ت

تشکل یار

۲۴۹عضو
نبض تشکل
«بخش اول»
undefinedتشکل مانند موجود زنده حرکت و سکون دارد، حیات و ممات دارد، تقویت و تضعیف دارد، بیماری و سلامت دارد و... 
undefinedیک راه‌ بررسی میزان سلامت موجود زنده گرفتن نبض اوست. شما هم برای اینکه وضعیت تشکل‌تان بررسی کنید و ببینید راه را درست می‌روید یا نه باید نبض تشکل‌تان را بگیرید.
undefinedنبض استاندارد برای یک تشکل انقلابی که فلسفهٔ وجودی‌اش پبشبرد انقلاب اسلامی و کلان برنامه‌های آقاست به این است که ببینید با اولویت امروز جبهه حق و اولویت آیندهٔ آن چقدر تنظیم است. چقدر از دغدغه‌ها و کارهایش مبتنی بر این استاندارد است؟
undefinedیکبار تشکل خودتان را بررسی کنید ببینید وقتی مسئلهٔ اول جبههٔ حق فلسطین است، مسئله اول تشکل شما چیست؟ ببینید وقتی مسئلهٔ اول آقا تبیین و بلکه جهاد تبیین به صورت واجب فوری است، دغدغهٔ شمارهٔ یک تشکل شما چیست؟
undefinedتذکر: دغدغهٔ تشکل با دغدغهٔ اعضای تشکل متفاوت است؛ ممکن است کسی در زندگی شخصی‌اش برای جهاد تبیین بی‌قرار باشد اما لزوماً این تلاش و دغدغه در تشکل جریان نداشته باشد و یا بالعکس.
undefinedبرای تشخیص مسائل و دغدغه‌های تشکل باید ببینید که برای چه موضوعاتی بیشتر جلسه می‌گذارید؟ چه برنامه‌هایی برایتان بیشتر اولویت است؟ و در نهایت از بین هزاران کاری که تشکل می‌تواند انجام بدهد، چه کارهایی را انتخاب می‌کند؟ تشکلی که دغدغهٔ جذب درآن پررنگ باشد، در نهایت بیشتر برنامه‌هایش رنگ یا هدف جذب دارد و تشکلی که مسئلهٔ فلسطین اولین دغدغه‌اش باشد، در نهایت در اوج برنامه‌های ورودی و برنامه‌های مناسبتی، کارهای مربوط به فلسطین تبدیل به خطِّ محوری تشکل می‌شود و بر سایر دغدغه‌ها غلبه پیدا می‌کند و تشکلی که مسئلهٔ زنده کردن یاد شهدا یا کارهای مرسومش برایش مهم‌تر باشد، لااقل برنامهٔ هفته دفاع مقدسش کمتر از برنامه‌های جذب ورودی‌اش نیست و تشکلی که دغدغه‌های سیاسی به خصوصی داشته باشد.....
#فلسطین#نبض_تشکل#مأموریت
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۹:۴۲

نبض تشکل
«بخش دوم»
undefinedممکن است بپرسید خب تشکل مسائل زیادی دارد و نمی‌تواند فقط به یک دغدغه و مسئله بپردازد؟ امروز تشکل‌های انقلابی هم مسئلهٔ جذب دارند، هم مسئلهٔ کادرسازی دارند و هم مسئلهٔ فلسطین و هم در آیندهٔ نزدیک مسئلهٔ انتخابات و کلی مسائل دیگر برایشان اولویت است و عقل حکم می‌کند که هیچکدام را بخاطر آن یکی رها نکنند.
undefinedپاسخ: باز با همان مبنا که تشکل موجودی زنده است و هر موجود زنده در هر زمان چندین مسئله و اولویت دارد، تشکل هم در هر دوره، کارهای مختلف و متنوعی را ناگزیر است که دنبال کند...
undefinedاما این تعدد کارها و وظایف نباید سبب شود که تشکل، تکلیف قطعی و اولویت امروزش را فدای تکلیف و اولویت بلند مدت کند. بله تشکل برای ادامهٔ حیات و توسعهٔ خود، باید دائماً مراقب جذب و کادرسازی خود باشد یا باید به مسائل بلند مدت انقلاب مثل کارفرهنگی و... توجه ویژه داشته باشد اما برای یک تشکل انقلابی خصوصاً بسیج که اساساً فلسفهٔ وجودی‌اش جلو بردن نهضت اسلامی است، نمی‌تواند جنگ امروز را جدی نگیرد چون دارد برای جنگ فردا حاضر می‌شود. نمی‌تواند در دفاع مقدس نرود بجنگد، چون دارد جذب می‌کند یا دارد کادر می‌سازد یا دارد برای جنگ آینده که جنگ اقتصادی است آماده می‌شود.بسیجی که در دورهٔ دفاع مقدس با این منطق جنگ را رها می‌کند، فردا روز که نوبت به جنگ علمی یا جنگ نرم یا جنگ اقتصادی برسد، آن جنگ‌ها را هم به بهانهٔ دیگری رها خواهد کرد.
undefinedجمع بندی: جنگ امروز باید معیار نبض تشکل باشد؛ هر قدر که تشکل شما با جنگ امروز نسبت برقرار کرد، به همان نسبت تشکل‌تان سلامت مأموریتی و انقلابی دارد. بقیه اولویت‌ها را هم باید در سایهٔ جنگ امروز دنبال کرد؛ یعنی اگر باید رشد بدهیم، باید در دل جنگ رشد بدهیم و اگر بناست جذب کنیم، باید در دل جنگ و برای جنگ امروز جذب کنیم.(برای اینکه بدانید چگونه می‌توان در دل جنگ حال چه جنگ روایت‌ها، چه جنگ اقتصادی و چه هر جنگ دیگری، پدیدهٔ جذب را دنبال کرد، می‌توانید به صوت جذب میدانی که بالاتر بارگذاری شده مراجعه کنید.)
#فلسطین#نبض_تشکل#مأموریت
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۴:۴۴

undefined قبل از هفتهٔ بسیج بنا داشتم چند یادداشت در مورد این شجرهٔ طیبه بنویسم اما متأسفانه تأخیر شد. ان شاء الله که به درد بخورد:

