند و آفریقا کرد و خاک کردند و خیلی دیگر کشورها را هم تحریک کردند. نهایتا زورشان در همین حد رسید که دو سال دیگر فقط تمدید شود این ممنوعیت گمرکی و امیدوار شدند که شاید دوسال دیگر این حوزه آزاد شود. البته سازمان حالا مسیر دیگری پی گرفته، دارد لابی میکند که یک سری کشور زیر مجموعه یک پیمان دیگری برای ادامه این ممنوعیت پیگیری کنند... خوبی و بدی تعرفه گذاری به کنار، غیاب این مسیر که لاقل به ظاهر تا دوسال دیگر پیش روی کشورهاست در مباحث مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات ما خودش علامت سوال است! خیلی کشورها و شرکتها خیز برداشته اند و دارند برای این آزادسازی احتمالی برنامه ریزی میکنند. حالا یا مخالف یا موافق...دارند نقش آفرینی می‌کنند.
undefinedسکانس آخر: سیدی فرزانه شهریور ماه به هیات دولت میگوید بروید سراغ این لایه های عمیق زیرساختی، خواب نمانید .
🟡سکانس سه تا مانده به آخر: در غالب جلسات هوش مصنوعی همچنان صرفا به داده و سخت افزار و نیروانسانی میگویند لایه های عمیقی که مقام معظم رهبری فرمودند.
🟡سکانس دوتا مانده به آخر: در دانشگاه با خیلی از اساتید که صحبت کنید از لاما و جی پی تی و...صحبت میکنند. از فواید پری تریندها ی این چنینی (یعنی مدلهای از پیش آموزش دیده) و‌ پارامترهای کمتر سایر مدلها. رسما بخش خوبی از توانایی هوشی داخلی دارد با پیش فرض داشتن دسترسی به این مدل ها یا وزن برخی دیگر شبکه ها جلو میرود و کار روی مدل های کاملا متن باز یا بومی به دلیل پیشرفت حیرت انگیز این مدل های آمریکایی طرفداری ندارد.
🟡سکانس غمبار یکی مانده به آخر : انبوه جلسات اتاق فکرهای آمریکایی در کنار گروه های مرتبط در نهادهایی مثل سازمان ملل و...، مرتب دارند درباره ساز و کارهای کنترل دسترسی مدل های هوش مصنوعی حرف میزنند. میگویند مدل ها باید طوری طراحی شوند که هر کشور یا بازیگر تهدیدآمیزی نتواند از آنها استفاده کند . کنفرانس های علمی پر شده از مقالاتی که مدل ها را از بیرون و درون مجهز به این ساز و کارها میکنند و سازوکارهای جالبی درآورده اند که مدل بدون یک کلید قابل دسترسی نباشد . این بار کرک مدل های هوش پیچیده تر و مغفول تر از کرک نرم افزارها در سالهای منع صادرات نرم افزار به ایران است.

undefinedفیلم تامام شد. چه کنیم؟مرکز ملی جان، مجلسی آدم ها، مرکز پژوهش ها، کمیسیون تنظیمی ها، جهان آرا، بد نیست جلساتی در این باره استماع کنید؟ استماع که دیر است کی یک تصمیم به روز قرار است در این حوزه ها اتخاذ شود؟ کی پاسخگوی مطالبه رهبر انقلاب خواهید بود؟
undefinedشریفی آدم ها! بجای دعوت از رشیدی کوچی یک استاد ندارید چهارتا حرف حساب بزند برای بهبود اوضاع؟! شما در این سطح برنامه بگیرید حیف نیست؟!
@tarashtdareh

