عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع

علم، فناوری و نوآوری در چین

۱۲,۶۳۵عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع
۱۲.۶هزار عضو

علم، فناوری و نوآوری در چین

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال برای اطلاع‌رسانی اخبار مهم علم و فناوری در چین راه‌اندازی شده است. نظرات شما دوست گرامی، در جذابیت و قابلیت بهره‌برداری از این کانال موثر خواهد بود. با تشکرتماس با ما: Didebanefanavari.com09229832608

۱۵ اردیبهشت

thumnail
«پرتاب موفق کاوشگر بومی چین، چانگ‌ئه-۶ به مقصد ماه»
جمعه سوم آوریل، کاوشگر رباتیک چانگ‌ئه-۶ سوار بر موشک حامل لانگ‌مارچ-۵ (قدرتمندترین سامانه فضایی چین با ۸۷۰ تُن وزن)، از پایگاه پرتاب وِن‌چانگ به فضا پرتاب و‌ به مدار انتقالی به سمت ماه منتقل شد. چانگ‌ئه-۶ با ۸,۳۵ تُن وزن، برای اولین بار در دنیا، وظیفه بازیابی حدود ۲ کیلوگرم نمونه از خاک و سنگ‌های سمت دورتر ماه، را برعهده دارد. این پرتاب، دومین ماموریت بازگشت نمونه از ماه توسط چین، پس از ماموریت موفقیت‌آمیز چانگ‌ئه-۵ در سال ۲۰۲۰ است. تفاوت اصلی بین کاوشگر چانگ‌ئه-۶ و چانگ‌ئه-۵ در مقصد فرود آن‌ها بر روی ماه و مسائل فنی مربوطه، از جمله مشکلات ارتباطی بین سمت دورتر ماه و زمین است. کاوشگر چانگ‌ئه-۴ در سال ۲۰۱۹، اولین فرود دنیا را در سمت دورتر ماه انجام داد و چانگ‌ئه-۵، نمونه‌هایی را از سمت نزدیک ماه به دست آورد. پیش از این، ۱۰ ماموریت بازگشت نمونه از ماه توسط ایالات متحده، شوروی و چین انجام شده، اما همه این نمونه‌ها از سمت نزدیک ماه جمع‌آوری شده‌است. محققان چینی دریافته‌اند که لایه خاک در سمت دورتر بسیار ضخیم‌تر از سمت نزدیک است، اما علت آن هنوز مشخص نشده‌ است. چانگ‌ئه-۶ از چهار جزء مدارگرد، فرودگر، صعود‌کننده و کپسول ورود مجدد تشکیل شده است. گفتنی‌ست به منظور ارتباط و انتقال داده بین کاوشگر و‌ زمین، چین در ماه مارس ماهواره رله چوئه‌چیائو-۲ را در مدار ماه مستقر کرد. چانگ‌ئه-۶ همچنین حامل سه محموله علمی از فرانسه، ایتالیا و سوئیس است. جالب اینکه حداقل ۲۰۰هزار گردشگر، از نزدیک شاهد پرتاب این ماموریت بودند.
undefined کد خبر: 20240504-21340کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25174

۱۵:۰۵

۱۶ اردیبهشت

thumnail
«آغاز آزمایشات دریایی سومین ناو هواپیمابر بومی چین»
به گزارش نیروی دریایی ارتش آزادی‌ بخش خلق چین، ناو هواپیمابر CNS فوجییِن، سومین ناو هواپیمابر چین، اولین آزمایش دریایی خود را اول مِی آغاز کرد. در این آزمایش دریایی، قابلیت اطمینان و پایداری موتور و سامانه‌های قدرت الکتریکی بررسی خواهد شد. این کشتی جدید، آزمایش‌های پهلوگیری و فرآیند نصب تجهیزات را با موفقیت به پایان رسانده و آماده آزمایش‌های دریایی است. به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات نظامی چین، فوجییِن به طور رسمی در ژوئن ۲۰۲۲ در شانگهای رونمایی شد. این کشتی غول‌پیکر که حین حرکت، بیش از ۸۰هزار تُن آب را جابجا می‌کند؛ نه تنها بزرگترین، پیچیده‌ترین و قدرتمندترین ناو جنگی یک کشور آسیایی خواهد بود که تا به حال ساخته شده، بلکه بزرگترین ناو هواپیمابر غیر آمریکایی جهان نیز خواهد بود. برخلاف دو نسل قبلی، فوجییِن بجای رَمپ، از سامانه منجنیق الکترومغناطیسی برای پرتاب هواپیماهای بال ثابت استفاده خواهد کرد. در حال حاضر، نیروی دریایی چین دو ناو هواپیمابر CNS لیائونینگ و CNS شَن‌دونگ را در خدمت دارد که هر دو دارای یک سامانه پیشرانش معمولی و قابلیت جابجایی حدود ۵۰هزار تُن را دارند.
undefined کد خبر: 20240505-21341کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25202