۲۰:۰۸

undefined بسیج یا نیروی نظامی افتخاری
یکبار دیگر فیلم و تصاویر مربوط به رژهٔ بسیجیان در تهران و سراسر کشور را ببینید. بیش از آنکه به هر ببیننده‌ای این احساس دست دهد که این برنامه اجتماع بسیجیان است، از ماهیت نظامی و رژه رفتن آنها جلوی مسئولان کشوری و لشگری آن هم در عصر جنگ اقتصادی و جهاد تبیین (نه جنگ نظامی) احساس شبه نظامیان وابسته به سپاه پاسداران یا نیروهای افتخاری سپاه پاسداران به انسان دست می‌دهد. بین نیروهای وابسته یا هوادار سپاه پاسداران -که این وابستگی خود جای افتخاردارد- با شجرهٔ طیبهٔ بسیج که امام عزیز پایه گذاشتند، تفاوت از زمین تا آسمان است اما متأسفانه این تفاوت فهم نشده است.
undefined «ٰبسيج، نيروى خاصى در قبال نيروهاى ديگر نيست. يعنى اين‏طور نيست كه ما بگوييم يك نيروى زمينى داريم، يك نيروى هوايى داريم، يك سپاه داريم، يك ارتش داريم، يك بسيج هم داريم. اگر اين‏طور بگوييم، بسيج را كوچك كرده‏ايم. درست است كه ما در سپاه، اسم اين نيرو را نيروى مقاومت گذاشتيم، اما معنايش اين نيست كه اين نيرو، عِدل نيروهاى ديگر است. اين، در شكل سازمانى است. حقيقت قضيه‏ بسيج، بيش از اين‏هاست‏.»دیدار با فرماندهان نیروی مقاومت بسیج ۱۳۶۹/۹/۱
#بسیج
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۲۰:۱۳

undefined بسیج یا پاتوق رفاقتی بچه‌های انقلابی محله و دانشگاه
undefined برای برخی بسیجیان، بسیج پاتوق و گروه رفاقتی است؛ یعنی مکانی است که از محیط آلوده و روی‌اعصاب دانشگاه فرار کرده و به آنجا پناه می‌آورند. لذا در این بسیج‌ها وجه رفاقتی و دورهمی بسیج پررنگ‌تر از وجوه دیگر است و بیشتر برنامه‌ها اردویی و تفریحی آن هم به صورت داخلی یا نیمه داخلی است. مثل اینکه با هم برویم پیاده‌روی اربعین یا برویم مشهد یا برویم هیئت بزرگ شهر. این سبک از نگاه به بسیج از دوران پسا کرونا و به خصوص در بلوای ززآ به مراتب شایع‌تر و فراگیرتر شده است.
undefined ممکن است بپرسید مگر اشکالی دارد که اعضای تشکل با هم رفیق و صمیمی باشند؛ اصلاً درستش هم همین است و بدون رفاقت که تشکل پا نمی‌گیرد؟اینکه هر چه اعضای تشکل با هم صمیمی‌تر باشند، مطلوب‌تر است و محل اشکال نیست؛ بلکه اشکال در آنجایی است که غایت و نهایت تشکلی که امام در موردش فرمود: «دفتر تشکل آن را مجاهدین از اولین تا آخرین امضا کرده‌اند...» را به یک گروه رفاقت تنزل بدهیم.
undefined بسیج تشکلی است که بناست مجاهده بکند، در میدان‌های مختلف بجنگد. بله این خیلی بد است که وقتی عکس هوایی تشکل را می‌گیریم، ۵۰ یا ۸۰ درصد آن برنامه‌های رفاقتی است و درصد اندکی هم کارهای دیگر. بسیج تشکل مجاهدت است. آقا در تعریف مجاهده تعبیر می‌کنند به مبارزه، یعنی بسیج تشکل مبارزه و تلاش فراوان است.مواظب استحالهٔ شجرهٔ طیبه باشیم.
undefined «بسيج يعنى به صحنه آمدن و به ميدان آمدن. چه ميدانى؟ ميدان چالش‏هاى حياتى و اساسى.»دیدار با دانشجویان بسیجی ۱۳۸۴/۳/۵
#بسیج
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۶:۲۶