۱۴:۵۸

طرشت دره
undefined از بفروش برو آمریکایی تا ورود مفتی مصلحتی در دیگر کشورها مروری بر لایه های عمیق قانون گذاری در حوزه فناوری 🟡سکانس جنگل: در جنگل که زندگی کنی خوبی اش این است که قانون جنگل خبرنگار منتقد ندارد! در جهانی که غول های رسانه ای جهانی و البته غالب رسانه های محلی کشورهایش در خدمت جریان سرمایه داری و امپریالیسم شکل گرفته اند، هیچ خبرنگاری نیست رای دادگاه آمریکا و قانون من در آورد اخیر این کشور علیه تیک تاک را مسخره کند؟! قانون روشن است. یا تیک تاک را به ما می‌فروشی میروی پی کارت یا آن را می‌بندیم . به همین سادگی و خوش مزگی... یعنی دیگر بحث دفتر داشتن و تمکین به قانون نیست!!!! نه خیلی خیلی جلوتر ! تو تهدیدی پس باید مغز و ایده و سود و دار و ندارن را بدهی به ما و به سلامت! این است افق توسعه فناوری در یک جنگل !! 🟡سکانس دبلیو تی او: خبر دیگری که باز رسانه های جهانی البته پوشش دادند و در ایران تحلیل نشد، دعوای امسال در سازمان تجارت جهانی است. از ابتدا قرار غرب این بود، ورود خدمات فناوری اطلاعاتی به کشورها باید مفت باشد. کشورها بیخود می‌کنند از تعرفه و عوارض گمرکی در حوزه خدمات بعنوان اهرم اعمال سیاست استفاده کنند. حوزه فضای مجازی کشورها واس ماسundefined. هیچ تعرفه گمرکی نباید وضع شود. این مصوبه دو دهه قبل این سازمان بود که قرار بود دوساله باشد. اما از آن زمان به لطف بلوک غرب مرتب تمدید می شود. امسال اگرچه هند و آفریقا کرد و خاک کردند و خیلی دیگر کشورها را هم تحریک کردند. نهایتا زورشان در همین حد رسید که دو سال دیگر فقط تمدید شود این ممنوعیت گمرکی و امیدوار شدند که شاید دوسال دیگر این حوزه آزاد شود. البته سازمان حالا مسیر دیگری پی گرفته، دارد لابی میکند که یک سری کشور زیر مجموعه یک پیمان دیگری برای ادامه این ممنوعیت پیگیری کنند... خوبی و بدی تعرفه گذاری به کنار، غیاب این مسیر که لاقل به ظاهر تا دوسال دیگر پیش روی کشورهاست در مباحث مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات ما خودش علامت سوال است! خیلی کشورها و شرکتها خیز برداشته اند و دارند برای این آزادسازی احتمالی برنامه ریزی میکنند. حالا یا مخالف یا موافق...دارند نقش آفرینی می‌کنند. undefinedسکانس آخر: سیدی فرزانه شهریور ماه به هیات دولت میگوید بروید سراغ این لایه های عمیق زیرساختی، خواب نمانید . 🟡سکانس سه تا مانده به آخر: در غالب جلسات هوش مصنوعی همچنان صرفا به داده و سخت افزار و نیروانسانی میگویند لایه های عمیقی که مقام معظم رهبری فرمودند. 🟡سکانس دوتا مانده به آخر: در دانشگاه با خیلی از اساتید که صحبت کنید از لاما و جی پی تی و...صحبت میکنند. از فواید پری تریندها ی این چنینی (یعنی مدلهای از پیش آموزش دیده) و‌ پارامترهای کمتر سایر مدلها. رسما بخش خوبی از توانایی هوشی داخلی دارد با پیش فرض داشتن دسترسی به این مدل ها یا وزن برخی دیگر شبکه ها جلو میرود و کار روی مدل های کاملا متن باز یا بومی به دلیل پیشرفت حیرت انگیز این مدل های آمریکایی طرفداری ندارد. 🟡سکانس غمبار یکی مانده به آخر : انبوه جلسات اتاق فکرهای آمریکایی در کنار گروه های مرتبط در نهادهایی مثل سازمان ملل و...، مرتب دارند درباره ساز و کارهای کنترل دسترسی مدل های هوش مصنوعی حرف میزنند. میگویند مدل ها باید طوری طراحی شوند که هر کشور یا بازیگر تهدیدآمیزی نتواند از آنها استفاده کند . کنفرانس های علمی پر شده از مقالاتی که مدل ها را از بیرون و درون مجهز به این ساز و کارها میکنند و سازوکارهای جالبی درآورده اند که مدل بدون یک کلید قابل دسترسی نباشد . این بار کرک مدل های هوش پیچیده تر و مغفول تر از کرک نرم افزارها در سالهای منع صادرات نرم افزار به ایران است. undefinedفیلم تامام شد. چه کنیم؟ مرکز ملی جان، مجلسی آدم ها، مرکز پژوهش ها، کمیسیون تنظیمی ها، جهان آرا، بد نیست جلساتی در این باره استماع کنید؟ استماع که دیر است کی یک تصمیم به روز قرار است در این حوزه ها اتخاذ شود؟ کی پاسخگوی مطالبه رهبر انقلاب خواهید بود؟ undefinedشریفی آدم ها! بجای دعوت از رشیدی کوچی یک استاد ندارید چهارتا حرف حساب بزند برای بهبود اوضاع؟! شما در این سطح برنامه بگیرید حیف نیست؟! @tarashtdareh
thumnail
undefinedپاسخ به یک سوال خوب مخاطبان کانال:
undefinedقطعا نمی‌خواهیم خود تحریمی کنیم و هرکاربرد جی پی تی را منکر شویم. اما

