نبض تشکل
«بخش اول»
تشکل مانند موجود زنده حرکت و سکون دارد، حیات و ممات دارد، تقویت و تضعیف دارد، بیماری و سلامت دارد و...
یک راه بررسی میزان سلامت موجود زنده گرفتن نبض اوست. شما هم برای اینکه وضعیت تشکلتان بررسی کنید و ببینید راه را درست میروید یا نه باید نبض تشکلتان را بگیرید.
نبض استاندارد برای یک تشکل انقلابی که فلسفهٔ وجودیاش پبشبرد انقلاب اسلامی و کلان برنامههای آقاست به این است که ببینید با اولویت امروز جبهه حق و اولویت آیندهٔ آن چقدر تنظیم است. چقدر از دغدغهها و کارهایش مبتنی بر این استاندارد است؟
یکبار تشکل خودتان را بررسی کنید ببینید وقتی مسئلهٔ اول جبههٔ حق فلسطین است، مسئله اول تشکل شما چیست؟ ببینید وقتی مسئلهٔ اول آقا تبیین و بلکه جهاد تبیین به صورت واجب فوری است، دغدغهٔ شمارهٔ یک تشکل شما چیست؟
تذکر: دغدغهٔ تشکل با دغدغهٔ اعضای تشکل متفاوت است؛ ممکن است کسی در زندگی شخصیاش برای جهاد تبیین بیقرار باشد اما لزوماً این تلاش و دغدغه در تشکل جریان نداشته باشد و یا بالعکس.
برای تشخیص مسائل و دغدغههای تشکل باید ببینید که برای چه موضوعاتی بیشتر جلسه میگذارید؟ چه برنامههایی برایتان بیشتر اولویت است؟ و در نهایت از بین هزاران کاری که تشکل میتواند انجام بدهد، چه کارهایی را انتخاب میکند؟ تشکلی که دغدغهٔ جذب درآن پررنگ باشد، در نهایت بیشتر برنامههایش رنگ یا هدف جذب دارد و تشکلی که مسئلهٔ فلسطین اولین دغدغهاش باشد، در نهایت در اوج برنامههای ورودی و برنامههای مناسبتی، کارهای مربوط به فلسطین تبدیل به خطِّ محوری تشکل میشود و بر سایر دغدغهها غلبه پیدا میکند و تشکلی که مسئلهٔ زنده کردن یاد شهدا یا کارهای مرسومش برایش مهمتر باشد، لااقل برنامهٔ هفته دفاع مقدسش کمتر از برنامههای جذب ورودیاش نیست و تشکلی که دغدغههای سیاسی به خصوصی داشته باشد.....
#فلسطین#نبض_تشکل#مأموریت
تشکل یار
بله | ایتا | تلگرام
«بخش اول»
#فلسطین#نبض_تشکل#مأموریت
۹:۴۲
نبض تشکل
«بخش دوم»
ممکن است بپرسید خب تشکل مسائل زیادی دارد و نمیتواند فقط به یک دغدغه و مسئله بپردازد؟ امروز تشکلهای انقلابی هم مسئلهٔ جذب دارند، هم مسئلهٔ کادرسازی دارند و هم مسئلهٔ فلسطین و هم در آیندهٔ نزدیک مسئلهٔ انتخابات و کلی مسائل دیگر برایشان اولویت است و عقل حکم میکند که هیچکدام را بخاطر آن یکی رها نکنند.
پاسخ: باز با همان مبنا که تشکل موجودی زنده است و هر موجود زنده در هر زمان چندین مسئله و اولویت دارد، تشکل هم در هر دوره، کارهای مختلف و متنوعی را ناگزیر است که دنبال کند...