۱۴:۲۴

۱۷ اردیبهشت

thumnail
«عملیاتی شدن ماهواره منحصربفرد هواشناسی چین»
طبق گفته اداره هواشناسی چین، ماهواره فِنگ‌یون-۳جی (FY-3G)، بعنوان اولین ماهواره بومی سنجش بارش در مدارهای با شیب کم، رسما مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌ است. از داده‌های این ماهواره که آوریل سال گذشته پرتاب شده است، عمدتاً در تحقیقات اقلیم‌شناسی بارش و پایش نظام‌مند بارندگی‌ها در شرایط آب‌وهوایی شدید (بحرانی) استفاده می‌شود. ماهواره مذکور می‌تواند اطلاعات ساختاری سه بعدی از بارش در مناطق با عرض‌های جغرافیایی متوسط و پایین ارائه دهد. پرتاب موفقیت‌آمیز FY-3G، چین را به تنها کشور دنیا تبدیل کرد که به طور همزمان چهار ماهواره هواشناسی غیرنظامی را در مدار نزدیک زمین در اختیار دارد، امری که موجب پوشش صبح، ظهر، بعداز‌ظهر و نیز مسیرهای مداری شیبدار شده است. گفتنی‌ست مشاهده جهانی بارش، به ویژه مشاهده ساختار سه بعدی آن، همیشه یک مشکل دشوار در تشخیص هواشناسی بوده است. ماهواره FY-3G نه تنها یک پشتیبان قدرتمند برای پیش‌بینی آب‌وهوا در بازی‌های بین دانشگاه‌های جهان (در چین)، بازی‌های آسیایی و رویدادهای دیگر بوده، بلکه به نظارت بر بلایای جهانی مانند سیل در پاکستان، بارندگی‌های شدید برزیل و اخیرا یمن کمک کرده‌ است. از زمان پرتاب اولین ماهواره هواشناسی خانواده فِنگ‌یون در سال ۱۹۸۸، در مجموع ۲۱ ماهواره هواشناسی از این خانواده در دو نسل و چهار نوع با موفقیت ارسال شده است که ۹ مورد از آنها هنوز در مدار هستند. پس از سال‌ها تلاش، ماهواره‌های هواشناسی فِنگ‌یون به سطح پیشرفته بین‌المللی رسیده‌اند و برخی از نظر فناوری‌ها، در جهان پیشرو هستند.
undefined کد خبر: 20240506-21342کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25221

۱۳:۴۰

thumnail
گیف
0
«ده شریک اقتصادی برتر چین در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳‏»
در سال ۲۰۲۳، حجم مبادلات تجاری دوجانبه چین-اتحادیه اروپا به ۶۷,۱ میلیارد یورو (۷۸,۹ میلیارد دلار) رسید. در این میان، کشورهای آلمان، هلند و فرانسه با به ترتیب ۱۹۲,۲، ۱۴۰,۱ و ۶۷,۱ میلیارد یورو، برترین شرکای تجاری چین در اتحادیه اروپا بوده‌اند. کشورهای ایتالیا، فرانسه، بلژیک، لهستان، چک، ایرلند و سوئد نیز در رده‌های چهارم تا دهم این سال قرار گرفتند. گفتنی‌ست رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۳، معادل ۵,۲ درصد بوده و این کشور بنا دارد در سال جاری نیز این نرخ را بالای ۵ درصد حفظ کند.
undefined کد خبر: 20240506-6602کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25225