undefined بسیج یا تشکلی موازی همه تشکل‌های دانشگاه
undefinedبرای برخی دیگر که از قضا اهل کار و فعالیت در تشکل هستند، بسیج آنجایی است که جمع تمام تشکل‌های دیگر است. یعنی اگر دانشگاه انجمن علمی، کانون خیریه، کانون قرآن، هیئت دانشجویی و.... دارد بسیج هم تمام این کارها و معاونتها را در دل خود دارد و در واقع بسیج جمع جبری همه تشکل‌های دیگر است و تنها تشکلی است که در عرصه‌های کاری خود هیچ محدودیت و قیدی ندارد و در تمامی عرصه‌ها فعال است.اما در نگاه آقا بسیج لزوما تشکلی نیست که همزمان در تمام زمینه‌ها و عرصه‌ها فعال است. در واقع اینکه گستره فعالیت بسیج در تمام میدان‌ها تعریف شده است به این معنا نیست که باید همزمان در همه زمینه‌ها فعال باشد بلکه به این معناست که رهبران انقلاب از او می‌خواهند که آمادگی فعالیت در هر عرصه و میدانی را داشته باشد اما کدام میدان اولویت دارد؟؟؟
undefined «بسيج يعنى به صحنه آمدن و به ميدان آمدن. چه ميدانى؟ ميدان چالش‏هاى حياتى و اساسى. ميدان‏ها و چالش‏هاى اساسى زندگى چيست؟ فقط آن وقتى است كه به كشورى حمله شود و مردم آن كشور به صحنه بيايند تا از مرزهاى خودشان دفاع كنند؟ البته كه نه؛ اين فقط يكى از موارد به ميدان آمدن است. آن وقتى هم كه هويت ملى و سياسى يك ملت مورد مناقشه قرار مى‏گيرد، جاى به ميدان آمدن است. آن وقتى هم كه به فرهنگ و اعتقادات و باورهاى ريشه‏دار يك ملت اهانت می‌‏شود و آن را تحقير مى‏كنند، جاى به ميدان آمدن است. آن وقتى هم كه نسل‏ برگزيده‏ى يك ملت احساس مى‏كنند از قافله‏ى دانش عقب مانده‏اند و بايد علاجى بكنند، جاى به ميدان آمدن است. آن وقتى هم كه احساس بشود پايه‏هاى يك زندگى مطلوب و عادلانه در كشور احتياج به تلاش دارد تا ترميم و يا استوار شود، جاى به ميدان آمدن است. آن وقتى هم كه جبهه‏هاى فكرى و فرهنگى دنيا براى تسخير ملتها با ابزارهاى فوق مدرن مى‏آيند تا ملتى را از سابقه و فرهنگ و ريشه‏ى خود جدا كنند و به‏راحتى آن را زير دامن خودشان بگيرند، جاى به ميدان آمدن است.»
undefined در واقع عرصه فعالیت بسیج آن عرصه‌ای است که دشمن از آنجا به انقلاب اسلامی حمله کرده است. نه اینکه بسیج باید همه کارها را با هم دنبال کند. با این نگاه حرکت بسیج را در دوران پس از جنگ یکبار دیگر تحلیل کند. دهه ۹۰ جنگ اقتصادی می‌شود اما بسیج همچنان راهیان و جهادی خود را بدون نسبت با جنگ اقتصادی برگزار می.کند و امروز که جنگ در تصاحب ذهن مردم (جنگ تبیین) است و بسیج همچنان دارد کارهای خودش را می‌کند و شعار می‌دهد که وای اگر خامنه‌ای حکم جهادم دهد.... مواظب استحالهٔ شجره طیبه باشیم.
#بسیج
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۹:۲۷

undefined اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
undefinedاردوی تشکیلاتی و برنامه‌های بین دو ترم همواره یکی از برنامه‌های پرچالش تشکل‌های دانشجویی بوده، چراکه از یک طرف نقطهٔ تجدید قوا و شارژ فکری و انسانی تشکل است و از طرف دیگر با مشغله‌‌های درسیِ پایان‌ترمِ دانشجویان مثل امتحانات و در ادامه، تعطیلی نسبی تشکل همراه است؛ لذا استفاده از این فرصت معمولا با چالش و مشکل مواجه می‌شود و بسیاری از تشکل‌ها نمی‌توانند از این فرصت به خوبی استفاده کنند.
undefined ان شاءالله در چند مطلب در مورد مباحثی مانند سؤالات پیش‌ِ رو خواهم نوشت:چگونه سین برنامه‌های بین دو ترم را برنامه‌ریزی کنیم؟مخاطب اردوی بین دو ترم تشکل چه کسانی هستند؟ چگونه اساتید توانا در موضوعات مختلف تشکیلاتی را پیدا کنم؟با چه کسانی برای بستن برنامه اردوی خود مشورت کنیم؟و...
#اردوی‌_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۶:۳۱

undefined اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
undefined در اردوی تشکیلاتی‌ چه موضوعات و چه درس‌هایی را داخل برنامه قرار دهیم؟
«بخش اول»undefinedبا این سؤال زیاد مواجه شده‌ام که برنامه چند روزه بین دو ترم داریم، به نظر شما چه موضوعاتی را در درس‌هایمان قرار بدهیم؟
undefined پاسخ این است که طراحی و برنامه‌ریزی اردوی تشکیلاتیِ شما از درس و عنوان و موضوع شروع نمی‌شود، یعنی اینطور نیست که هر قدر موضوعات مهم‌تری در برنامهٔ آموزشی دوره بگنجانید پس اردوی بهتری برگزاری کردید بلکه برنامه‌ریزی اردوی تشکیلاتی از نیاز و مسئله شروع می‌شود؛ یعنی باید ببینید تشکل شما در حال حاضر با چه مسائل و چالش‌هایی رو به روست یا در آینده رو به رو خواهد شد.مثلاً اگر رابطهٔ بین اعضای اصلی تشکل پراصطکاک و چالش است یا اگر بچه‌ها دچار روزمرگی و عمل‌زدگی در کارهای خود هستند و به آینده فکر نمی‌کنند یا اگر کار تشکیلاتی و حضور توی تشکل را اصطلاحاً خاله بازی و تیله بازی می‌دانند و احساس می‌کنند در تشکل وقت‌شان تلف می‌شود یا اگر اعضای تشکل دچار رشدزدگی شدند و کم کار می‌کنند یا اگر اعضای تشکل‌تان نسبت به کار تشکل دچار  ابهام و سؤال هستند و هزاران اگر دیگر.... . شما ابتدا باید مسائل تشکل خودتان را دربیاورید. به همین دلیل برنامهٔ مطلوب هیچ تشکلی با تشکل دیگر یکسان نخواهد بود.
🟤 عمدتاً تشکل‌ها برنامه‌ریزی و طراحی اردوی تشکیلاتی‌شان را از درس و عنوان‌های مرسوم شروع می‌کنند، برای همین اردوی تشکیلاتی‌شان یک کار تصنعی از آب درمی‌آید که سرریز آنچنانی در ترم آیندهٔ تشکل ندارد. در واقع وقتی نیازها و مسائل تشکل احصا نمی‌شوند همان چالش‌هایی که مسئول تشکل در طول سال بارها و بارها با آنها برخورد داشته باقی می‌ماند و نتیجه این می‌شود که اردوی تشکیلاتی به جای اینکه روح جدیدی در کالبد تشکل بدمد و مانند خونه تازه‌ای در رگ‌های تشکل جریان یابد، خودش تبدیل می‌شود به یک برنامهٔ روتین و روزمره مانند بقیهٔ کارها که بخشی از انرژی و توان تشکل را هم می‌گیرد. لذا مواظب باشید اردوی تشکیلاتی‌تان شارژر مجموعه شود نه یک برنامهٔ روتین تفریحی یا زیارتی.این مطلب ادامه دارد...
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۷:۵۳