اما این تعدد کارها و وظایف نباید سبب شود که تشکل، تکلیف قطعی و اولویت امروزش را فدای تکلیف و اولویت بلند مدت کند. بله تشکل برای ادامهٔ حیات و توسعهٔ خود، باید دائماً مراقب جذب و کادرسازی خود باشد یا باید به مسائل بلند مدت انقلاب مثل کارفرهنگی و... توجه ویژه داشته باشد اما برای یک تشکل انقلابی خصوصاً بسیج که اساساً فلسفهٔ وجودیاش جلو بردن نهضت اسلامی است، نمیتواند جنگ امروز را جدی نگیرد چون دارد برای جنگ فردا حاضر میشود. نمیتواند در دفاع مقدس نرود بجنگد، چون دارد جذب میکند یا دارد کادر میسازد یا دارد برای جنگ آینده که جنگ اقتصادی است آماده میشود.بسیجی که در دورهٔ دفاع مقدس با این منطق جنگ را رها میکند، فردا روز که نوبت به جنگ علمی یا جنگ نرم یا جنگ اقتصادی برسد، آن جنگها را هم به بهانهٔ دیگری رها خواهد کرد.
جمع بندی: جنگ امروز باید معیار نبض تشکل باشد؛ هر قدر که تشکل شما با جنگ امروز نسبت برقرار کرد، به همان نسبت تشکلتان سلامت مأموریتی و انقلابی دارد. بقیه اولویتها را هم باید در سایهٔ جنگ امروز دنبال کرد؛ یعنی اگر باید رشد بدهیم، باید در دل جنگ رشد بدهیم و اگر بناست جذب کنیم، باید در دل جنگ و برای جنگ امروز جذب کنیم.(برای اینکه بدانید چگونه میتوان در دل جنگ حال چه جنگ روایتها، چه جنگ اقتصادی و چه هر جنگ دیگری، پدیدهٔ جذب را دنبال کرد، میتوانید به صوت جذب میدانی که بالاتر بارگذاری شده مراجعه کنید.)
#فلسطین#نبض_تشکل#مأموریت
تشکل یار
بله | ایتا | تلگرام
«بخش دوم»
#فلسطین#نبض_تشکل#مأموریت
۱۴:۴۴
۲۰:۰۸
یکبار دیگر فیلم و تصاویر مربوط به رژهٔ بسیجیان در تهران و سراسر کشور را ببینید. بیش از آنکه به هر ببینندهای این احساس دست دهد که این برنامه اجتماع بسیجیان است، از ماهیت نظامی و رژه رفتن آنها جلوی مسئولان کشوری و لشگری آن هم در عصر جنگ اقتصادی و جهاد تبیین (نه جنگ نظامی) احساس شبه نظامیان وابسته به سپاه پاسداران یا نیروهای افتخاری سپاه پاسداران به انسان دست میدهد. بین نیروهای وابسته یا هوادار سپاه پاسداران -که این وابستگی خود جای افتخاردارد- با شجرهٔ طیبهٔ بسیج که امام عزیز پایه گذاشتند، تفاوت از زمین تا آسمان است اما متأسفانه این تفاوت فهم نشده است.
#بسیج
۲۰:۱۳
#بسیج
۱۶:۲۶
#بسیج
۱۹:۲۷
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
۱۶:۳۱
«بخش اول»
🟤 عمدتاً تشکلها برنامهریزی و طراحی اردوی تشکیلاتیشان را از درس و عنوانهای مرسوم شروع میکنند، برای همین اردوی تشکیلاتیشان یک کار تصنعی از آب درمیآید که سرریز آنچنانی در ترم آیندهٔ تشکل ندارد. در واقع وقتی نیازها و مسائل تشکل احصا نمیشوند همان چالشهایی که مسئول تشکل در طول سال بارها و بارها با آنها برخورد داشته باقی میماند و نتیجه این میشود که اردوی تشکیلاتی به جای اینکه روح جدیدی در کالبد تشکل بدمد و مانند خونه تازهای در رگهای تشکل جریان یابد، خودش تبدیل میشود به یک برنامهٔ روتین و روزمره مانند بقیهٔ کارها که بخشی از انرژی و توان تشکل را هم میگیرد. لذا مواظب باشید اردوی تشکیلاتیتان شارژر مجموعه شود نه یک برنامهٔ روتین تفریحی یا زیارتی.این مطلب ادامه دارد...