۱۳:۴۴

۱۸ اردیبهشت

thumnail
«صنعت باتری لیتیوم یون چین؛ در جستجوی ثبات در زنجیره تأمین‏»
صنعت باتری لیتیوم یون در چین، بیش از پنج سال به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و تولیدکننده این باتری‌ها در جهان بوده ‏است. این صنعت، به دلیل رشد سریع صنایع خودروهای انرژی نو و انرژی خورشیدی، با تقاضای بالا روبروست. بااین‌حال، چین هنوز ‏به واردات برخی مواد کلیدی برای تولید باتری وابسته است که باعث حساسیت آن در برابر نوسانات قیمت و کمبودهایی در زنجیره ‏تأمین شده است. علاوه‌براین، عواملی مانند عدم توازن در زنجیره تأمین، عدم تعادل در عرضه و تقاضا، و حمایت‌گرایی محلی؛ ‏رشد صحیح صنعت را مختل کرده است. این مشکلات می‌تواند در آینده باعث کاهش عرضه باتری و کاهش سرعت رشد صنایعی ‏مانند خودروهای انرژی نو و انرژی خورشیدی شود. برای حل این مسائل، پکن با ابلاغ دستورالعملی دولتی، اقداماتی چون افزایش توانایی تولید، بهبود ‏نظارت بر کیفیت، و تشویق همکاری بین بازیگران صنعت را اعمال کرده است و بر اهمیت واپایش کیفیت، بازیافت باتری، و مقابله ‏با موانعی مانند حمایت‌گرایی محلی و چالش‌های ناشی از کووید-۱۹، تأکید دارد.‏
undefined کد خبر: 20240506-3223کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25230

۱۲:۴۱

۱۹ اردیبهشت

thumnail
«پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر جدید لانگ‌مارچ-۶سی»
لانگ مارچ-۶سی، جدیدترین عضو از موشک‌های حامل خانواده لانگ‌مارچ، اولین پرواز خود را صبح سه‌شنبه هفتم مِی با موفقیت انجام داد. در این پرتاب، چهار ماهواره کوچک شامل یک ماهواره راداری، یک ماهواره سنجش از دور نوری و دو ماهواره آزمایشی از پایگاه پرتاب تَی‌یوئَن در مدار قرار گرفت. موشک دو مرحله‌ای لانگ‌مارچ-۶سی، دارای ۴۳ متر طول و ۳,۳۵ متر قطر است و به سه موتور اکسیژن مایع/کروسین مجهز است. این موشک با وزن کلی ۲۱۵ تن، توانایی حمل ۲,۴ تن محموله به مدار خورشید آهنگ ۵۰۰ کیلومتر است. این نسخه عمدتاً برای پاسخگویی به تقاضای شرکت‌های فضایی تجاری، جهت انتقال ماهواره‌های کوچک و متوسط به مدارهای خورشید آهنگ مورد استفاده قرار خواهد گرفت. گفتنی‌ست چین تاکنون بیش از ۲۰ نوع موشک از خانواده لانگ‌مارچ توسعه داده و به فضا پرتاب کرده است و هم اکنون ۱۷ نوع از آن‌ها در حال خدمت‌رسانی به صنعت فضایی چین هستند. با این پرتاب، تعداد ماموریت‌های انجام‌شده با کمک موشک‌های حامل لانگ‌مارچ به ۵۲۰ مورد رسید.
undefined کد خبر: 20240508-21343کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25274

۱۱:۳۳

thumnail
«نگاه ویژه سِنس‌تایم به حوزه هوش‌مصنوعی مولد‏»
شرکت سِنس‌تایم، یکی از پیش‌گامان هوش‌مصنوعی در چین، با سرمایه‌گذاری‌های کلان در زیرساخت‌های محاسباتی بزرگ‌مقیاس ‏و پیشرفت‌های قابل‌توجه در فناوری هوش‌مصنوعی مولد، طی سال گذشته به درآمد ۱۷۰ میلیون دلاری از این حوزه نوظهور دست ‏یافته است. این دستاورد نشان‌دهنده تقاضای فزاینده برای راه‌حل‌های هوش‌مصنوعی مولد در سراسر صنایع و ظرفیت عظیم این ‏فناوری برای متحول کردن صنایع مختلف است. پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار جهانی هوش‌مصنوعی مولد تا سال ۲۰۲۴، به ۶۷ ‏میلیارد دلار برسد و سِنس‌تایم با زیرساخت‌های قوی و فناوری پیشرفته خود، به خوبی برای رهبری این بازار آماده است. بر همین ‏اساس، هوش‌مصنوعی مولد به طور فزاینده‌ای در دسترس شرکت‌ها و سازمان‌ها قرار خواهد گرفت و به آنها امکان می‌دهد فرایندها ‏را خودکار کنند، محصولات و خدمات جدیدی ایجاد کنند و بهره‌وری را به طور قابل‌توجهی افزایش دهند. ‏ هوش‌مصنوعی مولد نوعی هوش‌مصنوعی است که در پاسخ به درخواست کاربر، قادر است متن، تصاویر یا دیگر رسانه را تولید کند. الگوهای هوش‌مصنوعی مولد ساختار داده‌های آموزشی ورودی خود را یادمی‌گیرند و سپس داده‌های جدیدی تولید می‌کنند.
undefined کد خبر: 20240508-5612کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25278

