عکس پروفایل ترخون، تربیت رسانه‌ای خانوادهت

ترخون، تربیت رسانه‌ای خانواده

۱۸۰عضو
عکس پروفایل ترخون، تربیت رسانه‌ای خانوادهت
۱۸۰ عضو

ترخون، تربیت رسانه‌ای خانواده

تربیت رسانه‌ای برای خانواده
ارتباط با ادمین@abuzeinab

۱۹ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
این که پای این شاخ‌های مجازی به صحنه‌ی تئاتر کشیده می‌شود چیزی جز ابتذال فرهنگی نیست!فقط یک‌بار کافی‌ست پیج‌های این افراد را در اینستا، نگاه کرده باشید تا از زیست غیراصیل آن‌ها مطلع شوید!حالا ما هِی خودمان را بکُشیم تا به نوجوان و جوان بیاموزیم که گونه‌های برجسته و لب‌های تزریقی و لیفت‌های متعدد و ... هرگز شخصیت نمی‌آورد. این نوجوان و جوان، صبح‌هنگام، حرف ما را می‌پذیرد اما به‌وقتِ شب، با یک نگاه به اینستا می‌بیند که چقدر مسئولین هم همین آدم‌ها را قشنگ تحویل گرفته‌اند!بعد به‌جای اینکه از این داستان حماقتِ مسئول را نتیجه بگیرد، رأی به دروغگو بودن ما می‌دهد.
undefinedزهرا ابراهیمی
#فرهنگ#هنر#سلبریتی
@tarkhoooooon

۵:۵۹

thumnail
undefined آیا تلفن‌ همراه دانش‌آموزان را کندذهن‌ کرده است؟— گوشی‌های همراه در مدارس سلاح‌های حواس‌پرتیِ جمعی هستند

undefinedنتایج معروف‌ترین آزمون سنجش توانمندی دانش‌آموزان در جهان نشان می‌دهد که طی چند سال گذشته عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان در کشورهای مختلف تدریجاً ضعیف و ضعیف‌تر شده است. برخی گمان می‌کردند همه‌گیری کرونا و شرایط نامطلوب آموزش در آن دوره باعث این افت بی‌سابقه شده است، ولی تحقیقات اخیر نشان می‌دهند این سیر نزولی پیش از دورهٔ کرونا آغاز شده. آخرین گزارش برنامهٔ بین‌المللی ارزیابی دانش‌آموزان، موسوم به پی‌آی‌اس‌اِی، به سه دلیل گوشی‌های همراه را مقصر اصلی داستان می‌داند.

undefined ۱۰۰۰ کلمه undefined زمان مطالعه: ۶ دقيقه
undefined ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:B2n.ir/w51475
@tarkhoooooon

۶:۳۵

۲۰ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
undefined کودک کار فقط اونی نیست که تو خیابون کار میکنه!
undefinedاین کودک هم، کودک کاره...
«مهدی طیبی»
#کودکان@tarkhoooooon

۷:۴۲

thumnail
undefined نوجوان عصر دیجیتال را بشناسیدundefined
undefined در این کلیپ ببینید
*undefined ترخون undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined @tarkhoooooon