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
۷:۵۳
اگلانتینشاید فکر کنید اگلانتین اسم یه فیلم خارجیه اما نه یه مستند ایرانیه که به اندازه فیلم خارجی جذابه.داستان از این قراره که سال ۹۱ کشتی باری ایرانی در نزدیکی سومالی توسط دزدان دریایی که رئیسشون، پادشاه دزدان دریایی لقب داره دزدیده میشه.اما نیروی دریایی ارتش، کشتی رو پس میگیره. کاری که ایالات متحده با اون عظمتش تا حالا نتونسته یه کشتی دزدیده شده رو سالم پس بگیره و معمولا با موشک کار رو در میاورده؛ اما داستان به اینجا ختم نمیشه و نیروی دریایی ارتش، دزدان دریایی و رئیسشون رو زنده اسیر میکنه. هلیکوپتر گَشتیِ انگلیسی باور نمیکنه که ایران تونسته همچین کاری بکنه و خبرش توی دنیا میپیچه حتی روی مذاکرات ایران با ۵+۱ هم اثر میذاره. فیلم کاپیتان فیلیپس رو آمریکاییها از روی این داستان ساختن.
در تاریخ هزار سال گذشته ایران، هیچوقت نیروی دریایی قدرتمندی نداشتیم، اصلا نیروی دریایی نداشتیم. شاهد مثالش اینه که توی دوران اوج ایران یعنی دورهٔ شاه عباس صفوی و دورهٔ نادرشاه توی یکی به کمک خارجیها یعنی کمپانی هند شرقی، پرتغال رو از جزیره هرمز بیرون کردیم و در دورهٔ نادر با اون همه قدرت و ادعا، نادر از خارجیها درخواست کشتی جنگی میکنه و براش نمیسازن. ۱۰۰۰ vs ۴۰پیشرفت که میگن یعنی همین. اینطوری باید پیشرفت رو جلوی چشمها آورد.
#روایت_پیشرفت#جهاد_تبیین
تشکل یار
بله | ایتا | تلگرام
در تاریخ هزار سال گذشته ایران، هیچوقت نیروی دریایی قدرتمندی نداشتیم، اصلا نیروی دریایی نداشتیم. شاهد مثالش اینه که توی دوران اوج ایران یعنی دورهٔ شاه عباس صفوی و دورهٔ نادرشاه توی یکی به کمک خارجیها یعنی کمپانی هند شرقی، پرتغال رو از جزیره هرمز بیرون کردیم و در دورهٔ نادر با اون همه قدرت و ادعا، نادر از خارجیها درخواست کشتی جنگی میکنه و براش نمیسازن. ۱۰۰۰ vs ۴۰پیشرفت که میگن یعنی همین. اینطوری باید پیشرفت رو جلوی چشمها آورد.