۱۱:۳۴

۲۰ اردیبهشت

thumnail
«تولید ‏الیاف جدیدی برای تبدیل پارچه به وسایل الکترونیکی‏»
محققان چینی پارچه جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند با لمس انگشت روشن شود. این اختراع جدید ظرفیت متحول کردن ‏صنعت پوشیدنی‌های هوشمند را دارد و راه را برای لباس‌هایی هموار می‌کند که می‌توانند بدون نیاز به باتری یا تراشه، محیط را ‏حس کرده و با آن ارتباط برقرار کند‎.‎‏ این پارچه نوآورانه از سه‌لایه مجزا تشکیل شده است که به آن امکان می‌دهد انرژی ‏الکترومغناطیسی محیط را جمع‌آوری کند، اطلاعات را حس کند و سیگنال‌ها را ارسال کند. این بدان معناست که می‌تواند برای ‏طیف گسترده‌ای از کاربردها، از جمله نظارت بر سلامت، پزشکی از راه دور و تعامل انسان و رایانه استفاده شود‎.‎‏ یکی از مزایای ‏اصلی این پارچه جدید این است که از مواد ارزان‌قیمت و در دسترس‎ ‎ساخته شده است که این امر تولید انبوه این محصول را ‏امکان‌پذیر می‌کند و می‌تواند به کاهش هزینه پوشیدنی‌های هوشمند کمک کند‎.‎‏ محققان معتقدند که این پارچه جدید می‌تواند ‏به‌زودی لباس‌های هوشمند را به واقعیت تبدیل کند و انسان‌ها را با محیط خود سازگارتر کند‎.‎
undefined کد خبر: 20240509-3224کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25298

۱۵:۵۰

۲۲ اردیبهشت

thumnail
‏«پیشرفت چین در زمینه رفتگرهای خودکار»‏
شرکت ‏Autowise.ai‏ در چین، اولین مجوز آزمایش جاده‌ای در جهان را برای رفتگرهای خودکار دریافت کرده است و اولین شرکت ‏چینی است که موفق به تجاری‌سازی رفتگرهای خودکار خود در خارج از کشور شده است و محصولات خود را به بیش از ۳۰ شهر ‏در سراسر جهان از جمله امارات متحده، انگلستان، آلمان و ایالات متحده صادر کرده است. رفتگرهای خودکار‎ ‎می‌توانند سه وظیفه جاروکردن، سم‌پاشی جاده و حمل زباله را هم‌زمان انجام دهند که باعث می‌شود هزینه‌های فعالیت‌های بهداشتی تا ۷۰ ‏درصد کاهش یابد‎.‎‏ رفتگرهای خودکار به فناوری‌های مختلفی از جمله‎ فناوری‌ سنجش از راه دور لیزری (lidar)، رادارهای ‏میلی‌متری، دوربین‌ها و موقعیت‌یابی با دقت بالا مجهز هستند‎.‎‏ این فناوری‌ها به رفتگرها اجازه می‌دهد تا به طور دقیق لبه‌ها را ‏ردیابی کنند، از برخورد با موانع جلوگیری کنند، به طور انعطاف‌پذیر بچرخند و در حین کار جهت خود را تغییر دهند‎.‎‏ رفتگرهای ‏خودکار‎ ‎این شرکت در آب‌وهوای گرم و نامناسب نیز کارآمد هستند‎.‎‏ این امر آنها را برای استفاده در مناطقی مانند امارات متحده ‏عربی و اروپا که با کمبود کارگران خدمات بهداشتی مواجه هستند، ایده‌آل می‌کند. باتوجه‌به این عوامل، پیش‌بینی می‌شود که بازار این ‏رفتگرها در چین تا سال ۲۰۲۵ به ۳۷.۳۴ میلیارد دلار برسد‎.‎‏ با توجه به این مزایا، شرکت‌های متعددی در حال ورود به این بخش هستند و ‏رقابت را در این بازار نوظهور افزایش خواهند داد.
‏ ‏undefinedکد خبر: 20240511-5603کانال علم، فناوری و نوآوری در چین t.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25363