thumbnail
اگلانتینشاید فکر کنید اگلانتین اسم یه فیلم خارجیه اما نه یه مستند ایرانیه که به اندازه فیلم خارجی جذابه.داستان از این قراره که سال ۹۱ کشتی باری ایرانی در نزدیکی سومالی توسط دزدان دریایی که رئیس‌شون، پادشاه دزدان دریایی لقب داره دزدیده میشه.اما نیروی دریایی ارتش، کشتی رو پس می‌گیره. کاری که ایالات متحده با اون عظمتش تا حالا نتونسته یه کشتی دزدیده شده رو سالم پس بگیره و معمولا با موشک کار رو در میاورده؛ اما داستان به اینجا ختم نمیشه و نیروی دریایی ارتش، دزدان دریایی و رئیس‌شون رو زنده اسیر می‌کنه. هلی‌کوپتر گَشتیِ انگلیسی باور نمیکنه که ایران تونسته همچین کاری بکنه و خبرش توی دنیا میپیچه حتی روی مذاکرات ایران با ۵+۱ هم اثر میذاره. فیلم کاپیتان فیلیپس رو آمریکایی‌ها از روی این داستان ساختن.
در تاریخ هزار سال گذشته ایران، هیچوقت نیروی دریایی قدرتمندی نداشتیم، اصلا نیروی دریایی نداشتیم. شاهد مثالش اینه که توی دوران اوج ایران یعنی دورهٔ شاه عباس صفوی و دورهٔ نادرشاه توی یکی به کمک خارجی‌ها یعنی کمپانی هند شرقی، پرتغال رو از جزیره هرمز بیرون کردیم و در دورهٔ نادر با اون همه قدرت و ادعا، نادر از خارجی‌ها درخواست کشتی جنگی می‌کنه و براش نمی‌سازن. ۱۰۰۰ vs ۴۰پیشرفت که میگن یعنی همین. اینطوری باید پیشرفت رو جلوی چشم‌ها آورد.
#روایت_پیشرفت#جهاد_تبیین
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۲۰:۵۲

تشکل یار
undefined اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید... undefined در اردوی تشکیلاتی‌ چه موضوعات و چه درس‌هایی را داخل برنامه قرار دهیم؟ «بخش اول» undefinedبا این سؤال زیاد مواجه شده‌ام که برنامه چند روزه بین دو ترم داریم، به نظر شما چه موضوعاتی را در درس‌هایمان قرار بدهیم؟ undefined پاسخ این است که طراحی و برنامه‌ریزی اردوی تشکیلاتیِ شما از درس و عنوان و موضوع شروع نمی‌شود، یعنی اینطور نیست که هر قدر موضوعات مهم‌تری در برنامهٔ آموزشی دوره بگنجانید پس اردوی بهتری برگزاری کردید بلکه برنامه‌ریزی اردوی تشکیلاتی از نیاز و مسئله شروع می‌شود؛ یعنی باید ببینید تشکل شما در حال حاضر با چه مسائل و چالش‌هایی رو به روست یا در آینده رو به رو خواهد شد. مثلاً اگر رابطهٔ بین اعضای اصلی تشکل پراصطکاک و چالش است یا اگر بچه‌ها دچار روزمرگی و عمل‌زدگی در کارهای خود هستند و به آینده فکر نمی‌کنند یا اگر کار تشکیلاتی و حضور توی تشکل را اصطلاحاً خاله بازی و تیله بازی می‌دانند و احساس می‌کنند در تشکل وقت‌شان تلف می‌شود یا اگر اعضای تشکل دچار رشدزدگی شدند و کم کار می‌کنند یا اگر اعضای تشکل‌تان نسبت به کار تشکل دچار  ابهام و سؤال هستند و هزاران اگر دیگر.... . شما ابتدا باید مسائل تشکل خودتان را دربیاورید. به همین دلیل برنامهٔ مطلوب هیچ تشکلی با تشکل دیگر یکسان نخواهد بود. 🟤 عمدتاً تشکل‌ها برنامه‌ریزی و طراحی اردوی تشکیلاتی‌شان را از درس و عنوان‌های مرسوم شروع می‌کنند، برای همین اردوی تشکیلاتی‌شان یک کار تصنعی از آب درمی‌آید که سرریز آنچنانی در ترم آیندهٔ تشکل ندارد. در واقع وقتی نیازها و مسائل تشکل احصا نمی‌شوند همان چالش‌هایی که مسئول تشکل در طول سال بارها و بارها با آنها برخورد داشته باقی می‌ماند و نتیجه این می‌شود که اردوی تشکیلاتی به جای اینکه روح جدیدی در کالبد تشکل بدمد و مانند خونه تازه‌ای در رگ‌های تشکل جریان یابد، خودش تبدیل می‌شود به یک برنامهٔ روتین و روزمره مانند بقیهٔ کارها که بخشی از انرژی و توان تشکل را هم می‌گیرد. لذا مواظب باشید اردوی تشکیلاتی‌تان شارژر مجموعه شود نه یک برنامهٔ روتین تفریحی یا زیارتی. این مطلب ادامه دارد... #اردوی_تشکیلاتی #رشد #کادرسازی undefined تشکل یار undefined بله | ایتا | تلگرام
undefined اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
undefined در اردوی تشکیلاتی‌ چه موضوعات و چه درس‌هایی را داخل برنامه قرار دهیم؟
«بخش دوم»
undefined چگونه مسائل و نیازهای تشکل را شناسایی و جمع‌بندی کنیم؟- اگر فراغت زمان و توان دارید بهترین کار این است که زوایای دید مختلف را در تدوین نیازها و مسائل تشکل لحاظ کنید. مسئول تشکل و اعضای اصلی یک زاویه دید هستند؛ معمولاً ادوار یا اساتیدی که کنار تشکل هستند از بالا نکات خوبی را می‌بینند که شاید مسئول تشکل بخاطر اینکه در بطن کار است نتواند ببیند، همچنین اعضای فعال و میدانی تشکل هم به دلیل اینکه در صف و کف صحنه هستند نکاتی را می‌بینند که شایان توجه است. اما اگر ضیق وقت و عجله دارید، بهترین گزینه مسئول و مسئولین تشکل هستند که می‌توانند چالش‌ها و مسائل را شناسایی کنند.
- در نوشتن مسائل و نیازهای تشکل ملاحظه نکنید که این مورد چگونه قابل حل است یا چگونه قرار است تبدیل به عنوان کلاس و برنامه آموزشی شود؛ فعلاً فقط بنویسید و به این فکر نکنید که چگونه قرار است در یک اردوی تشکیلاتی به آن پرداخت.
- نیازها و مسائل تشکل لزوما هم جنس و یک شکل نیستند. برخی آسیب‌ها و ضعف‌های موجود تشکل هستند، برخی نقاط خلأ تشکل هستند یعنی اگر تشکل به این ویژگی‌ها دست پیدا کند ارتقا پیدا می‌کند، برخی دیگر نقاط ارتقایی و پیشرفت تشکل هستند.
- مسائل تشکل لزوماً مسائل فعلی و ترم گذشته نیست بلکه تشکل در مسیر حرکت خود باید مسائل و چالش‌های آینده را هم ببیند؛ برای مثال ممکن است تشکلی در حال حاضر مشکلی از جهت مبانی و فکر نداشته باشند اما در حرکت بلند مدت تشکل اگر خرد خرد و در همین دوره‌ها به مبانی رسیدگی نشود، نسل تازه وارد این اردو، دو سال دیگر بدون مبانی و فکر بار می‌آید و آن موقع دیگر نمی‌شود تدبیر کرد و مسئله را حل نمود. چون تقویت مبانی فکری با یک اردوی چند روزه حل نمی‌شود بلکه نیاز به استمرار دارد.
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۵:۱۶

اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
undefined در اردوی تشکیلاتی‌ چه موضوعات و درس‌هایی را داخل برنامه قرار دهیم؟
«بخش سوم»
تبدیل مسائل تشکل به طراحی عملیاتی
undefinedقبل از اینکه شیوهٔ تبدیل یک سری نیاز و مسئله به طرحی عملیاتی را بگوییم باید در مورد الزامات طرح عملیاتی صحبت کنیم:
- تنها ابزار ما برای پرداختن و پاسخ به مسائل و چالش‌های تشکل فقط کلا‌س‌ها و برنامه‌های آموزشی داخل دوره نیست بلکه ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که از آن غافل هستیم. در واقع کلاس یک ابزار است اما ابزار محیط یا فرهنگ یا الگوسازی و ضریب دهی یا گعده و گفتگو نیز از ابزارهای مهم ما هستند که معمولا در طراحی‌ها کمتر به آنها توجه می شود. (بعداً بیشتر توضیح داده می شود)
- نه تنها ابزارهای متنوعی برای طراحی داریم بلکه باید بدانیم هر مسئله و چالشی ابزار مخصوص به خود را دارد؛ کما اینکه در آشپزی برای درست کردن هر غذایی ظرف مخصوص به خود را می‌طلبد و نمی‌شود برای پختن برنج از ماهی تابه استفاده کرد، در اردوی تشکیلاتی هم به عنوان نمونه نمی‌شود برای تقویت صمیمیت بچه‌ها، کلاس صمیمیت بگذاریم بلکه باید محیط اردو را اینگونه طراحی کرد که صمیمیت بچه‌ها افزایش پبدا کند مثل اینکه هیئت و روضه و از طرف دیگر بازی‌های دسته جمعی در اردو جدی گرفته شود یا محل خواب و اسکان بچه‌ها همگی کنار هم باشد تا مجبور شوند بیشتر با هم بجوشند و... . شاید یک بازی والیبال نشسته در اردوی تشکیلاتی اثرش از چندین کلاس که با هدف افزایش صمیمت برگزار می‌شود بیشتر باشد.
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۷:۰۷

اگر اردوی تشکیلاتی در پیش دارید...
undefined مخاطب اردوی تشکیلاتی کیست؟ چه کسانی را اردوی تشکیلاتی ببریم؟
«بخش چهارم»
undefinedاولاً باید بدانید که تعداد افرادی که اردوی تشکیلاتی می‌بریم مهم نیست، بلکه آنچه که مهم است خروجی و کیفیت اردوست. برخی تشکل‌ها هدف اردوی تشکیلاتی فراموش‌شان می‌شود و فکر می‌کنند مثل اردوی راهیان نور و جهادی و بازدید علمی هر چه بیشتر ببرند بهتر است اما لزوماً اینطوری نیست؛ چراکه اردوی تشکیلاتی برنامه بازآمادگی و احیای تشکل است، لذا گاهی ممکن است زیاد کردن جمعیت سبب شود برنامه از حالت تشکیلاتی خارج شود. چون وقتی کسی صرفاً برای تفریح یا زیارت به اردو می‌آید، اساساً برنامه‌های تشکیلاتی داخل آن را جدی نمی‌گیرد و وقتی تعداد چنین افرادی زیاد شود، حتی اگر به زور آنها را سرکلاس و برنامه بنشانید، فضا را سرد و یخ می‌کنند. اینجاست که می‌گویند یک مرد جنگی به از صد هزار. (البته توصیه این نیست که دوستان تشکیلاتی به وسواس بیفتند و افراد را با سخت‌گیری فراوان برای اردو دعوت کنند)