۱۱:۴۰

۲۱ اسفند ۱۴۰۲

undefinedشتر دیدی، ندیدیundefinedundefinedاهمیت اصل تغافل در تربیت رسانه‌ای
undefinedمحمد جواد نوروزی
وقتی فرزند گناهی را (مانند دیدن فیلم‌های غیراخلاقی) به طور پنهانی انجام می‌دهد، معنایش آن است که از قبح عمل خویش خبر دارد ولی نتوانسته بر غریزه‌اش چیره شود. حالا اگر پدر و مادر این نوجوان متوجه عمل خطایش شوند، بهترین واکنش چیست؟عموم پدران و مادران ساده‌ترین راه حل را انتخاب می‌کنند. خشمگین شدن، عصبانیت، گرفتن گوشی و تبلت فرزند و در نهایت قهر. از این بدتر آنکه گاهی والدین عمل زشت فرزندشان را جلوی دیگران تعریف کرده و آن را تقبیح می‌کنند! این واکنش باعث می‌شود که فرزند آبرو و عزت خود در برابر پدر و مادر و نزدیکانش را برباد رفته و خود را عصیانگری با گناهان نابخشودنی فرض کند. در بهترین حالت، فرزند به گناهش ادامه می‌دهد اما این بار مخفیانه‌تر و محتاط‌تر. هر چه واکنش شدیدتر، مخفی‌کاری بیشتر. دسترسی به محتوای مستهجن هم برای نسل کنونی، به سادگی آب خوردن است. اما در بدترین حالت، فرزند به حدی از قدرت و رشد رسیده که می‌تواند جلوی والدین خویش بایستد. پس نیازی به مخفی‌کاری نیست و او عمل قبیح پنهانی خود را آشکارا انجام می‌دهد.پس راه حل درست کدام است؟بهترین کار، «تغافل» است. یعنی خودتان را به ندیدن و نفهمیدن بزنید. البته به شرطی که عمل فرزند مخفیانه باشد و نیز «به کوچه علی چپ زدن» شما را باور کند وگرنه تغافل فایده ندارد. تغافل در جایی است که شخص مرتکب گناهی شده و از آگاه شدن دیگران بیم و هراس دارد، خیر و صلاح در این است که رازش را پوشیده داریم، و از دانسته ‌های خویش تغافل نماییم تا او برای مصون داشتن شرافت خود پیرامون آن عمل نگردد و گناهی را که مرتکب شده است، تکرار ننماید. همان کاری که خدای «ستارالعیوب» با بندگانش می‌کند. البته تغافل به این معنا نیست که والدین بی‌خیال عمل قبیح فرزندشان باشد. لذا لازم است بعد از تغافل به بچه به طور غیرمستقیم گرا بدهید که بی‌اطلاع هم نیستید. مثلا در مورد مضرات تماشای فیلمهای مستهجن چیزی بگویید. همچنین باید از روش‌های غیرمستقیم تلاش کنید او را به مسیر درست برگردانید. مثلا باید به خلوت‌های فرزند دقت بیشتری داشته باشند و فرصت خلوت را از او بگیرید. فعالیت‌های جایگزین مفید برای او تعریف کنید. او را با فضاها و فعالیت‌های معنوی مثل مسجد، قرآن، هیأت و... بیشتر انس دهید. حجم و سرعت اینترنت کمتری برای منزل خریداری کنید و... این روش‌ها به تناسب شرایط مختلف، تفاوت‌هایی دارد. باید توجه داشت که گاهی با وجود به کاربستن همه این روش‌ها باز رفتار فرزند اصلاح نمی‌شود. آن وقت باید به راه‌های دیگری متوسل شد که در یادداشت‌های بعدی به آن می‌پردازیم.
#تربیت_رسانه‌ای#اصل_تغافل#خانواده_و_فضای_مجازی#نوجوان
@tarkhoooooon

۷:۲۹

۲۳ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
وقتی خانواده به فرزندشان کم توجه باشند، او نیازش را از جای دیگر تامین می‌کند...
#کودکان
@tarkhoooooon

۶:۲۴

thumnail
فن‌آوری جدیدی که قراره به‌زودی وارد بازار بشه و تا حد زیادی از گوشی بی‌نیازتون‌ میکنه.

حقیقتاً هوش مصنوعی هرروز داره خطرناک‌تر میشه‌ و تربیت هر لحظه سخت‌تر!
#فن‌آوری#چالش_تربیتی
undefined @tarkhoooooon

۱۱:۰۵

۲۴ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
undefinedیک خبر مهم از ABC برای والدین!
undefinedتو بچه هایی که تا قبل از ۵ سالگی همش سرشون تو گوشی، تبلت، کامپیوتر، تلویزیون یا هر دستگاه اسکرین داری هست، احتمال ابتلا به اختلال بیش فعالی حدود ۸ برابر بیشتر میشه!
undefinedمراقب بچه هاتون باشید

#کودکان

undefined @tarkhoooooon

۱۰:۴۹

دیشب سر سفره شام بودیم یهو واسه گوشی ام که روی اوپن آشپزخونه بود ، پی ام اومد ؟ . . .




بابام گفت بشین من میرم تا ببینم کیه و چیکار داره . . .اما من سریع بلند شدم و قبل از اینکه پدرم بخودش حرکتی بده ، رفتم سمت گوشی

متن رو که خوندم ، دیدم بابام اس داده و نوشته که : حالا که پا شدی ، پارچ آبو بیار سر سفرهundefinedundefined

یعنی هیتلر تو جنگاش اینجوری مغزش کار نمیکردundefinedundefined

#طنز


@tarkhoooooon

۱۶:۰۶

۲۵ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
فرصتی مناسب برای هم‌صحبتی با کودکان
undefined هنگامی که برای کودک کتاب میخونیم، فرصت مناسبیه تا با اون صحبت کنیم؛ اجازه بدیم درباره هر تصویر و هر تفکری که درباره کتاب و موضوع اون کتاب داره، باهامون صحبت کنه.
undefined هرگز به اون نگیم «صبر کن کتاب تموم بشه، بعد به سؤالت جواب میدم» یا «ساکت باش و ببین آخر داستان چه می‌شه»!
undefined این کودکه که تو تخیل و تفکر خودش به‌صورتی کاملاً خلاقانه انتهای داستان رو مشخص می‌کنه.
#کودکان
@tarkhoooooon