#روایت_پیشرفت#جهاد_تبیین
۲۰:۵۲
تشکل یار
اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
در اردوی تشکیلاتی چه موضوعات و چه درسهایی را داخل برنامه قرار دهیم؟ «بخش اول»
با این سؤال زیاد مواجه شدهام که برنامه چند روزه بین دو ترم داریم، به نظر شما چه موضوعاتی را در درسهایمان قرار بدهیم؟
پاسخ این است که طراحی و برنامهریزی اردوی تشکیلاتیِ شما از درس و عنوان و موضوع شروع نمیشود، یعنی اینطور نیست که هر قدر موضوعات مهمتری در برنامهٔ آموزشی دوره بگنجانید پس اردوی بهتری برگزاری کردید بلکه برنامهریزی اردوی تشکیلاتی از نیاز و مسئله شروع میشود؛ یعنی باید ببینید تشکل شما در حال حاضر با چه مسائل و چالشهایی رو به روست یا در آینده رو به رو خواهد شد. مثلاً اگر رابطهٔ بین اعضای اصلی تشکل پراصطکاک و چالش است یا اگر بچهها دچار روزمرگی و عملزدگی در کارهای خود هستند و به آینده فکر نمیکنند یا اگر کار تشکیلاتی و حضور توی تشکل را اصطلاحاً خاله بازی و تیله بازی میدانند و احساس میکنند در تشکل وقتشان تلف میشود یا اگر اعضای تشکل دچار رشدزدگی شدند و کم کار میکنند یا اگر اعضای تشکلتان نسبت به کار تشکل دچار ابهام و سؤال هستند و هزاران اگر دیگر.... . شما ابتدا باید مسائل تشکل خودتان را دربیاورید. به همین دلیل برنامهٔ مطلوب هیچ تشکلی با تشکل دیگر یکسان نخواهد بود. 🟤 عمدتاً تشکلها برنامهریزی و طراحی اردوی تشکیلاتیشان را از درس و عنوانهای مرسوم شروع میکنند، برای همین اردوی تشکیلاتیشان یک کار تصنعی از آب درمیآید که سرریز آنچنانی در ترم آیندهٔ تشکل ندارد. در واقع وقتی نیازها و مسائل تشکل احصا نمیشوند همان چالشهایی که مسئول تشکل در طول سال بارها و بارها با آنها برخورد داشته باقی میماند و نتیجه این میشود که اردوی تشکیلاتی به جای اینکه روح جدیدی در کالبد تشکل بدمد و مانند خونه تازهای در رگهای تشکل جریان یابد، خودش تبدیل میشود به یک برنامهٔ روتین و روزمره مانند بقیهٔ کارها که بخشی از انرژی و توان تشکل را هم میگیرد. لذا مواظب باشید اردوی تشکیلاتیتان شارژر مجموعه شود نه یک برنامهٔ روتین تفریحی یا زیارتی. این مطلب ادامه دارد... #اردوی_تشکیلاتی #رشد #کادرسازی
تشکل یار
بله | ایتا | تلگرام
«بخش دوم»
- در نوشتن مسائل و نیازهای تشکل ملاحظه نکنید که این مورد چگونه قابل حل است یا چگونه قرار است تبدیل به عنوان کلاس و برنامه آموزشی شود؛ فعلاً فقط بنویسید و به این فکر نکنید که چگونه قرار است در یک اردوی تشکیلاتی به آن پرداخت.
- نیازها و مسائل تشکل لزوما هم جنس و یک شکل نیستند. برخی آسیبها و ضعفهای موجود تشکل هستند، برخی نقاط خلأ تشکل هستند یعنی اگر تشکل به این ویژگیها دست پیدا کند ارتقا پیدا میکند، برخی دیگر نقاط ارتقایی و پیشرفت تشکل هستند.
- مسائل تشکل لزوماً مسائل فعلی و ترم گذشته نیست بلکه تشکل در مسیر حرکت خود باید مسائل و چالشهای آینده را هم ببیند؛ برای مثال ممکن است تشکلی در حال حاضر مشکلی از جهت مبانی و فکر نداشته باشند اما در حرکت بلند مدت تشکل اگر خرد خرد و در همین دورهها به مبانی رسیدگی نشود، نسل تازه وارد این اردو، دو سال دیگر بدون مبانی و فکر بار میآید و آن موقع دیگر نمیشود تدبیر کرد و مسئله را حل نمود. چون تقویت مبانی فکری با یک اردوی چند روزه حل نمیشود بلکه نیاز به استمرار دارد.