undefined ثانیاً برخی از تشکل‌ها به خیال اینکه با یک تیر چند نشان بزنند، اردوی تشکیلاتی خود را با اردوی ورودی یکی می‌کنند؛ در صورتی‌که احتمالاً نه به این هدف می‌رسند نه به آن هدف. این حرف به معنای این نیست که ورودی‌های جدید را به اردوی تشکیلاتی دعوت نکنیم اما اردوی ورودی به این معنا که جذب به تشکل بشوند و با آنها رفییق بشویم، یک اردویی مجزا از اردوی تشکیلاتی است و معمولاً این دو با هم جمع نمی‌شوند.
#اردوی_تشکیلاتی#رشد#کادرسازی
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۶:۴۵

undefined چگونه مسئول تشکل انتخاب کنیم؟
«بخش اول»
undefinedهمه می‌دانند که انتخاب مسئول یا دبیر تشکل یکی از حساس‌ترین و شاید مهم‌ترین انتخاب و تصمیم‌گیری سالانهٔ یک تشکل باشد؛ چراکه متعدد مشاهده شده تشکلی که در طی چندین سال با زحمت‌ها و مجاهدت‌های فراوان به پیشرفت‌های بزرگی دست یافته، یک انتخاب اشتباه تمام این زحمت‌‌ها و پیشرفت‌ها را از بین برده و تشکل را به نقطهٔ تعطیلی کشانده است. با این وصف برای دغدغه‌مندان تشکل همواره این سؤال مطرح بوده که بهترین فرآیند و سازوکار انتخاب مسئول تشکل کدام است؟

undefined حساسیت این مسئله گاهی بزرگترهای تشکل یا مسئول سابق تشکل را به این وادی می‌کشاند که از سر دلسوزی و اینکه بالاخره عمر و زندگی‌شان را وقف پیشرفت‌ تشکل کرده‌اند، در انتخاب مسئول تشکل دست برده و با تلاش برای انتخاب بهترین گزینه‌ای که به نظرشان می آید، انتخاب مسئول بعدی را مهندسی کنند تا مسیر پیشرفت و حرکت تشکل تداوم یابد. (کتمان نمی‌کنم حقیر در پایان دوران تشکیلاتی‌‌ام اینگونه فکر می‌کردم)

undefined برخی دیگر از سر دلسوزی، قائل به ورود افراد باتجربه و تشکیلاتیِ خارج از تشکل به دلیل پختگی و توانمندی بیشتر آنها در تشخیص اصلح هستند؛ حال این افراد خارج تشکل می‌تواند ادوار قدیمی باشد، می‌تواند جایی مثل سازمان بالادستی تشکل مثل سازمان بسیج دانشجویی یا معاونت فرهنگی دانشگاه باشد.
undefined این دو شیوه از رایج‌ترین شیوه‌های انتخاب مسئولیت تشکل است که در فصل تعیین مسئول جدید، همواره مورد طرح و چالش قرار می‌گیرد.

undefined بهترین راه کدام است؟
ادامه دارد....
#مسئول_تشکل

undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۲۱:۱۴

undefined چگونه مسئول تشکل انتخاب کنیم؟
« بخش دوم»
undefinedپاسخ این است که:undefinedمسئول تشکل یک سوپرمنی که خودش همهٔ کارها را می‌کند، نیست. لذا اینگونه نیست که افراد حقوقی مثل معاونت فرهنگی یا سازمان بسیج دانشجویی یا افراد حقیقی مانند ادوار قدیمی صلاحیت انتخاب مسئول بسیج را داشته باشند.
undefinedمسئول تشکل رابط یا سخنگوی دانشجویان دانشگاه در قبال مسئولین هم نیست؛ لذا این طرح که عموم دانشجویان یا دانشجویانی که فقط فرم عضویت پر کرده‌اند و در تشکل هیچ رفت و آمد و فعالیتی ندارند، مسئول تشکل را انتخاب کنند، راه نامناسبی برای انتخاب مسئول تشکل است. (تا جایی که می‌دانم سابقاً مسئول بسیج دانشجویی و تشکل‌های دانشگاه به این نحو انتخاب می‌شدند)
undefinedمسئول تشکل‌های انقلابی مانند بسیج نیز نماینده یا جانشین سازمان بالادستی در دانشگاه نیست. لذا سازمان‌ها نمی‌توانند و نباید در این فرآیند ورود مستقیم داشته باشند.

undefined پس مسئول تشکل کیست؟مسئول تشکل در واقع رهبر اعضای تشکل است. مسئول کسی است که اعضای تشکل را در آن مسیری که برای فتح قله‌ها و رسیدن به اهداف باید طی کنند راهبری می‌کند. پس رکن اصلی در انتخاب مسئول تشکل دانشجویی، فردی با قدرت و توانایی راهبری است. اینکه بتواند همین جمعی که الآن در تشکل هستند و در آینده خواهند آمد را به سمت مقصود تشکل حرکت دهد و هدایت کند. نه اینکه دستور بدهد یا ابلاغ کند. لذا انتخاب مسئول شایسته از بیرون امکان پذیر نیست.


undefined چگونه بهترین راهبر را از بین بچه‌ها انتخاب کنیم؟
بهترین تشخیص دهنده در مورد اینکه چه کسی بهتر می‌تواند جمع بچه‌های تشکل را رهبری کند، خودِ همان افرادی هستند که بناست رهبری بشوند. خود بچه‌ها از هر فرد باتجربه و خارج از تشکلی بهتر می‌توانند تشخیص دهند که بهترین رهبر از میان‌شان کیست.
undefined لذا اینکه همه دانشجویان مسئول بعدی تشکل را انتخاب کنند، غلط است. اینکه افرادی در دانشگاه‌ یا نهادهای دیگر مسئول بسیج را انتخاب کنند، غلط است و همچنین اینکه ادوار دلسوز و دغدغه‌مند تشکل هم بخواهند مسئول انتخاب کنند، باز هم غلط است. (البته همه سازمان‌های بالادستی و هم ادوار، در این فرآیند نقش‌های مهمی برعهده دارند که بعداً خواهیم گفت اما نقش‌شان انتخاب نیست.)
undefined پس مسئول تشکل را باید دانشجویانی انتخاب کنند که در یکسال گذشته سنگ تشکل را به سینه زدند، کسانی که شاید مسئولیت آنچنانی هم نداشتند اما اساساً سرنوشت تشکل برایشان مهم بود و نسبت به آن حساسیت داشتند.
undefinedundefined اما نقش دیگران چیست؟
ادامه دارد....
#مسئول_تشکل
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۳:۲۳