۱۸:۳۲

۲۶ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
این جمله معروف مامانا که «همه بدبختیها برای اینکه سرت تو اون گوشی لامصبه» شاید برای جوون‌ها و بزرگترها مسخره و خنده دار باشه ولی انگار برای نوجوون ها حرف بیراهی نیست!
یکی از چالش‌های پدر و مادرهای جوون مقدار زمانیه که بچه‌هاشون برای گوشی، تبلت و... صرف می‌کنن. این زمان معمولا تو تعطیلات بیشتر هم میشه. حالا آیا ضرر داره؟
تحقیقات چند ساله روی ۱۲ هزار نوجوان نشون داده هرچقدر بچه‌های سنین ۹ تا ۱۱ سال زمان بیشتری رو صرف این صفحات بکنن، طی سال‌های بعد نرخ خودکشی شون بیشتر میشه.
البته مقصر بچه‌ها نیستن. خیلی وقتها پدر مادرا وقت کافی برای بچه نمیذارن، یا شرایط وقت گذراندن و تفریح و بازی رو از بچه‌ها میگیرن و بچه تو اون سن مجبور میشه به گوشی رو بیاره برای گذروندن وقت! جای غر زدن به بچه‌ها سعی کنید شرایطی رو ایجاد کنید که بچه قسمت عمده‌ای از وقتش رو صرف گوشی و تبلت و... نکنه.
#کودکان
@tarkhoooooon

۱۰:۳۹

۲۷ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
مادری که رفتار بچه‌اش رو قبل و بعد از داشتن تبلت ثبت کرده!!
#کودکان#مدیریت_مصرف
@tarkhoooooon

۱۲:۰۰

جغرافی ۵۰ سال آینده :
یکجا نشینها چه اقوامی بودند و کجا سکونت داشتند؟undefined
اقوام وابسته به اینترنت بودند که در کنار مودمها و گوشی ها و پریزهای متصل به شارژر اقامت داشتند undefined

#طنز
@tarkhoooooon

۱۳:۳۳

۲۸ اسفند ۱۴۰۲

یک سال دیگر هم گذشت و ما به اندازه یک سال به مرگ نزدیک‌تر شدیم. این حقیقتی‌ست که نمی‌توان به سادگی از آن گذشت. سالی که تمام شد هرگز برنمی‌گردد؛ اما آنچه انجام دادیم در نامه‌اعمال‌مان ثبت شد، روزی به ما بازخواهد‌گشت و باید در مقابلش پاسخگو باشیم.
در دنیای عشق، آن‌ها که دل‌دادند، دل‌بُردند، دل‌شکستند یا دل‌گیر شدند باید خود را برای پاسخ مهیا کنند.در دنیای جنگ، آن‌ها که جنگ را آغازکردند، آن‌ها که برای اتمامش دعا کردند، آن‌ها که جنگیدند، نجنگیدند، دفاع‌کردند، فرار‌کردند، تایید و یا تشویق کردند همه و همه باید پاسخگو باشند.در دنیای مناصب هم آن‌ها که پُست‌های خود را از دست دادند، آن‌ها که عطای این مقام‌ها را به لقایش بخشیدند و حتی آن‌ها که به تازگی تاج مدیریت بر سر‌نهادند باید در برابر خداوند پاسخ دهند.در دنیای عبادت آن‌ها که سجده‌کردند و قیام‌نمودند، آن‌ها که خلوص‌داشتند و ریا‌نمودند همه و همه باید پاسخگو باشند.در دنیای مجازی آن‌ها که لایک کردند، فالو کردند، آن‌ها که بلاک‌کردند و فالوبک دادند، همگی باید بدانند که عین عمل‌شان را خواهند دید در روز حساب.در دنیای زنان، آن‌ها که سوختند، ساختند، تربیت کردند و آن‌ها که از حق زن دفاع‌نمودند، آن‌ها که به بهانه دفاع، زن را در حد ابزار تنزل‌دادند باید جواب دهند.
در دنیای مردان نیز، آن‌ها که بی‌غیرتی‌ورزیدند، آن‌ها که غیرت‌ورزیدند، آن‌ها که سَر بریدند و آن‌ها که سَر دادند در برابر ناموس، مقابل خدا حاضر خواهند شد.در دنیای رسانه‌ها، آن‌ها که جهادشان تبیین بود و آن‌ها که لج‌پراکنی کردند، آن‌ها که روشنگری و یا تحریف نمودند هر دو روزی فراخوانده خواهندشد برای پاسخ.در دنیای علم، آن‌ها که درس‌خواندند، آن‌ها که نخواندند، آن‌ها که کلاس آنلاین را پیچاندند و حتی آن‌ها که به‌جای بچه‌های‌شان آنلاین شدند باید حساب پس بدهند.
سالی که گذشت، نَفَس‌هایی که حبس‌شد، خون‌هایی که ریخته‌شد، شکم‌هایی که گرسنه‌ماند، ایمان‌هایی که به واسطه فقر برباد‌رفت، صبوری‌ها، حیا‌ورزیدن‌ها، امیدها و انگیزه‌ها، تسلیم‌نشدن‌ها در برابر دشمن، بندگی‌ها، مسئولیت‌پذیری‌ها و همه آنچه انجامش دادیم را روز قیامت مقابل چشمان خویش حاضر خواهیم دید. حلا‌ل‌مان کنید و اگر قابل دانستید دعا‌گو باشید.
#یادداشت#سالی_که_گذشت
@tarkhoooooon