۱۸:۱۸

۲۳ اردیبهشت

thumnail
«گسترش روابط اقتصای چین و کشورهای عربی»
چین و کشورهای حوزه خلیج‌فارس در حال تعمیق ارتباطات اقتصادی، به ویژه در حوزه انرژ‌ی‌های تجدیدپذیر، بازارهای مالی و خودروهای برقی هستند. به‌عنوان نمونه، چین و امارات قصد دارند تا سال ۲۰۲۷ بزرگترین نیروگاه خورشیدی غرب آسیا (خاورمیانه) را در امارات متحده عربی افتتاح کنند. تغییر سیاست‌های عربستان در توسعه مشارکت‌های دولتی-خصوصی نیز موجب جذب شرکت‌های چینی، پرورش استعدادهای محلی و افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی از طریق موسسات مالی چین شده است. صادرات باتری‌های لیتیومی چین به کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲، حدود ۲۶ درصد افزایش یافته‌است. خودروسازهای برقی چین، از جمله بی‌وای‌دی نیز حضور پررنگی در دو کشور عربستان و امارات داشته‌اند. گفتنی‌ست در سال ۲۰۲۳، بازارهای غرب آسیا و شمال آفریقا میزبان ۴۸ عرضه اولیه عمومی (IPO) بودند و مجموعاً ۱۰,۷ میلیارد دلار سرمایه جذب کردند. به اعتقاد کارشناسان، ادغام مالی یکی از زمینه‌های امیدوارکننده برای گسترش همکاری چین و شورای همکاری خلیج فارس است؛ امری که راه را برای افزایش جریان‌های مالی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری هموار می‌کند.
undefined کد خبر: 20240511-6604کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25367

۱۲:۳۰

thumnail
«توسعه اولین سامانه ۱۰۰ کیلوگرمی هیدروژن مایع مناسب خودروها»
به اذعان مجموعه علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC)، چین اولین سامانه هیدروژن مایع کلاس ۱۰۰ کیلوگرم کشور را جهت نصب بر روی خودرو با موفقیت توسعه داده است که یک پیشرفت جدید در حوزه حمل‌ونقل چین محسوب می‌شود. به عنوان یکی از اجزای اصلی کامیون‌های سنگین با سوخت هیدروژن مایع، سامانه جدید بصورت کامل در داخل کشور تولید می‌شود و به کامیون‌های سنگین هیدروژنی کمک می‌کند تا تنها با یک بار شارژ به برد بهبودیافته بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر دست یابند. در مقایسه با نسل قبلی خود، حجم مؤثر این سامانه با ابعاد کلی یکسان، ۲۰ درصد افزایش یافته است در حالی که هزینه‌ها تا بیش از ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است. گفتنی‌ست سامانه جدید، از نظر کیفیت سیستمی، چگالی ذخیره هیدروژن و زمان سوخت گیری با استانداردهای بین‌المللی مطابقت دارد.
undefined کد خبر: 20240512-21344کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25379

۱۵:۱۵

۲۴ اردیبهشت

thumnail
«سرمایه‌گذاری و تجارت چین و آلمان undefined»‏
در سال ۲۰۲۳، سرمایه‌گذاری مستقیم آلمان در چین به بالاترین حد خود در ده سال گذشته رسیده و چین برای هشتمین سال ‏متوالی بزرگ‌ترین شریک تجاری آلمان بوده است. در سال گذشته میلادی، میزان سرمایه‌گذاری مستقیم آلمان در چین ۱۲.۸۲ ‏میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۲۲، رشد ۴.۳ درصدی داشته است. آلمان، ۱۰.۳ درصد از کل سرمایه‌گذاری خارجی خود را ‏به چین اختصاص داده که این میزان بالاترین رکورد از سال ۲۰۱۴ است‎.‎‏ طبق یک نظرسنجی اعتماد تجاری که در ژانویه سال ‏جاری توسط اتاق بازرگانی آلمان در چین انجام شد، پاسخ ۵۶۶ شرکت طبق نظرسنجی این‌چنین است؛ ۹۱‏‎ ‎درصد از شرکت‌ها قصد ‏دارند به تجارت خود در چین ادامه دهند‎.‎‏ ۵۴‏‎ ‎درصد از آنها سرمایه‌گذاری خود را طی دو سال آینده افزایش خواهند داد‎.‎‏ ۷۸‏‎ ‎درصد ‏انتظار رشد ثابت در پنج سال آینده را دارند‎.‎‏ ۵۱‏‎ ‎درصد معتقدند شرکت‌های چینی در پنج سال آینده پیشتاز خواهند بود‎.‎‏ شایان‌ذکر ‏است، ایالات متحده با ۲۵۲.۳ میلیارد یورو و هلند با ۲۱۴.۸ میلیارد یورو، پس از چین در رتبه دوم و سوم شرکای تجاری آلمان ‏هستند.‏
undefined کد خبر: 20240513-6605کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25403