undefinedهدیه‌ای برای مسئولین جدید تشکلundefined
چگونه بهترین و موفق‌ترین مسئول تاریخ تشکلم بشوم؟
«بخش اول»
undefinedبه عنوان مسئول یک واحد یا دانشکده چگونه می‌توانم بهترین عملکرد را در بین گذشتگان داشته باشم؟
پاسخ ساده است، اگر می‌خواهی بهترین و به اصلاح بلندقدترین مسئول تاریخ تشکلت باشی یا اگر مسئول یک واحد یا دانشکده هستی و می‌خواهی در واحد و دانشکده خودت، بهترین مسئولی باشی که از ابتدا تا کنون مسئولیت داشته‌اند، باید بتوانی روی دوش تمام مسئولین قبل از خود بایستی. اگر روی دوش گذشتگان بایستی، آنوقت می‌توانی از آنها بلندتر باشی.
اما چگونه؟undefined
undefined مثالی بزنم: می‌گویند بهترین تفسیر تاریخ اسلام مربوط به علامه طباطبایی یعنی تفسیر المیزان است اما این سخن به این معنا نیست که علامه طباطبایی به تنهایی از تمام مفسران و عالمان قبل از خود بهتر و بالاتر است؛ بلکه علامه طباطبایی موفق به تدوین بهترین تفسیر شده، چراکه روی دوش تمام مفسران قبل از خود ایستاد، از علم آنها استفاده کرد و سپس دانش خود را نیز به آن افزود تا نتیجه تفسیر المیزان شد.
undefined هر کسی در هرجایی که هست، اگر از تمام تجربیات موفق و حتی شکست گذشتگان استفاده کند، در نتیجه می‌تواند اشتباهات آنها را تکرار نکند و با بهره بردن از جمع موفقیت‌های آنها، کاری بهتر از آنها را ارائه کند. این یعنی اگر شما در تشکل مسئولیت داری که قبل از شما ده نفر مسئولیت داشته اند، شما به جای اینکه اندازهٔ تشکیلاتی‌ات یک متر و نیم باشد، روی دوش ده نفر می‌ایستی و قد تشکیلاتی‌ات ۱۵ متر خواهد بود.
#مسئول_تشکل#تجربه‌نگاری#اصول_کار_تشکیلاتی#مدیریت
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۶:۱۶

undefinedهدیه‌ای برای مسئولین جدید تشکل undefined
«بخش دوم»
undefined چرا تشکل‌های دانشجویی نمی‌توانند تشکیلات قدرتمندی بسازند؟
undefined تشکل‌های دانشجویی حتی بسیاری از بهترین و جون‌دارترین آنها هم دچار آفت روند سینوسی هستند. روند سینوسی یعنی تشکل‌ها هر چند سال یکبار که نسل عوض می‌کنند، گویا تشکل از ابتدا پا گرفته و از نقطه صفر شروع می‌کنند و دوباره چند سال اعضای جدید همان تجربه‌ها و آزمون و خطاها را تکرار می‌کنند تا می‌رسند به سطح همان نسل‌های قبلی و دوباره با بازنشستگی تشکیلاتیِ این نسل، برای بار چندم تشکل ری‌استارت(بازآغاز) می‌شود. به همین دلیل اساساً تشکل از یک حدی بیشتر نمی‌تواند قوی‌تر و اثرگذارتر شود و کارهای بزرگتری انجام بدهد.
undefined زمانی که تشکل دانشجویی و اساسا‌ً هر تشکلی چرخهٔ تشکیلاتی ندارد و هر کسی در هر سطحی که هست دو سه سالی سرکار می‌آید و از نقطهٔ صفر، کار کردن و یادگرفتن را آغاز می‌کند و پس از دو سه سال که تازه تسلط و کارآمدی پیدا کرده، می‌رود به امان خدا و از او هیچ استفاده‌ای حتی در این حد که تجربیات موفق و شکستش برای تشکل نقد شود انجام نمی‌شود؛ نتیجه این می‌شود که نسل بعد هم مجبور است همان آزمون و خطا را تکرار کند و اساساً فرصت بزرگتر شدن و آزمون و خطاهای بزرگتر را پیدا نمی‌کند و نتیجه این می‌شود که اولاً تشکل از یک سطحی بزرگتر نمی‌شود و ثانیا‌ً همین سطحی هم که دارد هیچگاه ثبات ندارد.

undefinedتشکل‌های دانشجویی مادامی که همین روند سینوسی را دارند و از ریشه آفت زده‌اند نمی‌توانند به مطالبات ملی و تمدنی آقا جامهٔ عمل بپوشند.

#مسئول_تشکل#تجربه‌نگاری#اصول_کار_تشکیلاتی#مدیریت
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۷:۱۶