۱۷:۲۵

۲۹ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
قابل توجه والدینی که گوشی در اختیار بچه قرار میدهند!!!

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedترخون
@tarkhoooooon

۲۰:۳۴

thumnail
undefined دعای #سال_نو #امام_سجاد

#سال_جدید در فرهنگ دینی، اول ماه رمضان است، نه محرم و نه فروردین. مضمون دعای سیدالساجدین در روز اول #ماه_رمضان هم این نکته را تایید می‌کند.
بنابراین این دعای پرمحتوا را در واقع باید "اول سال جدید" خواند؛ اول هر سال خواه دینی یا شمسی؛ متناسب با فرهنگ خودتان.
@tarkhoooooon

۲۱:۰۱

۱ فروردین

برایم مادر و بابایی، امسالخریده‌اند یک گوشی باحال
از این کادوی خیلی آس، گشتمبسی خرکیف و بی‌اندازه خوشحال
به من گفتند: «ای فرزند دلبند!نرو در هر گروه و پیج و کانال»
همین! رفتند و تا گردن نمودندسر خود را در آن گوشی حمال
پدر از روی این مبل کنارمبرایم کرده قلب و بوس، ارسال
سریعا سند کرده‌است مامانبرایم عکس کتف جوجه و بال
پدر جان گفت: «خانم!میوه داریم؟»مامی ارسال کرده عکس یخچال
عمو جان هم که عید اینجا نیامدفرستاده مجازا، کارت پستال
خدایی عمه‌ام را دوست دارمکه پستش هم به بار آورده جنجال
نوشته: «ای برادر! حیف گشتی»همان شب مادرم زد باز تبخال
میان این شلوغی‌ها، منِ طفلشدم توی فجازی، بیش‌فعال
اینستا نصب کردم، با فتوشاپروی صورت نشاندم یال و کوپال
شدم زیبا و جذاب و نمودمهزاران داف را در لحظه، دنبال
خدا! پاینده بادا این اینستاکه با آن حال کردم، گرچه در هال
undefined فهیمه انوری

#طنز#شعر
@tarkhoooooon

۱۰:۳۴

۳ فروردین

thumnail
#معرفی‌فیلم🎞️
undefined انیمیشن «سلام بر ابراهیم» کاری از گروه نوجوان مرکز پویانمایی صبا به تهیه‌کنندگی اسدالله دیانتی و کارگردانی اسماعیل یوسفی است که در ۱۳ قسمت تولید شده است و می‌تواند برای هر روز ایام تعطیلات نوروز یک گزینه جذاب و پرمعنا باشد تا نوجوانان در کنار خانواده به تماشای یک انیمیشن اکشن و معنوی بنشینند.
undefined انیمیشن سریالی «سلام بر ابراهیم» درباره شهید «ابراهیم هادی» ملقب به علمدار کمیل است که در هر قسمت سلحشوری‌ها و رشادت‌های این سرباز امام خمینی (ره) را روایت می‌کند او بنیانگذار گروه چریکی شهید اندرزگو در جبهه گیلان غرب و ستاره ورزش کشتی کشورمان است.
undefined لینک این برنامه در تلوبیون‌:https://telewebion.com/program/0x2956c20
undefined لینک این برنامه در تلوبیون‌ کودک:https://telewebion.com/kids/a22f5
‌ .°•ترخونundefined•°.

#انیمیشن#نوجوانان
undefined@tarkhoooooon

۱۴:۲۲

۵ فروردین

thumnail
با رسانه های امروزی کمتر یک محیط مساعد یک رفتار خاص مانند نماز یا هر آیین دیگری وجود دارد. لحظه‌ای اذان پخش می‌شود و لحظه بعد فیلم رقص و شادی. و انسان‌ها در این میان حیرانند...
کودکی را در این سبک زندگی جدید ببینید...
#سبک_زندگی#دین_و_رسانه#کودکان
@tarkhoooooon

۱۹:۵۳

۶ فروردین

thumnail
باباش ميگه براش گربه خریدم تا گوشی رو فراموش کنه، اما این اتفاق افتاد:undefined
#طنز#اعتیاد_رسانه
@tarkhoooooon

۱۴:۴۰