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
۵:۱۶
اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
در اردوی تشکیلاتی چه موضوعات و درسهایی را داخل برنامه قرار دهیم؟
«بخش سوم»
تبدیل مسائل تشکل به طراحی عملیاتی
قبل از اینکه شیوهٔ تبدیل یک سری نیاز و مسئله به طرحی عملیاتی را بگوییم باید در مورد الزامات طرح عملیاتی صحبت کنیم:
- تنها ابزار ما برای پرداختن و پاسخ به مسائل و چالشهای تشکل فقط کلاسها و برنامههای آموزشی داخل دوره نیست بلکه ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که از آن غافل هستیم. در واقع کلاس یک ابزار است اما ابزار محیط یا فرهنگ یا الگوسازی و ضریب دهی یا گعده و گفتگو نیز از ابزارهای مهم ما هستند که معمولا در طراحیها کمتر به آنها توجه می شود. (بعداً بیشتر توضیح داده می شود)
- نه تنها ابزارهای متنوعی برای طراحی داریم بلکه باید بدانیم هر مسئله و چالشی ابزار مخصوص به خود را دارد؛ کما اینکه در آشپزی برای درست کردن هر غذایی ظرف مخصوص به خود را میطلبد و نمیشود برای پختن برنج از ماهی تابه استفاده کرد، در اردوی تشکیلاتی هم به عنوان نمونه نمیشود برای تقویت صمیمیت بچهها، کلاس صمیمیت بگذاریم بلکه باید محیط اردو را اینگونه طراحی کرد که صمیمیت بچهها افزایش پبدا کند مثل اینکه هیئت و روضه و از طرف دیگر بازیهای دسته جمعی در اردو جدی گرفته شود یا محل خواب و اسکان بچهها همگی کنار هم باشد تا مجبور شوند بیشتر با هم بجوشند و... . شاید یک بازی والیبال نشسته در اردوی تشکیلاتی اثرش از چندین کلاس که با هدف افزایش صمیمت برگزار میشود بیشتر باشد.
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
تشکل یار
بله | ایتا | تلگرام
«بخش سوم»
تبدیل مسائل تشکل به طراحی عملیاتی
- تنها ابزار ما برای پرداختن و پاسخ به مسائل و چالشهای تشکل فقط کلاسها و برنامههای آموزشی داخل دوره نیست بلکه ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که از آن غافل هستیم. در واقع کلاس یک ابزار است اما ابزار محیط یا فرهنگ یا الگوسازی و ضریب دهی یا گعده و گفتگو نیز از ابزارهای مهم ما هستند که معمولا در طراحیها کمتر به آنها توجه می شود. (بعداً بیشتر توضیح داده می شود)
- نه تنها ابزارهای متنوعی برای طراحی داریم بلکه باید بدانیم هر مسئله و چالشی ابزار مخصوص به خود را دارد؛ کما اینکه در آشپزی برای درست کردن هر غذایی ظرف مخصوص به خود را میطلبد و نمیشود برای پختن برنج از ماهی تابه استفاده کرد، در اردوی تشکیلاتی هم به عنوان نمونه نمیشود برای تقویت صمیمیت بچهها، کلاس صمیمیت بگذاریم بلکه باید محیط اردو را اینگونه طراحی کرد که صمیمیت بچهها افزایش پبدا کند مثل اینکه هیئت و روضه و از طرف دیگر بازیهای دسته جمعی در اردو جدی گرفته شود یا محل خواب و اسکان بچهها همگی کنار هم باشد تا مجبور شوند بیشتر با هم بجوشند و... . شاید یک بازی والیبال نشسته در اردوی تشکیلاتی اثرش از چندین کلاس که با هدف افزایش صمیمت برگزار میشود بیشتر باشد.