۱۴:۵۷

thumnail
«پرتاب موفق یک ماهواره آزمایشی از خانواده Shiyan»
یکشنبه ۱۲ مِی، چین ماهواره آزمایشی شی‌یَن-۲۳ را سوار بر موشک حامل لانگ‌مارچ-۴سی از پایگاه فضایی جیوچوئَن پرتاب و با موفقیت در مدار قرار داد. از داده‌های این ماهواره برای نظارت بر محیط فضایی استفاده خواهد شد. با این ماموریت، تعداد پرتاب‌های انجام شده با کمک موشک‌های حامل خانواده لانگ‌مارچ به ۵۲۲ مورد رسید.
undefined کد خبر: 20240513-21345کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25407

۱۴:۵۸

۲۷ اردیبهشت

thumnail
«اولین نشست بین‌دولتی چین و آمریکا در زمینه هوش‌مصنوعی»
چین و ایالات‌متحده سه‌شنبه ۱۴ مِی، اولین نشست گفتگوی بین دولتی در مورد هوش‌مصنوعی را در ژنو برگزار کردند. دو طرف در زمینه خطرات هوش‌مصنوعی، حاکمیت جهانی، راهکارهای ارتقای توسعه هو‌ش‌مصنوعی از منظر اجتماعی-اقتصادی و سایر موضوعات نگران‌کننده، بصورت عمیق، حرفه‌ای و سازنده تبادل نظر کردند. از نظر چین هوش‌مصنوعی یکی از مهم‌ترین فناوری‌های نوظهور امروز است و این کشور به مفاهیمی همچون در اولویت بودن مردم؛ و نیز اطمینان از ایمن بودن، سودمند بودن و عادلانه بودن فناوری‌ پایبند است. چین از تقویت حاکمیت جهانی هوش‌مصنوعی و از نقش سازمان ملل متحد به عنوان مجرای اصلی حمایت می‌کند و برای تقویت ارتباطات و هماهنگی‌ها با جامعه بین‌المللی از جمله ایالات متحده برای تشکیل چارچوب و استانداردهای جهانی برای حکمرانی هوش‌مصنوعی با اجماع گسترده حمایت می‌کند. طرف چینی همچنین موضع قاطع خود را در قبال محدودیت‌ها و سرکوب‌های آمریکا علیه چین در زمینه هوش‌مصنوعی اعلام کرد. طرفین ضمن اذعان به فرصت‌ها و خطرات توسعه هوش‌مصنوعی، بر تعهد مستمر خود جهت اجرای توافق مهم دو رئیس‌جمهور در سانفرانسیسکو تاکید کردند.
undefined کد خبر: 20240516-6606کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25463

۱۴:۳۵

thumnail
«پرتاب اولین ماهواره‌ی اینترنتی چین برای رقابت با منظومه‌ی استارلینک»
۵۲۱مین پرتاب فضایی خانواده‌ی لانگ‌مارچ از آن جهت ویژه بود که اولین ماهواره‌ی اثبات فناوری اینترنت فضایی چین، به عنوان نخستین گام برای رقابت با خدمات منظومه‌ی ماهواره‌ای استارلینک به فضا پرتاب شد. ماهواره‌ی اسمارت اسکای‌نت-۱ (Zhihui Tianwang-1 01) که با ایده‌ی اولیه‌ی دانشگاه چین‌خوا و مشارکت گروه فناوری الکترونیک چین و آکادمی علوم چین، در مجموعه‌ی علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC) توسعه داده شده، از پایگاه فضایی شی‌چانگ توسط حامل لانگ‌مارچ-۳بی به مدار ۲۰هزار کیلومتری زمین (مدار MEO)- جایی که تنها ماهواره‌های موقعیت‌یابی و ناوبری حضور دارند- پرتاب شد. در گام اول قرار است ۷ ماهواره به این ماهواره ملحق و در پرواز هماهنگ قرار گیرند که البته امکان افزایش اعضای منظومه به ۱۶ و یا ۳۲ فروند نیز وجود دارد. این منظومه همچنین قابلیت ترکیب با ابرمنظومه‌های دیگر چین (گوآوانگ و جی۶۰استارلینک، هر کدام با بیش از ۱۲۰۰۰ ماهواره) و همچنین ماهواره‌های زمین‌آهنگ این کشور را نیز در آینده دارد. این شبکه‌ی تجمیعی فضاپایه امکان ارائه‌ی خدمات ارتباط اینترنتی به هر نوع کاربر و سناریو و حوزه‌ی کاربری در سرتاسر جهان را خواهد داشت. در مأموریت اخیر، ارتباط دوسویه‌ی لیزری بین‌ماهواره‌ای و ارائه‌ی خدمات اینترنتی مبتنی بر نیاز کاربر در نقاط مختلف زمین مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.
undefined کد خبر: 20240516-21346کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25467