undefinedدلیل تکیه به امثال جی پی تی فرض در دسترس بودن ابدی آنهاست . پس مرتب می‌گوییم این تعداد پارامترهای رویایی را نداریم و ناچاریم. تجربه موشک و بنزین و... نشان داد وقتی تحریم جدی تری شدیم معلوم میشود چقدر بدون اینها نمیشد! بالاخره اگر نبود باید چاره ای داشت. این را سیاست گذار باید چاره کند نسبت به پیشرفت تهدید طرف مقابل نه الزاما من بخش خصوصی مثل یک شرکت کوچک یا دانشجو.
undefinedتجربه بعدی این است که وقتی چیزی را داری (ولو ضعیفتر) تحریم نمی‌کنند تاپیشرفت نکنی و حالا که اذیتت نمی‌توانند بکنند لاقل بازار داشته باشند ! (مثل واکسن و برخی مواد اولیه هسته ای). پس اگر میخواهیم تحریم نشویم باید قدرت بومی مان به سمت عدم وابستگی برود.
undefinedوابستگی به مدلهای پایه هم طیفی است. بالاخره وقتی وزن را داری با وقتی وزن را هم نداری فرق میکند و جلوتریم. متن بازها هم متفاوتند

undefinedتکیه ریسک-محور بر سبدی از مدل های پایه برای کاربردهای با ریسک های مختلف ضرورت است. مثلا حوزه های حیاتی پزشکی را نمیتوان معطل تحریم گذاشت.
undefinedبرخی حوزه ها فاین تیون پذیر نیستند و اتفاقا مزیت نسبی کشور می‌توانند باشند. حوزه های دارای دلالت های بالای فرهنگی را نمیتوان با فاین تیون کردن چیز دندان گیری بدست آورد . فلسفه هنر اسلامی و ایرانی ما در فاین تیون شدن با هنر مدرن و اکسپرسیونیسم آنها قابل جمع و ترکیب نیست. این حوزه دقیقا همان حوزه مغفولی است که این روزها قیمه و ماست دارد در هم ریخته میشود و باید چاره کرد.
undefinedاینقدر نسبت به وابستگی به مدل های متن بسته و تجاری آمریکا بی حس شده ایم که مدل های متن باز علی بابا (qwen) و سایر حرکات جهانی را زیاد وقعی نمینهیم و خبر اول فناوری کشور نیست و عکس العمل جامعه علمی را بر نمی انگیزد. ولو ارزیابی ها مدل متن باز را بهتر ارزیابی کرده باشند. عجیب نیست؟
undefinedمهندسی معکوس وزن ها و داده ها که در جهان بسیار طرفدار دارد چرا در ایران طرفدار زیادی ندارد؟! شاید چون اعتقادی به تهدیدات (چه تحریمی و چه اجتماعی و چه فنی) نداریم.
undefinedوقتی چیزی را هدف نگیریم سوار فناوری نمی‌شویم و حتی در مواردی که امکاناتش قابل حصول باشد بدان نمی‌رسیم. دانشجویان ما خیلی وقتها مصرف کننده دارند بار میآیند. صرف اپراتور جی پی تی تربیت کردن هنر نیست. با این وضع امیدی به قدرت هوش شدن هست؟! یا کار با مدل های کوچکتر و خلاقیت زدن برای پاسخهای بهتر هنر است؟ در درس های نرم افزار به ما می‌گفتند بهترین پردازنده با برنامه نویس متوسط را با یک پردازنده کمتر ولی برنامه نویسی بهینه شکست دهید. ما را چه شده که در این حوزه چشم بسته عمل میکنیم؟
undefined ژئو پلیتیک هوش مصنوعی و نقش دیپلماسی سایبری را باید درست درک کنیم . شرکتهای ما شاید زیرساخت کافی ندارند. پیمان های بزرگی را ما عضو هستیم که میتوان خوشه های ساخت چه برای توسعه ایجابی چه برای اقدامات سلبی یا اعمال سیاستی.
undefinedو اینکه صنعت میوه دانشگاه را می‌چیند.طبعا یک شبه نمیشود میوه چید. سرمایه گذاری خصوصی و دولتی نیاز است برای حصول به برخی اهداف.
و موارد قابل ذکر مشابه دیگر...