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
۱۷:۰۷
اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
مخاطب اردوی تشکیلاتی کیست؟ چه کسانی را اردوی تشکیلاتی ببریم؟
«بخش چهارم»
اولاً باید بدانید که تعداد افرادی که اردوی تشکیلاتی میبریم مهم نیست، بلکه آنچه که مهم است خروجی و کیفیت اردوست. برخی تشکلها هدف اردوی تشکیلاتی فراموششان میشود و فکر میکنند مثل اردوی راهیان نور و جهادی و بازدید علمی هر چه بیشتر ببرند بهتر است اما لزوماً اینطوری نیست؛ چراکه اردوی تشکیلاتی برنامه بازآمادگی و احیای تشکل است، لذا گاهی ممکن است زیاد کردن جمعیت سبب شود برنامه از حالت تشکیلاتی خارج شود. چون وقتی کسی صرفاً برای تفریح یا زیارت به اردو میآید، اساساً برنامههای تشکیلاتی داخل آن را جدی نمیگیرد و وقتی تعداد چنین افرادی زیاد شود، حتی اگر به زور آنها را سرکلاس و برنامه بنشانید، فضا را سرد و یخ میکنند. اینجاست که میگویند یک مرد جنگی به از صد هزار. (البته توصیه این نیست که دوستان تشکیلاتی به وسواس بیفتند و افراد را با سختگیری فراوان برای اردو دعوت کنند)
ثانیاً برخی از تشکلها به خیال اینکه با یک تیر چند نشان بزنند، اردوی تشکیلاتی خود را با اردوی ورودی یکی میکنند؛ در صورتیکه احتمالاً نه به این هدف میرسند نه به آن هدف. این حرف به معنای این نیست که ورودیهای جدید را به اردوی تشکیلاتی دعوت نکنیم اما اردوی ورودی به این معنا که جذب به تشکل بشوند و با آنها رفییق بشویم، یک اردویی مجزا از اردوی تشکیلاتی است و معمولاً این دو با هم جمع نمیشوند.
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
تشکل یار
بله | ایتا | تلگرام
«بخش چهارم»
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
۶:۴۵
«بخش اول»
ادامه دارد....
#مسئول_تشکل
۲۱:۱۴
« بخش دوم»
ادامه دارد....
#مسئول_تشکل
۱۳:۲۳
چگونه بهترین و موفقترین مسئول تاریخ تشکلم بشوم؟
«بخش اول»
پاسخ ساده است، اگر میخواهی بهترین و به اصلاح بلندقدترین مسئول تاریخ تشکلت باشی یا اگر مسئول یک واحد یا دانشکده هستی و میخواهی در واحد و دانشکده خودت، بهترین مسئولی باشی که از ابتدا تا کنون مسئولیت داشتهاند، باید بتوانی روی دوش تمام مسئولین قبل از خود بایستی. اگر روی دوش گذشتگان بایستی، آنوقت میتوانی از آنها بلندتر باشی.
اما چگونه؟
#مسئول_تشکل#تجربهنگاری#اصول_کار_تشکیلاتی#مدیریت
۱۶:۱۶
«بخش دوم»
#مسئول_تشکل#تجربهنگاری#اصول_کار_تشکیلاتی#مدیریت
۱۷:۱۶
«بخش سوم»
تشکلهای دانشجویی اولاً در سطح مسئول تشکل و مسئول واحد رشد و کادرسازی در حیطهٔ کلان تشکل ثانیاً هر مسئول واحد و معاونتی در حیطهٔ کاری خود باید با خلق ایدهها و بسترهایی متناسب با شرایط تشکل، فضایی ایجاد کنند که اعضای تشکل با ادوار خود و ادوار موفق دانشگاههای دیگر به صورت مستمر، ارتباط تشکیلاتی داشته باشند و از تجربیات آنها استفاده نمایند.
ادامه دارد...
#مسئول_تشکل#تجربهنگاری#اصول_کار_تشکیلاتی#مدیریت
۱۸:۰۰
«بخش چهارم و آخر»
۱۷:۲۷
#قدرت-تشکیلات#ضرورت-کار-تشکیلاتی
۴:۲۴