۱۴:۳۸

۲۸ اردیبهشت

thumnail
«‏تکمیل ‏ساخت تلسکوپ رادیویی جهت نظارت بر آب‌وهوای فضایی»
اولین تلسکوپ رادیویی غول‌پیکر چین که به طور اختصاصی برای مشاهده پدیده درخشه بین سیاره‌ای طراحی شده است، دهم مِی، ‏فرایند آزمایش فنی خود را با موفقیت پشت سر گذاشت‎.‎‏ این تلسکوپ که در منطقه خودمختار مغولستان داخلی در شمال چین ‏واقع شده است، به‌صورت روزانه برای پایش وضعیت آب‌وهوای فضایی بین سیاره‌ای به کار گرفته خواهد شد تا داده‌های باکیفیت بالا ‏را برای پیش‌بینی آب‌وهوای فضایی در چین و همچنین در سطح بین‌المللی ارائه دهد‎.‎‏ امواج رادیویی ساطع شده از اجرام آسمانی ‏فشرده فراتر از کهکشان راه شیری، در اثر تلاطم باد خورشیدی با ساختارهای میکروسکوپی نامنظم در طول مسیر حرکت خود در ‏فضای بین سیاره‌ای پراکنده می‌شوند و در نتیجه باعث ایجاد نوسانات تصادفی در شار رادیویی دریافتی روی زمین می‌گردند؛ این ‏پدیده به‌عنوان درخشه بین سیاره‌ای شناخته می‌شود‎.‎‏ پایش این پدیده می‌تواند برای بازسازی ساختار سه‌بعدی باد خورشیدی در ‏مقیاس بزرگ مفید باشد که در کشف ارتباط بین فعالیت‌های فوران خورشیدی و تغییرات محیط فضای زمین نقش بسزایی ایفا ‏می‌کند و می‌تواند به کاهش یا جلوگیری از پیامدهای مخرب رویدادهای فاجعه‌بار آب‌وهوای فضایی بر صنایع حمل‌ونقل هوایی، ‏هوافضا، ارتباطات، ناوبری و عملکرد شبکه برق کمک کند. توسعه پروژه تلسکوپ مذکور توسط مرکز ملی علوم فضایی (‏NSSC‏) ‏رهبری شد و این تلسکوپ یکی از تأسیسات کلیدی در چارچوب بزرگ فاز دوم پروژه پایش وضعیت آب‌وهوای فضایی مِریدییَن در ‏چین به شمار می‌رود‎.‎
undefined کد خبر: 20240517-5613کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25487

۱۶:۴۲

۲۹ اردیبهشت

thumnail
«ساخت بزرگترین سکوی آزمایش گرم موتورهای فضاییِ مرحله بالا در آسیا»
در نقطه عطفی مهم برای برنامه‌های فضایی چین، اولین سکوی عمودی آزمایش (تست) گرم موتور جهت شبیه‌سازی شرایط ارتفاع بالا برای موتورهای پیشران مایع کشور، با موفقیت آزمایش زمینی خود را به پایان رساند. سکوی مذکور که توسط مجموعه علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC) توسعه داده شده است، بزرگترین سکو از نوع خود در آسیا نیز محسوب می‌شود. این زیرساخت، نقش مهمی در پیشبرد توسعه نسل بعد موتورهای هیدروژن مایع، برای موشک حامل لانگ‌مارچ-۱۰ ایفا می‌کند؛ موشکی که انتظار می‌رود ماموریت‌های سرنشین‌دار جاه‌طلبانه چین بسوی کره ماه را محقق سازد. این سکو مجهز به پیشرفته‌ترین قابلیت‌ها از جمله شبیه‌سازی دیجیتال، امکان بررسیِ به‌هنگام سلامت موتور و غیره است و توانایی شبیه‌سازی مکرر شرایط محیط نزدیک به خلاء (زیر سطح کیلوپاسکال) را برای بازه‌های زمانی طولانی (هزاران ثانیه) دارد.
undefined کد خبر: 20240518-5614کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25491