۱۰:۲۷

بازارسال شده از روزنامه شریف Sharifdaily l
thumnail
«آدم‌ربایی در روز روشن، وسط اروپا»
undefined عصر روز دوشنبه ۲۶ آذر و ۱۶ دسامبر، #محمد_عابدینی نجف‌آبادی ۳۸ ساله از فارغ‌التحصیلان مهندسی #مکانیک شریف، به درخواست ایالات متحده آمریکا در فرودگاه میلان ایتالیا در مسیر سفر به سوئیس، توسط پلیس فرودگاه دستگیر و تا این لحظه هیچ ارتباط مستقیمی با وی برقرار نشده است. همزمان با او هم #مهدی_محمدصادقی ۴۲ ساله ساکن آمریکا، در ایالت ماساچوست دستگیر شد.
undefined ماجرا هم طبق گفته رسانه‌ها، به حمله پهپادی ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ (۸ بهمن ۱۴۰۲) توسط برخی گروه‌های مسلح عراقی در اردن برمی‌گردد که به کشته شدن ۳ نظامی آمریکایی و جراحت ۴۷ نفر دیگر منجر شد؛ FBI مدعی‌ست در این پهپاد از تجهیزاتی استفاده شده که این دو فرد در تهیه‌ی آن سهم داشتند!
undefined پرس‌وجوی روزنامه از یکی از شریفی‌های مطلع و مرتبط با وی که بهتر است نامش فاش نشود، توضیحات زیر را نصیب ما کرد که می‌توانید در ادامه بخوانید:
undefined«محمد عابدینی، تبعه‌ی ایرانی و از فارغ‌التحصیلان شریف و مدیرعامل شرکت صنعت دانش رهپویان افلاک (SDRA) در ایران است که در حوزه تجهیزات اندازه‌گیری ابزار دقیق و تحت قوانین ایران با کاربری‌های متنوع از جمله درمانی و ورزشی فعالیت می‌کرده است. او یک شرکت هم با نام Illumove SA در سوئیس داشته که تجهیزات ضبط حرکت (موشن کپچر) تولید می‌کردند و تماماً با اطلاع و نظارت حقوقی و مالیاتی دولت این کشور بوده است.
undefinedاین تجهیزات باتوجه به تکنولوژی پیشرفته خود، طبیعتاً قابلیت استفاده چندگانه را دارند و پس از عرضه قانونی و رسمی توسط شرکت در بازار ایران، می‌توانند توسط هر فرد حقیقی و حقوقی خریداری و استفاده شوند.امّا دولت آمریکا، ادعای واهی استفاده از این تجهیزات در یک پهپاد را بهانه‌ی پرونده‌سازی و دستگیری این افراد کرده است؛ این اقدام و عدم اطلاع رسمی به سفارت ایران و عدم امکان دسترسی و برقراری ارتباط با او که تبعه ایران است، را می‌توان نوعی آدم‌ربایی تلقی کرد! چراکه نهایتاً می‌توانستند مانع حضور وی در اروپا و آمریکا و بازگرداندنش شوند نه اینکه استفاده از یک وسیله چندمنظوره مثل صدها قطعه از شرکت‌های دیگر در پهپاد را بهانه‌ی دستگیری‌شان کنند.»
undefined ظاهراً از دو روز قبل، وزارت امور خارجه هم اقدامات زیادی از طریق کنسول‌گری ایران در ایتالیا برای آزادی یا حداقل، اطلاع از وضعیت محمد عابدینی انجام داده و امیدواریم این تلاش‌ها قبل از هر اقدامی به نتیجه برسند.
undefined @SharifDaily

۱۶:۱۷