undefinedهدیه‌ای برای مسئولین جدید تشکلundefined
«بخش سوم»
undefined راهکار ارتقای تشکیلاتی تشکل‌های دانشجویی چیست؟پاسخ را در دو سطح تشکل دانشجویی و جریان دانشجویی بیان می‌کنیم:
undefined ۱ـ در لایهٔ تشکل‌های دانشجویی
تشکل‌های دانشجویی اولاً در سطح مسئول تشکل و مسئول واحد رشد و کادرسازی در حیطهٔ کلان تشکل ثانیاً هر مسئول واحد و معاونتی در حیطهٔ کاری خود باید با خلق ایده‌ها و بسترهایی متناسب با شرایط تشکل، فضایی ایجاد کنند که اعضای تشکل با ادوار خود و ادوار موفق دانشگاه‌های دیگر به صورت مستمر، ارتباط تشکیلاتی داشته باشند و از تجربیات آنها استفاده نمایند.
undefined مثال:undefinedسلسله جلسات ماهانه که مسئولین گذشته تشکل یا مسئولین موفق دانشگاه‌‌های دیگر تجربیات دوران خودشان را به صورت کلی یا به صورت موضوعی برای دوستان روایت کنند.undefinedشکل دادن رابطه و پیوند رفاقتی بین اعضای جدید تشکل با ادوار گذشته تشکل در برنامه‌های برنامهٔ افطاری سالانهٔ ادوار، دعوت جدی از ادوار برای حضور در اردوهای راهیان نور و جهادی و راهیان پیشرفت و... . دعوت از ادوار در بعضی برنامه‌ها یا مناسبت‌ها مانند هفتهٔ بسیج (برای تشکل‌‌های بسیج) یا برنامه‌های ویژه تشکل در طول سال (صرف حضور ادوار در برنامه‌ها سبب ایجاد ارتباط و استفاده از نقش تشکیلاتی آنها خواهد شد.)undefinedمسئول تشکل برای مسئول هر واحد یا دانشکده‌، دو مشاور قرار دهد که یکی از ادوار موفق قدیمی تشکل و یکی هم از ادوار موفق جریان دانشجویی، و مسئول آن بخش موظف باشد برای کارها و برنامه‌های خود ابتدا از آنها مشورت بگیرد و سپس تصمیم‌گیری کند. مثلاً مسئول علمی یا نقش‌آفرینی تخصصی یک مشاور از گذشتگانی که عملکرد مطلوبی در مسئولیت همین واحد داشتند داشته باشد و یک مشاور هم از ادواری که در سطح جریان دانشجویی در موضوع علمی حرف دارند، داشته باشد.undefinedتشکیل واحد اندیشه‌ورز متشکل از تعدادی از ادوار و تعدادی از اعضای اصلی تشکل (و در صورت امکان از اساتید تشکیلاتی). به تشخیص اعضای تشکل و مسئول تشکل مهمترین موضوعاتی که احیانا‌ً تشکل را در هر برهه با چالش‌های جدی رو به رو می‌کند و برای آن راه‌حلی مناسب یا مطمئنی پیدا نکردند، به آن جلسه ببرند.
ادامه دارد...
#مسئول_تشکل#تجربه‌نگاری#اصول_کار_تشکیلاتی#مدیریت
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۸:۰۰

undefinedهدیه‌ای برای مسئولین جدید تشکل‌هاundefined
«بخش چهارم و آخر»
undefined چگونه جریان دانشجویی قدرتمند و کارآمدی بسازیم؟
undefined ۲ـ در لایهٔ جریان دانشجویی
undefined این متن به طور خاص برای مسئولین و ادواری که در ستادهای دانشجویی در پی هدایت جریان دانشجویی و تشکل‌های دانشجویی کشور (مثل سازمان بسیج دانشجویی، ستاد اتحادیه جنبش عدالتخواه، جامعه اسلامی و دفتر تحکیم وحدت و معانت فرهنگی وزارت علوم) هستند نوشته شده است.
undefined اینکه تشکلی بسازیم که مانند حزب جمهوری یا جهاد سازندگی یا حتی سازمان مجاهدین خلق بتواند در راستای آرمان‌ها و اهدافش اثرگذار و کارآمد باشد دو راه بیشتر ندارد:
undefined راه اول: این است که یک فرد یا یک مجموعه‌ که هم به لحاظ توان و تجربهٔ مدیریتی، سابقهٔ درخشان داشته باشد و هم از جهت نظری و علمی توانایی نظریه‌پردازی و طراحی همه جانبه برای تشکل دانشجوییِ انقلابی را داشته باشد. اما در سالیان گذشته تقریبا چنین فردی وجود ندارد، لااقل بالفعل دردسترس نداریم هرچند اساتید ارزشمندی مثل آقای عرب یا آقای عرب اسدی در این زمینه تلاش‌های خوبی داشتند که قابل استفاده است.
undefined اما راه دوم: این است که تجربیات جریان دانشجویی را در هردوره مانند یک ثروت و گنج، نقد کنیم و هر سال با انباشت این تجربیات قد تشکیلاتی‌مان را در سطح جنبش دانشجویی توسعه بدهیم. اینگونه روز به روز قدمان بلندتر و توان تشکیلاتی‌‌مان بیشتر خواهد شد.

undefinedاساساً علم مدیریت در غرب اینگونه تولید شده است. یعنی با آزمون و خطا، هر تجربه شکست و موفقی را که داشته است، ثبت و ضبط کرده، پس از مدتی از مجموع این شکست‌ها و موفقیت‌ها به قواعدی دست یافته و این قواعد امروزه همان علم مدیریت است
(یک نگاه به نظریات مدیریت کلاسیک نشان می‌دهد که فهم غرب از دانش مدیریت در ابتدا چقدر ساده و ابتدایی بوده است)
در واقع علم مدیریت یا علم تشکیلات چیزی نیست جز شناسنامه‌دار کردن تجربیات.
undefined در گذشته تلاش‌های خوبی در این زمینه در ستادهای دانشجویی انجام شد اما چند اشکال آنها را به سر منزل مقصود نرساند: اولاً استمرار و تداوم نداشت. ثانیاً سطح تجربه‌نگاری‌ها عمدتاً تکنیکی و سطحی بود. ثالثاً پژوهش و بررسی‌های روش‌مند برای تبدیل تجربیات به قواعد و مدل‌های تشکیلاتی انجام نشد. و اساساً هدف، همان اشتراک تکنیک‌های بین تشکل‌‌ها بوده است.
undefinedشاید گزافه نباشد که بگوییم اساساً هیچ نهادی از بین مجموعه‌های مسئول، خود را نسبت به ساخت تشکیلاتی جریان دانشجویی مسئول نمی‌داند بلکه نهایتاً خدماتی ارائه می‌کنند.
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۷:۲۷

thumbnail
#قدرت-تشکیلات#ضرورت-کار-تشکیلاتی

۴:۲۴

thumbnail
#تکلیف‌ـ‌ما
undefined تشکل یارundefined بله | ایتا | تلگرام

۱۷:۳۲