۱۲:۵۴

thumnail
«‏طراحی الگوی یادگیری عمیق برای پیش‌بینی جریان سیل»
پژوهشگران چینی الگوی (مدل) یادگیری عمیق ترکیبی جدیدی را برای پیش‌بینی جریان آب در مناطق آبریز در مقیاس جهانی ارائه ‏کرده‌اند که می‌تواند به بهبود پیش‌بینی جریان‌های سیل‌آسا کمک کند. الگوهای سنتی مبتنی‌بر فیزیک به دلیل کمبود عامل‌ها و ‏وجود رویه‌های پیچیده کالیبراسیون، در حوضه‌های آبریز بدون ایستگاه اندازه‌گیری، دارای محدودیت هستند. این در حالی است که ‏به گفته آکادمی علوم چین (CAS)‎، بیش از ۹۵ درصد از حوضه‌های آبخیز کوچک و متوسط جهان فاقد داده‌های پایش شده ‏هستند‎.‎‏ پژوهشگران مؤسسه مخاطرات کوهستانی و محیط‌زیست‎ ‎این آکادمی، از مجموعه داده‌های بیش از دو هزار حوضه آبریز در ‏سراسر جهان برای آموزش الگوی مذکور به‌منظور مقابله با پیش‌بینی جریان آب در مقیاس جهانی استفاده کرده‌اند. پراکندگی این ‏حوضه‌های آبریز به طور قابل‌توجهی متفاوت بوده که باعث تنوع داده‌ها شده است‎.‎‏ همچنین، نتایج نشان می‌دهد که دقت ‏پیش‌بینی این الگوی جدید از الگوهای آب‌شناسی سنتی و سایر الگوهای هوش‌مصنوعی بالاتر بوده است‎.‎‏ ‏
undefined کد خبر: 20240518-4350کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25495

۱۲:۵۷

thumnail
«‏ساخت آلیاژهای آلومینیوم مقاوم در برابر حرارت برای کاربردهای هوافضا»
پژوهشگران چینی آلیاژ آلومینیوم جدیدی با استحکام بالا توسعه داده‌اند که حتی در دمای ۵۰۰ درجه سانتیگراد نیز عملکرد ‏پایداری دارد. این دستاورد دامنه دمای کاری آلیاژهای آلومینیوم را از ۳۵۰ به بیش از ۴۰۰ درجه سانتیگراد افزایش داده است و ‏یک چالش مهندسی قدیمی را حل می‌کند. پیش‌تر، آلیاژهای آلومینیوم به دلیل چگالی پایین، استحکام برتر و مقاومت عالی در برابر ‏خوردگی محبوب بودند، اما مقاومت حرارتی پایین آن‌ها، به ویژه در دماهای بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ درجه سانتیگراد که برای کاربردهای ‏هوافضا حیاتی است، مشکل‌ساز بود. محققان دانشگاه تییِن‌جین با سنتز نانوذراتی که پوشش‌های گرافن‌مانند دارند و به طور درون‌زا ‏رشد کرده‌اند، موفق به کاهش قابل توجه انرژی سطحی شدند. این آلیاژها در دماهای بالا استحکام کششی حدود ۲۰۰ مگاپاسکال ‏دارند که تقریباً شش برابر آلیاژهای آلومینیوم معمولی است. به گفته مسئول گروه تحقیقاتی، این فرآیند نوآورانه با سادگی، هزینه ‏کم مواد و قابلیت ارتقاء، ارزش بالایی برای کاربردهای صنعتی دارد.‏
undefined کد خبر: 20240518-3225کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/25499

۱۲:۵۹

thumnail
«همکاری روسیه و چین در زمینه فناوری‌های سبز»
رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه که در بازدید رسمی از کشور چین بسر می‌برد، از همکاری این کشور با چین در زمینه فناوری‌های سبز خبر داد. در حال حاضر دانشمندان دو کشور بر روی تولید برق سازگار با محیط‌زیست و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کار می‌کنند. برنامه‌ای نیز تحت عنوان پالیگون کربن (کربن شش وجهی) میان دانشگاه‌های دو کشور در جریان است که هدف از اجرای آن کاهش آلودگی هیدروکربن در طبیعت است. رئیس‌جمهور روسیه که در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه پلی‌تکنیک هاربین سخنرانی می‌کرد، همچنین از برنامه‌ریزی دو کشور جهت تولید برق از نیروی باد سخن گفت.
undefined کد خبر: 20240518-5262کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/25507

۱۳:۱۱